Keresés

Részletes keresés

Agatha Christie Creative Commons License 1999.03.23 0 0 144
Hat magyar windows-t venni tenyleg felesleges...
Előzmény: Dun Ringill (143)
Dun Ringill Creative Commons License 1999.03.23 0 0 143
Kicsit offtopic, de egyrészt beleillik a vonulatba, másrészt bízom abban, hogy az ide írogató MSMao-s szakemberek bírnak segíteni.

Tavaly nyáron olvasgattam a MS termékek y2k-kopatibilitási adatait, és a MS homepage-en szerepelt, hogy a Win95 Winfile.exe-je és Command.com-ja nem "időtálló", ezért kiadtak egy win95y2k.exe nevű javítófile-t, persze angol nyelven. Ezzel önmagában nem lenne baj, de nekem magyar Win95-öm van. Ehhez pedig a mai napig nem készült el a javítás, pedig 98. augusztusban azt írták, már dolgoznak rajta. Csak nem történt semmi, ezért kereken 6 hónappal később, idén februárban ismét írtam, a válasz ez volt:
"Köszönettel vettük visszajelzését a Letöltési Központtal kapcsolatban. Az Ön által kért fájlnak utána járunk és hamarosan értesítjük az eredményről. A
megvalósításig szíves türelmét kérjük.

Üdvözlettel,
Hirschler Gábor
Terméktámogatási Vezető
Microsoft Magyarország"

Szóval gyaníthatóan egyetlen lépést nem tettek az ügyben. Akkor most vennem kell újabb software-t? És még legyek becsületes, ne használjak illegális software-t, fizessek érte, hogy aztán dobhassam ki? (Balek voltam, ez van.)
Más. Az angol nyelvű vindózhoz letölthető mindenféle javítás, amely Euro-kopatibilissé teszi. Meg Euro-szimbólummal kiegészített fontkészletek. Utóbbi magyar nincs. Előbbit viszont pénzért árulják, CD-n, olyan holmikkal együtt, amikre nincs szükségem: Windows NT 4.0 SP4 angol/magyar, Outlook98 upgr., Office97 SP2, SQL Server 6.5 SP5, etc.
Mindez azt jelentené, hogy teljesen felesleges, sőt, hátrányos volt magyar nyelvű vindózt venni? Mit csinál egyáltalán a MSMao?

NaNe Creative Commons License 1999.03.23 0 0 142
bnoplwk2 !

:))))))))

Jó a kép !
Még egy dolog...
Nem NT Server, hanem NT King, vagy Kaiser, de leginkább NT Führer. :(

NaNe

Előzmény: bnoplwk2 (139)
NaNe Creative Commons License 1999.03.23 0 0 141
Bagojj !

Az IE totál jó browser lenne, ha végre már szánna rá valaki egy _kevés_ időt és azt a pár beragadt bugot kiszedné.
csak hát a lelkiismeretesség és az MS két totál más dolog.
_Hazudj, lopj, csalj te is, sok pénzed lesz._
És ezt az ideológiát zúdítják a világra.
(Ja..., meg a BSA-t)

NaNe

Előzmény: Törölt nick (135)
Agatha Christie Creative Commons License 1999.03.23 0 0 140
Borcsi!

Nagyon jol tudod, hogy egy zizegos trening sem volt azon a majalison! (En is ott voltam!)
Ha meg igen, akkor azok a meghivott dealer-ek voltak! Tovabba az MS tagjai Hondaval jarnak, meg RA is lecserelte a Gonczi fele Mercit Audira!!!

Szerintem egyszeruen irigy vagy!

