Keresés

Részletes keresés

VV Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1107
a Kraftwerk életmű engem is érdekelne!
Morpet: háát, én meg pont úgy vagyok a dolgokkal, hogy nem érdekes, ha már egyszer gyűjtöm, akkor olyan, amilyen, kell. egyébként nekem megvan az a CD is.
beszéltem a haverommal a 90-es koncert bootleg ügyben:
azt hittem, feldarabolom! azt mondta, hogy letörölte, mert kalózfelvétel és neki nem tetszik, mert szar és különben is... neki nem kell. mindezt annak ellenére, hogy mondtam neki hetekkel ezelőtt, hogy nekem kell mindenképpen! :-((((( még egyszer nem biztos, hogy meg tudja szerezni ( bár szerintem csak akarat kérdése, mivel asszem munkatársától volt ).
szóval majdnem felrobbantam. nemtom mi lesz, de próbálkozom, hátha sikerül...
Pókerarc Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1106
Nem, Balanescu román. Zenésztársai lehetnek lengyelek, de nem valószínű, mert B. Ny-Eu-ban él.
A Pecsában volt koncertjük, pont abban az évben, amikor DM volt az MTK-pályán .
Előzmény: Strange (1095)
morpet Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1105
Ha mar szoba kerult a Kraftwerk, nincs meg valakinek a Kraftwerk eletmu mp3-ban?

mixi/maxi: peldaul a 2-es Barrel Of a Gun maxin nincs olyan szam, amiert egy fillert is adnek. Nemhogy 1700 Ft-ot.

trend Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1104
hello!

Reg voltam itt, (technikai okok miatt) es latom nagy vitat kavart a HDMFC-ben jatszott dalok.En igazabol a remixeket es a ritka felveteleket hianyolom.Epp emiatt kell neha nyitasra mennem, mert ekkor meg lemegy nehany ritkasag, de ezutan csak a DAS MEGAKONCERT es a Devotional tour megy ami nagyon jo, de neha az ember valami valtozatossagra is vagyik. Ja es ami a legfontosabb lenne egy clubban az a friss informacio, ami a HDMFC-ben ritka. Viszont az is igaz, hogy jelenleg jobb nincs.

Mas. Valaki felvetette, hogy a mai magyar szintipop cspatok tobbnyire csak masoljak a mode-ot es nem teremtenek uj stilust, mint a DM. Ez majdnem igaz, csakhogy egy stilus megteremtese hosszabb folyamat, raadasul ha jol emlekszem a DM elott volt egy Krawtverk, es a dm elso demojan ABBA feldolgozas is volt.

disp:bocs hogy megvarakoztattalak, mail ment.

disp_ Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1103
Összesen 6 kraftwerket dolgoztak fel (4 megvan)
Ja és az Apokalyptika előtt már Metallica-t játszottak vonósokon :)
Előzmény: Strange (1095)
birgi Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1102
Még valami: nekem sincs meg az összes "mixi-maxi", de ennek csak anyagi akadályai vannak!:)) Örülök, ha az albumokat és a videókat meg tudom venni!
brigi
Előzmény: birgi (1101)
birgi Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1101
Hali!

demi: Az hogy ki dm-os elég relative!
Félreértetted a mondatomat, aminek a végéről lemaradt a :))-jel! Csak azért írtam, mert annyira feszegetted a fekete-fehér látásmódot, meg a BB-Ákos dolgot! A dm clubban pedig mi szóljón, ha nem dm! Persze hasonló stílusú bandák szóba jöhetnek, és jönnek is! De azért ha teljesen más stílusokat is belevinnének, akkor elvesztené a lényegét a dolog(holott az a másik együttes is lehet nagyon jó!), csak akkor már nem dm clubról beszélnénk! És a HDMFC "Nodisco":))
Szóval csak ennyi, nem vontam kétségbe a dm iránti szeretetedet(hisz gondolom ha nem szeretnéd, akkor nem lennél a fórumban), de itt vagy és örülünk a hozzászólásaidhoz!
üdv.: brigi

