Keresés

Részletes keresés

PLACI Creative Commons License 2009.12.13 0 0 51
http://www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=14aeac2dd6f196
Előzmény: SzaboCsabaBence (49)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 50
Akkor így mégis van értelme. Viszont most meg annak nem látom értelmét hogy a helyjegyes IC-ken megmondják, hova üljek. :) Ha annyi jegyet adnak amennyi hely van, akkor nem mindegy hova ülök? Egyszer osztállyal voltam, és más kocsikba kerültünk. Pedig volt egy csomó hely.
Előzmény: zengo682. (48)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2009.12.11 0 0 49
Lehet. Idézet?
Előzmény: zengo682. (47)
zengo682. Creative Commons License 2009.12.10 0 0 48
A pótjeggyel a helyed is biztositva van,mert a vonatra nem adnak ki több pótjegyet mind amennyi hely van a vonaton,csak itt nem mondják meg hogy hová ülhetsz.
Előzmény: Törölt nick (46)
zengo682. Creative Commons License 2009.12.10 0 0 47
De már visszajár Nov.15-től.
Előzmény: SzaboCsabaBence (45)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.10 0 0 46
City-szerdán mindenképpen kell menetjegy mellé pótjegyet kérni? Ingyen odaadják, meg helyet sem biztosítanak, ezért nem látom értelmét.
Előzmény: SzaboCsabaBence (45)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2009.12.01 0 0 45
Helybiztosítás nélküli InterCity-pótjegy meg semmilyen esetben nem jár vissza :)
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.01 0 0 44
Akkor mégsem utazhatok belföldön pótjegy nélkül az Avala IC-vel. Szinte minden nap legalább 40 percet késik Kelebia felől. (Úgy tudom a szigorú szerb határellenőrzés miatt.)
Előzmény: SzaboCsabaBence (43)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2009.12.01 0 0 43
Sajnos ez nem ír semmit arról, hogy ilyen esetben bármit is be kellene tartaniuk. A részletes új szabályozást meg magam sem ismerem. A lényeg az - legalábbis nov. 15. előtt az volt -, hogyha közbenső állomáson szállsz fel a vonatra (amikor már előre tudod, hogy 15 percnél nagyobb késéssel közlekedik), akkor nem jár vissza semmi.
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.30 0 0 42
Előzmény: SzaboCsabaBence (40)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2009.11.29 0 0 41
Bocs: Szia!
Előzmény: SzaboCsabaBence (40)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2009.11.29 0 0 40
Meg is kell venned, ki is kell fizetned, és vissza sem adják a célállomáson.
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.29 0 0 39
Üdv!
Ha jól tudom, ha egy IC/EC/EN stb. 15 percnél többet késik, visszaadhatják a pót/helyjegy árát. Ha én várok egy IC-t és már tudom hogy ennyit késik, akkor meg se kell vennem rá a jegyet, csak a menetjegyet? Vagy meg kell vennem, csak ingyen odaadják (helyfoglalás miatt)?
A másik, hogy 2010-ben is lesz-e City-Szerda? Mert nincsenek kiírva jövő évi dátumok. Egyébként kár hogy nem City-Szombat, akkor többször ki tudnám használni.
Köszönöm a választ!
siófok35 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 38
Kerecsenden mióta van vasút??? :-) Vagy abból a legendából indulsz ki, hogy a füzesabonyi állomást eredetileg Kerecsendre akarták építeni?
Előzmény: leha (31)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.26 0 0 37
Ünnepi közlekedési rendbe melyik IC 3G A miskolci oldalba?
BPI-779 Creative Commons License 2009.07.26 0 0 36
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg az IC-k milyen nevekkel (és merre) futnak?
Gondolok itt azokra a nevekre, mint pl. az Isis-Ikva (Bp-Szhely).
Akár egy lista is megfelel ide írva, de egy linknek is kifejezetten örülnék, és hálás lennék érte!
Köszönöm.
PLACI Creative Commons License 2009.06.02 0 0 35
Az kérlek szépen START kocsikkal jár. Általában Taurus+DWA Avmz + WRbumz + Bvmz + Bvmz + DWA Bpmz/CAF Bpmz.

