Keresés

Részletes keresés

nemetha Creative Commons License 1999.08.27 0 0 164
Figyelem mindenkinek!

Szeptember közepétől indul egy ***vadiúj*** netes gamer lap a www.interware.hu/jatek -on!

greg5 Creative Commons License 1999.08.27 0 0 163
Laa-zosh!! Mért van az hogy az osszes játéklap meg tud jelenni azonos időközönként csak a Guru nem?
Van hogy pénteken/csutortokon/hétfon látom csak az uj számot az ujságosoknál... A pc-x MINDIG holtbiztosan megjelenik a honap elso kedjén, és a postaládába is holtbiztosan megjon kedden. Ez az egz dolog amiért irigylem a Pcx olvasokat.

Udv:

Greg5

Kei-Satu Creative Commons License 1999.08.24 0 0 162
Ide is írok egy kicsit.

***Offtopic***
Az (ál)Kodreán mondta még anno, amikor nagyon lelkes volt (el is szabta az egészet rendesen szegényke), hogy a Zeti sok-sok kulisszatitkot elárult neki. Naszóval. Velem is megosztotta az infokat. Ha valaki kiváncsi rá, elmondom.
***Offtopic vége***

Viszont a legutóbbi Guru után azt mondtam, hogy elég. Lejár az előfizetésem, és csókolom őket. Miért mondom ezt? Mert eddig úgy-ahogy még tartották magukat, de most hogy az utóbbi néhány számot újra átolvastam, tömény reklámszagot éreztem. Az még rendben van, hogy 116 oldalból 60 tiszta reklám, dehogy már a "leírások" és társai is burkolt hirdetések, az már katasztrófa. El tudom képzelni, miért kapnak mostanában olyan magas százalékot bizonyos játékok. (Egyébként ha olyan szupi játék pl. az Outcast, akkor miért kap 2 oldalt?)

(Zárójelben megjegyzem, hogy a Mocsyt diszkvalifikálni kéne. Maradjon csak al/normál/főszerkesztő helyettes.)

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.08.22 0 0 161
Pontosan olyasmiröl van szó, már amennyire én ezt külsösként tuodm, mintamit Kúper írt. Vagyis idönként híreznek meg írnak oda Gurusok (nekem is van fennt cikkem a hardware.hu-n).

De akkor nesztek, insider info: hamarosan beindul a PC Guru hivatalos, official, mittoménhogymondjammég home page-e. Nagyon hamarosan, mndjuk szeptemberben...

Kúper Creative Commons License 1999.08.22 0 0 160
Laza kapcsolat? Akkor hogy magayarázod azt, hogy már nem egyszer írt pl. Sakman hírt a Hc.Gameren ?
Tarathiel Creative Commons License 1999.08.21 0 0 159
Akkor miert irjak azt az impresszumukban:

"A PC Guru honlapja: gamez.pganet.com" ?

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.08.21 0 0 158
Ismételten felhívnám a figyelmet egy kisebb félreértésre: a HCGamer NEM a PC Guru web site-ja, a kettö között elég laza kapcsolat van csak.
el-robo Creative Commons License 1999.08.18 0 0 157
Igazabol a weblapon en nem is vagyok meglepodve (az ujsag utan...:))
Mer ha a weblapon aktualis cuccok lennenek, nagyon sokan nem vennek meg az ujsagot, inkabb elolvasnak a weben. Masreszt az ujsagban megjelent hirek a nyomdai atfutasi ido miatt sem lehetnek aktualisak. Tovabba ha az embernek szuksege van valamire, es netkozelben van, az megprobalja mashol keresni.
Zoli1 Creative Commons License 1999.08.18 0 0 156
Tényleg marha gyengék az oldalaik, a PC-X-nél ezeréves cuccok vannak a letöltésnél pl. WinAmp 2.05, amikor már majdnem egy hónapja kint van a 2.24-es. Azért nem ezt várná tőlük az ember.
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.18 0 0 155
Az viszont feltűnő, hogy milyen gyengék a weboldalaik...
Igaz, hogy az 576Kb-ét -ha van- nem találtam, de sem a ZED-nél sem a PC-Xnél nem látom az aktuális havi tartalmat. Pedig nagyban befolyásolná, hogy melyiket vegyem, ha tudom, mik vannak a CD-iken...
Tyutyu Delgado Creative Commons License 1999.08.18 0 0 154
Cuc

Tokeletesen egyetertek veled, az Outcast egy nagyon jo jatek, megerdemli a magas szazalekot. De nem 99%-ot, mert az kb. azt jelenti, hogy nincs - es nem is lesz - nala jobb. ez pedig ugye nem igaz...

Az angol PC Zone vagy PC Gamer ugy ertekeli a programokat, hogy 80 feletti szazalekot csak a nagyon jo jatekok kapnak, 90 felett pedig mar csak "klasszikusok" kapnak helyet. Pl: Quake vagy Half Life. Ez szamomra sokkal szimpatikusabb - es hasznalhatobb - ertekelesi mod, jobban kifejezi a jatek valos erteket. Egy ilyen listan az Outcast kaphatna 89 vagy 91,92 szazalekot, es maris mindenki tudna hova rakni. Vagyis: egy Quake-re ot ev mulva is emlekezni fogunk (hiszen a maga nemeben klasszikus), az Outcast viszont mindossze egy lesz a 99-es ev remek jatekai kozul...

