Keresés

Részletes keresés

DSMORZSA Creative Commons License 2019.08.21 0 0 1865

Sziasztok,

 

Erős a megérzésem, lassan nem túlzás az, hogy "mesterember = bűnöző" egy fogalom lett. Túl vagyunk egy építkezésen és nem hiszem, hogy lenne még egy ilyen alacsony moralitással, rendelkező legális terület, mint az építőipar. 

Egyszerűen elképzelhetetlen más iparágakban, hogy ilyen mértékű lopások, csalások, ígéretek be nem tartása, hanyag munkavégzések történjenek. Mindenhol vannak kisebb-nagyobb stiklik, de az építőipar tényleg azokat gyűjtötte manapság össze, akik ha nem kőművesek, burkolók, vízszerelők, festők lennének, akkor egyébként valamilyen gazemberségből keresnék a kenyerüket.

 

Nem hiszem, hogy a hatóság nem tudná az építőipart megregulázni. Egy-két kirakatper az ellopott csemperagasztóért, amiért kirónak pár hónap felfüggesztett börtönbüntetést, talán elrettentené a többséget, hogy így nem lehet a XXI. században viselkedni.

 

Egy tisztességesebb építőipar mellett hatékonyabban működhetne a lakásteremtési törekvések, magasabb lenne a társadalmi elégedettség és növekedne is az építőipar presztizse is. 

 

(ja, nekem is van pozitív tapasztalatom ...  talán 2 a 100-ból, ezért vagyok elkeseredett)

mumor09 Creative Commons License 2019.03.06 0 0 1863

Sziasztok!

 

Családi házunk 1960-as években épült, vízszigetelésre nem igazán figyeltek oda akkoriban, ezért ezt most kellene normálisan megcsináltatnom. Minél kevesebb rombolással szeretném megúszni, elsőként az injektálásos technikára gondoltam. Kinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, mennyire jó ez a technika? Vagy esetleg tudtok más működő megoldást, ami kis rombolással jár?

A válaszokat előre is köszönöm.

diagnosztikaservice Creative Commons License 2019.02.22 0 0 1861

Szobafestés, glettelés magasnyomású technológiával.

Egyenletes, tükörsima falfelület. Tisztasági és egyedi festés.
Kontúrok, foltok nélküli, egységes falszín.
Tiszta, gyors, precíz munkavégzés.
Vékonyvakolatok gépi felhordása. Festékszórás.
Kerítés, korlát, homlokzat festés. Faház kezelés, lakkozás, lazúrozás.
Pincefalazat, aljzat, lábazat, medence vízszigetelése.

Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Tel: 06 70 6 555 999

https://gepifestes.ewk.hu/

a tömeg az tömeg Creative Commons License 2019.01.21 0 0 1860

Jól tudod igazad van.

A kk valószínűleg anyagilag érdeket a dologban.

Előzmény: la mancha (1859)
la mancha Creative Commons License 2019.01.20 0 0 1859

Sziasztok, szép estét!
Tudja- e valamelyikőtök, hogy melyik az a törvény, amely szerint az engem érintő dokumentumokból jogom van betekintést kérni, vagy másolatot?
Konkrétabban: ha a közös képviselő a mi megbízásunkból szerződést köt egy vállalkozóval, gondolom jogunk van beletekinteni a szerződésbe, hogy mit és hogyan fognak végezni a mi pénzünkért, és milyen garanciákat vállal a kivitelező.
De szerintem, saját használatra még másolatot is kérhetnek a lakástulajdonosok.

A közös képviselő többször meg akarta akadályozni, holmi személyes adatok védelméről szóló homályos magyarázkodással.
De szerintünk egy munkaszerződésbe semmi olyan személyes adat nem kerül, mint ami ne lenne látható az interneten is elérhető cégnyilvántartásban.
Szóval a kérdésem, hogy van-e jogunk másolatra, és ha igen, mely törvény alapján?

Köszönöm a figyelmet: la mancha

Fabiodiv Creative Commons License 2016.07.30 0 0 1857
Előzmény: punto3 (1849)
mezsu1 Creative Commons License 2016.07.06 0 0 1856

Elfelejtettem írni, hogy a XI. kerületben található a ház.

mezsu1 Creative Commons License 2016.07.06 0 0 1855

Sziasztok!

Nem tudom, olvassa-e valaki, de szeretnék segítséget kérni. Lassan elkezdenénk a kádárkockaházunk felújítását, de sajnos a kivitelező, akivel eddig egyeztettünk, mégsem vállalja. Ismer valaki megbízható, jó és nem túl drága szakember(eke)t?

Köszönöm!!!!

MacAshinna Creative Commons License 2016.05.08 0 0 1854

Kedves Hozzáértők!


