Keresés

Részletes keresés

kollina Creative Commons License 2005.07.10 0 0 29
Én próbálom a babót igény szerint szoptatni, ami nálam abból áll, hogy ha szopizott és elaludt közben, majd felébred és fél/egy óra múlva eszébe jut, hogy hol hagytuk abba, ill. látom, hogy még tekergeti a fejét és nyitogatja a száját akkor újra cicizünk. Ha nem ébred három óra múlva, akkor meg felkeltem, de sok értelme nincs, mert hamar bealszik evés közben. Ezért ez nem az igazi igény szerinti szopi, de majd csak beállunk egy normális ütemre. Éjszaka persze nem ébresztem, örülök, ha nem kell két óránként, mint első éjszaka.

Én nem tudom miért van, de nap közben többször aludna többet is mint három óra, éjszaka meg mindig ébred. Pedig a sötétben még könnyebb aludni mint nappal. Tegnap fél 12-kor szopizott utoljára, majd ébredt kettőkor meg ötkor, majd fél nyolckor.

Egyébként ma megint 50-eket eszik, és úgy érzem nincs is annyi tejci. Evés után alig bírok lefejni belőle. Szerintem ma 8-nál is több szopi lesz.

Zimi, én S-es méretű Medela bimbóvédőt használok, ez még Fruzsitól maradt. Milu nem nagyon sziveli, csak annyi időre teszem fel, amíg kicsit megszívja annyira a mellem, hogy már ne legyen nagyon kemény. Bár ma ezt se nagyon kellett használni.

Anine, kitartást!

Hottie, ezek a nevek teljesen normálisak. Nekünk van egy ismerős családunk, ahol az egyik fiút Tádénak a másikat meg Tóbiásnak hívják. Sajnos nem sikerült őket ezekről a nevekről lebeszélni. Nekik ez tetszik. Bár nem biztos, hogy ha felnőnek, majd áldják a szülőket a névválasztás miatt.

Most megyek, mert a fiatal úr úgy tűnik megéhezett.
Előzmény: Zimizumi (28)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.10 0 0 28

Sziasztok!

Az már biztos, hogy nem K-vitamin hiány volt. Szerencsére, mindesetre alaposan megijedtünk. Barni a legjobban.

 

Kollina, minden anyukának van valami parája. Ha neked a kaja, nincs mit tenni. Halkan megjegyzem, szerintem jól csinálod és Milu számai is teljesen rendben vannak.
Csak egy dolgot nem értek: ha nem ébred a baba három óránként, akkor felébreszted enni? Többiek, ti is?
Fruzsi nagyon édes lehet :-))) Még nálunk is nagy a szerelem. Persze Gergő meghozta a várvavárt kisvonatot is, úgyhogy most még Barni is el-eljátszik magában egy ideig.

 

Zöld, láttam a blogban Marci beájulós képét. Szenzációs!!!! És még mindig gyönyörű :-)
A hasfájásért sajnállak titeket... Milyen gyakran vannak éjjel a szopik? Te tudsz aludni napközben a fiaddal?

 

Mellbimbóvédő: ti milyen típusút használtok? Én chicco-t, még Barni idejéből, de látom, hogy azóta jó kis pillangó alakúak is vannak már, amiket nem kell tartani, hogy nehogy rácuppanjon a gyerek orrára véletlenül.... :-)))

 

Anine, úgy örülök, hogy otthon helyreálltak a dolgok! Sajnos az elején a kórházat túl kell élni - és tudom, sovány vigasz, de ez a hely a jobbak közül való. Van sok tejed? Hogy van a sebed?
Nagyon rendes fiatok van, hogy 5 órát alszik egyben éjjel - úgy látom, ebben összebeszéltek Gergővel ;-))) És a papa is óriási! Biztos élvezi, hogy nem lopva kell megölelnie a kisfiát, ugye?

