Keresés

Részletes keresés

hottie Creative Commons License 2005.07.09 0 0 18

Sziasztok

Be szeretnek jelentkezni,junius 25.-en szuletett a kisfiam,van egy 9 eves lanyom is.Terhessegem alatt vegigolvastam szinte az egesz  sz.t. sorozatot es az osszes babas topikot,gondoltam,felkeszulok sok hasznos informacioval innen...nem sikerult, ugyanazokkal a problemakkal kuszkodok,mint Ti.Nalam is a  cicizes a legnagyobb gond eppen,hosszu ideig szopik 2-3 orankent ,de latszolag megis ehes marad,mert sir meg utana es csavarja a fejet a cici  fele.  Ha lefejem eves elott,akkor cumisuvegbol eleg neki ugyanaz a mennyiseg.Kinomban en  mar adtam tapszert is,abbol is ugyanannyit eszik,kb 70 milit.   Nem tudom valoban ehes-e vagy csak "siros"baba:((  

Boribon Creative Commons License 2005.07.08 0 0 17

Az ilyen doktorneniktol fraszt kapok, mar az elmeseles alapjan is. Ha kihivjak ejszaka egy betegnek tuno gyerekhez es ket darab remult szulohoz, akkor az a dolga, hogy rendbe tegye a gyereket es megnyugtassa a szuloket, nem az, hogy beleszoljon minden masba is, amihez semmi koze. Jo, hogy a fuggonyrol nem mondott velemenyt. Brrrrr.

Előzmény: Zimizumi (14)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.08 0 0 16
hát ez az, hogy nem... ma 60-70-eket szopik, a gyerekorvos szerint 70 átlagban oké. ez már haladás, mert eddig sokkal hamarabb bealudt a cicin, ma este megállás nélkul, eroteljesen 1 oráig szopott, a mérleg szerint 70 gr, szerintem _tuti_ tobb, de nem én vagyok a mérleg... mindegy, ha ezt a tempot tudnánk tartani, az rendben lenne.
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 15
Kollina, eltekintve a szakirodalomtól, Milu jó baba? Jókat alszik, nézelődik, és időnként jelentkezik szopizni? Mert ha ráérzett a szopizásra, van elég tejed és elkezdett gyarapodni, akkor szerintem nyugodtan hagyd, hogy a saját ritmusában csinálja. De ez szvsz. 
Előzmény: kollina (13)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 14

Szia Kollina, isten hozott titeket is!

 

Mi Barnival minden szopit mértük 3 hónapos koráig. Simán volt olyan, hogy kevesebbet mutatott evés után; meg olyan is, amikor délelőttről-délutánra kvázi fogyott a gyerek. Viszont ha a heti tendenciát néztük (nálunk szombat este volt), akkor egyértelmű gyarapodást tapasztaltunk. 

Mókusleki, ha így nézed, akkor sem gyarapodott Marci?

 

Kollina, mennyiket szopizik Milu? Egyébként szerintem ahogy mi sem, a babák sem tudnak mindig ugyanannyit enni. Barni reggelente irgalmatlan sokakat evett, estére még a felét is alig.

 

Gergőről nem tudok nyilatkozni, mert nincs mérlegünk. A kórházból úgy hoztuk el, hogy 70-90 grammokat evett. Egyelőre nem aggódom. Viszont nekünk már megvolt az első szívrohamunk: tegnap este a bébi véreset bukott büfi helyett. Minket kivert a hideg-meleg, majd hívtuk az ügyeletet. Kijött egy rettenet doktornéni, kioktatott, hogy miért alszik Barni emeletes ágyon, meg hogy miért használunk popsitörlő kendőt.... Végül kiderült, hogy a babának vagy K-vitamin hiánya van, vagy az elgyötört cicimből szopizhatott egy-két csepp vért. Kapott Konakiont, én meg bimbóvédőt. Azóta szerencsére minden oké, de egy ősz hajszállal gazdagabbak lettünk.

Zz

Előzmény: kollina (11)
kollina Creative Commons License 2005.07.08 0 0 13
Nekem is azt mondta a gyerekorvos, hogy elég hetente egyszer méri, de én állandóan az evésen parázok. Örülök, hogy végre van egy olyan gyerekem, aki már a kezdetektől szopizik és szeretném minél tovább szoptatni hozzátáplálás nélkül. A férjem szerint nem kellene ebből ekkora gondot csinálni, de hát ő nem egy izgulós típus.

