Sziasztok, Eddig jó pár internet szolgáltatót kipróbáltam ,de eddig ekkora sz..rba nem nyúltam. Megosztom veletek:
Így kezdődött: - 2005. november 3. online megrendeltem érdi lakosként a tvnetwork-től egy 2 megás adsl-t. - 2005. november 20. Se vonal, se Net. Megcsörgetem őket: minden rendben, vonallétesítésí igényét elküldtük a Tcom felé. - 2005.nov. 31. Mondom már rákérdezek a Tcomtól mi a szar tart eddig. Válasz: Ők biza vonaligénylést nem kaptak. Király! - Felhívom a Tvnetwork-öt: csak állítják hogy elküldték. - Újjabb telefon: Nem, mi nem kaptuk meg! (Tcom) Kérdezzem meg mikor küldték el! Mire kitalálja a Tvnetwork, hogy műszaki ok miatt nem tud vonalat létesítení nálam a Tcom. (2 éve volt már bekötött telefon) Mire kérdem: mi a műszaki ok? mennyek be egy Tcom pontba mert csak személyesen mondhatják el! (Mi van?) Kiderült, van régebbről 430,- tartozásom. Rendben befizetem! Mennjek be a központjukba, mert csak ott lehet. Megérkezek! Senki semmit nem tud az állítólagos tartozásomról. ?????????????????????? Usgyi gyorsan szerződést kötök. 2006.január 14. vonal ok! Na akkor nézzük: - mivel hanyagságuk- nemtörődömségük miatt a Tvnetwork-höz biza Én nem megyek (gyorsan írásban felmondtam), keressünk mást! Lám-lám DUNAWEB. Olcsó és gyors! (mondják Ők) Online rendelés kész, két hét múlva meg is jön a modem (2006.február 2). Beállítva, Password rendben, user rendben! 2 mega és csak az enyém. El telik kb. egy hét, vészesen fogy az üzemanyag, lecsökken a sebességem 512-re. Hibabejelentést teszek. Válasz: 72 óra és kész! Hipp-hopp, még aznap visszaugrik a speed. Király megcsinálták! Csak estig! Utána megint csiga. Újjabb hibabejelentés! Megint ugyanaz. Felgyorsul aztán semmi. Válasz: utánanézünk! 2006. március 4. Magyarázat: mivel az Általános szerződési feltételekben foglaltak szerint a minimál érték 32 kbps, örüljek, ennyinek is!
Mind ez havi 11000,- ért! Egy évig! És nem tehetek semmit............
Sziasztok, nemsokára eltávozok jelen munkahelyemről, és otthonra szeretnék netkapcsolatot...de nagy a dilemma... korlátlan kapcsolatra nincs szükség...csak kb havi 40-50 órára...találtam ezt az axelero 40 órás csomagot, szeritnetek ennek van alternatívája? Naívan kérdem, hogy a havi 4000-hez még hozzá jön a 40 óra telefondíja is?
Axelero ügyben don't para, egyszerűen ragaszkodj ahhoz, hogy mutassák meg az előfizetői szerződésed. Egyébként írj valamelyik magasabb vezetőnek (nevek az axelero weboldalán), és meglátod csodát tesz :)
mindegyik szolgaltatonal az 51-es szamnak van egy un. vezerszama :-) azt kell kideritened (praktikusan megkerdezned a szolgaltatot) es kesz. Csak az tobbe fog kerulni mint az 51-es szam. joval.
Az utóbbi időben mintha az internet-szolgáltatók új bevételi források után kutatnának. Saját tapasztalataim alapján ezt kétféle módon teszik:
INTERWARE:
Két és fél évvel ezelőtti elmaradt egyhavi befizetésre hivatkozva fizetési felszólítást küldenek, majd közlik, ha igazolni tudom a befizetést, akkor eltekintenek a behajtástól. Kérdeztem tőlük, hogy mért csak most szólnak, ha valam nincs rendben? Ennyi idő után ki a fene őrzi meg a csekket?
Erre a nyakamra eresztették az Intrum Iustitia nevű vérszívó céget, akik bírósággal fenyegetőznek.
