Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.14 0 0 2548

Hajni néni? Nem tudom, kitől, hogyan, de ezt az egész suli tudta, ez kvázi valóban nyílt titok volt. Ebben ma már valóban semmi különösen nem lenne, akkoriban viszont azért, mikor még a március 15-i felvonulásra sem engedték a tanárok, hogy a suli előtt gyülekezzünk, és onnan menjünk át a Múzeum kertbe, azért elég érdekes.... (mondjuk az jellemző, hogy én mondjuk totál nem értettem, mi bajuk ezzel, annyira nem voltam képben, Hajni néniről, sőt Riesről is, holott csak az elballagásunk utáni évben buktatták le*- bezzeg tudtam)

A könyv meg a mi időnkben volt használatban, ha jól emlékszem magyar nyelvtanhoz íródott... de ebben nem láttunk sok rendkívüli dolgot, mert volt még Ságváris tanár által írott tankönyvünk (pl. Ujj Jánosé, igaz, az másokkal együtt jegyződött).

 

*mondjuk ez a lebuktatás is érdekes, mert itt a topikban, meg FB-on is írják, hogy az utánunk következő évfolyam buktatta le, abban az évben, amikor mi már nem is jártunk a suliba, én viszont határozottan emlékszem, hogy nem csak hogy tudtam, hogy ő volt az (holott érettségi után már abszolút nem tudom, honnan jöhetett a hír, mert semmi kapcsolatom nem volt a sulival), hanem hogy már az én osztálytársaim is bebújtak a szekrénybe torna óra helyett, és mondták, hogy kit láttak... de lehet, hogy ekkor még nem történt semmi Riesszel vagy egyszerűen ennyire megbízhatatlan az emberi memória (és nem ennyi idő távlatából, mert ez az emlék tényleg huszon éve velem van..

Előzmény: Kolléga Úr (2547)
Kolléga Úr Creative Commons License 2014.07.13 0 0 2547

Van egy generáció köztünk, nekem még nem volt igazgatóm Honti, de persze tanárként ismerem. Együtt lakott egy másik tanárnővel, és róluk is voltak pletykák. Nagyon futott a szekere, tankönyvet is írt, még abban az időszakban, amikor egy tankönyvből tanult az egész ország.

Előzmény: Törölt nick (2544)
odson forja Creative Commons License 2014.07.13 0 0 2546

nem kell azért a rajongást se misztifikálni, emlékeim szerint igazán csak azok rajongtak érte, akik a szendrői különtáborába is jártak (és potenciálisan az áldozataivá váltak), akik csak magyar tanárként részesültek belőle - pl. én - azok vagy szerették, vagy nem, annak függvényében, hogy érdekelte-e őket a magyar, meg bírták-e a stílusát. Én magyar szakra mentem egyetemre, nekem élmény volt minden órája. Volt, aki nem volt jóban vele, nehezen birkózott a kreatív feladatokkal, amiket előszeretettel adott. Vagy valami tényleg irritálta benne, amit én pl nem éreztem. Az biztos, hogy nagyon benne élt a kamaszok világában, közösségi életben, osztálykirándulásokon is biztosak lehettünk benne, hogy nem fogunk unatkozni, ha ő is jött. Szóval nehéz ez, csak jó élményeim vannak róla, s most kiderül, hogy ezek szervesen összefüggtek beteges hajlamaival. Én sokat köszönök neki. De az, hogy kamaszfiúkkal elhitette, hogy szükségük van a felnőtté váláshoz a cikkben leírt aktusokra vele - megbocsájthatatlan hazugság, méltatlan ahhoz a személyiséghez, akire emlékezni szerettem volna egész életemben.

blueye Creative Commons License 2014.07.13 0 0 2545

Én is így gondoltam, Faddon és Kincsesbányán én is voltam.

Az egész történet szomorú.

