Keresés

Részletes keresés

jim32 Creative Commons License 2017.03.27 0 0 142952

Sziasztok!

 

Mielőtt spam-ezéssel vagy reklámozással vádolna meg valaki jelzem, hogy 17 éve írtam először ebbe a topicba, azóta is olvasom több-kevesebb rendszerességgel és a keresztlányom is IVF-el készült (ahogy a két testvére is) - de ő már gimis azóta :-)

 

Húsz éve foglalkozom a meddőség kérdésével és ezalatt megdöbbentő módon megnőtt azoknak a pároknak az aránya, ahol a férfi oldal miatt nem jön létre terhesség. Akit ez a dolog érdekel, olvassa el ennek a honlapnak a bevezetőjét a címoldalon:

 

www.valeofert.hu

 

Remélem, van, akinek segít. Én írtam :-)

gyvanita Creative Commons License 2017.03.05 0 0 142951

Köszönöm szépen :)

 

Az a hír járja manapság, hogy altatnak (v. bódítanak) az átjárhatóságinál. Igazán én sem értem. Lehet most nem ér rá v. túlterhelt. Már nem fogad 8-10 beteget, csak 4-et egy nap. És a kollégának is kell a munka :)

De a mico, ureo stb... kérte. Úgyhogy ha az sztk-s nem hajlandó kénytelen leszek elmenni magánba :(

Köszönöm a biztatást, ez lesz az utolsó körünk és befejeztük. Nem nyúzzuk magunkat tovább, eddig nem toltuk teljes gőzzel, de rengeteg pénz elment 7 év alatt. Ha olyat talál, ami miatt egy drága vizsgálat vagy beavatkozás kell (pl IVIG) akkor befejeztük, mert arra nincs pénzünk.

Előzmény: LJudit75 (142950)
LJudit75 Creative Commons License 2017.03.01 0 0 142950

Szia,

 

Próbálok válaszolni a kérdéseidre, mert mostanság elég halott a fórum.

 

1. Szerintem nem gond, ha másnap mégy el. Egyébként én is jártam a Fülöphöz, és sosem értettem, hogy minek kell menni minden másnap. Köztudott, hogy a tüszők naponta kb. 1,-1,4 mm-t nőnek, akkor ezt nem lehet kiszámolni? Ha jól emlékszem, nekem is volt olyan, hogy vasárnap kellett volna mennem, de csak hétfőn mentem.

 

Nekem ott egyszer néztek hormont, úgyhogy szerintem nem kell többször. A hormonoknak a ciklus 2-3 napja körül van jelentősége.

 

2. Passz, nekem ilyet eddig még egyik se kért.

 

3. Mihez kell az altatás? Gondolom nem az UH-hoz. És az átjárhatóságihoz minek? Nem olyan vészes. Egyébként ez azért érdekes, mert nekem Fülöp a saját magánrendelőjében csinálta meg potom 50 e Ft-ért. Az általad említett orvost nem ismerem, és nem is értem, hogy miért nem ő maga csinálja meg?

 

4. Sztem ezt feleslegesen csináltatod meg magánban. BTW én most csináltattam a Synlabnál 30 ezerét. Sztem felesleges olyat megcsinálni ami nem olcsó és nem is kéri.

 

Mindent összevetve kívánom hogy legyen sikered Fülöpnél, és bírd pénztárcával, mert nem nagyon akad a városban tőle drágább orvos, és semmit nem csinál meg TB-re.  Ettől függetlenül jó szakember hírében áll, még a Kaáliban is elismerik.

De pl. nekem majd kell egy has és méhtükrözés, amit félmaszekban megcsinálnak 100 ezerét, Fülöp meg 500-ért Hát no comment. Egyébként nekem hidegrázásom van tőle, ahogy beszél, meg mikor több óra várakozás után olyan nyugodt, hogy legszívesebben ráborítanád az asztalt.

 

De az ember mindent el tud viselni a sikerért, úgyhogy hajrá.

 

Judit

 

 

Előzmény: gyvanita (142948)
gyvanita Creative Commons License 2017.03.01 0 0 142949

Még eszembe jutott egy kérdés. A PCT-re és a tükrözésre 2 külön dokit adott meg. Gondolom ha adott elérhetőséget, akkor oda kell mennem és nem választhatok mást és nem is fogja elfogadni. Vagy csak segítségként adja a címeket? Egyszerűbb lenne mindent egy helyen megcsináltatni....

gyvanita Creative Commons License 2017.02.28 0 0 142948

Sziasztok! Olvasgattalak benneteket mostanában, de nem nagyon szóltam hozzá, mert nem volt esemény.

