Ha valakit nem csupan az oktatas erdekel, az temazgathat az alabbi topicban is
Vitorlazorepules Nincs szandekomban leloni ezt a topikot csupan egy osszefogo temat szeretnek inditani.
Udv,
/Kaptejn
ui:Ha van kedved videkre jonni, nezz ki Szolnokra mondjuk szilvesztrekor vagy valamikor tavasszal.
Oh, repülni pompás dolog!
Kedvesed derákát fogod,
Ajkad ajkát falja,
Átfog mindkét karja,
Öled ölében ring,
Körötted semmi sincs,
Csak buja felhők kéjesen,
Hömpölyögve, szélesen,
S repültök, szárnyaltok,
S nincs is szárnyatok!
Ezt megtanulni nem kell!
Csak tenni, szerelemmel:)))))))))))))))
Hi Bece!
Megnyugtatlak nem kell kiugrani egyszer se. (Asszem régen szokás volt) Gondolom, hogy motorosra sokan csinálnának szakszót, általában az árával szokott probléma lenni. Indén kb 770e Ft körül volt. Ez még csak az alap 1 tipus és kb 30 óra. Ha bizonságban akarod érezni magad ez után még "illik" repülni, gyakorolni. Ezt kb 35 ezer Ft körül teheted meg óránként, ennél lehet több, kevesebb is géptipustól függően. Ettől független vagy éppen ezért, mindenkinek ajánlom a vitorlázást, mivel...ezt majd úgy is megtudja akit érdekel a dolog :)
üdv mindenkinek
Goose
PARA RADIO, November 9. 18 ora - elvileg Koppany Gyuri fog nyilatkozni a repulesrol a Csepel klubban. Meg allitolag enis ott leszek, de hogy miert azt meg ne kerdezzetek...
http://www.pararadio.hu/paralive.ram
Szegeden is most indult a tanfolyam, és még be lehet csatlakozni. Egészen pontosan tudom az árat is: Most a tanfolyamdíj 50 eFt, de ezért a szakszóig lehet repülőzni csörlésből. Kell még ugye az orvosiért fizetni: 6600 Ft, meg kell a klubtagságért meg MRSz, stb-ért vagy 2600 Ft-t.
Aki tudja hogy mi a különbség a szakszó meg a B vizsga között, annak jó, a többieknnek meg elmondom, hogy szerintem pesten ez lehet vagy 300 eFt. Vagy több ha valaki kicsit ügyetlen.
Ha valakit érdekel ez, vagy jobban megérné, az hívja fel a szegedi tornyot (62/466205), és ott majd elmondják neki amire kíváncsi.
engem motoros gépekre megszerezhető jogsi, ill. a hozzá kapcsolódó tanfolyamok érdekelnének. szintén bpi vagyok, unokabátyám Farkasrétre járt vitorlázni meg Gödöllőre, de az utóbbi nekem nagyon messze van.
Ki kell ugrani a gyakorlati tanfolyam alatt egyszer is a gépből??? :-)
Engem érdekel a repülés, szívesen le is vizsgáznék - mondjuk inkább motorosra, mint vitárlázóra - de az tart vissza, hogy biztos ki kell ugrani. Azt pedig nem vállalaom, még tandemben sem :-(. Nem gyávaságból (vagy nem vallom be? :o))
Motoros tanfolyamotok is van?
Keletmagyarorszagon Debrecenben, Hajduszoboszlon, Nyiregyhazan es Bekescsaban lehet kezdeni. En a debreceni klub tagja vagyok ezert errol tudok adatokat.
Az elmeleti tanfolyam november kozepen indul az orvosin atmenteknek. A dij "B" vizsgaig kb. 70 000 HUF, ami harom rezsletben fizetendo. Allitolag ez a legolcsobb az orszagban. Az utasrepulesben a jelenlegi hetvege az utolso, 2000 Ft/iskolakor az induloar, erre jon a percdij 5 perc utan, ha jol tudom 150 Ft., de ennek novemberben mar nincs jelentosege.
Az elmeleti tanfolyam marciusig tart, de elvileg le lehet vizsgazni konyvbol egyeni felkeszulessel is. (bar ez nem az igazi)
Hi mindenki!
Örülök ennek a topicnak ugyanis 1 hét múlva szerdán indul a Csepel rk elméleti tanfolyama. Jelentkezés nálam vagy személyesen Farkashegyen a Koppány Gyurinál! Fontos lenne, hogy időben jelentkezzetek, mert el kéne menni orvosi vizsgálara (hogy mit hogyan azt személyesen mindenkivel megbeszélem akit érdekel a dolog)
Árakról inkább nem beszélnék, mivel a jövő évi díjak még nincsenek kitalálva, de kb 60 e re számítsatok B vizsgáig (egyedűl repülésig.
Írjatok vagy hívjatok minnél előbb! : goose@interware.hu vagy 06209923335
De teljesen nem értek hozzá, ezért lenne néhány igen együgyű kérdésem:
Milyen az elméleti oktatás ? Miért tart 6 hónapig?