U.i: A csekk közben meglett, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a folytatás.
AXELERO:
Három évvel ezelőtti (2000 nyara) állítólagops kéthónapos előfizetési díjat (9000 Ft + 5300 Ft kamat) akarnak rajam bevasalni, holott emlékezetem szerint sohasem voltam se MatávNet, se Axelero ügyfél.
A CREDITexpress-től (aki átvette az Axelkerótól állítólagos tartozásomat) ma kézhez kapott téretivevényes fizetési felszólításon kívül eddig ebben az ügyben abszolút semmit sem kaptam. Megkérdeztem, hogy tudnak-e nekem egy általam aláírt szolgáltatási szerződést mutatni, mivel én ilyenre nem emlékszem. Azt mondják, hogy számlamásolatot tudnak küldeni. Erre azt mondtam nekik, hogy ha kívánják, a mai napon én is be tudok nyújtani hozzájuk egy számlát akár egy milláról, ha ehhez nem kell jogi alap.
Azt mondták, hogy ha nem vagyok hajlandó számlamásolat alapján fizetni, akkor a mai napon megindítják ellenem a jogi eljárást.
Csekk természetesen nincs, szeződés sincs, mert tudomásom szerint sohasem voltam ügyfél.
Ennyire rosszul menne az AXELERO-nak is és az INTERWARE-nek is, hogy immár zsaroljanak és raboljanak a lakosságtól?
Mi ilyenkor a teendő, hogy az embert egyrészről ne tudják folyamatosan jogi eljárással zsarolni, másrészről van-e lehetőség az ilyen jellegű zaklatások/zsarolások elleni védekezésre?
Ezúton szeretném megerősíteni szándékomat, hogy az Önökkel fennálló ADSL
szerződésemet a lentebb leírt feltételeknek megfelelően módosítsák.
A következoket szeretném azonban megjegyezni a díjcsomag váltási
szerzodéssel kapcsolatban, egyúttal arra kérném Önöket, hogy a levelet az
illetékes vezetőség kezébe juttassák el:
Önök küldtek egy levelet, és egy email-t is, amiben leírták, hogy "akár
7.480Ft + Áfa/hó díjért" lehet ADSL előfizetésem. Díjcsomag módosításkor ezt
a lehetőséget nekem nem ajánlotta fel a díjcsomagváltó automata.
Ügyfélszolgálatukat felhívva megtudtam, hogy ez csak az újonnan belépő
ügyfelekre érvényes.
Tehát Önök küldenek egy levelet, amelynek tartalma nem felel meg a
valóságnak. Másrészrol Önök a régi ügyfeleket nem tisztelik meg azzal, hogy
ezért a kedvező díjért internetezzenek. Hanem, ha valaki régi előfizető,
akkor az fizessen csak elő 2000 + Áfa/hó forinttal drágábban. Ez évi 30000
Forint. Ilyen módon, Önök, a régi ügyfeleket pontosan 30000 Forinttal
büntetik évente. Ezt a 30000 Forint különbséget, nem könnyen felejti el az
ember.
Ehhez adjuk hozzá, hogy a szerződés módosítás díja 8000 Ft + Áfa, ami
pontosan megegyezik az ADSL kiépítés jelenlegi díjával. A 8000 Ft + Áfa
szerződésmódosítási díj miatt úgy érezheti magát az ember, mintha új
előfizetést vásárolna. Viszont mégsem érdemes arra, hogy megkapja a
kedvezményeket?
Így, mint régi ügyfél - őszintén megmondom - nagyon becsapva érzem magam.
Azt hiszem nem ok nélkül.
Ezzel szerintem a célt fogják elérni, hogy a kötelezoőszerződési időtartam
lejárta után a régi ügyfél váltson szolgáltatót.
Üdvözlettel:
Régi "becsapott" elofizető
----- Original Message -----
From: "EnterNet 2001 Kft." To: <>
Sent: Tuesday, April 08, 2003 11:03 AM
Subject: ADSL díjcsomagmódosítás
> Tisztelt Ügyfelünk!
