Keresés

Részletes keresés

Medwe Creative Commons License 1998.07.21 0 0 28
lya, ammás!
:-)
ZöPö Creative Commons License 1998.07.21 0 0 27
Naná, hogy észrevettem, de úgy gondoltam, belemegyek a játékba. Hiba volt?
Medwe Creative Commons License 1998.07.21 0 0 26
ZöPö, kérlek, plíz, pázsálujszta!

A stílusából észre kellett volna venned, hogy az "ogur" a "madár" újabb nickje. Alább Te is írtad valahol, hogy érvekkel itten nem lehet. Akkómeg minek?
Tudod, aki a szarral hadakozik, szaros lesz maga is.

ZöPö Creative Commons License 1998.07.21 0 0 25
Egyébként elolvastam.
ZöPö Creative Commons License 1998.07.21 0 0 24
Kedves Ogur!

Ne haragudj, tudom, hogy nagyon rossz néven fogod venni, hogy erre hivatkozok, de megnéztem: hozzászólásaid száma jelen pillanatban 3 azaz három. Ebből arra következtettem, hogy nemrég vagy a Törzsasztal látogatója, nem ismerhetsz bizonyos itteni tényeket. Ezért kérlek, nézd át a "madár" által nyitott topicokat. Ha figyelmesen és elfogulatlanol végigolvasod őket, észreveheted, hogy a tollas barom hetek óta a következőt játssza:
- bedob egy témát, általában igen szélsőséges és egyoldalú politikai beállítottsággal
- tényekkel-érvekkel soha nem támasztja alá
- a te érveidre mindössze annyi válasza van, hogy "hazudsz!"
(Ez utóbbi annál is érdekesebb, mivel gyakran szóról-szóra megismétli azt, amit te mondtál, majd ezek után hazugoz le.)

Ha marad kérdésed, tedd fel bátran!

A "madar"-at vezérlő elveket kérlek vitassuk meg az erre nyitott "madár" c. topicban!

Wágner úr Creative Commons License 1998.07.21 0 0 23
Valentine sztrovacsek, na, azért egy-két jelentéktelen és kevéssé ismert nevű gondolkodó, író, költő, festő, szóval csupa olyan művészforma még akad ott azért, igaz, hogy sosem az "uralkodó osztályokból és családokból" :)))

Van persze 1 világhíresség is, akit meg lehet említeni, de csak azért mert ezt talán külföldön is ismerik:

Valentine Creative Commons License 1998.07.21 0 0 22
Vajon mér volt ennek a cárnak a nickje "Véreskezű"? Szerintem nem véletlenül.

ps. Nem vagyok komcsi. De azért, mert valakit ők tettek el láb alól, akik maguk is egy híján a deákné vásznánál, attól még nem kell belőle hőst/mártírt csinálni.
Az oroszok, ha a múltból próbálnak erőt meríteni csak bolsikkal, azelőtt pedig cári önkénnyel találkoznak. Nem ezekből kellene a jövőt kigyökereztetni. Ezt jól megmontam.

Wágner úr Creative Commons License 1998.07.21 0 0 21
A pravoszláv pátriárka és szinódus (akik mellesleg, a kormánnyal szemben nem ismerik el a maradványok valódiságát) kiadott felhívásában nem a "bolsikat", hanem az egész orosz népet szólitja fel "bűnbánatra", az átélt nyolcvan év eseményeinek "lelki átgondolására", s mindezt azzal a céllal, hogy megteremtsék a manapság ugyancsak szükséges megbékélést, meszüntessék a viszálykodást és hozzájáruljanak az ország - első sorban morális - újjászületéséhez.

Az orosz pravoszláv egyház kompromisszumként "szimbolikus temetést" javasolt, de a kormány ragaszkodott a maradványok "eredetiként" való újratemetéséhez - ebből is látható, hogy mindenki a maga érdekét tartja szem előtt, a cirkusz és a nagy felhajtás pedig manapság is bármiféle "igazságnál" előbbre valóbb.

"Legyen vodka - ürügyet meg majdcsak találunk hozzá!" (ősi orosz mondás)

Medwe Creative Commons License 1998.07.21 0 0 20
elóvastam!
Wágnerúr, ZöPö, HJM, Soltika, Mogorva sztrovacsekok rulez!
A többiek (az az 1) az(ok) meg vezeklő bolsi(k).
HJM Creative Commons License 1998.07.21 0 0 19
Ugyanarra gondoltumk kedves Wágner sztrovacsek!

