Tavaly (idén?) láttam egy műsorát az MK-ban (Nem Mortal Kombat, Madách kamera...), hát az valami pusztulás volt, annyit röhögtem.
Emlékeztek a vonatos poénjára: Vác-Budapest. Nyolcszáz óra vonaton. Ott ment az elôs vonat. Ugyanezen a sínen! Csak gyorsabban, mert ló húzta. A gôz meg mentrá a ló seggire, nánániii!!!
Vác-Budapest, nyolcszáz óra vonaton. De Budapest-Vác az rövidebb. Mert ott visznek!
Hogyne! Tavaj menta Madách-Kamarában. Haverokkal el is akartunk menni, de nem kaptunk jegyet, pedig április környékén voltunk(igaz akkor volt valami műtéte és egy pár előadása elmaradt), és az egész szezonra elfogyott a beugró. Vajon miért?:))
Szerintem a Hofi azért a legnagyobb a politikai jellegű humorban /is/, mert nem azt nézi hogy kit kritizál.
Teljesen mindegy kormánypárti v. ellenzéki tagról van szó! A hülyeséget emeli ki olyan módon ahogy senki más.
Mindezt fergeteges előadásmóddal, király történetekbe ágyazva!
Breggnek igaza van! Tényleg az egyik legjobb volt a '92-es műsor.
Akkoriban volt a Horthy újratemetése erre is talált poént: "Jaj, láttátok nagyon sokan voltak!? Még többen lettek volna, csak nem értek vissza a Don-kanyarból!"
Hatalmas...
Az élelem bérét láttad? Az is fantasztikusan jó. Mindig elcsodálkozom, hogy ilyen fantasztikus poénokat, hogy tud kiötleni. Király a pali! Amikor ide beleirkálta valami okos, hogy meghalt a Hofi, összeugrott a gyomrom. Meg volt a Rádiókabaréban, amikor katona volt. Füttyös tizedesről szólt a sztori. Frenetikus.
Teljes Hofi mániás vagyok. Szinte az összes poénját kívülről fújom(persze csak azokat, amelyeket kiadták lemezen). Itt egy kis ízelítő a vasárnapiból(SZVSZ ez az egyik lejobb rész):
Tudod, ott fölakasztva aztán himbáloztam, kurva huzat volt. Elütöttem a tizenkettőt, meg a professzor úrat. Hát mér mászkál arra, nem? Nyakamban tábla is kinn volt, hogy: Lengő teher alá ne állj!. Haver, hát ahogy himbáloztam, azt mondja a professzor úr nekem: Mi van nyolcaska száradun, száradunk? Az Isten fölvitte a dolgomat! Mire ő: Ugye maga a Napóleon? Anyád, az. Az a hernyótalpas, az! Láttam a dísszemlén tolta a csövit, az. Hát orvos az ilyen? Ez akar engem meggyógyítani? Orvos ez? Orvosok is... A sebész, az igen. Az aszondja: levágtam, tényleg levágta...
Egyenlőre ennyi.
MarK!
Lehet...
Ez marha rossz (szerintem), mert alapjaiban kérdőjelezi meg a hitelességeit, és azok helyett vannak ők most előtérben, akiket akkoriban (és most is gondolom) ténylegesen elnyomtak.
Vak bemegy az ABC-be (ma: Julius Meinl :-)) Fogja a pórázt és jónéhányszor megpörgeti a kutyáját a levegőben. Odaszól egy eladó:
-Ember? Mit csinál?
-Csak körbenézek...
Aki, ilyen és hasonló poénokat tud, az SIRály. Hofi is az.
Egyébként én sem hiszem, hogy "bort iszik és vizet prédikál", de olvastam egyszer egy könyvet róla, melyben azért szó eset kamu fellépések kamu számláiról is + egyebekről, szóval az elmúlt rendszerben azért ő is "megcsinálta a maga sütijét". Szerintem vmiért nem volt rossz a Kádáréknak sem, hogy voltak ilyen humoristák, ha akarták volna, simán eltűntethették volna még az elején.
Na mindegy, mint mondtam, humoristának kiváló (még ma is) és ez a lényeg.
off
SIRály! Jössz Te még DM Klubba! (Mármint a PeCsába)
:-)
on
Előre kell bocsátanom, én nem vagyok H. G. rajongója, bár megnézem a műsorait, ha tehetem. Az általa űzött kabaré a régi rendszerben a biztonsági szelep szerepét töltötte be. Jól. A gengszterváltás után rövid ideig elhallgatott (illetve zenés műsorokat adot elő), azután rádöbbent, hogy az általa űzött műfajnak az aktualitása nem szünt meg. Sőt..
Nem tudom, emléxik-e valaki az 1992-es szilveszteri műsorára. Ekkor főleg betegségéről (gyógyulásáról) szólt az előadás, csak kisebb részben a politikáról. De ebben a néhány poénban igen kemény ítéletet alkotott az új (?) rendszerről. S ezek a poénok ültek, a közönségnek sem volt kedve nagyokat nevetni rajtuk. Ugyanis keményebb volt, mint annak idején a "disznós" példa... Gondolom én...
