Keresés

Részletes keresés

cucu Creative Commons License 1999.03.17 0 0 44
Hali,
szerintem az orosz veszély továbbra is aktuális, hiszen nem csak lusta, dologkerülő emberek -csak a nők dolgoznak náluk- hanem nincs édesvizü tengeri kijáratuk és ez frusztrálja őket!
stevie wonder Creative Commons License 1999.03.16 0 0 42
Viktor Lazlo irja:
"Mióta tartozik magyarország a balkánhoz? Az kicsit odébb van, már
amennyire földrajz és egyéb tanulmányaimra emlékezem."

Magyarorszag, pontosabban az Osztrak-Magyar Monarchia nagyhatalomkent (!) igen tevekeny reszt vallalt abban, hogy a "Balkan" mara politikai szitokszova valt. Ebben az ertelemben MO-t a Balkan reszenek tekinteni nem is akkora csacsisag.

Egyebkent, leszamitva az errefele kisse tultengo nacionalizmust, a Balkan rulez.

stevie wonder Bulgariabol

Előzmény: Viktor Lazlo (28)
stevie wonder Creative Commons License 1999.03.16 0 0 41
cheguevara irja:

"Hogy kinek jo a nato-tagsag? Jo az Egyesult Allamoknak, mely a hideghaboru vege ota ketsegbeesetten keresi a lehetoseget gigantikus meretu, kb. harommillio embert foglalkoztato hadiipara tovabbi fenntartasara. Erre tokeletes alkalom neki a harom total
lepusztult hadsereg felszerelese (na nem a ket szep szemunkert adja majd a repuloit)."

1) A harom lepusztult hadsereg felszerelese egy harommillios hadiiparnak nem nagy falat.
2) Amennyire tudom, az amerikai ajanlatok mellett a francia Mirage, a sved Grippen es, horribile dictu, az orosz MIG-29 vetelkednek a magyar legiero felszereleseert.

"Oroszorszag kerdese. Mert lathatoan itt sokan fosnak az oroszoktol. Felesleges."

Valoban, az orosz gazdasag teljesitmenye ma ugyanakkora mint Mexikoe. Erre nem lehet vilaguralmat bazirozni.

"Osszeuropai vedelmi szovetseg, AMERIKA NELKUL."

Ez nem fikcio; egyreszt a NATO-n belul is mindenki az USA szerepenek csokkeneset kivanja (az USA-nak kezd tul draganak lenni a buli, az europai szovetsegesek pedig a nagyobb anyagi hozzajarulasert cserebe nagyobb strategiai beleszolasi lehetoseget varnak el). Az EU is erosen gondolkodik egy sajat vedelmi szervezetrol, de kerdes, hogy a nem EU tag MO bekerulhetne-e ebbe a szervezetbe.

Szvsz MO NATO-felvetele ott gazdasagi dontes, hogy a NATO a tagorszagai -- mara mar nem elhanyagolhato meretu -- befekteteseit kivanja vedelmezni; es ott politikai dontes, hogy balsors altal tepett kis regionkban mi "harman" (t.i. PL, CZ es H) lehetunk a stabilizalo tenyezo, egyben "remenysugarat mutatunk" a tobbi orszagnak, hogy ha jo kisfijjuk lesznek, akkor a Nyugat bacsi majd szepen oket is megjutalmazza (a legutobbi romaniai valasztasokon a NATO-csatlakozas remenye voksokban merhetoen sokat hozott az "europeer" erok konyhajara).

cheguevara Creative Commons License 1999.03.15 0 0 40
Szia Mindenkinek!

