Keresés

Részletes keresés

tpzs63 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 5883
Hali!

"Az ALGOL valszeg minden tavaszi választáson szerepet kaphat. Egyrészt a Bika 25* körül van, másrészt valaki mindig veszít :-))"
Most egy kicsit többről van szó!

Az ALGOL a leggyilkosabb állócsillag és a Tavaszi Quartálban a Holddal áll együtt.
A Hold az Mc ura (a képletben) tehát jelenti az éppen hatalmon lévő kormányt és a Hold jelenti a népet és a tömeget is...a célt is

Ha az MC = MSZP , akkor a párt öngyilkos, vagy gyilkos merényletét önmaga ellen és a népe ellen.
Ez a Hold a Bikában van ( emelt) és a 8. házban.

Dorien ha szépen megkérlek ide teszed a képletet :

2010 03 20 18:31 Bp

Üdv Zsuzsa
Előzmény: Törölt nick (5880)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 5878
Kedves Oriza Tritnyák!

Nem fejeztük be a fórumon a beszélgetést csak abbahagytuk. Egyébként az állócsillagokat én mindig figyelembe szoktam venni. Az Algolra pedig különösen nagy figyelmet fordítok mindig.
Erről jut eszembe autodidakta tanulmányaid során eljutottál már a mundán képletekig?
A qurtálokra gondolok. A 2010-es quartált a választások miatt nézegettem... és különös jelentősége van itt az Algolnak.
De nem tudom, hogy jó ötlet-e ebben a topicban erről beszélni?
Üdv Zs

Előzmény: Törölt nick (5873)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 5877
Kedve Dorien!

Nem csak ő, hanem én is!

Üdv Zsuzsa
Előzmény: Dorien (5875)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 5876
Kedves Oriza Tritnyák!

"Talán az a baj velem, hogy valójában nem hiszek az asztrológiában"

Az asztrológiában nem kell hinni...mert működik...az iskolába pedig menj el, de tudjad, hogy az igazán fontos dolgokat sohasem az iskolába tanulja meg az ember.

A honlapomon a BEMUTATKOZÁS menü pontban szerepel a pontos születési adatom...egyébként sem tudnám, hogy milyen e-mail címre küldjem, mert, hogy nem adtad meg.

Üdv Zsuzsa
Előzmény: Törölt nick (5871)
Dorien Creative Commons License 2010.02.11 0 0 5875
Talán az a baj velem, hogy valójában nem hiszek az asztrológiában :-)
Legalábbis a mindennapi életben megkövetelt "jelen levést" nem helyettesíti.


A jelenlétet semmi sem pótolhatja, még megközelítőleg sem. Végtelen mennyiségű energia, információ van minden pillanatba sűrítve. De kellenek mintázatok, térképek, rendszerek, hogy ezt az információt értelmezni és használni tudjuk.

Te szerintem kicsit "szerelmes" vagy az asztrológiába. :)
Előzmény: Törölt nick (5871)
Dorien Creative Commons License 2010.02.11 0 0 5872
Óhh, önmagammal és a szűk környezetemmel szinte semmi problémám, csak a világgal... Meg főleg azzal a vékony réteggel, akik "elitnek" nevezik magukat, és legfőképp felelősek azért, hogy a világ itt tart.

A kommunikációs csatornákat (telefon, e-mail, fórumüzenetek) blokkolom, ha túlpörgetettnek, önmagamtól elszakadtnak érzem magamat, mert ilyenkor a mástól bejövő és belőlem kijövő információ is csak károkat okozna. Ilyenkor telefon lenémít, és próbálom magamat regenerálni. De ilyen szerencsére viszonylag ritkán van, mostanában nagyon figyelek az energia háztartásomra. Március közepe felé szoktak meghülyülni az emberek, meg az időjárás is. (Kos > Halak váltás)

A hisztizést, panaszkodást meg a többi hasonló "hangulati lehúzást" nem nagyon viselem el én sem, általában gyorsan lelépek, ha valaki elkezdi. Majd idővel rájön, hogy ezzel semmit sem ér el, csak másokat idegesít vele.
Előzmény: tpzs63 (5865)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 5870
Kedves Oriza Tritnyák!

