Keresés

Részletes keresés

KuZo Creative Commons License 1999.06.15 0 0 303
Régi DM új DM:
Bármennyire is furcsának tűnik én a Speak&Spell után csak a SOFAD lemeznél kezdem újra DM-et hallgatni. Aztán szépen elkezdtem végigmenni a régebbi lemezeken is és egyre jobban bejött a dolog!!! :-)
Nagyon érdekes volt felfedezni azt az utat amit a zenekar bejárt ezidő alatt.
Tehát én a bizonyos korszakok közötti megítélést abszolút megértem, számomra például a SOFAD időszak magasan vezet.
Egyszerűen annyira összeérett a ZENE és a LÁTVÁNY (hála Corbijn papának!), hogy felülmúlhatatlan!!!
Az ULTRA-nál szerintem igen érződik Alan hiánya, de ezt bepótolom a RECOIL-al(az qrva jó!!!).
Ma már ott tartok, hogy nem merek lemenni a Metronómba mert biztos veszek valami CD-t! :-) (Már így is közel 40 darab van!).
Visszatérve a látványra: a mostani korszak dizájnja véleményem szerint csapnivaló! Na most lehet nyomasztani!!!:-))

morpet Creative Commons License 1999.06.15 0 0 302
Halo again!

Na még azért hozzászólnék ehhez a régi DM - új DM dologhoz is.
Sokan vannak, akiknek a 93 előtti albumok jobban tetszenek, mint az azutániak. Ettől még lehet igazi DM rajongó. Hiszen a DM folyton megújuló és változatos zenét csinált, ezért ha valakinek mindegyik album egyformán tetszik, az inkább meglepő, mint ha valakinek valamelyik jobban tetszik a másiknál.
Ez vélemény, senkit sem utálok, akinek más a véleménye.

Előzmény: depeche babee (296)
morpet Creative Commons License 1999.06.15 0 0 301
Hi!

Nem tudom, ki volt pénteken a 101-es Klubban (ShapeGábort mintha láttam volna :-)) , írnék pár sort róla. Szóval nem sikerült túl jól az 50. jubileumi buli, bizonyos okokból 2 órával hamarabb bezárt. Amiről igazán írnék, az a Shape koncert. Sajnos technikai problémák miatt az sem sikerült túl jól, de azért meggyőződhettünk róla, hogy a 99-es anyag jól sikerült. És tisztelet az együttesnek, amiért a technikai gondok ellenére megtartották a koncertet, pláne az énekesnek, akinek igen nehéz dolga volt a körülmények miatt. A közönség nem volt elég lelkes, de a Gyengédent azért visszatapsolták, és érdemes is volt, mert másodjára sokkal jobban sikerült. (Az "első sorban" tomboltam.) Amúgy én csak a napokban hallottam először a 98-as Shape anyagot (thanx MarK!), de szemben több felszólalóval, nekem továbbra is a 99-es Gyengéden tetszik jobban, bár tény, hogy van egy-két csúcs hangzás a 98-asban is (mint pl a "lát még" alatti zongora), amit hiányolhatunk az új verzióból, és az is igaz, hogy az ének igazán az eredetivel él együtt.

disp_ Creative Commons License 1999.06.15 0 0 300
Ford innen leszedheted :

Sitename: Unknown 17 % Chance of Being Open
IP Address Port Logon Password Last Checked Ratio Site Speed
24.30.31.46 21 page page 06-14 at 23:06 CEN None [ťťťťť]
FTP Client hot copy: ftp://page:page@24.30.31.46:21 How do I use this?