Előzmény: demimur (1088)
VV Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1100
igen, én ezt tudom, Szigi! nem is állítottam mást! olvasd el még egyszer, amit írtam: arról szól, hogy nagyon jó, hogy legalább te képes vagy ilyesmire, mert a statisztikák nagyon hasznosak tudnak lenni!
és a Sun and the rainfall-t én is imádom! sőt, a Construction time againt is, pedig a legnehezebben szerettem meg, de majdhogynem a legjobban szeretem!
------------------
igen, ha lesz koncert a közelben, legközelebb már nem hagyom, hogy a pénz és egyéb baromság felülkerekedjen azon, hogy én akkor is menni akarok valamelyikre! :-) mondjuk most sem hagytam, de 2 koncertből egyet sem sikerült összehozni. :-( én igazából budapesti mellett egy angliai koncertre mennék a legszívesebben... de egyen tuti ott leszek legközelebb!
Előzmény: szigi101 (1099)
szigi101 Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1099
VV, Strange: Nem a fikázás volt a lényeg azzal, hogy leírtam (szerintem tényszerűen, évekre bontva) azokat a számokat, amiket nyomtak. A két apró észrevételem (sok koncert, kevés Construction) pedig nem olyan nagy dolog... (Most mondok egy durvát és szélsőségeset magamról: nekem egy Sun&Rainfall többet ér, mint az egész 98-as koncert... de mondom, ez az én hülyeségem...)

Morpet: :)))) köszi, ez aranyos volt, most már az egész topic tudja, hogy Forma-1-ből is hasonlóan beszűkült vagyok... De nem baj, jól jött ki...

Brigi: Nagyon köszönöm a szavaidat, nagyon jólestek! (a "reklám" is!). Elsején személyesen is megköszönöm...

KuZo: Neked is köszönöm!

üdv mindenkinek.

mortals Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1098
Bocs, hogy most egy kicsit vissza fogok nyúlni.....
MarK: Milyen volt a Shape koncert? Kösz, hogy ránk is gondoltál. :-)
szigi101: valójában tényleg érdekes, hogy megjegyzed a számokat, tök nagy eszed lehet, nincs ebben semmi baj... Azt hiszem, sok mindenben egyetértünk.
A klub nekem nagyon tetszik, lehet, hogy azért, mert olyan ritkán jutok el. (bár, nem hinném...) A számokkal sincs semmi bajom, pl. végre láthattam a Never let me down again hosszabb videóklippjét is. A koncertek is nagyon tetszenek, mert eszembe juttatják azokat az időket, amikor én is ott tomboltam valahol, és felszabadulnak a hasonló érzéseim. :-)))
DM: Én úgy érzem bármennyi idős is leszek (vagy ők), mindenképp kimegyek majd a koncertjükre. De szerintem ezzel, ezen a topicon mindenki így van. Ha lesz új album, akkor lesz új turné is, és akkor talán eljönnek ide, vagy valahova a közelbe (mint 98-ban Bécsbe, Prágába), és akkor ott a helyünk, nem kétséges, hogy mindenki közülünk ott lesz! (vagy szeretne ott lenni. :-)
Október elsején én is fenn leszek Bp-en, szóval a klubban, és mivel sokatokat nem ismerem (azaz senkit :-), szivesen megismerkednék bárkivel live-ban. Ismertetőjel: a honlapunk nyitóképernyőén középen találkozhattok velem... :-)
Azt már páran írtátok, hogy nem jöttök, de ki jön?
Üdv.
Strange Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1097
Már régóta tervezem, hogy leírom:
Szigi101 - Egyszerűen csodálatra és elismerésre méltó a memóriád! Kiváncsian várom az újabb statisztikákat!
VV Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1096
végre eljutottam addig, hogy írni is tudjak...
Szigi statisztikáival kapcsolatban: szerintem nagyon jó, hogy legalább egy ember van, aki minden apró mozzanatot meg tud jegyezni. a statisztikák meg általában az adott dolog hibáinak javítására esetleg feltárásaira szolgálnak. ha pedig hiba nincs, akkor meg ugyanennek a hangsúlyozására.
szóval mindig hasznos dolog. nem kell félni tőle. pláne, ha azok csinálják, akik részt vesznek az adott eseménysorozaton. Szigi: csak így tovább!
viszont felesleges amiatt kekeckedni, hogy sok a koncert. én szeretem a koncert felvételeket. és őszintén: ki az, aki éjjel nappal tud koncertfelvételeket nézni/hallgatni? nem hiszem, hogy a vezetőségen ( meg ugye Jockey-n ) kívül mindenkinek minden meglenne.
Tényleg, nem lehetne megoldani, hogy egymás között menjen körbe a koncertek, ritkaságok cserélgetése? nekem pl alig van ilyen és gondolom nem vagyok egyedül. bár ehhez a klub vezetőinek segítsége sem ártana, ugye?
MarK: szerintem sem függ, a koncert attól, hogy az együttes tagjai mennyi idősek. a Stones turnéja sem volt egyszerű még 94-95 környékén, a Floyd is nagyon jó volt, bár én csak videoról láttam. ha akarják csinálni, akkor úgyis mindent beleadnak. :-)

