Keresés

Részletes keresés

Pepin Creative Commons License 1998.07.07 0 0 20
Hát ez az, kedves Wágner. Én úgy emlékszem, hogy Wágner Úr soha nem józanodott ki, soha nem változott vissza Zaturekké. Ha ez mégis megtörténhetett, akkor bármi más is.:-)
Zaturek Manfred Creative Commons License 1998.07.06 0 0 19
Kedves Árpi!

Nem malmoztam soha, kotonatolmács voltam :)))
Az említett "Nagyokat" pedig szintén kizárólag kotonai témájú értekezleten szinkronoztam. A civil-szférában (néhány maszek buli) pedig csak a Mafilmesekkel dolgoztam. Német szinkronos akkoriban a mi ferdítőbandánkban nem volt (angolosból is csak egy).

Pepin, kedves! Mit aggódsz? Hisz nem történt semmi, csupán józanul folytattuk a beszélgetést egy darabig :)))

Vajk Creative Commons License 1998.07.06 0 0 18
Ubi !

azt kifelejtetted, hogy brodyval meg egy iskolaba is jartal, igaz par ev elteressel:)))

En Deutsch Tamast ismerem es Petert, az occset. Egy osztalyba jartam vele es sokat buliztunk uyg egyutt, hogy ott volt a batyja is. Igaz ennek jo par eve, es mar nem mennek oda tolakodva Tamashoz, hogy: Szia, ugye megismersz? Pedig megismerne, mert meg egyutt is sportoltunk a MAFC-ban. Aki hires lett az ismeretsegi korombol, azzal kerulom a kapcsolatot, felve attol, hogy engem is besorolna az "udvaroncai" koze, holott ez all talan a legtavolabb tolem.

Pepin Creative Commons License 1998.07.06 0 0 17
Hohó, itt valakit lezaturekeztek! Hogy ebből mi lesz...:-))
Árpi Creative Commons License 1998.07.06 0 0 16
Tisztelt Zaturek Manfréd Úr!
Azért ez a közös ismerős milyen becsapós dolog! Én ugyanis egy teljes nemzedékkel vagyok fiatalabb. Mint Nagy Elődökkel beszélgetgettünk párszor a fent (alább) nevezettekkel. A Dinnyés például egyszer de lehúzott minket, mikor ő volt a zsűri... Azért amikor újra találkoztunk, addigra már én is tudtam, hogy igaza volt. Érdekes dolog, hogy amikor ilyen "alulról felnézek és marhára örülök, hogy szóbaállnak velem" kezdetű beszélgetésekből is milyen jól kijön néha, hogy a másik is ugyanolyan, legfeljebb többet látott már.
Aztán ahogy szaporodnak a vidéki kisfiú ismerősei, rájön, hogy errefelé ugyan nagyobb a híresség-fluxus, de az emberség itt sem több. Aztán vagy a csillogást értékeled, vagy a fényt, ha érted, mire gondolok.

No Wágner sztrovacsek! Azért Batáviából vagy valamijen más rendes ültetvényről is lehet nekünk közös ismerősünk. Bizonyos cinkron tómácsoknál német nyelvűjek köszt ismerős vagy-e? Mongyuk 8-10 évvel ezelőtt malomipari konkurencián vagy mi konterézián (nem, fijúnév jön) konFerencijján jártál? Na Söröt a közösökre!

Wágner úr Creative Commons License 1998.07.06 0 0 15
Árpi sztrovacsek :))) Közös ismerősök? Dinnyéssel egy időben (67-68-ban) rendszeresen együtt zenéltem, Boros Lajos pedig a szomszéd osztályba járt általánosban, illetve 2 házzal arrébb lakott, együtt rúgtuk a bőrt mindig, egyszer meg két hétig úttörőtáborban voltam vele és mellettem aludt a szalmazsákon :))))

Mondani sem kell, hogy ezt sem Wágner úrként írom. Sört a közös ismerősökre!!! (ez már Wágner :)))

Árpi Creative Commons License 1998.07.06 0 0 14
Megboldogoult zenész koromból: Dinnyés József, Boros Lajos, Voga János és Turnovszky Tamás, és valaki, aki nem zenészként ismert, Horváth Aladár (v.milyen roma érdekképv.)
Ifjú koromból politikusok: Kiss Péter volt munkaü. miniszter (főnököm volt), Wotsch Péter akire most akarnak valami fontosat bízni. Egyetemi újságíró koromból néhány (azóta) főfoglalkozású sajtós. Mit mondjak? Büszke talán Dinnyésre vagyok, a többire nem nagyon...
nahat Creative Commons License 1998.07.06 0 0 13
Zöldubi!

A híres zenészek sorából kifelejtettél engem! Na de ijet! :-))))))))))))))))

Wágner úr Creative Commons License 1998.07.06 0 0 12
ST-I sztrovacsek! Az az igazság, hogy egy személyes ismeretség kapcsán egész más szempontok jöhetnek elő, mint ami egy embert "híressé, hírhedtté" tesz. Pld. "tolmatsch szemüvegen" át minden másképp néz ki! Már írtam valamikor róla, de megismétlem, hogy ne kelljen keresgélned:

A legideálisabb szinkronom (!!!) a vénöreg Brezsnyevvel volt. Túl azon, hogy minden le volt írva és lefordítva előre, olyan lassan dumált, hogy háromszor körülrohantam volna, megittam volna (meg is ittam) sokk üveg Sört és még papír nélkül is lazán aludhattam volnba egy jót, mire a mondat végére ért.
Na, akkor ettől erről a hapiról most valami jót mondtam? És netán a hadarós Vikit leszóltam volna, mert azt szinkronozni felér egy öngyilkossággal?

