Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

BuNnY Creative Commons License 2002.03.07 0 0 2924
Elképzelhető hogy Te voltál, megláttam, próbáltam megjegyezni a rendszámot aztán vagy 2 percet szenvedtem mire volt mire felírni - 2 perc alatt simán tévesztek ennyit :-)

Elemet nem sikerült megnézni senkinek, vagy csak mindenki olyan feledékeny mint én ?

Egyébként a szervízről. Nekem van még kb. 600 km a szervízig az óra szerint, de az valami 27400 km-nél lesz, ez elég hülye szám. A gépállat volt hordva rendesen, szerintem 20e-nél tuti, menjek be szervízbe és nulláztassam le rendesen ? Mit csinál ha átléped a villáskulcsos km-t ?

Előzmény: 206wrc (2923)
206wrc Creative Commons License 2002.03.07 0 0 2923
BuNnY

Én mentem tegnap 5 köröl arra de nekem HRJ-063 a rendszámom. Az igaz hogy bombás vagyok már és tolal is van rajta.
Lehet hogy én voltam.

Előzmény: BuNnY (2921)
206wrc Creative Commons License 2002.03.07 0 0 2922
Sziasztok

Most jöttem el a szervízböl. Az M3 Gablini ki akarta cserélni a féltengely szimeringemet hogy ott folyik az olaj. Én ezt nem hittem elmentem egy barátomhoz aki peugeot szervizbe dolgozik és megnézettem velük is. Na kiderült hogy a szelepfedél tömitésnél folyik az olaj és oda folyt le. Akkor most hogy is van ez egy szelepfedél tömitésnél ki kell cserélni a féltengely szimerindet?????????
A másik moltam 2001.10 hóba volt a M3 nál szervizbe és ott a légszőrönél lévő levegőadagoló szelep amit te a gézadáskor szabályzol azt nekem odébrakták 4-5 ricnivel hogy ez igy jo. Ma most a Fogarasi úton közölték velem hogy ez egy nagy faszság volt mert ha én full gézt adtam akkor nem nyilt ki a levegőszelep csak félig és igy nem is ment annyira és többet is fogyasztott. SOKI szerintem ezért tudtál multkor elmenni ugy. :-))
Az M3 nál közölték hogy nem voltam 10.000km-es szemlén ezért már nem garanciális az autó ja most 13.000km van benne. A Fogarasin szónélkül pecsételtek garanciába ök azt mondták hogy egy év a gar hogy az most 10ezer vagy 100ezer nem számit. Ennyit az M3 Gabliniről.
Én maximálissan ajánlani tudom a Fogarasi úton lávő Gablinit!!!
Most várok a szelepfedelemre. Ha megérkezik akkor csere.

üdv:
206wrc

BuNnY Creative Commons License 2002.03.07 0 0 2921
Tegnap du. 5 körül láttam a Nyugati felé haladni egy bombás 206-ost, valami HXT-961 szerű rendszámmal. 206WRC ???
BuNnY Creative Commons License 2002.03.07 0 0 2920
Lassan az egész Peugeot járműpark a 206-os kicsit módosított arculatát fogja viselni ?
Jó jó hogy qrvára bejött, de azért valami újat is kéne mutatni. Azért minden autón a macskás lámpa nekem már kezd tömény lenni ...
Előzmény: Soki (2918)
semmiho Creative Commons License 2002.03.07 0 0 2919
Sziasztok!

206GTI vételes cikk, Totalcar

Csak egy apróság, a lényeg ott van, hogy a 206-os értéktartása a legjobbakéval vetekszik, ezért linkeltem be.

Üdv, Semmiho

Soki Creative Commons License 2002.03.07 0 0 2918
Jó reggelt mindenkinek !
Találtam Peugeot 107 képeket itt egy pár link.
www.autokatalog.net/SPY/PEUGEOT/107/107.HTM
www.carimportguide.co.uk/secrets/peugeot107.htm
vn99 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2917
Lehet hogy csak egy legenda, de azért nem zörög a haraszt, ha nem ba@ik a paraszt.

