Keresés

Részletes keresés

scratch Creative Commons License 2005.09.12 0 0 91

Lakásvédelemre talán, de szerintem otthon kevesebb az esélye egy támadásnak. Én inkább az utcán látnám jobban értelmét éles csúzlinak.

Tényleg, van erre valami statisztika, hogy hol támadnak meg a legtöbb ember? Otthon, utcán, kocsiba?

Előzmény: nim08 (90)
nim08 Creative Commons License 2005.09.12 0 0 90

Hi! én inkább abban bízom, -de csak nagyon haloványan-, hogy ha az EU teljesjogú tagjai leszünk a kétlövetű söréteseket megengedik lakásvédelemre +a 22' eket mint hobbifegyvereket.

Egyébként ebből a trágyahalom fegyv. törv.-ből is, előbb-utóbb remélem kénytelenek lesznek valami elfogadhatóbbat csinálni. 

Gondoljunk csak a 2%-os flóbert-engedély kiváltásra. :-)))

Előzmény: scratch (87)
scratch Creative Commons License 2005.09.12 0 0 89
Ok, akkor marad a gázstukker... :)
Előzmény: altefnegy (88)
altefnegy Creative Commons License 2005.09.12 0 0 88
Ha itt kell kérdezned, mert a munkahelyed/ismerősök nem segítettek eddig, akor 0.
Előzmény: scratch (87)
scratch Creative Commons License 2005.09.12 0 0 87

Elég rég nem írt ide már senki, olvasgattam a fórumot vissza, de azóta eltelt pár év...

Mi most a helyzet éles (maroklőfegyver) ügyébe? Még most is 0% esélyem van, hogy kapjak rá viselésit? Vagy azóta változott már a helyzet, és megszerezhető rá a viselési?

gvass1 Creative Commons License 2001.10.15 0 0 86
hi,
hat igen, jozanon ezt a kerdest feltenni...
Előzmény: HellLord (85)
HellLord Creative Commons License 2001.10.14 0 0 85
Steyr AUG tartása ugye lehetséges idehaza? :-))
Ugye a Steyr OA-UG sportfegyver? :-))

Hú... asszem kijózanodtam... :-)))))

gvass1 Creative Commons License 2001.08.21 0 0 84
Hi,
AK az 35 es 80 ezer kozt van, allapottol, kiviteltol fuggoen.
Előzmény: Butch78 (83)
Butch78 Creative Commons License 2001.08.18 0 0 83
Kösz az infót, gondolom neked van némi rálátásod a dolgra kb milyen árak vannak?
Pl egy ak-t a szobám falára mennyiből tunék megoldani?
gvass1 Creative Commons License 2001.08.18 0 0 82
hi,
a jogszabalyi eloirasoknak megfeleloen hatastalanitott fegyvert szabadon tarthatsz. Beszerzesuk a legtobb fegyverboltban megoldhato.

De vigyazz: ha a hatastalanitas nem felel meg a jogszabalyi eloirasoknak, akkor azert felelossegre vonhatnak.

A pontos jogi hatterrol a szeptemberi Kaliber (www.kaliber.hu) Jog es Fegyver rovataban olvashatsz.

Előzmény: Butch78 (81)
Butch78 Creative Commons License 2001.08.18 0 0 81
Látom egy ideje már írtak a topicba de azért teszek egy próbát.
Hatástalanított fegyvert hogyan lehet tartani, mi kell hozzá, honnan szerzem be?
Tomka Mag. P.S.I. Creative Commons License 2000.03.01 0 0 80
Hello !

