Keresés

Részletes keresés

La Méduse Creative Commons License 2003.11.11 0 0 94
Londonban újságosfiú: A Beatles-szülők házassága! A Beatles-szülők házassága!
sallustius Creative Commons License 2003.11.11 0 0 93
Van a Tasztalon egy HTML próbák című topik, az erre való, és annyira nem jó, hogy ezt a topikot szétk..tad (még ha 3 éve nem is volt hozzászólás), úgyhogy ki is vetetem a moderátorokkal a próbálkozásaidat, ha nem haragszol.

A megjelent DVD egyébként fantastico, végre kiderül, hogy miről énekel Sirkka. Kalakukkoa! Itt is egy kalakukkoa recept finnül az érdeklődőknek:

Sisälmys: 600 g perattuja ahvenia (tai muikkuja), 400 g läskistä siankylkeä, 1 rkl suolaa

Kuori: l vettä, 1 kg ruisjauhoja, 1 dl ehnäjauhoja, 2 rkl suolaa, 1 kpl paistopussi, kokoa 25 cm x 38 cm

Tee taikina sekoittamalla vesi ja jauhot ja lisää suolaa varovasti oman maun mukaan. Taikina saa olla melko kovaa. Kaulitse taikina levyksi, jonka paksuus on noin 1 cm. Laita pohjalle ahvenia noin kämmenen kokoiselle alueelle. Ripottele suolaa. Sitten laita siankylkeä kalojen päälle. Läskin päälle laitetaan kaloja jne. Joka kerrokseen ripotellaan suolaa. Viimeiseksi kukko suljetaan päältä yhdistämällä reunat esim. vedellä liimaamalla. Yleensä kukon päätyihin jää ylimääräistä taikinaa, jonka voi veitsellä leikata pois, ja käyttää se kukon sulkemiseen. Kukko laitetaan paistopussiin ja vuokaan. Pussi suojaa hyvin kuivumiselta. Kukko on ensimmäisen tunnin 200 asteessa, sitten seuraavat neljä tuntia 125 asteessa. Kun kukko on kypsynyt, se nautitaan lämpimänä. Kukon kansi leikataan auki. Kuorta otetaan lautaselle, samoin kukon mehevää sisustaa.

Előzmény: marusz77 (90)
panka Creative Commons License 2003.10.29 0 0 92
a születési jelenet sem semmi a bordélyban :))

yo, papa!

iron lion zion Creative Commons License 2003.09.24 0 0 91
en biza szivesen reszt vennek, de testverem elhanyta valahova a videokazettat amin van es en meg reg lattam es igy mar nem emlekszem mindenre es megnezni sem tudom ujra elobb emlitett okbol :(((
Előzmény: stg (87)
marusz77 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 90

Bocccs hogy offolok itt ezerrel, de kerestem egy olyan fórumot, ahol több mint 3 éve nem volt hozzászólás!

tener Creative Commons License 2003.08.21 0 0 89
Azért ez elég viccesnek tűnik : egy teljes mértékben vizuális hatásokra épülő, filmes eszközökkel operáló, epizódokból álló képzőművészeti burleszket színházra adaptálni!!!
Előzmény: timcsili (88)
timcsili Creative Commons License 2003.08.19 0 0 88
Nem néztem végig, hogy valaki beírta-e már, de ismétlés a tudás anyja: jövő évadban, ha minden igaz, akkor a Pesti Színházban lesz a Picasso kalandjai, állítólag Gyuriska János főszereplésével. Háááááát nemtom.
stg Creative Commons License 2003.08.18 0 0 87
Kedves Picasso kalandjai Fan Club!

