Brno-ba készülök egy napos kiruccanásra. Eddig mindig csak elsuhantam mellette (felette), vagy bevitt a főpályaudvarra a vonat, de ott sosem szálltam ki. Tehát nem ismerem, viszont sok időt eltölteni keresgéléssel nem szeretnék.
Szóval hol lehet a városban nem kommersz söröket venni elvitelre nagyobb választékban? Mivel vezetnem kell este hazafelé, így max délelőtt tudok a helyszínen letesztelni egy-két nedűt.
Voltam abban a tescoban de oda ritkán jartam nem emlékszem a helyzetre. Változó mert van amelyik tescoban nagyon sok féle sör van. Én a helyedben mindegyikbe bemennék a globus a legdrágább.
Globusban sok féle sor van utána albert . Tescoban is van amelyikben 4-5 sornyi sör van. Melyik tesco lesz ez? Megpróbálom emlékezetből megírni. Majdnem az osszesben voltam.
1 passz, de gondolom gúglin rá tudsz keresni, de gyakorlatból tudom, hogy drága a benya kint, pontos árat nem tudok, mert kb 1 éve tankoltam utoljára
2. Albert jó, nagy választék van, de drága, Tesco-ban nagyon kommersz sörök vannak, nem is szeretem, Kaufland valahol picivel az Albert alatt van, a 4.-et nem ismerem.
Viszont, mivel igencsak jártas vagyok ebben a témában, azt javasolnám, hogy több boltot/kocsmát/éttermet is érdemes felkeresni, mert milliónyi (tényleg) helyi márkájuk van. Mivel minden sarkon tudsz sörfözdével találkozni, így simán előfordúl, hogy csak egy adott helyen árulnak egy adott típusú sört. Étteremben, kocsmában kifejezetten érdemes rákérdezni, hogy van-e ajánlott helyi sörük, sokszor eldobom az agyam, hogy egy "tehénszr" szagu faluban, mennyire jó házi sört tudnak főzni a helyi étteremben.
Pár gyakorlati kérdés egy csehországi utazás előtt:
1: Létezik olyan cseh honlap, ahol a benzinkutak és az aktuális üzemanyagárak megtalálhatóak? (magyarán a cseh Holtankoljak.hu-t keresem... ;-)
2: Cseh sörök bevásárlására melyik üzletláncot javasoljátok, hol a legszélesebb a helyi, kisebb üzemek választéka, illetve esetleg a kézműves választék? (Ahova megyünk, ott Globus, Kaufland, Albert és Tesco van...)
Mindegyik várost érdemes megnézni. Ha lenne több idő én legalább egy napot mindenhol lennék, de fél nap alatt is lehet jó benyomásokat szerezni. Az is tény, a legtöbb látnivaló Olomouc-ben van, Arra még egy nap is kevés lehet. Znojmoban csak a Csiga egy fél nap.
Szeptember végén utaznánk Brnoba a párommal. Volt már közületek ott valaki? Esetleg pont mostanában? Tudtok tippeket adni, hogy mit érdemes megnézni, mit nem? Mire figyeljünk, milyen az időjárás ilyenkor?
Vonattal mennénk, úgy láttam, hogy a Nyugati pályaudvarról indul. Mi a legolcsóbb lehetőség? Hogyan érdemes megvenni a jegyet?
Hali! 2015 októberében jártam Csehországban: végigjártunk több homokkősziklás látványosságot, azután Jic(s)in, Valdstein és Pardubicky Pivovar:)!. Eléggé elmaradtam a képek rendezésével, csak a napokban került fel a blogra, ami természetszerűleg szubjektív. Ha valakit érdekel a téma vagy éppen utazni szeretne, akkor szerintem talál hasznos infót. (A blog címe az adatlapon.)
Közepes magyar árakkal számolj + biztonsági tartalék. A felkapottabb hely ott is drága, az útszéli lángosos (ennek cseh vagy bőhm megfelelője) ott is olcsóbb. Ha nagy étkűek vagytok, akkor ugyanúgy arányos a költség, mint nálunk. Emlékeim szerint Brnoban egy Kaufland nagyáruház árait barátinak találtam, és nem volt "gazdaságos" érzésem.