A Bols Mixer Akadémián. Én ott végeztem, és nem bántam meg, nagyon jó oktatást kaptam.
Ha a lányodat tényleg érdekli a téma, sokat mondanak neki a tanárok nevei: Lajsz András, Tóth Géza és Antal B. Gábor.
Nem tudom, hogy még létezik-e a suli, de érdemes rákérdezni.
Ezen a honlapon keresztül talán el tudod érni Lajszékat: www.drink.hu.
Íme az impresszum:
Impresszum
Kiadó: Textura Kiadó
Felelős kiadó: a kiadó vezetője
Szerkesztőség: 1035 Budapest, Berend u. 12.
Telefon: 06-20-953-1717, 06-70-389-1734
E-mail cím: info@drink.hu
Egyébként peched van, mert pont tegnap volt egy szeminárium, ahol biztosan el tudtál volna kapni valaki illetékest. :o(
"Magyarországon először a Bacardi-Martini Hungary Kft. megrendezi az I. De Kuyper Cocktail Szemináriumot. A szemináriumot és tréninget Peet Warmerdam Úr, a hollandiai De Kuyper Distillers nagykövete tartja. Helyszínként Budapesten a Hotel Intercontinental-t, Győrben a Club Bacardi-t és Debrecenben a Belga Sörözőt választotta. A budapesti szemináriumok október 2-án, 9 és 13 órai kezdettel kerülnek megrendezésre. A rendezvényre a magyarországi bármixerek mellett a két Mixer Szövetség vezetőit és a szaksajtó képviselőit is meghívják. Tréning rendkívül érdekesnek ígérkezik és olyan részeket is felölel, mint például: amerikai, európai trendek, koktéltörténelem, egy recept megvalósítása, gazdaságosság stb."
Sziasztok!
Segítség kellene a lányom koktél keverés szeretne tanúlni, de hivatalosan vizsgával meg minden. Ezt hol teheti meg, hogy ne keresztezze a gimnáziumi tanúlmányait? Ja csak 2004 decemberében tölti a 18. életévét, ez úgye problémát jelenthet?
Üdv: b marci
italosok! nászajándéknak vennénk koktélkészletet (shaker, valami szakirodalom, egyéb kiegészítők). van ötletetek, hogy hol lehet ilyet beszerezni budapesten?
Van egy Finnker nevű cég, az M3 mellett van egy nagy áruháza, közel a Mexikói térhez. Kifejezetten italokkal és ilyesmikkel foglalkozik, millió féle szirup van náluk. Bár egy kicsit húzós az ára, ahhoz képest, hogy szörp...
Ezt amúgy nagyon nehezen értem. Itthon egy üveg szirup 3000 Ft föé is megy, ha külföldön nézem, akkor meg 5 euróért az ember után vágják...
Holnap kerti bulit tartok és szeretnék Piña Collada-t készíteni.
Segítségetek kérném, hogy az összetevőiből hogyan tudok beszerezni kókusz szirupot???!!!
Tud nekem valaki S.O.S. segíteni? Vagy esetleg mivel pótolható?
Hozzávalók:
5 cl fehér rum
2 cl kókusz szirup
2 cl tejszín
1,5 dl ananászlé
díszítésre ananász, koktélmeggy
Tehát mindent be tudok szerezni, csak kókusz szirupot??????????????????????
sajna nem :(
írtam egy mailt az egyik japán gyártónak is (Choya, olyan jó kis disztingvált a honlapjuk; www.choya.com), aszonták menjek Németországba, vagy Ausztriába :)
hali
tuttok olyan helyet, ahol lehet venni japán szilvabort (umeshu), vagy ahol be tudják szerezni
bocs, hogy itt kérdezem meg, de gőzöm sincs, hova forduljak (arról gőzöm sincs, koktél alapanyag-e, őszintén szólva nem hinném)
csak gondolom eléggé otthon vagytok piákban...
Halványkék éjszaka
Hozzávalók 1 pohárhoz:
jég
4 cl kókuszlikőr
2 cl blue curacao
1 cl ananászlé
Elkészítés: Egy hosszú pohárba 3-4 jégkockát teszünk. Ráöntjük a kókuszlikőrt, a blue curacaót, és az ananászlevet. Hosszú kanállal összekeverjük, és kínáljuk.