V.

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (2915)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2916
másolt kulcs: :)))))
Nem a kulcsot másolják ezeknél az immos kocsiknál, hanem egy ID-kártyát kapsz az autó mellé, és az alapján gyártanak után.
Előzmény: semmiho (2912)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2915
Maadie, nincs mit :)

semmiho, vn99: ez egy urban legend, tök jól hangzik, én meg volvóval és bmw-vel is hallottam :) Jó sztori, de csak ennyi, minek a tükörbe rakni a kulcsot, mért nem tartja magánál a lopós? :)

Előzmény: vn99 (2913)
206wrc Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2914
Vasárnap beszéltem a Janikával a kiálitáson és mondta hogy az csak egy demo 206-os és egy sima alap totálkáros kocsibol csinálták meg.
semmi nem volt benne se motor se váltó se futómű semmi.
Na de majd április 6.án jön a wrc abba lesz minden :-)
Előzmény: Soki (2910)
vn99 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2913
Ja, ilyen kiesik a forgalmi+kulcs a tükörből című sztoritz én is hallottam már, ezért nem fogok soha VW-t vagy Audit venni (meg persze ahhoz lóvé is kék). Másik u.ilyen trükk: az IBM-től 28 db Mégane-t loptak el ugyanezzel a trükkel. Nem semmi...

SEMMIHO: A táviránítósoknál mindig így van. Kapsz egy távirányítósat, meg egyy mezeit, oszt kalap kabát. Mi is felvátlva használjuk a kocsikat, de ebből különösebben még nem volt gond.:-)

V.

Előzmény: semmiho (2912)
semmiho Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2912
Én már előre félek, mi lesz, ha lemerül... Remélem, észre lehet venni és nem hagy cserben az autó valahol.
Na, nem is ez a lényeg, hanem!
Tudjátok-e, hogyha pl. van biztosításotok az autón (mármint a kötelezőn kívül, pl. önrészes), akkor pl. lopáskár esetén egyáltalán nem fizet a biztosító, ha valaha is másolva volt a kulcs (ezt valami lézeres kütyüvel meg is vizsgáltatják állítólag lopás esetén)? Namost, a 206-oshoz csak 1db távirányítós kulcsot adnak gyárilag (vagy engem vertek át:-), ill. egy "kényszerkulcsot", így ha pl. ketten használják az autót a családban, az ember logikus, hogy rendel a Peugeot-tól egy másikat is. Vajon ebben az esetben sem fizet a biztosító? Még nem kérdeztem rá a biztosítónál, de hátha van valakinek tapasztalata.
Ja, egyébként a másolt kulcsnál van mégegy probléma... Tegyük fel, hogy amikor átvetted a kereskedőtől az autót, előtte lemásolták már a kulcsot. "Természetesen" két hétre rá ellopják, a kulcsodat megvizsgálják és kiderül, hogy másolva volt (állítólag könnyű megállapítani, a másoló szerkezet egyértelműen azonosítható karcokat hagy). A biztosító persze ilyen esetekben nem fizet. Pofára esés a javából.
Van egy szerencsésen végződött történetem, ismerős vett egy vadiúj Passatot kb. egy éve, és néhány naposan ahogy felesége járt be a szűk garázsba, leszabatta a visszapillantó tükröt. És lám, kiesett belőle egy "pótkulcs"! Kisebb botrány is lett belőle. Úgyhogy vannak ilyenek is...

Üdv, Semmiho

Előzmény: én aki vagyok (2911)
én aki vagyok Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2911
BuNnY,

ha adsz egy csavarnyúzót, akkor megnézem. Na jó, akkor is, ha sikerül szereznem egyet...