Eljutottunk Fülöphöz múlt héten. Lehet kifogtunk egy jó napját, de azon kívül, hogy nehezen érthető amit mond nem volt annyira vészes (Annyi tapasztalatom szerencsére van, hogy megértettem a szakszavakat. Bezzeg a férjem azt mondta a 99,99%-t nem értette :))) Úgy tűnik sok minden változott mostanában nála azokhoz képest amit mesélni szoktatok vagy olvastam. Pl. elég 1 hónap hormonmentes időszak a vizsgálatokhoz.

Lenne kérdésem, persze ott nem jutott az eszembe semmi a sok info miatt.

1. Ciklus monitor: mi van ha hétvégére esik az a bizonyos nap, amikor mennem kéne (pl most a 10. nap vasárnap), akkor mehetek rá következő napon vagy azt nem fogja elfogadni? Azért elég nagy mák kéne hozzá, hogy minden uh-os nap hétköznapra essen.

A hormonokat elég csak egyik ciklus során levetetni vagy azt is ugyan úgy meg kell 2x ismételni mint a tüszőnézegetést?

2. Helicobacter: A helyi doki biopsziázni akart, de szerencsére sikerült lebeszélnem és kilégzéses lesz. Olvastam tanácsokat, hogy mit ne együnk/igyunk, hogy ne rontsa az eredményt. Tudtok segíteni?

3. Járt már valaki dr. Tidrenczel Zsoltnál? 3D UH kell és átjárhatósági. Ő altat? 3 helyen rendel, nem tudjátok hová kell bejelentkezni, mert csak egy honlapcímet kaptam?

4. Elfelejtettem odaadni neki egy eredményt és utólag jöttem rá. Elméletileg volt ősszel a lombik előtt mico- ureaplasma és chlamidia tenyésztésem (ezt kértem). A doki itt vidéken nem nagyon akarta megcsinálni, mert drága vizsgálatok, de azt mondta azért vesz kenetet, viszont azt nem mondta mit. A leleteket nem külön kaptam meg mint korábban, hanem a synlab ezeket írta rá: Kórokozó baktérium és sarjadzó gomba nem tenyészett ki. Mikroszkópos vizsgálat eredménye: Normál Döderlein fóra látható, sarjadzó gomba negatív, neisseria gonorrhoeae negatív, trichomonas negatív, fehérvérsejt nem látható. Én ebből arra következtetek, hogy ilyen vizsgálatot nem kért, így kénytelen leszek magánba levetetni.

 

Bocsánat ha hosszú voltam, köszönöm a segítséget :) Szép estét mindenkinek :)

cicamica04 Creative Commons License 2017.02.20 0 0 142947

Tudunk beszélni privátban? cicamica04@citromail.hu 

Előzmény: Leánder17 (142891)
LJudit75 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 142946

Sziasztok,

 

Azt tudja valaki, hogy a ciklus 2-3. napján milyen LH és Ösztradiol érték tekinthető jónak?

 

Judit

Kölcsey-Gyurkó Sára Creative Commons License 2017.02.14 0 0 142945

Köszönöm, jó ötlet! Megkeresem az intézeteket. Nagyon szeretném, ha összejönne. 

Előzmény: Midnight Princess (142944)
Midnight Princess Creative Commons License 2017.02.14 0 0 142944

Kedves Sára! Sok sikert neked a projekthez. Klasszak a képeid, nagyon. Az jutott eszembe, hogy esetleg a pécsi meddőségi központokat is megkeresheted, hátha ki tudod tenni, meg tudod jelentetni az intézeteken belül is ezt a lehetőséget. Hátha segít minél több emberhez eljutni.

Előzmény: Kölcsey-Gyurkó Sára (142942)
Midnight Princess Creative Commons License 2017.02.14 0 0 142943

Azt hiszem, hogy a tüszőrepi után 11 v. 13. napon már tudsz tesztelni. Akkor neked ez a dátum közel esik majd a vv-hez. Majd írj nekünk, hogy mi újság. Mi jól vagyunk, köszönjük, most vagyok a 17. hétben, nagyon lassan vánszorognak a napok. Legközelebb jövő hèt kedden megyünk uh-ra. 😍

Előzmény: szivarvany84 (142941)
Kölcsey-Gyurkó Sára Creative Commons License 2017.02.14 0 0 142942

Kedves Mindenki!