Szeretnék kérni egy kis segítséget. 26-27 éve építkeztek a szüleim vidéken, az akkor meglévő házrészt kibővítették, új csatorna, új cserép, stb. A telekhatár úgy néz és nézett ki, hogy a házfaltól 50 cm-re kezdődik a szomszéd birtoka. Az 50 cm-en belül kibetonoztunk egy vízelvezető részt, arra folyt le az esővíz, tökéletesen működött. A szomszéd néni elhunyt, a telkét megvásárolták és elkezdtek rajta építkezni mások. A csatorna maradt úgy, az alsó szomszédnál is hasonlóan van megoldva, sosem problémáztunk ezen. Közben elköltöztünk, eltelt jó 20 év és most újra vissza a vidékre. A napokban teljes felújítás történt a tetőn, a csatornát is kicseréltettük, ami változatlan maradt elhelyezkedés szempontjából. A szomszéd szóvá tette, hogy ez jogilag nem kóser, ilyet nem lehet csinálni, hogy oda folyatjuk a vizet. Ő gyakorlatilag megszüntette a vízelvezető árkot, ami a telekrészünkhöz tartozó, háztól számított 50 cm-en helyezkedik el, de már az ő kerítésén belül. Nem volt egy hatalmas árok, épp csak annyi, hogy az esővíz kényelmesen elfolyhasson. Anno úgy kerítette körbe a telkét, hogy a másik szomszédtól is egy jó nagy részt, az önkormányzati földről is egy jó nagy részt, meg tőlünk is egy hosszú csíkot leválasztott, szóval egy elég hosszú szakaszról van szó, kb. a házunk vonalában. Ő gyakorlatilag befüvesítette a vízelvezetőnket, földet hordott rá, a funkciójába belepiszkált. Sok-sok évig nem volt vele problémája, hogy ott folyik el az esővíz, ráadásul a mi telekrészünkön, de úgy tűnik, hogy azt a sajátjának gondolja. Lehet ebből nekünk problémánk?

-stukker- Creative Commons License 2016.05.07 0 0 1853

Gondolom, először le kell verni,aztán homokszórás...(?)

Esetleg gépi megoldás?Marás?

hatékony, esztétikus és a lehetőségek közül összességében leggazdaságosabb megoldás érdekelne.

Alternatívák?

-stukker- Creative Commons License 2016.05.07 0 0 1852

Üdvözlet mindenkinek!

A házunk eredetileg ez a "gépi"téglásnak nevezett,tehát sima felületű,amire nem kell vakolat.(szakszerű elnevezését ezen téglának nem tudom)Legalábbis az utcafronti része bizonyosan ilyenből rakott.

A ház az 1800-as évek végén vagy az 1900-as évek elején épült.

Sajnos valamelyik agyas előttünk lakó befröcskölte,bevakolta.Mi szeretnénk ismét mutatóssá tenni.

 

Mi az az eljárás amivel leszedik a rácsapkodott vakolatot,de nem sérül a tégla?

britcat Creative Commons License 2015.09.04 0 0 1850

Tetőtéri hőszigetelő anyagok! 75nm 10 cm vastagságú Rockwool Deltarock tetőtéri kőzetgyapot hőszigetelő éklemez 1100Ft/nm (gyári ára 1667,-Ft),  és 70 nm 5 cm vastagságú Multirock hő- és hangszigetelő 400,-Ft/nm (gyári ára 653,-Ft) eladó gyári csomagolásban. Mindkettő tetőtéri beépítésből maradt anyag. Szállítás a vásárló feladata Martonvásárról (Bp-től 30 km.).

punto3 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 1849

Sziasztok!

 

Remélem tud valaki segíteni. A Jófogáson hirdette egy szegedi cég ezt a kádat(sajnos nincs honlapjuk)

Nem írtam fel a tel,számukat,csak lementettem a hirdetést a gyorsmenűbe(opera)

közben átalakították a Jófogást és eltünt a hirdetés,

Lassan aktuális lessz a fürdőszoba felújítás és jó volna ilyen kádat találni(ha máshol tud valaki ilyet az is érdekel)

Olivenit_kft Creative Commons License 2015.08.24 0 0 1848

Kedves Mindenki!

 

Elkészült a családi ház felújítás ár és megtérülés kalkulátorom a 2006/TNM, WinWatt és CASAnova szoftverek alapján, most ingyenesen kilehet próbálni a béta verziót:) www.olivenitenergy.hu
Üdv:
Olaszi Bálint
Okl. villamosménrök, Energetikai mérnök

Olivenit_kft Creative Commons License 2015.08.24 0 0 1847

Kedves Mindenki!