>
> Ön az Online ügyfélszolgálatunkon jelezte, hogy a jelenlegi
szerzodésszámú ADSL szerzodését módosítani kívánja az alábbi díjcsomagra:
>
> Díjcsomag: ADSL szolgáltatás, Hobbi csomag
> Szerzodés idotartama: 1 év
> Szerzodés módosítási díj: 8000 Ft.
> Havi díj: 9420 Ft.
>
> Kérjük erosítse meg csomagváltási szándékát válaszként erre a levélre.
Kérjük azt is tüntesse fel, hogy szerzodést ki tudta-e nyomtatni, vagy
cégünk küldje meg azt Önnek.
>
> Köszönettel,
>
> EnterNet ügyfélszolgálat
>
Tisztelt Felhasználónk!
Szeretném felhívni figyelmét, hogy cégünk új, kedvezőbb árú és nagyobb sávszélességű ADSL csomagokat jelentetett meg.
Az eddig ismert és megszokott 384 kbit/s-os sávszélesség mellett, már magán előfizetőink is választhatnak a direkt számukra kialakított 512, 768 vagy akár 1500 kbit/s sávszélességű hozzáférések közül, sőt a korábbi gyakorlattól eltérően, már fix IP címet is igényelhetnek. Az árakat is a pénztárcákat kímélendő igyekeztünk átalakítani, így például két éves szerződés esetén már akár 7.480Ft + Áfa/hó díjért száguldhat a világhálón. A csomagok érdekessége még, hogy új elnevezést kaptak, és határozottabban elkülönülnek a magánszemélyek, illetve a cégek részére ajánlott előfizetések. Ezen változások összhangban vannak a kormányzat azon célkitűzéseivel, amelyben az árak csökkentésével feltétlen támogatni kívánják a magáncélú Internet felhasználás elterjedését. Az EnterNet lépésével megelőlegezte leendő ügyfeleinek és előfizetőinek a várható támogatást, mivel kormányzati oldalról jelenleg az még kidolgozás alatt áll.
Az új csomagokról bővebb tájékoztatást weblapunkon, a www.enternet.hu címen talál!
Győrben lakom, itt is van ilyen szolgáltató?Fontos lenne a gyors letöltés mert a munkahelyemen van internet viszont programokat nem tölthetek le és ez otthonra jó lenne.
Nekem TVNet van. Egész nap megy, nincs telefondíj csak havi 10e+Áfa. Letöltés 2Mbit/sec. Néha akadozik, de már dolgoznak rajta és egyre stabilabb a net. Ennél jobbat ezen az áron nem találsz szerintem. Egyeteln feltétel, hogy jó helyen kell lakni hozzá :-)))
Sziasztok!
Én most szeretnék csatlakozni az internetezők táborához és az otthon csomagot néztem ki magamnak.
Igaz fizetni kell érte de én ugy gondoltam, hogy megéri, mert az ingyenes szolgáltatókról csak rosszat hallottam(tudjátok olcsó húsnak híg a leve:-)).Már csak azt szeretném megtudni, hogy mennyibe fog ez nekem kerülni(telefondíj)?.Van még a 150Ft-os kedvezmény?
A MATÁVNet és az Elender között vacillálok, 26-os körzetből tászanék, általában este 8 és éjfél között, meg talán vasárnap kora délután, mosogatás és alvás helyett ;o)))
De olyan szolgáltató kellene, amelyik
1. nem vág át állandó szerződésmódosításokkal meg apróbetűs záradékokkal
2. nem tetűlassú mint a mostani
3. nem dob le állandóan mint a mostani
4. nem tart félóráig, mire beenged, mint néha a mostani
van ilyen?
És korábban sok panasz volt mindkét szolgáltatóra itt az indexen is, ezek megszűntek?
Nekem most MatávNet otthon csomag van, de gondolkodom a KIWWI-n is.
A MatávNet eddig jól bejött. Nincs kidobás, gyors is.
A Kiwwi-ről ki tud többet? Jó vagy nem?