Aha értem már az a baj, hogy az egészségügyi asztrológia guruja Nyilasos nagyvonalúsággal kezelte a szóban forgó képleteket...és a Te analítikus precíz és pontos Szűz személyiség részed nem tud kiegyezni ezzel.
Akkor az a javaslatom, hogy írj egy jobb egészségügyi asztrológiával foglalkozó könyvet.

"A Waardahl-féle társaság az más. Ők lehet, hogy tudnak valamit."

Lehet, de nekem nem ez a tapasztalatom. Itt most már van hivatalosan is bejegyzett kérdő asztrológiával foglalkozó iskola. Az egyik tanártól aki itt tanít (férfi) egyszer kérdeztem.
Akkor történt, amikor Kádár Jánosnak ellopták a koponyáját és a rendőrség 2.000.000 Ft-ot ajánlott fel a nyomravezetőnek.
A kérdésem a következő volt: " Ki lopta el Kádár koponyáját és most hol van?"
Simán lerázott... és mindenfajta mellébeszéléssel próbálta mentegetni magát.
Vajon miért nem ugrottak a kérdőasztrológusok erre a 2.000.000 Ft-ra? Erről ennyit.

"Ettől függetlenül kikerülhetett ezen iskolákból olyan, aki összeszedte magát, és elkezdett foglalkozni komolyabb alapokon az asztrológiával. Valahogy Téged is ide sorollak. Ezt elismerésnek szántam :-)"

Köszönöm nagyon kedves vagy, de lehet, hogy a tudásom egészen máshonnan való.
Lehet, hogy már az előző életemben is asztrológus voltam... Ha lesz kedved velem Skype-on beszélni majd ezt akkor részletesebben is kifejtem.

Hitlerről az Inter Astro Club -ban a fórrumban sok oldalon keresztül beszélgettünk róla Náci titkos összeesküvés cím alatt, ha gondolod olvasd el.

Üdv Zsuzsa
Előzmény: Törölt nick (5866)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 5865
Kedves Dorien!

Az jó, ha magadat el tudod viselni....mert az egész életünk arról szól, hogy hogyan tudunk kiegyezni saját bolygó állásainkkal.
De vajon mások,( azok akikkel kapcsolatba kerülünk) ők is így gondolják?
Én pl a hisztit nagyon nehezen tolerálom, pedig tudom, hogyha van valakinek ilyen a bolygóállása az nem tud mit csinálni ezt kell megélnie így kell viselkednie...
Szóval az értelmemmel felfogom....de mi van azokkal akiknek fogalmuk sincs ezekről a dolgokról...és nem hogy emberismeretük nincs , még önismeretük se... Saját bolygóállásainkat fényszögeinket automatikusan áttestáljuk a másik emberre.
Hogy jön ez elő a partnerkapcsolatodban? Mit jelent az, hogy blokkolni? Elfojtod?

Turcsányiné Perge Zsuzsanna
Előzmény: Dorien (5864)
Dorien Creative Commons License 2010.02.10 0 0 5864
Kedves Zsuzsa!
A nagyfokú érzékenység azt hiszem megvan bennem, de én ezt áldásként élem meg. Idővel megtanultam a kapott információkat feldolgozni, az információs csatornákat időlegesen blokkolni, illetve a konfliktushelyzeteket kezelni. Remélem idővel még sokkal érzékenyebbé válok.

Porcupine Tree - The Incident
Előzmény: tpzs63 (5862)
Dorien Creative Commons License 2010.02.10 0 0 5863
Megsértődni mitől? Írtál egy véleményt, kész. Az csak egy történet a fejedben. Inkább szól rólad, mint rólam. :)

Nagyjából azért tudok a sorok között olvasni, illetve az olvasott elméleteket, hipotéziseket a valóságban kipróbálni. Nekem a Hamann könyvek is rengeteget adtak annak idején. Sosem felejtem el: elkezdtem olvasni a Skorpió leírását a "12 archetípusban" és valami döbbenetes felismerést éreztem. A fejezet végig rólam, a személyiségemnek egy addig rejtett, tudatalatti oldaláról szólt.
Előzmény: Törölt nick (5859)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 5862
Kedves Oriza Tritnyák!

