Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja 0 0 25976

Egyébként én a cikkben szereplő helyek közül a Funky Pho-t sajnálom a legjobban, ők korrekten kiírták a bezárásukat (sőt annak okait is) a Facebook oldalukra.

 

https://www.facebook.com/funkypho/

 

A Hai Nam kitart, gondolom ők nem is nagyon tehetnek mást (persze aztán őket is megkínálhatja a helyiség tulaja egy kedves béremeléssel, mint a Funkyt....).

 

Előzmény: csalapet (25965)
Caipi Creative Commons License 1 napja 0 0 25975

Igen, megmondom őszintén, én többször is nézegettem, de sosem tudtam rászánni magam, hogy ennyiért elmenjek. Nem mert nem fért volna bele, vagy nem lennék hajlandó ennyit költeni egy kulináris élményszámba menő étkezésre, de mindig úgy tűnt, hogy ez annyira nem lehet jó, mint amennyire drága.... A Gourmet Fesztiválon sem nyűgözött le igazán. A Stand-ra nem sajnálok ennyit. :)

Meg hát ott a Prime, aki azért ennél ha nem is jóval, de azért határozottan olcsóbban nagyon jó steak-et ad.

 

És ez enyhén off, de egyébként én a 'német éveimben', mikor beleszerettem a steakbe, - a többi étteremhez képest - normál árakkal rendelkező steakházakkal találkoztam mindig, nem ilyen exkluzívra pozicionáltakkal, és árazottakkal, mint itt Pesten. Nem is értem. (Tudom, mehetek Érdre is, de az azért amolyan magyaros steak.)

 

Utoljára tavaly ettem Hamburgban szuper-steaket egy argentin steak-house-ban, ha jól emlékszem, 15,5 € volt a steak fóliás krumplival, fűszeres sült baguett-tel és választható zöldságkörettel vagy mártással, + chimichurri, és étkezés után amióta csak ismerem őket (24 éve), kapsz egy Sambuca-t a ház költségére.

 

Ugyanez hétközben ebédidőben 1-2 verzióban 7,8 euróért.... szintén inkl. Sambuca. :)

 

 

Előzmény: bollinger (25963)
kifli Creative Commons License 1 napja 0 0 25974

cociálisan érzékeny

Előzmény: csalapet (25969)
Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 25973

A Prime-ot nem ismerem, de kipróbáljuk. A Mészársteak-ban voltunk eleinte néhányszor a megnyitást követően. Úgy tünt mintha minden alkalommal új főnök lett volna, pincért se láttunk kétszer ugyanazt. A husokat akkoriban biztos nem a Mészárszték hentestől vették, szóval nem volt jó. Aztán nem mentünk többet. Azóta eltelt már egy kis idő, ha majd lehet, kipróbáljuk megint. Köszönöm a tippeket.

Előzmény: csalapet (25971)
Hepci Creative Commons License 1 napja 0 0 25972

A Roy-nak nagy baja nem lehet.

Ha nem lesz vendég, majd kinevezik főétekfogónak a NER főlordjainak zárt körű pezsgős-kaviáros vacsoráin.

Előzmény: csalapet (25969)
csalapet Creative Commons License 1 napja 0 0 25971

A Prime-ot illetve a Mészárstek Kitchen-t én merem ajánlani. De az elgondolkodtató, hogy az utóbbi években hány ilyen hely ment tönkre.

Előzmény: Boszorka (25970)
Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 25970

Akkor most várom a tippeket, hol lehet jó steaket enni?

Előzmény: csalapet (25969)
csalapet Creative Commons License 1 napja 0 0 25969

Az 5. kerületben, ahol leginkább támaszkodtak a turistákra, elég nagy átrendeződés várható. Van olyan, aki inkább ki se nyit idén, így próbálja minimalizálni a veszteségét.

Volt egy elég nagy port kavaró cikk a DG-on, Zsiday Roy-jal. Róla azért érdemes tudni, hogy az elsők között volt, aki elküldte az embereit.

Előzmény: Mazsola0070 (25968)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja 0 0 25968

A cikk szerint valóban végleg bezárt a KNRDY, csak azt nem értem, hogy akkor ezt az információt miért nem tartják szükségesnek megosztani se a Facebookon, sem a honlapjukon a látogatóikkal (mindkét helyen csak az ideiglenes bezárás szerepel).