Előzmény: borcsi (136)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.22 0 0 139
Bocsesz, a kep helyesen:
Előzmény: bnoplwk2 (138)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.22 0 0 138
NaNe bacsi,
az a baj, hogy nem a megfelelo verzijou WinNT-t hasznalod. A Genuine indulas utan ilyen banner-t nyom a screenre :)))
Előzmény: NaNe (128)
borcsi Creative Commons License 1999.03.22 0 0 137
A Madách térre már ne küldd a számlát! Graphisoft park a helyes.
Előzmény: NaNe (128)
borcsi Creative Commons License 1999.03.22 0 0 136
Könnyen lehet, hogy RA alatt már más volt a dolog, nem tudom, akkor már nem volt rálátásom a kitűnő vállalat belügyire. De ettől függetlenül nem hiszem, hogy az alapállás gyökeresen megváltozott volna, és a korábban nagyzolós beképzelt gyerekekből hirtelen szerény, visszahúzódó halkszavú úriemberek váltak volna. Illetve egy élményem van, mert egyszer részt vettem egy Microsoft Majális fedőnevű rendezvényen, ami pont a vezetőváltás idején zajlott, ami miatt nem is tartom mérvadónak, hiszen Szőrös (gyk: RA) akkor kb két hete volt főnök. (Mielőtt bárki megijedne: nem mint hivatalos meghívott vettem részt, úgyhogy semmiképp se érhet az a vád, hogy a MS tenyeréből ennék. :) [Na jó, egy ingyenvirslit azért benyomtam. A sör elfogyott mire odaértem :( ]) Mindegy, a lényeg, hogy ez egy MS rendezvény volt, amolyan családi happening, MS disztribútoroknak, dealereknek és egyéb kiemelt partnereknek, le is jöttek a menedzserek, lazán, mint a nép egyszerű gyermekei: még életemben nem láttam ennyi zizegős melegítőt egy rakáson... (Merci+jogging: nincs is annál szebb látvány, higgyétek el!) Másfél óráig voltam ott.
Gönczi téma: kiváncsi vagyok, hogy a top-managerek ott redmondban, vagy tudom is én hol van most, akik GA alá kerültek, mennyi idő alatt szoktak hozzá a stopperozáshoz... :)))
Előzmény: Agatha Christie (127)
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.19 0 0 135
Szerintem nem tudod, mi az a P betűs lista. Borcsi tudja, én is, egyébként semmi különösre nem kell gondolni, különösen nem a témához kapcsolódóan.

Aki pedig IE-t használ, magára vessen.

Előzmény: Agatha Christie (127)
Karcsu Creative Commons License 1999.03.19 0 0 134
Ez ugyan nem az, de szintén mókás.

http://vision.ucsd.edu/~atai/softwarewar.gif

Előzmény: NaNe (133)
NaNe Creative Commons License 1999.03.19 0 0 133
Készült Bill Gates-ről egy montázs, amint hitleri szerepben tetszeleg a janicsárjaival. Kb. 4 hónapja járta be a világot a találó témájú kép.

Ha valakinek megvan, vagy tud egy linket, l.sz. küldjétek el a címemre, vagy ide !!!

Kösz,

NaNe

malenykij polgar Creative Commons License 1999.03.19 0 0 132
Muti azt a képet, hadd képedjek el!
Ha meg már nem lesz bőr a képemen, képes leszek egy legális MS-terméket venni.

kösssssz

Előzmény: NaNe (131)
NaNe Creative Commons License 1999.03.19 0 0 131
Agatha Christie !

"Az SS-t kulonben az o nevkben is kikerem magamnak."

Igen ???!!!

Én is kikérem magamnak a legutóbbi -egyébként szakembereknek szánt és küldött - Microsoft Hírmondó hátulján levő BSA börtön fotót és a hozzá tartozó fenyegetőző szövegeket.

Csak tudnám, ki az az állat, aki ilyen fotót / reklámot megjelentet.

Tudod mit ? Beszkennelem és telenyomom a hazai internetezők postaládáját ezzel a boritóval.

Tele vagyok.

Előzmény: Agatha Christie (130)
Agatha Christie Creative Commons License 1999.03.19 0 0 130
Szo sincs arrol, hogy MS-esek lennenk. Az SS-t kulonben az o nevkben is kikerem magamnak.
Előzmény: NaNe (128)
Karcsu Creative Commons License 1999.03.18 0 0 129
Tudod, kedves NaNe, a _kutya_ az ember barátja! :-)
Előzmény: NaNe (128)
NaNe Creative Commons License 1999.03.18 0 0 128
M-SS-ek!
Még mielőtt összeölelkeznétek a P betűs lista fölött és könnyes szemmel a múlton kezdenétek merengeni ...