Amennyire látom, kissé alábbhagyott a lelkesedés ezen az oldalon, de talán azért az nem hagy hidegen titeket, hogy hamarosan megjelenik a film DVD-n (és újra kapható lesz videokazettán is). Én onnan tudom ezt ilyen jól, mert a Warner Home Videonal dolgozom, és mi fogjuk kiadni. Igazából amiatt írok most ide, mert szükségem lenne a filmben legjártasabbak segítségére. A DVD-n ugyanis szeretnénk leleplezni minél több utalást (legyen az kulturtörténeti vagy politikai), érdekességet és viccet. Aki ebben szívesen venne részt, írhat akár ide a fórumra vagy személyesen nekem.

Koszi,

stg.

marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 86
Marusz ajándéka Xsarásoknak

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 85
Ezek kicsit nagyok, bocsi!

marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 84

marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 83
Bocs hogy itt OFFolok, csak próbálkozom trükkökkel.

Egyébként Plim-Plim?

sTormy Creative Commons License 2003.06.05 0 0 82
Paaablo! Tu es genial!
÷)
Előzmény: marusz77 (81)
marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 81

marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 80

marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 79
marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 78
Lássuk a medvét:

Előzmény: marusz77 (76)
marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 77
Ha most nem marusz képeit érheted el, akkor nemtom mit csinálok
marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 76
Előzmény: marusz77 (75)
marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 75
marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 74
marusz77 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 73
marusz77 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 72
marusz77 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 71

marusz77 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 70

img src="http://kep.tar.hu/citroen Picasso Tuning/night swimming.jpg"

img src="http://marusz1.fw.hu/night swimming.jpg"

marusz77 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 69
<"img src="http://kep.tar.hu/citroen Picasso Tuning/night swimming.jpg">

<"img src="http://marusz1.fw.hu/night swimming.jpg">

marusz77 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 68
csak teszt:

img src="http://kep.tar.hu/citroen Picasso Tuning/night swimming.jpg">

img src="http://marusz1.fw.hu/night swimming.jpg">

ludens Creative Commons License 2000.03.09 0 0 67
Hola amigos y viva PP!

Nagyon örülök, hogy megtaláltam a topikot, a film kedvenceim között is a legegyenlőbbek közé tartozik.
Nagyjából átolvastam a poénfelhozatalt, talán a kubizmus születése+ almaevés, és a hajelvesztés+csodaszeres jelentetek hibádznak.

Nem tudom illik-é itt megemlíteni, de az Én kis falum szintén csúcs szerintem.

Arod Creative Commons License 2000.03.09 0 0 66
Sajnos rég láttam a filmet és most videóhoz sem jutok, de anno én is többször megnéztem a filmet. Ami engem megfogott a filmben, hogy a humor teljes eszköztára végigvonul a képeken a nagyon nyers, vagy esetlen geggektől a legfinomabb szatiráig.
A Mimi jelenetre reagálva amire emlékszem: köt neki kesztyűt, spagettit teker a kezei közé amik között ott a melegszendvics is, meg még teát is önt rá. Ezek re emlékszem.
Nekem a kedvencem a kubizmus születése, amikor Picasso szegény és csak egy almája van, jön az apja és spanyol temperamentumával mesél és közben eszi az almát. Aztán az elkészült festményt ahogy fogadja a közönség és Gertrude Stein. Charming! I love it.

Akinek nem tetszik a film (valószinűleg azért mert nem érti), annak azt üzenem, hogy ez a film nem Picasso-ról, az emberről szól. Ebben nem Picasso a lényeg, ő csak eszköz akin keresztül megmutattak egy csomó mindent, a történelmet, a háborút, a társadalmi különbségeket, a müvészeti életet, az iparosodást, stb. Picasso helyett akár másik művészt is választhattak volna.
"Industria Picasso?"
Milyen poén volt a tőzsde esése Picasso halála után: 40 Picasso's for one Donald Duck.
Meg az elején a jelenet amikor a művész és a munkás együtt szivaroznak a szélnek az egyenlőség hajnalán.

Holnap veszek egy videót.

evad Creative Commons License 2000.03.09 0 0 65
Ha már mi nem hozzuk föl, fölhozza más.
Genial!
Előzmény: iron lion zion (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!