inkbb csak 20 perc, az ot-hat ora az mese. gyakorlatban eleg korulmenyes volt nekem a hasznalata: macera 'feltolteni', de neha magatol 'elsul' hasznalat elott. 20 feltoltesnel tobbel ne szamolj (nekem addigra tonkrementek)
nem csak neked, csak folytatom a teli melegites temat:
ezek a patronok fel orasak, en jobbat meg nem talaltam.
a kinai talpbetet + egy futheto melleny kombo egy 20ezres powerbankkal tobb napot megy
ha a mellenyre raadom a kakaot fel ora mulva izzadok, mint lakodalomlajos. a talpbetet (3mm neopren beleses csizmaban) az egesz labam siman atmelegiti, nem kell megvarni mig 'lefagy', idoben kell adni egy kis meleget neki. az a lenyeg h. nem kell csak egy normal zokni es a melleny ala egy polo, fole egy jobb kabat -> ha nagyon alaoltozik ember a futos cuccnak, akkor nem a test fele adja le a hot. szoval nekem csak 'szakaszos uzemeltetesu a futes' igy tobb esti pecat siman kibir (3-4 oras peca utan a toltesi szint jelzo led a powerbankon nem megy lejjebb)
'ilyen' mellenyt hasznalok esti csonakos pecahoz, ha fagy:
Szia! Akkor azért összeségében egy élmenydús pecád volt!
A zsilipelés időpontjanak be nem tartása igen pofátlan dolog volt. Szerinten ezt érdemes lenne jelezni feléjük valamiféle módon.
Az elmúlt kb két hétből tíz napot a vizen töltöttem. Most is... :)
Holnap vesszük ki a hajót tréllere, s kerül a téli tárolóba. A takarópponyvája, dögnehéz kamionponyva, sok-sok kiló, azt egyedül kell feldobnom rá. Töröm a fejemet azon, hogy veszek valami olcsóbb eldobhatót, ami egy telet kibír, s nem szakadok meg...
Amennyire furcsa volt az tavasz és a nyár, annyira furcsa az ősz is.
Volt halfogás... De összességében ilyen vacak október végém még nem volt.
Volt pár napja olyan is, hogy bojlival egy éjjel 8 nagypontyot fogtam, s előtte meg utána napokon keresztül egyet sem. Csak keszegezés közben kicsiket.
Több olyan kisebb pontyal akadtam össze, amik tutira nem telepítésből vannak.
Tavasszal meg nyáron a csalihalfogás "melléktermékei" a bőven megtartható mèretü pontyok. Amik akkor nem kellettek, ezért mentek is vissza. Nem szokásom spájzolni. Most meg... ha fejre álltam, akkor sem jött 3-8 kg. közti, amiből egyet meg akatam tartani ... Pedig ha cèlzottan nagypontyozok, ezek szoktak lenni a "melléktermékek". De most de jó lett volna egy ilyen...
Csuka, balin csak mutatóba jött, süllő egy méretes sem (talán még ma éjjel, mert bent van két süllőzőm, szépen billegnek a karikák), harcsa is csak picike pundra. Keszegek is szeszélyesen... de otthon holnap este tutira sültkeszeget fogok enni :))
A fázásról... Nehéz dolog jó ruházatot találni. Mert hiába a csúcs-hőmegtartás, ha nem jó valakinek a vérkeringése.
Utálatos dolog fázni! Nincs olyan betegségem, ami a végtagokat "hűti" de én bizony othon is 23 fokot tartok, s az a véleményem, hogy legyen kint akár minusz is, de a hajón is legyen annyi... vagy több. :)) Most is kint ketyeg a dízel állófűtés... nonstop megy, mert csak lejebb venni merem, de leállítani nem. Valami nem stimmel véle, mert nagyon nehezen indul el. Már otthon van az új, de úgy gondoltam, ezt az évet kihúzza a régi. Valszeg így is lesz. :)
Jah, s holnap indul a vízleeresztés, ha igazak a vízügy elgondolásai. Ilyenkor az intenzív apadás igencsak elveszi a halak amúgy sem fényes kapókedvét.
Ezek nem elektromosak, kezzel tekerosek :-) A csonakszalliton vannak. Az enyem 8 ezer forintba kerult, es lehet, ha bezsirozom rendesen nem kopott volna ilyen durvan, my bad.
Nekem egy alap 4 ezer forintos tescos halozsakom volt, amire +5 fok volt irva, es teljesen jo volt most +5 fokban, nem kellett dupla nadragot sem felvennem
Alapvetoen nem a hal pucolassal volt bajom, hamar kikapom a belso szerveit, es be szoktam rakni en is a hutobe (asszony nem szereti, foleg a sullo szagat de ez van), aztan reggel lepikkelyezem. A szurkuleti esti vezetessel van bajom, ugyanis alig latok valamit (ha meg esik is az eso akkor szinte semmit). Es felhaborit, h mas nem tartja be a zsilipeles idopontjat, elegge szabaly koveto ember vagyok, eletemben nem kestem meg 1 percet sem, vagy ha igen, nem miattam, baleset, stb miatt, de oda is beepitek direkt fel egy ora elobb indulast pont emiatt.