/d:/stuff/sound/mp3/ soft cell - tainted love.mp3 2814620 bytes

VV Creative Commons License 1999.06.15 0 0 299
huhh... sziasztok! megint rég voltam itt... :-((((
végre sikerült leszednem a gyengédent. nekem teccik. inkább a korai Mode-ra hasonlít, szerintem, bár még csak 3-4 szer tudtam meghallgatni.
mondjuk egy picit talán tényleg "üres" zeneileg, de mindenképpen nagyon jó és TECCIK! :-)))
MarK: nemsoká fent lesz a honlapunkon a 3 Only when I lose myself - remix közül legalább az egyik. majd szólok, ha kíváncsi leszel! bár lehet, hogy mindhármat felrakom valamelyik helyemre...
látom van új emberke is itt, méghozzá egy leányzó! :-)
szijja depeche babee!
depeche babee Creative Commons License 1999.06.14 0 0 298
SHAPE:nem tudnátok írni egy számot "tepertős pogácsa" címen?
Ez az új parlamenti ötlet nagyon megfogott...
depeche babee Creative Commons License 1999.06.14 0 0 296
Hali mindenkinek!
Látom, egyből sikerült közutálatot kivívnom egy őszinte megnyilvánulással.
Nem állt szándékomban senkit megsérteni, megbántani. Ez a véleményem és kész.
Shape:nem azért mondtam a fellépőkről azt, hogy szar, hogy ti ne zenéljetek, szerintem igenis folytassátok amit elkezdtetek. Nekem pl az olasz zenekar nem tetszett a múltkor és az utóbbi időszak fellépői sem. Mint említettem bele-bele szoktam hallgatni az előadásukba. (aztán gyorsan visszamenekülök a shopba)
De ha bárkinek kérése, kérdése van, amit nem mer személyesen feltenni a nagy Borbély Lajosnak, bátran forduljon hozzám és majd tolmácsolom a vezetőség tagjainak.
Üdv:
Depeche Babee
u.i.:a little18-ből sajna kinőttem
MarK Creative Commons License 1999.06.14 0 0 295
Hi!
Külön üdv. az újaknak!
Adeptus: Sajna túl későn szóltál a buliról.
Morpet: hogy tetszik a Shape + Trend anyag?
AntiLoop: Kész a Shape cd, de majd csak júliusban tudom odaadni. (Cris: neked is) Lehet, talán jobb, hogy nem jöttél el a 101-be, mert igen tetemes mértékben sikerült késnünk a Shape-pel, úgyhogy, csak azoknak a "virtuális ismerőseimnek" tudtam cd-t adni, akiket arcról is ismertem, a többiekkel elkerültük egymást...
Egyébként a Neo zenéjét tényleg szokni kell, elsőre nekem sem jött be, én mindenestre próbálok barátkozni vele (ha már mai, divatos zenéről van szó, inkább a Neo-t hallgatom, mint a többi szemetet). Az Ordinary Mortalsról én is hallottam már, de a számaikat nem ismerem (júliusban talán lesznek mp3-aim).
Disp: Jó bulit kívánok neked a PeCsára! Majd, ha addigra o.k. leszek, esetleg felhívlak, hogy milyen volt.
Little18 :-): Nemtom mennyire olvastad figyelmesen a topicot, de én soha nem állítottam azt, amiről írsz és másoktól sem emléxem hasonló hozzászólásokra - talán néhány kivételtől eltekintve. Sőt, majdnem egyetértünk, bár azért annyit hozzátennék: Egy kicsit erős, hogy a DM nem változott annyira. Szerintem változott, de csak annyit amennyit kellett és pont ez (is) a jó bennük. Ennek ellenére nálam sincs korszakokra osztva az együttes, ill. igen, de nincs olyan korszak, amit ne kedvelnék (egyetértek Disp mondókájával :-)). Egyéb véleményem a témában már ismert.
A Shape pedig - most hallgatom ezerrel az új számokat - qrva jó. Ha én mondom, akkor így is van. :-))))) Na jó, bocs, egy kicsit elragadtattam magam, elfogult vagyok. Sajna a fellépő együttesek nagy része nem az igazi, ezért sokan sz@rnak rájuk, pedig akad 1-2 jónak tűnő anyag. Ezt talán - a pénz mellett persze - úgy lehetne kivédeni, hogy az érdekesebb számokat leadnák a klubbokban (PeCsa, 101, Rocktogon-os DM bulik), ami meg jó, arra úgyis felfigyelnek. Én is teljesen véletlenül hallottam meg a Gyengéden-t az egyik 101-ben -> 2 héttel később már direkt a Shape koncert miatt mentem az Almássy térre (pont 1 évvel ezelött). Na mindegy.
Mint már utaltam rá, most néhány hétre sajna felfüggesztem tevékenységeimet, így e topic látogatását is (Kórházi kényszerszünet, de semmi vész, fel fogok épülni - hiszen még tartozom néhány Shape cd-vel :-)). Úgy tudom, hogy Shape sem lesz szerdától 1 hétig (bár ő sokkal kellemesebb okból kifolyólag). Így, távollétünkben arra kérlek benneteket (Dispet, mint topicgazda-helyettest :-), ill., a hozzászólók többi jeles képviselőit), hogy további érdekes témákat felvetve + egyébb "finomságokkal" fűszerezve az eszmecserét, ne hagyjátok elsűlyedni a topicot. Ha visszatérek, ellenőrizni fogom az eseményeket :-))).
Folyt. köv. júliusban.
Hellóka!
Márk
disp_ Creative Commons License 1999.06.14 0 0 294
Azért ez nem teljesen igy van nálam...szerintem igenis korszakokra lehet bontani az együttes müködését. Igaz ez nem inkább személyekhez hanem a zenéhez kapcsolódik. Mert V.C. hatása még a 4. lemezen is érezhető volt pedig akkor már A.W. szerepelt a zenekarban.
A következő "korszakváltás" szeintem a SOFAD megjelenese volt amikor elkezdtek elfordulni a a "techno"-tól. És éppen ezért vannak olyanok akiknen a régi DM tetszik jobban és vannak olyanok akiknek az új .(Na és persze vannak olyanok is mint én akiknek - más-más okok miatt - de mindkét korszak tetszik.
Előzmény: depeche babee (292)
SHAPE Creative Commons License 1999.06.14 0 0 293
SZIASZTOK!

