Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 49
Hali Mindenkinek !

Topic off:
Sünmalac: azért nem kő mindjárt +sértődni ! Ha tudtam volna, hogy ez lesz belőle akkor +hívtalak volna 1 sörre ! Azért az a Péró klassz hely lehet, már többször emlegetted nekem, biztos jártál már ott :)))))) (Azért azt megvitathatnánk ki ülte végig azt a 4 órés MS előadást ezért a 3 CD-ért és ki várta remegő kezekkel ? :)
A topicnak pedig csak akkor lesz vége, ha érdektelenné válik vagy eldurvul a két tábor vitája.

Topic on:
Némi negatív tapasztalat telepítéskor azért ért engem. CD-ről bootolva az újraindítás után nem indul. 4 lemez legyártva, újratelepítve. Eredmény ugyanaz. A végső megoldás az lett, hogy az i386 könyvtárat felmásoltam a vinyóra és onnan telepítettem, így már működött. Lehet hogy én is a FAT vs. NTFS hibára futtottam rá, mint bigfoot ?
Mindenesetre játékra tényleg nem alkalmas, arra ott van a W98.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Üdv mindenkinek !

Hegylakó

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 48
Sunmalac: kit ismersz? Nessie-t?
es min sertodtem volna meg?
nem ertem...
:((
a gepfejlesztes pedig nem valoszinu...meg nem is erdekel annyira, mert ha minden igaz jovore kulfoldon folytatom tanulmanyaimat...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 47
Hell o *.*,

A magyar keresés a clcid alapján állítódik be. A kérdésedre meg az a válasz, hogy a MS nem szerződött még ezekkel a cégekkel. A norvégban is csak 2 van, de pl. a csehben van egy 3. is, úgy látszik ők megegyeztek.

Gandalf (Dublin)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 46
BigDog!!!!!

Ha el voltak ájulva a W2000-nél az Active Dir-től, akkor nézzenek meg egy NetWare-t, az már évek óta tudja.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 45
Szio Rastaman!

Lehet, hogy en is ismerem?

Tiszta jo lesz versenyezni...:)

De komolyan szolva a geped lassu, szerintem beszelj edesapaddal, hogy erettsegi ide-oda, fejleszhess gepet! :)
Remelem nem sertodsz meg!

Sunmalac

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 44
javitas!
okorkostem=okorkodtem

bocs

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 43
Mindenkinek, de legfokebb bigdognak: KOSZI!!!
kb. 3 napja konyorgok, hogy vki irjon egy atfogo beszamolot W2000-rol!!!!
:))

tetszett!

Nessie: neked is kosz! ismerjuk egymast, bar szerintem nem tudod honnan...ha rajossz, akkor versenghettek Sunmalaccal, hogy ki csinal nekem bizt. masolatot....ez komoly!
hallod Sunmalac?

kulonben Sunmalac, ne sertodj meg, nem akartam bunko lenni (ugy erzem, hogy te azt hiszed csak okorkostem...) most mar, hogy olvastam bigdog leirasat erdekel a dolog!

ja, es igen, en is azt mondtam, hogy te nem ertetted... :))
na asszem minden belefert...

azert csak annyi, hogy latszolag kell hozza egy jo eros gep...az meg sajna nincs...
:(( (200MMX es P100 kozott valaszthatok...)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 42
Hogy ne csk jót írjak, megvan az első agyelhagyás...
Ha a Region Setting magyar (illetve nem US), akkor az egyébként szuper Search funkció csak az MSN Search-öt és az Excite-ot ajánlja fel. Ha US, akkor választhatsz 10-ből. Arról nem is beszélek, hogy ha magyar a beállítás, akkor ez a párbeszéd ablak magyarul beszélget (Mégsem és társai..), pedig semmilyen magyar sw nincs a gépemen és szűz gépre nyomtam fel...
Már csak egy kérdés van: ha ennyire lokalizálni akarunk, akkor miért nincs benne az Altavizsla meg a többi magyar nyelvű kereső?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 41
Nos most jon az en tapasztalatom.

