Ha nem klímás, akkor lehet hogy egy kicsit genyóbb. Még anno Punto I-nél emlékszem, hogy járatás közben pumpáltam a vastag gumicsövet, úgy indult meg rendesen a keringése.
Elsők-hátsók együtt eladók, egy huszasért. Egy ugyanilyet eladatam már szintén Brava-ba, természetesen a padlólemeze ugyanaz, így csak ki kell cserélni.
Jómagam is hasonló módon próbáltam, de a radiátorom így is szörcsög, ha 4000 fölé tolom a fordulatot. -az meg sűrűn előfordul :)- hiába próbálom a légtelenítőt, ott nem jön sokminden.
:) Én kérek elnézést, mert nem bravo-m van, -az volt előtte- hanem brava-m szóval 1. nem tudom csereszabatos-e, 2, az enyémnek a szivacsolása ment tönkre, azt szeretném kiváltani egy épkézláb darabbal. 3, mennyiért adod az első kettőt? köszi a választ, és jelentkezést!
Én kinyitom az összes légtelenítőt feltöltés előtt és lassan öntöm bele, amikor ahol megjelenik a folyadék, akkor ott elzárom. Olyan sokat nem kell ezen sportolni így.
Köszönöm a gyors választ! Gondolom, az évjárat nem minndegy, olyan kocsi kellene, ami lényegesen fiatalabb, hiszen egy öreg alfa ülése pont úgy szét van ülve, mint az enyém ! :)
Sziasztok! Érdeklődök, van-e valakinek tapasztalata ülések ügyében! :) 2002-es bravomhoz keresek első üléseket, a bontókban csak hasonló mód kiült rumlis darabok vannak. Tudtok arról, hogy valamelyik fiatalabb típusnak, -akár alfa is lehet-csereszabatos az ülése? Tudom, hogy át lehet kárpitoztatni, de egyszerűbbnek tűnik egy jó állapotút beszerelni! Köszönök minden infót!
Bravo 1.6 16V-n volt kb 2 hete vízpumpa és vezérléscserém. (folyt a vízpumpából a hűtőfolyadék).
De most is eszi a vizet, a vízpumpa, termosztát rész teljesen tiszta, viszont a hűtő beöntőnyílás felőli oldala alatt teljesen hűtővizes midnen, a hűtőt jobban megnézve már a fele magasságtól a műanyag és a lamellák illesztésénél piros folyadék van mindig. Így ma hűtőcsere következik.
Van-e valami trükk, a tök üre rendszer feltöltéshez? pl.: melyik légtelenítőt kell kinyitni, milyen sorrandben?
amit én gondolok, hogy kinyitom a fűtésoldali és a hűtőn levő légtelenítőt is, majd feltöltöm csurig a hűtőt. Elindítom az autót, és a szivattyú ki kell dolgozza a levegőt a hűtőbe. Megvárom míg kinyit a termosztát. Akkor még utánatöltök, majd ha már nem megy bele több (7 liter a max), akkor lezárom. Ha van egyéb infótok írjátok meg.
Na én mégegyszer biztos nem kezdek bele ebbe a kibaszott macera hengerfej melóba...
Ma is 9-től 15-ig. Mosás, szelepbecsiszolás, összeszerelés.
Idiotizmus:
Az utolsó öblítés, kész gyúrás. Előrehajolva emelgetni ki a forró vízből és vissza, hogy hirtelen minden csatornában még megmozduljon az áramlás.
A bal oldalon becsiszolva, a jobb oldalon még nem:
Csiszolópaszta, tapadókorongos csiszolófa (műayag). Órák kérdése csak, még a gumi tapadókorong is szétnyíródott. :D
Na ennyi.
Nem mintha holnap kevesebb macera várna, a dugattyútetők, a motorblokk felső síkja és különös figyelemmel a hengerfejcsavarok zsákfuratának tökéletes kitisztítása, még mielőtt egyáltalán a hengerfej a blokk közelébe kerülhet.
Segitséget szeretnék kérni, van egy Fiat Brava (182) 1.9 TD 100s motorral, aminek menet közben egy visszaváltásnál leállt a motorja és azóta sem indul! Az üzemanyag rendszer vákummal müködik mivel a tankban sem és a benzin csövön sem található szivattyú!! biztositék nincs elégve a relékek nem tudom bemérni multiméter hiányában de ha felpumpálom az üzemanyagrendszert a szürő elötti kézi pumpával inditásnál akkor sem jut el a porlasztokhoz az üzemanyag!! mi lehet a gond? esetleg a vákum pumpa vagy az EGR van beálva? ha vki járt igy legyenszives leirni hogy mi volt a baj hogy el tudjam dönteni hogy érdemes e költeni a javitásra vagy inkább haggyam ?!