Azt mar hozza sem teszem, h a csorlom is galyra ment majdnem, cserelnem kell a lengyelt valami minosegire, mert annyi vandorkagylo volt a csonak aljan, hogy alig lehetett felcsorlozni, aztan meg kioldott, mert atfordult a valto pocok, es szerencsere volt 2 kombinaltfogo a tizes anyara, vissza tudtuk forditani, es megfesziteni a sodronyt, mert imbolygott a ket hevederrel az orra, miutan elindultunk.
Iden hazahozhato pontyot a Tiszan nem fogtam, mind 6 kilo felett volt, a 6.2-esen gondolkoztam, h elviszem, de mint mondtam, szabaly koveto vagyok, ment vissza az is :-(
A Zagyvan fogok meg horgaszni, ameddig nem lesz tul hideg, par labujjamat mar nem erzem (cukor - 50 evesen), nem szeretnem megfagyasztani oket, bar lehet h van olyan thermo csizma ami meleg, nem ismerem oket, bakancs az nem segit.
Az eromu utan par 100 meterre sikerult egy nem lathato nagy meretu ronkbe beleverni a csizmat, fel is ugrott es le is fulladt, itthon megnezve eleg durvan meg jobban lehajlott az egyik lapat, DE erdekes modon most meg gyorsabban megy tole a csonak :-) Szoval ezzel is lehet kezdeni kellene valamit jovore a csorlo mellett.. Remelem az utes miatt a szimeringek nem nyultak ki, azert mar mentunk rendesen vagy 20km/h oraval.
Na, most hetvegen megcsinaltuk az utolso idei tiszai satrazast es horgaszatot, lezsilipelve Kiskorei hid utan joval a homok padokon, nagyon jol sikerult.
Allando kapas volt, sajnos sok kis sullo, de jott szep kosullo is es a szakos modszer mukodott, nem doglott meg, jott egy 1.5-es marna is, meg tobb kisebb, a kisebbek is meretesek voltak, de visszadobaltam, meg jottek szivlapat deverek is, valamint meg sosem fogtam 20 - 25cm-es topontyot, ez tuti nem telepitett volt, hanem itt szuletett.. Jovore oszre, a kis sullok, 30-32cm-es (ami mar meretes itt), de meg visszadobos kosullok is mar talan hazavihetok lesznek, mint szajszelbe akadt, minimalis serulessel megusztak.
Megvolt az elso tiszai halor ellenorzesem is, 4 eve nem volt egy sem :-) Nemtom milyen motorral jottek, valszeg villany, de nem hallottam, egyszer csak elottem voltak 20 meterre kiszalva es mondtak, h jegyeket berleteket :-) Nagyon rendesek voltak, de mi is! Szepen ki voltunk vilagitva ket bot kozott petroleum lampakkal. Mondtuk nekik hogy jojjenek tobbet, mert igeny lenne ra, igazabol a fogasi naplot kertek csak el, bemondasra, h mit fogtunk, aztan mentek is tovabb (en akkor meg semmit, haverom is egy karika keszeget). Szerintem latszott rajtunk, h nagyon tisztessegesek vagyunk :-)
Visszafele viszont megszivtuk, 16:00-kor van zsilip, de egy benfentes nagypapa a fiaval 16:40-re ert oda es kozben lement a nap es akkor igy csak akkor lehet zsilipelni es nem 16:00-kor, igy mindent sotetben kellett mar csinalnunk, a hajo kiszedeset, rogziteset, atpakolasat mindent..
Meg szartunk is, h mivan, ha nem jon, nem mehetunk at, es le kell menni Tiszaroffba solyazni, es onnan eljutni kiskorere elobb taxival majd atbumlizni oda, igy is este 7-re ertunk haza, es meg halat is kellet pucolni :-( Nem szeretem, ha valakikkel kiveteleznek, nade egy melos ne dumaljon a mai vilagban, oruljon, hogy el :-(
Akkor.... azt hiszem, te heteken belül éhen fogsz halni. Nem azért, mert kihagyod a halat, hanem azért mert kihagyhatod az egyéb húst, a zöldséget, és a gabonát is.
A vásárolt halnál (szelet, filé) soha nem tudható, mi volt a hasüregében. Mégsem ártott meg még senkinek. (Amúgy pl. a halpenészt és a darakórt sem kapjuk el...)
Nem a hal húsában, hanem a hasüregében van. Nem szoktunk kezeletlen halat enni, (a ruszli ecetes leve is elpusztít mindent), nyugodtan ehető, ugyanúgy, mint a disznóhús.
Sziasztok - ti tudjátok ez milyen féreg lehet? Kishal hasüregében találtunk ilyet és nem is egyben. A féreg kb nagyobb, mint a hal összes belső szerve… még nem láttam ilyet.
veszélyes lehet ez emberre/állatra? (Macska be szokott jelentkezni a megmaradt csalihalas…)