Most folytattam egy kis vitát Depeche Babee-el,és meg kell hogy mondjam kicsit elbizonytalanodtam /Ádámmal eggyutt/ attol hogy "a fellépő eggyuttesek 99%-a szar.
Minket még nem hallott mert nem szokta nézni a fellépő eggyutteseket .
Ezt félig meddig megértem,csak az a baj hogy mi pont nekik csináljuk.
Ha már őket sem érdekli akkor kit érdekel?
Na mindeggy.
Várom a véleményeteket.

sziasztok

depeche babee Creative Commons License 1999.06.13 0 0 292
Sziaszok!
Csak most olvastam a régebbi hozzászólásokat és igazán nem értem ezt a "régi mode-új mode" dolgot! A dm ugyanaz, attól, hogy Vince Clark vagy Alan Wilder benne van, még nem lett annyira más. Mégiscsak Martin a dalszerző és Dave a "torok".(és ne feledjük Mr Andrew Fletcher egyedülálló tapsolását!) Nem szeretem ezt az éles különválasztást gyerekek! Nem vall igazi mode-os lélekre...
Ez az én véleményem (meg még egy-két emberé a klubból) ezért nem kell engem utálni vagy lélekben leköpni.
stay devoted!
SHAPE Creative Commons License 1999.06.13 0 0 291
hI aLL!