demo, Insight: miért baj, ha a hiányosságokra vagy vélt hiányosságokra rámutatunk? pont ez a jó, hogy itt a klub és azok akik oda járnak, kapcsolatot tudnak teremteni, ami egyébként nem bizti, hogy létrejönne, hisz itt is elég zárkózottak és sértődékenyek vagytok, ha valamire azt mondjuk, hogy szerintünk nem az igazi. mikor lesz, hogy meghalgattok minket minden felháborodás és veszekedés nélkül? senki nem akar itt rosszat. tudjuk, ti sem...
nna, most hírtelen ennyi. remélem senki nem sértődik meg. nem állt szándékomban a sértegetés.
üdv,
VV

Strange Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1095
disp - Köszi a bíztatást!
zwozi - Amit hallottál, azt a Balanescu Quartett játsza! Nevükkel ellentétben nem románok, hanem lengyelek. (Ha jól tudom, de ebben nem vagyok biztos.) Ez a remek vonósnégyes nagyon sok Kraftwerk nótát feldolgozott.
zwozi Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1094
Sziasztok!
Csak érdekességképpen:
Ma este fél tizkor az egyik kereskedelmi csatorna informácios magazinjában az egyik riport alatt a Kraftwerknek a Pocket calculatorje volt hallhato..mégpedig vonós változatban...
A Főcimzenéje meg a NEO-tól a Persuaders..
kell még valami a jó hétvégi bulihoz?
Sajna,mint már irta a VV mi valószinüleg nem fogunk tudni leérni,mert Ikladon lesz fellépésünk,amiért nagyon mérges vagyok,de sajna itt jön az hogy kompromisszumot kell kötni az egész zenei világgal....
még jelentkezem,jó bulizást!
disp Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1093
1 te vagy béna
2 a Windowsrol mindent el tudok képzelni
3 használj linuxot :)
Előzmény: Strange (1090)
morpet Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1092
Ja igen, az Internet elég érdekes dolgokat produkál. Nálam pl hektikusan ingadozik a DM Klub hozzászólásainak száma, időnként sokkal többet ugrik, mint ahány hozzászólás valójában volt. Jelenleg pl. más a hozzászólások száma a Fórumok oldalon, mint itt a fórum címe alatt.
Előzmény: Strange (1090)
morpet Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1091
DemiMur: lásd Strange válaszát.
Brigi: gyere pénteken!
Mark: nem az életkortól függ, hogy jó-e egy koncert. A Pink Floyd szerintem is jó koncerteket ad még ma is, bár csak néhány számot láttam TV-n keresztül a Strange által említett turnéról.
Szigi: te milyen topicot olvasol? Nem vettem észre, hogy sokan haragudtak volna a listádra.
Szigiről: mielőtt DemiMur [ :-) ] azt mondaná, hogy durva, hogy valaki annyira fanatikus DM-es, hogy minden számukat megjegyzi, elmondanám - bár kicsit offtopic -, hogy Szigivel a múltkor a Forma-1-ről beszélgettem, és miután rádöbbentem, hogy az utóbbi 7 év minden futamának minden lényegesebb mozzanatára emléxik, gondoltam kitolok vele, es megkerdeztem, ki nyert 1986-ban Belgiumban. Először kicsit kavart valamit, de aztán kibökte az első 6-ot!!
BONG10: a Strangelove máig a legnagyobb kedvencem.
Strange Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1090
Rágóta figyelem ezt a rendszert és rá kellett jönnöm, hogy nem mindeig én gépelek mellé. Gyakran beszúr egy-egy betút. Most pedig a 3. pontot kétfelé szedte. Informatikusok, van ilyen. vagy én vagyok full béna?
Strange Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1089
demimur
Bocsika, válaszolhatok?
1. Személyed igen is fontos, sőt a legfontosabb!
2. LÉehet, hogy most aztán végleg megköveznek, de szerintem a Depeche Modeot valójában az album,ok fémjelzik. Ezek ún. koncept-albumok. Bár a daloknak külön-külön meg van az üzenete, a lemezek egysége külön-külön is nagyon súlyos tartalmat és mondanivalót hordoznak. Zeneileg pedig lemérhető a fejlődés. A mixik 'csak' amolyan csemegék. Nekem van olyan, ami nagyon teszik meg olyan is, ami nem. Ettől függetlenül, amilyen hülye vagyok gyűjtök, amit lehet és amire van pénzem.
3. Depesmódos vagy!
3. Tehát
Előzmény: demimur (1088)
demimur Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1088
a kérdés kiváló....bár nem hiszem, hogy személyem olyan fontosságot nyert volna itt, hogy egyoldalon meséljek a dm-mel kapcsolatos élményeimről..megérintett és ma is megérint a zenéjük, a szövegeik, és bár voltam egy-két zseniális koncerten már Magyarországon, de az ő koncertjük volt életem egyik legfantasztikusabb, legboldogabb estéje...ennek ellenére nem járok dm-es polóban, nincs meg az összes mixi-maxi cd-jük /az eredeti dalokat minden kedvencemtől jobban szeretem, mint a "változatokat"/
eszerint Birgi, most az vagyok? vagy mégsem? fontos ez?
Előzmény: birgi (1087)
birgi Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1087
Szió Mindenki!

