Keresés

Részletes keresés

barco Creative Commons License 1999.09.03 0 0 16
Kösz nevtelen. Közben már kiderült a forrás.
figyelő Creative Commons License 1999.09.03 0 0 15
Van, akiknek létszükségletük, hogy mindig legyen kéznél megfelelő bűnbak...
Az írás egyébként nem jó, mert primitiv és hazug.
Maga a "fogalmazás" elmegy...
GLászló Creative Commons License 1999.09.03 0 0 14
Semmi, semmi baj nincs. A Fidesz költse pénzét Bayer Zsoltra. :-D Nekem megfelel. :-)
Csak ne hallanék a templomaitokból annyi hívő fohászt, hogy miért nincs nekünk normális sajtónk...

Ha majd segítetek magatokon, akkor talán a Jóisten is megsegít. Addig élvezzétek Pilhált, Ugrót, Ludwigot, Bayert... mind a húszezren.

nevtelen Creative Commons License 1999.09.03 0 0 13
Kedves barco!

"Hol jelent meg a mű?"
Hát be kell valljam, nem a Magyar Hirlapban. Miért szerinted ott közölték volna? :-)

"Ha észrevetted, az MSZP-re sehol egy nyilacska."
Minek is lenne? Az MSZP csinálja ezt? Az MSZP csak a nevető harmadik.

Trebitsch Creative Commons License 1999.09.03 0 0 12
Sírna a fene. Ennél sokkal gusztustalanabb gondolatok és cikkek is megjelennek, oszt mégse sírok, csak ha muszáj. :)
Amúgy én nem a Szadesz-egyház papjairól szólónak érzem. Illetve nem csak. A horda, az a médiákok. Egészen pontosan a coclib médiákok.

A pénzköltésről... Hát mire kéne költenie szerinted szerencsétlen Fidesznek? Már ezt az egyetlen nyomorult napilapot is sajnálod a jobboldaltól?
Jobb nincs, ez van, erre kell költeni. De ha van ötleted: mongyad.
Ámbár ha nem is tehet ennél jobbat az ellenfeleinek... Akkor meg mi a baj?

GLászló Creative Commons License 1999.09.03 0 0 11
Kedves Trebitsch!
Nincsenek kétségeim, hogy tetszik, éppen annyira biztosra vettem, mint amennyire sírnál, ha ugyanez a "gondolat" a Fidesz-egyház papjairól szólna. Dehát nem is ez a lényeg.

A baj az, hogy ha a hívőkhöz szól egy lap, akkor semmilyen hatása nincs, megmarad alig pártízezer ember reggeli hergelőjének. (Bár az sem kis dolog, hiszen a Magyar Fórum, meg a Demokrata is megél belőle szépen.)

Én inkább arról beszéltem, hogy mi lenne, ha a Fidesz a pénzét számára hasznosabb dologra költené.
Talán nem is kéne reklamálnom. Ennél jobbat az ellenfeleinek nem is tehet. :-)

Trebitsch Creative Commons License 1999.09.03 0 0 10
Hát, kedves GLászló,

kétségtelenül nem ártana tovább javítaniuk a színvonalat a fijuggnak, de azért szvsz alakul. Nem megy az olyan gyorsan, azt hiszem.
Azért az ÉS köcsögözését már messze meghaladták, jó értelemben, én azt hiszem. Mértékadó jobboldali lap... szerintem már most is azok.
Jobboldalon nincs olyan sok. Napilap például szám szerint ez az egy, meg talán félig-meddig a MN...
Amúgy nekem tetszik a cikk, persze. Állításoddal ellentétben nem gyűlölködik, hanem a gyűlölködést pellengérezi. Nem ugyanaz...

speaker Creative Commons License 1999.09.03 0 0 9
Tipikus bolsi tempo: nem arról beszélni, hogy a cikk miről szól, hanem hogy ki írta. nem kéne az apját, apósát megfingatni egy kicsit ennek a Bayernek?
GLászló Creative Commons License 1999.09.03 0 0 8
Hogy Bayer Zsolt tud írni, az egy dolog. (Szerintem alapkövetelmény, ha valaki vezércikket ír...)
Valaki itt Ugró Miklóssal hasonlította össze - kettejük között a különbség ennyi: Bayer tud írni.
Amit ír, az viszont szerintem egy harmadosztályú heccelődés, Ugró szinvonalú, amiben meglehetősen felesleges mély értelmet keresni. talált egy metaforát, ami elég gusztustalan ahhoz, hogy a képzeletében hatalmasra nőtt ellenzéket röfögő disznónak ábrázolja. Harmadosztályú gondolat.

