Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.05 0 0 1368

Mikor először láttam a Csillagok háborúját, el nem tudtam képzelni, miféle Wade őrnagy úr szerepel benne? Star Wars mániás osztálytársaim sosem emlegettek ilyen nevű szereplőt. Aztán hamar leesett, hogy Vader nagyúr. (Star Wars mániás osztálytársaim simán, védernek ejtették a nevet mindig.)

triola2 Creative Commons License 2019.06.13 0 0 1367

"Az egyik osztálytársam szerint az osztálynak négyszáma volt" A kisfiam óvodáskorában azt mondta, hogy "népsorolvasás". :-)

Előzmény: Törölt nick (1364)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.12 0 0 1366

A Sugár üzletközpont egyik reklámja:

https://m.youtube.com/watch?v=xC-jW7H_Vhg

Sokáig rejtély volt számomra, mit énekelnek a háttérben. Vedzsév? Annak semmi értelme. 

(Magic, magic)

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.12 0 0 1365

Szüleim is mesélték, hogy az ő osztálytársaik miket követtek el.

Anyámtól:

Tanár: Mondj egy nagy magyar utazót!

Diák nem tudja, persze megy a súgás ezerrel, aztán hall valamit és mondja: a kőrösi roma csávó! - Kőrösi Csoma Sándor helyett.

Azt már nem mesélte el, a tanár mit szólt ehhez a válaszhoz. 

Hogy tényleg így volt? Vagy csak UL? Anyám nem hazudós, de a sztori tényleg UL szerű, de semmi lehetetlen nincs benne.

Egyszer a fizikatanárunk mondott nekünk egy mesét, hogy egy buta diák kapott egy mentőkérdést: angol fizikus, mozgástörvények, gravitáció.... A diák mondja: Nem tom. (Nem tudom), de a tanár úgy értette nevton, csak rossz a gyerek angol kiejtése....

Aputól:

Ez nem is félrehallás, hanem félreolvasás. Felolvasás, a szövegben pont az egyik oldal végén, talán el is választva valami ilyesmi: "a lajbi zsebiben" - és lett belőle "zsebizsebizse"

Előzmény: Törölt nick (1364)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.12 0 0 1364

Csak nemrég fedeztem fel, végigolvastam, jókat röhögtem rajta. 

Akkor most jöjjön néhány saját gyerekkori félrehallás:

Mikor a rádió bemondta: "öt perccel múlt fél nyolc" ezt sokáig úgy értettem: "öt perc elmúlt, fél nyolc". Előtte mondta, hogy öt perc múlva fél nyolc - hát mikor az elmúlt, akkor van fél nyolc.

Vízállásjelentés (kedvencem volt, ugyan nem értettem, hogy mi ez, de nagyon szépen mondta a néni)

"A Sebes-Körös csúcsánál......" ez sokáig rejtély volt. Minden folyónak van csúcsa, vagy csak ennek? Egyszer azt hittem, végre megoldódik a rejtély, mert az egyik tankönyvben még fénykép is volt erről, ahogy emlékszem, elég rossz minőségű, de az azért látszott, hogy nincs ott semmilyen csúcs. Pedig oda is volt írva a kép alá: "A Sebes-Körös Csucsánál"

Az egyik osztálytársam szerint az osztálynak négyszáma volt (létszáma helyett) és senki, de még a tanító néni se szólt emiatt.

Én még tanultam oroszt. Ha a tanárnő megdícsért valakit, mondta oroszul: malagyec azaz okos. De néha használta ennek a többes számú alakját is, de akkor, velünk ellentétben, nem bírta ki nevetés nélkül. Mert az valahogy úgy hangzik: malacü.

third33 Creative Commons License 2019.04.26 0 0 1363

Szegény megboldogult ifjúságom lelkesen telt mint kisdobos és úttörő. És állandó feladat volt szótfogadni a "Vegyél mintát róla...." kezdetű mondatoknak. Ezekután teljesen normálisnak tűnt, hogy Minta mókus fenn a fán,  az úttörő oly vidám. 