Teljesen egyetértek veled !
Nekem a kutyás dolog tetszik a legjobban !
Kiváncsi lennék mennyire marasztalnák el azt az embert aki a kutyájával védte meg magát?! Szerintem nem kicsit !!! És akkor már a fegyver jobban kezelhető is mint egy elszabadúlt kutya, akit nem tud a gazdi megfékezni és még a szomszéd Piroskát is megeszi ! Gondolom a stukker nem fordulna ugyanebben a helyzetben Piroska felé !
Lássuk csak a multkori példát: Betörő nénit ugyebár széttépték a házőrző kutyák, akik rendesen, szabályszerűen voltak az udvarban. És ki lett lelőve ? Hát a kutyák ! És kit marasztaltak el és majdnem sitrevágtak ? A gazdit ! És ki volt a jó ? A szegény betörő néni aki biztos csak egy pohár vizet akart kérni ! Kiváncsi lettem volna rá, hogy Ki mit kapot volna mondjuk Kálmán király idelyében ? Tudom ez egy kicsit elszállt eszmefuttatás, de akkor szerintem legalább nem a megtámadott lett elitélve !

Üdv.
I.S.T.

Előzmény: Törölt nick (77)
GallowsBird Creative Commons License 1999.09.30 0 0 79
OFF
Macika,

Valahogy megszüntették az eljárást. Emiatt már nem kell izgulnunk.

G.

ON

bocsi

Trebitsch Creative Commons License 1999.09.30 0 0 78
Chavo,

amiket ez előtt írsz, azok sajnos a spekulációid, és adja isten, hogy sose cáfolja őket az élet. De ami a végén írsz:
"Évekkel ezelőtt az egyik belügyminiszter (Horváth Balázs) amikor visszaszedte az önvédelmi fegyvereket, azt tanácsolta: tartsunk kutyát.
Ebből is milyen viták, ellenségeskedések kerekedtek."

Nem ellenségeskedések, hanem halálos kutyatámadások, súlyos sebesülések sorozata. a népek -jobb híján- megfogadták légtornász Balázsunk tanácsát, és tartanak kutyát. Pitbullt, masztiffot, rottweilert, mittudomén. Érteni viszont sokan nem értenek a kutyához, meg nem is szeretik, hisz csak kényszerűségből, fegyver helyett tartják, ahogy Balázs javasolta nekik.
Ezért aztán évenként 20-25 embert ölnek meg kutyák, és tíznél kevesebb embert az összes engedélyes (nemcsak önvédelmi, hanem a vadász és sportfegyvereket is ideszámolva) fegyverek. Ezen halálesetek fele öngyilkosság.
Jó ötelet volt, mit ne mondjak. Nem tudom, feltűnt-e valakinek, de ezek a kutyatámadások az utóbbi tíz évben szaporodtak el. Azelőtt nem fegyver helyett, hanem társként tartották az összes kutyát...

Előzmény: Chavo (76)
Chavo Creative Commons License 1999.09.30 0 0 76
Nekem nem tűnik ésszerűnek a fegyvertartás engedélyezése. Így is lehet hallani elég soxor, hogy közlekedési nézeteltéréseket próbálnak pisztoly villogtatásával megoldani.
Ha valaki fegyvert szegez rád, nem biztos, hogy a legjobb módszer, ha nálad is van egy.
Én külföldön dolgoztam, nagykövetségen. A nagykövet úr, mivel rossz volt a közbiztonság még az épületen belül is magával hurcolta a pisztolyt. Engem is csesztetett állandóan, hogy én miért nem. Nos miért nem?: A kapuban egy réztábla hírdette, hogy ez a Magyar Köztársaság Nagykövetsége. Ide ezért 1 piti betörő nem jön. Aki veszi magának a bátorságot és fáradtságot, hogy betéved, az vissza fog lőni, ha fegyvert használok. (és nem pisztollyal)

Évekkel ezelőtt az egyik belügyminiszter (Horváth Balázs) amikor visszaszedte az önvédelmi fegyvereket, azt tanácsolta: tartsunk kutyát.
Ebből is milyen viták, ellenségeskedések kerekedtek.

Macika_ Creative Commons License 1999.09.30 0 0 75
Hidd el, tudom én, hogy igazad van.