Inkább azt tartanám elgondolkodtatónak, hogy a Napi Magyarországba nagy pénzt belefektető Fidesz mikor veszi észre, hogy az invesztíció révén kétségtelenül feljavult lap minden pozitívuma semmibe vész, ha csak a gyűlölködésre fogékony közönséget elégítik ki a gyönge publicisztikák.
Pilhál-tól Ugróig, Ludwigtól Bayerig - siralmas körkép, ha valamikor is mértékadó jobboldali lap szeretnéánek lenni.

barco Creative Commons License 1999.09.03 0 0 7
Kedves nevtelen! Hol jelent meg a mű?

Kedves Petya!
Egyetértek, hogy BZS "Ő a maga módján védi a jelenlegi politikai hatalmat, és ezért támadja az azt támadót. Ez természetes. Bayerről tudjuk, hogy - valamilyen szinten - elkötelezett újságíró. Aki olvassa őt, ennek tudatában tegye." Let it be.

Azonban: vitriolosnak szánt humor és elborult vádaskodás közt van némi különbség szerintem.

A mű első bekezdése szerintem hamis kiindulópontot tükröz. Háromszorosan is.
1. Azt sugallja, hogy SL volt a "legnagyobb vad". Holott szerintem OV az. És ott van TJ. És csak utána jönnek olyanok, mint SL, DeutschT etc.
2. Azt sugallja hogy a "legyek urai" "Gábor és Bálint". (ez szerintem kisebbségi komplexus lehet a szerzőnél. ekkora hatalmat tulajdonítani egy 6-7%-os pártnak. Ha észrevetted, az MSZP-re sehol egy nyilacska.)
3. A szerző ügyesen csúsztat mindkét irányba: az egyik oldalon SL-t felértékeli (lsd. 1. pont "legnagyobb vad"), a másik oldalon EörsiM-t meg sem említi, helyette az SZDSZ-t, mint pártot állítja be vadászként.

A mű középső része (9094) szerintem hamis képet tükröz.
1. Azt sugallja, hogy a "Naiv Párt" szétverésében is "Gábornak és Bálintnak" volt döntő szerepe, és hogy ők kavarták a faecest a háttérben.
2. Azt sugallja, hogy az egyik parlamenti párt (SZDSZ) alaphangja a gyűlölködés.

A mű végével egyetértek: "Az Úristen szomorúan nézte őket. Eldöntötte, nem lesz irgalmas. Mert szereti ő az elmebetegeket... De megveti a gyávákat és a gonoszakat." (E mondatok nem tudom mennyire saját gondolatok..., magát a könyvet meg már nagyon rég olvastam)
Lényeg az, hogy én BZS írását érzem gonosznak, vagy pontosabban uszítónak, és ezen jelzők szerintem nem azonosak a vitriolos, vagy cinikus jelzőkkel. Esetleg a cinikussal, de nagyon határeset.

Zmac Creative Commons License 1999.09.03 0 0 6
Petya!

Innen is egy gratula!

BaSand Creative Commons License 1999.09.03 0 0 5
Szép volt Petya ! Gratula.
Petya Creative Commons License 1999.09.03 0 0 4
Kedves HitetlenTamaska!