Győr és Tata között mehetne 160-nal, ha szántóföldön menne.
Előzmény: >BPO-022< (34)
>BPO-022< Creative Commons License 2009.05.03 0 0 34

Sziasztok

Kérdésem lenne a következő: Wien Westbahnhof-ról Bp. Keletibe tartó Bartók Béla EC (943) miféle kocsikkal és milyen mozdonnyal szokik közlekedni? Győr és Bp. között megy 160 km/h sebességgel? :D

választ előre köszönök

laszlovecsei Creative Commons License 2009.04.14 0 0 33
hát igen, ez gáz, nekem pont az ellenkezője volt, kint 30 fok, bent 10
Előzmény: leha (31)
marijo555 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 32
Veszélyben az Intercity-k? A Kör-IC-k megszűnnének, így az Intercity-k csak Budapest és Miskolc között közlekednének. Ez a döntés nemcsak a tokaji borvidékre utazó turistáknak, hanem az ott élő százezer embernek is jelentős hátrányt jelentene. http://www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/veszelyben-az-intercityk/cn/news-20080709-06285301

leha Creative Commons License 2007.07.25 0 0 31
július 22-én a Kócsag IC (Debrecen - Nyíregyháza - Miskolc - Kerecsend - Bp)
napsütés ezerrel
a hőmérséklet valahol az aszfalt és az acél olvadáspontja között (közelebb az aszfaltéhoz)
Kerecsendről elvileg 17:03-kor indul
17:00-körül bemondják, hogy 15 percet késik ... és csakugyan!
megjön. felszállunk. olyan a klíma, mintha egy 10 négyzetméteres öltözőben egyszerre öltözne a real, meg a barca valami tétmeccs után. klíma semmi.
budapestig sikerül újabb 15 perces késést begyűjteni, amí így már komplett fél óra lett.

jegyet nem fizetik vissza. mé?
a kaller nem adott igazolást arról, hogy nem ment a légkondi ...
a késésért meg nem jár, mert egyrészt előre szóltak, másrészt az időjárás miatt ugye ...
kérdezem, mi volt az a nagyon komoly katasztrófa? elkezdi magyarázni nekem a hőtágulást, meg a meleget ... mondom és? egy hete ilyen meleg van és kivételesem a meteorológia is pont ezt jósolta mostanra. ezzel lehet tervezni. az meg hogy szóltak? mikor? indulás előtt 2 perccel, hogy késik negyed órát ... aztán felet késik?
de a késést pont akkor leszartam volna. egy 5. hónapban lévő kismama (a párom, nem én) ilyenkor pont azért vesz IC pótjegyet és nem elégszik meg a gyorsvonattal, mert légkondi van és nincs büdös. hát itt büdös volt (bár nem a megszokott MÁV-buké, hanem tömény izadtságszag) és meleg.
panaszkönyvet megírtuk (ott is elbasztunk vagy fél órát, mert K sokan akartak beírni).
még nincs vége
apmz Creative Commons License 2007.07.24 0 0 30
Üdv! Ha nem lenne nagy kérés akinek van képe a cívis és a rétköz ic  ről feltenné ide a fórumra nagyon köszönöm!?
M62 265 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 29

Szaisztok!

Javaslom a Szamélyszállítási Üzletszabályzat tanulmányozását (http://www.mav.hu/belso.php?kat=75) Ez a szerződés közted és a MÁV Rt. között, a menetjegy megváltásakor jön létre.

Ha nem akartok sok száz oldalt átböngészni, javaslom a MÁV panaszkönyv topicot.

kismokus2 Creative Commons License 2005.06.24 0 0 28
> mert gyorsabb?

Valóban.

Az igazi kérdésem az lett volna, hogy hol lehet megnézni, mit is tartalmaz az intercity kegy szolgáltatás?
A menetrendben kerestem, vagy ugyetlen vagyok, vagy. A forumban tobben is hivatkoztak ra,
esetleg online valahol?