A tanfolyamok mennyi oktatórepülést tartalmaznak?
Milyen jogosítványok vannak ?
Milyen feltételekkel lehet a vizsga letétele után repülni, és hol?
Ja és kb. mennyi a szumma költség? (Az eddigi hozzászólók igen erőteljes szórást produkáltak)
Minden infót szívesen veszek!
Mail: attila.szep@dti.hu (hétköznap, napközben ezt szoktam használni, és nem azt ami a nickemnek be vagyon állítva.)
Én is MSE tag voltam.
Akkor még 20000 volt a B-ig és valami pár ezer a C-ig. (1992ben volt)
Voltak ottan nagyon jó tanárok és nagyon jó pilóták... de nem tudom ki van még ott...
Halászkirály te mikor repültél ott?
gergő
Én is MSE tag voltam.
Akkor még 20000 volt a B-ig és valami pár ezer a C-ig. (1992ben volt)
Voltak ottan nagyon jó tanárok és nagyon jó pilóták... de nem tudom ki van még ott...
Halászkirály te mikor repültél ott?
gergő
En most tanulok HHH-n a Muegyetemi-ben. Meg mindig megvannak, az iroda is a Semmelweiss utcaban van, es ropkodnek is. Most, a tavaszi szunetben minden nap...
az összehasonlításba beveheted Dunakeszit is, a reptér szinte Bp. hataraban van.
2 repklub műxik: Malév és Matáv.
Malévbe élő ember bekerülni nem bír, ha csak nem a Wright-fivérek a felmenői :-)
Matáv esélyes, kb.szeptember végén már el lehet kezdeni érdeklődni, mikor indul az elmélet.
Nyaranta is ki lehet látogatni, sacc/kb 4-5 perc utasrep. 1400 HUF, de ha több időre fenn lehet ragadni, akkor csak 60 HUF/perccel növekszik a tarifa, tehat sokkal jobban megéri fél órára menni.
Oktatás: C vizsgáig 95000 HUF az 1999/2000-es szezonra. Elmélet a belvárosban, heti egy este októbertől márciusig.
A legfontosabb a repülőklub, pontosabban az, hogy milyenek az emberek. Én például elsősorban azért hagytam abba a vitorlázórepülést, mert nem voltunk túl szimpatikusak egymásnak. És a vitorlázórepülés nem egyemberes sport...
Nem szeretnem, ha a kulonbozo helyekrol szarmazo emberek osszeverekednenek, de jo lenne osszehasonlitani, hogy mi a kulonbseg mondjuk a budaorsi, a harmashatarhegyi es a farkashegyi repter kozott (marmint arra gondolnek, hogy melyik jobb, de ilyet nem merek kerdezni...)
Hát pontos összeget nem tudok mondani, de első egyedülrepülésig tanfolyammal együtt nyugodtan félretehetsz min. 50e Ft-ot. Ja, és a hétvégékre ne tervezz más programot.
Bizony, aki a hegyek (dombok) között megtanult repülni, az nem jött zavarba egy ferde lezsállópálya láttán!
Akkoriban a maléveseket nagyon lenéztük, mert nekik Dunakeszin volt a sportrepülőterük, és a sztyeppén kívűl más említésreméltó akadály nem volt a reptér környékén. :)
Bezzeg mi a Hármashatáron meg voltunk áldva rendesen! Ha a széljárás miatt a hegy felől kellett leszállni, akkor lavírozni kellett a sziklás hegyfal és a fák között, ha viszont Hidegkút felől kellett földet érni, akkor a villanyvezetékek miatt izgultunk. (Bizony, láttam én már ott olyat, hogy valaki beleszállt a vezetékbe és mire az ott levő kertek egyikébe esett volna, addigra már feketére égett...)
Én anno Farkashegyen tanultam meg röpűnnyi a BaktAir Force-nál (azaz MÁV repklub). De ott van a Csepel RK is. Azér volt lyó Fahegy, mert ott a termikrepülés mellett meg lehetett (meg kellett) tanulni a lejtőrepülést is, ami nekem nagyon teccett.
Sok szerencset, horai!
ui. Arra készülj fel, hogy nem lesz óccsó mulaccság!
Én még anno ott tanultam meg vitorlázórepülni a Hármashatár-hegyen. A Műegyetemi Repülőklub reptere volt akkor még (de az irodájuk és a tantermek viszont a belvárosi Semmelweis utcában voltak).
De állítólag azóta már fenekestül felforgatták az egészet. :(((
Szerintetek hol tanulhatnek meg vitorlazorepulni?
Budapesten lakom, tehat valahol a kozelben lenne jo, es dolgozom, tehat az olyan tanfolyamok, amelyek mondjuk ket-harom het folyamatos hetkozbeni elfoglaltsagot jelentenek, nem nagyon johetnek szoba.
U.i.: Bocsi az ekezetek hianyaert, de idegen helyen vagyok, es csak finn billentyuzet van a kezemben...