 

Hottie, én nem nevetek, bár kétségtelenül érdekel, hogy miért ezt a nevet választottátok neki és hogyan szólítjátok. :-)

 

Mókusleki, nehéz tanácsot adni..... pláne nekem, aki soha sem próbálta az igény szerinti szoptatást, mert Barnival is és most Gergővel is megpróbáltuk, hogy 2,5-3 óránként eszik és működik. De ehhez sok feltételnek kell összejönnie. Mindenesetre kitartás!!!!
Ja, nem biztos, hogy jó másfél órági szopizni hagyni. Ha két bealvás között szopizik, akkor mindig ráeszik az előző adagra, és nem bírja megemészteni a gyomra - és ettől is fájhat a pocakja. Hogy bírja a melled a strapát? Próbáltál neki cumit adni? Vagy azt nem szeretnéd?

 

Hamarosan írok magunkról is, de nyikorogni kezdett Gergő. Szopi-time :-)))
Zz

mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.10 0 0 27
nem tudom, mit csinaljak ezzel az igeny szerinti szoptatassl, ma du. Marci masfel oraig evett... a vegen elaludtunk mindketten.
anyukam meselte egyebkent, hogy en is állandoan bealudtam a cicin, meg orakig nyammogtam, valamint egy honaposan meg nem ertem el a szuletesi sulyomat, aztán mégis itt vagyok...

zold, nekem azt mondtaa vedono a hasfajasrol, hogy lehet, hogy az emesztes mint olyan nem megy meg a friss babaknak. és ebben lehet is valami, mert Marci sokkal kevesebbet panaszkodik, mint 2 hete, és a szelektol is hamarabb megszabadul.

anine, udv itthon!
hottie Creative Commons License 2005.07.10 0 0 26

Sziasztok

 Zimizumi,a lanyom Bettina Erika,a fiam......khmmmmmm..Balamber Benedek.....nem nevetni..:))most el ,majd este jovok sziasztok:))

anine Creative Commons License 2005.07.09 0 0 25

Sziasztok,

megérkeztem:) Csütörtökön jöttünk haza a rémálomból, de azóta minden oké!

Vasárnap reggel bementünk a kórházba úgy, hogy szombaton folyamatosan fájásaim voltak és véresbarnás "nyákdugó" folyt belőlem. A doki megvizsgált és kiderült, hogy nem tágulok semmit úgyhogy meg kell császározni! A műtét teljesen simán zajlott, nagyon örültünk Csonginak. Én is egy 6 órás őrzőben voltam ahonnan szerencsére ZUmi szobájába kerülhettünk. Első éjjel 2 órát aludtam összesen, majd másnap már Csongit kihoztam magamnak és szinte folyamatosan együtt voltunk.

Most egy csomót panaszkodhatnék, de nem akarok. A lényeg annyi volt, hogy Zumi miután hazamentél teljesen beállt a tarkóm és nem tudtam mozgatni a fejemet. Több féle gyógymódot (kávé, gyógyszer) ajánlottak, de nem használt semmi. Ettől teljesen depis lettem és csak arra koncentráltam, hogy Csonginak menjen a szopizás és innen hazamehessünk. Arra persze nem figyeltem, hogy nem eszek szinte semmit és aludni sem bírok. Szerdán este + kiborított a gyerekorvos, hogy nem is biztos, hogy hazaenged minket (persze csak rossz kedve volt), úgyhogy ott tartottam, hogy ha kell saját felelőségre jövünk haza. Még az utolsó éjjel gondoltam betolom Csongit kicsit, hogy alhassak, de minden nővér aludt az osztályon így nem hagytam ott a gyereket. A lényeg, hogy hazajöttünk! Itthon olyan fogadtatásban volt részem amit mindenkinek kívánok (babás koszorú az ajtón, ebéd, nyugalom stb...). A Férjem azóta is Papatigrisként mindent megcsinál amit csak kell (pelenkázza Csongit, fürdeti, büfizteti) úgyhogy a fejem és az agyam is nagyon a helyén van. A fájdalom a kaja hiánya miatt lehetett, vagy tudja fene.

Próbálom a 3 órákat betartani a szopizáshoz, de van, hogy Csongi hamarabb éhes. Első éjjel 5 órát aludt, most az előzőn 1x ébredt fel. Fürdetésnél nagyon tud sírni és akkor is ha éhes, amúgy nagyon nyugodt baba! Hétfőn kapok a védőnőtől egy mérleget, hogy kb tudjam mennyit eszik.

