"Azok a növények bőven termelnek annyi oxigént (és a guppijaid is elegendő co2-t a növényeknek), hogy ha kikapcsolnád a légpumpát akkor sem lenne semmi gond."
Igen, csak éjszaka (sötétben) nincs fotoszintézis...
Viszont a növényi légzés olyankor is megy, mint minden aerob élőlényé.
Ha sok a növény az akváriumban, akkor "sokat lélegeznek", sok CO2-t termelnek és reggelre jön a meglepetés.... :)
Valamennyire biztos működik. Vágj le a szivacs aljából annyit, amennyi siporaxot akarsz tenni a szűrőbe, a megmaradt szivacs a siporax tetejére kerüljön, a szivattyú elé. Ennyi.
Adott egy 54 literes növényes akvárium több fajta kisebb méretű hallal. Két darab belső szűrő megy benne. Az egyik egy Eheim Pick Up 60 (300l/h) a másik egy Resun Magi Jet 200l/h. Arra gondoltam, hogy a kisebb szűrőből kiveszem a szivacsot mert abban amúgy is elég kicsi a másikban viszont jó nagy van és a helyére feltöltöm az egész szürőt Sera Siporax minivel a jobb bio szűrés miatt. Mit gondoltok működhet?
Lutri, az igaz. A rotorral az lehet, hogy kigyengült a mágnes, talán a boltban beleegyeznek, hogy ha elviszem a régit, összehasonlíthassam az újjal a mágnesség erejét. Csak ötlet.
Köszönöm a vàlaszt. Igen mindent kitakaritottam amennyire lehet,crotort is kivéve alatta mindent. Mivel rotort lehet külön venni hozzá innen gondolom úgy, hogy ezek 2 évet bírnak ki és csere. Talán ez megoldja a gondot, ha nem akkor kidobtam 5K-t.
Az lenne a kérdésem, hogy az Eheim Aquaball 130 (2402) szűrő 2 évig működik aztán nem szüri a vizet, nem juttat oxigént a vízbe, bár látni, hogy áramlik valamennyire a viz. Ezt rotor (forgó rész) cserével orvosolhato vagy a motor ennyit bír? Hiába tisztítom ki a szivacsokat naponta, a kis levegőztető vízkőmentesítve már bekapcsolás után látni alig van buborék. A halak meg pipálnak.
Na , meg is van a fazonírozás. Nem akartam kopárrá tenni a teret, így csak a legszükségesebb mértékben nyúltam bele. A Tündérrózsa féléknek jóféle gyökértáp kapszulákat adtam.