Előzmény: BuNnY (2892)
Soki Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2910
Teljesen más !
Volt valaki a Sportauto kiálításon ?
Kimentem megnézni de elég gyenge volt,kintvolt Janika autója de csak egy replika volt .
Kicsit közelebről nem volt benne motor, pedálok fékek semmmmmmmi!
Csak azért volt ez érdekes mert az Érdinek ott volt az új autoja !
Hát ennyi.
maadie Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2909
uhh mazli netuddmeg mit hallottam a 17es vegerol ;)))

najo abbafejeztem, beszlejetek mar bovebben errol a valtorol lecci...

Előzmény: Soki (2903)
206wrc Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2908
ezt a biztositék dolgot megnézem.
köszi
Előzmény: semmiho (2907)
semmiho Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2907
Hmm, nemá', hogy nem tudják! Elől az eksi felett a biztosítótáblában pl. ha az oldallégzsákoknak külön biztosítékja van, akkor csak ki kell húzni, és kész! Ha a másik kettővel együtt van, az persze már gázosabb... ;-)
Az autóhoz adott könyvecskében nem tudom, hogy taglalják-e, hogy melyik biztosíték mihez is való, de érdemes ránézni, talán ez a legegyszerűbb forma. Persze laikus vagyok, lehet, hogy óriási hülyeség, amit írtam, ezesetben kérlek benneteket, nézzétek ezt el nekem! :-)

Üdv, Semmiho

Előzmény: 206wrc (2906)
206wrc Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2906
Ez igy van!

Még egy érdekes story.
Ki akarom venni az ülést és sport ülést beletenni, ne de légzsák van benne nekem. Megkérdeztem hogy ki lehet-e kapcsolni a programot hogy az oldallégzsákot ne figyelje és akkor olyan mint ha nem is lett volna benne soha.
Tehnap este feltettem ezt a kérdést a Gablinibe az egyik szervizes levezette hogy semmi probléma ezzel meg lehet oldani, és vele szembe ott állt a másik aki közölte hogy nem megvalósitható. Akkor most hogy is van ez? Ha egy kicsit dolgozni kell akkor már semmit se lehet megoldani.
Ez aza abszolut lustaság. És lehet hogy 2 telefonba került volna nekik hogy megkérdezzenek valakit hogy szeritük lehet-e ilyet csinálni és ha azt mondják hogy igen de pl. 15 ezer a szoftver frissitése és a lágzsákok kikötése akkor ugy is kifizettem volna. De hát nagyon nagy urak ők már egy ilyen problémához.
M3 Gablini
Ha kell messze elkerülöm a szervizét!!! A szalonba nagyon rendessek veletek azza semmi probléma nincs.

Előzmény: vn99 (2902)
vn99 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2905
Soki,

Küldj mail-ben egy tel.számot, megbeszéljük.

Csá.

V.

Előzmény: Soki (2904)
Soki Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2904
Ha van kedved meg időd akkor megbeszélhetünk egy talit. valahol Én általában 5-ig dolgozom utána ráérek.
Szasz.
Előzmény: vn99 (2902)
Soki Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2903
A 16-os végét !!!!!!!
Előzmény: maadie (2899)
vn99 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2902
Sz'asz Soki!

Engem is érdekelne ez a rövid váltóút, mert néha már a falnak megyek a CC váltójától. Kész röhej, hogy egy Focusban ( ami egy teljesen hétköznapi verda) jobb váltó van, mint a CC-ben.:-(

Más:
Szervizek: Szerintem ha van időtök, érdemes körbenézni a vidéki szervízek háza tájékán, mert arrafelé még (már) a vevő az úr. Ez saját tapasztalat, a CC elődjét Hódmezővásárhelyre hordtam szervizelni, és soha egy rossz szavam nem lehetett rájuk. Pontosak korrektek, és még olcsóbbak is, mint a pesti tahók.Szóval én most akarom mgkörnyékezni a szentesi szervízt (az is Pug Kovács, de nem = a Szentendrei útival). Ha esetleg valaki járt már ott, megköszönöm a tapasztalatokat.

Tali elviekben ok,

V.

Előzmény: Soki (2896)
semmiho Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2901
Igen, igen, konkrétan a 406 és a 307-es topikra gondoltam.

