Keresés

Részletes keresés

Nemo Creative Commons License 2013.08.07 0 0 1961

Zucaeq!

Itt adom meg neked az ígért földhöz puhintós választ. Mást nem érdemelsz, mert szemlátomást csak egy újabb berontó, bebődülő, majd durcásan kivágtázó vérhágyés provokátor vagy. Szövegeid se valami tartalmasak, sokkal inkább a HGY-s janicsárképzők lehengerlőnek képzelt, valójában viszont szánalmasan szektás és beltenyésztett sablondumáit szajkózod el mások felé.

"Büszke vagy rá, hogy másokat megbotránkoztatsz?" - Nem botránkoztatok meg senkit. Azaz nem botlasztom meg őket, nem csábítom őket bűnre, nem hatok rájuk semmiféle kísértéssel, nem szennyezem be a lelkiismeretüket. Csupán arra hívom fel keresztény testvéreim figyelmét, hogy Németh Sándor eme krisztustalan prédikációja megtagadja az Újszövetséget, és visszasomfordál az Óhoz.

""Kérlek pedig titeket atyámfiai, vigyázzatok azokra, akik szakadásokat és botránkozásokat okoznak a tudomány körül, melyet tanultatok; és azoktól hajoljatok el." Róma 16:17" - Dehogy okozok én szakadást. A HGY maga szakadt el Krisztustól, mikor ezt a gyalázatos, átkozásos prédikációt nagy röhögcsélések közepette benyelte.

"Hírdeted, hogy elárultad a hitedet és a gyülekezetedet?" - Nem hirdetek semmi effélét. A hitemet sem árultam el, legfeljebb érettebb lett az eltelt idő alatt, mikor fölfedeztem a kereszténységnek azt a nagyszerű történetiségét a régiek írásaiban és tetteiben, melyekből a HGY legfeljebb mazsolázni szokott, de alapjában véve gyanakodva és riadozva méreget. A gyülekezetemet sem árultam el, noha már nem vagyok HGY-s: hálával emlékezem meg arról, amit ott kaptam, habár látom a jelenleg ott uralkodó irányzat súlyos hibáit és hataloméhságét.

""Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői." II. Timóteus 3:4" - Ezt tán mondd Németh Sándornak, aki minden erejével legyűrni igyekszik a hazai kereszténység többi felekezetét, és olyan vagyont harácsolt össze, amely egészen lehetetlenné teszi, hogy ne a világot szeresse, hanem az Isten népével való együttnyomorgást.

"Kíváncsi lennék, hogy ennyi év eltetével hol tatrt most az életed..." - Vérhágyés, ügyetlen és sótlan blöff ez, komám. Keresztény vagyok, tiszta és egyenes életet folytatok, rendes fizetésből élek, adózom minden után, és jó lelkiismerettel állok mindenki szeme elé. Sőt, Istennel és a kereszténységgel jobban közösségben vagyok, mint mikor HGY-s voltam. Hát erre köss csomót, te nagyszájú HGY-janicsár.

Előzmény: zucaeg (1924)
tréfi2 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1960

Igét írjál hozzá, úgy lesz jó. :)

Előzmény: landdie (1959)
landdie Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1959

Sziasztok!

Megkérnék minden hívőt, hogy általános jelleggel imádkozzon a Sátán minden cselekedetének lerontásáért.

Kérem, hogy másodlagos érdekeket ne vegyetek figyelembe, sőt az se tévesszen meg benneteket, ha az ördög a világosság angyalának képzeli magát! Az ördög az Sátán, a Sátán meg ellenség..

No, szóval le kell rontani MINDEN munkáját!!

:)))

Nemo Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1958

"Nem az, bibliai szöveg" - A kettő nem zárja ki egymást.

Előzmény: landdie (1957)
landdie Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1957

"Ez csak antropomorf kifejezés, mert másutt írva van, hogy Isten semmit meg nem bán, mert nem ember, hogy bármit is megbánjon."