Nem surun jarok errefele, de ebben a temaban en is elmondanam a velemenyemet. Abbol a nehany valoban a kerdest erinto hozzaszolasbol arra kovetkeztetek, hogy tobbe-kevesbe mindenki nato-parti (nalam ez kisbetus) vagy ezert vagy azert. Tehat akkor engedjetek meg, hogy a "tuloldal" erveit is kifejtse valaki (tortenetesen en).
1. Hogy kinek jo a nato-tagsag? Jo az Egyesult Allamoknak, mely a hideghaboru vege ota ketsegbeesetten keresi a lehetoseget gigantikus meretu, kb. harommillio embert foglalkoztato hadiipara tovabbi fenntartasara. Erre tokeletes alkalom neki a harom total lepusztult hadsereg felszerelese (na nem a ket szep szemunkert adja majd a repuloit). Jo azutan a magyar hatalmi elitnek, ugyanis a varhato zsiros tenderekbol jut majd boven mindenkinek ott a fazeknal.
Ez tehat ket haszonelvezo, viszont ahol haszon van, ott valaki fizet is, es nem kell nagy jostehetseg megmondani: mi leszunk azok, atlag, mezei magyar allampolgarok.
Ez a dolog anyagi vonzata.
2. Oroszorszag kerdese. Mert lathatoan itt sokan fosnak az oroszoktol. Felesleges. Egyreszt kisebb bajuk is nagyobb annal, hogy csak ugy tamatgassanak. Masreszt ha megis megtennek, nehogy komolyan vegye mar valaki, hogy a nyugat majd egy felbalkani torpet fog patyolgatni! Pont jok lennenk idonyeresre: mig a Medve elvan velunk, fel lehet sorakozni a valodi Nyugat-Europa hataran.
3. Kina. Na hogy oket miert kavartatok ide, azt nem tudom, de mindenesetre nekem semmi kedvem egy amerikai-kinai boxmeccsben kesztyut jatszani, miutan semmi kozom hozza. Inkabb a nezoterre ulok, es fogadok a sargakra. (Meg nekik is szurkolok...)
4. Alternativak.
Hogy nehogy azt mondja valaki: en sem tudok jobbat kitalalni.
i. Semlegesseg. Lehet cseszegetni, hogy megvalosithatatlan, draga meg ilyenek, de ez hulyeseg: semmi mas nem kell hozza, mint intelligens, joszomszedi viszonyra es a nagyhatalmaktol egyenlo tavolsagtartasra epulo diplomacia. Es ha meg egy kicsit tobbe is kerulne! Arra nem sajnalnam a penzt, hogy ne keverjenek bele az usa minden undorito konfliktusaba.
ii. Osszeuropai vedelmi szovetseg, AMERIKA NELKUL. Szerintem ezt nem kell bovebben fejtegetni.

Szoval kabe ez a velemenyem. Biztos kihagytam sokmindent, de szerintem ez is epp eleg ahhoz, hogy ne hallelujazzunk itt Elbrajt meg Martonyi smacijan.

Bocs, ha picit hosszu voltam!

cheguevara

Mogorva Creative Commons License 1999.03.15 0 0 39
Na itten járt a cenzúra... Mindezt éppen a magyar sajtószabadság napján.
Gyerekek! Ti aztán tudtok valamit.
:((

Kurvára szégyenlitek, hogy balkánon vagyunk, ugye? Nem biztos, hogy jófelé meneteltek...

csutak Creative Commons License 1999.03.15 0 0 33
Dear De Sade Márki!
Amíg Ivánék itt voltak nyugodtan alhattunk, hisz senkinek eszébe nem jutott volna belénk rúgni. Gondolok a Seselj vajda és Meciar féle egyénekre. Mostantól ismét gondolkoznak majd, mielőtt cselekednének.
Egyébként azt hiszem valahová tartozni kell. És azért jobb, ha mi akarunk , mint amikor kijelölik.
Előzmény: De Sade márki (-)
Viktor Lazlo Creative Commons License 1999.03.15 0 0 30
Értem. A period mit jelent? Vagy csak valami vicc?
Egyébként a levelezési listákon, ahol eddig mozogtam, az volt a szokás, hogy a vitapartnerek az efféle "sárdobálást" magán mailban intézik el. Mindenkinek meg van az e-mail címe, miért nem boxoljátok le egymással, ha valami gondotok van? Tényleg nem értem. Végül is emberek vagyunk, egy nyelvet beszélünk, hogyan lehet, hogy mégsem vagyunk képesek a mormális kommunikációra? Ezt a stílust vajon a valós életben is megengednék maguknak az érintettek? Esetleg a névtelenség teszi ilyen bátorrá az embereket? De akkor miért nevezik és tartják magukat embernek. Csupán arcnélküli, személyiség-zavaros senkik.