Üdv, Semmiho

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (2889)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2900
Háj maadie,
Javaslom, nyúljunk autentikus forráshoz:

"Ma voltam 30.000-es szervízen Centrálautónál.
Gyertya, benzin-, pollen-, olaj-, levegőszűrő, olaj (szintetikus), első pár fékbetét lecserélve. A zörgő-börgő elemeket is helyrepofozták (bal első ablak, kézifék mögötti tárolórekesz). Továbbá első keresztlengőkar lecserélve mindkét oldalon garanciában (egyébként 2*26.000HUF), és megszűnt a motortér felől érkező kotyogás (gondoltam, lecserélik megint a motortartó bak csavarjait, de nem! :) .

Zusammen nur 59.400HUF. "

Előzmény: maadie (2895)
maadie Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2899
naa igy mar mas!
"szalonvezetővel, a munkafelvevővel is megbeszéltük a dolgot"

ekkor kellett volna "kusspicsaba" felszolalassal elkuldeni a szervizboss-t kolazni vagy bekuldeni a fofofofoboss-hoz hogy neki mondja el.

tudtatok hogy a szervizvezeto szeme fenye a 16-17es villas? melyik felet akartad hasznalni??

Előzmény: Soki (2897)
206wrc Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2898
holnap reggel megyek a barátomhoz oda a szentendrei útra amit beszéltünk és megnézetem velük is az olajdolgot és akkor reggel meg is beszélem vele hogy mikor jo neki ha oda mennénk szerelni egy kicsit.
Előzmény: Soki (2896)
Soki Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2897
Amit lirtunk 206wrc -vel a történtekről az egyszerűsítet változat volt!
Mielött bármit is garázdálkodtunk volna elötte a
szalonvezetővel, a munkafelvevővel is megbeszéltük a dolgot és Ők engedték meg nekünk!
Egyébként nekemis meg 206wrc nek is ismerőse mindkét "vezető".
Ja és egy darab 16-17-es villáskülcsot kértem tölük .
Hát ennyi!
Előzmény: maadie (2895)
Soki Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2896
Szia BuNny !
Az a helyzet hogy nem nagy beavatkozást igényel,hozzáteszem hogy NEM a váltoban kell a "motyot" kicserélni hanem mellete !
Ha komolyan érdekel megnézheted az ényémet vagy 206wrc -jét ha kész lesz.
Szasz.
maadie Creative Commons License 2002.03.06 0 0 2895

hmm

mar bocs 206wrc, soki de en max 1et ertek a szervizvezetovel... en sem engednek be senkit a szervizembe(mar ha lenne ugye, de nincs mer minek) FOLEG nem azert hogy a szervizben, a szerviz szerszamival belenyuljanak a kocsiba. Ott o a felelos ha barmi gaz tortenik ot cseszegetik. Egyertelmuen kizavartalak volna enis titeket maximum nem olyan stilusban. Az pedig hogy te 1m 10m 100milliot hagytal ott az kit erdekel?? nem a szervizvezetot nem a recepcios jolankat hanem csakis az ertekesitot. Nemertem felhaborodasotokat, ha kell valami menjel a sajat szervizedbe, a sajat szerszamaidat hasznald vagy bereld mindezt. Nem beszolni akartam csak az objektiv velemenyemet kozolni es kerni/kerdezni valamit.: Soki 9kor jossz vissza?? hmm ok de ha mindenki beirna hogy mikor jon vissza nem lenne a forumnak ertelme... ha valakire varsz ird neki levelben.
peace!

ontapik!
meg 500km es jon a 30000es szerviz, elore felek hogy mennyit gombolnak le... volt mar valakinek?
olcso szakszerviz? Fabian jo? en oda jarok nem annyira gaz.

ez a quickshift vegulis micsoda hallottam az angol verziorol, 4ed akkora valtoutat csinal? nem pici az mar marhara?

Előzmény: 206wrc (2893)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!