Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 8340

Akkor most már én is ott :-)

 

Előzmény: Glóriaa (8339)
Glóriaa Creative Commons License 2011.04.11 0 0 8339

Igen, elcsábított, "sajnos". Kétfelé meg nehéz figyelni, főleg ha itt úgysincs nagyon semmi. De azért hiányzik ez nekem is.

Előzmény: Törölt nick (8338)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.11 0 0 8338

Csak egyetérteni tudok az előttem szólóval. S tényleg: hol vagytok régi barátok? Elcsábított a facebook benneteket?

Előzmény: SzivárványB (8337)
SzivárványB Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8337

Sziasztok!

Úgy látom sajnos mostanában nem nagyon ír ide senki. Nem tudom mi lehet enek az oka, de én most mégis billentyűzetet ragadok.

Tegnap volt az Arénában a koncert, ami véleményem szerint fergeteges volt! Aki ott volt, szerintem ugyanezt gondolja, aki meg nem, na az bánhatja!:) A legutóbbi Aréna koncert is óriási élmény volt, de ez sem maradt el mögötte. Nekem nagyon bejött, hogy ZS, a szünetet kivéve végig a színpadon volt, a vendégekkel együtt is, ami akárhogy számolom 2,5 óra. Voltak új és régi dalok, a szokásosak is, de elővett olyan régebbieket, amiket eddig nem nagyon énekelt pl. Karinthy Előszó-ját. Ez ütött akkorát, mint a Vörös rébék szokott. Fergeteges volt és óriási élmény! Az új dalok is nagyon jól szóltak, ha valakinek CD-n nem annyira jönnek be, szerintem ott az is szerette őket. Én szeretem ezt az új CD-t, de a koncerten teljesen más, még nagyobb élvezetett nyújtottak a dalok. A vendégek Zs-vel énekeltek együtt, Bródy bedobdta szokásos fanyar, szerethető humorát, ezzel emelve a hangulatot, ami amúgy sem volt semmi!

 

kovacsesz Creative Commons License 2011.03.18 0 0 8336

Sziasztok! Van 2db eladó jegyem KZS április 9.-i koncertjére az Arénába (001-es szektor). 12 900 Ft/db helyett 11 000 Ft/db. Tel: 20/5872-443

rumci Creative Commons License 2011.03.10 0 0 8335
Előzmény: rumci (8334)
rumci Creative Commons License 2011.03.10 0 0 8334
Jroux Creative Commons License 2011.03.07 0 0 8333

Bocs, azt hittem időben csökkenő volt a rendezettség. Ignore.

Előzmény: Jroux (8332)
Jroux Creative Commons License 2011.03.07 0 0 8332

Kovács Kati egészen más stílus. Amit Zsuzsa csinált, abban nagyon jó volt. Kisebb a hangterjedelme, de nagyon muzikális és vonzó a hangja.

Előzmény: b.bela (0)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.03.06 0 0 8331

Isten Éltesse Koncz Zsuzsát!

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 8330
adrienne1 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 8329

Végül meglett a CD és idöt is talaltam a meghallgatasara----

Hopelyhek és persze a Suzanne nagyon nyerö.

A többi... a Mester szövegei eléggé panelszerüek:(( de még majd hallgatom, hatha hozzaszokik a fülem.

etrám Creative Commons License 2010.12.15 0 0 8328

előzőleg tévedtem a sorozatot illetően . A vágatlan lehet, hogy sorozat.

http://tv2.hu/aktiv_extra_vagatlan/video/kalauz-szeretett-volna-lenni-koncz-zsuzsa

 

Előzmény: Törölt nick (8325)
etrám Creative Commons License 2010.12.15 0 0 8327
etrám Creative Commons License 2010.12.15 0 0 8326

ez a rész lehet, hogy vágatlan. Az adásból viszont kb 5 perc kimaradt.

Előzmény: Törölt nick (8325)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.14 0 0 8325

Ahhoz képest, hogy vágatlannak hirdetik a videót, több dolog volt a tévéműsorban...

 

Előzmény: Törölt nick (8324)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.14 0 0 8324

Az imént teljesen véletlenül bekapcsoltam a tévét, s az Aktívban éppen Zs. mindennapjaiba pillanthattunk be: pl. séta a karácsonyi vásárban, narancsleves karácsonyra, stb. Közben bejátszások a legutóbbi győri koncertről, egykori Ki mit tud?-ról.