Elkészült a családi ház felújítás ár és megtérülés kalkulátorom a 2006/TNM, WinWatt és CASAnova szoftverek alapján, most ingyenesen kilehet próbálni a béta verziót:) www.olivenitnergy.hu
Üdv:
Olaszi Bálint
Okl. villamosménrök, Energetikai mérnök

Olivenit_energy Creative Commons License 2015.07.29 0 0 1844

Kérlek véleményezzétek az TNM rendelet és winwatt program alapján készült ingatlan felújítási ár és megtérülés kalkulátoromat,ami fejlesztés alatt áll.

Köszönöm mindenkinek:)

http://olivenitenergy.hu/

Axióma Creative Commons License 2011.05.06 0 0 1843

Elobb tudni kene, hogy milyen belso relativ paratartalomnal csapodott ki.

Az ablakcsere utan altalaban a szelloztetes hianyos (addig a nyilaszarok resein magatol volt, kulonoskeppen akkor, ha van nyilt kemeny), es az embernek egeszseges 40-60% relativ(!) paratartalomhoz kepest elmegy 70-80-ra. Ami meg (benti 21 fok, kint minuszok, ablak a hoszigetelesenek megfeleloen belso oldalan emlekeim szerint 17 korul) mar siman kicsapodik (mert az a mennyisegu para 17 fokon mar 100% relativ felett van).

Nagyjabol, de jobban porgos tarstopikokban korrektebb hozzaertoktol olvashatsz reszletesebb leirast. (Penesz a falon, (HO)Szigetelesek).

A lenyeg, hogy korantsem biztos, hogy az ablakkal van a baj, hanem a paratartalommal. Egy merot szerezz be mindenkepp.

Ja es ha nyilt kemenyes gazkeszuleked van, de az ablakcserevel egyutt legbeejtot nem epitettek be, akkor nagyon gyorsan egy CO-riasztot is!

Előzmény: kerdezos (1842)
kerdezos Creative Commons License 2011.05.06 0 0 1842

Kedves Fórumozók, tanácsra lenne szükségem:

 

Házfelújításra adtuk a fejünket.  B30-as, lassan 40 éves családi házról van szó, a terv az összes ablak, ajtó cseréje és hőszigetelés.

Az első lépés tavaly nyáron a nyílászárók cseréje volt. Az Aranyablak kft től vett és általuk beépített fa nyílászárók, 1,0 ás üvegezéssel és borovi tokszerkezettel.

A "gond" télen mutatkozott meg: az új ablakok is párásodtak. Messze nem annyira mint régen, azokon keményebb fagyokkor az egész felületen jégvirág díszlett. Az újaknak az alsó felén, max 15-20 cm magasságban ült ki reggelente a pára. S jól megfigyelhetőenn -15ben 20 cm -5ben meg csak 8-10 cm magasan.

 

A család egyes tagjai szerint az ablakkal van baj -mert hogy ezt mesélte nekik egy kórházi szobatárs... Gondolom ezt szereti indoknak egy szaki legjobban :)

Amivel pedig magyarázza (művezető volt), hogy nem is az aranyablakkal van baj, hanem az üveget nem ők gyártják, s ahhona veszik, azok csalnak a dologgal. Nem töltik bele a ráírt gázt.

 

Szerintetek:

- hogyan lehet egyáltalán kimutani, hogy nem levegő van benne, hanem gáz?

- mi lene a biztosíték rá, hogy ha kicseréltetem velük az összes  üveget (....nem az én ötletem) akkor nem ugyanilyet, vagy rosszabat kapok?

- egyáltalán ez okazza a gondot? Mert sztem nem. Ha majd idén nyáron beszigetelünk, és a téli fagyokban már nem hűlik le a fal s ezáltal a belső levegő éjszaka, akkor nem tud kicsapodni a pára. + meg kellene tanulni használni is az új ablakot (gyakrabb szellőztetés)

- ha most kicseréltetném az üveget, s a hőszigetelés után is ennyire párás lesz télen az üveg, akkor másodjára is kicserélnék nekem? Én nem hiszem...

 

Előre is köszönöm a válaszokat. "Véres" családi vitáknak vetne véget ... :)

Code0040 Creative Commons License 2011.04.27 0 0 1840

Szép napot mindenkinek!
Tudja valaki hogy mi a teendõ ha kiüt a só a viacoloron?
Elõre is nagyon köszönöm!
Andrea.

csaszara Creative Commons License 2010.09.29 0 0 1839

Kedves Fórumozók!

 

37,5-es Ytongból épült családi házunk külső vakolása előtt állunk. A falazat egyenes, függőben, síkban van.

 

Idén szeretném még vakoltatni, jövőre pedig majd nemesvakolatot kap a falazat.

 

A kőművesem érdekes ötlettel állt elő:

vékonyvakolatként húzzuk be hőszigetelő ragasztóval (Sakret KSD), behálózva, 3-5 mm vastagságban. jövőre meg majd erre jöhet a nemesvakolat.