 

ZUmi a bimbóvédő nagyon király! Nekünk nagyon bejött. A kórházban vérzett a mellem és letiltották róla Csongit. Itthon lefejtem belőle a tejet és oda is adtam neki mert nem láttam benne vért. A gyerekorvos meg is dicsért, hogy nem öntöttem ki a nedüt:)

Eldugulok. MIndenkinek kitartás!

Zöldség Creative Commons License 2005.07.09 0 0 24
Sziasztok!

Akkor én egy picit mesélek. Két hete hétfőn jöhettünk haza a kórházból, a babóm már szépen szopizott, miután - figyelj, ZimiZumi! - utolsó délelőtt egy kedves csecsemős megszánt, adott egy bimbóvédőt és megmutatta, hogyan kell használni. Nálunk inkább anatómiai okokból kellett, de azóta is boldogan szopizik Kiscsikóm a bimbóvédővel. Próbálkozom nélküle, de nem nagyon tudja elkapni a lényeget.

Egy pihentető éjszaka után - amit Apa szerint végigaludtunk! -, amikor Apa mindent végigaludt, mi pedig 3x keltünk fel szopizni, amit alvás követett; szóval az első ajándék éjszaka után volt úgy 6-7 nehezebb esténk, amikoris mindig estére fájdult meg Marci pocakja. A védőnő szerint normális, főleg fiúknál, hogy az egész napos szopi után egyszer besokall a baba. Mit nem adtam volna, ha ez mondjuk délután fél 2-kor van, nem pedig éjjel 2-kor! Ahogy a férjem mondta egy kollégája után szabadon: "Éjjel velünk virraszt, nappal hagy minket dolgozni!"
Szóval én szigorú diétába kezdtem, csak nagyon lightos papikat ettem-eszem azóta (zabkása, köleskása, tejbegríz stb.), hogy ne terheljem a pocakját. Emellett elkezdtük használni az Infacolt, meg próbálok figyelni, hogy ne egye túl magát -- így eléggé sikerült leredukálni a hasfájós időszakokat.

Mi nem mérjük, hogy mennyit eszik, egyszer mértem, akkor 100-at szopott, akkor gondoltam, biztosan rossz a mérleg, többet nem mértem. (Kölcsön analóg mérlegünk van. Nekem főleg arra jó, hogy a testsúly-gyarapodást figyeljem.)

Szóval a pocakfájás napi egyre redukálása megtörtént, Marci akkor sem túl hangos, inkább csak tekereg, amúgy angyali egy baba. Sajnos nálunk is minimum 8-szor van szopi, ez engem nagyon leterhel. Főleg, ha éjjel 3-4x kell felkelni.

Úgyhogy most megyek is aludni, aztán próbálok majd viszaszokni.

Jó babázást mindenkinek! :)

Zöld
kollina Creative Commons License 2005.07.09 0 0 23
Ja igen, az előbb elfelejtettem tesó kérdésre válaszolni.

Fruzsi nagyon aranyos. Állandóan simogatja az öccse fejét, fogdossa a kezét. Mindig odajon amikor szopizik és ő is ráhajtja a fejét a szoptatós párnára. Egyfolytában nézegeti Milut és mindig kommentálja mit lát: baba alszik, baba eszik, baba sí (ez sír akar lenni), baba cici (amikor szopizik). Ja és ma ő is a dereka köré tett egy "szopis párnát", egy kicsi nyak köré tehető párnát, és azon etette a cicijéből a kutyáját. Nagyon édes volt. A játékait meg állandóan megmutatja Milunak, bepakolja a kiságyba.
Szóval eddig nincs probléma. Az öccse nevét még nem mondja, csak azt, hogy baba. Szerintem majd akkor lesz probléma, ha Milu is már játszani tud. Most igyekszünk minden pillanatot kihasználni arra, hogy Fruzsival foglalkozzunk. Amikor Milu alszik, mindig övé a főszerep.

Még a szopizáshoz:
A védőnő azt mondta, hogy 1,5 óránál korábban ne tegyem újra cicire.
Előzmény: Zimizumi (21)
kollina Creative Commons License 2005.07.09 0 0 22
Üdv mindenkinek!