Előzmény: Törölt nick (2544)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.13 0 0 2544

Fadd, Szögliget és Kincsesbánya Gremsi táborai voltak, és egy kicsit sem lehet ráhúzni a cikkben leírtakat (nem volt ennyire megosztó, meg a résztvevők sem képezték le szinte e Legyek urát)

A cikk viszont ugye Siposról szól (akiről a 87-107 hsz-ek között volt szó itt is bővebben, bár csak homályos utalások formájában, ill. ha jól sejtem, akkor pár hsz ki is lett moderálva)

Ha jól tudom, akkor a cikkben emlegetett  "nyaraltatásos" változat nem is sulis tábor volt (de értelemszerűen voltak a suliból is résztvevők).

Az viszont nem kicsit lepett meg, hogy akkori dirink, Honti Maris lenyilatkozta, hogy ő nem tudott semmit a felmondás okairól. Persze, ha tudott, és most nem mond igazat, az sem jó, de ha nem tudott, az sem nagyon jó, lévén a cikkben elhangzik, hogy pl. az osztályfőnök is tudott a dologról.

Egyébként valahogy az egész jól jellemzi azt az "elitiskolát", amire én emlékszem, és ahol ezek szerint nem csak lopós ig.helyettes volt, akinek az ügyét eltusolták, hanem még molesztáló tanárét is, megadva ezzel az esélyt, hogy ott folytathassa, ahol itt abbahagyta.

Egyébként mióta olvastam a cikket, gondolkodom, hogy nekem mennyire nem volt szimpi Sipos, és csak néztem értetlenül mások rajongását, de sajnos nem hiszem, hogy csalhatatlan emberismeretemnek vagy ösztöneimnek köszönhetően voltam ezen a véleményen, hanem csak azért, mert még helyettesítőként sem tartott nekem órát soha, így a varászát soha nem tapasztaltam, csak a manírjait láttam.

Egyébként nem értem, eleve hogy tűrték meg azok a középszerű, poroszos stílusú tanárok, akikből olyan sok volt a suliban (tisztelet a kivételeknek!): egyszerűen baromian kilóghatott közülük, akiről még ma, ezek után is egy csomó jó véleményt olvasok a FB-on, hogy mennyire egyedien, mennyire jól, mennyire formabontóan tanított.

Előzmény: blueye (2540)
blueye Creative Commons License 2014.07.13 0 0 2543

Aki lopott az nem tanár volt emlékeim szerint.
A testnevelő tanár hetero volt és talán még most is ott van.

Előzmény: Kolléga Úr (2542)
Kolléga Úr Creative Commons License 2014.07.13 0 0 2542

Amióta az ügy kipattant, egyre csak azon töprengek, hogy én mit tettem volna az iskola vezetősége helyében. És mindig oda lyukadok ki, hogy semmi értelme nem lett volna botrányt csinálni 89-ben. Csak annyi lett volna a hozadéka, hogy a diákokat hurcolják meg. Ha jól emlékszem, SP egy ideig Finnországban volt lektor, úgyhogy úgy tűnt, kivonta magát a forgalomból. Ha kipattantják az ügyet, attól még nem lehetett volna visszacsinálni. Az más kérdés, hogy mi történt a színfalak mögött, mi lett az áldozatokkal, de ne felejtsük el, hogy az még nagyon más világ volt, mint a mai.

 

Viszont eszembe jutott az is, hogy egy másik tanárt is szép csendben távolítottak el, mert kiderült, hogy lopott. És arra is emlékszem, hogy volt egy tornatanár, akinek mindig volt egy-egy csinos "kedvence", amikor én jártam oda, akkor épp az egyik osztálytársnő volt a kiválasztott. Hogy aztán mi történt kettejük között, azt ma sem tudnám megtippelni, de elég látványosan lógtak együtt, szemet kellett hogy szúrjon. Tudomásom szerint az ellen a tanár ellen soha nem merült fel semmi.

 

Szóval kicsit furcsa most trefortosnak lenni. Még úgy is, hogy engem SP nem tanított, vagy ha igen, akkor tanárjelöltként. Emlékszem rá még egyetemista korából, de hogy tartott-e nálunk órát vagy sem, azt nem tudom már megmondani.

blueye Creative Commons License 2014.07.13 0 0 2541

Mert ugye ez a bánki tábor volt?

Emlékeim szerint Faddnak nagyobb nimbusza volt.