Mint lejjebb leírtam, én is iszonyúan szeret(nék)tem volna éles fegyverhez jutni, hiszen 10 évesen légpiszollyal a kezemben, később Drulov .22-sel megtanultam, mit jelent az, ha fegyver van az ember kezében.
Azt hiszem, inkább csak magamat vigasztalgatom a leírtakkal......

Előzmény: MuzX (72)
JetBoy Creative Commons License 1999.09.28 0 0 74
Kedves Nagykutya!
Engem nem igazán tud érdekelni, hogy veszélyeztetve vagy. Sajna én már csak ilyen önzo g*ci vagyok, hogy érdekel a saját biztonságom. És a mindenkori kormánynak nem azon kéne törnie a fejét, hogy hogyan akadályozzák meg a polgárokat, hogy megvédjék magukat, hanem azon, hogy CSÖKKENTSÉK a bunözési rátát. Szóval én nem akarnék mindenáron önvédelmi fegyverhez jutni, ha nem lenne pl. 8.kerület, angyalföld, meg hasonlók (egyébként ahol lakom, békásmegyeren is elég sok "csúnya" eset fordulna elo, ha nem lenne hatákony polgárorségünk).
Tehát abszolút egyetértek MuzX-el, miszerint igenis szükségük van a jelenlegi közbiztonsági helyzetben a polgároknak fegyverre.
Trebitsch Creative Commons License 1999.09.28 0 0 73
Macika_,

sorry, de te is beleestél a fegyverellenesek (nem mondom, hogy az lennél!) szokásos hibájába.
A fegyver nemcsak fegyveres támadó ellen kell. Ha már rádfogtak akármilyen lőfegyvernek látszó tárgyat: _ne mozdulj_, illetve tedd, amit a fegyver mögül mondanak. Másféle viselkedés ártalmas az egészségre.

A fegyver lőfegyver nélküli, de túlerőben lévő támadó, támadók ellen kell. Nem sokra mész a gázpisztollyal, ha öten-hatan mennek neked, szekrényméretűek. Szintén nem sokra mész vele szűk zárt térben, vagy erős szélben.

Az alanyi jogú önvédelmit amúgy még a rendőröktől is be akarják vonni.
Napközben kergeti a rablógyilkosokat, aztán a szolgálat végeztével leadja a szolgálatit, zsebredugja a kezét, és hazasétál...
Az éles fegyvert egyébként hálistennek igen ritkán kell használni, ennek ellenére van rá példa, párat találsz a fegyvertartás vagy félelelem topicban.
Ezek egyike egy nyugdíjas, tehát hatvan fölötti erdész, sörétesm vadászpuskával. Ketten rátörték otthon az ajtót, baltával... Gázpisztollyal az előszobában saját magát is kiütötte volna.

Amúgy az éles után legjobb a gázpisztoly, ebben igazad van. Ha lehetőségem lenne rá, akkor én a magam részéről egy pici rövidcsövű .38-as vagy .357-es revolvert hordanék, mert azzal megoldható, hogy az első két lőszer gáz, négy további meg éles. Én ezt tartom ideális önvédelmi eszköznek.

Előzmény: Macika_ (71)
MuzX Creative Commons License 1999.09.28 0 0 72
Macika, szerintem azt, amit idemásoltál, már elôbb ismertem, mint te elolvashattad ott :)))))
Másrészt tudok konkrétan olyan esetrôl, mikor a gázpisztoly elégtelen védelem volt.
Valahol Szekszárd környékén azthiszem... egy pasi többször halálosan megfenyegette a volt feleségét és annak az új pasiját, erre ôk kérelmezték az önvédelmi fegyver tartását, persze nem engedélyezték, csak a gázt.
Egyik éjjel a volt férj fogta az illegálisan tartott vadászpuskáját, behatolt a lakásban, a férfi ugyan rálôtt a gázpisztollyal, de ez nem volt elég, a másik lelôtte, közben az asszony menekült, volt férj utána, megtalálta, lelôtte.
Mindekettônek lett volna alkalma, ideje éles fegyvert használni, ami legalább az életbe maradás esélyét megadta volna.

