Keresés

Részletes keresés

Tdeak Creative Commons License 1998.07.04 0 0 175
Oknyomozo

Az en meglatasom szerint jelen esetben az indok ter el a tortenelem folyaman az ilyen eszkozokkel vegrehajtott merenyletek indokaitol. Ha visszagondolunk pl. az orosz carok ellen vegrehajtott merenyletekre, a Hitler ellen 2 (!!!) izben is megkiserelt robbantasos merenyletre (nemcsak '44-ben, mar 1939-ben is megkiserelte egy Georg Elser nevu asztalos felrobbantani), itt majdnem minden esetben egy "magasztos","szent", a tobbseg erdekeit szolgalo cel vezette (vezette volna?) az elkovetot. Jelen esetben szimplan egyeni, onzo, mocskos erdekek BARMI ARON - hangsulyozom BARMI ARON - valo ervenyesitese volt a vegso cel, barmilyen eszkozzel.
En az egyeduli megoldast az ilyen helyzetekre mindenfelekeppen az allampolgari osszefogasban latom. Tudnia kellene mindannak, aki az ilyen eszkozokkel elo szervezetekkel tart kapcsolatot, hogy szamithatna a tarsadalom teljes megvetesere, kiutaltatasara. Ezalatt nemcsak az ertem, hogy ne valalhasson kozeleti funkciot, hanem azt is, hogy a sarki fuszeres se legyen hajlando kiszolgalni az illetot. Magyaran az ossztarsadalom vesse ki magabol.
Egyebkent erdekes, hogy a robbantas az USA-ban is, a gengszterizmus chicagoi fenyponja idejen abszolute bevett eszkoz volt. Peldaul az 1928-as kormanyzovalasztast a sajto "ananasz-valasztasnak" nevezte, mert itt a szavazok megdolgozasara hasznaltak a kezigranatot. Az elovalasztast megelozo napon a demokrata jelolt egyik szponzorat - tortenetesen egy kavehaztulajdonost - felrobbantotta egy bomba, illetve ugyanaznap a demokrata jelolt hazaban szinten bombat fedeztek fel. A merenylet szalai egyertelmuen Al Caponehoz vezettek, akinek a hivei az elovalasztason sulyos vereseget szenvedtek. Erre egy varosi kuldottseg kereste fel Al-t es megegyeztek vele, hogy a valasztas idejen az osszes "hoborgos" gengsztert racs moge teszi. Igy a tenyleges valasztas eppen Chicagoban zajlott a legnyugodtabban, a demokrata jelolt gyozott. A Capone - ellentetben a "mi" gengsztereinkkel - okos volt. Felismerte, hogy a "varos rendorekent" sokkal nagyobb tekintelyre tett szert, mintha tenylegesen megnyerte volna a valasztast ...