 

Ha a sima felület el is érhető ilyen módon, hiszen a falazat egyenletes, de lezárja-e ez a falazatot a külső hatásoktól annyira (hideg, csapóeső), mint egy kültéri vakolat? 

 

A legfőbb félelmem a víz, mert van a házban síkterasz, amely alatt fűtött tér van és az esővíz rendesen veri a sarkokat, éleket, a teraszról pedig a falon folyik le a víz (igaz, azóta már fel van szerelve a vizet megdobó lemezelés a terasz élein).

 

Hallott már valaki ilyen megoldásról, van ilyen tapasztalat?

 

Előre is köszönöm!

ncc1701 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1838
Szerintem ezt a reklámot gyorsan töröltesd.
Előzmény: Törölt nick (1837)
karatelány Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1836
Sziasztok!

Bontott cserépre lenne szükségem karate bemutatóhoz. Mivel nonprofit egyesület vagyunk, ezért fizetni nem tudok érte. Ha csak foglalja a helyet, kérlek írj!

Segítségeteket előre is köszönöm!
balasye Creative Commons License 2010.06.30 0 0 1835
Asztalos készít álgerendát,vékony fával burkolja, és olyan színre pácolod, ahogy neked tetszik
Előzmény: bastya1 (1834)
bastya1 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 1834
Egy vályogházat újjít fel testvérem és belül a plafonon látszanak a geerendák és deszkák, ezeket szeretnénk valyahogy felújítani, kérnék segítséget ?
Vagy szeretnénk úgy megoldani hogy a deszkákat valami könnyű anyaggal borítjuk be, pl hungarocell lappal úgy hogy a gerendákat lecsiszoljuk és lefestjük..
Sanszi74 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 1833

Sziasztok!

 

Keresek bontott B30-as vagy ikersejt téglát olcsón. Ha valaki tud ilyet, kérem írjon a primaverilefiori@freemail.hu emailre.

 

Köszönettel:

Sanszi

hannabori Creative Commons License 2009.10.14 0 0 1832

Most:

/még most sincs készen/

 

hannabori Creative Commons License 2009.10.14 0 0 1831

Mi 2 éve álltunk neki, sajnos belső képeket nagyon nem csináltam....

a 3 főfal maradt csak meg, tető csere, nyílászáró csere.

Most már nem állnék neki:)

 

kedveske240 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 1830
sziasztok,

Nekem a következő két kérdésem lenne:
1.Sajnos a kerítésépítés után derült ki, hogy a zsaluelemből épített és már bevakolt kerítés jelenleg kb a földdel egy szintben lévő szigetélése (kátránypapír) fölé még kell töltenünk földet kb 10-15 cm magasságban. Erre azt mondta a kerítésépítő, hogy a vakolat le fog peregni, viszont ha terraplasttal vagy valamilyen fóliával takarjuk a kerítést úgy ez elkerülhető nem? A földet így úgy töltenénk hogy a kerítés oldaláról lenne még egy műanyag réteg vagy fólia a vakolt résznél a vízfelszívódás megakadályozásra.
2. A házunk lábazata mellett mi nem akartunk vendégjárdát készítetni, kaviccsal szeretnénk feltölteni a lábazattól oldalról kb 30 cm szélesen, és kb 10-15 cm magasságban mivel ez jobban tetszik nekünk. Az alap kb 20 cm-re túllépi a ház függőleges vonalát így a járdaszegély betonozása miatt föld szinte abszolút nem lenne a 30 cm-es ház melletti sávban, vagy nagyon-nagyon kicsiny sávon. Ide is kell a kavics (folyami) alá valamilyen fólia, vagy úgyszintén terraplast, hogy az alap semmilyen úton módon ne ázzon? Mi arra gondoltunk, hogy U alakban teszünk valami fóliát a kavics alá, amennyit erről ázik majd, annyira a térkő alatt is ázna szerintem... A lábazat olyan 50-60 cm magasan van.
Valami megoldás kell, hogy legyen mindkét kérdésemre, én a tetőteraszoknál keresgéltem, ahol ugye a betonra terítik a földet, a növényeket és a kavicsokat, de nem találtam semmit, hogy milyen fóliát vagy szigetelőanyagot használnak...
Köszi előre is a válaszokat.
kutszikla Creative Commons License 2009.08.25 0 1 1829
Cölöpalap fúrását vállaljuk 100mmtöl-800mmig 18 méter mélységig.
tel:0620/428-0780
szamala Creative Commons License 2009.08.18 0 0 1828
Albérletbe, nyaralóba, kis kerti házba ajánlom ezeket:
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=szabomatelajos

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!