Údvőzőllek Depeche Babee!
Fogadjátok szeretettel az uj tagunkat
Sajnos ő is a Depeche Mode-ot szereti,mint itt majdnem mindenki,de mostmár mindeggy.
Inkább valami diszkosat kellet volna ide hivni.
:)

szasztok

depeche babee Creative Commons License 1999.06.13 0 0 290
Sziasztok! Új vagyok itt. SHAPE adta meg a címet és bíztatott, hogy meséljek londoni kalandjaimról. (ugyanis kimentem az ősszel a hdmfc által szervezett utazás keretein belül az angol koncertekre)A lényeg az, hogy találkoztunk Anton Corbijnnal, Andy Franks-szel, Martin feleségével és lányaival és láttunk egy kisfiút akit Dave testőre kísért a hangosító pulthoz. Valószínűleg Jack volt az. :)
Na most ennyi.
Stay devoted!
disp Creative Commons License 1999.06.12 0 0 289
Na figyeljétek milyen fáradt vagyok egy sz@ros linket már 2X csesztem el
tehát :
www.extra.hu/NEO_Persuaders
Előzmény: disp (288)
disp Creative Commons License 1999.06.12 0 0 288
Az előző linket elcsesztem itt a helyes link
Előzmény: disp (287)
disp Creative Commons License 1999.06.12 0 0 287
Hát nemigen értem rá a mult héten...

Neo - Eklektogram :
Senki se számitson Popularos hagyományokra ellenben nagyon sok jo elemet találtam benne (még csk 3X halgattam meg)sok az acid és a house elem de találhato rajta jazz beütés is.
Van a cd-n egy url de nem müxik :(((

Presuaders : Májusban jelent meg ugyhogy mondhatjuk újnak.
Azért hasonlit a James Bond zenére mert az eredeti zenéknek ugyan az a szerzője (John Barry)

A klip letölthető innen

Előzmény: MarK (283)
AntiLooP Creative Commons License 1999.06.12 0 0 286
Hali
Nemtom mennyire uj ez a NEO-Persuaders, de nekem az. Szal eloszor nem teccett, mert olyan James Bond szeru zeneje van, de miutan lattam a klippjet, megvaltozott az abra :)
Amiota idejarok a forumra egesz sok uj es kiraly bandat imertem meg.
Ja es nemregota torzsvendeg vagyok a forumon, lehet gratulalni! :)
Van egy zenekar nalunk otthon, most ismertem meg. Meg keveset tudok roluk. Egy haver mutatta meg a zenejuket. Majd meg erdeklodok feloluk. Mortals a csapat neve, es van vagy 17 szamuk, ideillo mufajban. Van egy Enjoy the Silence feldolgozas is, szerintem egesz jo. A hangszereles es az enek nekem nagyonb teccik, viszont a zene inkabb atlagos. De lehet,hogy csak keveset halgattam. Az enekesnek olyasmi hangja van mint KIKInek a volt elso Emeletbol.
Ha erdekel vkit, megerdeklodom milyen korulmenyek kozott lehet terjeszteni.

Csa'
Topic elore! :)

