Olyan kérdésem lenne, hogy telkünk nagy része üres és arra gondoltam, hogy beültetném akácfákkal. Azt nemtudom hogy lakott területen belül kell e bármilyen engedély rá, valamint hogy a szomszéd kerítéstől mennyi helyet kell elhagyni! Az tucánkba 3 házzal arrébb van egy telek ott az egész be van ültetve akácfával, de sajna a tulajt nem ismerem hogy megkérdezzem tőle hogy mik kellenek hozzá!
Nekem van ilyen mogyoróm 20éve ültettem az elsőket, de azokat már kivágtam. Viszont mielőtt kivágtam volna a sarjairól elszaporítottam. Most 4 bokrom van. 6 éves korukban termettek először. Tavaly 7 éves korukban egy tállal szedtem róluk. Telepítettem egy zöld levelűt is melléjük porzónak. Az még nem termőképes. Ennek ellenére a vörös levelűek valahogyan mégis beporzódtak. Talán valamelyik szomszéd bokráról?
Sziasztok Én sajnos tanácstalan vagyok:-)! Nem tudom milyen fát,cserjét ültesse,ide A gödörből Laburnum anagiorides jött ki!:-(Nem bírta a sok esőt!!
Szeretném ha tavasztól őszig,takarna az utcáról(du ezen a teraszon van árnyék,szeretünk kiülni) De azt nem szeretném,hogy káosz legyen!!! Ha valakinek lennének ötletei...!?!?
Járunk ide csak éppen nem tudunk válaszolni a kérdésedre. A mogyoróra egy tanácsot tudmék adni ne bokornak neveld hanem egy kis fának. eggy erős hajtást vágjál meg kb 80 cm magasságban és majd utána kialakul a koronarész. Ezután csak annyit csinálj hogy a tőröl növő hajtásokat vágd le. Ha van a közelbe mogyoró akkor nem kell porzó de ha nics akkor vegyél mert nem önbeporzó. Nékem van egy vérmogyoróm de annak a levele nem vörös hanem zöld de ettöl még a tiég lehet vörös.
Tök jó. Ide már nem jár senki, a másikon meg növénybuzik vetélkednek szántóföldi fotókkal...És ez túlságosan leköti őket egy értelmes válasz adásához. Hát akkor erről ennyit.
Sziasztok! Két növény beazonosításához szeretném kérni a segítségeteket. Az első mogyoróbokor: vérmogyoróként vettem két példányt kertészetben, de én úgy tudom, hogy a valódi vérmogyoró csak ősszel, közvetlenül lombhullás előtt vörösödik be - ez pedig úgy látom, egész évben az. Kora tavasszal vettem, akkor még nem voltak levelek, ezért most derült ki. Nem tudom, be fognak-e egymásról porozódni. Szerintetek érdemes még egy példányt venni más fajtából?? És tudjátok, mikor fordul termőre? Előre is köszi. A másik egy kis tavaszi bokor, rózsaszínek a virágai, kb. márciusban nyílnak. Felismeri valaki?
Sziasztok! Segitseget keresek. Van itt valaki Lenti kornyekerol? Nem talalok zalai topikot. Egy osszedolt haz teglait kellene elhordani es arra keresek embert., es nem tudom merre erdeklodjek.
abban kérném a segítségeteket, hogy 2 napja a hibiszkuszom tele lett ilyen levelekkel, és már hullik is. Mi lehet ez? Lehet ellene védekezni hogy ne veszítse el az összes levelét? köszi
Ezeket a virágokat a saját kertünkben szedtem, alig 20-30 centire nőttek egymástól. Mitől fordulhat elő ilyen? Miféle jelenség ez? A kert más pontjain is találtam hasonló virágokat egy-egy csomóban, de nem ennyire durvát...
A két gyermekláncfűhöz: az egyiken kb. két fej "nőtt össze", a másikon talán 3-4 is.
(A méretek: a járólap 30×30 cm-es, amire tettem őket.)
Sziasztok érdeklödöm hogy tud e valaki tanácsot adni szőllő oltásal kapcsolatlennie az oltóveszönek? üdvözletel béla.ban?Ugyanis termöre fordult az általam palatinának hit oltvány, kiderült hogy a vadalany nem let beoltva az oltóveszövel, annak ellenére hogy egy kertészeti boltban vásároltam .A vadalany veszöje már kb 2cm átméröjü, kérdésem ebbe az alanyba lehet e oltani? Ha igen akkor milyen vastagságunak kell lennie az oltóveszönek? üdvözletel bbéla
Sziasztok! Virágboltban vágott virágként árult szellőrózsát ki lehet gyökereztetni? És ha igen van valami trükkje, vagy csak víz majd földbe miután gyökeret eresztett. Vagy valami módosult gyökere van, és felejtős az egész...??????? Egyáltalán hol lehet hozzájutni Bp.-en ha így van? köszi a segítséget
Mindkettő tetszik. A díszbab is, a szőlő is. Miért ne próbálnám ki mindkettőt? Szőlő ügyben fogok kapni irl segítséget, vessző és tanácsok formájában. Babbal már egyszer próbálkoztam - lelegelték a macskák a hajtásokat, de nekik is vetek füvet cserépbe, hátha így sikerül. Mit szóltok hozzá?
Nekem van dézsában szőlőm. Igaz, nem erkélyen, hanem a melléképület fala előtt a kertben, falra szerelt rácsra futtatva, de nem nagy különbség. Fölé nyúlik a tető, csapadéktól védve van. Én se értek a szőlőhöz, de ezen idén lesz 5 nagy fürt. 2006-ban gyökereztettem metszési hulladékból, idén terem először. Kb. 8 literes cserépben van, jövőre át szeretném ültetni nagyobba, mert nagyon hamar kiszárad a földje. Permetezve sosem volt. Igaz, ellenálló fajta (Teréz), a kintieket sem permetezzük, és aránylag egészségesek. A képen paradicsommal és egyéb gizgazokkal keverve látható.
Lila fürtös a virága. Igaz minden évben újra kell vetni, de nagyon szép és marha gyorsan nől! Ha gondolod teszek fel róla fotót és küldeni is tudok belőle!!! :) ;)