Bocsánat, hogy így kritizálom a tisztelt publikumot, de új tagként ezek a benyomásaim.

feketepeti! Láttad a Casablanca című filmet? Ha igen, akkor szeretnék célozni rá, hogy abban sem szólították Lazikának a főhőst. :) Jól van, csak próbálkozom.

Viktor Lazlo Creative Commons License 1999.03.15 0 0 28
Új vagyok, ne teremtsetek le nagyon, hogyha hülyeségeket mondok.
Szerintem a NATO azért jó a magyaroknak, mint amiért a gyengébb fiúk, például a gimnáziumban, összeállnak haveri csoportokká, hogy az erősebb évfolyam társaik ellen meg tudják védeni magukat. Amire külön külön nem nagyon lenne esélyük. A NATO-nak pedig területekre van szüksége, nem pedig az újonan csatlakozó országok haderejére, ugyanis az nincs, vagy pedig szánalmasan silány.
Viszont ezzel a manőverrel egycsapásra kitolták keleti határukat, ami a többiek számára megnyugtató tudat, ami esetleg megéri az anyagi áldozatot is.
Egyébként az itt tapasztalt balkánozást nem igazán értem. Mióta tartozik magyarország a balkánhoz? Az kicsit odébb van, már amennyire földrajz és egyéb tanulmányaimra emlékezem.
Baropapa Creative Commons License 1999.03.14 0 0 25
Bozgor Pavian.
Maganlevelben mar kertelek, most megteszem nyilvanosan is.
Hagyj beken, semmi kozom gebrahoz, vagy valaki mashoz.
Egyebkent te, mint egy "computer wizard"
nagyon konnyen kiderithetned az illeto kiletet. A banet, mindossze 7, vagy 8 allamban ad szolgaltatast a keleti parton.
Megegyszer, hagyj beken! Van neked mas akivel szorakozhatsz.Hapedig en irok azt a sajat nevemben fogom tenni, hidd el nincs mit takargatnom

Baropapa
Mindenkitol elnezest a nem a temahoz valo hozzaszolasert.

Előzmény: Bozgor Pávián (20)
Imre bacsi Creative Commons License 1999.03.14 0 0 24
Kedves Mr.Spock!
Én úgy látom, hogy a Nato tagságnak békeidőben is van jelentősége.
1./ Aa déli határokon túl Milosevics úr jóvoltából most már vagy tíz éve háboru van (és lesz?) és sok magyar is él a Vajdaságban. Az igaz, hogy ettől még MO.-on béke van, de egy erős baráttal a hátunk mögött a békére s testvéreink érdwekeinek védelmére nagyobb az esélyünk.
2./ A szomszédos országokban a "magyar" szó vörös (esetleg rózsaszin) posztót jelent s ez vonatkozik mind a hazánkban, mind pedig az ott élő magyarokra. Úgy vélem, hogy a Nato tagság egyfajta etnikai stabilizáló tényező is.
3./Magyarország geopolitikai helyzete - egy világhatalmi szövetségi rendszer (benne az USA) és Oroszország (és csatolt részei) között - nem teszi lehetővé a semlegességet. Valahova tartozni kell.
4./Ez - bár fizetni kell érte - mégis olcsóbb, mint amibe a semlegesség kerülne. Sőt, azt meg sem tudnánk fizetni.
Imre bácsi
Előzmény: Mr Spock (22)
Ragiku Creative Commons License 1999.03.14 0 0 23
Kedves Mr Spock, Értem a logikát, s ismerve az oroszok történelmét el is fogadná, ha nem lenne egy másik faktor, Kina. Ahogy én látom itt sokkal idegesebbek az utobbitól. Az ororszok akkumulátora teljesen ki van merülve. A motor meg 100 éves. Igen az atom, ez az egy adujuk maradt, amig egy-két ujabb "meltdown" végleg partra teszi öket. Egy újabb forradalom elöfordulhat, aminek az eredménye, hogy az orosz birodalom még kisebb lesz. Ez a forradalom nem lesz képes kilépni a jelenlegi határok közül. A kapitalizmus meg hatványozódva erösödik, igy polgárainak semmi kedve az internacionalizmus maszlagját majszolni.
De Kina.
Nagyhatalmi vágyai ( Mi az hogy vágyai?). Nagyhatalmisága csak ez után kap lendületet. Még egy marék rizs, hidrogén bomba és ugyan azzal az lenini nemzetköziséggel akarják a "recsegö-ropogó" kapitalizmust megeröszakoni, mint annak idején a szovjetek. Persze elsöként a ruszkik szerepelnek a listán. (Rájuk jár a rúd.)
Ezért tépik magukat, hogy legalább partnerok lehessenek.
A NATO a 3 új taggal nem hogy erösödött, hanem katonailag gyengült. Politikailag viszont egy óriási gyözelmet aratott.
Gondoltad volna ezt 5-10 évvel ezelött?
Mr Spock Creative Commons License 1999.03.14 0 0 22
Kedves Mindenki,