Te már kerültél olyan helyzetbe, amirôl azt hitted, sose fordulhat elô veled? Én már igen. Azóta tudom, hogy minden ilyen okoskodás, mely szerint "feddhetetlen előéletű ember nem nagyon kerül olyan helyzetbe..." csak maszlag.
Lusta vagyok utánanézni a fegyveres támadásoknak, de ha csak a 6.35-ös gyilkost vesszük, aki 3-4 boltba nyírta ki az eladókat (akik közül az egyik a WC-be menekült, de a gyilkos utánament és megölte. Pedig ideje, módja lett volna ezek szerint fegyverhasználatra, ha a WC-ajtót magára tudta zárni).
Vagy mikor az öreg bácsikát a szomszéd kissé agresszív család valami vélt sérelbôl kifolyólag a saját házában, baltával ketten rátámadva akarták megölni, és a bácsi végsô kétségbeesésében kénytelen volt az engedélyes vadászfegyverét használni ellenük.
Szóval ne mondd, hogy nincs olyan helyzet, mikor egyszerűen nem marad más lehetôség...

Előzmény: Macika_ (71)
Macika_ Creative Commons License 1999.09.28 0 0 71
Nem tudom, olvastad-e, amit idemásoltam pár levéllel lejjebb. Szóval azt, hogy megszűnik (tervek szerint) az alanyi jogon járó önvédelmi marklőfegyver joga.
Kérdés, hog yilyen lovat akartunk-e?

Lehet, hogy megköveztek, de akkor is állítom, hogy feddhetetlen előéletű ember nem nagyon kerül olyan helyzetbe, ahol éles fegyver használata elkerülhetetlen. Szerintem az éles fegyverrel való támadás kivételével elegendő egy gáz- riasztófegyver használata. ha meg élessel támadnak rád, akkor úgyis okosabb, ha nem játszod a hőst.

Őszintén gondoljuk végig: az elmúlt pár évben ki emlékszik olyan bűntényre, amikor valakire éles fegyverrel támadtak, és használták is a fegyvert?

Előzmény: MuzX (70)
MuzX Creative Commons License 1999.09.27 0 0 70
Eegen. Nyilván ugyanilyen megfontolásból kaphatnak csont nélkül stukkert a képviselôk, államtitkárok, miniszterek, polgármesterek, ögyészek, bírók, stb. Ôk azok, akik egyenlôbbek.
Egen, rengeteg ilyen embert támadtak meg brutálisan az elmúlt 10-20 évben, se szeri se száma nem volt a meggyilkolt ügyészeknek, a súlyosan megsebesített államtitkároknak, a halálosan megfenyegetett polgármestereknek, a kirabolt képviselôknek.
És milyen szerencsésnek mondhatja magát az a sok benzinkutas, boltos, postás, taxis, tanyán lakó öreg, utcán járó átlagember, akinek semmi szüksége ilyesmire, hisz ellenük ilyen súlyos bűncselekményeket alig követnek el...
csak azok a szegény államhatalmiak, meg politikusok élnek ilyen súlyos fenyegetettségben, szinte látom, ahogy álmatlanul forgolódnak éjszaka a pisztollyal a párna alatt, felriadnak a legkissebb neszre is, rémülten rebben ide-oda szemük, mikor jön a következô gyilkos, rabló... bizony, megérdemlik ôk a fegyvert, legalább ennyi esélyük legyen, nem sajnálom tôlük, hiszen áldozatos munkájuk eredményeképpen mi, az egyszerű emberek ilyen szívet melengetô biztonságban élhetünk, hogy sose foroghat veszélyben annyira életünk, értékeink, mint az övék.
Legalábbis ôk azt mondják, akkor pedig úgy kell lennie!
Előzmény: nagykutya (68)
Trebitsch Creative Commons License 1999.09.27 0 0 69
Ne örülj, nagykutya: begyűjtik a tiédet is.
A bíróét is, az ügyészét is, de még a rendőrét is.
Előzmény: nagykutya (68)
nagykutya Creative Commons License 1999.09.27 0 0 68
Gyerekek, nem azon kellene sírni, hogy egyeseknek miért jár alanyi jogon a fegyver. Képzeld magad egy bíró, vagy egy ügyész helyébe. Hetente elítélsz, megvádolsz 20-30 embert, és szerzel magadnak 4-5 halálos ellenséget, aki sokallja, amit kapott, vagy csak sajnálja, hogy egy időre kimarad a futtatásból, behajtásból vagy a dílerkedésből. az ilyeneknek a haverjai is nagyon sajnálják ám ezt!