Udv

madar Creative Commons License 1998.07.04 0 0 174
Kedves Csaszi!
Szívesen reménykednék, hogy igazad van és a szervezett bűnözésnek, az ilyen iszonyatos gaztetteknek semmi közük a politikához.Enegem a megtörtént dolgok mégis a jólismert moszkvai leszámolásokra emlékeztetnek. (Különösen az egyik ezt megelőző nagy bűntény: Fenyő meggyilkolása) Nem azért mert paranoiás vagyok és mindenről, mint mórickának "az" jut az eszembe, hanem mert a társadalmi helyzet ott hasonlít leginkább a miénkhez ( politikai hatalmát vesztett, tehetségtelen, de rendkívül erőszakos "elit" uralma, a kapitalizmus építése coclista káderekkel, stb). Ráadásul, mint hír morzsákból tudjuk: ez robbantás sok milliárdos korrupciós és egyéb bűnüggyel összefügg, az olajgate-től, a kábítószer üzleten át, a prostitúcióig és a budapesti gengszter éredekeltségek piac felosztó villongásáig, a rendőrségen belüli zavaros ügyekig. Azt ugyanis egy percig sem hiszem, hogy ekkora robbanás valami piti adósság ügy miatt bekövetkezhet. A felsorolt, a szervezett bűnözés körébe tartozó jelenségek viszont alapvetően politikai összefüggésűek, akár úgy, hogy a politika szereplői belekeveredtek, akár úgy, hogy a politika szereplői hallgatólagosan támogatták kifejlődésüket.
Többekhez:
Lényegében kezdettől fogva én csak ennyit állítottam. A gyalázkodó, sértegető, ellenérvek nélküli üvöltözést tudomásul veszem, de okát nem értem.
SzF Creative Commons License 1998.07.04 0 0 173
Öszintén megdöbbentett a robbantás híre. Régóta nem élek otthon, de nem hiszem, hogy politikai természete lenne ennek az ügynek.
A szabadság hibás értelmezése ilyen véres eseményekbe torkollhat, ahol ártatlanok halnak meg, mások vélt, vagy valós büneiért törlesztésképp... A sokk és az aggódás soha nem látott reakciókat indít az egyénekben; a tehetelenség politikai bünbakkereséssé, fajgyülöletté árad...(lásd Biatorbágy). Az igazi megoldás a megelözésben van: nem ez az elsö robbantás az "új" Magyarországon, de azt is remélem, hogy még nem árulnak dinamitot a sarki füszeresnél. Szigorítani kell a hadianyag be- és kiszivárgását a határokon (idomított kutyákkal, mit tudom én?) és más stratégiai pontokon. A magyar gazdaság mindenesetre károsul, mert bizonyos turisták nem utaznak azokra a bizonyos helyekre, ahol robbantgatnak... Pedig az így befolyó eszközök jelentösen befolyásolják az ország gazdasági egyensúlyát... Szóval, végülis az mindekinek érdeke, hogy ilyen dolgok ne történjenek Magyarországon. Abban bizonyos vagyok, hogy nem a cigány-, zsidó-,
román-, szerb- és ki tudja milyen üldözés a megoldás erre kérdésre...
Üdvözlettel
Mogorva Creative Commons License 1998.07.04 0 0 172
"A Népszabadság információja szerint Boros Tamás vállalkozó arra készült, hogy újabb vallomást tesz a rendőrségen, amelyben feltárta volna az alvilág és egyes befolyásos személyek – köztük volt és hivatalban lévő rendőrök – összefonódásait."


Kommentár nélkül.

csaszi Creative Commons License 1998.07.04 0 0 171
Most akkor audiatur et altera pars.
Ez az egész robbantás a rothadt magyarkodó, fajgyűlölô emdéeff- meg fidesz- meg kisgazdabagázs műve volt itten. A sunyi hóbagoly meg a ferdebajszú fideszes újbelügyér pacsizta le az egészet, hogy még egyet rúghassanak a szegény vesztes szocikba meg libcsikbe. Mer azok csak a jót akarták de ezek itten a sok robbantgatásukkal jól elcseszték nekik a presztízsüket, persze hogy a kutya se szavazott rájuk. Most majd lesz új kereszténynemzetiszocialistaôsmegyarturulkormány, rendbeteszi a cigányokat meg a biboldókat meg a többi koszos fajtáját neki, és láss csodát, robbantás, pifi-pufi nyista egy kanyi se onnantól.
Na ez hogy tetszik? Kb. annyira igaz, mint az elôttem (magát el)szóló T. kolléga futtatása az eszmével.
Mi köze ennek a mocsoknak a politikához, könyörgöm? Ezek szemenszedett genxterek!!! És nehezen elképzelhetô, hogy bárki politikus arra utazzon, hogy ilyen legyen itt a világ. A baj az, hogy amíg mi itt mind eltűrjük a kis stikliket – de sôt, részt veszünk bennük –, addig az ilyen nagy balhék is állandósulni fognak.
Aki meg politizálni akar, keressen egy olyan site-ot.
recece Creative Commons License 1998.07.04 0 0 170
Én egyszerűen nem értem, hogy egy ilyen szörnyűség után még hova több lacafacázást enged meg a rendőrség magának! Megvan, hogy kinek az érdekében követték el a tömeggyilkosságot, a rendőrség vádalkut kötött Borossal - ezt Benke is bevallotta, még mielőtt az Elftik a Központból rá nem pirítottak, hogy coki, és az már nem úgy van, ahogy elhangzott. Ott a (volt haver, majd halálos ellenség) érdekcsoport, amelynek
perében koronatanúként szerepelt volna B. T. Hát milyen evidencia kell még?