A tema eleg komoly ahhoz, hogy egy ket igazi hozzaszolas is bejojjon, ahelyett hogy egymast cukkoljatok.

Az nyilvanvalo, hogy bekeidoben semmi jelentosege annak, hogy MO NATO tag lett. Mennyire valoszinu viszont az, hogy orokre beke legyen? Ugye nagyon keves. Tehat......
Meg mindig az egyik leglabilisabb kerdes Oroszorszag jovoje. Es meg mindig ok a masik igazi atomhatalom (egyik leven USA). Amikor Jelcin meghal (nem lehet nagyon messze) ez a jovo nyitott konyv, "akarki" kezebe kaparinthatja a hatalmat. Es ha egy "olyan" kaparintja kezebe a hatalmat, a hideghaboru (minimum hidehaboru) FOLYTATODNI FOG. Tehat, bizony szamitani fog, hogy akkor melyik nagyhatalomnak van kontrolja a "hatar-orszagok" felett. A NATO tagsag legalabb azt biztositja, hogy egy jovobeli agressziv Oroszorszag nem fogja tudni visszafoglalni Magyarorszagot egy 1956-os egyszeruseggel. Ma ez lehet hogy nem tunik valoszinunek (hogy egyaltalan megprobaljak), de az Orosz labilitas bizony ezt egy nagyonis valos fenyegetesse kell hogy tegye. Az persze egy masik kerdes, hogy ha megint "felmelegszik" a hideghaboru, sok kozelrol kiloheto atomfegyver oda lesz teve.

Meg esetleg mas kerdesek. Annyi biztos, hogy ez a tema tobb gondolkodast es hozzaszolast meger, mint amennyi eddig lett itt mutatva.

Gabor

Mogorva Creative Commons License 1999.03.14 0 0 21
Neked maximum tanították a magyar nyelvet, de az biztos, hogy nem tanultad. Esetleg tanulgattad. Ezért aztán nem jól beszélni Magyyar nyelvet...
Mellesleg nyugodtan írj ékezetekkel, megy az neked. Tudod... alt+0245 meg alt+0250...

B.P.!
Érdekes az eset, nézd csak meg a username sorszámát... Khmmm

Előzmény: gebra (19)
Bozgor Pávián Creative Commons License 1999.03.14 0 0 20
Na, reinkarnálódott a Barompapa-vonal is.
Előzmény: gebra (19)
gebra Creative Commons License 1999.03.14 0 0 19
Mogorva.
Bazzeg, habzik a szad. Mogorvan neirj, egyebkent menyeman lojebb oszt javiccsama egy kicsivel tobbet.
Csak ugy mondom, mint aki csak tanulta a Magyyar nyelvet.
Előzmény: Mogorva (17)
Mogorva Creative Commons License 1999.03.14 0 0 17
guzaütés = gutaütés

És persze lemaradt a signo is, pótolom:

Duracell.