Ahogy Szigi írta, én is tanúsíthatom, hogy Szigi(pedig nagyon beteg volt, lázas) bulizott és tombolt, nem pedig egy sarokban ült és jegyzetelte hogy mikor melyik szám jön! Egyszerűen csak egy statisztikát készített a fejében, hogy milyen számok voltak, és remélem ezt fogja tenni okt. 1-je után is!:))
Egyébként arra is képesnek tartom, hogy még időrendi sorrendben is fel tudta volna sorolni a számokat! Ő mindig is nagyon alaposan kivesézi a dm-mel kapcsolatos dolgokat, tudom, hogy ez itt nem a reklám helye, de mindenkinek ajánlom az albumkritikáit, ha tehetitek olvassátok el!!!!!
Egyébként én is kicsit sokalltam a koncertfelvételeket, főleg azt hogy a tavalyi kölni koncertrészletet, szinte egy az egyben leadták! Az Enjoy The Silence másik videóklippje viszont nagyon tetszett! Nekem igazi újdonság volt, örültem neki! És persze az egész club nagyon tetszett, csak sajna a végéről(amikor a legtöbb kedvencem következett) lemaradtam! De remélem most pénteken ez máshogy lesz!
Strange:
Eszméletlenül irigyellek, hogy Te már akkor is dm-os lehettél! Én akkor még csak 10 éves körül voltam:)) Az élmény ismerős, amikor először láttam őket élőben(MTK) én is teljesen "kiakadtam"!
És én is jártam(járok) úgy a számokkal, hogy ha meghallom....( pl.:The Sun & The Rainfall).
Demi: Te most dm-os vagy, vagy nem???

Üdv. Mindenkinek!
brigi

Strange Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1086
demo!