Szinte mindegy, hogy melyik jegyben van a Hold, ha az Uránusztól fényszöget kap extra érzékennyé válik. pl József Attila képletében...ahol pl a MAMA c versében pontosan leírja mindazt amit ez a fsz jelöl.

Én voltam ezen a 3 napos kurzuson amit Frawley tartott... és mondhatom nem estem hasra attól amit mondott....megnyugtatlak aki az asztrológiai alapokkal tisztában van annak nem okozott nehézséget felfogni azt amit a kérdő asztro guruja mondott... Azok a tanárok akik ma Magyarországon tanítanak...azért az alapoknál mégis csak többet tudnak... Azon gondolkoztam, hogy vajon Nálad ugyan mitől van ezen tanároktól való fóbia?

Engedd meg, hogy némi kiegészítést tegyek a transzcendens bolygókkal kapcsolatban.

Mind a három külső planéta az Uránusz, Neptunusz, Pluto adhat kitűnő megérzéseket és intuíciót, zsenialitást attól függően, hogy mennyire vannak benne a képlet vérkeringésébe.

A három transzcendens bolygó egyfajta hármas egységben működik a természetet és a természetes világot modellező hét ősbolygón messze, magasan túl a hangsúlyozottan nem anyagi, szellemi-lelki, természetfeletti, transzcendens tartományban a három jelében, addig a természetes, anyagi világba-szférába – amely a kettő jelében áll, poláris – lekerülve, lehozva csak párban, tökéletlenül képesek megnyilvánulni. Utalnék itt a Symbolon kártya megfelelő lapjainak magyarázataira, amely konstrukciójánál fogva csak párban értelmezi a bolygók és jegyek viszonyát. Uránusz-Plútó – magas szellemiség, mágikus erőkkel párosulva az egyetemes szeretet és áldozat nélkül;
Plútó-Neptunusz – két sötét ház uraként adhat kiváló képességeket, de a legmagasabb rendű szellemiség fénye nélkül könnyen „démonivá” válhat;
Uránusz-Neptunusz – zseniális „szárnyalást” adhat, de mit ér ez a Plútó tüze és átalakító ereje nélkül.

Mindegyik transzcendens bolygó tud zavaróan működni, ha az adott egyénnek nem megfelelő a ráhangolódása. Betegség házakban elég érdekes dolgokat tudnak művelni...és ha már Hitlert említetted neki ugye a 12. házban áll az Uránusz és úgy tudom az egyik kezét azért tartotta mindig hátul a a derekának feszítve, mert parkinson kóros volt és szégyellte, hogy külön ugrál, rángatózik az egyik keze... Persze nem vitatom biztos, hogy volt neki valamiféle prófétikus látása is...és a mithológiák is nagyon érdekelték...
De amikor beszélt a tömeghez mintha nem is ő maga lenne, hanem mintha megszállta volna valami démonikus erő (Plutó-Neptun az Ikrekben

Mind amellett csak azokat az asztrológusokat tűrte meg akik azt mondták amit ő hallani akart. Már nem emlékszem pontosan, de mintha több asztrológust ki is végeztetett, mert a bukását jósolták...Nem tudtam arról, hogy ő maga is asztrológus lett volna...
Előzmény: Törölt nick (5861)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 5860
Hali!
Gondoltam, hogy sok mindenben hasonlítunk, de arra nem számítottam, hogy még a Holdad is szinte ugyanott áll ahol az enyém.
Olvasom a hozzászólásaidat és az jutott eszembe, hogy kb 5 évvel ezelőtt én is úgy gondoltam, ahogyan Te.... Aztán ahogy az ember öregszik (vagyis én) most már tudok a másik ember nézőpontjából is gondolkodni...mert ha elég fentről szemléljük a dolgokat (az asztrológiát)...mondhatni elég Vízöntősen és nem Szűzként...akkor rájövünk, hogy mindenkinek igaza van a saját nézőpontja szerint.
Amíg szűzként szemléljük a dolgokat, addig nem láthatjuk az ablakon lévő légypiszoktól a gyönyörű tájat, mert fenn akad a gondolkodásunk ezen az apró bosszantó részleten.
Bocsánat, hogy beleszólok kettőtök diskurzusába, de én azt gondolom, hogy nincs olyan könyv, amiből ne lehetne tanulni...mindegyikből lehet akármilyen hitvány is, csak szerintem szűrni kell az információkat.