Eloszor feltettem egy NT4-es (upgradeltam) gepre itt a munkahelyemen. Siman lefutott a setup szinte semmit sem kellett beallitanom. Es lon csoda. Minden olyan volt mint azelott, megvolt a hatterkepem a favoritjaim is megvoltak, megjegyezte, hogy korabban milyen progikat instalaltam fel, meg minden hardware elemet megtalalt, elsore! Aztan jott a meglepetes a halozatkezelesnel, az add/removes programsa-nal, persze ezek kellemes meglepetesek voltak ugyanazok mint Bigdog-nak. Nagy oromomben hazavittem, es a win98-amat akartam upragedlni, no ez nem ment. Kiirta ugyanis, hogy ezt az oprendszert o nem ismeri :) Bill fiam hat ez hogy lehet? No sebaj mondom krealok negy kislemezt es feltelepitem onnan, fel is telepult, de NTFS-re formaztam a vinyomat. Hat ez baj volt, mert nem butolt igy be a gepem (PII). Kezdjuk elolrol most FAT-ra formaztam a vinyot, igy mar sikerult. A telepites egyebkent siman megy.
Elindul a Win2000, opsz hol a monsterem meg a monitorom. Na erre a ket dologra rament egy oram, es meg igy sem leptem elore. Sebaj mondom van directx 7.0 gamezok egyet, haaaat nem igazan akart semmi elindulni, mivel ez egy NT. No en ekkor szedetem le otthon a gepemrol.
Osszefoglalva: van meg nemi driver hiany, a regi jatekok NT-t fognak benne latni tehat nem fognak funti. Munkara hasznalhato, az ujitasok nagyon jok benne.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 40
Üdv Mindenkinek!

Termékeny éjjcaka volt, sajna engem bontott 1/2 11-kor a bárki. Szerintem igen jó rálátásunk lehet most már a dolgokra, mindenki el tudja dönteni, hogy jó, vagy nem, Bigdog remek leírást adott a W2000-ről, Lord NeSSie pedig kidomborította, hogy mik a Linux előnyei (mert ugy vannak). Félek, hogy ezzel vége ennek a remek topicnak...

Hegylakó pedig elmehet a péróba a hülye mosógépes poénjával. Mindig ez van, ha valaki jót akar...:) Ha már nyaralsz Hegylakó, akkor ne borzold itt a kollegák lelki világát!

Lord NeSSie!

Szerinted mitől van csak Neked legális bétád, mi a Microsoft Huntól kaptuk, lehet ennél még legálissabb? És hogy lehet beállítani a magyar bill. kiosztást?

Rastaman:
Rendben, akkor én nem értem...

Ágyő: Sunmalac

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 39
linux-NT: nem akarok flame wart inditani, csak nehany megjegyzes:
a te ceged (tied, vagy ahol dolgozol) biztos nagyon sikeres, jolmeno vallalkozas, mert evente tobbmilliot tud raaldozni felesleges fejlesztesekre. Az nt-nek olyan nagy koltsegei vannak, hogy sok esetben mar nem eri meg nt-be fektetni. nt-szerver: 200 rugo, 5 licenccel? kell hozza egy nagyon eros gep (nt kicsit lassu, falja a memoriat, stb). veszel hozza szovegszerkesztot, tablazatkezelot: 100k/user.... meg sql-servert: tan felmilla, milla? webserver, mailserver (jo, benne van a serverben, de ha kell upgrade, stb)..... frissites, security: hat ez az... nt-t barmikor torik, egy javitas kiadasa ms-eknel eltart egy par honapig..... linuxnal ez napok-orak kerdese....

ennek ellenere el kell ismerni, hogy a windows egy szep es jol hasznalhato oprendszer (kinek mi tetszik =]), es, ugyan egyre kevesbe, de hasznalata konnyebb mint egy linuxe, de mar itt is vannak fejlodesek: x alatti config progik, stb.... jobban tamogatott, pl jatekok eseteben, mint a linux, de ez is valtozik. driver a legtobb helyen picit talan gyorsabb nt ala, mert rogton arra fejlesztenek, de ez se jellemzo....

mindketto jo, de a linux ingyen van...ennyi...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 38
magyar billentyuzetkiosztas van win2k-ban, nekem jol megy, csak az a rossz, hogy a gravisomat nem sikerult mukodesre birnom, pedig win98 alatt teljesen jol ment, es hat, mint a ms allitja, lefele kompatibilisek a driverek...

egyebkent en vagyok itt az egyetlen, akinek legalis a win2k betaja?? =]

es linux rulez.... a ket oprendszer mas kategoria... linux foleg powerjuzereknek, de most kezd egyre kenyelmesebbe valni, keszitik a step-by-step installokat, stb, es foleg: ingyenes, legalis, es van hozza egy csomo jo szoft, ami win alatt egy nagy rakas penzbe kerul...
imho az ember egy bsa-ellenorzes kornyeken biztos elgondolkozik azon, hogy nem kene-e linuxot hasznalni.... =]

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 37
Hali Mindenkinek (különösen Sünmalacovicsnak :) !