 

Kölcsey-Gyurkó Sára vagyok dokumentarista családfotós. A megbízásaim mellett szeretnék egy egyéni dokumentarista projektet elkészíteni, emberi, méltó módon bemutatni, hogy mennyi küzdelemmel, stresszel, izgalommal, anyagi teherrel jár egy lombikprogram. 

Nekem négy gyermekem van, sosem voltam ilyen helyzetben, viszont rengeteg történetet hallottam és nem találtam még erre vonatkozóan egyetlen komolyabb fotós anyagot sem, pedig sajnos egyre többen nő/férfi, párok szembesülnek ezzel.

A résztvevők részéről ez annyival jár, hogy bármilyen lombikkal kapcsolatos fontosabb eseménykor elkísérem őket ill. készülnének képek otthon is. Remélem a történet kerek lesz és összejön a pici, így a terhességet, a szülést és az első napokat is végigkísérném.

Elsősorban Pécs környéki nőket, párokat keresek.

Kérlek írjatok email-t megírva eddigi történetetek a lombikomtortenete@gmail.com email címre.

 

Munkáimat megtekinthetitek a www.kolcseysara.hu oldalon.

 

 

Köszönöm!!!

szivarvany84 Creative Commons License 2017.02.13 0 0 142941

Na azóta egy kicsit jobb, még mindig faradtnak erzem magam de mar nem annyira. Ma reggel ugy éreztem mindjárt megjön de el is múlt fel óra alatt. Vérvételre most csütörtökön megyek, alig várom már. Köszi a drukkot 😀 meg azt szeretnem kérdezni, hogy ha a beultetes utáni  3 ik napon kaptam még egy Pregnylt akkor érdemes holnap, holnaputan tesztet csináljak vagy ugyis pozitív lesz a Pregnyl miatt? Ti hogy vagytok? Minden renben?

Előzmény: Midnight Princess (142940)
Midnight Princess Creative Commons License 2017.02.13 0 0 142940

Szia Szívárvány. Nekem nem voltak ilyen tüneteim, de simán lehetséges, hogy mindenki másképp reagál a hormonokra. Viszont pl. szédülés attól is lehet, ha nem iszol eleget, a sok alvás pedig összefügghet azzal is, hogy ahogy írod, keveset eszel. De nem vagyok orvos. Ha úgy gondolod, hogy a tüneteid már túlmutathatnak a stimus hatásokon, inkább hívd fel az intézményt, ahol ezeltek és kérdezz rá, hogy a tüneteid kapcsolódhatnak-e a lombikhoz. Mikor mész vérvételre? Drukkolok neked!!!

Előzmény: szivarvany84 (142938)
Mókuska8 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 142939

Megválnék stimulációból visszamaradt G betűvel kezdődő L-re végződő kilencszáz nnn eee per másfél ml (hatvanhat mikrogramm).

kb. 500 egység maradt benne.

Hűtöm.

2017/12-ig használható fel.

Bárhová el tudom juttatni, hétfőn pl. Győr-Nyíregyháza útvonalon bárhol átvehető.

szivarvany84 Creative Commons License 2017.02.10 0 0 142938

Sziasztok lányok! Azt szeretném kerdezni, hogy beültetés után 3-4 napra nektek is volt olyan hogy szédülés,  étvágytalanság én aki elég jo étkű voltam mindig most semmit nem kívánok, olyan erőtlennek érzem magam hogy folyton le kell üljek. Tegnap például delutan 6 tol ma reggel 6 ig azon kívül,  hogy fel tízkor megebredtem egy 20 percre ugy aludtam mint a bunda. Ez az első lombik és mindenfélét osszegondolok. Nem tudom hogy ezek a tunetek a hormonok miatt vannak amit elozoleg kaptam?  Meg pár nap es megyek vérvételre,  alig varom 😀 Köszi elore is a valaszaitokat!

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.06 0 0 142937

Vigyázat !!!

 

Máshol zabkasa88@freemail.hu email címmel is hirdet!