Nekem Nextra van, december fele használhatatlan volt, de mostanra valamit megoldottak, mert nem szakad meg, 94-es körzetből elsőre fel lehet hívni, este 10felé kicsit leterhelt, de akkor is használható, egyébként meg 4-5K val megy. Ja és 2500Ft. www.nextra.hu
Hoppa! Jokor nezem az adataimat. :)
Hat persze, hogy kaphatsz!
www.freestart.hu
Ingyenes, az ISDNje eleg jonak tunt, a dual ugyan neha szarakodott, de ingyer
megbocsatom. A matav kb egy hete nagyon tulterhelt, talan a freestart miatt
(ami szinten tulterhelt), ha a matav intezi azt is.
Arakrol es a tobbirol nincs infom, nekunk meg mindig kedvezmenyes van. :)
Udv nepek!
Nekem MatavNet van marcius ota, es tobbe- kevesbe
mukodik is. Itt Pesten... Ugyanis kb 100 m-re van egy egesz uj digitalis telefonkozpont. Ellenben Balatonon (Boglar) nem volt ritka, hogy orankent- felorankent kidobott. Itthon ez kb hetente ha egyszer fordul elo, akkor is a necckep a hibas. :)
Viszont van egy haverom akihez jartam egy idoben netezni (az en elofizetesemen :) nala rendszeresen kifagyott a matav. Volt neki ket masik, egy a haverjatol meg egy egyetemi, azok lassuak voltak, de mukdodtek rendesen. Neki most elendere van (20 oras, a kedvezemenyes idoszakok egy reszeben nem szamlaz) mukodik de mukodott neki a matave is. Meg van egy masik haverom is aki szinten az en elofizetesemet hasznalta. Akkor szoktam meglepodni amikor uzent, hogy online. Es en is online voltam uazon a accounton. :) Szerintem Matav rulez! :) Sot egyszer az elenderes haverral egyszerre harman voltunk az en accountomon. :)
Szoval szerintem a matav nagyon megeri! :) (Bar mostmar egyikuk sem hasznalja az enyemet, ugyhogy lehet, hogy orvosoltak a problemat.)
A gyorsasaggal nem volt problemam: 12-14 mega jon le orankent (a modem 33,6K-s), ami szerintem egesz jo. Magyar szerverrol meg ritkan toltok nagy cuccost (bar az aoe2 az volt:) szoval nekem semmi bajom a kulfoddel, site-ja valogatja, hogy gyors-e vagy sem. Bar ehhez nem ertek. Ezek csak tapasztalatok.
Ja igen! Kulon elony, ha valakinek matavos az egyik rokona! 3500-ert a korlatlan nekem megeri.:)
Jo volt a szamla is: internetes hivas 52e ft. Kedvezmeny helyi diju hivason 41eft. :)
Hm, én matávos vagyok, s most már qrva ideges is, mert esénként kb. öccör látom, hogy do you want to reconnect. Pedig vadi új társvonalunk van, vadi új központtal, mégis levág mindig, mint eddig. Mi a fenét lehet csinálni ilyenkor. Hol a hiba? Ideát? Odaát? Útközeben? A túlvilágon? Pliz help!
A topicot végigolvasva a következőket fűzném hozzá, ami még nem hangzott el, de szvsz fontos, utána a többit
1 - sose higgy egy felmérésnek, pláne, amit publikálnak... Próbáld ki őket, akár ismerőstől kölcsönkért account -al, utána ő pass -t vált és ő is nyugodt, te is kipróbáltad...
2 - nem hiszem, hogy ki lehet jelenteni, melyik a legjob szolgáltató általában, mert mindegyik változik időben. Főleg azok a cégek, akiknél nagy előfizetőgyarapodás van - matáv, interware (továbbiakban IW) nagyon ingadoznak, fejlesztenek egyet, akkor marha jók, aztán szépen épülnek lefelé, és amikor már csak minden 5. panaszuk nem arról szól hogy nem lehet csatlakozni, akkor fejlesztenek csak (IW...) így hát ha fontos, hogy mindig a legjobbnál legyél, próbálgasd negyed - félévente végig a jobb szolgáltatókat...
