Keresés

Részletes keresés

Töfröcsó Creative Commons License 1998.09.22 0 0 62
Skacok! Most keressünk felelősöket! (Magyar szokásjog szerint úgyis ez következik)
Rendezzünk házibíróságot vádoljunk (érvekkel..), védjünk (érvekkel..), itéljünk (tudom, hogy úgyis lesz@..ák az illetékesek, de hátha...)
Szóval kik is lehetnek a felelősök ezekért a botrányokért?
Piszkos Fred Creative Commons License 1998.09.22 0 0 61
Enc: Te komolyan úgy gondolod, hogy amíg van felderítetlen gyilkossági ügy, addig jogodban áll lopni és csalni?
Mert amit a fradistákról írtál ezt jelenti.
"Ha már felkoncolták az összes terroristát, alvilági nagyfiút az ügyvédeikkel együtt, akkor jöhet a Fradi-tábor."
Kreta_King Creative Commons License 1998.09.22 0 0 60
Engem nem érdekel melyik foci(?) csapat szurkolói randalíroznak, én olyat nem ismerek hogy rendőrt táblával, kővel dobálnak. Ilyen nincs!!!
Yoshi Creative Commons License 1998.09.22 0 0 59
Enc!
Diosgyorrel kapcsolatban mire gondoltal?

Egyebkent meg nyugodtan belepufolhettek volna az osszes balhes allatot a betonba.

Igazat kell adnom Deutschnak, ezek nem szurkolok.


Yoshi

myname Creative Commons License 1998.09.22 0 0 58
Enc:

Egy: a prímet a fradisták viszik, te is tudod. Ők a tanítómesterek. Rájuk készül mindenki, velük akar megütközni mindenki, tőlük veszik a koreográfiát, meg a módszereket. Minden állat egyenlő, de vannak még egyenlőbbek.

Kettő: Hülyeség arra hivatkozni, hogy más pályákon is ez megy. Ez - már ne is haragudj - nem érvelés, hanem a csürhe védelmezése.

Három: A Honvéd drukkereket is nagyon meg kellett volna verni.

Töfröcsó Creative Commons License 1998.09.22 0 0 57
Emléxetek pozsony után hogy szurkolt a B-közép:... Europa!...Európa!.....Európa!

Hüje drukker te még a balkántól is messze vagy!

myname Creative Commons License 1998.09.22 0 0 56

Én emlékszem amikor Pozsonyban nagyon megverték őket a fekete álarcos emberek. Hű de jó fiúk voltak utána ! Szinte tüntettek a visszavágón a kultúrált szurkolással. Nem igaz, hogy azt a 30-40 állatot nem lehet kegyetlenül megkalapálni. Hogy sajogjon a csontja. Hogy kék-zöld legyen a feje és másnap mindenki lássa. Veréshez szokott fajta...

Emlékszem arra is, amikor a Honvéd pályát kérés, tiltás, felszólítás, figyelmeztetés ellenére elözönlötték. Akkor a rendőrverésbe beálltak a csapat tagjai is, akik - hála a sajtó áldásos tevékenységének - megdicsőültek és mártírokká lettek. Simonékat akkor nagyon keményen el kellett volna meszelni és eltiltani jó időre. Most mi tartja vissza a csürhét ? Semmi. Verést nem kapnak ( rendesen ), el nem ítélik őket.

Nekem soha nem jutna eszembe kezet emelni egy rendőrre. Igaz én kispolgár vagyok, ahogy ezt itt az asztalnál már több topicban a fejemhez vágták. Nesztek akkor idividuelentelektuel barátaim !