Kösz a csupa nagybetűt! Ennyire azért nem vagyok gyagya, csak aznap kicsit nem voltam hangultban és eszembe jutott, hogy régen a szülinapok általában szeptember 25-ike környékén voltak, a plakátokon pedig jól látható volt, hogy éppen hányadik évét tapossa klub. Most ez a nap szombatra esett, előtte meg volt egy péntek. Lehet, hogy a PeCsában más 'fontosabb' rendezvények voltak és ezért nem kaptatok helyet, de számomra nem derült ki, hogy a szeptember 10-i klub ünnepi. (Igaz nem voltam ott!) A plakátokról tavaly sem derült ki, sőt a tíz évesen sem volt semmi különös, pedig az egy jubileumi évforduló volt. (Idén nem is láttam plakátot, lehet hogy rossz helyen járok, de az is lehet, hogy nincs rá pénz vagy a PeCsa nem engedi.) Szumma-szumárom nem akartalak megbántani. Sőt! Kiscsit végig gondoltam legutóbbi hozzászólásaimat és arra a következtetésre jutottam, hogy nem szeretném ha tudatlan kérdéseim vagy kritikai észrevételeim azt a a benyomást keltenék, hogy Insight, demo vagy a Borbély esküdt ellensége lennék. Szeretném még egyszer hangsúlyozni (nagy bvetűkkel). MINDEN ELISMERÉSEM AZOKÉ, AKIK DOLGOZNAK VAGY BÁRMIT TESZNEK A HDMFC-NÉL! (Borbéllyal, Isighttal és demoval az élen!)

Szigi101
Semmi belyom a számojk összeállításával. Csak magát a listázás tényét észrevételeztem, mert ez számomtra ergy furcsa hozzáállás. Azt, hogy egy szám hányszor, meg mi előtt vagy mi után jön - inkább a hangulat és az adott pillanat függvénye. Persze nem nélkülözhet némi logikát. Ennek azonban nem szabad elnyomnia a feelinget. Számok címe leírva, az nem egyenlő azzal, hogy jó volt-e a buli.

KuZo Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1085
Szigi101!
Na nehogy mán te kérjé' bocsánatot!!!
Szerintem tök jó, hogy leírtad az elhangzott számokat és nem a fikázás miatt, hanem mert érdekes volt egyszer így is látni! :o)
MarK: Sajnos megint nem tudok a klubba menni, de írok neked magánban és megbeszélhetnénk egy talit!
Előzmény: szigi101 (1084)
szigi101 Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1084
Kedves mindenki!

Nem volt szándékomban megbántani senkit azzal, hogy leírtam, hogy milyen számok voltak a DM-klubban, sőt lehet, hogy az elsejei után is le fogom.

Insight: Eszerint Te valaki vagy a klubvezetőség tagjai közül. Szóval kicsit furcsán ért a támadásod, hiszen eszembe sem jutott kritizálni a Mode-klubbot, csak annyit mondtam, hogy a Construction Time Again-ról megint semmi sem volt (leszámítva az Everything Countsot). Ez volt az egyetlen kritikus észrevétel.

Morpet és Brigi is tanusíthatja (és Morpet tanusította is): egészen egyszerűen megjegyzem, hogy milyen számokat nyomnak le a Mode-klubban!!! Tánc, tombolás közben! Én ilyen vagyok, mindenfajta hülye statisztikai dolog megragad a fejemben!!!

A klub zeneileg pedig sokat fejlődött! Tavaly párszor tényleg borzalmas volt! (asszem 98 júniusban 6-szor volt a Never Let Me Down Again és négyszer az It´s No Good, majdnem főbe lőttem magam!) És tavaly semmi meglepetés nem volt, mindig ugyanazokat nyomtátok! Idén viszont sokkal jobb a helyzet. Végre van If You Want, Shout!, Stories Of Old, Clean, Sun&Rainfall, stb., tehát azok a számok, amiket mindenki kedvel, de mégsem annyira híresek!