Előzmény: blueye (2540)
blueye Creative Commons License 2014.07.13 0 0 2540

Ugye ennek semmi köze a faddi és a kincsesbányai táborokhoz?

Előzmény: nagypapi (2538)
blueye Creative Commons License 2014.07.13 0 0 2539
Előzmény: nagypapi (2538)
nagypapi Creative Commons License 2014.07.13 -1 0 2538
blueye Creative Commons License 2012.03.11 0 0 2537

Sajnos én nem lehettem ott, de egy barátom ott volt és mesélte hogy nagyon jó hangulat volt. Jó volt hallgatni a beszámolót.

Előzmény: Papy '93 (2536)
Papy '93 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 2536

Kedves Katinka,

 

Remelem eljutott hozzad is a vegleles informacio, ami a gimnazium honlapjan is olvashato, hogy ma este, azaz februar 9-en este 7 orakkor talalkozunk a gimnaziumban az I. em 6-os teremben.

Tisztelettel,


Papy

Előzmény: SzKatinka (2535)
SzKatinka Creative Commons License 2012.02.06 0 0 2535

Kedves Papy,

 

azok kedvéért, akik a megemlékezésen szeretnének résztvenni, de valamilyen okból a facebook-on nem tudtak Veled kapcsolatba lépni, kérlek, itt is írd meg a tudnivalókat. Nagyon szeretnének jelen lenni. Az 1980-ban végzettek nevében köszönettel: Szőke Katinka

blueye Creative Commons License 2012.02.02 0 0 2534

Nem leszek a közelben de gondolok majd a Tanár Úrra én is. 

Előzmény: Papy '93 (2533)
Papy '93 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 2533

Sziasztok,

 

Amint megtudtam, nincs hivatalos megemlekezes, a temetesnel pedig kerte a csalad, hogy ne vegyen rajta reszt mas, mint a csaladtagok.
Igy egy paran a volt tanitvanyai kozul szervezunk egy rovid megemlekezest, ami a jovo heten, februar 8-9-10. valamelyiken lesz, az esti orakban a Trefortban - hamarosan pontositom majd.
Kerlek titeket, hogy aki szeretne ezen reszt venni, az keressen meg a Facebook-on (Mark Szoldan), mivel ott gyujtjuk a szavazatokat a pontos datummal kapcsolatban, illetve kuldjetek uzenetet. Vasarnap (februar 5.) osszesitem majd a szavazatokat es megirom a vegeredmenyt.

Koszonom,

 

Papy

Papy '93 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 2532

Isten nyugosztalja Pali bacsit! Igen, nagyon jo ember, es igazi, izig-verig tanito volt. Nekem osztalyfonokom is volt altalanos iskolaban (86-89) - nagyon sokat kaptam tole.

.

.

.

 

Ha tudjatok, hogy mikor es hol lesz a temetese, kerlek irjatok meg.

 

Koszonom,

 

Papy

Előzmény: blueye (2531)
blueye Creative Commons License 2012.01.21 0 0 2531

Ha jól emlékszem a nickedre minket együtt tanított. Tudod mi a döbbenetes? Akkor még nem tudtam hogy mit tud Ő, mint tanár. Ehhez felnőttnek kellett lenni.

Előzmény: nagypapi (2530)
nagypapi Creative Commons License 2012.01.20 -1 0 2530

Isten nyugosztalja. Nagyon jó ember, kiváló tanár volt.

blueye Creative Commons License 2012.01.20 0 0 2529

Csatlakozom ahhoz amit írtál. Életem legjobb tanára volt. Nyugodjon békében! :(

Előzmény: Hacsek (2528)
Hacsek Creative Commons License 2012.01.20 0 0 2528

Rég jártam erre, tán jobb lenne most sem:


"Máthé Pál 2012. január 19-én, életének 77. évében elhunyt."

 

Isten nyugosztalja. Sok nagyon jó tanár, remek ember tanított százvalahány év alatt a Trefortban. Pali bácsi valószínűleg mind közül a leg volt.

lmrck Creative Commons License 2011.03.12 0 0 2527

de reméljük még aktuális! :DDdd

Előzmény: Törölt nick (2526)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 2526

Csak most láttam, hogy a hozzászólás nagyon régi...