Fravley a kérdőasztrológiában nagyon profi, de személyiség elemzésben csapnivaló...amit Hitler képletéről írt, az enyhén szólva ....
Fravley az első könyvében többet foglalkozik az asztrológusok pocskondiázásával, mint magával a valódi asztrológiával.

Nos amikor vádlón a mutatóujjunkkal a másikra mutogatunk, akkor a három másik ujjunkkal önmagunk felé is...ez most rám is érvényes...meg mindenkire aki a másikban csak a hibát látja.

Az a gyönyörű az asztrológiában, hogy minden fejlődési szinten lévő embernek tud adni valami pluszt. Mindegy ki hogyan közelít hozzá, akkor is az önmegismeréshez segít hozzá.
Ha valaki intuitíven fejti meg képletet, az lehet ugyan olyan pontos, mintha valaki precízen szétszedi analizálja, majd összerakja.

Azt gondolom, hogy már nagyon korán középiskolában tanítani kellene az asztrológiai alapokat, mert ennek ismeretében talán toleránsabbak lennének az emberek egymással...
Ha pedig asztrológus vagyok és tudom azt, hogyha valakinek az első házában van egy Skorpió Holdja és ráadásul még együtt áll az Uránusszal, akkor mint asztrót tanult embernek kötelességem tudni azt, hogy egy nagyon érzékeny emberrel állok szemben....és az érzékenységéből adódóan egy félre sikerült szó, vagy rossz hangsúly miatt az ellenséget fogja bennem látni és alkalomattám a vélt vagy valós sérelmét meg fogja torolni.
Azzal is tisztába kell lennem, hogy egy ilyen ember az érzelmeivel közelít mindenhez és az intuíciójával....másképpen gondolkodik mint én pl...vagy Te...
Üdv:Zs
Előzmény: Törölt nick (5855)
Dorien Creative Commons License 2010.02.10 0 0 5858
Magadról írj, kedves Tritnyák barátom, azt még talán el is hiszem... :)

Ez mitológia, az emberi lélek entitásainak mesefigurákkal történő megszemélyesítése.
Nem tudom, láttad-e már a "Faun labirintusa" c. filmet, rám nagy hatással volt annak idején. Annyi jungi archetípus tanyázik benne, hogy megszámolni is nehéz. A spanyol nyelv még rátesz egy lapáttal, hogy az ember átérezze a mélységét.

A faun labirintusa

Előzmény: Törölt nick (5857)
Dorien Creative Commons License 2010.02.08 0 0 5856
Ha nem asztrológia, akkor mi? :)
Előzmény: Törölt nick (5853)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 5854
Kedves Oriza Tritnyák!

Akartam küldeni privát üzenetet...(?) el akartam mondani mit gondoltam amikor megnéztem... Na mindegy!

Zsuzsa
Előzmény: Törölt nick (5851)
Dorien Creative Commons License 2010.02.06 0 0 5850
Dehogynem, rólam írtál, ne csúsztass! :)
Itt van e:

"Becslésem szerint ezt az Oroszlánt nem kéne eltúlozni :-)
Akarat szintjén egészen kicsi korodtól jelen van benned, de az MC a sors, és nem a személyiség tengely. A Skorpióra egy kicsit még rágyúrhatsz :-) Egy Skorpió nem teszi közszemlére a vélt, vagy valós képletét :-)"


2006 novemberében volt egy rendkívül erős személyes látomásom: a Felsőbbrendű Énemet láttam aranybarna hajjal, aki egyfajta király volt és az éteri mezők feletti dombról küldött üzenetet: "Sikerült elkülönítenem magamban a Skorpió archetípust. Több békét, nyugalmat és szeretetet fogtok kapni a jövőben." :)

2007 őszén találkoztam egy amolyan maffiózó sráccal, aki a viselkedésével egy fél év alatt ráébresztett arra, hogy nagyon túltengenek bennem a női energiák. Azóta nagyon figyelek arra, hogy ha csak egy hajszálnyival is, de a férfi legyen előtérben. Az Oroszlán egy nagyon jó analógia nekem, mert a macskából (női energia) születő, de végeredményben rendkívül férfias jelenség.