Nem az, bibliai szöveg:

Mózes I. könyve:6:7És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem.

Előzmény: Nemo (1954)
landdie Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1956

Hajrá!:)

Előzmény: Nemo (1955)
Nemo Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1955

"Látom, kellemetlen a problémafelvetés" - Nekem ugyan nem, mert íme, minden próbálkozásodat könnyedén leszereltem.

"A Biblia istene kinyilatkoztatott egy olyan jövőt, ahol a Sátánnak végre kell hajtania egy rakás dolgot ahhoz, hogy összejöjjön a dolog." - És végre is fogja hajtani. Ezellen nem is kell imádkozni.

"Ha a Sátán nem azt csinálja, ami le van írva, akkor "isten" ellensége. Ha végrehajtja az előírt dolgokat, akkor "isten" tervének megvalósítója." - A kettő nem zárja ki egymást (noha Isten nevét nem kisbetűvel és nem idézőjelben kell írni). Logikád igen habos.

"Ha a Sátán cselekménysorozata eleve elrendeltetett, akkor, mivel a tervmegvalósítás kulcspozícióban lévő részese, nem lehet "isten" ellensége." - De bizony lehet. Neked fogalmad sincs az eleve elrendelésről. De ezen még változtathatsz.

"A Sátán elleni ima, tehát totál értelmetlen" - Nem azért kell az ördög ellen imádkozni, hogy semmit ne tehessen.

Előzmény: landdie (1952)
Nemo Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1954

"Az eleve elrendelés tanával kapcsolatban feltétlenül szükséges megemlíteni a mindenhatók tévedéshez vagy önkínzáshoz való jogának működését" - Ez csak antropomorf kifejezés, mert másutt írva van, hogy Isten semmit meg nem bán, mert nem ember, hogy bármit is megbánjon.

Előzmény: landdie (1953)
landdie Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1953

Az eleve elrendelés tanával kapcsolatban feltétlenül szükséges megemlíteni a mindenhatók tévedéshez vagy önkínzáshoz való jogának működését:

Mózes I. könyve:6:7És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem.

:)

Előzmény: Nemo (1951)
landdie Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1952

Látom, kellemetlen a problémafelvetés..:)

Pedig tök egyszerű az egész.

A Biblia istene kinyilatkoztatott egy olyan jövőt, ahol a Sátánnak végre kell hajtania egy rakás dolgot ahhoz, hogy összejöjjön a dolog.

Ha a Sátán nem azt csinálja, ami le van írva, akkor "isten" ellensége.

Ha végrehajtja az előírt dolgokat, akkor "isten" tervének megvalósítója.

Ha a Sátán cselekménysorozata eleve elrendeltetett, akkor, mivel a tervmegvalósítás kulcspozícióban lévő részese, nem lehet "isten" ellensége. A Sátán elleni ima, tehát totál értelmetlen..:)

Előzmény: Nemo (1951)
Nemo Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1951

"Ahhoz, hogy meglegyen a Biblia istenének akarata, ahhoz a bibliai Sátán hathatós közreműködése kell" - Tévedsz. Ajánlott olvasmány számodra az eleve elrendelés tana.

"Gól!:)" - Igen, csak nálad zörög.

Előzmény: landdie (1950)
landdie Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1950

Ahhoz, hogy meglegyen a Biblia istenének akarata, ahhoz a bibliai Sátán hathatós közreműködése kell. Ha a Sátán semmi olyant nem csinál ami bibliakronológiailag szükséges az akaratbeteljesítéshez, akkor nem indul be a Jelenés gépezet.

A Sátán (Biblia szerinti) jövőbéli cselekménysorozata nem más, mint a Biblia istene akaratának beteljesítése.

Gól!:)

Előzmény: Nemo (1949)
Nemo Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1949

"Értem. Akkor tehát a Biblia, jövőmegvalósító Sátánját segíteni kell az imákkal" - Nem a sátánért kell imádkozni, hanem hogy legyen meg az Isten akarata. Sokadszor futsz lesre a szándékos félrefogalmazásoddal, Landdie.