Töfröcsó Creative Commons License 1998.09.22 0 0 55
pipi! Ha látni akarod mi történt ezen a rangadónak csúfolt sz@..on, akkor nézd meg a TV társaságok összefoglalóit! Ha 0 forint lenne a kár a képek akkor is meggyőznének arról, hogy miért kellene kökeményen segberugni az egész magyar focit és mindenkit aki ebből él! Totál szinvonaltalan rendezés meg játék => sz@r az egész, tök mindegy hogy milyen színű!
pipi Creative Commons License 1998.09.22 0 0 54
Nem felmenteni akarom a vandálokat, de amivel telekürtölték a sajtót, hogy több milliós kár keletkezett a stadionba, az nem igaz. A létesítmény igazgatója elmondta, hogy harminezer forint volt a kár, már helyre is állították. Ennyi kár véletlenül is keletkezhetett. Szóval jó lenne tudni, mi is történt igazán. pipi
Lila szakáll Creative Commons License 1998.09.22 0 0 53
Olvasom a Sportban, a nagyeszű Dr. Kőszagú (fegyelmi bizottság) aszonygya, hogy betiltják az UTE-pályát, mer ott vót a meccs.
Azt is olvastam, hogy a huligánok szétvertek egy esküvőt. Betiltják az esküvőket is? Vagy csak a Baross utcát?
Megoldás: törvénymódosítás. 1. balhé - 2 év sitt, 2. - 4, szépen hatványozva, gyorsított eljárással.
A végére egy szép közhely: egyszer már alkothatnának olyan törvényeket is, melyek az ártatlanokat védik.
Enc Creative Commons License 1998.09.22 0 0 52
Tisztelt urak!

Előrebocsátom, hogy hánynivaló ami mostanában a foci és a Fradi körül zajlik.
Bizony, idejét sem tudom, mikor voltam kint meccset nézni, pedig szertem ezt az idióta sportot, és a Csapatot. De nem akarok közösséget vállalni ezekkel az állatokkal.
Viszont van néhány megjegyzésem.
- Nem Fradi-állatok vertek szét egy Balaton parti falut, hanem kispestiek.
- Voltatok már Diósgyőrben? Érdemes egyszer lemenni oda is...
- Az is igaz, hogy a rendőrök türelmetlenebbek, provokatívabbak a fradistákkal, akik primitívségükből adódóan erre sokkal agresszívebben reagálnak.
- Ha már rohamrendőrséget vetnek be, miért nincsenek tele a börtönök ezekkel a huligánokkal? Itt van a titok. Nincs hely...
- Ez a sok szerencsétlen állat egy teljes bajnoki idény alatt nem okoz akkora kárt, mint mondjuk egy bomba a belvárosban. Azok mikor bünhődnek? Ha már felkoncolták az összes terroristát, alvilági nagyfiút az ügyvédeikkel együtt, akkor jöhet a Fradi-tábor.
Ennyi.
Enc

Spisek Creative Commons License 1998.09.21 0 0 51
Keményebb fellépés kell ezek ellen. Én FTC és részben most Dunaferr szurkoló vagyok de ezek már rég nem foci szurkolók a nagy részük a balhé miatt jár ki a meccsekre és nem a játék miatt (igaz emiatt nem járok már én sem). Ezek köztörvényes bűnözők. Minde jog korlátozható így az ember személyiségi joga is.Ilyen esetekben igenis fel lehessen velük szemben használni akár a videót akár a fotót is és jól meg lehessen ruházni őket. Mint annó a csendőrök.
ikrek Creative Commons License 1998.09.21 0 0 50
Utas2!

Sajnos ezt a problémát még jóideig senki nem fogja megoldani, ugyanis a vandalizmust, balhékeltést általában kinövik az emberek.

Az igazi baj akkor kezdődik, amikor egy 30 éves betonagyú, alkoholista még mindig a balhé kedvéért jár meccsre. Ezzel nem lehet mit kezdeni, sem a szép szó, sem a gumibot nem fogja jobb belátásra téríteni.