Az alábbiakban természetesen a legvadabb jelzőkel leszek ellátva, de ne játsszuk már az óvodást. Tessenek már valamilyen rendőrségi konyhán találni egy húsdarálót, aztán a megbízók heréit belehelyezni ésérzéssel tekerni! A jelen esetben, hogy ki volt a tett helyszínén a konkrét elkövető, milyen kocsiban menekült, milyen a fantomkép, stb. csak egy mellékcselekvés. Őt is el kell kapni, mert egy görény állat, de ott vannak az elkövetők felbújtói nyílt terítéken, ne játsszuk már az agyunkat ! Régi elvtársak???? Na és? Ez az _áldozatok családjának_ nem vigasz. És ha holnap Te, vagy a Te családod lesz merénylet áldozata, akkor a családtagjaid fogadják el, hogy nem lehet ám csak az Elftikékhez csak úgy hozzányúlni? Már a családtagjaitok életével kaszinóznak a szoclib munkaundoros és fosztogató, - hál'istennek csak volt szoclib kormány-erők, tisztelt
uraim és hölgyeim! A bűntény gyökerében vannak, csak hozzájuk a régi nimbuszuk miatt lemerevedünk hozzányúlni? Még hogy xy Energol elvtárst elővenni? Zsenáns. Mit szólnak majd odafennt, Köztársaság téri és Mérleg utcai Központi Bizottságban? Mert a reflex benne van a zsarúban. 70 éves anyókát nov. 3-án földön hurcolni és elszállítani azt lehet, annak így kell lennie? Pongrácz Gergelyt kapásból lebilincseljük és semmi konzekvencia? Volt valami hasonló erőteljes fellépés a maffiózók ellen az elmúlt négy évben? Hová tették a hangsúlyt?
Elég szennyet hozott ránk az elmúlt kommunista rendszer és főleg a restaurációs elmúlt négy év. Amikor egy Forgách országos rendőrkapitány lehet a Horn-baleset eltussolásában, Nikolics titkositja még a legnyilvánvalóbb csalásokat és lopásokat is (ne félj, Nikolics, kibontjuk !), a Kuncze meg szántszándékkal veri szét a rendőrséget, akkor ez a tragédia be volt programozva. Horn megcsinálta a maga külön alakulatát a KBI-vel, amely
csak azzal nem foglalkozott, amivel kellett volna. Elvitt egy rakás pénzt a rendőrség elől és politikai ellenfelek lekűzdésével töltötte az idejét és pénzét.
Hogy mikor, ki elleni merényletben és hogyan fog az ártatlan lakosok elleni tragédia bekövetkezni, abban csak találgatni lehetett. Eddig megpróbálták a fiúk éjszaka, csendben elintézni. Kuncze csak ebben reménykedett, hogy a lassan szokványossá vált robbantgatások ilyen forgatókönyv szerint folytatódnak. Tenni ellene semmit nem tett.
fotóztatta magát a válogatott gazemberekkel és tett egy nagyképű kijelentést, hogy lemond, ha a közbiztonság nem javul a régi gárda lefejezése után. Azóta nyílt utcán
70 éves nyugdíjasokat le lehet lőni, pénzszállító kocsik személyzetét menetrendszerint lehet gyilkolni, választások előtt és alatt 4 (!!!!) politikai robbantást lehet elkövetni, míg a robbantások összszáma eléri a 140-et, de elítélt még jelen pillanatban egy se, akkor ugye, hogy a bűnözők a bevált sémát fogják alkalmazni és nem tökölnek holmi távcsöves
puskával.
Kuncze meg még a jelen pillanatban is ügyvezető belügyminiszter. Az ezidáig elhúzódó becstelen ragaszkodása posztjához nem más, mint megélhetésileg elkövetett és a társadalomra igen súlyos belügyminiszterség. Ide vezetett impotens munkája! Nagy Augiász istállóját kell utána kitakarítani!!!
Csodálnám, ha lenne pofája még a magyar polgárok előtt közfunkcióban megjelenni.
Az ártatlan áldozatok családja miatt és az estleges családunk és gyermekeink ellen elkövetett hasonló merényletek megakadályozása miatt a legkeményebben kell leszámolni ezzel a szennyel.