Kádárnak egy-egy nagy értekezlet után az volt a szokása, hogy összehivatta a "technikai személyzetet" és mindenkinek megköszönte a munkát, vigyorogtunik is rendesen, hogy most aztán egy hétig nem fogunk kezet mosni. Most akkor ettől demokratikusabbnak kell tekinteni, mint pld. az arisztokrata allüröket szerető, kimért modorú Antallt?

Most csak a leghíresebbeket soroltam ide, akikkel nemWágnerként melóztam. Attól mert "híres" valaki, máris "meredekebben hugyozik"? (Robert Merle)

Zölduborka Creative Commons License 1998.07.06 0 0 11
Sot matol az egesz In Line-t ismerem, mert reggel az M1-esen egy benzinkutnal osszefutottam veluk (epp Becsbe mentek koncertezni) es beszelgettunk egy par percet.

Ubi

Zölduborka Creative Commons License 1998.07.06 0 0 10
Pontosan milyen szinten kell ismerni, hogy azt mondhassam "ismerem"?

En peldaul eleg sok hires zeneszt ismerek, ugy, hogy joparszor talalkoztam veluk, kulonbozo koncerteken es volt, hogy beszelgettunk is.(pl. Brody,Borlai,Szendofi,Presser,az egesz Wei Wu Wei,Solti, nem zenesz :Gerloczy Magdolna (volt szepsegkiralyno)).
Sot ezek kozul a Brody-val meg zeneltem is egyszer egyutt es sok olyan koncertre eljott, ahol az egyuttesemmel jatszottam (amiben a Gerloczy Magdi huga volt az enekesno).
Bizonyos szempontbol a Mike Stern-t is "ismerem", mert egyszer volt egy koncertje Varsoban egy kis kocsmaban, ahol a koncert utan kb. negy-ot mondat erejeig "beszelgettunk" vele, majd alairta ket CD-jet.
Na errol ennyit.

Ubi

p.s.:egyszer en is ismert leszek... valahogy!

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1998.07.06 0 0 9
sti !

Ne légy türelmetlen ! Egy óra telt el a nyitástól. Jöhetnek még jobbb idők is.
Meg jobb topic-ok ... :-))

Jazzy Creative Commons License 1998.07.06 0 0 8
Én magam is egy híres ember vagyok.
sti Creative Commons License 1998.07.06 0 0 7
Fiúk, ezek után akkor két kérdésem van:

Miért nem lehet topicot törölni?
Hol a kardom, amibe beledőlhetnék?

Wágner úr Creative Commons License 1998.07.06 0 0 6
Valóban, nem egészen pontos a kérdés, mer´hogy a teret és az időt aztat össze kell hangolni. Mint az az őrmester, aki mondta a bevonultatott értelmiségnek, hogy na, most akkor, emberek, ásni fognak. Egy árkot. Innen a kerítéstől és egészen ebédig :)))

Amikor egyszer elbődültem, hogy megírom az "Én csak egy sz@rtolmatch voltam" c. memoáromat, egy jóakaróm aszonta:
"Vagy név nélkül írod, és akkor a kutyát sem érdekli, vagy névvel, és akkor szétkapkodják, DE annyi pert kapsz a nyakadba, hogy a gatyád is rámegy!" Igy aztán úgy döntöttem, hogy jobb a Pofa Sör és a hírnévtelenség! :)))

sti Creative Commons License 1998.07.06 0 0 5
Vagy akkor nem mondjatok minősítést, csak hogy kiket ismertek.
38 Creative Commons License 1998.07.06 0 0 4
élsport,zene,rádió,modellek,politikus,ilyesmik. Konkrétan pont én is azért nem írok, mert nem azért barátkozunk, hogy "kibeszéljem" Őket, de hidd el semmi különös
sti Creative Commons License 1998.07.06 0 0 3
T. 38!
Milyen területről?
sti Creative Commons License 1998.07.06 0 0 2
T. Sehonnai!
Esetleg név nélkül?
38 Creative Commons License 1998.07.06 0 0 1
Én sokat ismerek, röviden:ugyanolyan emberek mint bárki más. Némelyik talán közvetlenebb, természetesebb is, mint az átlag. Némelyikben van valami féle többre törekvés, de ez sem kóros. Szóval hús-vér emberek és nem is veszed észre, hogy "híres emberek".
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1998.07.06 0 0 0
Kedves sti !

Rádiós emberek közül van néhány. Van aki műsorvezető, van aki hangmérnök.
De csak egy délelőtti rendszeres sportolás erejéig vagyunk együtt, sokat mondani ez alapján nem lehet. De ha lehetne sem tartanám illdomosnak, hogy írjak Róluk a beleegyezésük nélkül.

Bocsi, ez van.

sti Creative Commons License 1998.07.06 0 0 topiknyitó
Azon töprengek, hogy elég sok ember ír ide, és a nagy számok törvénye alapján vajon van-e köztünk valaki, aki ismer valamilyen híres embert? Én pl. személyes barátomnak, ismerősömnek sajnos nem mondhatok egyet sem, de kicsit alaposabban tájékozott vagyok egy-két híresebb ember tekintetében és némileg csalódott is vagyok, más az amit teljesen távolról megismeni véltem ahhoz képest, amit így utólag tudok.

Azaz, várok hozzászólásokat azoktól, akik ismernek híres embereket, vajon tényleg olyanok-e, mint hinné az ember őket.

Vagy esetleg ki kivel ismerkedne meg, ha egyáltalán megkockáztatna bárki ilyen esetlegesen illúzióromboló találkozást.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!