Színhőmérsékletet csak abban az esetben érdemes állítani, ha kép fehéregyensúlyát a fotózáskor nem megfelelően állítottad be. Eltolt színek jelentkeznek. Amennyiben állítanod kell, ebből még nem következik, hogy fényességen is kelljen állítani. Itt nem a fényerősséget luxot állítasz, hanem valszeg alulexponált képen emeled a fényerőt amit Raw editorok egy skálán adnak meg. Editorja válogatja.
Mivel itt egy monitoron figyeled a képet nincsenek abszolut értékek. A szemed és az ízlésed ami megmondja emelsz az adod képen a fényesség értékén vagy nem.
Egy emberi alak kivágásához a photosopban kijelölő eszközöket kell használni. Ezeket az eszköztárban megtalálod. -Lasso toll -Polygonal Toll -Magnec lasso toll stb... Bonyolult kijelőlésnél az -Filter-Extract használják.
Jó kijelölés sok gyakorlást igényel. Van amikor nagyon egyszerű pl. amikor a háttér homogén, akkor a hátteret érdemes kijelölni és utána Select-invers. A kijelölt alakot a mozgató eszközzel tudod másik képre átrakni.
A műveletnél te egy Actions töltöttél le és az futtatod egy képen ? Ebben az esetben nem jó Actions.
Egyébként nem biztos vannak olyan actionsok amikor megáll és paraméterek kell adni és utána tovább futtatni.
Bocs,igazad van.nem jól fogalmaztam :) Egy emberi alak kivágására gondoltam spec.
A műveletnél meg tök mind1 hogy milyen a művelet,nagyjából ugyanazt írja ki mindíg : de a műveletek nevei : Retro Vintage 2., Cross Processing... ezeket deviantart-ról töltöttem le. És hogy még pontosabb legyek, mikor betöltöm a fotót stb, utána a műveletet elindítom, és mikor pl elér egy új réteg készítéséhez kiírja hogy az a bizonyos réteg átmenetileg nem érhető el, és van egy olyan lehetőség hogy "folyatatás " arra ha rákattintok elvileg megcsinálja a műveletet,csak ez néhol nagyon zavar hogy 5-6x rá kell egy ilyenre kattintati ahhoz hogy elvégezze az akciót !!!!!!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Photoshop-ból. Van egy HF-em, amiben kaptunk 3 fényképet. A fényképeken Színhőmérsékletet egyiknél 5310K kell állítani és ehhez még kell változtatni a fényerősséget 20000Lux is.
Az előzőt a cr2 file esetén beolvassa a Camera Raw 4.3.1 - Canon EOS-1D Mark III programot. Ott lehet elméletileg mindkettőt is állítani, a Hőmérséklet megtaláható a Remélhetőleg K -ben lehet állítani. A Fényerő esetén a Fényességet mutatja, de ott is csak +- 150-ig lehet állíani. Ezt a magyar nyelvű PS-ben a Kép->Korrekciók->Fényerő, kontrasztnál is megtaláltam.
A gondom az, a fényerő esetében csak +-150 -ig lehet állítani, erre a lux-ot hogy váltom át, vagy hol állítom be ezeket a paramétereket, lehet hogy én nem találtam meg a jó helyet.
Ja..és még vmi... :) Ahhoz hogy le tudjam futtatni a műveletet mindíg rá kell kattintanom egy felugró ablakra ahol kiírja h mi nem érhető el és van egy olyan h folytatás,arra kattintok mindíg rá.. de szerintetek akkor is elvégzi rendesen a műveletet ??????
Megtudnátok mondani hogy miért van az hogy mikor lefuttatok egy műveletet/akciót/ akkor kiírja hogy nem érhető el ez-az pl : háttérréteg, meg stb... ???????