Nemcsak az én haveri köröm, de rengetegen nagyon pipák voltak tavaly, amikor sokadszor benyomtok valami It´s No Good szintű dolgot! De mondom, ez csak tavaly volt, idén jók vagytok, pl. júli 31-én egyszerűen fantasztikus blokkot nyomtatok! És aug. 20-án is nagyon korrekt volt. Most sem volt rossz, de a rengeteg koncertverzió már kissé unalmas volt. A "Más-blokk" -kal(ahogy Ti hívjátok) semi bajom nincs, talán egy Populär vagy egy Recoil beférhetne még, de így is nagyon jó!

Strange: Nem igazán értelek, hogy ez most - Borbély Lajossal való össehasonlításom - hízelgő-e vagy, sem, gyanítom, hogy nem. Nagyon érdekelne, ha leírnád, hogy miért volt idegesítő az a dalblokk, amit leírtam! Köszönöm előre is, és sok sikert a Bong folytatásához, amelyet mindig különösen érdeklődve olvasok!

Morpet&Többiek, akik megvédtek, mert nem értették félre a szándékomat: köszönöm!!!

sziasztok és mégegyszer elnézést, ha idegesítő voltam.

disp_ Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1083
Engem főleg az érdekelne hogy élőkíséret(Heaven Street 7) lesz vagy nem?
Ugyanis voltam már olyanon amelyiken volt és olyanon is amelyiken nem, És az sokkal jobban szól amelyiknél vannak gitárok és dob is.
Előzmény: demo (1082)
demo Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1082
Strange :

AZÉRT NINCS MERT MÁR VOLT!
demo

Figyelem: PÉNTEKEN HDMFC
vendég: NEO
TAGSÁGI BEFIZETÉSE TOVÁBBRA IS A SHOPBAN.
HOZZÁVALÓK: 1 ig.fénykép
1200 HUF kitőltött jelentkezési lap (ott kaphatsz)

VV Creative Commons License 1999.09.27 0 0 1081
kicsit offtopic leszek:
a Shape egy olyan együttes, akivel tényleg foglalkozni kellene! mi megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy segítsünk nekik. (persze lehetőségeinkhez mérten ) azt hiszem, ezt Zwozi nevében is mondhatom.
nagyon jók voltak szombaton, a problémák ellenére.
MarK: a másik pedig, hogy sajna lehet, hogy megint nem jutunk el a klubba, mert pont aznap este fellépésünk lesz vidéken. de megpróbálunk mindenütt ott lenni. csak az időpontoktól függ...
najó, nem sírok, mert azért ez nekünk jó, nadehát...
Strange Creative Commons License 1999.09.25 0 0 1080
Boldog születésnapot HDMFC! (12.)
Miért nincs szülinapi klub?
(Jól el vagyok magamban!)
Strange Creative Commons License 1999.09.24 0 0 1079
BONG10 – Egy nap, amely megrengetett engem, meg szerintem mást is – avagy…(no comment)

Amilyen zajossá és viharossá vált kishazánkban a depesmódos lét, olyan hej’de’nagy csönd kerekedett széles-e világon kedvenceink körül. A Black Celebration turnéról egy-két Popcorn és Bravo cikk jóvoltábol csak annyit tudtunk, hogy van. Erről a turnéról még nagyon szűkszavúan írtak a hozzánk eljutó német lapok. Nem tudtuk hol és hány koncert volt. Az egyik ilyen cikkből a számok háromnegyedét kisilabizáltuk, de nem tudtuk a teljes ’szonglájnupot’. Így hát nagyon vártuk, hogy a DM újra eljön. Halvány lila fingunk nem volt róla, hogy a turné már hónapok óta véget ért. Egy két fotóból és ’A question of Time’ klipjébe bevágott koncertrészletekből éltünk. ’A question of lust’ sokáig nem jutott el hozzánk, talán csak 87 elején.

De mi még akkor is reméltünk. Lejártunk a Deákra, a Csillagfénybe és tűrtük a pofonokat. Aztán egy rövidke hír a DM-ről. Elkezdték készíteni az új albumot Párizsban. Igazából még nem tudtuk, hogy ez nem csak új dalokat jelent, hanem azt is: soha nem fogjuk élőben látni a Black Celebration turné egyetlen koncertjét sem.