Előzmény: Törölt nick (142925)
Beepemp Creative Commons License 2017.02.05 0 0 142936

Köszi!

Igen, 2.volt.

Előzmény: LJudit75 (142935)
LJudit75 Creative Commons License 2017.02.05 0 0 142935

3-4 nap általában, vagy előbb.

Ezek szerint nem sikerült? Neked ez volt a 2. lombikod?

 

Előzmény: Beepemp (142934)
Beepemp Creative Commons License 2017.02.05 0 0 142934

Utro abbahagyása után mikor jött meg a menzeszetek?- mert nekem 3.napja semmi...

Perla03 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 142933

Nekem a magzati diagnosztika központban csinálták. mostani neve Czeizel intézet azt hiszem. ez 3D ultrahang .a méhet feltöltik sóoldattal és közben uh-znak . fájdalommentes és gyors .

Előzmény: LJudit75 (142932)
LJudit75 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 142932

Szia,

 

Hát az meg milyen? Az nem altatásban megy? Hol csinálták?

Előzmény: Perla03 (142931)
Perla03 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 142931

Szia ! nekem virtuális méhtükrözésem volt .fájdalommentes. méhtestpolipot diagnosztizáltak vele

 

Előzmény: LJudit75 (142929)
Bodza15 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 142930

Ne félj, ezt jobb megcsináltatni. Nekem méhpolipot fedeztek fel vele, ami nem látszott UH-on. Amióta megcsinálták, azóta legalább megtapadnak az embriócskáink. Jó akkorra betervezni, ha a következő ciklusban beültetést terveztek.

Előzmény: LJudit75 (142929)
LJudit75 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 142929

Sziasztok,

 

Köszönöm mindenkinek, nagyon aranyosak vagytok.

Én nagyon tartok a műtéttől, mert ez már olyan "igazi" műtét, nem olyan mint a punkció.

Ugyan tudom, hogy ez elsősorban egy diagnosztikai vizsgálat, de lehet ennek később bármilyen negatív vagy pozitív következménye? Nekem amiatt kell megcsinálni, hogy ugyan semmilyen szervi problémám nincs, de valamiért mégsem tapadnak meg az embriók.

Jövő héten megyek az orvoshoz, és megbeszéljük a műtétet.

Előzmény: Ogliana (142928)
Ogliana Creative Commons License 2017.02.02 0 0 142928

Szia Judit! Nekem is László dr. csinálta, írok emailt.

Előzmény: LJudit75 (142924)
Midnight Princess Creative Commons License 2017.02.02 0 0 142927

Szia Judit. Nekem is volt 2015 szeptemberében. Altatásban csinálják, és nekem nem fájt jobban, mint egy punkció. Szóval, nem fáj. Ugyanúgy vénás altatásban vagy. Nekem sem Budapesten volt. Nekem ott vették észre, hogy a méhsövényem kiújult megint. Egyébként nem látszódott az UH-okon.

Előzmény: LJudit75 (142924)
Bodza15 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 142926

Nekem volt, csak nem Pesten. De ha kérdésed van, írj!

Előzmény: LJudit75 (142924)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.02 0 0 142925

Sziasztok!

 

Vigyázzatok csaló!

 

Alexa Kiss és Kiss Alexandra névvel többünket becsapott. Lombikos gyógyszereket árul előre utalással, de a csomagot nem küldi, levelekre nem válaszol, Fb-n letilt.

CIB bankszámlára utaltatja a pénzt!

LJudit75 Creative Commons License 2017.02.01 0 0 142924

Sziasztok,

 

Érdeklődnék, hogy volt valakinek méhtükrözése? Esetleg ismeritek Dr. László Ádámot (Bajcsy-Zsilinszky kórház).

Úgy néz ki, hogy nálam bejátszik egy ilyen.

 

Köszi

Judit

lombikbabaszuri Creative Commons License 2017.01.26 0 0 142923

Sziasztok, 

sikeres lombik után szeretném eladni a következő megmaradt gyógyszereimet: 
- 6 db bontatlan Clexane 4000 NE / 0,4 ml (40 mg) oldatos injekció: összesen 2500 HUF 
lejárati dátum: 05/2018 

Az injekciók átvehetők Budapesten a 13. kerületben a Béke térnél. A következő email címen tudtok érdeklődni: 
lombikbabaszuri@gmail.com 

Üdvözlettel 
Timi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!