Mogorva Creative Commons License 1999.03.14 0 0 16
Hehe... én inkább, azt remélem megéri.
Persze túl nem éli, mer ahogy ismerem, akkor fogja elvinni a guzaütés...

Persze ez a NATO is betett neki rendesen. Szar érzés is lehet, hogy itt próbálkozik, prédikál, meg jácca az eszit (ami mellesleg nincs is neki), oszt azalatt rotyog a gulyás a az újonnan érkezett MH - NATO gulyáságyúkban, és mindez az Ő adójából. Hát nem semmi trauma az egyszer héccencség...

Rá se ránts Dénes bátyó! Vegyél inkább Sammy kutyának egy új gumicsontot. Légy gavallér... Megaztán néha Te is rágódhacc rajta, mert ez a NATO balhé már eléggé unalmas.

Előzmény: eMM (15)
eMM Creative Commons License 1999.03.14 0 0 15
Én sem örülök a tagságnak,de ez van,eztet köll szeretni.
Na igen ragacs ez egy kissé kifogta a szelet a vitorládból.
Akkor most NATO vagy balkán???
Na????
Szerintem a2002-es EU tagságunkat,már meg sem éred!
Feketepeti Creative Commons License 1999.03.14 0 0 14
Neszeneked NATO.
kozvelemeny Creative Commons License 1999.03.13 0 0 13
Ugatnak a majmok a balkanon. Cirkuszolnak a kretenek elfogyott a kokorocs. Az en adombol.

Szemtelenkednek az oregemberrel mintha nem lenne eleg baja. Rohog a balkanon.

Period.

Előzmény: Mogorva (12)
Mogorva Creative Commons License 1999.03.13 0 0 12
Mivan RagacsPeti!

Bassza a csőröd a NATO tagság mi? :))))
Már csak ezért megérte. A hülye Ragacs adójából főznek mától a magyar NATO csapatok gulyáságyújában. Boááááá...
Hahhahhhahhhahhhahaa.... Majd csak megüti a vén majmot a guta. :)))))))))

Előre Ragacsmajom, hergeld csak magad!!!
Azért nitroglicerin tabletta legyen a mellényzsebben, nehogy Ragacs nélkül maradjunk.

Írj még ilyen elmebetegséget, gadd röhögjönk a marhaságaidon, te vén buggyant baromarcú. Ahogy Ford Fairlane mondaná: eszem-f@szom megáll... ( atied már rég megállt)

Csókacsalád!

Perion

Előzmény: feketepeti (10)
Bozgor Pávián Creative Commons License 1999.03.13 0 0 11
A tatárok a teheneket?

Zagson.

Az anyádat pedig egy kifejlett hím pávián, dr, Mengele segítségével. Így születtél te.

Aztán jött még egy hosszú sor, a közepén a lovammal és a kutyámmal.

Azok lettek a testvérkéid. Nyerítenek, ugatnak, mikor nálatok van a buli.

Period.

feketepeti Creative Commons License 1999.03.13 0 0 10
Independence-bol jelenti munkatarsunk:
Az Independence-i CheapSleep Inn-ben tartott nagyszabasu fogadason eltunt egy alpaka villa (negyagu). A foleg keleteuropai erdekeltsegu hotel es eszkort lanc igazgatosaga szerint a gyanu a magyar delegacio fele iranyul. Security Kamerak es mas TV tarsasagok felvetelei szerint a magyar delegacio vezetoje az alairakor is hasonlo cselekedetet kovetett el, ugyan is az asztalon levo Scripto markaju 44 centes golyostollat a ketsoros Armany(?) zakoja jobb kulso zsebebe (bugazseb)rejtette. Vedekezesul elmondotta, hogy a tollat magyar tulajdonnak tekinti, mert a golyostoll magyar talalmany. Ezen kivul meg balkani berogzodesre is hivatkozott. Az alpaka eszcajg eltunteteset tagadta.
Cseh kollegaja beismerte, hogy orszaga ugy jutott be a NATO-ba -Ulbricht asszony protekciojan kivul -hogy a katonai kovetelmenyek minimumat teljesitette. A lengyel küldöttnel nem lehetett tudni, hogy lengyelul, vagy magyarul beszel.

