Keresés

Részletes keresés

Bandi Creative Commons License 1998.06.03 0 0 6
Ez a tandijeltorles is humbug, sikerult
elhuzni a mezesmadzagot, nehany ezer valasztot szerezve a Fidesznek, A NEP meg
bedolt. Sajnalom kik hittek ennek a kamu-
-dumanak---lasd Oreglany a radioban, fizetett
hirdetes.........
Laci Creative Commons License 1998.06.03 0 0 5
racka,

biztos azért mert jeles az átlagod. ;-).

racka Creative Commons License 1998.06.03 0 0 4
Azt magyarazzatok el nekem, ha en egyszerre ket felsooktatsi intezmenybe jarok es mindket helyen jeles az atlagom, akkor miert van az, hogy csak egy helyrol kaphatok osztondijat. Mert tandijat mindket helyre fizetek.
banya Creative Commons License 1998.06.03 0 0 3
Tandíj eltörlése? Hm, nem hangzik rosszul. 2000 Ft-ot lehet spórolni. Innentől már "csak" a kollesz díját, a menzát, a jegyzetek árát (darabja kb. 800 és 2.500 Ft között van és sok kell), útiköltséget, stb. kell fizetni. Micsoda nagyúri gesztus! Az persze külön kérdés, hogy aki - passzióból vagy szükségképpen - második, ne adj' Isten harmadik diplomáját szerzi, az meg fizessen piaci alapon?!
GLászló Creative Commons License 1998.06.03 0 0 2
Hát nem egészen értünk egyet. Pokorni nem szívott vissza semmit.
Azt ígérték, hogy eltörlik az első diploma megszerzéséig fizetendő tandíjat, ehhez képest csupán technikai módosításnak tűnik, hogy az első diploma megszerzéséig minden magyar állampolgár mentesül a tandíj fizetése alól.
(Ide egy megjegyzés kívánkozik: ha eltörölnék a tandíjat, az azt jelentené, hogy ingyen tanulhat nálunk az EU-ba való belépés után minden külföldi diák is, az Unióból. A finomabb változat szerint viszont ők fizetnek, míg a magyar diák felmentést kap ez alól a kötelezettség alól a magyar állam terhére. Finom különbség, de fontos.)

Ami viszont a "hazudik a kormány!" felkiáltást ideidézhetővé teszi, az a következő kijelentés: "Ingyenes oktatás az első diploma megszerzéséig".
Ezt sűrün emlegeti Orbán min.eln, jelölt, mint személyes ügyét.
No, ez méretes hazugság valóban.
(Jelenleg vidéki főiskolán tanuló gyermekem taníttatása nagyjából 22-25.000 forinttal terheli meg a családi költségvetést. Ebből 2.000 forint az elengedett tandíj...)

Mogorva Creative Commons License 1998.06.03 0 0 1
Sebaj! A választásoknak vége, immáron más szelek fújdogálnak, ma már csak a kedvezményezettek körének bővítéséről szól a dal. Már pedig ebbe a kifejezésbe sok minden belefér. Ingyenes oktatás? Mámég mit nem!
"Ez a kormány hazudik!" Állította annak idején Vikiegér miniszterelnök jelölt úr. Ma meg együtt ülnek a krimóban Hóbagoly Úrral. Jellembajnokság.
Gawain Creative Commons License 1998.06.02 0 0 0
Pokorni már rég visszaszívta.
gejza Creative Commons License 1998.06.02 0 0 topiknyitó
En elôször jót röhögtem. Mert valószinüleg mégiscsak mi fizetünk majd...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!