Van egy húsdarálóm hozzá.

Trebitsch Creative Commons License 1998.07.03 0 0 169
Pocak, kedves,

offtopic on
Igen. Dajcs bébi a kormány nevében gyászol.
Jobban tetszett, mint Horn az 56-os megemlékezésen. A Dajcsról ugyanis elhittem, hogy őszinte.
Ha meg nem lenne ott, akkor az lenne a baj.
offtopic off

Ne kezdjük ezt el, jó? Gusztustalan, méltatlan és ostoba vita lenne.

mgabi Creative Commons License 1998.07.03 0 0 167
A négy szerencsétlen közül az egyik a barátom volt, akinek egyetlen bűne, hogy a parkolóházzal szemben van (volt) irodája.

Döbbenetes, hogy az ember élete ennyire nem ér szart se ebben a városban, ha elmész otthonról, sohasem tudhatod, visszatérsz-e valaha...

Sziasztok.

Pocak Creative Commons License 1998.07.03 0 0 166
Sziasztok!

Mit tudtok, igaz az, hogy a Dajcs bebi gyorsan tartott egy megemlekezest nyilvanos helyen, amin voltak vagy otvenen, es a teve tobbszor is leadta?!
Legalabb egy valakinek jo volt ez a robbantas!

Wágner úr Creative Commons License 1998.07.03 0 0 165
Egy terrorista merénylet egy sima gyilkosságtól pont a látványosságban különbözik, minél nagyobb a dirr-durr meg a bumm, annál nagyobb a megfélemlítés. Ha itt csak egy sima "bosszúról" lenne szó, akkor ugyan kit érdekelne az, hogy szép lazán megmérgezik a hapit egy lassan ölő méreggel, hogy mégcsak rá se lehessen jönni. Igy viszont a többiek majd Lyól pánikba esnek és fizetnek. A terroristákat pedig a vétlen áldozatok egyáltalán nem izgatják, sőt, ez egy üzenet, hogy még akkor sem menekül meg senki, ha óvodásokkal véteti körül magát. Ez igy müxik, a yard pedig nagyon keveset tud kezdeni olyan megzsaroltakkal, akik maguk is sárosak, ezért aztán kussolnak...
OKnyomozó Creative Commons License 1998.07.03 0 0 164
Piritós
Igen, szoktam. De a Te kérdéseid választ adtak néhány kérdésemre, amennyiben Te sejtetni akartál valamit velük.
Egészen pontosan: kimondhatjuk-e azt, hogy az alvilág tervében szerepel a megfélelmlítés mint alap elem? Igen. Legfeljebb valamilyen konkrét ügy kapcsán végzik ezt el? De egy fejlettebb demokráciában, illetve fejlettebb kultúrában ilyenkor egy erős összefogásnak kellene kialakulnia a normális emberekben a deviánsokkal szemben. Nálunk viszont a 40 éves altatás után (ugyan eltelt azóta 9 év) nehezen ébredünk rá, hogy minden a mi bőrünkre megy.

Válaszreakció: igen, de ha megszólalok akkor velem kezdik. Kezdjék mással? Elkezdték.