Előzmény: Törölt nick (2525)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 2525

Én is így emlékszem rá :)

Előzmény: lmrck (2519)
Hacsek Creative Commons License 2009.03.09 0 0 2524

Félreérted... Én itt azt érzékeltettem, hogy teljesen elfogadhatóan intézte ezt az ügyet. Szó sem volt zsarolásról, a csaj egyszer csak eltűnt a suliból. Önmagában nem kell azt indokolni, hogy valaki más iskolába megy, bármi lehet e mögött.

Nem is tudom, hogy derült ki - jóval később - miért is. Az bizonyos, hogy a csajt maga a jelenleg emlegetett tanár csípte el az öltözőben, miközben délutáni kosarasedzés közben kotorászott mások cuccaiban (és nem először történt lopás ilyen szituban). Amit én vélek, hogy ez a háttéralku (nem pedig botrány) a lány sportos tevékenysége és/vagy még valami miatt köttetett. Lehet, hogy eleinte kettőjükön kívül senki sem tudott róla. Legvalószínűbb, hogy a többi kosaras rakta össze utólag a puzzle-t, hogy valaki hirtelen sulit váltott közülük, és ezzel egyidejűleg megszűnt a fosztogatás...

 

Előzmény: Rorimack (2522)
Rorimack Creative Commons License 2009.03.08 0 0 2523
(Mondjuk a cikk meg bután demagóg. Egy tanár-diák kapcsolatban nem csak a szex a gond. Sőt.)

(Meg azon gondolkoztam, hogy a második példáért felesleges volt előcitálni egy másik iskolát, maradhatott volna a falak között :p)
Rorimack Creative Commons License 2009.03.08 0 0 2522
"ő azonnal, de diszkréten kirúgatta a tornaöltözőt fosztogató diáklányt, aki elvileg a látókörébe tartozott, mégse próbálta meg szexszel megzsarolni."

Ööö... ezt hogy kellett volna csinálni? Tudom, hogy lopsz, és ki akarlak ezért rúgni, de ha te is kipróbálod a legendás heverőt, akkor majd nem akarlak kirúgni, lopj nyugodtan tovább?

Itt zsarolni fordítva lehetett volna, vagy én nem értem?
Előzmény: Hacsek (2518)
lmrck Creative Commons License 2009.03.08 0 0 2521
nekem még az rémlik, amikor nyújtógyakorlatoknál az egyik fiúnak mindig azt mondta, "gyerünk (vezetéknév), repedjen az a szűzhártya!"
Előzmény: Hacsek (2520)
Hacsek Creative Commons License 2009.03.08 0 0 2520

"gondolom a fosztogató lány nem ebbe a halmazba tartozott"

 

De... Sőt, szerintem még önkéntes is szeretett volna lenni, lehet hogy volt is! :))

 

Másrészről azt is el lehet mondani, hogy az illető minket, fiúkat is próbált elméleti oktatásban részesíteni.

Pl.

- szinte minden alkalommal megjegyezte, hogy aki nem tud egyhuzamban harminc fekvőtámaszt, az biztos hogy nem tud (majd) kielégíteni egy nőt sem.

- a tigrisbukfencet úgy állította be, hogy az az ágyban fekvő nő helyes stílusú megrohamozása.

- a fejkörzés gyakorlása azért is jó, hogy a nyakunk még a problémásabban elérhető nyalakodásra is alkalmas legyen.

 

És persze a legendás, sűrűn hangoztatott hitvallása:

Nyelvében él a nemzet, de a nyelvével még senki sem nemzett!

Előzmény: lmrck (2519)
lmrck Creative Commons License 2009.03.08 0 0 2519
én is legfeljebb 20%-ot mondanék az illetőt (illetve ahogy a cikk fogalmaz, bizonyos testrészét) megmozgató lányok arányára, gondolom a fosztogató lány nem ebbe a halmazba tartozott :D
Előzmény: Hacsek (2518)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!