3 - két másik okból sincs legjobb szolgáltató: 1 - a szolgáltatások minősége helyileg (orszgárész, város, stb) erősen tud változni, illetve 2 - nem mindegy, mire használod a netet... Ha pl csak m.o. -ról töltesz le, akkor bőven jó az IW is, de ha külföldet is akarsz, akkor ugrott mint lehetőség, ld lejjebb...
na akkor az eddigi netpályafutásom "állomásai" :
még anno analóg vonalon volt szerencsém kipróbálni a matávot, ez kb 2,5-2 éve volt, az elején még tűrhető szolgáltatás a végére odáig süllyedt, hogy örültem, ha chat -elni tudtam, és fél óránál tovább maradtam online...
aztán komolyabban a kibernet -nél kezdtem, senkinek se ajánlom... Ugyan csak betelefonálsz, mondod a neved cimed stb, de annyira túlterheltek, hogy én egy fél évig csak este6-10 és éjfél-reggel5 között lehettem fenn (akkor még 10től se volt kedvezmény, közben vezették be, mindenki 10től netezett...) Mikor elmentem tőlük, az uccsó, amugy nem használt hónapot is felszámolták nekem, majd felajánlották a zsebbe történő kedvezményes fizetést, utána 1,5 évig kaptam a levelet, hogy fizessek....
átpártoltam egy akkor még nagyon jó céghez, az IW -hez. Egy darabig nem volt baj vele, aztán elkezdett bizonyos frekventált időpontokban foglalt lenni, ami néha javult, mikor fejlesztettek, de meléxem olyanra, hogy este 8kor már csak szerencsével lehetett bejutni munkanapon... Az IW -nél mindig is gond volt a külfölddel, legalábbis kb szeptember-októberig, amikor is otthagytam végül őket. augusztusban volt olyan, hogy rendszeresen vagy nem volt külföld, vagy max pár száz k -val lehetett adatot letölteni... Ami ott tartott, az az áruk volt. Meg kell jegyezni, hogy általában, de :_nem_ mindig a belföld elég jó volt, simán lehetett 33 fölött conenctelni, ill tölteni, akár 5k fölött is...
Az IW ügyfélszolgálatán a tapasztalatom szerint egy megszeppent tinédzser ül, aki a pokoli operátor kifogásnaptárát lapozgatva próbálja megnyugtatni az ügyfeleket... Ez egy dolog, de amikor egy csekket nem fizettem be, majd este 7kor letiltottak emiatt, mindenféle figyelmeztetés nélkül, és másnapig nem is voltak hajlandóak foglalkozni az üggyel, az fószer, aki az egészet csinálta, letagadtatta magát, és a több mint egy éves előfizetői múltam és annak ellenére, hogy az illető a második hivásnál "előkerült" némi rábeszélésre, nem voltak hajlandók arra, hogy visszakapcsoljanak másnapig, és személyesen rendezhessem az ügyet. Még csak egy mail figyelmeztetést se kaptam, csak a letiltásról értesítést, mail subject: "Új előfizetői csomagja: letiltva" levél tartalma: "az új előfizetői csomagját a subjectben olvashatja.".... Semmi indoklás, semmi az égvilágon, na ezek után döntöttem ott, hogy otthagyom őket...
Az IW közben kacsintgattam msáfelé is kb 1 éve, akkori tapasztalatok szerint a matáv akkor nagyon jó volt, és toronymagasan verte a többi céget, sajnos az árával is... Pronet akkoriban iszonyú lassú volt, bejutni lehetett, ha megindult az adat, akkor jött átlagos, nem túl gyors tempóban, de a megindulásra néha fél-1 percet kellet várni (weblapoknál előnyös...)... Akkori próbálkozásaim során a datanetre nem lehetett bejutni, más szolgáltatóra nem emléxem ;>
Miután otthagytam az IW -t, egy darabig datanet -en voltam, átlagos szolgáltatást nyújtottak, semmi extra, hajnalban rendszeresen, egyébként szórványosan elment külföld. IWvel összehasonlítva külföld sokkal jobb volt még így is, belföld nem volt sokkal lassabb, és jóval kevesebbet szakadt.