A többieknek meg ne is adjanak éles fegyvert. Jó ez úgy ahogy van.

Macika_ Creative Commons License 1999.09.27 0 0 67
Szóval, hogy eloszlassam a félreértéseket:

Sajnos nincs éles fegyverem, sem engedéllyel, sem anélkül. Csak a már leírt Walther P88-as gáz-, riasztófegyverem van. Nem mondhatom, hogy nem szerettem volna iszonyúan éles fegyvert, de belátom, hogy nekem, mint mezei embernek nem lehet.
Pedig valaha, úttörő- és ifjúkoromban sportlövő voltam, egyszer (1984-ben országos versenyt is nyertem Zánkán, légpisztollyal. Aztán .22-es Drulov-val 50 m-ren is sikerült egy ezüstöt összeszedni.
Aztán abbamaradt.

Mint írtam, én is nagyon-nagyon szerettem volna (szeretnék) éles fegyvert, de belátom, hogy nincs sok értelme.

Azt be kell látni, hogy ma REMÉNYTELEN éles önvédelmi fegyverre megkapni az engedélyt. A sportfegyverrel meg az a helyzet, hogy ha véletlenül használni kéne, (ha szabályos vagyok) nincs időm összeszerelni, tehát nincs esélyem az önvédelemre. A másik dolog pedig, ha összeszerelve hordom, akkor – igaz, van esélyem, hogy megmenekülök – utólag mázsálnak meg, löfegyverrel való visszaélés miatt.

Egyébként az új törvény tervezetében ezt is meg szeretnék szigorítani:

„A kézilőfegyverekről- és lőszerekről, a gáz- és riasztófegyverekről valamint a légfegyverekről és lőterekről szóló 115/1991. IX. 10. Korm. rendeletet módosító rendelkezések a sportlövészeti célból benyújtott engedélykérelmek teljesítésének számos új feltételét határozták meg. Ennek ellenére ma nem zárható ki, hogy az érintett a sportlövészeti célra engedélyezett maroklőfegyverét önvédelmi céllal is magánál tartsa (közterületen viselje), s titkon az önvédelmi célból beszerzett lőfegyverét sportcélú lőfegyvertartási engedély megszerzésével legalizálja. Ilyen - a jogszabály kijátszására vonatkozó - fegyvertartási gyakorlatot tárt fel egyébként a legfőbb ügyészségi vizsgálat is. A tervezet szerint a természetes személyek tulajdonában lévő, egyébként sportlövészeti célból engedélyezett lőfegyvereket csak a sportegyesületnél létesített, a biztonsági előírásoknak megfelelő tárolóhelyen lehet majd tárolni.”