Idegenrendészet: igen, ha nem volna az országban deviáns külföldi, akkor már csak a deviáns belföldiek maradnának meg a nem deviáns bel és külföldiek. Szerintem se kellen kidobni a fürdővízzel a gyereket is, tehát ha szűrést végzünk akkor ne a bőrszín vagy az állampolgárság döntsön (de se oda se vissza) azonban igen is döntsön az, hogy büntetett előéletű-e a külföldi, mert ha az akkor tényleg nincs itt helye (politikaiak nagy része kivétel!-vizsgálandó)
Elérkeztünk a deviáns belföldiekhez: ez már nagy probléma egy kis országban (ugye) mert nehezen fordul elő, hogy a gyanusított éppen ne rokon szomszéd vagy cimbora ne legyen. De itt már a gerincet kellene vizsgálni, meg az emberek Önkritikáját és belső tartását.
OKnyomozó

OKnyomozó Creative Commons License 1998.07.03 0 0 163
Tdeak
Akkor ez a mostani merénylet eléggé kiemelkedik az elmúlt több évtized közül. Talán a nyugalmat könnyű megszokni.A közelünkben (környező országokban) több vérengzés is volt. De azok távol voltak, ez pedig itt robbant a város szívében.

...és vajon a leszámolások mennyire voltak divatosak korábban? Vagy ez valóban csak az utóbbi tíz év aránytalan gazdasági fejlődésének és a maffia erősödésének köszönhető?

Léna Creative Commons License 1998.07.03 0 0 162
Rasta!

Ez nem volt túl szép tőled.
Ezek szerint Te közelebbrő egyet sem
ismersz az általad említett népcsoportokból.
Én ismerek jó néhány arab srácot és
bizton állíthatom, hogy nem robbantgatnak, sőt nem is terveznek ilyesfajta cselekedeteket.
Csak egyszerűen itt vannak, tanulnak,
dolgoznak, élnek. Mint Te vagy én.
Nem állítom, hogy minden Magyarországon lévő
külföldi állampolgár, vagy áttelepült személy
hófehér, de azt hiszem még mindig mi, magyarok vagyunk többségben.
Ennyi:
Léna

Pirítós Creative Commons License 1998.07.03 0 0 161
Lyééé! Oknyomozó az agyával gondolkodik! Nahááát!;-)

Tochik Kedves!
Én nem tudok semmit. Én csak kérdéseket teszek fel, elsősorban magamnak.
Pl. olyanokat, hogy
- Miért használtak B.T. likvidálásához háromszor annyi danubitot, mint amennyi egy holtbiztos megoldáshoz kellett volna (mint amennyit eddig bármikor bárki is használt Mo.-n.)?
- Miért a zsúfolt belvárosban, miért annak egy viszonylag alacsony forgalmú utcájában, miért egy bel- és külföldiekkel zsúfolásig tele lévő gyorsétterem közvetlen szomszédságában és miért ebédidőben robbantották pecsenyévé B.T.-t?
- Vajon ez volt az egyetlen „biztos sikerre" vezető hely, időpont és módszer?
- Vajon tényleg eszelős, őrült barmokat szokott a fekete gazdaság megbízni az efféle feladatok végrehajtásával, avagy olyanokat, akik átgondolt, precíz, a véletleneket minél inkább kiküszöbölő terveket készítenek?
- Vajon lyó-e, hasznos-e egy a fekete gazdaságból származó megbízónak, hogy a végrehajtók "véletlenül" túlteljesítik a tervet és spontán likvidálnak néhány további kívülállót a célszeméllyel együtt?
- Vajon eddig miért nem fordult elő ilyen, kívülállókat érintő spontán kivégzés?
- Vajon az ezúttal is danubitot használó végrehajtók miért rúgták fel az eddigi robbantásos merényletek bevált forgatókönyvét (esti, éjszakai, hajnali időpontok, viszonylag elhagyatott helyek stb.)
Hali,
Pirítós

Tdeak Creative Commons License 1998.07.03 0 0 160
Kiegeszive elozoleg irott magamat : 1931-ben is kormanyvaltas idejen tortent a merenylet, gr. Bethlen Istvan miniszterelnok 1931. augusztus 19-en mondott le, gr. Karolyi Gyula vette at a hivatalat.
Tdeak Creative Commons License 1998.07.03 0 0 159
Sziasztok,

Feher Tigris kerdesere valaszolva :