2010 pedig a Tigris éve a kínai horoszkóp szerint, ami további inspiráció számomra. :)
Előzmény: Törölt nick (5848)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 5849
Kedves Oriza Tritnyák!

A Holdad melyik jegyben van és hány fokon? De csak akkor, ha nem titok.

Üdv Zsuzsa
Előzmény: Törölt nick (5844)
Dorien Creative Commons License 2010.02.06 0 0 5847
Inkább magadról írj, mert nagyon nem ismersz. A születési képletem csak egy icipici réteg belőlem. :)

Az IC-MC tengely jóval több, mint egy fix és merev sorstengely. Lehet alakítani.

Brigitte Hamann: Az élet célja

Előzmény: Törölt nick (5846)
Dorien Creative Commons License 2010.02.06 0 0 5845
Mint írtam, használható térkép számomra. Egyrészt élvezem az archetípusok analógiáit, másrészt a közeli embertársaim személyiségét, lelkét sokkal könnyebben értem meg általa. Az asztrológia egy haszontalan ezoterikus blabla volt számomra, egészen 2006 nyaráig, amikor megéreztem magamban az Oroszlán minőséget, de valami elemi erővel. 2006 novembere újabb "aha-pillanat" volt, ekkor merültem el a Skorpió értelmezésében. (Ekkor jöttem rá a totemállatom pontos fajtájára is.)
Azóta leginkább az év különböző időszakait figyelem meg és így van egy rendkívül hasznos térképem a nehezebb időszakokra, ami által jobban fel tudok készülni a krízisekre. (Az utóbbi években sok ilyenben volt részem.)

Amúgy szinte biztos vagyok benne, hogy az én készülékemben van a hiba, és az asztrológia sokkal mélyebb eszközzé válhatna a kezemben, de egyelőre ennyi telik tőlem. Becsléseim szerint a Skorpió (és remélhetőleg vele együtt az Oroszlán) minőség kb. 40 éves koromra fog teljesen kifejlődni bennem.
Előzmény: Törölt nick (5842)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 5841
Kedves Dorien

Egyet értek Veled!

Üdv Zsuzsa
Előzmény: Dorien (5840)
Dorien Creative Commons License 2010.02.06 0 0 5840
"Ha ilyen kulcsmondatokat hallok : "Az Asc a jegy végén van, tehát már belejátszik a következő is..." , hát ezektől mindig feláll a hátamon a szőr. A jegyek első, és utolsó foka mindig kiemelt. Egy ország mindig a határain a legerősebb! A belsejében szabadon utazhatsz, de a határon fel kell mutatnod az útleveledet."

Neked ez a térkép vált be, nekem meg nem.
Én Bika-Ikrek határon születtem és egyaránt van (volt) bennem a két jegyből.
Érzésem szerint az asztrológia sokkal inkább analóg, mint digitális jellegű.
"Nedves", egyéni értelmezéstől rendkívül függő, nem egzakt tudomány. Hasonlóan a pszichológiához.

Egy kis zene, egyik kedvenc Skorpiómtól: :)

Porcupine Tree - The Rest Will Flow
Előzmény: Törölt nick (5830)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 5839
Kedves Oriza Tritnyák!

Egyébként azt gondolom, hogy az asztrológiát nem lehet iskolába megtanulni. Az iskola adhat egy vázat, amire fel lehet "akasztgatni" a későbbi tapasztalatokat.
Egyébként nemcsak 5 bolygós Bikás, hanem mindez még a 2. házban is van. De azért lássad be, hogy kellett az a sok föld ahoz, hogy szilárd alapokat teremtsen magának az asztológia tanításának.