Amúgy nem vagyok focirajongó, csak azért szólok hozzá, mert a sógorom vettette fel a témát!!! Szia! :)

ikrek Creative Commons License 1998.09.21 0 0 49
Én szerettem mecsre járni...
vasslaca Creative Commons License 1998.09.21 0 0 48
Bocs!
Az előző levélírásakor elfelejtettem hogy a szurkolók személyiségi jogai nem teszik lehetővé a felvételek használatát. Sajna a fotó/videó felvétel nem használható a garázdák kiszűrésére. Mellesleg biztos voltam benne hogy valamelyik szurkoló feljelenti a rendőröket túlkapás miatt. Az esetet nem láttam, így nem tudom kinek van igaza, de az egyik korábbi UTE-valami meccsen lovasrendőrök vigyázták a rendet ebben az utcában is. Nem is volt sem verekedés, sem károkozás.Csak a pénzhiány miatt nem lehetett most is ilyen szintű biztosítást végezni? Fotó helyett hajlandó vagyok a zabot fizetni.
vasslaca Creative Commons License 1998.09.21 0 0 47
Kissé későn szeretnék néhány dolgot elmondani az elő és az utómeccsel kapcsolatban.
Sajnos annak az utcának a végén, ahol lakom ott van az UTE pálya, ugyhogy eléggé "közelről" látom a dolgot.
Szerintem a rendőrök kaptak ki, mert nagyon szarul végezték a biztosítást. Állítólag a megyeri uti (Fradi) és a baross utca felöli (UTE) kapun elkülönítve engedték be a "szurkolókat". Ez sajna nem jött össze, és egy csürhét áttereltek az utcánkon. Olcsón megúsztam, csak egy tükröt, meg egy ablaktörlőt törtek le a feleségem kocsijáról
(nem mentem ki hozzájuk reklamálni :).Biztos a kocsi kezdte...Ettől eltekintve viszonylag békésen (semmi ablakbetörés, csak üvöltözés) átvonultak ezen az utcán.
A pásztorok nem voltak sehol, így a barmok arra kóboroltak és azt csináltak, amit akartak. Ilyenkor sajna a focimeccs miatti látogatók sem mernek szólni a balhék miatt ( meg tudom érteni őket, mert csak Rambo vérmérséklettel és fegyverzettel lehetne szólni hozzájuk ).
Amennyire én tudom ( nem érdekel a sport ) az angoloknál stb. a rendőrök video és fénykép-felvételekkel szűrték ki a randalírozókat. Ezt itt is meg lehetne csinálni, a képek előhívását fizetném. Igaz, hogy ehhez valakinek ott kell lenni a kamera mögött.
Jelenleg a sportújságokból csak a megyeri úti meccseket követem, mert ilyenkor nem célszerű hazaérkezni,vagy otthonról elindulni.

Hi! László

neduddgi Creative Commons License 1998.09.21 0 0 46
Mint mar mashol irtam, Fradi szurkolo vagyok. Ilyenkor azonban mintha szegyellnem magam helyettuk is. De a tobbi patinas klub "szurkoloi" helyett is. Nem lehetne ez ellen tenni valamit? Az angoloknak sikerult allitolag. Nincs racs a jatekter es a palya kozott! Nem semmi... |ego, bocs, mar leirtam, amikor olvastam hogy te is emlited| mindazonaltal ugy hiszem ilyen szegyenteljes esemenyek akkor is elofordulnanak, ha a magyar foci magasabb nivot kepviselne. Erre is az angolok a jo pelda, 10 evvel ezelottrol, de akar a mostani VB-t is emlithenenk.

Szoval csupa kozhely jut eszembe: Kikozosites, ennek semmi koze a focihoz, verekedni mentek, nem szurkolni, ilyesmi...

Sajnos, nem amiatt vagyok kicsit letorve, hogy a Fradi kikapott... Aki meg az ilyen gyozelemnek orulni tud, az nezzen magaba
picit.