Magyarorszagon tegnapig csak egyszer kovettek el bekeidoben, szandekosan ilyen sulyos merenyletet. 1931 szeptember 13-an a becsi gyorsot robbantottak fel a biatorbagyi hidnal, 22 halaleset es 17 sebesules tortent.
Az aldozatokat 17-en bucsuztattak el a Vermezon, es 20-an statariumot hirdettek ki.
Budapesten, a legtobb aldozatot kovetelo robbantas a Margit hid 1944. november 16-iki felrobbantasa volt. A hidat a nemet hadvezetoseg kesobb, a tobbi hiddal egyutt akarta felrobbantani, ez a robbanas egy nemet muszaki alakulat hibajabol tortent.
Tudtommal a legtobben egy balesetben vesztettek eletuket robbanas folytan. 1918 decembereben a Bacskaban, Tiszakalmanfalvan, a forrongo tomeg egy petroleumot szallito vonatot foglalt le. Valaki - termesztesen - cigarettara gyujtott ... :-(. 60-an egtek el elevenen, es tobbszaz volt a sebesultek szama.

Udv

OKnyomozó Creative Commons License 1998.07.03 0 0 158
Huuu, ébresztő!

...még mindig senki?

Én nem egy nyomozó vagyok csak OKnyomozó.

OKnyomozó Creative Commons License 1998.07.03 0 0 157
:-((((
...én is nagyon szomorú voltam amikor meghallottam, hogy több ártatlan ember meghalt illetve megsérült a tegnapi robbantás során. Nagyon sajnálom főleg az ártatlanokat.
Szerintem érdemes a politikai és idegenrendészeti vonatkozásokon túl a lényeggel foglalkoznunk. Ha már a távcsövesen is túl voltak egy éve a merénylők, akkor most miért volt olyan fontos ilyen sürgősen, és ilyen látványosan eltenni láb alól a "címzettet"? A következő tárgyaláson (vagy a következő órában) készült valamit elmondani?
Ha boncolgatjuk a témát azt is megkérdezhetjük, hogy ezzel a "kivégzési" módszerrel a tetteseknek volt-e valamilyen egyéb mondanivalójuk (például az új kormánynak: tudniillik az, hogy jobb ha Ti is beadjátok a derekatokat, mert a Ti gyereketek is így járhat), vagy csak tényleg olyan átgondolatlan (IQ40) tettesekről van szó akik elővették a "Hogyan gyilkoljunk meg valakit az utcán" című könyvet (biztos van már ilyen is) és felütötték az r betűnél és pont a robbantást találták meg elsőként.
További kérdés, hogy a megbízó rendelte így vagy rábízta a bérgyilkosra.

Biztos megkapom tőletek, hogy én csak kérdezni tudok, de szerintem kérdezni is tudni kell.

Azért akinek van tippje a fenti kérdésekre az válaszolhat rájuk.

McAtti Creative Commons License 1998.07.03 0 0 156
Medwe3! A Bodor Pal azert egy kicsit eros. Nekem volt egy beosztottam, Erdelybol jottek at, kivaloan dolgozott, nem csak jelen volt.
Piritos, te tenyleg kerdzed, hogy ki fog valaszt robbantani? Vagy csak alnaivkodol? Ez a Boross gyerek nem egy kiscserkesz volt, aki latta, hogy valaki eldobja a csikket, es szaladt jelenteni a rendorbacsinak. Nem merem mondani, hogy gengszter volt, de erosen gondolom. Es nem a rendorsegen nem arrol dalolt, hogy hogyan utaztatta az olajat, amig az megszokult, nem a buneit vallotta meg, hanem mas, konkurrenseket dobott fol. 94 ota beszukult a piac, a kezdeti haverok konkurrensek lettek, es egymast dobjak fol. Az egyik ilyen foldobo Boross - de nehogy azt higgye mar valaki, hogy azert, mert meglatott egy negygyerekes csaladot, es arra gondolt, hogy Istenem, en itt ugyeskedek (bunozgetek), es ok meg helyettem is adoznak.
Azok, akiket a Boross letakaritott most folrobbantottak, de majd kapnak ok is. A Niklits meg nem erti, hogy o meg kirugta a messzire juto embereit is, es most meg megsem tartjak a szavukat...