 

De úgy tűnik, ez más éttermeknél is így szokás, pl. a Zuzu Facebook oldalából sem derül ki, hogy már régen bezártak, sőt az a Huszár Krisztián szerepel rögtön az oldal elején, akit már régen kirúgtak 

aki már régen távozott az étteremból a legnagyobb egyetértésben közös megegyezéssel.

Előzmény: csalapet (25965)
Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 25967

A kevés vendég, aki délben evett steaket és csak egy sört ivott hozzá, mindig magyar volt, mikor ott voltunk. Nagyon bánatos lenék, ha végleg bezárnának, mert akkor tényleg nem tudnám, hol lehet még egy jó steaket enni Pesten. Mint mondták csak este vannak mindig tele. Lehet, hogy akkor mentek a külföldiek.

Előzmény: Mazsola0070 (25964)
csalapet Creative Commons License 2 napja 0 0 25966

+ A Bicsár Attila nevével fémjelzett Traktor is nevet és profilt változtatott és a Bigfish lett.

csalapet Creative Commons License 2 napja 0 0 25965
Előzmény: Mazsola0070 (25964)
Mazsola0070 Creative Commons License 2 napja 0 0 25964

A Facebook oldaluk szerint a koronavírus helyzet miatt ideiglenesen vannak zárva (mint sok száz más étterem is).

 

Aztán kérdés, hogy kinyitnak-e, mert lehet, hogy azt pár hét múlva megtehetik (sőt, ha kerthelyiségük lenne, most is megtehetnék), viszont kérdés, hogy a vendégkörük zömét adó pénzes külföldi turisták mikor térnek/térhetnek vissza.

Előzmény: GPF (25962)
bollinger Creative Commons License 2 napja 0 0 25963

Sajnos a vendégek zöme külföldi volt, a magyarok nem tudták megengedni maguknak - illetve igény sem volt rá - egy finom steak vacsorát pezsgővel, egy komoly vörösborral, ami 2 főre is simán karcolhatja a 100 ezret.

Előzmény: GPF (25962)
GPF Creative Commons License 2 napja 0 0 25962

Remélem, nem végleg. Még nem voltam ott, de többen mondták, hogy ha csak egy helyre jut el az ember steak-ezni, akkor a KNRDY legyen az.

 

Előzmény: csalapet (25961)
csalapet Creative Commons License 2 napja 0 0 25961

Közben csendben bezárt a KNRDY.

Caipi Creative Commons License 2 napja 0 0 25960

Várjuk, megígérted, hogy szólsz majd!

Előzmény: Logofet (25959)
Logofet Creative Commons License 2 napja 0 0 25959

Most nem, majd tisztességesen megcsinált nyitás után. :-)

Előzmény: Boszorka (25958)
Boszorka Creative Commons License 2 napja 0 0 25958

Nem akarod reklámozni kicsit magad?:-)

Előzmény: Logofet (25957)
Logofet Creative Commons License 2 napja 0 0 25957

Nyitottunk egyet Pesten, nagy átalakítást tervezve az év elejére, most újratervezés van, megvárjuk, hogy merre alakulnak a dolgok, de az már biztosnak tekinthető, hogy lényegesen kisebb átalakítást kockáztatunk meg. Egyelőre kisebb bukó zárva tartani, mint kinyitni a forgalom felére-harmadára. Nagy valószínűséggel vidéken is nyitunk egyet, 2 héten belül kiderül. Közben egy street food láncot is kalapálgatunk, de egyelőre minden tervet úgy próbálunk összerakni, hogy egy őszi járvány visszaköszönést belekalkulálunk, nem egyszerű matek...  

Előzmény: Hepci (25953)
Boszorka Creative Commons License 2 napja 0 0 25956

Nos a parkolóban még soha nem jártam és nem is ismerek senkit arcról sem a henteseken és néhány CBA árusítón kívül. Úgyhogy tőlem abba száll mindenki amibe akar. A környék tele van ilyen járművekkel, még Lamborghinit is lehet látni időnként. Autóárakkal se vagyok tisztában, az öltözködés sokkal jobban érdekel, úgy általában, mint az autók.:-)

Előzmény: Hepci (25955)
Hepci Creative Commons License 3 napja 0 0 25955

Nincs a homlokukra írva, hogy miből szálltak ki, de az alagsori parkolóban található autók (új) árának átlaga legalább 10 milka.