Mit gondoltok, ha a sokat emlegetett "szurkolok" ezt a topicot olvasnak (mar amelyik tud), mi lenne a reakciojuk? Szerintem a legvisszafogottabb az lenne, hogy mindegyikunket kirohognenek...

ego Creative Commons License 1998.09.21 0 0 45
Talán az angolokat kellene megkérdezni, hogy ők otthon hogyan csinálják, mert már odáig jutottak, hogy a stadionokban le lehetett bontani azokat a bazi korlátokat, melyektől manapság a többi európai pályán már nem látja az ember a meccset sem.
McAtti Creative Commons License 1998.09.21 0 0 44
Hogy lehetne megakadályozni? Ket hete beszeltem egy francia csendorparancsnokkal. Pont a rendrakasrol, fociszurkolok, meg hogy-hogy a diadaliv nincs telesprezve? Mondta, hogy aki nekimegy a cs/rendornek, azt megverik. Nem hivatalosan, de nagyon. Mondok, ha szetverik a metrot? Aszondta, az baj mert akkor meg eltorhet a kezuk is, hogy soha nem forr ossze rendesen.
Egy olasz vasutallomason lattam par eve: egy csendorharmas odament ot szerecsenhez, akik igen enyhen randaliroztak (pesti metron szokasos hetkoznapi stilusban). Elso mozdulatra nem hagytak abba, szallt nehany pofon, amolyan bekebeli. Egyik napszemuvege a foldre kerult, a csendor rataposott, majd falhoz tereltek oket. Aztan mennem kellett, gondolom agyon nem lottek oket.
Valami ilyen stilus kellene.

Attila

Utas2 Creative Commons License 1998.09.21 0 0 43
De azt mondja már meg valaki, hogyan lehetne megakadályozni, hogy mégegyszer ilyen ne történjen?
robroy Creative Commons License 1998.09.21 0 0 42
Amíg gépeltem már jött is válasz. Először is igazad van Ego, ebben a formában tényleg rengeteg állami pénz áramlik a fociba, de ennek köszönhetően néznek úgy ki a stadionok ahogy. Ráadásul leendő sportminiszterünk úgy döntött, hogy maradnak is állami kézben akkor viszont mi a francból gazdálkodjon egy sportklubb. És ez így van szerintem minden sportlétesítmény esetében nemcsak a labdarúgópályák esetében, amelyeket vidéken nemcsak focira használnak. Ha tévedek előre is elnézést kérek.

Üdv

robroy Creative Commons License 1998.09.21 0 0 41
Egyébként káromkodó edzőkről, meg bumkó szakvezetőkről mesélhetnék, mivel jó párral volt dolgom. Az edzők többsége úgy viselkedik mint egy zupás őrmester, amivel nálam épp ellenkező hatást érték el mint szerették volna. Végül mindig én álltam fel, és kerestem más szakosztályt vagy edzőt. Ezt csak azért írom le, mert a szakvezetés minősége nemcsak a labdarúgásban katasztrófális, ezért lehet hiába kapna a többi sport nagyobb támogatást a labdarúgás kárára. A gondok mélyebben gyökereznek, sajnos. A maradandóbb nyomott hagyó sportágaim az úszás, triatlon, karate, és futás. A karate kivétel ott sajnos az edzőterem szűnt meg, amit a mai napig őszintén sajnálok. (Mi nem verekedni tanultunk hanem tiszteni, és becsülni másokat. Ez igen ritka ma úgyhiszem.)
Üdv
Töfröcsó Creative Commons License 1998.09.21 0 0 40
T Robroy!

Akkó mi sok mindenben hasonlítunk én 7 éves korom óta...
Szóval én ezt a dolgot inkább úgy oldanám meg, hogy ezt a focit már teljesen magára hagynám fulladjon a saját sz@..ba! Azt te sem gondolod komolyan, hogy a jelenlegi sportvezetőket el lehet távolítani????

Helyette meg sok kosárlabda palánkot és pályát csináltattnék, ping-pong asztalokat....stb. És egy teljesen amatőr alapokon építkező, Amatör Junior-Ifi SportLigát. Iskolák közti bajnokságok stb... Amúgy olyan házi olimpia szerűen torna, foci, úszás, ping-pong, kosárlabda, kerékpár, atlétika stb. Ami pénz elmegy a focira az ezt bőven fedezné...tudod sportolni lehet tornagatyóban is nem csak Umbro, Nike, Adidas cuccokban.