Köszi a biztatást evés ügyben, látom a hsz-ekből nem csak én vagyok mániákus evésfigyelő anyuka.
Én minden evését mérem. Szerdán pl. 12-szer evett és volt olyan evés, amikor csak 20-t, meg 30-t szopott. Én ezt azzal nyugtáztam, hogy biztos csak szomjas volt. Tegnap 7-szer evett: hajnalban, de ezt nem mértem, aztán 7-kor 60, 9:45-kor 30, 13:30-kor 50, 15-kor 60, 18:30-kor 50, 21-kor 90 gr-t.

Ma még most lesz az 5. szopizásunk. Egyébként a tegnapi 21 órás evés után ma hajnalban csak 4:30-kor kért enni. Aztán 7:45-kor 80, 11:45-kor 50, 15:15-kor 100 gr. A reggelire és erre a legutolsóra már azt mondom, hogy elfogadható.

Egyébként nekem azt mondta a doktornő, hogy ha igény szerint is szoptatom, akkor is figyeljek arra, hogy három óránként szopjon, több idő ne teljen el két szopi között. Milu egyébként teljesen nyugodt a szopik után, ha úgy látom, hogy még keresi a cicit, visszateszem, de amikor szerintem keveset szopott, akkor is nyugis. Viszont nem mindig ébred fel magától három óránként.

Én mindig válltott ciciből adok neki enni , és minden evés után kifejem a maradék tejet. Az én mellbimbóm is sebes lett az első napok gyötrése után. Most már kezd helyre jönni. Azt figyeltem meg, hogy ha nagyon tele van a cicim - amikor érzem, hogy nagyon feszül -, és azt hiszem, hogy na most aztán bezabálunk, akkor szopik keveset. Lehet, hogy hírtelen tele lesz a gyomra és azért hagyja abba korábban. Egyébként, ha túl gyorsan megy a tejci, nem is nagyon tetszik neki, mindig fintorog, meg forgatja a fejecskéjét. A bimbóvédőt sem sziveli, pedig van, hogy csak úgy tudjuk a szopit elkezdeni, mert annyire kemény a mellem. Amikor már szívott belőle, mindig leveszem a védőt, mert úgy sokkal jobban érzi magát a baba.

Egyébként ha sebes a mellbimbód, akkor szopi után kenj rá egy kis tejcit és hagy szabadon egy kicsit, had száradjon meg. Vagy nekem a Bepanthen krém is bevált.

Nem tudom, szerintem, ha nekem lesz még egy babám, harmadszor is az evés lesz a mumusom.
Irigylem azokat, akik azt állítják, hogy gondtalan a terhességük és gondtalan a szoptatásuk!

Elég borzasztó volt az a doktornő. Nem tudom miért kell egy rémült családot még jobban letaglózni. Egyébként mi is használunk popsitörlőt. Nem tudom mi azzal a baja.

Ha K-vitamin hiánya van és amiatt vérzik, akkor nem biztos, hogy ilyen könnyen megúsztátok volna. Sokkal valószínűbb, hogy a tejcivel nyelt le egy kis vért és azt büfizte vissza. A K-vitamint hetente kell kapnia a babának, de gondolom ezt elmondta a doktornőtök. A kórházban megkapták az elsőt, és onnantól kezdve minden héten ugyanaz nap add be a babócának mindaddíg, amíg csak anyatejet eszik.

Úgy tűnik, Milu ébredezik, megyek etetni, aztán folytatom az olvasást.
Előzmény: Zimizumi (14)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.09 0 0 21

Zöldség, Portáska - jó, hogy itt vagytok ti is :-))) Meséljetek, hogy vannak a legények?

 

Hottie - üdv köztünk! Hogy hívják a gyerekeidet?

Nekünk a kórházban azt mondták, hogy cicinként ne hagyjuk a gyereket tovább szopizni, mint 15-20 perc. Vannak lassabban evő gyerekek is, de nekik is elég 30 perc.