Ez egyébként életem egyik legnagyobb csalódása. Máig nem tudtam megemészteni. Valami furcsa vonzódásom van még a mai napig is ehhez a turnéhoz. (pl. egyszer megépítettem papírból a színpad makettjét!) A többivel (1985 óta) ellentétben sohasem láttam élőben (csak valamikor 1995-ben egy többször másolt hamburgi koncertet a HDMFC-ben, amit azonban a ZDF német televízió rögzített, tehát nem kézi kamerás volt.). Az első kis foszlányt egy agyonhallgatott kazettán hallottam. (Ne feledjük, akkor még nem voltak bakelit kislemezek és maxik magyarországi forgalomban, így nem tudhattam, hogy a ’Time B oladlát hallom!) A Stripped motorzúgása volt rajta némi atmoszférával, majd átúszott a Black Celebration-be. Vagy négyszer meghallgattam mire rájöttem, hogy mit is hallok. Akkor majdnem elbőgtem magam. Ez van.

Egyébként a könnyhullatás néhány héttel később sikerült. Óriási várakozás volt bennem. Részben a koncert részben a DM miatt. 1987 áprilisát írtuk. Semmi hír a Depeche Moderól. Az egyik szombaton valami furcsa érzéssel indultam el a Csillagfénybe. Igazából be sem mentem a nagyterembe. Csak kint álltam és vártam. Nem tudtam, hogy mire várok, de valahogy mégis tudtam. Valami nagyon ismerős hangra és valami nagyon elsöprő lendületre.

Egyszer csak megjött. (A hang, nem a menstruációm!) Meghallottam a Strangelove-ot. Ezt nem tudom leírni. Berohantam és a nagy kivetítő vászon előtt vagy kétszáz módos ugrált és csápolt. Nekem meg földbegyökerezett a lábam, felkúszott az adrenalin szintem és futkározott a hideg a gerincemen. Nem is a gyomromban, hanem az egész felső testemben lüktetett a zene. Nem a klipp volt, hanem egy televíziós fellépés. Aztán egyszer csak Alan belegerjedt a mikrofonba, hogy PAIN! Ha lány lettem volna, tuti összepisálom magam!

3:44 mp gyönyör. De hát vége lett. Akár csak egy orgazmusnak. (Bocs a hasonlatért, de eszembe jutott egy korábbi topicos hozzászólás.) Én meg a barátnőm felé fordultam – mert, hogy ő is ott volt – és csak annyit mondtam neki: nem tudom mi volt ez, de nagyon jó volt, majd kisírtam magam a vállán… (Ez nem a Romana vagy a Júlia rózsaszín regényfolyam legújabb kötete! Még mindig a Strangelove-ról beszélek. ) Azóta sem volt ilyen katartikus élményem, talán csak DM koncerteken, de az is más volt. (Az orgazmust meg továbbra se keverjük bele!)

Azóta a Strangelove nálam valamiféle DM induló, de nem tudnám sorrendbe sorolni a többi szám közé. Szóval olyan námber van, de mégsem. A Pimpf órási vitát válott ki, de a Strangelove maxik egyhangú sikert arattak. Lehget, hogy elfogult vagyok, de még ma is a legtöbb jól sikerült újrakeveréssel bíró dalnak tartom. Talán nincs is rossz maxija. Lehet, hogy tényleg jó ez a szám?! Ebben egyébként lehet valami, mert a blind-mixet már a fortuna-funkyra csavarodott fülű Dvoracsek is el kezdte játszani, méghozzá bakelitről.

Akkor még nem is tudtuk, hogy néhány hét múlva nyakunkon a történelem…

folyt.köv.

Strange Creative Commons License 1999.09.24 0 0 1078
MárK majdnem teljesen egyet értünk, csak a Pink Floydban nem. Kint voltam 1994-ben a wienerneustadti repülőtéren. Erre mondják, hogy nem volt semmi. Csakhogy a DM más műfaj és nem biztos, hogy Dave jól mutatna 50 évesen, ahogy előadja legendás forgását. Még összetörné magát a drága...
Előzmény: MarK (1077)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!