Pár napja én is felraktam a W2000 Béta3-at kipróbálásilag (ugyanonnan van ahonnan Sünmalacnak). Úgytűnt, hogy az eddigi legsikerültebb Windows változat, nem akarom senki szavait ismételgetni. Azonban nézzük meg a hátterét a dolgoknak. Drivert még csak a MS írt hozzá és csak olyanokat lehet felrakni, amit Billi bátyó jóváhagyott. Ez a bétában még nem teljesen műxik, még meg lehet egy-két driverrel erőszakolni, de ez a véglegesben nem így lesz ám ! A másik "belső információ" (tényleg az !), hogy az MS az összes jelentős alaplap gyártótól bekérte a BIOS forrásokat, azokat W2000 kompatibilisre igazították, majd visszaadták. Ezért ha valakinek nem megy, első lépés egy BIOS frissítés legyen a szakadék felé :). Mindemellett tényleg jó, konfigurálhatóságban egyre jobban veri a Linux-ot. Én most azt is tesztelek ! Az is jó, de ez már egy másik történet...

Üdv.

Hegylakó

U.i.: Sünmalaccal vigyázzatok, az új CD írójával tegnap már a mosógép BIOS-áról is biztonsági mentést készített :-)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 36
Én 2 hete használom élesben egy Toshiba notebookon (Tectra 750 DVD, P266, 160 MB RAM -lszi ne anyázzatok, a cégé).
Minden nagyon cool, tényleg meg vagyok elégedve ez a legjobb OS (még így bétában is) amit valaha használtam. (minden Windows, OS/2, MacOS, Debian.)
A legjobb dolgok:
Best of W98 (P&P, multimédiás dolgok, DVD, UI) - minden működik, a plug and play egyszerűen döbbenetes. Szerintem most készültek el vele, a W95-ben a béta volt...
Power Options - ehhez BIOS-t kellett upgradelnem, de megérte. A docking stationből a hálózatra csatlakoztatva elküldöm hibernálásba, majd otthon bekapcsolom és minden működik. Otthon is hibernálok, reggel bemegyek bedugom a docking station-be, felmegy a hálózatra és minden tökéletesen működik.
Offline folders - bármelyik filera ráálva le lehet azt szinkronizálni és offline is elérhető lesz. Ami a legjobb, hogy ugyanott találod meg a gépen, mintha online lennél, azaz látod a szervereket és a shareeket, de csak azok az állományok vannak benne amit szinkronizáltál.
network and Dial-Up Connections - hát ez nagyon cool lett. Sokkal egyszerűbb és logikusabb lett, nagggyon jól használható.
My Network places - ez lett a network Neigborhood helyett, de csak azokat pakolja be ide, ahol már jártál, illetve ha egy ideig nem mész oda akkor kiszedi.
Search - integrált az Internetes keresés és a gépen, hálózaton való keresés. Rengeteg dolog paraméterezhető és van egy Indexing Services (szerintem az Index Server) ami ha elindítod szabadszövegesen leindexel mindent katalógusok szerint.
Biztonság - bármelyik file-ra vagy folferre ráálva lehet azt encryptálni, így ha ellopják a gépet akkor se tudják megnézni a tartalmát.
Egyelőre ennyi. Én csak egy "Power user" vagyok, ezért az adminisztratív eszközökhöz csak kicsit értek, de pl. tudtam FAT-ről NTFS-re konvertálni vagy particionálni a merevlemezt, Elég egyszerű, minden az MMC-ből megy. A HELP nagyon jól használható.
A rendszergazdák nálunk el vannak ájulva, főleg az Active Directorytól.
Érzem én, hogy a LINUX-osok nyomulnak, de nagyon messze vannak ettől. Ha egy komoly vállalati (3+ szerver) informatikus ezt megnézi, akkor szerintem tudni fogja, hogy ezt a jövő. Biztos lesz helye a Linuxnak meg a UNIXnak (a Netware-nek nem hiszem) is, de szerintem még 5-8 évig ez lesz a sláger.

Üdv: bigdog

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 35
latom inkabb te nem erted...
:))
kis abszurd humor volt...mar amennyire sikerult...
:))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 34
Fog ez menni...
Kicsit ugy erzem magam, mint Bigfoot kollega a delelott. Nem tudom mit nem ertesz rajta no.