Én úgy vettem észre, hogy Gergő is elcicizne jóval tovább, mint 20 perc, de én adok neki utána cumit, és azt csócsálja lelkesen. Így is kibírja két szoptatás között a 2,5-3 órát (éjjel többet is). A melleim meg amúgy is romokban.....

Büfizteted szopizás után? Nem lehet, hogy a szelek miatt tekereg? Gondolok itt a belső szelekre. De persze érzékeny lehet frontokra, szeles időre is. Jóég tudja ezeknél a minikéknél :-)))

 

Boribon, én béketűrő ember vagyok, de ezt a doktornénit majdnem kitessékeltem. Miért kell őskövületeknek éjszakai ügyeletet vinni?! Na jó, már túl vagyok rajta. Tényleg, vajon lehetséges más ügyeletes orvost is kihívni, mint ahová elvileg tartozunk?  

 

Portáska, Kollina, hogy fogadták a nagyok a kistesót?

Zz

Előzmény: hottie (18)
portáska Creative Commons License 2005.07.09 0 0 20
Sziasztok!

Most csak bejelentkezem. Jövő héten már azt hiszem lesz időm kicsit netezgetni, akkor jövök, olvasok, kérdezek, és makd jól osztom az észt is :o)

Jó hétvégét mindenkinek!
Zöldség Creative Commons License 2005.07.09 0 0 19
Hahó Lányok és Fiúk!

Mindenkinek gratulálok még egyszer és drukk a még szülés előtt állóknak. Úgy néz ki, pár napon belül feláll egy új PC-m, ami eddig akadályozott mindenféle netes aktivitásban.

Szóval a mi kisfiunk, Márton Bendegúz június 22-én született toxémia miatti császárral 36+4 hetesen, 2880 grammal és 54 centivel a MÁV kórházban. Elvileg csak jövő szombaton kellene megszületnie... Tejci van, tanulom, babó melyik jelzése mit jelent, ja persze első baba :)

Mindenkinek puszi, hamarosan jövök a részletekkel!

Zöld
hottie Creative Commons License 2005.07.09 0 0 18

Sziasztok

Be szeretnek jelentkezni,junius 25.-en szuletett a kisfiam,van egy 9 eves lanyom is.Terhessegem alatt vegigolvastam szinte az egesz  sz.t. sorozatot es az osszes babas topikot,gondoltam,felkeszulok sok hasznos informacioval innen...nem sikerult, ugyanazokkal a problemakkal kuszkodok,mint Ti.Nalam is a  cicizes a legnagyobb gond eppen,hosszu ideig szopik 2-3 orankent ,de latszolag megis ehes marad,mert sir meg utana es csavarja a fejet a cici  fele.  Ha lefejem eves elott,akkor cumisuvegbol eleg neki ugyanaz a mennyiseg.Kinomban en  mar adtam tapszert is,abbol is ugyanannyit eszik,kb 70 milit.   Nem tudom valoban ehes-e vagy csak "siros"baba:((  

Boribon Creative Commons License 2005.07.08 0 0 17

Az ilyen doktorneniktol fraszt kapok, mar az elmeseles alapjan is. Ha kihivjak ejszaka egy betegnek tuno gyerekhez es ket darab remult szulohoz, akkor az a dolga, hogy rendbe tegye a gyereket es megnyugtassa a szuloket, nem az, hogy beleszoljon minden masba is, amihez semmi koze. Jo, hogy a fuggonyrol nem mondott velemenyt. Brrrrr.

Előzmény: Zimizumi (14)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.08 0 0 16
hát ez az, hogy nem... ma 60-70-eket szopik, a gyerekorvos szerint 70 átlagban oké. ez már haladás, mert eddig sokkal hamarabb bealudt a cicin, ma este megállás nélkul, eroteljesen 1 oráig szopott, a mérleg szerint 70 gr, szerintem _tuti_ tobb, de nem én vagyok a mérleg... mindegy, ha ezt a tempot tudnánk tartani, az rendben lenne.
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 15
Kollina, eltekintve a szakirodalomtól, Milu jó baba? Jókat alszik, nézelődik, és időnként jelentkezik szopizni? Mert ha ráérzett a szopizásra, van elég tejed és elkezdett gyarapodni, akkor szerintem nyugodtan hagyd, hogy a saját ritmusában csinálja. De ez szvsz. 
Előzmény: kollina (13)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 14

Szia Kollina, isten hozott titeket is!