Előzmény: landdie (1948)
landdie Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1948

Értem. Akkor tehát a Biblia, jövőmegvalósító Sátánját segíteni kell az imákkal. Persze csak azért, hogy biztosan azt csinálja, amit előír neki a Jelenések könyve..:) 

Előzmény: Last Seal (1946)
Nemo Creative Commons License 2013.08.05 0 0 1947

"A Sátán abszolút ellenség. Tenni kell a romlásáért. Persze, ha megtérne, az jóval nagyobb gond lenne" - Ezeket a düledező dedukcióidat felülírják a tények.

Előzmény: landdie (1945)
Last Seal Creative Commons License 2013.08.05 0 0 1946

Van egy kazettam a 80-as evekböl amin Derec P. nyomatekosan megmagyarazza Sanyi bacsieknak,hogy olyanra ne is szamitsanak,hogy majd az imaikkal atirjak a Bibliat,tehat ezt mar az elejen elintezte bennük.

Előzmény: landdie (1943)
landdie Creative Commons License 2013.08.05 0 0 1945

A Sátán abszolút ellenség. Tenni kell a romlásáért. Persze, ha megtérne, az jóval nagyobb gond lenne... Egy esetleges öngyilkosságról nem is beszélve... Mi lenne a Bibliával, ha Armageddonnál Hófehérke, meg Shrek állna szemben a Bárány hadaival...

Előzmény: Nemo (1944)
Nemo Creative Commons License 2013.08.05 0 0 1944

Nem.

Előzmény: landdie (1943)
landdie Creative Commons License 2013.08.05 0 0 1943

A HGY-ben hajlandóak a tagok azért imádkozni, hogy a Sátán minden a Jelenések Könyvében leírt tevékenysége meghiúsuljon?

Csak azért kérdezem, mert amennyiben az ima ereje hatásos, akkor nem az lesz a jövőbeli forgatókönyv, ami meg van írva.

Nemo Creative Commons License 2013.08.03 0 0 1942

No, Zucaeq, mi van veled, megkukultál?

Előzmény: Nemo (1936)
selay Creative Commons License 2013.07.28 0 0 1941

"virtuális talentumkihelyezés, szellemi és egyéb megvezetés által"

Nem az, hanem valóságos, mint egy matematikai többismeretlenes egyenlet. Akinek van képessége, az megoldja, és jó bizonyítványt kap, a többieknek meg bukta.

Ámde ez a topik témájától: a HGy ellenségeinek romlásáért mondott imák létének-nemlétének megtárgyalásától messze esik. 

Előzmény: landdie (1940)
landdie Creative Commons License 2013.07.27 0 0 1940

"A  " Mert akinek van, annak adatik; és akinek nincs, attól az is elvétetik, amije van." igerész a talentumokkal való sáfárkodásról szól, és a sáfárkodás "eredményhirdetéséről". Ugyanis mindenkinek van valamije, amit kapott haszonra, mégpedig szolgálni vele Istennek és embereknek."

Ja, értem.. Ez olyan szellemi tőzsdekrach.. virtuális talentumkihelyezés, szellemi és egyéb megvezetés által...:)

Előzmény: selay (1939)
selay Creative Commons License 2013.07.27 0 0 1939

"Én meg még idesorolnám a szegénység egyenlő átok tanítást is, meg hogy az átok átmászik a szegényről meg a betegről, ezért kerülni kell őket."

Pedig, ez a tanítás markáns bibliai alapigazságon nyugszik.

Nem, hanem ez egy tévtanítás, semmiféle bibliai alapigazságon nem nyugszik.

A Márk 4;25. félremagyarázása!