Egy órás letöltés után ismét lefagyott az IE 4.01+SP1 browser.

Ki állja az egy órás telefonköltségemet, hova küldhetem a számlát ? Madách tér ?

NaNe

Előzmény: Agatha Christie (127)
Agatha Christie Creative Commons License 1999.03.18 0 0 127
Minek ide P betus lista. Igy is zarodik a kor...

Borcsi,

Nem lehet, hogy RA alatt nem egeszen az volt mint Gonczi alatt? Ugy ertem stopper, Samsonite, automosatas a mernokoknek, stb.

borcsi Creative Commons License 1999.03.17 0 0 126
Nem kell szégyenkezned bagojj! Te legalább megküzdöttél azért a Samsonite táskáért, nem csak úgy az öledbe hullott! :))))
P-betűs lista: hát igen, a régi szép idők, vagy mi...
Előzmény: Törölt nick (122)
borcsi Creative Commons License 1999.03.17 0 0 125
Szerintem, hogy miért van bennem ellenszenv irántuk, azt néhány mondatban már kifejtettem. Személyes sértés nem ért irányukból, és a sikereikre se vagyok irigy. Egyszerűen arról van szó, hogy ellenszenvesnek találtam a munkahelyet és az általános stílust, így nem kívántam ott dolgozni (és sikeres kocsimosatóvá vagy sikeres csirkésszendvics-kifutófiúvá válni - esetleg sikeres Windows-installálóvá -- mert azt is csináltam egyszer)
Amúgy pedig sikeresnek érzem magam, sikeresebbnek, mint amit ott elérhettem volna. (Én nem voltam annyira jó haverja RA-nak, mint a többiek. Eldumáltunk néha, de nem jártunk össze.)
Ha igazán szeretik azt a fajta munkát és mentalitást ("menedzserkedést") lelkük rajta, csinálják. Én nem érezném jól magam a bőrömben ha úgy kéne élnem és azt kéne csinálnom, amit ők tesznek. Ez se nem irigység se nem egyéni sérelem kérdése, egyszerűen nem tetszik és kész. Asszem ennyi a lényeg.
Előzmény: Tüskéshát (124)
Tüskéshát Creative Commons License 1999.03.13 0 0 124
borcsi, nem ertem miert vagy mitol van benned ennyi ellenszenv. Talan szemelyesen ert valami sertes iranyukbol? Ha nem, akkor lehet hogy csak az zavar, hogy sikeresebbek mi Te? En pl. igazan tudok orulni annak, ha egy haverom, ismerosom megtalaja azt a munkat amit igazan szeret, elismerik, jol keres, stb.
Előzmény: borcsi (121)
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.12 0 0 122
Borcsi, könnybelábadt a szemem, olyan gyönyörűen és szabatosan írtad le a helyzetet.
Már csak azt nem tudom, hova bújjak szégyenemben, merthogy nekem is Samsonite táskám van ;) Mentségemre legyen mondva, két év munkaviszony után vettem (nem a májkroszoftnál).

off topic egy kicsit
Jó lenne most egy olyan P betűvel kezdődő lev.lista, mint anno a NEDIKben volt, hogy ezt kellő iróniával kitárgyalhassuk, ugye?