Most matávon vagyok, és a tapasztalataim vegyesek. Külföldet csúcsidőben (netes csúcsidőről beszélünk :))) csak weblapok erejéig lehet általában elérni, de éjel 1-2 után remekül megy az is. Belföldről általában max sebességgel töltök, aminálam 4.8k/sec, e fölé nem nagyon tudok menni, de ez fixen megvan, és legrosszabb esetben sincs 4.2 alatt (több gigát mozgatok havonta, ez napi viszonylatban min. 50, általában 100 megát jelent naponta)... Viszont szinte sose szakadok. Ami viszont a legfontosabb, bár nem kevesebbet, de még többet is vagyok a neten mint azelőtt, a telefonszámlám évek óta nem volt ilyen alacsony. Ha kérsz egy részletes számlát, akkor a 10 órás netkapcsolat áltaában több kisebb részre darabolva jelentkezik annak ellenére, hogy nem szakadtál ! Ekkor persze többször számolják fel a 150 ft -ot. Az ISP logjával lehet menni reklamálni, de hajlamosak a nem matáv netelérés logját megkérdőjelezni. Matávnet logot szó nélkül elfogadják, és visszatérítenek. És mondom, nekem _csökkent_ a telefonszámlám, jelentősen (12-15e ft -ról első hónapban 10, utóbb 8900 -ra, ez beszélgetéssel együtt, minden napos netezést jelent...)
Ennyi, azt hiszem. Elendert sose próbáltam, de ismerősöktől általában rosszakat hallok róluk, ez a dolog oka. Matáv nekem bejött, mert ha a telszámlát hozzászámoljuk, nem drágább, viszont megbízhatóbb a többinél, amit eddig kipróbáltam.
Trap
u.i. húdeunatkozom így karácsony másnapján, hogy ennyit írok ;>
En szinten az Elender-t szeretnem szidni. Budapesten, az elmult 2-3 honapban (kb. miota tulajvaltas volt), valami iszonyu szar lett. Egyszeruen nem mukodott. W98 alol rengetegszer van, hogy keptelenseg felcsatlakozni hozzajuk (matavhoz ok, de elender-hez valamilyen rejtejes oknal fogva, sokszor nagyon nehez) - NT alol mindig sikeres a csatlakozas.
Mindezt multidoben. Ugyanis mintha kicsereltek volna az elender (jobbanmondva, olyan mint regen) - gyors felcsatlakozas, csucsidoben is gyors toltes, stb...
Amugy, megjegyeznem meg, hogy nalam, hogyha w98 alol nyomom a netet, akkor lassabb, mig ha nt alol, akkor szinte mindig max-al toltok... De hogy MIERT ????
Interware az Isten! Kb 1 éve használom és nem gyakran szakadok meg, amikor pedig mégis, akkor gyanus modon sok más emberrel pont egy időpontban, szoval a Matáv kavar ( mint már megszoktuk ) Kapcsolodás max. másodikra mindig sikerül, és a sebesség folyamatosan nagyon jo ( csucsidőben is ) 5.5 kbyte körul. Árban is mindenkit lealáznak a 3 rudival. Nem értem mért nem mindenki náluk fizet elő...
Én nem dicsérném a szolgáltatómat.
Legutóbb az l&r volt (ők szerezték a nickemet is). Körzetemben (23) a 30 modemje estére 100%-ban foglalt volt, ha sikerűlt kapcsolatot létrehozni, csak pár percig tartott az öröm.
A jelenlegi ellen csak annyi a kifogásom, hogy nem ingyenes.
Azért nem írom le a nevét, mert mások átpártolnának. Ez viszont ellentmond az egyéni érdekeimnek. Sajnos egyik szolgáltató sem fejleszt eleget a megfelelő időben.
Arra viszont felhívnám a topicolvasók figyelmét, hogy nagyot lendíthet az ügyön ha a telefonvonal FIZIKAI ÉRPÁRRA VAN KÖTVE. Nekem sokáig PCM elosztóra volt kötve (kint az oszlopon).