Egyeb esemenyek:
Ulbricht harisnyajan (Hanes) leszaladt a szem. Megint.
A magyar zaszlo is megerkezett. Bajusz Torpe Jeno v. fohadnagy a zaszlo betuzese utan jobbra at helyett balra attal lepett le. Beidegzodes.
Az esozesek miat az amerikai sajto mely sajnalkozasat felyezte ki a magyar delegacio elazasa miatt.
241-ik Toki Horvat viszont nem erkezett meg. O meg Nyujorkna elazott.
A 3 uj tagorszag azonnal megalakitaotta a VVSZF-t ( Volt Varsoi Szerzodes Frakcio). Hitet tettek, hogy a Lengyel-Magyar hataron, valamint a Cseh protektoratusban a magyar kisebbseget ukran uccatablakkal iranyítjak.
A Nyugat Nyoma: hogy a delegatusok nem csokoltak egymast szájon. Megelegedtek a PPp-vel (Papai Paksz Puszi). Ulbricht asszony megjegyezte, hogy még mindíg a magyar huszárpenge a lekoserebb. Viszont a lengyel Bozsemoj arcviz nem uti meg a NATO szinvonalat. Cseh honfitarsait nem kritizalta, mert ismeri a cseh lelek melyseget es szereti a knedlit is.

Uzenet a Fradi palyara:
Nem baj gyerekek tobb is veszett Mohacsnal, a Don kanyarban, Isonzonal. A tatarok meg megkettyintetek a teheniteket is. Ide legalabb nem kell jovatetelt fizetni. Tokmag meg volt eleg.

Ragikuss Creative Commons License 1999.03.13 0 0 9
Ragikuss!
Mogorva Creative Commons License 1999.03.12 0 0 7
Na... fasza... a ragacs megin magába' beszél...
Híjjátok az ápolókat!

Amúgy mijaza nátó??? Olyant még nem ettem...

Varta.

Varacskos Creative Commons License 1999.03.12 0 0 6
Röff
feketepeti Creative Commons License 1999.03.12 0 0 5
Belépési sorrend:
1949
Belgium, Britain, Canada, Denmark, France, Iceland, Italy, Luxembourg, The Netherlands, Norway, Portugal, the United States.
1952
Greece, Turkey.
1955
Germany.
1982
Spain.
1999
Czech Republic, Hungary, Poland.

Off:
Kedves De Sade Marki,
Nem tudom és nem is akarom neked megtiltani a "period' használatát, de nem szép dolog copy cat-nak lenni. hA ESETLEG KITALáLNáL VALAMI MáS MáRKAJELET, NAGYON MEGKöSZöNNéM.
pERIOD.

Arduán Creative Commons License 1999.03.12 0 0 4
Egy katonai szervezetnek szüksége van "ellenségre". A NATO-nak ma nincs ellensége. Nincs ki ellen harcolnia. Ezért aztán újabbat találtak ki: bővülnek...
Arduán Creative Commons License 1999.03.12 0 0 3
Nem a saját gondolatom, de azért közreadom:
Egy katonai szervezetnek szüksége van "ellenségre". A NATO-nak ma nincs ellensége. Nincs ki ellen harcolnia. Ezért aztán újabbat találtak ki: bővülnek...
iselmo Creative Commons License 1999.03.12 0 0 2
Ha egy ország megfelel a NATO felvételi feltételeinek, és kéri is a felvételét, elég nehéz elutasítani. Saját dugájukba dőltek...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!