Előzmény: borcsi (121)
borcsi Creative Commons License 1999.03.12 0 0 121
Szerintem se fog megártani neki ez a kis szünet, legalább visszanyeri a "versenysúlyát"... (Túl sok volt neki szerintem a repi-ebéd :)
Különben, ha már az eladásnál tartunk, roppant izgalmas volt látni, hogy amúgy egész jó fej, normális gyerekek hogyan "menedzseresedtek el", amint bekerültek a microsoft magyarország karmai közé. Mivel akkoriban gyakorlatilag az egész microsoft (a titkárnőket és a gönczit kivéve) a BME Diákközpontjában forgolódó emberkékből állt, úgyhogy volt szerencsém személyesen ismerni majdnem mindenkit. Mivel a Microsoft szépen sorba szipkázta el a jobbfejű embereket (tkp. a haverokat) rögtön lehetett látni, hogy éppen ki került az MS alkalmazásába, ugyanis az rögtön - talán még aznap - vett magának egy Samsonite táskát. Szerintem óriási erőfeszítésbe került nekik, hogy azt a sok egyforma táskát ne cseréljék el folyton. (Még jó, hogy volt rajtuk monogramm :) Aztán később jött a fellengzős stílus, a megveszlek-kilóra-bazeg attitűd, pedig lehet, hogy az adott ürgének az volt a legnagyobb feladata, hogy elvitte mosatni a főnök kocsiját. (Én különben egyetlen napot dolgoztam ott: csirkés szendvicseket hoztam egy közeli büféből - mérnöki munka a javából! :)))) Aztán szépen sorban jöttek a tipikus magyar jáppi-lét állomásai (a rózsaszín zakó-korszaknak asszem mostanra már vége van), személyhívó, majd a mobiltelefon, az állandó éttermi kaja (repi költség) - el is kezdtek hízni mind szépen - ésatöbbi ésatöbbi.
Node a lényeg a lényeg: lehet, hogy RA (um. Szőrös) szerint a microsoft a legjobb cég a világon, de hogy ez a Microsoft Magyarországra nem áll, az tuti...
Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.11 0 0 120
Hoppá, csak nem az öreg közlekedésmedvéhez van szerencsém? :)

Én azt gondolom, hogy Attila nem az a gumigerincű típus, aki egy ilyen cég helytartójaként hosszú időt tudna eltölteni. Jómagam is ismerem személyesen, ugyancsak még a BME-s időkből. Szerintem hosszú távon örülhet, hogy elkerült a májkroszofttól.

Előzmény: borcsi (116)
borcsi Creative Commons License 1999.03.11 0 0 119
Hát végül is eladhattam volna, de akkor még a gönczi volt a főnök, aki történetesen a legellenszevesebb ember volt akit valaha is ismertem, ezért nem kívántam ott dolgozni (azaz: nyalni neki). De úgy általában a miliő se volt túl szimpatikus (senki nem szól senkihez, csak mered bele a képernyőbe, stopperrel mérni, hogy ki meddig telefonál, és főleg az a sznobizmus visszataszító számomra rettenetesen, amikor egy multicég egyik magyar alkalmazottja a másik magyar alkalmazottal angolul levelez [de nem csak "hivatalos" témában, hanem pl. -Lunch at 12:30? -OK!], nomeg ha a falon fent vannak egy nagy papíron az elvégzendő feladatok (véletlenül) magyarul, és az elvégzett munkák mellé nem az van írva, hogy kész, vagy egy pipa, vagy akármi, hanem, hogy DONE!) Szóval én nem adtam el magam nekik és egy cseppet sem bánom ezt egyáltalán.
Miért? Te eladtad?
Előzmény: Cute (118)
Cute Creative Commons License 1999.03.10 0 0 118
Borcsi,

Te is majdnem eladtad, nem?

Karcsu Creative Commons License 1999.03.10 0 0 117
Akkor bocs!
Te kinek adtad el magad?
Előzmény: borcsi (116)
borcsi Creative Commons License 1999.03.10 0 0 116
Én meg együtt voltam vele Novell rendszergazda (BME-NEDIK ha ez mond valamit), csak aztán ő eladta magát a Nagy Fehér Sátánnak... :)
Előzmény: Karcsu (110)
NaNe Creative Commons License 1999.03.10 0 0 115
Karcsu !

Mire gondolsz ?
Nem láttam a topicod, nem emlékszem a kérdésre.

NaNe

Előzmény: Karcsu (114)
Karcsu Creative Commons License 1999.03.10 0 0 114
NaNe!
Volt egyszer egy topicom, ahol az óradíjakról érdeklődtem, nem mondtár semmit. Most, itt mit mondasz?
Előzmény: NaNe (113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!