 

Mi Barnival minden szopit mértük 3 hónapos koráig. Simán volt olyan, hogy kevesebbet mutatott evés után; meg olyan is, amikor délelőttről-délutánra kvázi fogyott a gyerek. Viszont ha a heti tendenciát néztük (nálunk szombat este volt), akkor egyértelmű gyarapodást tapasztaltunk. 

Mókusleki, ha így nézed, akkor sem gyarapodott Marci?

 

Kollina, mennyiket szopizik Milu? Egyébként szerintem ahogy mi sem, a babák sem tudnak mindig ugyanannyit enni. Barni reggelente irgalmatlan sokakat evett, estére még a felét is alig.

 

Gergőről nem tudok nyilatkozni, mert nincs mérlegünk. A kórházból úgy hoztuk el, hogy 70-90 grammokat evett. Egyelőre nem aggódom. Viszont nekünk már megvolt az első szívrohamunk: tegnap este a bébi véreset bukott büfi helyett. Minket kivert a hideg-meleg, majd hívtuk az ügyeletet. Kijött egy rettenet doktornéni, kioktatott, hogy miért alszik Barni emeletes ágyon, meg hogy miért használunk popsitörlő kendőt.... Végül kiderült, hogy a babának vagy K-vitamin hiánya van, vagy az elgyötört cicimből szopizhatott egy-két csepp vért. Kapott Konakiont, én meg bimbóvédőt. Azóta szerencsére minden oké, de egy ősz hajszállal gazdagabbak lettünk.

Zz

Előzmény: kollina (11)
kollina Creative Commons License 2005.07.08 0 0 13
Nekem is azt mondta a gyerekorvos, hogy elég hetente egyszer méri, de én állandóan az evésen parázok. Örülök, hogy végre van egy olyan gyerekem, aki már a kezdetektől szopizik és szeretném minél tovább szoptatni hozzátáplálás nélkül. A férjem szerint nem kellene ebből ekkora gondot csinálni, de hát ő nem egy izgulós típus.

A doktornőnk azt mondta, hogy kéthetes korára kell visszahíznia a születési súlyát. Na mi Milut tegnap megmértük pucéran - igaz még csak egy hetes -, de 50 gr-mal volt nehezebb, mint amivel hazahoztuk a kórházból. Ha a következő héten is 50 gr-ot hízik, akkor még nem fogjuk elérni a születési súlyát.
Azt olvastam, hogy az első hónapban a baba visszanyeri születési súlyát, majd hetente kb. 200 gr-t hízik. Hát nem tudom. Azt írják, hogy mesterséges táplálás esetén testsúlykilogrammonként 120-150 gr naponta az adag, szopi esetén 5-6-szor eszik. Gondolom ez alatt az 5-6 alkalom alatt ugyanannyi tejcit kellene szopizni, mint amennyit mesterségesen kellene adni.
Előzmény: mokusleqvar (12)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.08 0 0 12
kollina,

én is ebben a cipoben jarok... marci alig hizott, miota hazajottunk, pedig szopik rendesen, csak ezek szerint nem eleget... nekem a doktor eloszor azt mondta, elég hetente egyszer meztelenul lemerni, de most mar en is szoptatas elott-utan merem, bar a merleg siman teved 10-20 grammokat :-((
Előzmény: kollina (11)
kollina Creative Commons License 2005.07.08 0 0 11
Sziasztok, én is megérkeztem.

Saláta, nekem most született a második babám. Mindkettő programozott császár volt. Az első azért lett az, mert magas lett a vércukrom, a második meg azért, mert az első császár sebe vékony volt (4,5 mm) és a doki azt mondta, hogy nem akar megkockáztatni egy méhrepedést. Állítólag az erőlködéstől a vékony heg szétválhat.
Nekem spinális érzéstelenítés volt, 6 óra múlva kelhettem fel, sőt akkor már fel is kellett kelni és járkálni, a babához is lemehettem a gyerekágyas osztályra. Az éjszakát még a császáros megőrzőben kellett tölteni, másnap mehettem le végleg a gyerekágyas szobába.

