Például szőlőt, áprilisban, amikor a talaj hőmérséklete eléri a 10 Celsius fokot. (Ennél jobb lenne az őszi telepítés, de a faiskolák tapasztalat szerint nem termelik ki a szabadgyökerű dugványt vagy oltványt november előtt). Ha érdekelnek finom csemegeszőlő és borszőlőfajták szaporítóanyaga, nosza ne sokat teketóriázz hanem írj! Konténeres anyagunkkal egész évben ültethetsz. A megrendelést már most leadhatod.
Például szőlőt, áprilisban, amikor a talaj hőmérséklete eléri a 10 Celsius fokot. (Ennél jobb lenne az őszi telepítés, de a faiskolák tapasztalat szerint nem termelik ki a szabadgyökerű dugványt vagy oltványt november előtt. Ha érdekelnek finom csemegeszőlő és borszőlőfajtákból szaporítóanyag, nosza ne sokat teketóriázz hanem írj! Konténeres anyagunkkal egész évben ültethetsz.
Ha azok a bizonyos levélkezdemények kezdenek egyre jobban úgy kinézni, mint a nagy növény, s legalább nagy-köröm nagyságúak, egyszeruen leszedheted oket "az anyanövényrol" és elültetheted egy új csrépbe:)Ha akarod az egészet egyben is átültetheted, s elobb utóbb lesz egy kis kaktusz-erdod.
én kaptam egy kaktusztot. Ugy látszik jól érzi magát, mert megjelentek rajta az új levélkezdemények (nem tudom így mondják-e ?). Az én kérdésem az, hogy hogyan lehet a leveleket új csrépbe ültetni. Vagy csak az egész növénykét lehet egybe ?
Üdv és köszi,
eSPé
U.i: Lehet, hogy informatikuséknál a kaktusz státuszszimbóleum ? ;-)
Levéltetut riasztó fáról még nem hallottam...A szunyogot riasztja állítólag /saját tapasztalatom még nincs/ a páfrányfenyo - Gingko biloba és a szivarfa - Catalpa bignonoides. Azért írom le latinul is, hogy a faiskolákban könnyebben tudjanak segíteni.Szerintem bármelyik faiskolában kaphatóak.
Most állok faültetés előtt. Az a kérdés hogy melyik fajtát ültessem a ház elé? Összesen két db-ról van szó. Állítólag van valami olyan, ami a szúnyogokat elriasztja. Ami biztos, hogy mindenképpen olyan kell, ami a levéltetüt riasztja (valami almafélére gondolok). Ha esetleg tudsz ajánlani valami fajtát, és azt hogy pest környékén hol lehet venni akkor előre is köszi!
A vidéki emberek azt hiszem megszokták, hogy saját maguk termeljenek meg mindent, amire a családnak szüksége van. Ha beköszönt a tavasz, többségük azonnal indul a kertbe. A munkákhoz idejük, s kedvük is van.A városi ember piacra jár, szabadidejét nem zöldségneveléssel tölti. Ha van is kertje, az kicsi, s ott inkább pihen, mint dolgozik. Az, hogy a két dolog közül melyik a fontosabb,az tényleg család igényétől, életritmusától függ.
A vidéki ember elsősorban vetőmagokat vásárol és várja, hogy elvethesse.
Joo lenne, ha a kertkultúra nem itt állna meg. Ez főleg a vidéki emberre jellemző. Amit meg lehet enni, csak azt érdemes ültetni...
Van igen sok szép példa arra, hogy a kertunkbe ne csak dolgozzunk, hanem pihenési céllal is használhatjuk azt.
De hát amilyen a vezetés, olyan a többi is.
Nem csak TSZ elnokokre gondolok.
Sok esetben a feleseg, ill. a ferfi ember a fonok.