"Skorpió napon, Merkúrom és Neptunuszom van a kilences házban. Ezenkívül erős vízöntő vagyok (de gondolom ez már kiderült számodra) a Vízöntő aszcendensemmel, és hetes házas Uránuszommal. Az Uránusz, ugye az asztrológia bolygója.
Ezek bőven elegendőek az asztrológia iránti vonzalmamhoz.
És miután van pár bolygóm a Szűzben is, kevés nálam precízebb embert ismerek :-)"

Akkor nagyon hasonlítunk...hanyas évjárat vagy?

Azt hiszem félre értettél: Nem azt mondtam, hogy én látok mindent a képletben, hanem azt, hogy minden benne van. Ki többet, ki kevesebbet tud belőle kiolvasni.

Milyen szabadakaratról beszélsz? Mondjuk arról, amikor egy Neptun tranzit idején választhatsz az alkohol és kábítószer között. Vagy ugyan mit választhatsz egy Szaturnusz kvadrát direkciónál.
Mit jelent az Neked, hogy szabadakarat?

Üdv Turcsányiné Perge Zsuzsanna

Előzmény: Törölt nick (5830)
ronin s8 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 5837
Tényleg, mi van vele?
Előzmény: Törölt nick (5836)
ronin s8 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 5835
Van egy fajta intuíciója. Tanuja voltam amikor egy csávónak, akinek csak a születésnapját ismerte, belőtte az aszcendensét, és utána a három gyerekéből kettőnek a születési idejét és nemét megmondta. A harmadiknak csak az idejét, mert aszonta, hogy semleges bolygó jelöli.
Ilyeneket sportból ismert. Szidta a többi kóklert, akik szerinte nem értenek hozzá.
Előzmény: Törölt nick (5834)
ronin s8 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 5833
Hollóshoz jártam egy rövid ideig. Mondjuk nem nagyon szeretett....:-)
Előzmény: Törölt nick (5832)
ronin s8 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 5831
Még egy megjegyzés. Természetesen a direkciók köre ennél lényegesen nagyobb. A klasszikus asztrológiában mindenféle revolúció is elfogadott, gondoljunk a Lunár-ra, ami nőknél fontos lehet, vagy fogantatási horoszkópra. De van néhány egyedileg "kikisérletezett" direkció is. Ki miben hisz :-)
Előzmény: Törölt nick (5830)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 5829
Előzmény: Dorien (5824)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 5828
Kedves Dorien!

Ha leírom ide, hogy milyen kevésbe kerül , akkor megesznek más asztrológusok

Jelntkezz be hozzám és Skype-on szóban elmondom.

Turcsányiné Perge Zsuzsanna

Előzmény: Dorien (5824)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 5827
Kedves Oriza Tritnyák!

Remélem el tudsz menni a válaszaimon szárójelbe és idézőjelbe tettem a Te mondanivalódat tettem



((((("Magam is belekontárkodom néha a horoszkópfejtés titkaiba, végülis Skorpió lennék, vagy mi :-))")))))


Ha valóban Skorpió vagy akkor nem kontárkodhatsz. Egy valódi Skorpió nem elégszik meg a felszínes válaszokkal és mélyen mögé néz a dolgoknak. Minden kutakodásának a mélység a valódiság a lényege...


((((("A személyiség, mint sors."
"Amilyen a személyiséged, olyan az életed".
"Írod: "Először mindent gondosan kimérsz...aztán már ráérzéssel is tudod."
"Ránézés":
Nyílván a személyre nézel rá, és nem a képletre :-) A külsődleges személyiségjegyek látszódnak egy jól felállított képletben.")))))



Egy pontos képletben minden látszik. Az asztrológia egy egyetemes tudást ad. Hogy ezt az ismeretet mennyire tudja megfejteni az asztrológus....hát igen az már más kérdés. Minden asztrológusnak a saját "készülékében" van a hiba.