A császárral együtt a doki nem tudja kivenni a miómát?

Lányok, lenne egy kérdésem.
Fruzsi amikor megszületett nem volt hajlandó cicizni, 6 hétig fejtem a tejet és úgy kapta meg, 6 hét után kapott a cicire. Most Milu szerencsére szépen szopizik, csak hamar elalszik a cicin és amikor megmérem mennyit evett, hát nem mindig annyi, amennyire számítok.

Ti méritek a baba evését? Mennyit szokott a babátok szopizni? Úgy látszik, nálam ez a szopizás a mumus, azt hittem nem fogok miatta izgulni, de mégis.
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.08 0 0 10
ahoj, csajok,

saláta, én nagyon be voltam tojva a császártól (faros volt a babám), hát az első nap nem egy fáklyásmenet, de aztán nagyon hamar és látványosan épül fel az ember... a miómára meg biztos nagyon vigyaznak majd!

danidek, üdv itt, sokat olvastalak a búvártopikban, amíg az a téma érdekelt jobban :-))
ml+Marci (3 hetes)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 9
én is remélem :-)))
Előzmény: SpArKiE (3)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 8

Saláta, ezt tényleg kemény lehetett lelkileg végigcsinálni. Nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, és mindketten makk egészségesen térjetek vissza a topikra!

 

Danidek, gratulálok nektek! A feleséged biztos járt már védőnőnél, és ő is biztos kapott kis könyvecskéket a terhességről. Azok is tartalmaznak ilyen listákat a beszerzendő kelengyéről. Egyébként Caitlinnek igaza van, a szülés, terhesség 3.0-ás lányokkal érdemes ilyen dolgokról beszélgetni, mert ott sok olyan szempont/vélemény előkerül, ami lehet, hogy az embernek eszébe sem jutna. Meg persze a már nagyobb babát nevelgető topikokban is itt lapul a sok tapasztalat :-)))

 

Járókaügyben egyetértek Boribonnal, teljesen babafüggő. A nagyfiamnál nem jött be. Most is próbálkozni fogunk, aztán meglátjuk. Én azt szoktam javasolni, hogy ha lehetőség van egy járókát pár hétre kölcsön kérni, akkor érdemes azt kipróbálni és ha beválni látszik - venni egyet. Szerintem nagy segítség egy anyukának, ha szeret járókában játszani a gyerek.

Zz

Előzmény: Saláta007 (6)
Boribon Creative Commons License 2005.07.08 0 0 7

Szia,

nezd meg ezt az oldalt, itt eleg sok dolgot megtalalsz, tobbek kozott listat a mamanak is, hogy mit erdemes vinni a korhazba.

http://inetcom.hu/andrea/babasmamas/listababa.htm

 

Jaroka kerdesre nincs jo valasz. Van, akinek bejon, van akinek nem. Az en gyerekem (masfel eves) meg most is szivesen uldogel benne neha. Bizonyos esetekben eletmento volt. A jarokat odahuztam, ahova akartam (pl. a konyhaba fozeskor), az en gyerekem szabadon is ott van mindig, ahol mi, a sajat szobajat gyakorlatilag nem hasznalja. De biztos vannak jarokat utalo, sajat szobajukban bekesen eljatszo gyerekek is.

 

Zz,

en is betettem a kedvencekbe, de egyelore csak olvasni fogok, aztan majd irok is, ha lesz mirol :)

Előzmény: Danidek3 (2)
Saláta007 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6

Köszönöm az üdvözlő és bíztató szavakat!

Szóval nagyon bízom a dokiban, csak mivel van egy 10 cm-s mióma a méhszájnál, ő (és senki) sem tudja garantálni, hogy nem lesz gond a császár során. És néha már a legrosszabbak jutnak eszembe (a babának baja lesz, elvérzek, ottmarad a méhem is stb. brrr...). De muszáj optimistán hozzáállni, mert benn nem maradhat a baba.