Attila

Szomjas Farkas Creative Commons License 1998.07.03 0 0 155
Szarbol csak szarhegyet lehet epiteni.

Alaposan ki kellene mar mosni a varos szennyeset, de kit valasszak, hogy ez megtortenjen?
(Morbid: A mosonok koran halnak :) )

Netan nekem kellene elvegezni?
Vagy elinnen?

"Fogadj vissza Kozepkelet-Azsia!"

Morfudv

Csinompalko Creative Commons License 1998.07.03 0 0 154
En csak azt nem ertem, hogy ez a Boross miert nem tunt mar el regen az Argentin pampakon Juan Perez neven??!! Miert kell miatta meghaljon 3 artatlan ember......?
rez Creative Commons License 1998.07.03 0 0 153
Szerintem hamarosan fu..ire-lepes hanyatlokessel kovetkezik nehany maffiozonak.
Kezd duhos lenni a nep es az Uj hatalom!!!

Amikor a Finneknel lepuffantottak ket rendort hidegverrel (lefektettek oket a foldre majd fekfe agyonlottek) akkor 3-napig a rendorseg befagyasztotta az alvilagot. Erre ok kiadtak amit tudtak, es folyhatott az elet tovabb.

Remelem ennyit a mieink is meg tudnak csinalni...

Peace!

SzF Creative Commons License 1998.07.03 0 0 152
"ereztetek ezt a sajat borotokon..." Nem kepzavar ez, csak a sorrend volt hibas...
Gábor Creative Commons License 1998.07.03 0 0 151
vannak rendes cigányok is
rendes arabok is
rendes zsidók is

és néhány paraszt magyar

Trebitsch Creative Commons License 1998.07.03 0 0 150
Medwe,

ne legyenek illúzióid: Rasta a többség.
Nem csak egy-két emberről van itt szó.

medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 149
Rasta!
Csak röviden.
1. Az El Hassan család. Tündéri lányaik a húgommal jártak általánosba. Bács Ferenc színművész (Erdély). Macskássy Izolda képzőművész (Erdély). Bodor Pál (Diurnus, Erdély).
2. Sose tudom, hogy amikor megjelenik egy ilyen kérdés, akkor új arc jött ide a fennköltséget szaporítani, vagy a szende-szundi-madár, esetleg daga-ragadozó-dénesmagyar szarozik egy újabb nickkel.
Az erősebb kifejezésekért elnézést.
MGperY Creative Commons License 1998.07.03 0 0 148
"Nem szabad elfelejteni, hogy 5 millio magyar a hatarokon kivul el az egesz vilagban.
Ereztetek mar mindezt a sajat borotokon?
"
az első mondat igaz. a másodikkal együtt a gondolat vagy képzavar, vagy nem értem.
tochik Creative Commons License 1998.07.03 0 0 147
Pirítós!
Akkor világosíts fel minket légyszi arról, amit Te tudsz és mi nem tudunk.
Hogy ne legyünk olyan aranyosan naívak.
Hali
Márti
MGperY Creative Commons License 1998.07.03 0 0 146
a delhusa gjon, az hajóltom albán. na szerintem ő még nem robbantott. max. 78-ban a karl-marx-stadt-i diszkó haknin, mint előadóművész.
Trebitsch Creative Commons License 1998.07.03 0 0 145
Rasta!

Jelentkezem.
Ismerek egy Ukrajnából áttelepült magyar családot. Tudod, téged meg nem ismerlek, de ha csak annyira vagy törvénytisztelő, mint ők: megemelem a kalapom előtted. Majd. Akkor.

Ismerek két erdélyből átjött családot is.
Ezekben a családokban, ahogy fejben összegeztem, összesen 14 diploma van, és 11 nyelvet beszélnek. Tilosban se parkolnak, ők is, és örülnek, hogy itt lehetnek.

Kicsit azért idegesíti őket a te sötét megszólalásodhoz hasonló előítéletek halmaza; van belőle részük bőven.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!