antenn Creative Commons License 2015.09.25 0 0 1362

Asszem, eltaláltad :-D

Ennek a sornak különösen nincs értelme, és az eredetihez sincs köze ("expect the unexpected")

Előzmény: Supercafone (1361)
Supercafone Creative Commons License 2015.09.24 0 0 1361

Egy pofon indul gyalog? Csak tipp, de amekkora nonszensz ez a dal, akár ez is lehet. :)

Előzmény: antenn (1360)
antenn Creative Commons License 2015.09.23 0 0 1360

Ezt a rajzfilmet szerintem 5-6 évesen láttam utoljára:

Emlékeztem, hogy szinte semmit nem értettem a szövegéből, most kiderült, hogy még mindig nem. :-D

A "hibás a dolog..." kezdetű sorban gyerekkoromban azt hallottam, hogy "popolintotyaló", most szintén, sőt kezdem azt hinni, hogy tényleg ezt éneklik.

penkék Creative Commons License 2015.08.16 0 0 1359

Komár László Mambo Italianójából ennyi élt az emlékeimben:

Hej, Mambo, Mambo Italiano
Új ritmus, pezsgő és torreádor
Amikor a tesze-tosza csiszeg-csoszog ide-oda

Kíváncsi voltam, mi lehet eredetileg a szöveg:

Hej, Mambó, Mambó Itáliánó,
Új ritmus, pezsgő és muzsikáló.
Ezt járja ma Pádua és Milánó,
Róma, Nápoly és Genova tipeg-topog ide-oda.

Érdekes, ráadásul egy sort teljesen ki is hagytam :D Mindenesetre szerintem az utolsó sor az én verziómban sokkal frappánsabb.

GroundZero Creative Commons License 2015.06.24 0 0 1358

Ez a volt sógorasszonynál Rézán Gyula volt :)

Előzmény: Supercafone (1350)
eref Creative Commons License 2015.05.26 0 0 1357

Omega: A könyvelő álma

"Írógépén a négyet hozta, 
Tiszta showman, mondták róla 
Nem volt még így feldobódva soha" - ezt így hallottam: "Nem volt néki eldobolva soha"

antenn Creative Commons License 2015.05.06 0 0 1356

Meg is találtam, nem Kaláka, hanem Bojtorján. Elvileg "kilenc csuzták ára volt", de még mindig inkább a saját verziómat hallom (mi az, hogy csuszták?)

Sőt, úgy emlékeztem, hogy a végén van egy hang, amit gyerekkoromban csúnyának találtam, ezért mindig lehalkítottam a lemezjátszót, amikor odaért. Ehhez képest most SEMMI ilyet nem hallok, végig ugyanaz a dallam van.

Hihetetlen, hogy kiskoromban ennyire kifinomult hallásom volt (vagy csak a lemez volt szar?) :-o

Előzmény: antenn (1355)
antenn Creative Commons License 2015.05.05 0 0 1355
Volt egy Kaláka szám, aminek így értettem az egyik sorát: "...és a toll, kilenc tisztán, kakaó"
penkék Creative Commons License 2015.03.31 0 0 1354

Elsős koromban néptánc órán ezt a kis népdalszerűséget tanultuk, sosem értettem a szövegét. Lehet, hogy ez csak egy részlet, mindenesetre ennyire emlékszem belőle. Esetleg nem ismeri fel valaki ez alapján? Egyedül az utolsó sorban bízom, hogy az tényleg így van, mert még értelme is van xD

Egy szege, két szege
Hagytás mengye
Hagytás hagyma, negyven dinnye
Csiripál feneke
Hol az ajtó kilincse!

velle Creative Commons License 2015.01.28 0 0 1353

Mesék Mátyás királyról :"Milyen király volt ő, íme, bizony sárga"

Okmányiroda: De miért megyünk mi ocsmányirodába?!