Már csak ezt a pár napot kell kibírni. A 12. héttől idáig végig ezen paráztam, szóval ez már semmiségnek tűnik.

Ezért olvasom örömmel, amikor valaki már túl van a dolgon és mindketten jól vannak. Úgy szeretnék már én is...

SpArKiE Creative Commons License 2005.07.08 0 0 5
Majdnem semmi?? Nekünk a héten (38.-ban vagyok) lett beszerezve minden.... Persze ez nem követendő példa :)))
Kenőcsöt, ilyesmit majd a gyerekorvosotok ír fel, érdemes megvenni a gyógyszertárit. A különféle kozmetikumok allergizálhatják a babát.
Előzmény: Danidek3 (2)
Caitlin Creative Commons License 2005.07.08 0 0 4
szia!
bocs, h beleszolok - majd ZZ kijavit ha hulyeseget mondok :) - de van egy szules-terhesseg 3.0 topic. ott vagyunk a meg meg nem szuletett babakkal es targyalju ki a dolgokat. pl. ilyeneket is amiket kerdeztel :P
Előzmény: Danidek3 (2)
SpArKiE Creative Commons License 2005.07.08 0 0 3
Szia Zumi,
remélem hamarosan mi is csatlakozunk :))
Előzmény: Zimizumi (-)
Danidek3 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 2
Miért kell császározni?
A műtét miatt ne legyél be... Ritkán van komplikáció, főleg ha tervezett császár, az műt akit választottál. Gondolom megbízol benne, jó orvos. Többen túlélték már :-)
Na megy a gyerek nevelésen is többen túlestek. Sőt van aki másodikat is vállal (meg hatodikat is). Szóval nem lehet olyan rossz :-)

Mi október végén szülünk (vagyis a feleségem :-) ). Első baba, szándékunk szerint négyből :-)

Szerintetek a járókának van értelme? Nem jobb az ajtó lezáró rács?

Nincs valahol a net-en egy komplett lista, hogy miket kell beszerezni?
Eddig majdnem semmink sincs. Ami van : pár pelus, cumisüveg, ágy, matrac, ágynemű, fürdető, mérleg. Pelenkázó komódot én akarok csinálni.
Az apróságokról fogalmam sincs, mint pl kenőcsök, ilyen-olyan törlő kendő. Mi kell ebből?
Ruhákból mi kell?
Előzmény: Saláta007 (0)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1

Szia Saláta, de jó, hogy újra jelentkeztél! Végre lesz egy kislány is a sok fiú között.

Miért kell császárral szülnöd?

Remélem, nemsokára jelentkezik Mókusleki, Zöldség és Anine is, és elmesélik a császáros élményeiket. Én Anine felépülgetését láttam, és elmondhatom, hogy nagyon strammul csinálta :-))))

Ami pedig a baba betoppanását illeti: meg fogod látni, hogy mennyivel kerekebb a világ vele. Az ember nem tud felkészülni azokra a nagyon intenzív érzésekre, amit vagy első látásra vagy kicsit lassabban, de kialakulnak a babával kapcsolatban. Olyan szerelemféle :-)

Drukkolok nektek a jövő hétre! Addig jó pihenés és készülődést!

Zz  

Előzmény: Saláta007 (0)
Saláta007 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 0

Szia Zimizumi+Gergő!

Szereték gratulálni a babához és könnyű, problémamentes gyermekágyi időszakot kívánok! Ez persze vonatkozik a többiekre is...

Annak idején a koraterhes topikban jelentem meg 1-2×, azóta csak olvasgattalak Titeket, mert akkora forgalom volt, hogy az csak az olvasás elég sok időbe telt.

Én ma dolgozom utoljára, és jövő héten szerdán vagy csütörtökön fogom császárral "megszülni" Esztert a Margit kórházban. És eléggé be vagyok... Elsősorban a műtét miatt (ami nem biztos, hogy túl egyszerű lesz), másrészt az első baba miatt, hogy mi is lesz, ha betoppan az életünkbe. Szóval biztosan jövök majd a tapasztalatlanok furcsa kérdéseivel...

Szóval ha nem gond, akkor ezennel újra csatlakoznék a csapathoz.

Saláta

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!