És hogy ne legyen olyan egyszerű, meg tervezik szigorítani az önvédelmi lőfegyverhez jutás lehetőségét is:

„A tervezet szerint önvédelmi lőfegyverhez alanyi joga senkinek nem lesz. Önvédelmi lőfegyver megszerzése, illetve tartása csak azon személyi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárok számára lesz
engedélyezhető akiknek ezt büntető vagy szabálysértési (...) államigazgatási ügyben eljáró hatóság javasolja. A hatóság az engedély megadását akkor fogja javasolni, ha úgy ítéli meg, hogy a büntető vagy államigazgatási eljárásban résztvevő személyek élete, testi épsége védelme érdekében erre feltétlen szüksége van. A tervezet szerint alanyi jogon önvédelmi célból lőfegyvert senki nem tarthat. A kérelem teljesítéséhez szükség van egy olyan ügyrendre, amely az ügy egy lényeges szereplője megítélése szerint az ügyben résztvevő magyar állampolgár élete, testi épsége veszélybe került. Az engedélyező rendőrhatóság a kérelem elbírálásakor az egyéb törvényi feltételek meglétét vizsgálja, de az alapügyben eljáró hatóság véleményét nem bírálhatja a felül.”

Szóval így állunk.

Ha ezt véghez fogják vinni, akkor az a „képzelt” 1%-nyi esélyünk is megszűnik, hogy lőfegyverhez jussunk.

Ja még annyi, hogy az idézeteket a fegyver.org-ról letöltött tervezetből ollóztam.

Előzmény: JetBoy (65)
Trebitsch Creative Commons License 1999.09.27 0 0 66
JetBoy,

ott a félreértés, azt hiszem, hogy nem közismertek a fogalmak. A topic címe a fegyverviselésre kérdez rá, és azt aránylag kevesen tudják, hogy viselni kizárólag az önvédelmi engedélyre kaidott fegyvereket szabad.
Na, az az, amit nem fox kapni soha, amíg nem leszel egyenlőbb.

Sportfegyvert, vadászpuskát azt tarthatsz, a MuzX által leírt procedúrával; viszont azt nem hordhatod. Csak táskában, töltetlenül, lőszertől elkülönítve viheted magaddal. Ha nem ezt teszed a rendőr morcos lesz, ha megtalálja nálad, hiába van fegyvertartási engedélyed. Abból is van egypupu, van kétpupu, sőt több... :)

Előzmény: JetBoy (65)
JetBoy Creative Commons License 1999.09.27 0 0 65
MuzX!

Én úgy értelmeztem, hogy Szlejer, meg a többiek ÖNVÉDELMI fegyverrel rendelkeznek. Ha ez nem igaz, akkor bocsi mindenkitől.

Mellesleg én is jártam lőni (BME sportegyesület), csak kb. fél (?) éve nem voltam már, mert kevés az időm.

MuzX Creative Commons License 1999.09.27 0 0 64
Ja, azt elfelejtettem, hogy csak akkor nem vonják vissza késôbb, ha továbbra is rendszeresen jársz edzésre, versenyre, és meglesz a szinted. A minôsítés az adott évre szól egyébként.
Ha ritkán jársz el, nem versenyzel, akkor nagy az esélye, hogy visszavonhatják.

És az elôbb leírtak tényleg csak a szükséges, de nem biztos, hogy elégséges feltételek.
Bármikor kitalálhatnak valami új macerát, pl. legutóbb felemelték az elbírálási határidôt arra hivatkozva, hogy ellenôrizniük kell, nem folyik-e ellened a lakhelyed önkormányzatánál szabálysértési eljárás.
Tehát célszerá a kérelem beadása elôtt errôl is beszerezni egy igazolást.

Előzmény: MuzX (63)
MuzX Creative Commons License 1999.09.27 0 0 63
Csak hogy világos legyen, amirôl mi beszélünk, az sportfegyver .
Tehát legálisan nem hordhatod magadnál töltve, önvédelmi céllal. Ha megteszed, és rendôr elkap, minimum fegyverrel való visszaélés, vagy ilyesmi...

Önvédelmi fegyverhez valóban nincs esélyed jutni, csak az említett "egyenlôbb" polgároknak, illetve a jó anyagi és személyi kapcsolatokkal rendelkezôknek.

