A fogyihoz: változó szelepvezérlés alul nyomatékosabbá teszi a 16V mocikat, cserébe nő a fogyasztás...
A pár évvel korábbi kocsikat hasonlítani már meredek, mert az EURO3-hoz képest az EURO4 szabvány sajna majd minden gyártónál cca 10% fogyinüvekedéssel járt... amúgy az EURO2-ről EURO3-ra ez még drasztikusabb, 15% körül volt...
A 8V mocik kevesebbet esznek, kevésbé is mennek, és papíron sincs bennük annyi paci általában...
szóval azért ezeket tartsuk szem előtt kíremszípen...
Csendes megjegyzés: Azért faxság az EUROx szabvány, mert ha kevesebb károsanyagot nyomok ki, de párhuzamossan nő a fogyim, akkor ugyanannyi megtett km alatt végeredményben ugyanott vagyok... ergó máshogyan kéne számolni... no de mind1...
hát az igaz,hogy én 99%-ban egyedül használom a kocsit, de szinte csak Pesten minden nap Kőbányáról Budaörsre járok melózni, tehát át az egész rohadt városon, mégegyszer mondom, saját mérés tankolásnál első koppanásig tankolom, szóval 7,5
de én soha nem pörgetem 5000-6000-ig, meg nekem nem változó szelepvezérlésű, nem tudom ez számít-e....
de nem is értem, minek 5000-ig pörgetni kigyorsításnál......F1-re gyúrsz? :o)
végülis nem egy fenevad, de erős meglepetéseket szoktam okozni vele...:) Pislogó BMW-sek a legjobb barátaim.
Cee'd meg a legnagyobb. München belvárosában állok a pirosnál és látom, hogy szomszéd BMW-ből néz a néni az anyósülésről és mutatja férjének milyen jól néz ki. Majd elhaladtak, meglátták hogy kia, aztán néztek tovább hogy ilyet is gyárt...
Finoman vezettem a munkatárs fókuszát. 4 hónapos, változószelepes 1.6-os, kombi. Hát barátom 10 liter volt az átlag. Volt benne pesti dugó és 130-140-es autópályázás. 5-en ültünk benne (400 kg) és akkor fogyasztott igy. Végig ment a klima. szegényke csak 4000-5000 közt érezte jól magát, 3000 alatt igen harmatos volt :( értsd: A padlógázra 5 másodperccel később tudott reagálni :( No de nem csodálkozok én ezen, végülis a kaszni is nagy nehéz asszem 1200 kg, és még jött a 400 kilós "teher" meg ugye a forma sem áramvonalas. Szóval aki erre az autóra mondaná, hogy 8 literrel eljár vele annak nem hinnék. "üresen" 1 fővel reális lehet a 9 liter. Az átlagfogyi a kompjúterben amikor elindultunk 9.5 literen volt, és a menet végére kerek 10 lett. kb 50 km volt a kompjúterben indulásnál.
Én a miénket legális körülmények között próbálgattam az autobahnon, csak az volt a bibi hogy még éppen csak 2000 km volt benne, ezért nem volt szívem nyomni ki a szemét. Nekem is kb itt állt meg a tudása, talán belendülne kicsit még, de ez bőven elég. Amúgy megdöbbentő, hogy milyen csendes mág mindig ilyenkor is a gép.
Nem tudnám megmondani hogy menne-e még valamennyit, csak 4000-es fordulatra állítottam be és ott néztem a pillanatnyi fogyimérőt! Nem hiszem hogy még nagyon menne mert 180 felett elfogyott rendesen!
Persze tudom hogy csal az ora:( de általában ezt látod és kész:)))
lefektetted a mutatót:) helyes. azt már én is csináltam... :) Azt tudod, hogy itt 10-et csal az óra. Én is tökre örültem, hogy majd 200-al megyek, a GPS szerint meg csak 188 volt...
Nem neked címeztem a kérdést, hanem általánosságba lőttem el. Az tiszta, hogyha egy kocsinak súlya van és nyomod neki akkor fogyaszt. Hozzá kell tennem, hogy a Cee'd fogyasztja az itthoni kis flottából a legkevesebbet (én konkrétan 11 literrel járok, okosba le lehet vinni 9.9 literre :) ), és én ezzel elégedett vagyok. Sőt a fő felhasználó is (konkrétan édesanyám hajtja ennyivel). Csak nem értem hogy mit csinálnak T. topiktársak hogy ennyire fogyózik a kocsijuk. Lehet be kéne iratkoznunk egy vezetéstechnikai tréningre nálaok :D