Keresés

Részletes keresés

MarK Creative Commons License 1999.06.07 0 0 269
Hi!
Készül a cd...
Na ezt a Popular demo ügyet majd megbeszéljük a 101-ben, ha egyáltalán le mersz jönni :-)))). Most csak annyit: én többek között pl. a Fekete lányra gondoltam.
Rádió: igen az ember nagyon tud örülni az ilyen meglepiknek, pedig otthon bármikor betehetné a cd-t, de vhogy más, ha a médiákban adják (had hallja a sok más szerencsétlen is :-)). Ez olyan, mint amikor több billiomodik alkalommal is képes vagyok elmenni egy lepra helyre és örülni, ha nagy kegyesen leadnak egy DM-ot (általában az It's no good-ot). Persze nemcsak akkor érzem jól magam, ha DM szól, szerencsére van 1-2 jobb hely, ahol elvislhető a zene (Rocktogon, E-Klub(néha), Picasso Point, Wigwam, volt Bahnhoff - az új helyen mikor nyílik, nem tudjátok?).
A Dieseltől még 1 számot sem hallottam, de hallgatva ezt a feldolgozást, lehet, hogy utánanézek.
Üdv.
Előzmény: morpet (267)
KuZo Creative Commons License 1999.06.07 0 0 268
Helló!
Nemrég elsősorban a saját szórakoztatásomra, de a barátaim részére is csináltam egy CD-t.
Ezen megtalálható az összes Depeche nagylemez mp3 formátumban és a hozzá tartozó szövegek is. Egy html kezelőfelülettel ami Explorer alatt használható. A CD-t szívesen kölcsönadom 1 napra annak aki szeretne róla egy másolatot és megbízhatóan visszahozza hozzám. A kezelőfelület olyan mint amit a honlapomon találsz.
Ha tetszik, írj bátran és válaszolok!
Üdvözlet minden DM rajongónak!!!
morpet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 267
Halo!

(hosszú hétvége non-stop számvitel tanulással...) Újra itt vagyok!

Képzeljétek, szombaton bekapcsoltam délben a rádiót, valami Roxy rádió a bp-i 96,4-en, és az első szám az OWILM Gus Gus LP mixe volt! Leadták az egészet!! (Nekem mondjuk nem tetszik, de tökre meglepett, hogy egy magyar rádió leadta.)

MarK: igen, jöhetne Shape CD. A Dieseles Sister tényleg nem rossz, én mondjuk nem ismerem a fiú korábbi munkásságát. A Populär Máyusi kalapács demóján szerintem egyetlen fals hang sincs.
Pénteken Shape koncert kb éjfélkor a Saigonban!

AntiLooP: Tuti, hogy nem jelent meg sehol a Sea Of Sin eredeti verziója. Talán majd amikor újra kiadják a kislemezeket az új Box-okkal.

Előzmény: MarK (264)
disp_ Creative Commons License 1999.06.07 0 0 266
Dear soldier!

Meg mindig sehol a mail!!

cris Creative Commons License 1999.06.06 0 0 265
Hi
Feltettem a kezem a cd-ért...

sirC

Előzmény: MarK (264)
MarK Creative Commons License 1999.06.04 0 0 264
Hi!
Morpet: a Diesel Christ féle Sister of Night feldolgozás az orosz kiscsaj oldaláról nagyonnagyonnagyon... Szóval qrva jó.
Egyébként meg akit érint, kérnék egy rövid megerősítést, hogy végül is kinek kell Shape cd? Az Ákos levlistáról + egyéb fórumokról is van érdeklődés, egy kicsit összekeverdetem.
Egyenlőre Morpet és AntiLoop O.K., nemtom, hogy volt-e még vki.
Na Helloka!
MarK Creative Commons License 1999.06.04 0 0 263
Én sem értem, hogy mi van, igaz én a Shape hp-ről, csak 1x próbáltam, de O.K. volt, az extráról pedig 2x egymás után is le tudtam tölteni. Azért megadom a kódot az extrához, talán úgy könnyebben lejön -> Nem fogjátok elhinni: depeche. Próba, cseresznye!
Előzmény: soldier (262)
soldier Creative Commons License 1999.06.04 0 0 262
Hi!