A  " Mert akinek van, annak adatik; és akinek nincs, attól az is elvétetik, amije van." igerész a talentumokkal való sáfárkodásról szól, és a sáfárkodás "eredményhirdetéséről". Ugyanis mindenkinek van valamije, amit kapott haszonra, mégpedig szolgálni vele Istennek és embereknek.

Erre írja, hogy akinek van felmutatható eredménye, annak adatik (jutalom) akinek nincs mit felmutatnia, még azt is elveszíti amit eredetileg haszonra(=mások számára való befektetésre ) kapott. (Tűzpróba!)

A Hit Gyülekezetében a szellemi javakat vagy azok hiányát anyagiasítják, de ettől még azok nem materializálódnak. (Pld. szegénység = átok) Ami sem nem ugrik sem nem mászik egyik emberről a másikra.

Előzmény: landdie (1938)
landdie Creative Commons License 2013.07.27 0 0 1938

"Én meg még idesorolnám a szegénység egyenlő átok tanítást is, meg hogy az átok átmászik a szegényről meg a betegről, ezért kerülni kell őket."

Pedig, ez a tanítás markáns bibliai alapigazságon nyugszik.

Márk Evangéliuma:4:25Mert akinek van, annak adatik; és akinek nincs, attól az is elvétetik, amije van.

Akinek nincs semmije, attól csak a semmit lehet elvenni. Ha a szegénynek már csak a nyavalyája marad, akkor adatik neki mégtöbb.. Ha már nem tud befogadni több nyavalyát, akkor túlcsorduló nyavalyáról beszélünk. Ez könnyedén kiáradhat.

Előzmény: erdeimanofej (1933)
landdie Creative Commons License 2013.07.27 0 0 1937

"Büszke vagy rá, hogy másokat megbotránkoztatsz? 

"Kérlek pedig titeket atyámfiai, vigyázzatok azokra, akik szakadásokat és botránkozásokat okoznak a tudomány körül, melyet tanultatok; és azoktól hajoljatok el." Róma 16:17"

Sajnos csúfolódók támadnak a világvége előtti utolsó időkben. Ezt le kell rontani.

Mit vársz azoktól a világiaktól, akik megkérdőjelezik a Nap-pausét:

Józsué könyve:10:13És megálla a nap, és vesztegle a hold is, amíg bosszút álla a nép az ő ellenségein. Avagy nincsen-é ez megírva a Jásár könyvében? És megálla a nap az égnek közepén és nem sietett lenyugodni majdnem teljes egy napig. 

Megkérdőjelezik a jövőbeli szent-szegletesség elvét is:

Jelenések könyve:7:1Ezek után láték négy angyalt állani a földnek négy szegletén, a földnek négy szelét tartva, hogy szél ne fújjon a földre, se a tengerre, se semmi élőfára.

Nem is ismerik ezek a bibliatudományt.

Nem a világiaké az üdvösség, hanem a világtalanoké..:)

Nemo Creative Commons License 2013.07.26 0 0 1936

Zucaeq!

Ha hazaerek a turarol, kapsz rendes, foldhoz teremtos valaszt is. Addig probald meg a kerdeseid nagy reszet onalloan megvalaszolni, pl. az adatlapom alapjan.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.20 0 0 1935

például....

tréfi2 Creative Commons License 2013.07.20 0 0 1934

haj...hajj...hajjjajjj...

erdeimanofej Creative Commons License 2013.07.20 0 0 1933

Én meg még idesorolnám a szegénység egyenlő átok tanítást is, meg hogy az átok átmászik a szegényről meg a betegről, ezért kerülni kell őket.

Előzmény: Báthory Ödönke (1930)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.20 0 0 1932

-pénzimádat,

-lényeg helyett a felszínes,közhelyes tanítások.,

-a Szentszellem munkájának az előtérbe helyezése a tényleges Krisztus modelltől eltérve.

-bővölködéstan,a kegyelem hirdetése helyett.

...stb.

N.S.elszeparálása a hívőktől (nem dolgozik)

Előzmény: zucaeg (1927)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!