Keresés

Részletes keresés

kaviat Creative Commons License 1998.11.26 0 0 5
vikoca !!

szerintem tévecc!! még hogy drágább a matávnak a helyközi mint amennyit számláz érte? röhej. a külföld kerül 9-10 Ft-ba /pár hónapos adat/. lehetetlen hogy ráfizetéses lenne neki a helyközi cucc, mert akkor nem jáccaná a jézuskát az éjszakai kedvezménnyel!! ha jól tudom ebben az országban arányaiban a legnagyobb nyereséget a matáv kaszálta a kiadásaihoz képest /ha nem a legnagyobb akkor is az elsők között van/. márpedig ez nem lenne igaz ha ráfizetéses a helyi hivás... ami inkább valószinü, hogy nagyobbat kaszál a táv/külföldi hivásokon... /hozzáteszem, hogy én könnyen pofázok, mivel pár hete tvnetes vagyok, de az elmúlt 1-2 évben legombolt rólam pár 100 dezsőt a matáv.../

kaviat

hin Creative Commons License 1998.11.26 0 0 4
vikoca!

Az érvelés nem rossz. De a piaci versenyt pontosan azért találták ki, hogy minden annyiba kerüljön, amennyiért megveszik. Az tény, hogy a magyar távközlés a semmiből jött föl pillanatok alatt egy elfogadható szinvonalra és ennek ára van. De ha megnézem, hogy egy mobiltelefon 1991-ben 400eFt volt és percenként 25 forint, ma kb átlag 20eFt és percenként ~40 Ft, az infláció pedig ~200% az eltelt időben és a mobil társaságok mégis nyereségesek. Tehát ráférne a MATÁV-ra néhány erős versenytárs. Biztos olcsóbb lenne a telefon és megtalálnák a módját, hogy még nyereségesek is legyenek.

hin

babe Creative Commons License 1998.11.26 0 0 3
A monopol helyzet az monopol helyzet, úgyhogy szerintem marad tűrés és a várakozás 2002-re.
De ha valaki kitalál valami használhatót az sosem árt. Főleg, hogy a fent említett cég épp most szabadított meg egy újabb tízezrestől.
vikoca Creative Commons License 1998.11.26 0 0 2
Tenyleg annyiba kerul, ez a baj. Lehet kopkodni, meg minden. Az van, hogy eddig a tavolsagi beszelgetesek nagyon magas percdija finanszirozta a helyi beszelgtesek alacsonyabb tarifajat. A ket agazat kozotti kersztfinanszirozas viszont csak akkor mukszik, ha egy db. vallalatnak van monopoliuma minket teruleten. Ennyi. Pont azert kell emelniuk az arakat, mert a koncesszioik lejarnak, es akkor jon a masik szolgaltato, akivel mar kokemeny arversenyben lesz.

Annyi az egesz, hogy meg mindig olcsobban kapjuk a helyi beszelgetest, mint amennyibe kerul. Ez ugyanolyan, mint amikor rendszervaltaskor szepen levettek a dotaciot a tejrol meg a kenyerrol. Az emberek szornyulkodtek, felhaborodtak, de aztan csak felfogtak, hogy ennyibe kerul. A telefonrol is fel fogjak fogni ugyanezt, ha lejar a koncesszio, es a tobbi szolgaltato se lesz olcsobb.

jo Creative Commons License 1998.11.26 0 0 1
Így van, ezért az utóbbi.
hin Creative Commons License 1998.11.26 0 0 0
A MATÁV egy túlméretezett cég. Nagy és rugalmatlan. Továbbá amig monopol helyzete van a piacon, addig meg sem fog változni. Kellen kb. 3 erős piaci szereplő és akkor biztos, hogy komoly harc lenne az előfizetőkért. Az internet hozzáférésnél sem a havi díj a drága, hanem a percdíj. Talán nem véletlen, hogy a mobil szolgáltatók jövőre csak 4-7%-ot emelnek, mig a MATÁV 12-14%-ot tervez.

hin

The Dark One Creative Commons License 1998.11.26 0 0 topiknyitó
Mindenhol sztrajkol a sok naiv Net-es. Kivancsi vagyok a tisztelt tarsasag velemenyere a mi gyongyszemunkrol. Erdmenyes lehet-e ez a sok sztrajkolas? Egyaltalan nincs-e mas megoldas? Miert kellene nekunk is bekapcsolodnunk a nyavogo macskarajba?

Keremszepen az anyazasokat mellozni. Olyan emberek velemenyere vagyok kivancsi, akik nem elfogultak, es kepesek a MATAV helyzetet "ertekelni" globalis szemleletbol is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!