Erdekes, amit irtok. Szoval a tripos server eleg leterhelt neha, de en mar 3x leszedtem onnan a Gyengedent a proba kedveert. Igaz 1x nekem is volt timeout. Szoval proba, szerencse ! Ez van...

disp: okka, irok ASAP!

cris Creative Commons License 1999.06.04 0 0 261
Hi!
Ritka webzési lehetőségeim egyike..és nekem sem jön még mindig..

sirC

Előzmény: VV (260)
VV Creative Commons License 1999.06.04 0 0 260
MarK:
véleményezném én a Gyengéden-t, ha hajlandó lenne lejönni nekem az oldalról...
:-((((
disp Creative Commons License 1999.06.03 0 0 259
Dear soldier!
Postázd el ujra a disp@writeme.com címre
thx
Előzmény: soldier (257)
Wiseman Creative Commons License 1999.06.03 0 0 258
AntiLooP,

Nekem van egy elég részletes diszkográfiám de abban nincs szó
eredeti változatról. Csak az alábbi official verziók vannak:

6:07 Sea Of Sin (sensoria)
4:44 Sea Of Sin (tonal mix)

Meg még van két unofficial mix:

Sea Of Sin (Ultra Hot Razor Cuts mix)
Sea Of Sin (Razormaid mix)

A két official mix megvan CD-n a másik kettőből meg a Razormaid
mix kazettán...

Előzmény: AntiLooP (256)
soldier Creative Commons License 1999.06.03 0 0 257
Nohat kicsit en is megvedem a SHAPE-t ! :) Valoban 1-et ertek, hogy az uj Gyengeden NYERS! De szerintem ez az a NYERSSEG ami DIREKT ilyen es nem azert mert nem tellett jobbra ! :)
Az ADAM hangja nekem is nagyon tetszik es batyam (szinten zenesz, az O dob hangszine van a Gyengedenben) is rogton megjegyezte, hogy tok jo a srac hangja. Az ELO enek nyilvan azert nem megy mert szerintem a SHAPE nem probal. Hogy ugymond "studiozenekar" ! :))) Na jo ennyit most.

disp: irtam neked mail-t, nem !? Legyszi valaszolj ! koszi!

AntiLooP Creative Commons License 1999.06.03 0 0 256
Udv
Megin kunyeralnom kell, sorry :)
Tudnatok adni 1 cimet, ahol megvan a DM-Sea of sin eredeti valtozata mp3ban? Nekem csak 2 mix van. Segitsetek!
koszi
MarK Creative Commons License 1999.06.03 0 0 255
Na megint én. Morpet hozzászólását még nem olvastam, amikor az előbb írtam (elég lassú vagyok, most is az leszek, mert közben sajna munka is van). Szóval, végülis Morpetnek szintén válaszoltam (mintha megéreztem volna, hogy miről írsz :-), annyit azért hozzátennék: Elismerem, hogy az újabb verzióhoz nem nagyon illik ez a régi hang (ezt ShapeGábor is megerősítette), de én, amikor elöszőr hallottam a tavalyi számokat (Gyengéden, Mint a fény, Mégse fáj) pont az énekes miatt is (rossz, aki rosszra gondol :-)) szerettem meg a Shape zenéjét. Hallgassatok meg egy hasonló amatőr csapatot a régiek, v. az újak közül (Arculat, Immortalis, Synthetic, Electric Playground,...). Még ha vmelyik tettszett is zeneileg, csak addig volt O.K., amíg meg nem szólalt az "énekes". Hallottatok BB, v. Popular demokat? Katasztrófálisak... O.K. nem ezekhez kell állítani a mércét, de szerintem Ádám hangja megállja a helyét. Jó, lehetne kiforrottabb és talán néhol felfedezhetőek fals hangok (főleg élőben érezhető, hogy igazatok van), de ez nyílván javulni fog és idővel érettebb lesz a hangja. Úgy kell tekinteni, hogy ez egy demo anyag egy kezdő együttestől. Ha lemezről lesz majd szó (bárcsak ott tartanánk), akkor profi stúdióban, kiváló stábbal már bizonyára nem adhatnak ki akármit a kezükből.
Egyébként a "szép és megható" nekem nagyon ott van, főleg az "óriás fájdalom-kín". Na mindegy, ezek már nagyon szubjektív vélemények.
Mindenestre, örülök, hogy témánál vagyunk, mégha egy kicsit el is kanyarodtunk a DM-tól.
Morpet: nagyon köszi a KROQ linket. Aki pedig még nem hallotta volna a Lobog a léptemet, az nem tudja, mit hagyott ki, csúcs az a dal, mindenkinek ajánlom :-).
MarK Creative Commons License 1999.06.03 0 0 254
AntiLoop: Az a Kölni video, hú de nagyon jóóóó! :-)
Disp: a Neo fellépésről nem tudok biztosat, írok, ha van valami. Szerintem lejöhetnél akkor is, ha nem lesz. Jövő heti 101-es klub?
Wiseman: semmi jónak nem vagyok az elrontója, tehát jöhetnek az mp3-ak... :-) Előre is köszi. Szerintem az eredeti Gyengéden neked is jobban tetszene, csakhát a Shape most beindult erre az élő dob hangzásra és teljesen átírták a számot, ami így valóban egy kicsit nyersebb lett. A többi számukban sokkal jobban észrevehető a gazdag hangszerpark, ill. az egyedi hangszinek, modulált hangok, stb. kikeverése. Az ének azért ilyen, mert az még a régi számra lett felénekelve, amihez jól passzolt, a mostani verzióhoz majd lesz egy erőteljesebb énekhang. Egyenlőre ez az első negatív(abb) kritika, de ezek is kellenek. Sőt tul.képpen a kicsengése már nem is olyan negatív, mindenestre köszi neked is.
morpet Creative Commons License 1999.06.03 0 0 253
Helló MarK!
A Gyengédent most már sokszor meghallgattam. Üresnek én nem érzem a számot, és mind a szöveg, mind a zene nagyon ott van. De az énekestől sokkal többet vártam. Én sem akarok senkit megbántani, de nem most kezdte az éneklést, a Gyengéden sem vadi új szám, a '99-es változattól már elvárható lett volna, hogy a hangok tisztán szóljanak. (Apu hitetlenkedve kérdezte, hogy "ez a hamiskás hangú énekes" Populär lenne?) Egyébként pl. a Munkások legelső verziójában még B. Norbi hangja sem volt kifinomult, de sokkal precízebben szólt. Elismerem, a Gyengéden nehéz darab, nem könnyű dallamokat kell benne énekelni, de akkor is... Nővérem szerint a "szép és megható" ritmikussága elég sután hangzik, igaza van. Na, ennyit a kritikáról, de azért el kell mondani, zeneileg igényes a Gyengéden, amúgy pedig q. jó szám.