Úgyhogy légyszi igyál az én egészségemre is.

ogur Creative Commons License 1998.07.21 0 0 18
Zöpö,
a stílusod enyhén szólva idegesítő, mi lenne ha el is olvasnád azt amire ilyen mocskolódva reagálsz?

Wágner úr Creative Commons License 1998.07.21 0 0 17
HJM sztrovacsek, itt nem a "magyar" vagy "orosz" vagy akárnmilyen valóságról van szó - én a "hatalomért vívott küzdelem" természetéről és egyes megnyilvánulásairól írtam, márpedig akkor beszélhetünk akár olyan Madárnak bizonyára tetsző dolgokról is, mint amilyenek "Néró az őskommunista", vagy "A szultán selyemszallagja és a bolsevizmus mézesmadzagja", vagy "A csumba-csamba törzsfőnökségért folytatott harcban alkalmazott bunkó, mint a másként gondolkodók tól való megszabadulás liberálbolsi szerszáma" stb. velő(kiloccsantó)s eszmefuttatások is lehetnek.

Na, mégis megyek inkább Sörözni - ez egy bolsevista trükk lesz a részemről :)))

HJM Creative Commons License 1998.07.21 0 0 16
Kedves Wágner úr!

Annyira találó a "leírásod", hogy a mai magyar valóságra ismertem benne.

De lehet, hogy csak megcsapott a korcsmád sörszaga? :-))

Wágner úr Creative Commons License 1998.07.21 0 0 15
Továbbra is azt állítom, hogy teljesen mindegy, hogy milyen maszkot hordanak a "hatalmasok" - amikor az "egy és osztatlan birodalom és az egyeduralom híveinek", majd később "kommunistának" kellett mutatkozniuk, akkor az is álarc volt, amikor a mostanában divatos "demokrata" maszkot veszik fel, akkor az sem változtat a lényegen - a hatalom és semmi más nem kell nekik, bármilyen cimkével is takarnák ezt.

A hatalom megtartásának eszközei pedig a cári "opricsnyina-ohrankától" kezdve, majd a "cseka-gpu-nkvd-kgb"-n keresztül, egészen a mai maffiás "üzleti megbízásokig" bezárólag valójában sokat nem változtak, igy aztán ebből a nagyon hosszú folyamatból éppen a "bolsikat" kiemelni és a többit elfelejteni, ugyancsak nagyvonalú és sajátos "szemléletet" tükröz. A valamikor forradalmi és polgárháborús "bolsikat", az idealistákat, az ún. "régi gárdát" pedig a sztálini diktatúra kiszolgálói a huszas-harmincas években már mind-mind, egytől egyig kivégezték, mint a "nép ellenségeit", igy aztán nemigen volt módjuk "vezekelniök" a "szegény cári család ellen elkövetett bűneik" miatt.

ZöPö Creative Commons License 1998.07.21 0 0 14
Nané, a hazug, tollas guanótermelőnknek új nickje van! De miért nyit mindig újabb és újabb hotméleket? Ezt nem értem!
csucsu Creative Commons License 1998.07.21 0 0 13
Kedves Wagner úr!
Az sok összehordott , gyanús, fele-sem igaz "tény" mit sem változtat azon, hogy Oroszország mai, siralmas helyzete nem a cár-atyuskának, hanem legyilkolóinak köszönhető. Azt, hogy a "haladó"világ mikor, mit üdvözölt, az csak az idő elött megüdvözültek számában mérhető, és nem lenne "divat" az ártatlanok újra temetése, ha nem szorgoskodtak volna sok évtizeden át a halál haladó beszállítói. Az áldozatok közé tartozott a cári család is, isten nyugosztalja őket. Pándy -ál-tiszteletestől tudjuk, hogy a gyilkosok irtóznak a csontoktól. Ezért mésszel, sósavval, és más eszközzel mindig megpróbálják eltüntetni áldozataik maradványait. Ez azonban néhány esetben az istennek sem sikerül, a holtak visszatérnek, a gyilkosok egy része meg berezelten vezekel.
Mások gúnyosan mocskolódnak, de az összes mocsok rájuk hull vissza.
-Madár-
ZöPö Creative Commons License 1998.07.21 0 0 12
Bocsánat, részegségemben elfelejtettem az alanyt egyeztetni az állítmánnyal. Bunkó ZöPö!
ZöPö Creative Commons License 1998.07.21 0 0 11
Wágner úr, amiket írsz, csodálatosan igaz, de duplán(triplán:-) nem illik ide.
1. Ezek észérvek, amelyekről madárnak fingja nincs.
2. Ezek észérvek, mi inkább igyunk tovább! :-))
Wágner úr Creative Commons License 1998.07.21 0 0 10
A "jó cár atyuska" mitoszából nagyon sokan és egészen jól megéltek már, s ez ma sincs másképp. Oroszországban pedig nem annyira a tehetetlen Nyikolájból, hanem az egész akkori rezsimből lett mindenkinek elege, s ne felejtsük el azt sem, hogy a cárizmus bukását az egész akkori haladó világ üdvözölte.

