Keresés

Részletes keresés

Pulmy Creative Commons License 2015.01.16 -1 0 47312

GASZTRO-GÁNT

A talán kicsit túl értékelt Mary-néi Vendéglője(Vértes Vendéglő) ami egyben pecsételő hely is. Látszik a helyen a felkapottság és az elmúlt idők rengeteg fejlesztése.Igényes,rendezett,tiszta. A személyzet teljesen rendben,szívélyes,kedves   .

Az ételek többé-kevésbé rendben,annyira nem kiugró minőség,mennyiség teljesen rendben(kivéve egy kaját),bőséges.

Árak a hely felkapottságához viszonyulnak,az átlagtól nagyon picit drágább.

A fentiek ellenére kétszer is itt ettünk a túráink lezárásaként.

A kísérők:   

Levesek: Vadkacsa húsleves,Sváb gombaleves.  Az előbbitől többet várna az ember ,a másik rendben,de a levespor íze itt is érzett:

Barátaink szokásos bőségtálja ,ami tényleg az volt,kaptak vagy 6 szelet húst,csirkecombot és egy kis vegát(gomba,sajt) .Köretként hasábburg és héjas pir.burg volt.

Kedvesem cigány pecsenyéje,fatálon héjas burg-val. Kapott 3 szelet tarját(haza is jutott belőle) és még a kakas taréj is úgy sikerült,ahogy kellett.

Tejfölös szűz,burg.gombóccal(sváb kaja) ezt én ettem. Ez a kaja mind mennyiségben ,mind minőségben nagyon elmaradt a várakozástól. Ízre jó lett volt,de az ilyen kajákat általában a szószban illik megpárolni,de itt "csak" megsütötték a szüzet és rálöttyintették az egyébként f@sza szószt. A nagyobb baj viszont a mennyiséggel volt ,mertek adni 3 és fél pici medaliont. Éhes maradtam,így plusz egy kísérőt kellett rendelnem :D

Másodjára a levesek ugyanazok voltak. A barátaink a hagyományos bőségtálra szavaztak.

Kedvesem velővel és póréhagymával töltött bordája, tökmagolajos,balzsamecetes kevert salátával kajája teljesen rendben volt,bőséges és finom.

Én harcsapaprikást kértem fokhagymás csuszával. Teljesen korrekt volt ízben is és mennyiségben is. Csak ugye a harcsa nem a mi vizeinkből került az asztalra. Val.szeg import cápaharcsa volt.

A képeket első menyasszonyom készíti,Ő a "csapat" fotósa.

Pulmy Creative Commons License 2015.01.16 -1 0 47311

GASZTRO.... SZAJKI-TAVAK

Igaz,hogy csak egy "melegszenyót"ettünk itt,de a pozitív helyek felsorolásánál mindenképp meg kell említeni Tulokné büféjét     .                                                                                                                                                                                                                                                                                   A hölgy egy nyugdíjas pedagógus,de ízig-vérig az üzletének él,sőt nagyon a szívén viseli a "kékezőket" Mindenben segít,megszervez bármit,szállást intéz stb.. Nem találkoztam még a túráim alatt még egy ilyen elkötelezett szolgáltatóval az OKT iránt. Csak ajánlani tudom !

Mivel útközben voltunk,így csak egy meleszendvicset toltunk be,ami tökéletes volt. Az árai is teljesen korrektek.

vvittore Creative Commons License 2015.01.16 0 0 47310

Tényleg, ott is nagyon belaktunk :-)

Előzmény: K. Kata (47309)
K. Kata Creative Commons License 2015.01.16 0 0 47309

Igen, ott voltam, nem olyan rég emlegettem az ominózus egeres szállásunkat :-)  Viszont azon a túrán az irotai turistaház teljesen korrekt volt, és a gondnok néni vaddisznópörköltjét a mai napig emlegetem :-)

Előzmény: vvittore (47299)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47308

Jó képek, érdekesek, különösen a sámsonházi tetszik!

Sirokon ez melyik hely?, Mi a Hunorban voltunk párszor, de ez nem rémlik.

Ha már Sirok... a Sirok Motel szerintem a kéktúra talán legolcsóbb szálláshelye (tornatermeket, parókiákat leszámítva) és ráadásul még jó hely is. Egy jelenség, érdemes megnézni azt is, házinéni pedig meglepően intelligens, és jó beszélgetőpartner.

Előzmény: HEV (47307)
HEV Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47307

Egyszerű, olcsó, de tökéletes egy éjszakára és házikaja a házinénitől:

Sámsonháza, az egyik legkellemesebb szállásom volt, vacsora után elbeszélgetve a helybéli bácsival, emlékezetes maradt.

