Én a miénket legális körülmények között próbálgattam az autobahnon, csak az volt a bibi hogy még éppen csak 2000 km volt benne, ezért nem volt szívem nyomni ki a szemét. Nekem is kb itt állt meg a tudása, talán belendülne kicsit még, de ez bőven elég. Amúgy megdöbbentő, hogy milyen csendes mág mindig ilyenkor is a gép.
Nem tudnám megmondani hogy menne-e még valamennyit, csak 4000-es fordulatra állítottam be és ott néztem a pillanatnyi fogyimérőt! Nem hiszem hogy még nagyon menne mert 180 felett elfogyott rendesen!
Persze tudom hogy csal az ora:( de általában ezt látod és kész:)))
lefektetted a mutatót:) helyes. azt már én is csináltam... :) Azt tudod, hogy itt 10-et csal az óra. Én is tökre örültem, hogy majd 200-al megyek, a GPS szerint meg csak 188 volt...
Nem neked címeztem a kérdést, hanem általánosságba lőttem el. Az tiszta, hogyha egy kocsinak súlya van és nyomod neki akkor fogyaszt. Hozzá kell tennem, hogy a Cee'd fogyasztja az itthoni kis flottából a legkevesebbet (én konkrétan 11 literrel járok, okosba le lehet vinni 9.9 literre :) ), és én ezzel elégedett vagyok. Sőt a fő felhasználó is (konkrétan édesanyám hajtja ennyivel). Csak nem értem hogy mit csinálnak T. topiktársak hogy ennyire fogyózik a kocsijuk. Lehet be kéne iratkoznunk egy vezetéstechnikai tréningre nálaok :D
"Ja, és ezeket az álomfogyasztásokat meg megint nem értem hogyan alkotjátok"
Nekem is crdi-m van és nem nagyon figyelek oda a takarékos használatra és vegyesben 5.5 literen áll a fogyasztásmérő most szinte állandó klímával! Ahhoz a 6.5-hez szerintem nyomni kell szemét rendesen!:)
Nos a lényeg a következő, van a csövekben/szigetelésekben valami anyag, ami a nőstény nyest párosodási szagára hasonlít... no erre gerjednek a fiúkák... :) Az mondjuk gáz, hogy ez már jó 15 éve ismert probléma, és nincs újabb anyag...
Nem tudom, ezt nekem szántad-e, de reagálnék. szerintem ez a normális, ha 9-10-et enne, mint itt egyesek írják hát kardomba dőlnék. Bár nagyobb bajom nincs a Focus-al, nem a kedvenc kocsim, nem favorizálom, és pláne nem akarom jobb színben feltüntetni. Mondjuk a nem túl magas fogyim mellett szólhat, hogy a fokozatok nagyon hosszúak, ergo nem nagyon gyorsulgat, csak ha nagyon kihúzatom. Pl autópályán 150-nél csak 4100 körül forog. Szóval valamit valamiért, hoszzú fokozatok, lassabb gyorsulás, de kisebb fogyasztás mert nem pörög a moci, vagy rövid fokozatok, pörgősségre ösztökélő váltó, jobb gyorsulás, de nagyobb fogyi....
Ja meg a Focus 1070kg körül van a Ceed meg 1200 körül......
Ja, és ezeket az álomfogyasztásokat meg megint nem értem hogyan alkotjátok. Mi a CRDi-vel nem megyünk 6,5 alá (in the city AC-vel). Budapest München is 5,9 volt, nagyjából tartva a sebességhatárokat...
srácok ez az 1.4-es fogyi akkor is sok szerintem. Az én 1.6-os benyás Focusom Pesten 7.5-nél többet soha nem evett, még klímával sem. 3000 és 3500-as fordulat között váltok fel általában, tehát nem cammogok, és egyáltalán nem figyelem, hogy takarékosan vezessek. Ha vidékre megyek kb 6.6 a fogyasztás.....