A doktornőnk azt mondta, hogy kéthetes korára kell visszahíznia a születési súlyát. Na mi Milut tegnap megmértük pucéran - igaz még csak egy hetes -, de 50 gr-mal volt nehezebb, mint amivel hazahoztuk a kórházból. Ha a következő héten is 50 gr-ot hízik, akkor még nem fogjuk elérni a születési súlyát.
Azt olvastam, hogy az első hónapban a baba visszanyeri születési súlyát, majd hetente kb. 200 gr-t hízik. Hát nem tudom. Azt írják, hogy mesterséges táplálás esetén testsúlykilogrammonként 120-150 gr naponta az adag, szopi esetén 5-6-szor eszik. Gondolom ez alatt az 5-6 alkalom alatt ugyanannyi tejcit kellene szopizni, mint amennyit mesterségesen kellene adni.
Előzmény: mokusleqvar (12)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.08 0 0 12
kollina,

én is ebben a cipoben jarok... marci alig hizott, miota hazajottunk, pedig szopik rendesen, csak ezek szerint nem eleget... nekem a doktor eloszor azt mondta, elég hetente egyszer meztelenul lemerni, de most mar en is szoptatas elott-utan merem, bar a merleg siman teved 10-20 grammokat :-((
Előzmény: kollina (11)
kollina Creative Commons License 2005.07.08 0 0 11
Sziasztok, én is megérkeztem.

Saláta, nekem most született a második babám. Mindkettő programozott császár volt. Az első azért lett az, mert magas lett a vércukrom, a második meg azért, mert az első császár sebe vékony volt (4,5 mm) és a doki azt mondta, hogy nem akar megkockáztatni egy méhrepedést. Állítólag az erőlködéstől a vékony heg szétválhat.
Nekem spinális érzéstelenítés volt, 6 óra múlva kelhettem fel, sőt akkor már fel is kellett kelni és járkálni, a babához is lemehettem a gyerekágyas osztályra. Az éjszakát még a császáros megőrzőben kellett tölteni, másnap mehettem le végleg a gyerekágyas szobába.

A császárral együtt a doki nem tudja kivenni a miómát?

Lányok, lenne egy kérdésem.
Fruzsi amikor megszületett nem volt hajlandó cicizni, 6 hétig fejtem a tejet és úgy kapta meg, 6 hét után kapott a cicire. Most Milu szerencsére szépen szopizik, csak hamar elalszik a cicin és amikor megmérem mennyit evett, hát nem mindig annyi, amennyire számítok.

Ti méritek a baba evését? Mennyit szokott a babátok szopizni? Úgy látszik, nálam ez a szopizás a mumus, azt hittem nem fogok miatta izgulni, de mégis.
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.08 0 0 10
ahoj, csajok,

saláta, én nagyon be voltam tojva a császártól (faros volt a babám), hát az első nap nem egy fáklyásmenet, de aztán nagyon hamar és látványosan épül fel az ember... a miómára meg biztos nagyon vigyaznak majd!

danidek, üdv itt, sokat olvastalak a búvártopikban, amíg az a téma érdekelt jobban :-))
ml+Marci (3 hetes)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 9
én is remélem :-)))
Előzmény: SpArKiE (3)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 8

Saláta, ezt tényleg kemény lehetett lelkileg végigcsinálni. Nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, és mindketten makk egészségesen térjetek vissza a topikra!

 

Danidek, gratulálok nektek! A feleséged biztos járt már védőnőnél, és ő is biztos kapott kis könyvecskéket a terhességről. Azok is tartalmaznak ilyen listákat a beszerzendő kelengyéről. Egyébként Caitlinnek igaza van, a szülés, terhesség 3.0-ás lányokkal érdemes ilyen dolgokról beszélgetni, mert ott sok olyan szempont/vélemény előkerül, ami lehet, hogy az embernek eszébe sem jutna. Meg persze a már nagyobb babát nevelgető topikokban is itt lapul a sok tapasztalat :-)))

 

Járókaügyben egyetértek Boribonnal, teljesen babafüggő. A nagyfiamnál nem jött be. Most is próbálkozni fogunk, aztán meglátjuk. Én azt szoktam javasolni, hogy ha lehetőség van egy járókát pár hétre kölcsön kérni, akkor érdemes azt kipróbálni és ha beválni látszik - venni egyet. Szerintem nagy segítség egy anyukának, ha szeret járókában játszani a gyerek.

Zz

Előzmény: Saláta007 (6)
Boribon Creative Commons License 2005.07.08 0 0 7

Szia,

nezd meg ezt az oldalt, itt eleg sok dolgot megtalalsz, tobbek kozott listat a mamanak is, hogy mit erdemes vinni a korhazba.

http://inetcom.hu/andrea/babasmamas/listababa.htm

 

Jaroka kerdesre nincs jo valasz. Van, akinek bejon, van akinek nem. Az en gyerekem (masfel eves) meg most is szivesen uldogel benne neha. Bizonyos esetekben eletmento volt. A jarokat odahuztam, ahova akartam (pl. a konyhaba fozeskor), az en gyerekem szabadon is ott van mindig, ahol mi, a sajat szobajat gyakorlatilag nem hasznalja. De biztos vannak jarokat utalo, sajat szobajukban bekesen eljatszo gyerekek is.