HEV Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47306

Kékestető - Sirok túra után ez is jólesett:

HEV Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47305

Ez is jó hely:

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47304

Best of gastro, vagy mifene...:-)

Sokat gondolkoztam a napokban azon hogy ha egyetlen egy helyet kellene megjelölni a kéktúrán amely esszenciája a hazai gasztronómiának, falusi szálláshelyeknek, vendéglátásnak, és nem utolsósorban a kéktúra világából is ízelítőt ad a környezete, melyik lenne ez a hely?

Minden szempontot figyelembe véve nem meglepő módon a vágáshutai Koronás Vad Vendégház lenne az én választottam. 

Nagyon igényes, nagyon kulturált szálláshely, de mégsem szálloda, kedves vendéglátók, iszonyúan jó konyha, de mégsem étterem, bár akár az összehasonlítást ezekkel is simán állná.

Közel van a kéktúra útvonalához, de ha úgy tetszik akkor a régi kéktúra útvonalán fekszik. (Vágáshuta Nagypart)

Sokat nem kell vesződnöm a bemutatásával, megtettem már párszor, egyszer össze is foglaltam a sztorijukat:

viewArticle 

viewArticle 2010-ben is írtam róla

Sajnos(vagy nem is annyira sajnos) nagyon időben be kell jelentkezni aki itt akar megszállni, de egyszer érdemes betérni annak aki erre jár.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47303

...és Vinyén a büfében a tönkölybúzás lángos medvehagymás tejföllel, az smafu...? :) (Bár az nem Kék, hanem KDP.) 

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47302

:-DDDDD

Nem, nem azért annyira nem...

Ekkora élményben még Tavaszi Széllnek sem volt része pedig aludtunk már közös szálláson! :-)

Ez egyébként egy négyágyas tetőtéri szoba részlete, a gyerekek reggeli (vagy esti? fene se emlékszik...) csendéletével.

Előzmény: jzp2107 (47300)
jzp2107 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47301

Sümegen már ajánlották a főutcán levő húsboltos-hentest

Ott én is jól behurkáztam!

Hátravittem a palota melletti fedett zenepavilonhoz mert zuhogott az eső (csak délig van nyitva a hely, előtte pár perccel értem oda, elvitelre még adtak) és ott hangulatosan elfogyaszottam

Beh jó vót :-)

Előzmény: Random- (47295)
jzp2107 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47300

hűha!

remélem a "hobo-bobo reggel alsógatyában" képhez nem jutunk el :-)

Előzmény: Törölt nick (47297)
vvittore Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47299

Így elsőre asszem a Fancsalon lévő szállás hagyott kívánni valót maga után :-)   (K.Kata ott te is voltál Velünk? ) 

Étteremben(bár sokat nem jártunk túráink során) elsőre a Hármaskönyvre tudok bólintani helyeslően, és a közelben lévő romhányi Fáradt Vándorban is sikerült már túra közben megfáradni, mely után nem estek annyira jól a cserháti dombok Alsópetényig. (természetesen nem vagyok annyira bélpoklos, hogy nevezett két helyet egy túrán látogattam volna :-))

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47298

Szerintem is hülyeség ezen ennyit rugózni. Ne bonyolítsd túl! Se a játékot, se az életed ezzel! :-))

Jó az úgy ahogyan van.

Előzmény: annyi baj legyen (47283)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47297

Tök jók ezek a kajás képek!

A bakonybéli Vadszőlőt én is csak ajánlani tudom, minden igaz amiket írtatok róla, sőt Andorral a tulajjal még azt is meg lehetett beszélni hogy az erdei utakon átvigyen Városlődre minket, így nem kellett két órát buszozgatni. Két gyerekkel nem volt mindegy.

Az ételek, a kiszolgálás és a szállás is nagyon rendben van itt.

1.-2. a Vadszőlő kívül...és belül

3. a nyitvatartási idő, a bélyegzőt azon kívül is szívesen adják. (ki van írva a hívható telefonszám is)

Előzmény: Pulmy (47273)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47296

Szerintem teljesen rendben van így, és egyáltalán nem nyújtja a kudarcélményt, pláne annak aki már 4000 felett jár.

A kevesebb látogatónak nem ez az oka, sokkal inkább az hogy picit elült a játék kibeszélése, tulajdonképpeni reklámozása akárcsak itt a fórumon is. Ez a fontos egy látogatottság szempontjából!

(szerinted miért teszik be folyton a blogjukat a fórumra akik blogot írogatnak?)

Egyébként én sem voltam fent a játék honlapján már régóta, pedig tényleg érdekel és magaménak is érzem valamennyire, csak éppen időm az nagyon nincsen!

Előzmény: Csuhás (47272)
Random- Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47295

Mi december végén vágtunk bele a Kéktúrázásba és az a tervünk, hogy egy éven belül végigjárjuk, közbe folyamatosan megosztva az érdeklődőkkel

a tapasztalatainkat beszámolók keretében, ha érdekel titeket, akkor látogassatok el a www.facebook.com/MenniKek oldalra és lájkoljátok. :)

Sok gasztronómiai rutinunk még nincs, de nagyon hasznos itt olvasni a bejegyzéseitek! Ha van tanácsotok, hogy Sümegen, Hévízen hol érdemes jót

enni és ismertek jó szállást, akkor osszátok meg.

