Sajnos az SZDSZ elvesztette természetes szövetségesét, a Fideszt. A koalíció megalakítása bizony nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Orbánék jobbra húztak el. Az MSZP már nem igazi szövetséges, az SZDSZ egyedül maradt. Így nehéz lesz feltámadni.
Elnöknek Pető jó lenne, esetleg mit szóltok Hack Péterhez?
Szerintem nem lenne előnyös a "kemény mag"
le nem váltása. El nem évülő érdemeik mellett
ők már kikoptak; ha az SZDSZ nem tud újítani,
akkor az MDF sorsára jut.
Kézenfekvő választás lenne Tölgyessy, aki
évekkel ezelőtt megpróbálta azt, amit most a
Fidesz csinált. A "kemény mag" akkor kigo-
lyózta, most szívhatják a fogukat, ugyanis
nincs olyan húzóemberük, aki nem "sározta"
be magát az MSZP-vel és a párt vezetésére is
alkalmas lenne a jelenlegi helyzetben.
Az SZDSZ ott hibázott, hogy a "belső körbe"
nem engedett be friss elemeket (az egy Kuncze
kivételével), így nem is nevelődhetett ki
olyan új generáció, amelyből most új arcula-
tot teremthetnének a pártnak.
Mindez azt is jelentheti, hogy nem feltétle-
nül kell reménykedni az SZDSZ legközelebbi
választásokon várható sikerében. Lehet, hogy
négy év kevés lesz (ha valóban 4 év múlva
lesznek).
Kedves tlaci!!!
"a Kis János, vagy a Haraszti még jobb lenneha ezen személyek végre nyílt szinen vállalnák magukat, akkor az SzDSz marginalizálódik, kb. Munkáspárt szinten. "
Azt hiszem ezt kissé részletesebben meg kellene magyaráznod! Vagy olvassam el a politikai témájú topic-hozzászólásaidat, és következtessem ki belőlük? Én pl. igencsak örülnék egy Kis János-féle SZDSZ-nek. Számomra mindig nagy élvezetet jelentett Kis János könyveinek és írásainak olvasása. Kevés olyan (köz)írót (illetve előadót) ismerek, akik ennyire szabatosan, világosan fejtené ki álláspontját valamely kérdésben, legyen az az abortuszkérdés, az Állam és az egyén viszonya, stb.
Én is örülnék egy Petőnek, de a Kis János, vagy a Haraszti még jobb lenne. Ebből következik a válaszom a második kérdésre, ha ezen személyek végre nyílt szinen vállalnák magukat, akkor az SzDSz marginalizálódik, kb. Munkáspárt szinten.
Egyébként meg a Magyar Bálint lesz a főnök, nagyon erős médiatámogatással, tehát a bejutás határán fognak lavírozni. Új mondanivalót nehéz lesz már kitalálni, a szélsőjobb szerep még nem volt, de az nem állna jól..
Skizo,
Szerintem ne tarts attol, hogy a Fidesz barmi jot muvelne. A kisgizdakkal egyutt hazavagjak az eddigi eredmenyeket. Megfontolt gazdasagpolitikat nem varhatunk.
Szerintem az SZDSZ akkor tamadhat fel, ha sokkal profibb politikat folytat, sokkal jobban kommunikal a neppel. Ma ertelmisegi partkent tartjak szamon, egyertelmu hogy az emberek nagy resze nem rajuk szavazott.
En remenykedek, nincs kedvem megegyszer vegigszenvedni azt amit az MDF csinalt.
Petot en is jonak tartom, sajnos a politikaban a tokos doncik a menok, az SZDSZ emberei pedig nem ilyenek.
Szerintem nem volt semmi baj a Kunczéval...
Nem tehetett erről az eredményről, az egyenes
következménye volt a négy évvel ezelőtti döntésnek.
Lesz feltámadás, hacsak a Fidesz nem produkál
valami nagyon remeket...
Én kifejezetten örülök, hogy a Kuncze lemondott, most még könnyebben maradok szdsz szimpatizáns.
A feltámadás pedig a Fidesz kormány arculatától függ, de túl sok kisátkosbéli harcost látok arrafelé sündörögni. Óriáspárt sosem lesz, de szerintem fel fognak támadni.
Szóval, merthogy nem látszik a topic címe végig, akkor a kérdés:
Szerintetek ki lenne a legalkalmasabb az SzDSz elnöki székére most, hogy Dörmögi lemondott.
Neki egyébként legalább van önkritikája, emiatt a döntése miatt sokat nőtt a szememben.
Ja, és lesz-e Szabaddemokrata feltámadás szerintetek?