Kiegészítendő előző hozzászólásomat: nyilván tudva lévő, hogy az írás nem csak Simicskáról szól ... Az ő távozása egyfajta indukálója volt egy politikai vélemény vitriolos prezentációjához. A véleménnyel és a mondanivalóval ezen túl sem értek egyet, de továbbra is az a meglátásom, hogy a Bayer féle gondolatsor - egy adott szempontból - logikailag jól felépített és közérthető. Ő a maga módján védi a jelenlegi politikai hatalmat, és ezért támadja az azt támadót. Ez természetes. Bayerről tudjuk, hogy - valamilyen szinten - elkötelezett újságíró. Aki olvassa őt, ennek tudatában tegye. Lehet, hogy zavaró, sőt talán felháborító, hogy az eredeti regény egyik legszimpatikusabb alakját Csurka nevével mossa össze, de bármilyen fura, a publicisztika gondolatsorába beleillik, hiszen a regény csak egy keret , amit Bayer groteszk vagy cinikus tartalommal tölt meg. Kiforgatja, elferdíti a regény alapgondolatát, de innetől kezdve a saját mondanivalóját következetesen végigviszi. És ez - irodalmi szempontból - még lehet jó, sőt kiváló!

Ne felejtsük el, hogy a politikai publicisztika - márpedig ez az! - mindig valamilyen politikai irányzat mellett vagy ellen szól az újságíró pártállása vagy elkötelezettsége szerint. Sokszor azért íródik, hogy direkte bosszantsa, cikizze, felmérgesítse, ha úgy tetszik provokálja a "túloldalt". Az az olvasó, aki az újságíróval azonos pártpreferenciával rendelkezik: ujjong és jót röhög; aki nem, az mérgelődik, bosszankodik és maximum elismeri, hogy azért a csávónak van stílusa ... Márpedig Bayernak szerintem van (több mint Ugrónak :-)))

Ennyi.

Üdvözöllek:

Petya

nevtelen Creative Commons License 1999.09.03 0 0 3
Bocs, nem egyáltalán=egyáltalán nem
nevtelen Creative Commons License 1999.09.03 0 0 2
SZVSZ nem egyáltalán Simicskáról szól, ezért is nem copyztam be a "Simicska lemondott" topickba. Szerintem inkább arról, hogy van akiknek létszükségletük, hogy mindig legyen kéznél egy ügyeletes "Röfi". Akár Simicska az, akár más. És BÁRKI Röfivé válhat, ha épp "üresedés" van...
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.09.03 0 0 1
Kedves Petya
En annyiban - és csak annyiban - az irás üzenetével egyetértek, hogy Simicska alkalmas volt arra, hogy plauzibilisen jelenitse meg az Orbán féle renszer leglényegét: a kiméletlen gátlástalanságot; a politikai és gazdasági hatalom szerfeletti akarását.
Balyer publicisztikáját pedig, amikor a
"szegény CsurkaRöfi" hapax legomenon -hoz elértem, már nem tudtam kiválónak tekinteni. Szegény Golding.
Petya Creative Commons License 1999.09.03 0 0 0
Kedves nevtelen!

Az írás üzenetével nem értek egyet, mert Simicskának szvsz is mennie kellett ... (de ezt hagyjuk.)

Ugyanakkor el kell ismerni: Bayer publicisztikája KIVÁLÓ! Ezt én mondom, mint "coclib". A fickó írásait egyébként is régóta kedvelem, még akkor is, ha a "másik oldalon" áll. Őt magát pedig azóta tisztelem nagyon, amióta megcsinálta a Kiráyi TV egyetlen nézhető sorozatát: a KAMASZKORUNK LEGSZEBB NYARÁT.

Igaz, ami igaz ... nnna! Ennyi.

Őszinte üdvözlettel:

Petya

nevtelen Creative Commons License 1999.09.03 0 0 topiknyitó
A legyek urai

Lemondott az APEH elnöke.
Sokan rémültek meg ettől, nagyon.
Cigarettát sodortak maguknak, gyorsan, kapkodva: féltek... Még három előttük álló vidám esztendő munkája omlott össze egy pillanat alatt, kukába lehet dobni az összes előre megírt forgatókönyvet, elment a toposz, a fekete bárány, az ősgonosz elment, aki puszta létezésével felmentette gyűlöleten szocializálódott ellenzékünket a valamit mondás, és az oly nagyon megterhelő gondolkodás és gondolkodtatás minden felelőssége alól. Elment, pedig ők megírták előre, hogy nem fog elmenni soha. Megírták, mert megírják mindig, mi a szívük vágya.
Összesírtak buta, levegőtlen szigetükön a Legyek Urai...
Hova lett Röfi? kérdezték egymás nyakába borulva. Hát hogyan tehette ezt meg velünk, amikor még annyi jó ötletünk volt...
És álltak bozótjukban, ahonnét eltűnt a legnagyobb vad.
Álltak bozótjukban, és tétován csapkodták maguk körül a Lajostalan, sivár ágakat...
Álltak, és tehetetlen dühükben még botokkal összetörték Lajos hátrahagyott, árva szemüvegét.
Ekkor rontott be a büdösbe Bálint és Gábor, és mosoly ült az arcukon.
Csönd lett...
Ne nyavajogjatok! dörrent Gábor.
Emlékezzetek! dörrent Bálint.
Jó, de mire? sikított a falka.
Arra, amikor először rendeztük be Szigetünkön a szabadságot. A mi szabadságunkat...
A miénk! Csak a miénk! horkant fel megint a csorda, de Bálint egy kézmozdulattal leintette őket.
Persze, hogy csak a miénk. De most sokkal nagyobb veszély fenyegeti, mint az első négy évben. Ezek komolyan gondolják, hogy a szabadság az övék is. Emlékezzetek!
Állt a csorda, és pislogott hülyén...
Alom... suttogta Gábor...
Vödör! kiáltotta Bálint.
Megvan! ordítottak a félerősek, és kigyúlt szemükben az életben tartó gyűlölet lángja.
Nahát akkor, először is itt van a régi forgatókönyv mondta Bálint, és a porba dobta a szakadozott, ronggyá olvasott művet.
Sajtókülönítményesek!
Parancs!
Olvassátok fel a 9094 közötti részeket!
És felolvasták.
Azt, amikor kiszekálták szegény bolond Csurka Röfit a Naiv Pártból, és másnap azzal estek Naiv Párt elnökének, hogy hiába ment el Csurka Röfi, a párt maga csurkista maradt, szemét maradt, náci maradt, és jött Lezsák Röfi, Boross Röfi, a Haldoklót meg aközben antiszemitázták, miközben Haldokló apjának fát ültettek a Jad Vasemben...
Na látjátok, ostobák! Csak nyavalyogtok itt, mert elment Simicska Röfi... Hát nem volt-e ufonauta?! Hát el sem tudjátok képzelni, mennyi embert ismert, ki mindenkivel járt iskolába, óvodába, bölcsődébe, és akkor ott vannak még, akikkel csak ezután fog találkozni. Most Röfit csinálunk mindegyikből!
Mindegyikből! Mindegyikből! és mozdultak a kezek, a lábak, először tétován, lassan, de hamar összeállt a megszokott ütem, jött a ritmus, a gyűlölet összetartó ritmusa, felbúgtak a tamtamdobok, szétáradt a Hang az éterben, újra élt a bozót, szállt a por, izzadtak a testek, Ma-hir Rö-fi!, Or-bán Rö-fi!, Kö-vér Röfi! tódult az ajkakra a részegítő rigmus, aztán valaki új szólamba kezdett, Vi-da Röfi! kiáltotta boldogan, és felkapták mind a jelszót, és skandálták, hogy nem lesz REND!, nem lesz REND!, a REND az BŰN!, a REND az BŰN!, és előkerültek a botok, és alkonyodott, és párás lett a levegő, és folytatódott a hajtás...
Gábor és Bálint szeretettel nézte az ő népét.
Dicsérjük meg őket, megérdemlik! mondta Bálint, és kiadott egy nyilatkozatot. Gábor pedig adott egy interjút.
Nem kerülhet az APEH újra Mahir-csöbörből Mahir-vödörbe mondta Bálint.
Ezek egy alomból valók mondta Gábor.
Az Úristen szomorúan nézte őket. Eldöntötte, nem lesz irgalmas.
Mert szereti ő az elmebetegeket...
De megveti a gyávákat és a gonoszakat.

Bayer Zsolt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!