Múltkor azon röhögtem erősen, amikor Schiffer kifinomult divatguru úr pont egy fullextrás 5-ös Bömbibe (emblematikus tahójárgány) szállt be, és ezzel rögvest hiteltelenítette (volna) magát előttem a jó ízlésével kapcsolatban, ha érdekelne az öltözködés.

Előzmény: Boszorka (25954)
Boszorka Creative Commons License 3 napja 0 0 25954

Mi napi szinten ott vásárolunk, mármint a Hegyvidékben. Delizában mióta létezik én egyszer voltam, semmi izgalmasat nem találtam ott és nem is vettem semmit. Az általad emlegetett vásárlói kör, szerintem, a Budagyöngyében sokkal jobban megtalálja a különleges és finom dolgokat, igaz nagyon drágán, de ott sokminden van, ami talán csak a culinarisban található még meg. 

A szuperautósok nem tudom hol vannak. Én mint gyalogos csak a teljesen átlag vásárlóközönséget látom, kb. ugyanazt mint a MOM-ban vagy a Mammutban. A hússzabóságban is szolidabb lett valahogy a közönség, az utóbbi időben. Persze lehet, hogy ez csak délelőtt van a nyugdíjas időben.

Előzmény: Mazsola0070 (25949)
Hepci Creative Commons License 3 napja 0 0 25953

Nyitottál/nyitsz valami új helyet?

Az ex-Barackos a Törökbálinti úton továbbra se talált vevőt - gondolom, itt is teljesíthetetlen elképzelései vannak a tulajnak.

Előzmény: Logofet (25952)
Logofet Creative Commons License 3 napja 0 0 25952

"Feltételezem, egy valódi vendéglátós tud számolni... akkor miért veszi ki?"

 

Jó kérdés, a személyes tapasztalatom az, hogy jönnek a nem valódi vendéglátós licitálók, akik felhajtják az árakat, aztán néhány a valódiak közül belelát valamit a helybe, és bevállalja az értelmetlen kockázatot. Normál esetben egy-egy vendéglátásra szánt ingatlan kiadása hosszú hónapokat venne igénybe, ehelyett az elmúlt években egymás sarkát taposták a bérlőjelöltek, felelősen kitermelhetetlen árszintet és elvárásokat kialakítva. Ezt talán most a járvány valamennyire a helyére teszi, bár elég vegyes egyelőre a kép. 

Előzmény: Hepci (25948)
Hepci Creative Commons License 3 napja 0 0 25951

A Delizia a hülyéknek (gazdag hülyéknek) van kitalálva, és ezekből szerencsére van elég, úgy tűnik.

Gourmet, magas minőségű terméket talán lehet benne találni 5 darabot, minden más túlárazott, legfeljebb a szupermarketekben nem forgalmazott márkától származó, de pont olyan minőségű cucc.

Éttermi szempontból igen érdekes, hogy a nagyterepjárós arcok nyilvánvalóan szeretik pl. a Trattoria Toscanát, a tulajdonos által a fiának nyitott olasz éttermet a Hegyvidék Központban mégse tartották el.

A fine dining nem feltétlen a budai gazdagok hobbija, ennek ellenére az is érdekes, hogy pl. a Tanti az igen jó és olcsó ebédmenü idősávjában is alig talált vendéget, míg az alagsorban levő halas igen középszerű és túlárazott tengeri fogásaira, komfort nélküli körülmények között is volt és van kereslet. Én pedig ott akkor se vágynék enni, ha ingyen lenne a kaja.

Tehát a gazdagok jelenléte és a rájuk pecázó boltok életképessége között nincs nyilvánvaló összefüggés. A posta melletti sarokban levő atomdrága ruhabolt megél valamiből, a lifttel szemben nyitott, atomdrága "hajós" vacakokat kínáló divatüzlet pedig bekrepált. Pedig yachtos csávó és tipegő luxusműnő aztán van bőven a Hegyvidékben, mégse köllettek nekik a 40000 forintos shortocskák.