Megtudtam a "titok" nyítját és kértem a Matavtól az átkötést. Ég és föld a külömbség. Telefonon keresztűl nem lehet észrevenni semmit, de aki internetezik az észre fogja venni.
Úgy tudom, Lengyelországban már évek óta van ingyen internet, most már Csehországban is beindult www.volny.cz Remélem, lassan hozzánk is begyűrűzik...
Ha jól tudom, már az Externet is kb. 3000-ért adja a korlátlan hozzáférést. A Matáv pedig 6000-ért civil szervezeteknek... Épp itt az ideje, hogy lejjebb menjenek az árak. Állítólag Európában nálunk a legdrágább az internetezés és a telefon... :((
Végre, hogy találtam Alarmixos valakit.Nekem 8 hónapja náluk van előfizetésem, az áraik elfogadhatóak, s leszámítva az elmúlt hetet, minden gond nélkül tudtam kapcsolódni, leggyakrabban 48000 bps-sel, a letöltésk is gyorsak voltak.Az elmúlt hét azonban egy rémálom, képtelen vagyok kapcsolódni, vagy állandóan foglalt, vagy megszakad pár perc múlva a kapcsolat, mint kiderült ez nem az ő hibájuk, a telefon vonal mondta fel az ilyen irányú szolgáltatást, mert egyszerű beszélgetésre még alkalmas, csak netezni nem képes.
A legjobb IMHO a DataNet, csak iszonyú drága.
Bár az utóbbi időben igencsak megröccent a rendelkezésre állásuk. Úgy látszik lazítanak a minőségen. Eddigi telefonbeszélgetéseim (ha egyáltalán felveszik a telefont) alapján ott még értenek is hozzá és ha van is hiba (van:DNS, accounting system) gyorsan kezelik és megoldják.
A MatávNet tuti bukás, abszolút nem javaslom!! Lassú, gyakorlatilag no support, nincs ember aki értene a Nethez, beszélnek mindent össze-vissza. A hozzáállásuk is olyan Matávos.
Kamu cég.
Az Interware olcsó, sokat ígér, keveset nyújt. Bár igaz, az utóbbi időben összekaphatták magukat, mert mint ha gyorsabb volna a hálózatuk. Ja, és ott is értenek a bitekhez.
Mindent összegezve a Datanet a nyerő, csak győzd pénztárcával.
Itthon 24-es körzetben (UTI területen) vagyok Elender-es. Sebességgel, árral elégedett vagyok. Az első csatlakozás után 1-2 perccel gyakran leszakadok, de az újabb behívás után már nincs ilyen problémám. Érdekes módon az OtpBank honlapját nem tudom elérni.
Itt adódik az egyetlen fő gondom az Elenderrel: Hiába reklamálok a support-nál, mondhatni : elhajtanak, leráznak.
A Gémereknek írtam már egy hozzászólást ezzel kapcsolatban, de átkopizom ide is:
Üdv!
Boylee: Ne tedd! Az Elender is tetves, de a Matáv a leglassúbb! Van szerencsém mindkettöt használni, és az Elender mindig sokkal gyorsabban tölt le külföldröl mint a Matav. A Matáv kifelé gyakran semmit nem lát, vagy mire csorogni kezd az anyag, addigra a szerver már megunja és elküld egy time outtal. Arról már jobb nem beszélni, hogy a Matav mail szerver is ritka lusta jószág.
Egyebként gyanitom, hogy a kapcsolatod azert nem megy fel 56K-ra, mert analog vonalon nyomulsz es azok nem birnak 33.6K fölé kúszni. Különben meg gyakran még sok is az a 33.6, mert legtöbbször nem a modemre köll várnunk hanem arra, hogy az ISP-ig elszivárogjon a cucc.
A kábeles szolgáltatókkal is az a gond, hogy kifelé a sávszéleséggük kicsi, akkor meg minek a bika nagy drót az ISP-ig, belföldön nem lehet mindent +találni...
Az Elender most elég rendesen fejleszt, de a Matáv csak a reklámot löki, szóval én az Elender mellett döntenék