Remelem igy mar erted, hogy mire gondoltam, amikor a Guru magas szazalekait kritizaltam.

Cuc Creative Commons License 1999.08.18 0 0 153
Tyutyu Delgado

Attól még lehet jó az Outcast, hogy pár év múlva nem fognak rá emlékezni, pontosabban nem fognak vele játszani. Ezek szerint csak azok a játékok kaphatnának jó értékelést, amelyekben van multiplayer lehetőség, mert azzal éveken keresztül lehet napi több órán keresztül játszani. Az Outcastot valószínüleg mindenki egyszer fogja végigvinni, hasonlóan a Tomb Raider-hez, ettől függetlenül, szerintem nagyon élvezetes, akár egy jó könyv.

Hungary01 Creative Commons License 1999.08.18 0 0 152
A guru mindenre 95+ szazalekot ad, kiveve az igazi nagy durranasokra(Starcraft 88%). Strategiarol pedig inkabb ne irjanak, mert nem ertenek hozza egesz egyszeruen, a cikkek hibaktol hemzsegnek. Az ertekitelet is "kisse" ferde: Bear -az 1997 es TA toretlenul uralkodik. vagy mai napig a legjobb RTS... rohognom kell. bear hol aludt ebben a ket evben??

mellesleg pc guru top 5, 5. TAK erre 88-at kap. outcast 99 erre sehol sincs pc guru top 5 ben ? ez hogy lehet? a szazalek a cikkiro maganszama? 1 ember adja a szazalekot???? levrov viszont jo.

el-robo Creative Commons License 1999.08.17 0 0 151
Azér egy dologban kifejezetten hasznosnak tartom az újságokat: nem kell minden játékot, játékdemót kipróbálnom, elég, ha elolvasom, ha tetszik, kipróbálom a demót, esetleg a játékot. Ha nem áll közel hozzám (pl. a horgász-vadásszimulátor), akkor, bármilyen hangzatos neve van, nem szemetelem össze az amúgy is instabil windózt. Merhát azt tudjuk, hogy a markeing az nagy úr...
Habár volt amikor bedőltem az újságnak is...
Stöki Creative Commons License 1999.08.17 0 0 150
Szerintem meg mindkettőtöknek igaza van.

Tyutyunak azért, mert a Guru értékelésében tényleg nem lehet megbízni (ott anno a Heart of Darkness is 99-et kapott - ki emléxik ma rá?), a játékok háromnegyede 9-cel kezdődő százalékértéket kap.

Kúpernak meg azért, mert az Outcast tényleg király játék, és a 81 % valóban indokolatlanul kevés. A 99-et túlzásnak tartom, szerintem kilencvenkevés % lett volna reális. A cikk írója azonban amolyan "helybőlfikázós" gyerek, ahogy én ismerem.

Mellesleg én nem bízok a magazinok értékelésében. Megnézem a demot, aztán kialakítom a magam kis véleményét....

Tyutyu Delgado Creative Commons License 1999.08.17 0 0 149
Csak ket rovid megjegyzes a szazalekokkal kapcsolatban:

1. Szerintetek mit jelent az, ha egy jatek 99%-ot kap? Az a csucs, a legjobb, nem lehet felulmulni? Es az Outcast 2 mennyit fog kapni? 101-et? Nezzetek meg egy nyugati ujsagot, 95% felett nem talaltok benne ertekelest. Ha megis, akkor az meg 4-5 evre visszamenoleg is hiteles eredmeny lesz. Mert hiaba irunk 1999-et, egy XWing, egy Quake vagy akar egy Elite mindig is a legjobbak kozott fog szerepelni. Az Outcast viszont... fogadjunk egy zizibe, hogy egy ev mulva mar csak halvanyan fogunk ra emlekezni, pedig 99%-ot kapott. Legalabbis a Gurutol...

2. Es pontosan ez a masodik pont temaja, ugyanis: nezzetek utana, hogy a Guru milyen ertekeleseket szokott adni. Annyi 90 feletti szazalekot talaltok benne havonta, mint mas ujsagoknal egy ev alatt. Persze ennek rendkivul egyszeru oka van, mindenki arrol ir benne cikket, ami a szive csucske, es ennek alapjan jonnek letre a hihetetlenul magas - es tegyuk hozza rendkivul szubjektiv - szazalekok is. A ZED-nel legalabb figyelnek ra a sracok, hogy csak az kapjon magas erteket, ami tenyleg klasszikus - vagy legalabbis annak tunik. Erdemes ott is megcsinalni ugyanezt a tesztet, es akkor latni fogjatok, hogy mirol is beszelek. A PCX 5+1 skalas rendszere egyebkent ugyszinten nem mond tul sokat, legfeljebb annyit, hogy jo a jatek vagy sem. Persze lehet, hogy a lenyegre ez is tokeletesen elegendo...