Most pedig következzen egy fejtágitás az egyik legmisztikusabb - és újabban nyugaton egyre népszerűbb - italról, az abszintról:
Az abszint eredetileg egy smaragzöld, kesernyés ital, amelyenek alkoholtartalma minimum 50%. Az abszint többféle növény kivonatát tartalmazza, amelyek között a legismertebb a fehérüröm-virág (latinul Artemisia absinthium; németül Wermutkraut, angolul wormwood) kivonata. Ez egyébként a világon az egyik legkeserűbb növényfajta - a keserűséget okozó anyaga, az abszintin 70.000-szeres higitás után is észrevehető. A fehérüröm-virág esszenciája 40-70% thujon-t tartalmaz.
Az abszint rajongói szerint az abszint egész másként hat, mint a többi alkoholfajta. Serkent, emeli a szexuális vágyat, hallucinációt, de legalábbis furcsa álmokat okoz. Különösen a művészek körében volt népszerű, Oscar Wilde, Baudelaire, Verlaine állitólag kreativitásukat nem kis részben az abszintnak köszönhetik, de Van Gogh sárga időszakát is az abszint hatásának tudják be. A mai kutatások szerint a thujon-nak ilyen hatása nem ismert, nagy mennyiségben inkább idegrángást és degenerativ idegrendszeri panaszokat okoz. Viszont az elképzelhető, hogy a thujon, az alkohol és más hatóanyagok egymást erősitő hatására jött létre ez az állapot.
De ugyanigy a thujon-nak tulajdonitották az abszintizmusnak nevezett tünetegyüttest, amelyet az abszint-ivók között diagnosztizáltak a múlt században és amely miatt végül is a század elején világszerte betiltották az abszintot, illetve a fehérüröm-esszencia használatát. Mai szemmel nézve általánosabb az a szemlélet, hogy az abszintizmus tünetei igazából az ital magasabb alkoholtartalmából fakadó idült alkoholizmusra, illetve a korábbi rossz minőségű alkoholokra vezethető vissza, mint a thujon-ra.
A ma érvényes EU szabályzás engedélyezi a thujon alkalmazását italokban (25% alkoholtartalom felett max. 10 mg/kg), de a fehérüröm-esszenciát nem. Ezért a "legális" abszintben felhasznált thujon más növények desztillálásából származik. A korabeli abszint thujon-tartalma ennek körülbelül 400-szorosa volt. A csehországban bármelyik sarkon vásárolható abszint-ek (Havel, Hill's) 5-10 mg/kg közötti abszint-tartalmúak, igaz, az interneten találkozni 100 mg/kg erősségűekkel is (az, hogy ebben tényleg ennyi van-e, az kérdéses)
Az abszintot magas alkoholtartalma miatt leginkább vizzel higitva, cukor hozzáadásával fogyasztják. Az abszint ivás köré változatos és népszerű ceremóniák kapcsolódnak.
Ha vizet keverünk hozzá, az abszint pernod vagy pastis-hoz hasonlóan opálosan fehérré szineződik. Ennek oka, hogy az abszintban tartalmazott éterolajok vizben egyáltalán nem, vagy csak nehezen oldódnak igy higitásnál kiválnak az alkoholos oldatból. (ezt egyébként Louche-hatásnak hivják)
A francba, az alkoholmentes koktelokat megint elfelejtettem megnezni... Esetleg egy sajat receptet tudok ajanlani - igaz, hogy nem igazi koktel, de jo: fel resz bananle, fel resz meggyle, sok jegkockaval.
Az alkoholos regionak pedig kovetkezzen a Brandy Sour receptje, ami nem mas, mint Ciprus nemzeti itala.
Én meg söröztem. Amúgy nincs is olyan messze az a bót, legközelebb ha arra járok úgy 10 év múlva esetleg benézek.:)
Másnak sincs tippje budapesti zellersó lelôhelyeket illetôen!?
Hol van az a nem budapesti bolt? :)
Amúgy meg szoktam otthon kevergetni, de nekem zellersóval jobban ízlik mint nélküle. Tudom, van aki "tilja", én igénylem! :)))