2019-es corollámnak megsérült a bal hátsó külső lámpàja. szakszervízben azt mondták, hogy kb 300 000 ft a csere. Kíváncsisàgból utánanéztem, utángyàrtottat lehet kapni 40ezerért is. Elvileg prémium kategória Tényleg ekkora különbsèg van a gyári ès az utángyártott között?
"Két hete viszgázott, ezért úgy gondolom, ha a kormányösszekötő gömbcsukló okozná, azt észre vették volna,"
Azért erre ne vegyél mérget!
Nekem ilyen rezgés jellegű futómű problémám még csak abból adódott, hogy nem volt jó a centrírozása a keréknek. Lehet, hogy amikor felraktátok a téli kereket, akkor jó volt, de bármikor el lehet veszítene 1-2 súlyt.
Én egyébként nem szoktam minden évben centríroztatni, ellenben ráírom a keréksúlyokra, hogy hány db. 10-15 g-ot már észre lehet venni autópályán.
Tegnap mentem 450 Km-t és eközben érdekes dologot tapasztaltam a toyotámon.
A kormány időnként elkezd rezegni-rezonálni, de úgy, hogy az utasok is hallják a zörejt. Előszőr arra gondoltam, hogy az úttal lehet valami baj, mivel egyszer csak abba hagyta. (Bár nem előszőr járok arra, és eddig ilyet ott nem csinált.)
Pestig nem is jött elő a zaj.
Hazafelé ismét jelentkezett sima úton. Érdekessége, hogy ha egy picit elmozdítom a kormányt valamerre, egyből abba hagyja. Ha vissza engedem közép állásba akkor megint rezeg.
Két hete viszgázott, ezért úgy gondolom, ha a kormányösszekötő gömbcsukló okozná, azt észre vették volna, meg hát én is. És az folyamatosan zörögne, nem csak néha. Amúgy 3 éve volt cserélve az egyik.
Beszéltem a gumissal is, mert a téli a vizsgára lett feltéve, de a gumik nem lehetnek szerinte sem, meg szerintem se. A szerelőmmel is beszéltem, ő sem tud mit mondani rá, így, hogy csak néha jelentkezik.
Amit bánok, hogy a rezgéskor nem álltam félre, mert jó volna tudni, hogy álló helyzetben is rezeg-e. De autópályán ezzel nem számoltam.
A sok kretén miatt sajnos sok mindent kiszednek és túl sok minden marhaságot beletesznek.
A szőr feláll a hátamon ettől a nappali menetfénytől, mert hátra nem kapcsol világítást és a marha úgy krúzol vele a sötétedésben. Természetesen sötétben is úgy marad. De nem tudom mit várok, régen évente ha egyszer láttál olyan idiótát aki világítás nélkül hajtott az éjszakába, most meg szinte minden nap kétszer. Na ezeknek aztán tényleg teljesen felesleges bármilyen műszer vagy visszajelzés a carplayen kívül, hiszen nem néz a műszerfalra, nem látja hogy tök sötét, mint a tulaja. :D
Helyzetjelzőt szoktam kapcsolni, az még kisebb ledes.
A sok idióta kreténnek még azt kéne elmagyarázni, hogy a tompított jobbra magasabbra vetít, így ha valamiért áll a forgalommal szemben baloldalt, akkor qrvára vakít.
Ha már led: az én autómban parabola tükrös led fényszóró van, de látom, hogy a hibridekben, vagy a magasabb felszereltségűekben ez a lencsés. Nem találtam rőla infót , ez utóbi jobb, vagy csak divat? (nem mátrix led, azt nagyjából sejtem, mi)
Mivel off, ezert erre ne alapozz, de nagyjabol mindenhol mukodik, hogy fel a tetokarpit ala, ott vegig, A oszlop karpit mogott tovabb, es le a muszerfalba (merthogy a belso biztositektablarol beszelek).
De egy ilyen vekony kabel lofax, az allofutesnek a dogvastag kabelet atfuzni a fo kabelkoteg mellett a motorterbe, na AZ muveszet :)
A biztosíték tábla engem is érdekelne. Nem tudod, találok ott egy index biztit (nidkét oldali) mert szerelnék be egy csipogót. Olyan halkan kattog az index, hogy sokszor nem hallom. Ha meg el van tekerve a kormány, akkor nem is látom :-( (C-HR 1.2 t 2020)
A drótot hol vezetted be az utastérbe, a kormány mellett, vagy valamelyik kábelkötegnél?
Ha találsz a biztosítéktáblában helyet, akkor megoldható. Nekem az off-ban bent a kamera, de a biztositektablaban meg csak egyetlen helyre lehetne bekotni, es ott meg allando 12v van. Fosok, hogy leszivja az akkut, mert hat elektronikailag egy ipari hulladek. Szoval egyelore nem megy.
Az nem. A T22 tul oreg, abba nem lehet szepen eltuntethetot rakni. (mondjuk az E18 annyira nem oreg, aztan abba se lehet, mert a sargak nem csinaltak meg)