Előzmény: Mazsola0070 (25949)
seci Creative Commons License 3 napja 0 0 25950

Lehet, hogy tud, de bepaliz egy tokeeros tarsat, aztan hadd menjen, nem szamit, hogy 6 honap utan tonkremennek. Aztan 6 honap szunet es ujra.

Ugy latszik mindig van palimadar, akinek meger nehany riport a gasztromagazinokban par milcsit.

-seci

Előzmény: Hepci (25948)
Mazsola0070 Creative Commons License 3 napja 0 0 25949

"Elhiszem, hogy nektek bejöttek a sztárok, de a hétköznapi itteni lakosoknak nem erre van szüksége."

 

A Brunoban nem tudom milyen sztár volt, mi azért mentünk, mert egy ismerős jókat mondott a rántotthúsáról és a bajor krumplisalátájáról, és azok tényleg finomak voltak. 

 

A Zuzuban pedig az újragondolt hétköznapi ételekre voltunk kíváncsiak, amelyek be is jöttek, Huszár nem tudom, akkor ott volt-e még. (Mert a kamudumával szemben hamar kiderült, hogy ez nem (ez sem) az ő étterme volt és szokása szerint itt sem sokáig maradt.)

 

Egyébként nem tudom kik értendőek "hétköznapi itteni lakosok" alatt. 

 

A Hegyvidék koncepciója szerint (az üzletek jellege, árfekvése) bevallottan a budai milliomosok bevásárlóközpontjának épült, ott szinte minden bolt (lsd. pl. Delizia) az ő igényeikre és pénztárcájukra van szabva. Ezt jól mutatja a Hegyvidék mélygarázsa is, annyi 20-30 millás BMW-t, Audit és egyéb autócsodát én még egyetlen más bevásárlóközpontban sem láttam, mint ott.

 

Aztán hogy nekik mik az éttermi igényeik, nem tudom, de az eddig történtek azt mutatják, hogy azt eddig még senki nem tudta eltalálni.

 

Érdekes, de az említett Delizia (ahol még ugyanaz a lekvár is 400 Ft-tal többe került, mint a szemben lévő Prímában) a budai milliomosokra szabott árukészletével és a horror áraival már jó ideje meg tud ott élni, ezek szerint erre van igény,  

Előzmény: Boszorka (25947)
Hepci Creative Commons License 3 napja 0 0 25948

Feltételezem, egy valódi vendéglátós tud számolni... akkor miért veszi ki?

A Bruno nem volt egy sikertörténet, a Herczeg úr ki is menekült belőle.

Utána a Tanti a sajtóból is tudhatóan permanensen veszteséget termelt a bortársaságos arcnak.

A Zuzu nyilván új szegmens volt a Pizza Forte tulajdonosainak, nem értettek hozzá - be is dőltek vele, mint a másik Huszár-féle fine dining hellyel is az Attila úton.

Folyt. köv. - ha valami jó lesz, én majd támogatom 3-6 hónapig, mint az eddigieket is. :)

Előzmény: Logofet (25941)
Boszorka Creative Commons License 3 napja 0 0 25947

Mi a két szemünkkel azt láttuk csak, hogy akkor volt majdnem tele az étterem, mielőtt a zuzu jött. Az előző, már nem tudom mi volt a neve, feladta és akkor néhány hétre átvették az alkalmazottak. Nagy terveik voltak, jó volt a kaja de aztán egyik napról a másikra jött a zuzu. Elhiszem, hogy nektek bejöttek a sztárok, de a hétköznapi itteni lakosoknak nem erre van szüksége. Ha ilyet akar, elmegy valahova egy "rendes" étterembe.

Nem járok sztár chefek után, mert nem szeretem őket. Így nem tudom, hogy más helyeken mennyire mennek jól az éttermeik. Amit hallottam a zuzu sztárja azóta se tudott sehol megmaradni. Levonhatná a következtetést, hogy nem sokan élvezik azt amit ő csinál.:-(

Előzmény: Mazsola0070 (25946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!