 

Aki lemaradt volna: http://tv2.hu/aktiv_extra_vagatlan/video/koncz-zsuzsatol-feltettek-a-lanyok-erkolcset

 

 

rumci Creative Commons License 2010.12.07 0 0 8323
Glóriaa Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8322

Hát akkor én is itt, nagyjából hat hét netnélküliség után. Végigolvastam (majdnem) mindent az új lemezről a fórumban, kicsit rosszul érzem magam, mert mindkét fél véleménye közel áll a szívemhez, nagyjából a kettő között vergődöm, mármint persze általánosságban, hisz a mostani lemezhez sajnos még nem volt szerencsém. De kíváncsian és pozitív attitűdökkel várom. (Mellesleg engem zeneileg és tartalmilag is könnyebb kielégíteni, mint a fiúkat errefelé.:) )

Borella Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8321

Sziasztok, két hét totál "jó nap" után, míg nem volt netem, telefonvonalam, itt lennék, de szinte mégsem, éjjel is volt vonalkimaradás és rejtélyes akadélyozások történnek a gépemen, alig tudok lapozni, egy régi restancámat pótlandó nem tudtam szabadulni egy másik fórumról emiatt, kész kínlódás az egész, nem értem miért, de hát ez van. (És még meg is fáztam:(...)

A lemaradásaim számosak minden téren, ezért a gyomrom összeszorul és még neki sem álltam bepótolni.

Nagyon tömény volt Titeket végigolvasni négy oldalra visszamenőleg, míg kényszerűen elmaradtam és kár, hogy nem jegyzeteltem, annyi mindenhez hozzászólnék.

Így hirtelenjében és hamarjában a legfontosabbak:

 

Köszönöm Zsoltnak, hogy jelezte Cicamamának, hogy nem tudok írni, totál néma volt nálam minden és nagyon nehezen javították meg a vonalam. Tehát drága Katzenmami, várható, hogy a nagy elmaradásaim pótlásával hamarosan Neked is írok, de okvetlenül!

Valamit félreértettél a Fb-al kapcsolatban és közülünk senki nem tájlékoztatott, bár korábban írtam: amibe Te belenéztél, az nem az! Ha visszakeresed itt az indexen a kicsit korábbi beszélgetéseket, olvashatod a nagy felháborodást, amiben mindenki nagyjából egyetértett, hogy az illető, aki rajongói oldalt nyitott, ezt súlyosan félreérthetően tette, mintha ő maga lenne KZs, ráadásul mikor az itteni régi KZs-s emberek beírták a véleményüket erről oda, sorra kitiltotta őket, sőt, Gabi érte el nagy nehezen, hogy "rajongói oldal" legyen és írja is ki, mert addig mintha K.Zs. személyes lapja lett volna, úgy működött és ő mint K.Zs. válaszolt is az embereknek. Na erre aztán én is regisztráltam a fb-ra, hogy ezt megnézzem, itt sorakoztak a meghívók hónapok óta, de nem volt kedvem hozzá, ahogy Neked sem, de emiatt mégis beléptem a rendszerbe, akkor láttam, miről van szó, a legtöbb "igazi K.Zs-s" ott is hagyta az oldalt. Én meg szinte véletlenül megalapítottam a csoportot, ami azóta is él és virul, igaz, nagyon különféle emberekkel (lásd: a "cukis":D), de így színes a világ, és a társaság érezhetően jól érzi magát, mindenki ott van, aki az utóbbi évek, évtizedek kitartó KZs-rajongója, vagy ha úgy tetszik, kedvelője, érdeklődője volt és marad. Nem láthattad egyáltalán, mert zárt körű, ami azt jelenti, hogy a tartalom kívülállók számára nem jelenik meg, csak ha belépsz. Én mindekor szeretettel várlak, ha meggondolod magad. Nekem hiányzol!

 

A cukira ki is tértem egyúttal és ismételni se akarnám magam, de azért mégis megjegyzem újra és utóljára: van ilyen, nem azért toleráljuk, mert ezt érdemli, hanem mert általában aki baráti és KZs-kedvelő szándékkal jön (márpedig őt is úgy ismertük meg, hogy évek óta a koncerteken tolong és üdvözöl minket, "régieket"), azt toleráljuk, aztán persze lehet vitatkozni (igen lehet:D), meg rászólni, vagy finoman figyelmeztetni, vagy hagyni a fenébe, sokmindent lehet, egyet nem, az ő felfogását és stílusát a mi nyakunkba varrni.

 

Külön állatira örülök Évának, jó hogy előkerült, itt is és ott is, és hogy meg is nyilvánult, ez óriási, gratulálok, ilyen mikor egy szellem lebeg egy közösség felett és szóra bírja annak minden tagját.

 

LSD. Jaj, a kedvenc számom! Az egyik, mert sok van, de ezt ezerszer dúdolgattam magamaban akkor is és mindig, imádom! Repültem a föld felett pár centivel, ha hallgattam, még ha csak magamban is, mert ugye pláne akkoriban nem volt kéznél mindig lemezjátszó.