Sportfegyverhez tehát:
1. beiratkozol egy jó lövészklubba, befizeted a tagsági díjat.
2. Rendszeresen legalább heti egy alkalommal lejársz lôni.
3. Sportorvosi igazolást és a Magyar Sportlövô Szövetségtôl rajtengedélyt szerzel, ez szintén x-ezer forint, de a klubod segít majd hol és hogyan...
4. Elmégy versenyekre, legalább egyszer (de nem árt, ha többször) minôsítô versenyen eléred a III. szintet (20 lövésbôl 25 méterre 165 kör, szerintem nem vészes).
5. Leteszed a fegyvervizsgát.
6. Ha mindez megvan és fél éve legalább rendszeresen jársz edzésre, akkor kérsz a klubtól egy edzéslátogatási igazolást, a sportlövôszövetségtôl egy minôsítési igazolást.
7. Szerzel otthonra egy törvény szerinti tárolóeszközt (biztonsági záras szekrény + lemezkazetta)
8. Okmánybélyeggel, kérelôlappal és a fenti dokumentumokkal (esetleg még egy nyilatkozat se árt, hogy rendelkezel a tároláshoz szükséges dolgokkal... kijöhetek elôtte ellenôrizni!) felszerelkezve bemégy a Teve utcába, és beadod a kérelmet, aztán imádkozol... :)))))

Ha szerencséd van, 1-2 hónapn belül elbírálják, és ha piszok szerencséd van, engedélyezik is :)
Kapsz egy megszerzési papírt, amivel elmehetsz megvenni a kiszemelt fegyvert. Ha végre nálad a cucc, visszamégy a Teve utcába, hogy beírasd az engedélyre )itt még mindig megvan az esély rá, hogy az adott fegyvert nem fogadják el sportfegyverként és nem írják be, de ez nem szokott elôfordulni tudtommal).

És kész is :)

De nem gyôzöm hangsúlyozni, ezt a fegyvert csak zárt csomagolásban, lôszertôl elkülönítve, töltetlenül viheted magaddal nyilvános helyen!!!!!! :)

Előzmény: JetBoy (62)
JetBoy Creative Commons License 1999.09.27 0 0 62
Szlejer: OK. Értem én a dolgot, de azt még mindig nem, hogy a topic elején miért b.....k át szegény Gangstarr fejét, hogy így meg úgy lehetetlen. Ha megfigyeled, mindenki azt írta, hogy "semmi esélyed", meg hogy "ne is próbálkozz, felesleges", és azt se lehetett kihagyni, hogy "eleve visszadobják a kérelmedet". Szóval _csak_ ezért ragaszkodom (ragaszkodtam) a válaszhoz. Ott az email cím, lehet rá írni, ha nem publikus. És én nem az okokra vagyok kíváncsi, hanem arra (erre még mindig), hogy KONKRÉTAN miből is áll az a fél éves tortúra (elvégre egy középiskola elvégzése jó esetben négy éves tortúra, ezt már csak kibírom nem???), és hogy mennyibe kerül ez nekem. Engem abszolút nem érdekel, hogy kinek miért van engedélye, az érdekel, hogy nekem hogyan lehet, és erre kértem a választ is (és szerintem ha valakinek ilyentéren rejtegetnivalója akad, az amúgy is gyanús, és írhat nekem egy levelet ;).
Tehát az előbbi kérdésem kicsit átfogalmazva: hogyan tudok fegyvertartási engedélyt szerezni (konkrét tippekkel)?
Aki akar, az írhat magánba is.
Előre is köszönöm!

PS: Tom Slayer, a fegyver oldalaid nagyon királyak!!! Így tovább!

MuzX Creative Commons License 1999.09.27 0 0 61
Dettó ugyanaz a helyzet, mint Zak esetében. 14 éves korom óta sportlövészkedtem, de szintén vesegondok miatt katonának alkalmatlanná nyilvánítottak, mikor 24 múltam.
Tavaly kezdtem újra a lövészetet egy hosszabb kihagyás után, végigcsináltam a féléves procedurát, rendszeresen járok edzésre, versenyre, és van engedély sportfegyverre...
Előzmény: Crashoverride (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!