Supercafone Creative Commons License 2015.01.19 0 0 1352

Jön jön jön a Vízipók,

várják már az ÓLLAKÓK.

ropiburger Creative Commons License 2014.06.02 0 0 1351

Legjobb gyerekkori félrehallásaim:
1. Hupikék törpikék zenéje: "Hatalmas fák között gombaházak, kalapok és mindig viámak vagyunk."
2. Edda - Kölyköd voltam: Megvetem én, kinek ágya van/Megveted még hideg ágyamat
3. Kedvencem pedig az Álmodj királylányból a "nekünk is álom vagy ma már" helyett a "nekünk is álmodj nagymamánk"
és ezt hogy üvöltöttem a 9 éves szülinapi zsúromon :D

Supercafone Creative Commons License 2014.01.17 0 0 1350

De ki az a Rézár Gyula? Mert Gábor Áronról tanultunk.

Gábor Áron, Rézár Gyula fel van virágozva.

Supercafone Creative Commons License 2013.02.19 0 0 1349

Halló!

Szeretném kérni a Danka Misit, mindenkinek, aki szereti!

Találós kérdés: ezt vajon melyik dalból hallottam félre?

"Répa senkit meg nem bánthat,

s néhány dolgot helyrerak"

Előzmény: beauvois (1346)
beauvois Creative Commons License 2013.01.30 0 1 1348

Kösz, akkor egy felnőttkori félrehallást is beírtam.

Előzmény: H_G (1347)
H_G Creative Commons License 2013.01.29 0 0 1347

Words, nem girls. (Bár amúgy persze azok sem.)

Előzmény: beauvois (1346)
beauvois Creative Commons License 2013.01.29 0 0 1346

Sokáig nem tudtam, ki lehet az "Ősz Don Kavészi" Mint kiderült, "Girls don't come easy"

antenn Creative Commons License 2013.01.28 0 0 1345

Eszembe jutott 2 félrehallás:

Angoltudás nélkül azt hittem, hogy azt éneklik, hogy: "olé, olé olé olé, Világi James, Világi James". (Azt gondoltam, hogy ez a James egy híres focista volt, és logikusan azért világi, mert ő volt a világon a legjobb)

A másik Gryllus: "Nincsen kegyelem, fekete az ég, szőlőt, katonát szüretel a jég"

Soká Creative Commons License 2012.09.07 0 0 1344

Mindenkinek:

miután sokan vagyunk, különböző életkorral, ne csak a félrehallásokat írjátok le, hanem az eredeti szöveget is, mert nem biztos, hogy mindenki ismeri az érintett szöveget!

antenn Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1343

Régebben valahogy így hallottam Bartók Krisztián Forradalom című számát:

Nagy a baj, ha visszatart
A világod egy nagy vihart
Éles csak és csík zavar
Hallgatni, míg háborúban vagy.

.NetRolller 3D Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1342

Én ezt a dalt gyerekkoromban hallva mindig azon töprengtem, mit is csinálhat Péter, amikor éppen "pálkat".

Előzmény: ripper (1332)
penkék Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1341

Ennyi maradt meg bennem ebből a dalból, aminek egyébként sose tudtam eldönteni, tiltott vagy titkos szerelem-e a címe. A titkos maradt végül xD

Császár Előd & Alexa - Tiltott szerelem

(...)

Szerelem játék, egy nem forgó szél
Aki nem látta, úgysem fél

Már ha szív értem, ez a titkos szerelem
Csak kínoz engem
Hát szólj, hogy kell vagy nem, ez a titkos szerelem
Most döntsd el, mi legyen
Nézd, ez volt az első könnyem
Nézz rám, mondd, hogy mit vársz tőlem
Hisz titkos a csók, nekünk így is lesz jó
Csak egy városban rólunk szól
Tanultak lakó

(...)
Hogyan rejtsem el a sebeket a szívemen?
Ez nem víg dal, ami jó, az miért hoz bajt
Szerelem dallamban roppant sz@r

yulo62 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 1340

Gyerekkori félrehallásból velem élő nem is félrehallás már, hanem valami durvább: Dodó kacsa. Máig nem értem, mit mond.

Supercafone Creative Commons License 2011.09.20 0 0 1339

Az oké, hogy belenézek, és a messze lévő dolgokat közel hozza,

de miért LÁGYCSŐ??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!