Hallottam én már akkor is ezt a feltevést, mikor az átkosban dúlt a szocialista erkölcs, és magam is elég prüd családban nőttem fel (a kettő együtt meg tragikus volt), így élből elutasítottam a dolgot (drogot, a szójáték kedvéért), hogy az én általam istenített művészek ilyet nem írnak. Mára már engedtem én is az elvekből, de még így is maximálisan Roth urral értek egyet: ez a dal nekem a tudatos szabadság dala volt, az önfeledt élet élvezeté, a dombon kinyúlásé, a napfény lagymatag melegében elszenderedésé, a felszabadító természetközelségé (Voltaire), a légies KZs piros tündérruhában képzeté, aki (akárcsak én lennék képzeletben, így álmodoztam akkoriban), sétál a zöldellő domboldalon és hosszú haját fújja a szél, mint a Szabadság jelképe olyan időkben, mikor azt csak versekből ismertük (és igen Orsi, ez ma megint veszélyben van), na és nem csak hogy sétál és szabad és szélfútta haja repdes a légben, de mindezt valami felemelő, minden földitől elrugaszkodó csodás magányban és a lélek magasságaiban teszi, éterien, valóban lemondva az Egó fontosságtudatáról és átadva magát a Természet szépségének és mindenekfelettvalóságának, és mindezt annyira felszabadítóan és magasztosan, hogy ettől a szépségtől és egyszerűségtől (a dal, a hang, a haj, a tartalom, stb.) még a világ is letérdel előtte, hát én ezt éreztem, a koszos Moszkva téren meg az elfojtott életemben is, legbelül, a dal engem ebben erősített, hát, élve is maradtam, pedig sok okom nem volt rá.

 

Mindjárt jelzem is Katzenmaminak, hogy bár képtelenség így hirtelen felsorolni a kedvenceimet, de az Élünk és meghalunk úgy ahogy van az (a Vándorénekkel az élén), a Valahol is, a Menetrend is, a koraiak közül meg a Szerelem, amit tökéletesnek tartok. Kedvenc dalamiat meg szinte soha nem adja elő pódiumon, mint az Ez már az ősz, vagy az Utolsó tánc, de imádtam a Késő van-t, az Újhold-ról nagyon sok dalt, a versek közül az Arany balladákat és a Radnótikat, József Attila Ringatóját a Kisvirág nagylemezről, a Suzanne-t amióta meghallottam a 70-es években a rádióban először tőle, azóta szeretem (nem is illik ám erre a lemezre szerintem sem, de jó hogy ott van mégis, kéznél), a kislemezeiből a Minden előttem áll-t, a Hogy mondjam el neked-et, és a Gyerekjátékokról sokat, a Szemed tükrét vagy a másik hasonló drámai dalt, az "Eljöttél és éééreztem hogy valami történt énvelem..." - hát nem jut eszembe a címe, ez már az alzheimer, de mégis: Szabálytalan szerelem, na meg a Zoránnal az Osztálykirándulás-t vagy a Tolcsvayval a Csillagvár-at, vagy az Égben lebegők csarnokát (az Omega száma), a célzatosakból a Túl nagy és Ne veszítsd el a fejed számokat szerettem, na meg az Illúziók nélkül-t és a Bécsi utat is imádom, de ki ne hagyjam a Mennyi híd kell még-et. Van még, van még, de így elsőre talán...

 

Az új lemezről már nincs erőm kritikát írni, de még azt is pótolni fogom. Nagyon tetszett Lappa irodalmi kritikája, sokmindenben egyetértek vele. Nem tudom, Peppers és a körülötte kialakult vita mennyire befolyásolt, de valahogy nekem sem jön be úgy elsőre ez a lemeze, mint az összes többi, igaz, a korábbiakkal elfogult vagyok, és igaz, az Egyszerű ez-t sokszor, nagyon sokszor hallgattam, mire egyszerűen imádni kezdtem, ezt pedig még alig, mert már a kedvem is szinte elment és időm sem volt, márpedig mikor ismerkedek vele, nem szoktam háttérnek, csak később, de elsőre annyit mondhatok, tényleg, hogy nem volt olyan szám (talán az Itt vagyok kivételével), ami úgy megragadott, szívenütött volna, mint az összes korábbi lemezéről néhény dal, ami elsőre megfogott és nem engedett el és újra kellett vennem miatta a bakelit lemezt, mert kikopott a szám. A mostani koncerten valahogy minden új száma jobban tetszett, ami érdekes, mert korábban meg a lemezek hangzása volt számomra az etalon és a koncert azt annyira sosem tudta hozni, bár a hangulata mindig fergeteges volt.