 

Zz,

en is betettem a kedvencekbe, de egyelore csak olvasni fogok, aztan majd irok is, ha lesz mirol :)

Előzmény: Danidek3 (2)
Saláta007 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6

Köszönöm az üdvözlő és bíztató szavakat!

Szóval nagyon bízom a dokiban, csak mivel van egy 10 cm-s mióma a méhszájnál, ő (és senki) sem tudja garantálni, hogy nem lesz gond a császár során. És néha már a legrosszabbak jutnak eszembe (a babának baja lesz, elvérzek, ottmarad a méhem is stb. brrr...). De muszáj optimistán hozzáállni, mert benn nem maradhat a baba.

Már csak ezt a pár napot kell kibírni. A 12. héttől idáig végig ezen paráztam, szóval ez már semmiségnek tűnik.

Ezért olvasom örömmel, amikor valaki már túl van a dolgon és mindketten jól vannak. Úgy szeretnék már én is...

SpArKiE Creative Commons License 2005.07.08 0 0 5
Majdnem semmi?? Nekünk a héten (38.-ban vagyok) lett beszerezve minden.... Persze ez nem követendő példa :)))
Kenőcsöt, ilyesmit majd a gyerekorvosotok ír fel, érdemes megvenni a gyógyszertárit. A különféle kozmetikumok allergizálhatják a babát.
Előzmény: Danidek3 (2)
Caitlin Creative Commons License 2005.07.08 0 0 4
szia!
bocs, h beleszolok - majd ZZ kijavit ha hulyeseget mondok :) - de van egy szules-terhesseg 3.0 topic. ott vagyunk a meg meg nem szuletett babakkal es targyalju ki a dolgokat. pl. ilyeneket is amiket kerdeztel :P
Előzmény: Danidek3 (2)
SpArKiE Creative Commons License 2005.07.08 0 0 3
Szia Zumi,
remélem hamarosan mi is csatlakozunk :))
Előzmény: Zimizumi (-)
Danidek3 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 2
Miért kell császározni?
A műtét miatt ne legyél be... Ritkán van komplikáció, főleg ha tervezett császár, az műt akit választottál. Gondolom megbízol benne, jó orvos. Többen túlélték már :-)
Na megy a gyerek nevelésen is többen túlestek. Sőt van aki másodikat is vállal (meg hatodikat is). Szóval nem lehet olyan rossz :-)

Mi október végén szülünk (vagyis a feleségem :-) ). Első baba, szándékunk szerint négyből :-)

Szerintetek a járókának van értelme? Nem jobb az ajtó lezáró rács?

Nincs valahol a net-en egy komplett lista, hogy miket kell beszerezni?
Eddig majdnem semmink sincs. Ami van : pár pelus, cumisüveg, ágy, matrac, ágynemű, fürdető, mérleg. Pelenkázó komódot én akarok csinálni.
Az apróságokról fogalmam sincs, mint pl kenőcsök, ilyen-olyan törlő kendő. Mi kell ebből?
Ruhákból mi kell?
Előzmény: Saláta007 (0)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1

Szia Saláta, de jó, hogy újra jelentkeztél! Végre lesz egy kislány is a sok fiú között.

Miért kell császárral szülnöd?

Remélem, nemsokára jelentkezik Mókusleki, Zöldség és Anine is, és elmesélik a császáros élményeiket. Én Anine felépülgetését láttam, és elmondhatom, hogy nagyon strammul csinálta :-))))

Ami pedig a baba betoppanását illeti: meg fogod látni, hogy mennyivel kerekebb a világ vele. Az ember nem tud felkészülni azokra a nagyon intenzív érzésekre, amit vagy első látásra vagy kicsit lassabban, de kialakulnak a babával kapcsolatban. Olyan szerelemféle :-)

Drukkolok nektek a jövő hétre! Addig jó pihenés és készülődést!

Zz  

Előzmény: Saláta007 (0)
Saláta007 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 0

Szia Zimizumi+Gergő!

Szereték gratulálni a babához és könnyű, problémamentes gyermekágyi időszakot kívánok! Ez persze vonatkozik a többiekre is...

Annak idején a koraterhes topikban jelentem meg 1-2×, azóta csak olvasgattalak Titeket, mert akkora forgalom volt, hogy az csak az olvasás elég sok időbe telt.

Én ma dolgozom utoljára, és jövő héten szerdán vagy csütörtökön fogom császárral "megszülni" Esztert a Margit kórházban. És eléggé be vagyok... Elsősorban a műtét miatt (ami nem biztos, hogy túl egyszerű lesz), másrészt az első baba miatt, hogy mi is lesz, ha betoppan az életünkbe. Szóval biztosan jövök majd a tapasztalatlanok furcsa kérdéseivel...

Szóval ha nem gond, akkor ezennel újra csatlakoznék a csapathoz.

Saláta

Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Induljon a topik, ahogy megbeszéltük :-))))

 

Zz és Gergő (1 hetes)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!