Adeptus Creative Commons License 1999.06.11 0 0 285

Bocs ! Sikerült elszúrnom a linket:
természetesen
ez a jó cím
Ezer bocs !
Adeptus Creative Commons License 1999.06.11 0 0 284
Idesüss ! Ez egy jó buli lesz szombaton (12-én).
Nem egy nagy durranás, amolyan házibuli jellegű mint kb 12 éve ... emlékeztek ?
No, azért mindenki nem olyan fiatal :)
MarK Creative Commons License 1999.06.11 0 0 283
Disp!
Meglehetősen inaktív vagy mostanában! Mi lesz a topickal, ha 15.-től eltűnök úgy kb. 2-3 hétre? Te, mint kinevezett topicgazdahelyettes, igazán összeszedhetnéd magad egy kicsit! :-))) Na jó, nem idegesítelek tovább... Kár, hogy kihagyod a ma esti 101-et.
Egyébként milyen az új Neo album?
MarK Creative Commons License 1999.06.10 0 0 282
AntiLoop: Mail ment.
Előzmény: AntiLooP (280)
MarK Creative Commons License 1999.06.10 0 0 281
Jegyet a helyszínen kell venni (a belépők 90%-a a HDMFC-ben is a helyszínen kel el). Morpet már leírta, hogyan lehet eljutni oda. Sajna most a besztof miatt szerintem több Ákos lesz, de a 101-nél ez is benne van a pakliban. Pedig egy kicsivel több DM-ot jobban elviselnék :-).
Cris: Igazad van, de nem bánom. A Warpigs számára a FNM olyan, mint pl. a Shape-nek a DM. Egyébként imádom az Ashes to Ashes-t (+ a Midlifecrisis-t és a Stripsearch-ot szintén). Sok más számuk is, de főleg ez a 3, mondhatni DM színvonalú. Kár, hogy abbahagyták...
AntiLooP Creative Commons License 1999.06.09 0 0 280
Megneztem a 101 honlapjat a xoom-on. Eleg rendesen felkeltette az erdeklodesemet. Eleg jo a kinalat, bar Akost igy szoloban nem nagyon birom. Most azon gondolkodom, hogy tudnek megis elmenni.
Jegyet a helyszinen kell venni, vagy elovetelben, mint a fan clubra? ezt m,eg irjatok meg, mert lehet eljutok oda penteken.
cris Creative Commons License 1999.06.09 0 0 279
Hi
Olyan a warpigs mint a Faith No More-nak az Ashes to ashes c. szama..

Vagy amin én meglepődtem anno -zöldfülü koromba- az a DM :I want you now-ja volt..

sirC

Előzmény: MarK (276)
AntiLooP Creative Commons License 1999.06.09 0 0 278
Hali
Sracok most hallgatgatom ezt a Lobog a leptem c. szamot. De hisz ez budos jo! Marhara teccik most. Nemtom miert nem figyeltem eddig erre a Popularra :(
101-be sajnos nem tudok elmenni, de HDMFC-n ott leszek, azt nem hagyhatom ki.
MarK Creative Commons License 1999.06.09 0 0 277
"...be kell lőni a cuccot." -> Szóval a hangszerekre + az énekre gondoltam...
:-)
Előzmény: MarK (276)
MarK Creative Commons License 1999.06.09 0 0 276
101 kb. 22h-tól lesz a Saigonban (ahogy Morpet korábban említette). "És hánytól és ki?" Még semmi konkrétum nincs, mi valószínűleg a Shape-pel már 19h felé lemegyünk, hiszen oda kell szállítani a szintiket+egyebeket és be kell lőni a cuccot. Utána a ShapeGáborral elmegyünk még 1-2 cimboráért, felvesszük őket, majd egy közösen meghatározott helyen a pohár fenekére nézünk, persze csak mértékkel(?). Kb. 23h felé ott vagyunk. Innen nemtom ki jön, az Ákos levlistáról már beszerveztem néhány embert :-), akik szintén a Shape miatt ott lesznek. Sajna Disp nem teszi tiszteletét, ő inkább a 18.-ai DM klubba jön, mert ha minden igaz a Neo fog fellépni (a HS7-nel!).
Na egyenlőre ennyit.
A toplistával kapcsolatban: mindenki szíves figyelmébe ajánlom a Warpigs: Monte Carlo c. számát, most jött ki, vadi új, a klippje sem utolsó. Van egy különös hangulata a dalnak.
:-)
Előzmény: cris (274)
cris Creative Commons License 1999.06.09 0 0 275
Hi!
Mintha ezt én irtam volna kivételesen..

Hánytól lesz 101?És hánytól lesz lennt és ki?

sirC

Előzmény: MarK (272)
cris Creative Commons License 1999.06.09 0 0 274
Hi!
Mintha ezt én irtam volna kivételesen..

Hánytól lesz 101?És hánytól lesz lennt és ki?

sirC

Előzmény: MarK (272)
MarK Creative Commons License 1999.06.09 0 0 273
Akarom mondani www.extra.hu/szmark
:-)
Előzmény: MarK (272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!