Kúper Creative Commons License 1999.08.17 0 0 148
Én is észrevettem, hogy ahány újság, annyi értékelés, és én asszem a Guruval vagyok megelégedve. Az Outcast tényleg megérdemelte a 99%-ot. Szerintem a Zed nevetségesen kicsi %-ot adott neki... Az 576-ot már egyáltalán nem veszem, csak akkor találkozok vele, ha 1-2 haverom megveszi...
greg5 Creative Commons License 1999.08.17 0 0 147
Hát igen...az ujságoknak eléggé különbözni szokott a véleményük. Pl:
Warhammer 40000 Guru: 91, 576: 55 százalék....stb :)

Szerintem a Guruval minden OK, nem kell rajta változtatni. Bár ez a full cds játék kicsit gyanus. Mért ugyanaz, mint a külföldi lapokban, he Lajos? Amit nem tudtak eladni, az kerül hozzánk, az olvasokhoz? Netán ingyen kapjátok azt a pár ezer cd-t?

Udv

Greg5

Zoli1 Creative Commons License 1999.08.17 0 0 146
Hello.
Én is ugyanazokat olvasom, mint el-robo (576,PC-X,Guru) és egyetértek vele, hogy mindegyik más értékelést ír.
A Gurut CD nélkül veszem, mert majdnem ugyanaz van rajta mint a PC-X-en. Ha a hardveres dolgokat nézzük akkor a Guru a legjobb a három közül.

Zoli1

el-robo Creative Commons License 1999.08.17 0 0 145
Hali skacok!
Jómagam három game újságot szoktam olvasni havonta: PC-x-et, Gurut, valamint 576-ot. Kicsit úgy vagyok velük mint az időjárásjelentéssel: ahány tévés időjós, annyi időjóslás, ahány újság, annyiféle játékértékelés:(pld. F-22 Lighting 3). Ezért általában ha játékot veszek, inkább a haverok, ismerősök ajánlása a döntő (esetleg a net).
CD mellékletben szvsz a Pc-x a nyerő.
Az újságokkal az a bajom, hogy egy nap alatt kiolvasom, oszt várhatok egy hónapot... Tényleg, miért nincs újságból kipróbálható demó verzió? :-)))))
Tyutyu Delgado Creative Commons License 1999.08.16 0 0 144
Sziasztok sracok

Sakman> mindketten tudjuk, hogy mennyit ernek a Matesz adatok. elfogadom, hogy a Guru peldanyszama nagyobb a a PCX es a ZED peldanyszamanal, no de azert tulzasokba ne essunk...

Stöki Creative Commons License 1999.08.16 0 0 143
Úgy látom, SakmaN reagálása "mindenkit megnyugtatott..." :)))
KV Creative Commons License 1999.08.16 0 0 142
Sakman:nem hiszem. akkor már a ZED és a pcx régen becsődölt volna. Az 576-ról nincs adat?
Iwo Creative Commons License 1999.08.16 0 0 141
Mindenki megnyugtatására közlöm, hogy közel kétszer annyi sört tudok meginni, mint sokan mások. Ez a Borsodi által hitelesített adat.
Hancu Creative Commons License 1999.08.16 0 0 140
Te komolyan feltételezed, hogy ezt el is hiszi neked valaki...?
SakmaN Creative Commons License 1999.08.16 0 0 139
Mindenki megnyugtatására közlöm, hogy a PC GURU valósan ELADOTT példányszáma közel 19.000 darab, ami nagyjából megegyezik a ZED és a PCX együttes eladásaival. Ez a MATESZ által hitelesített adat.
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.08.15 0 0 138
Aha. Te meg nagyon jó fej ember vagy.

De csak a vicc kedvéért...
1. Egy kicsit részletesebb kritikát légyszi prezentálni.
2. Nevezz meg egy jobb magyar játéklapot.
3. Gondolkozz el azon, hogy vajon kik olvassák és veszik az újságot. Van-e egyáltalán 3D kártya a gépükben, van-e Net elérésük... a jól felszerelt, informált népek igenis a kissebség! Van pl. 8 millió ember vidéken, akiknek akármilyen stuffhoz hozzájutni szinte lehetetlen! Most kaptunk pl. egy floppylemezt, kéréssel hogy küldjünk ele egy drivert mert nincs Net a srác kízelében...

Szóval igen büszke lehetsz magadra.

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.08.15 0 0 137
Yaya, a Desslock pl. több mint 100 oldalas Sword Coast guide-ot írt a Gamespotnak... és az csak egy extra disk a teljes Baldurhoz.
Stöki Creative Commons License 1999.08.14 0 0 136
Noé igazat szól. Egyik-másik játékhoz 150-200 oldalas manualokat adnak, ezt lehetetlen lenne szummázni. Egy-két oldalba csak egy rövid szubjektív kedvcsináló/kedvelvevő fér bele.
noe Creative Commons License 1999.08.14 0 0 135
minden játékról könyveket lehetne írni, hiszen olyanok mint egy film vagy mint egy igazi regény, de ezeket nehéz leszummázni egy havilapban.
igy aztán akinek részletes cucc kell az vegye meg a jatekot.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!