HOFI rulez 4ever...
Nagyon jo fej hapsi :) Tavaly adtak az MTV2-n (a magyaron! Nem a sxx uj TV2 nevu izen) a legjobb musorait. Mar vagy 5* megneztem oket ujra... Legjobban a diszons jelentete tetszik, meg 82 tajarol, amiben a Rakosi rendszer-t "parodizalja", miszerint a szegeny paraszttal kozoltek, hogy 14(!!!) utodot kell csinalnia az anya disznonak. Mit tesz isten, csak 9(!!!) !!!!KILENC!!!!-en jottek ki a masik vegebol szegeny paranak. Hat ugye 14 volt az eloiranyzott, annyi viszont nincs, de 9-et megse lehet mondani! Irjunk csak 10-et! Az tobb mint 9!
Hat megy a papir feljebb, a TSZ elnokhoz. 10????? Te jo isten!!!! Hogyhogy 10????? Na irjunk csak 11-et! Az ugye tobb mint 10! Egy ide vagy oda!
A papiros egyre csak megy feljebb es feljebb mar 14 szerepel a papiron vegulis, amikor Rakosi elvtarshoz er! Hajjjjhajj! ELVTARSAK! Megvan az eloiranyzott terv! Na ebbol most 10 -et eladunk nyugatra! A maradekot meg megesszuk MI!!!
Sziasztok!
Hofi azért maradt talpon, amiért Szörényi & co. is, vagyis az ún. Nagy generáció: ők voltak a rosszak között a legjobbak, politikai szempontból legalábbis. Most pedig milyen jó is ezt előadni, hogy akkor meg akkor így meg úgy korlátoztak, megvertek, bevittek... pedig tulképpen ez volt az ő működésük ára, aki tényleg kemény volt, az mint előadó nem is létezett, nem is tudták bevinni. Ők most is ebből élnek, csak nem kell bevallani. Nekem erről ez a véleményem, győzzetek meg!
Ebben lehet valami, de ne felejtsük el, hogy azért ez politikai kabaré. A politika pedig "sokat változik", és ebből ki tudja választani mindazt, ami nem változik "soha".
A nyitok titja az az lehet itten, már ami Hoffman urat illeti, hogy a humor nem rendszerfüggő. Politikai rendszerre gondolok természetesen. Ruzsa Sándor vagy Hofélia, Piál a föld meg ilyenek: egyre megy. Szóval van valami a f..sziban, humorérzék vagy mi... General ASDIC
Tudjátok mi a legszebb(és egyben a legszőrnyübb) Hofinak a poénjaiban? Még most is annyira aktuálisak, hogy szédületes.
Azt nem igazán hiszem(még ezzel a 20 évemmel sem), hogy Hofi annak idején "bort ivott és vizet prédikált" volna, ugyanis akkor minek vitték be, minek tiltották a műsorait, miért kellet ennyire rejtett poénokkal teletűzdelt kabarét csinálnia(és ebben nagyon menő még most is), stb. Ha kétszínű lett volna, sz@rt volna az egészre, ott hagyta volna az egész kabarét, nem kockáztatta volna a jővőjét egy-két yo viccért.
Azért annak idején nem sokan merték ezt megcsinálni.
SZVSZ a Te figyelj, haver(Tiszta őrültekháza) a legjobb kabaréja(főleg, hogy végre láttam is, kb 5-6 kazatta hallgatás után). Végra az MTV ráébredt, hogy mivel emelheti azt a gyenge színvonalát, amit mostanában összehozott magának.
Nem hiszem el! Megint egy SIRály topicba kell írnom (úgy néz ki, csak a zenében nem azonos az ízlésünk - egyenlőre :-)).
Hofit, mint humoristát, nagyon szeretem. Mint embert, nem ismerem, de nem is érdekelnek a különböző elmúlt rendszerbeli mende-mondák az állítólagos dolgairól (tudniilik, hogy bort iszik és vizet prédikál). Egy humoristának többek között az is a feladata, hogy a mindenkori kormánnyal foglalkozzon és ne az ellenzékkel. Ha tavaly az MSZP nyerte volna meg a választásokat (szerencsére nem így lett), akkor a mostani műsoraiban őket is kritizálta volna.
Nagy Bandók, Markos-Nádasok jöttek-mentek (ők sem voltak rosszak), de ilyan klasszis, spontán előadásmódra csak Hofi képes. Remélem még sokáig.
:-)
Nemrég elmentem Hofira.
5 óráig álltam sorba jegyért.
A régi Hofit kerestem, de csak azt tudtam meg, hogy hülye a kormány. A hülye ellenzékről egy szó sem esett...
Az egész olyan volt, mint valami MSZMP kongresszus.