Sunmalac

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 33
ja, igy mar rogton mas!
igy mar ertem...
:))

a kigyosat viszon nem! miert?
magyarzd el....pliiiiiz
:)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 32
Nem is butasag amit mondasz. Hiszen nekem nem kell a teljes cd, csak az I386 directory. Bizony-bizony tul akarok adni rajta. Ez oszinte volt!
Meg el akartam mondani, hogy egy halatlan kigyo vagy, de elfelejtettem : )))

Sunmalac

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 31
hat, tenyleg magad alatt vagod a fat!
:))
csak nem tul akarsz adnia w2000-eden?
:))))

kulonben ez mennyire volt oszinte?.......
:D

meg vmit akartam mondani, de nem bujik ki (marmint a szambol ,pontosabban a kezembol, a bill.-eten kersztul)
;-)

na mindegy, mar nem tudom...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 30
jav: ha olyat telepitesz, amit NEM lehet.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 29
TUDTAM, TUDTAM!!!!!!

Montam en, hogy nem kell neked a CDRW, de Bigfoot csak nyomta a dolgot... :)

Szerintem erdemes, most is azzal surfozok. Mar nagyon idegesitett a w98, amikor osszeomlott 3 ora internetezes utan. (puszi MATAV)
Ebben ugyan nincs magzar bill. kiosztas, meg nincs opengl32, legakabbis a jatekok szamara elfogadhato, (mer ugye ott van az a WINNT\SYSTEM32 -ben) meg elszall, ha olyan drivert telepitesz, amit lehet.(aze az 56K 3Com modememre is ramondta, hogy nem fog mukodni a W2000 sajat gyari driverevel...)
De kulonben robosztus, jol meretezheto, megbizhato op. rendszer :). Persze tudom, hogy magam alatt vagom a fat, de az az arany szivem... Tehat irj, ha kell (csak Neked, csak most, csak tolem)

Sunmalac

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 28
hat szo ami szo, tenyleg jot mulattam!!!!!!
:))

kulonben nekem CDRW NEM KELL!!!!!!
nem bizok benne! volt mar egy-ketto amitol rovid uton megszabadultam (ergo ment a kukaba)

a dolog erdekel (mar mint a bizt. mas.) de eloszor egy oszinte es atfogo velemenyt szeretnek olvasnii, hogy fol tudjam merni erdemes-e bizt. mas.-t keszite(t)ni...
szoval?

ja, es kosz az epito hozzaszolasokat, meg hogy mindenki aggodik, hogy vegulis milyen CD mellett teszem le a voksom...
:))))

udv, s jo szorakozast!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 27
Szio Sun!

Tekintve, hogy W2000 alatt ez a parancs nem mukodik, nem tom. A munkahelyen probaltam, es ott meggyozonek tunt.

Nem tudtok egy olyan progit, amivel le lehet menteni egy adott oprendszert (ala ghost, csak ne az egesz particiot - 6 GB), es aztan kesobb visszamenteni?

Sunmalac

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 26
Sunmalac!

És akkor nem kell Win le Win fel+dok.mentés dok.vissza úgy kéthavonta amikor már fél órát bootol?

Sün

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 25
Parancs értettem!

Szóval ez a msconfig.exe azt csinálja, hogy ki lehet szedni a system.ini, a win.ini, és az indítópultból az idővel felgyülemlő felesleges bejegyzéseket, amelyeket mindenféle hülye programocskák tesznek bele, és ezek betőltődnek indításkor. Persze csak finoman, nehogy a két oldallal lejjebb levő hibába essünk...

Ágyő

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 24
opsz!
fejds=fejtsd
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 23
Gyujjon az a linux guru!
Nem ismerem, fejds ki kicsit bovebben!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 22
Bár egyet értek Veletek, de szerintem veszélyes dolgot csináltál azzal, hogy ezt felvetetted, mert ha ide betalál egy Linux guru, akkor vége a topicnak...

Pl. ma olvastam, hogy az msconfig parancsal milyen jó dolgokat lehet csinálni a w98 -al. Ha Ti sem ismertétek (bár ezt kétlem), akkor feltétlen próbáljátok ki, meghosszabítja a két újrainstallálás közti időt.

Sunmalac

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 21
En a beginner alatt azokat ertem akik esz nelkul telepitik a sok softvert, tovabba gondolkodas nelkul buzeraljak a registrit-t, es az altaluk feleslegesnek velt fajlokat torolgetnek ki a windows illetve a system konyvtarbol.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 20
bigfoot, tökéletesen egyetértek Veled!
Szerintem, ha a megfelelő hardver alatt a nem NONAME-et érted, hanem jóminőségű cuccot és a nem beginner user alatt egy olyan emberkét aki már szerkesztett registry-t saját kútfőből, akkor a Win9x alatt nem túl sok a probléma. Játékra tökéletes, aki meg dolgozni akar és nem akar sokat görcsölni az a Win95-re telepített WinNT-t válassza.

No hali

Nusyka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!