ego Creative Commons License 1998.09.21 0 0 39
Kedves Robroy!
Tévedsz, amikor azt írod, (2:41 PM)hogy a mai fociban nulla állami pénz van. A csapatok (az egy Stadler FC kivételével) állami tulajdonú és az állam által fenntartott stadionokban játszanak. Kb. egy éve kérdeztem meg Benedek Fülöptől az FTC akkori társadalmi elnökétől, hogy mennyit költ az FM a fradi létesítményekre. Nos, évente 600 milliót. Tedd hozzá az épületek és berendezések amortizációját és azt az elmaradt hasznot, melyet az egyéb célú hasznosítás jelentene. (Azon a földterületen, melyen a Fradi pálya áll pl. biztosan jó bevásárlóközpontot lehetne építeni. Mennyit lehetne lenyúlni a terület bérleti dijából évente?) Ha ezeket országos méretekben összeadod, akkor máros jól fogod látni, mibe kerül nekünk ez a "profi foci". Nem nullába!
robroy Creative Commons License 1998.09.21 0 0 38
T. Töfröcsó!

Alapjában egyetértek veled, én 10 éves korom óta sportolok, elég sok mindent kipróbáltam de a focit soha (úgyértem igazi csapatban edzések meg miegymás) mégis azt nézem a legszívesebben mert szép és izgalmas játék. Sokkal jobban el lehet nézni mint a teniszt. Úgyértem az IGAZI FOCIT. Hiába nyomnál milliókat a tájfutásba ha 100 gyerekből 90 focizni akar. Szerintem a megoldás a káromkodó vezetők azonnali kirúgása, a tehetségtelen játékos azért nálunk sem sokáig rúg labdába (mármint a fiatalok között)a profi labdarúgás feltételeinek megteremtése (nemcsak beszélni kell róla). A szurkolókkal sajnos nem tudom mit lehetne kezdeni, bár vannak bizonyos országok (Anglia például) ahol találtak megoldást.
Üdv

Utas2 Creative Commons License 1998.09.21 0 0 37
Igen,

de hogyan lehetne ezeket az alakokat távol tartani a meccsektől?

Egyáltalán, kinek az érdeke, kinek a kötelessége, hogy tegyen valamit és a szombati csata ne ismétlődjék meg?

Brian Creative Commons License 1998.09.21 0 0 36
Üdv!

Én is egyetértek az előttem felszólalók többségével, de már nem akarom tovább
sértegetni az igazi állatokat, akikhez ezeket a primitív, sötét egyedeket hasonlítjuk.
A probléma gyökere szerintem visszavezethető a magyar társadalom helyzetéig
(rendőrség helyzete, jogai / általános emberi morál) de ebbe nem akarok most
belemenni.
Végül is csak a figyelmeteket szeretném felhívni egy nagyon találó cikkre, hátha
valaki még nem olvasta:
(sajnos linkelni még nem tudok, így sajnos ez van...)

http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=951&CID=50&AID=34979

Töfröcsó Creative Commons License 1998.09.21 0 0 35
Bocsi a hibákért! természetesen egyéb...stb
Töfröcsó Creative Commons License 1998.09.21 0 0 34
T Robroy!

(egészséges emberek=kevesebb TB kiadás) ezt az összefüggést már én is felvázoltam a kell e nekünk foci EB topicban! De szerintem pont nem a foci utánpótlás az ami egészséges elemeket nevel ki a társadalom részére! És semmi sem ami a mai magyar fotbal körül mozog! Itt most nem szeretném felsorolni a dohányzó serdülő csapatokat, káromkodó sportvezetőket, tehetségtelen játékosokat, tahó szurkolókat...stb., ezt már megtettem ott. Én azt hiszem a fönti arányosságot egyébb sportok támogatásával sokkal inkább hozni lehetne! Tudod: kajak-kenu, úszás, atlétika, kerékpározás, triatlon, tájfutás, stb... A jó példa taxativ felsorolása tovább tartana mint a rosszé!

fuh Creative Commons License 1998.09.21 0 0 33
lemaradt:
OFF
A meccs napja október 3.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!