Azért hogy itt is kapjál választ.... Image-Adjustment-Threshold Ime egy illusztráció, (remélem kijön ilyen méretben is) 1. eredeti scan átütéssel a hátoldalról 2. threshold után
Segítséget szeretnék kérni! Egy fénymásolt szöveg beszkennelése során megmaradtak a hibák, -átütnek a sorok a hátoldalról, ami a fénymásoláskor keletkezett-. Hogyan lehet ezeket a foltokat+halvány szövegeket eltűntetni, hogy csak az eredeti szöveg legyen olvasható?
Sziasztok! Vállalkozó szellemű, photoshophoz haladó szinten értő fiatalok jelentkezését várom kanadai cég részére történő otthoni munkavégzéshez. A feladat elsősorban kanadai, mexikói cégek, szállodák prospektusainak, weboldalainak elkészítése . Munka kezdése előreláthatólag március vége - április eleje . Angol nyelvtudás előny, de nem feltétel. Skype elérhetőség fontos!!!!! Kapcsolattartás magyar nyelven történik. Bemutatkozó leveleket referenciákkal a phscanada@yahoo.ca címre várom. Köszönettel. Péter
Nem tudom pontosan mire gondolsz, de az arc retusálásához itt egy tutorial (ugyanott találhatsz tippeket a szem, vagy a hajszín módosításhoz is). Ha a műtermi körülmények alatt a hátteret is érted, akkor javaslom a környezet életlenítését és esetleg sötétítését, ezzel is kiemelve az arcot.
hii, fotókat portrékat kell kicsit felturbóznom, hogy művészi hatásúnak ill. műterminek tűnjenek, mintha profi fényképész készítette volna őket :) ha csináltatok már ilyesmit légyszi írjatok néhány effektet; pscs-vel dolgozom! jah, és ez a dove evolution tényleg nagyon üt! perfect! köszi előre is a segítséget! x
Most barmelyik layert tudom mozgatni ugy, hogy a felso sarga kitakarja az alatta levot. Baromi egyszeru volt, csak hat kezdo vagyok.:) Viszont most felmerult az a kerdes, hogy meg tudom-e valtoztatni barmelyik meretet a masiktol fuggetlenul?
Szia! Tudtam, hogy nehez lesz erthetoen leirnom.:) Nekiugrom megegyszer! Vegyunk egy peldat! Van mondjuk egy 10x10 cm-es fotom es van egy kulonallo 1 cm szeles 8x8-as keretem, aminek a szelessegebol adodoan a belso oldalainak hossza 6x6. Igazsag szerint szamomra tokeletesen mindegy, melyiket mozgatom, keretet a foto felett vagy a foto a keret alatt. A lenyeg az, hogy barmelyikuk mozgatasaval mas-mas kivagast kaphatok az adott fotobol. Szoval lehet egyaltalan ilyet csinalni PS-sel? Remelem, igy mar egy picit erthetobb a problema!:)
Latom, teljesen behalt a topic, de azert teszek egy probat, hatha.... Kerdesem egy picit bonyolult, de megprobalom erthetoen leirni. Szoval arra lennek kivancsi, lehetseges-e a PS-sel olyat csinalni, mintha a valosagban egy adott meretu keret mogott egy fenykepet mozgatnek, ugy, hogy maganak a fotonak az oldal hosszai es aranyai teljesen masok, mint a keret belso oldalainak hossza es aranya? Otletek?
a) megveszed b) uninst aztán újra inst (szükség esetén kipucolod a registryből is) c) megállítod az órát ;) (megfelelő okossággal) d) keresel hozzá... na ezt le sem merem írni :)))
Koszi Sanya! Azert remelem, hamarosan elojon valami sokkal jobb konverter, mint a RS, mert valljuk be, azert meg nagyon messze van az igazitol! Egyebkent senki nem tud gyogyszert a betegsegre?:) Es vegul egy off: valaki ajanlana egy jo nevjegykartya keszito programot. Amikkel eddig talalkoztam azok eleg kezdetleges progik. Koszi!