Na ennyi, bocsánat a sok szövegelésért.

hajnali lány Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8320

Szép számmal jöttek a rajongók a tegnapi dedikálásra, pedig az utolsó pillanatban előrehozták a kezdést fél 6-ról fél 5-re. Azért Zs. a fél 6-os turnusnak is aláírt, senki nem ment haza üres kézzel.

Megállapítottam, hogy Zsuzsa még mindig jobban néz ki élőben, mint azon a kontúrok nélküli borítón. Elvittem neki az Élünk és meghalunkot is, amin picit meglepődött (vagy csak nem látta, hogy az is ott lapul még az új borító alatt). Mondtam neki, hogy ez egy nagy kedvencem. Mondta, hogy neki is. Úgyhogy ebben maradtunk. :)

hajnali lány Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8319

Itt Shakespeare-rel épp milyen viszonyban voltál? ;))

Előzmény: Cordell1 (8318)
Cordell1 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8318

:))

 

tommystar Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8317

Na, nyomoztam, ezeket  a dalokat eredetileg Zsuzsának írták:

 

Vigasztalj (Laár, 1986) végül a KFT Bábú vagy c. válogatás-lemezére került fel.
Csillagszerelem (Galla-Laár, 1987) kiadatlan, később Galla-saját szövegeivel 5 különböző változat készült belőle (Bence / A tündér / Tünde).

Előzmény: Peppers (8310)
rumci Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8316

Az Ezt utáltad mindig, egyébként kedvenc Bornai-nótám, számomra teljesen egyértelműen önmegszólító dal. Szóval nem indultam sok irányban.

Előzmény: roth_ur (8315)
roth_ur Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8315

Valaholt távol: olyan mint az "Ezt utáltad mindig", sok irányba lehet indulni. Én pl. először nem politikusra gondoltam, mert BT blogjából tudható, hogy ő maga is ír egy konkrét színdarabot, éve óta, lelkesen.

Előzmény: Peppers (8314)
Peppers Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8314

A kvázi-kvázi, az azt jelenti, hogy akár Zsuzsa is énekelhette volna, ha ugyan nem egyenesen neki készült. Nyilván nem énekelt el minden Bornai által bedobott dalt az ún. "békeidőkben" sem, sőt, erős a gyanúm, hogy válogatott közöttük rendesen. Bornainak nyilván tucatszám vannak kiadatlan dolgai, már csak azért is, mert sok dala úgy hasonlít egymásra, mint két tojás, és azért mindent, mindig nem lehet nagy nyilvánosság előtt megismételni.

 

(Ezt nem kritikaként mondom, elmondható lenne ez pl. Neil Youngról is, meg minden markáns singer-songwriterről.)

 

A Valahol távolt tényleg politikusnak címezte? Jaj-jaj, hát úgy aztán még cikibb a nóta.

 

Milyen érdekes, hogy írod, A szél tényleg lehetne akár Zsuzsa dala is. Nekem ez eszembe sem jutott.

Előzmény: roth_ur (8313)
roth_ur Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8313

Nem tudom követni a rengeteg kvázit, de konkrétan és valósan nem tudok ilyen dalokról.

A Csongorról sem hallottam, hogy eredetilag ZSnek szánta volna, hiszen hát azt már '93-as ZS turnén is énekelte.

A Kardvirág is még békeidőben jelent meg, persze bármi lehet, hiszen 1985-1998 között kb. 28 Bornai szerzeményt énekelt Zsuzsa, ami azt jelenti, hogy átlagosan 4 dal/lemez, ami nem sok. (29 dalt számoltam amúgy).

 

Az újabb KFT dalokat szoktam olyan füllel hallgatni, hogy melyik lehetett volna Zsuzsa-dal, hát a legutóbbi lemezről pl. A szél, de Zsuzsa néni eltartott kisujjal rakná félre az ilyen durvácska dalszöveget, még akkor is, ha az épp szól valamiről, amiről ZS-nek szólnia kéne. Ld. a Valahol távol-ról írt véleményem.

 

Amúgy pár napja a legbiztosabb forrásból tudom, hogy a két BT dal címzettjeit sikerült eltalálnom, nem melldongetésileg, csak mert voltak itten egyéb felvetések is.

Előzmény: Peppers (8303)
worsi.971 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8312

volt, hogy én sem voltam kellőképp toleráns, ezért törölt, és távozott

őszintén mondom bántott a lelkiismeret- majd visszatért

de helyesen azért így hangzik: feltétlenül nem.....

Előzmény: Lappantyú (8309)
hajnali lány Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8311

Köszi!!! :))) Első lájkom az indexen. Ill. inkább Bródyval megosztva. :D:D

Előzmény: Lappantyú (8298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!