Madár megint jó szokása szerint csúsztat és összemos teljesen különböző dolgokat, mert úgy tesz, mintha elfeledkezne róla, s egy szóval sem említi a "jó cár atyuska" diktatúrájának olyan apró csínytevéseit, mint a templomi zászlókkal és a cár atyuska képeivel felvonuló tömegbe való belelövetést a "véres vasárnapi" körmenet alkalmával 1905-ben, a Patyomkin-filmből jól ismert "lépcsőjelenetet", az 1912-ben a lénai aranybányáknál a bérükért tüntető tömeg szétlövetését (700-nál több halott egyszerre), illetve az orosz cárizmus által már jó régen felvállalt "Európa csendőre" szerepet, s eképpen az 1848/49-es magyar szabadságharc letörését is - természetesen ezt mind-mind a bolsik követték el, s emiatt a mostani Borisz cárnak vezekelnie kéne és nyilvános bűnbánatot gyakorolnia. Az pedig teljesen mindegy, hogy a mostani "jó cár atyuska", a nagy demokrata, csupán néhány éve harckocsiszázad-éleslövészetet rendezett fővárosa közepén és a jogállamteremtés jegyében szétlövette a papirforma szerint mégiscsak "törvényes" országgyűlést.

Oroszországban mindig is túlsúlyban voltak a hatalom megszállottai, akiknek teljesen mindegy volt, hogy milyen maszkot kell felvenniök adandó alkalommal ahhoz, hogy ezt a hatalmat megragadhassák és főleg megtarthassák, épp ezért az ilyen "bolsi"-duma nagyon is átlátszó fogás, hiszen csupán egy címke megváltoztatásával egészen jól lehet vele operálni az aktuális tömegkábítási igényeknek megfelelően.

Hű, már megint sokat vagy keveset ittam, megyek s azonnal bevágom a témához illő "barnamedwe" koktélomat :))))

HJM Creative Commons License 1998.07.21 0 0 9
CIRKUSZ! Kenyér nélkül!
"Még kér a nép...."
soltika Creative Commons License 1998.07.21 0 0 8
Wágner úr
Teljes mértékben egyet értünk veled még a sör
vodka mértékben is.
Az egész csak egy nagy PIJÁR fogás az ecceri nép hülyitésére merthogy 2000ben választások lesznek Oroszországban és nem lehet időben elkezdeni rá a felkészülést.
Amúgy nem bizonyosodott be a maradványokról
100%-ban de még 50ben sem hogy az ténylgesen
az 1917februárjában lemondott excáré.
Az ötletet lehet hogy tőlünk vették mert nagy
divat volt itt is ez az újratemetésdi.
Kérjük a liszenszdijat!
sörbaráti tisztelettel:
soltikavodkaissza + Dr.Finci kutya Főlerágottcsontutáló
ps.:
Madár
Tudtommal az akkori járási /területi/pártitkárt aki a kivégzés szinhelyét lebontatta úgy hivták mint a mai Orosz elnököt.
Az a cáratyuska meg addigra/amig kivégezték/
legalább 1millió honfitársát hajszolta halálba.

Wágner úr Creative Commons License 1998.07.20 0 0 7
No, ezt az oroszok az újságjaikban, de főleg az interenetes fórumokon egy kissé másként írják, biztosan a vodkától van :)))

A legtöbben abban egyetértenek, hogy ideje volt már elföldelni tisztességesen, hiszen emberekről van szó. Abban is a legtöbben egyetértenek, hogy a "múzeumi kiállítási tárgyat" (sic!) is célszerű lenne már eltemetni - ezt biztosan a bolsi bűnbánatosok írják igy.