((((("Igen ezeket gondolnám én is. A rektifikálás megkerülhetetlen.
Néhány szempontot én is felvetnék, ha nem bánod.
"Fontosak lehetnek a recepciók is (amikor egymás jegyében állnak a bolygók). Sokszor nem "látszik" a képletben egy bizonyos vonás, jegy, de a szülöttön ordít. Ilyenkor valami bevonza a képlet olyan részét is, amit egyébként a személyiségjegyek felállításánál figyelmen kívül hagytunk. Pl. első házas Szaturnusz a Kosban, és tizenegyes házas Mars a Bakban. Az illető elmenne "Kos"-nak is! Nem amiatt, hogy az első házában második, vagy harmadik jegyként ott a Kos, hanem mert bejön a Mars, mint személyiségmeghatározó bolygó, ami ilyenkor a Kost hozza be (és nem a Skorpiót, mert azt ugye a Pluto)")))))

Igen ez így van!

((((("Az Asc pontosítására persze a primer direkció az alap, de sajnos nem elég pontos. Erősen mutat életeseményeket, de sose tudod meg, mikor is fognak bekövetkezni." ))))))


Miért nem tudod , hogy mikor következik be?
A direkciós fényszög akkor váltódik ki, amikor az égen járó bolygó tranzitban aktíválja.


((((("Kicsit olyan. mint a Heisenberg-féle határozatlansági reláció: vagy a helyet tudod pontosan, hogy hol az atom, vagy az időt, hogy mikor volt ott :-) Ráadásul vitáznak az asztrológusok arról, hogy a születésnapon kezdődik-e a hatás, vagy már azt megelőzően mondjuk fél évvel.")))))



Nem ez azért nem egészen így van. A Mars direkciót pl az égen járó Mars már 1 fokkal a tranzit előtt aktiválja.
Az Uránusz tranzithoz órát lehetne igazítani olyan pontosan egzakt hozza az eseményeket.
A Szaturnusznál pl mindig az egzakt állás után jön az esemény...stb..stb..


((((("Egyébként az interplanetáris direkciók is erősek, nem csak az axiális direkciók. Ha az egész horoszkópot elforgatod, és bolygókapcsolatot látsz, kezd el gyanakodni! :-) Ha más direkció is jelez, akkor ott lesz valami.

Kell valami, ami pontosabb. Erre jó a szekunder direkció. Ehhez persze nagy pontosságú szoftver kell (sajnos a Placidus kiesik, mert azon ilyen nincs, és amúgy is össze-vissza számol). Belcsák és Hollós az Urano-t használta erre a célra. Másodpercre be lehet lőni vele a horoszkópot.
Ha percre pontosan nem sikerült belőni, akkor nem jó. :(")))))


Egyébként értem a problémádat... de szinte mindegy, hogy milyen direkciót használsz, mert az ASc-nek mindig van egy pici belengése...
Én a primer direkciót használom és a Solárokkal nézem össze + tranzit hatások
Már régen így csinálom és nálam még senki nem panaszkodott, hogy nem mondom meg elég pontosan milyen jellegű dolgok törénnek vele.



(((((("Még egy kérdés:

"... visszamenőleg én mondom az életeseményeket és Te visszaigazolod, hogy abban az évben volt-e olyan történés. Ha nem volt olyan esemény akkor nem jó az aszcendens."

Mit csinálsz, ha nem jó?")))))



Egy valamire való asztrológus egy pontos születési képletből visszamenőleg megmondja, hogy mi történt a múltban. Ha nem tudja akkor nem asztrológus.

Ha nem pontos az aszcendens, akkor is látszódnak azok az életesemények, csak nem abban az évben, hanem néhány év eltéréssel.
Ezért szoktam én azt csinálni, hogy sorolom az eseményeket hány éves korban milyen esemény történt. 4-5 perc eltérés a születési időben 1 év elcsúszást jelent az életeseményekben. Ha az elcsúszás minden eseménynél megjelenik, akkor könnyen tudjuk korrigálni a hibát.
Ha visszamenőleg működnek az életesemények, akkor a jövőre vonatkozólag is fog működni.
Több ezer születési képlet kidolgozása alapjám írom le ezeket Neked!

Üdv: Turcsányiné Perge Zsuzsanna





Előzmény: Törölt nick (5822)
Dorien Creative Commons License 2010.02.04 0 0 5826
Én sem gondolom, hogy szükségem lenne rá, csak érdeklődtem. :)
Előzmény: Törölt nick (5825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!