Kőszegen mi a főtére a Garabonciás pizzériában vacsiztunk első este és elég korrekt volt. Volt forraltboruk is, az is jól jött az egész napos menetelés után. :)

Gércén a kismackóban kicsit megpihentünk és remek babgulyást kaptunk csúcs kiszolgálással. Megállt benne a kanál, mindenkinek ajánlom!

osm Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47294
Előzmény: Zolcsi67 (47286)
annyi baj legyen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47293

Nincs időhöz kötve, csak a verseny kezdete, és vége fix.Elkezdheted reggel fél nyolckor, és befejezheted a vége előtt két perccel is. De a végén ne csússz ki :)

Előzmény: K. Kata (47292)
K. Kata Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47292

Ez jó lesz :-) Csak ne időre menjen, mert én általában munka közben játszom, és ha jön a vevő, akkor ugranom kell :-)

Előzmény: annyi baj legyen (47283)
HEV Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47291

Gondolom nem is fogják mert az licenc sértés lenne ez ugyanis a turistautak.hu alapú térkép. :-)

Előzmény: olahtamas (47287)
Zolcsi67 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47290

Köszönöm szépen mindenkinek!

HEV Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47289

A turistautak térképen akkor működik viszonlag rendesen a kijelolés és tervezés ha egyféle jelzett úton terveznél és az űtvonaltervezés beállításainál beállitod a jelzést pontosan.

A használt karakterek itt láthatók.

Ha teljesen egyedi, jelzetlen részen tervezel akkor egyedi kijelolés és mellé a jobb oldali keretbe be kell irni a sulyozást 100 a maximum ezt használd.

Saját gépre érdemes telepíteni pld. a MapSource programot, bele több féle térképet és abban könnyen tervezhetsz.

annyi baj legyen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47288

Egyébként, nem csak a kolostort építtetőknek tetszett meg ez a hegy, hanem itt volt az ország egyik legnagyobb földvára is, 160 hektáron.
http://epa.oszk.hu/01600/01613/00003/pdf/zm_03_1991_155-162.pdf

Az Ördög-kövek elnevezésű részlet még könnyen megtalálható, de a telep nagy részét már megette a bánya :(
Cseréptöredékek mellett aranyszalagok is kerültek elő:
http://epa.oszk.hu/01600/01613/00015/pdf/zm_15_2006_189-202.pdf

http://www.openstreetmap.org/#map=18/46.87608/17.31649

Előzmény: Jesper Olsen (47285)
olahtamas Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47287

Gondolom még nem adoptálták az új felületre.

http://openmaps.eu/rastermap2

Zolcsi67 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47286

Térképügyi villámkérdés:

Látom, az openmaps.eu honlapja némi változáson esett át, nincs már meg az online útvonaltervezés - vagy csak én nem találtam?

A másik, hogy a turistautak.hutérképén sem nagyon akar működni nekem az útvonaltervezés, bármit is kattintok, az "ilyen útvonal nem létezik" válasz jön elő.

Hasznos volt ez a fajta online tervezés a túrautaknál, van megoldás esetleg?

Okostelefonom, GPS-em nincs, csak asztali gép, és Windows XP/Firefox.

Köszönöm szépen a válaszokat!

Jesper Olsen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47285

Ez még jobb. :-)

Előzmény: annyi baj legyen (47284)
annyi baj legyen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47284

Nem, több helyen is olvastam, és egy ismerősöm is járt már ott, persze, előzetes egyeztetés után, hogy bejelentkeztek, és felvezették őket a romhoz.

Előzmény: Jesper Olsen (47282)
annyi baj legyen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47283

Lehetne, csak semmi értelme. Nagyon jellegzetes képeknél is vannak sok száz kilométeres eltérések a tippeléseknél, és nem egy-kettő, hanem sok.

Lehetne persze naponta órákat tölteni a fejlesztéssel, és mindenféle súlyozásokat belerakni (aki az Alföldön lakik, és az OKT-ből a Szárliget - Dorog szakaszt járta le, annak a mátrai képek 3 kilométeres szakasza legyen az ötszáz pontos), de miért lenne az jó? Ez csak egy játék, nem túl bonyolult szabályokkal: találd meg a térképen, hol készült a fénykép. Ha nem találod el, akkor sincs semmi...

A verseny az más lesz, ott mindenki ugyanazt a tíz képet kapja majd, és nem lehet újraindítani a játékot. Kiválasztottam a januári képeket, mind behatárolható 200 méteren belül.

Tehát január 21.-én reggel hat, és este tíz között lehet küzdeni ezért a kitűzőért :)

Előzmény: Csuhás (47280)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!