Aztán innentől kezdve már nem olyan az egyetértés, de ahány párt van, az most mind ott nyüzsgött, mert ez is a politikai harc része, lehet villogni és nyilatkozni. A népeknek pedig nagyobb kedvük van a nyeletkezéshez, mint a nyilatkozáshoz - ezt meghagyják a hülye politikusoknak, természetesen csak azért, mert sokkal inkább izgatja őket, hogy mikor kapják meg az elmaradott fizut és nyugdíjat, amiből kenyeret vesznek (meg piát!), cirkuszba meg járjon az, aki nem tud enélkül meglenni!

Vodkát (a Sör mellé)!

M Creative Commons License 1998.07.20 0 0 6
A Cárt és családját azért végezték ki mert a fehérek előrenyomultak és félő volt hogy kiszabadítják.Ezt a bolsevikok nem engedhették meg maguknak.
Ezek voltak a gyakorlati okok.
Azután meg megmutatták hogy innen nincs
visszaút.
Ezek meg az elviek.
Valóban nem szép dolog gyilokolni de a 20. század történelme erről (is) szól.
Valóban az áldozatoknak meg kell adni a végtisztességet.
Ha ezt ma elkezdenénk és megkapná mindenki ahogy illene a 21. században nem csinálnánk semmi mást.
ZöPö Creative Commons License 1998.07.20 0 0 5
madár: hazudsz!
madar Creative Commons License 1998.07.20 0 0 4
Lehetne úgy nézni: nem történt semmi más, csak ami megkülönbözteti az embert az állattól: valakik eltemették halottaikat.
(Mert a holtakat el kell temetni.)
Itt azonban ártatlanul legyilkolt emberekről van szó. (A bűnösöknek vezekelni kell.)
De a vezeklés akkor lesz igazi, ha a főgyilkos múmiáját is végre eltemetik.
Mogorva Creative Commons License 1998.07.20 0 0 3
Már félre ne érts! Mint embert nagyon sajnálom, épp úgy mint a történelem során kivégzet, meggyilkolt összes embert. Valahogy a világnézeti elképzeléseimből kifolyólag viszont nem szenvedhetem a született vagy kreált uralkodókat, hatalmasságokat, királyokat, stb... Legyen az Romanov vagy akár Lenin, esetleg Diana hercegnő.
Amint a szerencsétlen sorsú embernek szól a gyász, azzal egyetértek. Itt azonban az "uralkodónak" szól, akire a szerencsétlen birka nép nosztalgiával emlékszik, hogy bezzeg akkoriban, ajjajj...
Ugyanmán.

A Borisz minden oroszok seggfej alkoholista főcsibésze mit gyászol azt végképp nem értem.
A színházat nem kéne az utcára vinni.

madar Creative Commons License 1998.07.20 0 0 2
Kedves Mogorva!
Valóban, úgy tűnik, szerényre, csöndesre sikeredett a bolsevikok vezeklése, így nem csoda, hogy az Obscsaja Gazeta megjegyezte, „lehet, hogy önmagát temette el az, aki nem jelent most meg”.
Hogy a szerencsétlen cár véreskezű lett volna? Hiányosak az ismeretid. Na és a "pereputtya"? Kisgyerekek, csecsemők, dajkák, nevelőnők, stb. Igazi bolsi hősiesség volt végezni velük. Lenini hősiesség. A vérbajos idióta legszebb hőstette.
Mogorva Creative Commons License 1998.07.20 0 0 1
70 év múlva megéri a világ, hogy a kivégzett román diktátort Csaut és nejét is piedesztálra emelik és könnyes szemmel újratemetik. Nanee..
Mogorva Creative Commons License 1998.07.20 0 0 0
Ja! 80 év után. Na ne röhögtess mán.
Aztán mié van az a nagy bűnbánat? Mer kivégezték a véreskezű cár atyuskát és pereputtyát, vagy azért a korszakért ami ezután következett?
madar Creative Commons License 1998.07.20 0 0 topiknyitó

SZENTPÉTERVÁR – „Mindanynyian bűnösök vagyunk s most, ha késôn is, vezekelnünk kell, ez történelmi kötelességünk!” Ezeket a pénteki gyászszertartáson, a Jelcin által kimondott gondolatokat ismételték a Péter-Pál-székesegyháznál zuhogó esôben órákon át várakozó péterváriak, akik szombattól róhatták le kegyeletüket az utolsó orosz cár sírjánál. Többségüket ugyanis nagyobbrészt a bűnbánat, a vezeklés hozta ide az áldatlan idôben, nem a kíváncsiság.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!