Előzmény: msmks (26)
msmks Creative Commons License 2005.06.21 0 0 27
mindenkinek akinek "felsőbb utasítás"-ra hivatkoznak bárhol (nemcsak MÁV):

meg kell kérdezni, honnan jött az utasítás, ki az a személy, aki kiadta, szeretnél vele beszélni.
vagy pedig rá kell kérdezni, kaphatsz-e példányt abból a szabályzatból, ami ezt leírja.

ha a válasz "nem", akkor azt kell mondani, hogy akkor nem is hivatkozhat rá.
és tágíthatatlannak kell lenni.

ilyenkor mást nem tudnak csinálni, hívják a főnököt.
(nekem már többször bejött, bankban is.)
msmks Creative Commons License 2005.06.21 0 0 26
mert gyorsabb?
Előzmény: kismokus2 (25)
kismokus2 Creative Commons License 2005.06.21 0 0 25
Nálatok is úgy van az, hogy a légkondi egy fiktív szolgáltatás egy ideje? Vagy egyszeruen van olyan vonat,
amin van, meg van, amin nincs. A jegy persze ugyanannyi...

Ezt kb 1.5 eve tapasztalom Bp-Pecs kozott rendszeresen, 10:1 arannyal nincs hutes, akkor kozli a kaller,
hogy ezekben a kocsikban nincs is (!) klima, csak "legjavito" es az nem tud csak 8 fokot huteni.
Amikor mondom, hogy akkor ennyivel hidegebbnek kellene lenni, es nezze meg, inkabb melegebb van
bent mint kint, akkor inkabb kinyitja azt a picike ablakot. Mellesleg az is kesz feludules.

De akkor miert fizetek?

GombocArtur Creative Commons License 2002.06.19 0 0 24
Eurocityn utaztam Gy?rb?l Budapestre. Egyik alkalommal a délinél a vezeték leszakadt, így a keletibe lettünk átirányítva. Szó nélkül visszafizették.
Másik alkalomkor pedig a keletibe menet valami mozdonyhiba volt, de gyorsan orvosolták, így csak 20 perc volt a késés. Akkor is fizettek rendesen.

Úgyhogy azért jót is lehet mondani róluk :)

tamas ur Creative Commons License 2002.06.19 0 0 23
Tegnapelőtt nagyon kényelmesen utaztam a Velence - Budapest között közlekedő Drava IC 2. osztályán. Nem így azok, akik 1. osztályra vettek jegyet, ott ugyanis nem volt világítás. Kíváncsi lennék, hogy kárpótolták-e őket?
chromax Creative Commons License 2002.03.17 0 0 22
Nem, inkább az lesz a válasz, hogy mivel a teherautó kidöntötte a vezetéket, azaz vis major történt, ezért a késés nem a MÁV hibája, és viszontlátásra.

Egyébként az IC pótjegy visszatérítést úgy kell csinálni, hogy tömegesen meg kell ostromolni a pénztárt, és akkor észbekapnak. Egyszer Pécsről jöttem fel, késtünk vagy fél órát, persze nem akartak pénzt visszaadni. Miután a vonat közönsége majdnem szétverte a jegypénztárt, mégis úgy döntöttek hogy fizetnek.

Egyébként hála istennek nem kell már IC-vel járnom, 5 év bőven elég volt a kisbabát a kocsi közepén pelenkázó anyukákból, a sok idegbeteg antidohányosból, meg a rendőrök módszereit is megszégyenítő MÁV fővizsgálókból.

Azon azért néha érdemes lenne elgondolkodni, hogy egy prémium szolgáltatásként reklámozott vonaton hogyan engedhetik meg, hogy így viselkedjenek MÁV alkalmazottak, mint a Bp-Pécs közötti vonalon közlekekdő fővizsgálók (ha kell neveket is tudok, ismerem már mind) :-)

Előzmény: István Gyuri (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!