Még valami: a Lobog a léptem mindenki kedvenc formátumában letölthető ezen a címemen, vagy az Első Populär honlap hanganyagok oldalán. (Ha még lenne valaki, akinek nincs meg ez a Populär műremek.)

Mark: ami az olvasók korfáját illeti, én júliusban leszek 22.

AntiLooP: Martin tényleg isteni. Talán eretnek gondolat, de a 98-as koncerteken Martinnak sokkal magabiztosabb, tisztább már a hangja, mint Dave-nek. A KROQ rádiós felvételen egyértelműen Martin Sister of night-ja viszi a pálmát, SZVSZ. (A link igazi csemege, ha van még valaki, aki nem járt az orosz kiscsaj MP3 paradicsomában.)
Hi!

Előzmény: MarK (247)
disp_ Creative Commons License 1999.06.03 0 0 252
disp=disp_

Csak az egyik a munkahelyi a másik az otthoni nick

Ment a mail a Klippek ügyében...

Előzmény: AntiLooP (251)
AntiLooP Creative Commons License 1999.06.03 0 0 251
disp te ugyanaz vagy mint disp_ ??? Irtam neked egy emilt a disp_nal megadott cimre. Akkor nem kaptad meg? Erdekelnenek a korabban emlitett Kolni koncertrol keszult mpegek. Legyszives ertesits, ha megoldhato az adatatvitel!
Koszi
disp Creative Commons License 1999.06.02 0 0 250
"Ezt cak azért hogy idegesítselek benneteket..."
disp Creative Commons License 1999.06.02 0 0 249
Mint már mondottam az eredeti Gyengéden
jobban teccett.

Márk : Lesz NEO vagy nem lesz a HDMFC -ban?

Előzmény: MarK (247)
Wiseman Creative Commons License 1999.06.02 0 0 248
MarK,

Ha akarod akkor tehetek fel egy-ket jobbfajta Soft Cell mp3-at, erdemes oket
meghallgatni. Igen volt egy kozos szamuk Jimmy-vel az I Feel Love (Johnny
Remember Me), de az igazabol nem tetszett. Igazabol a Soft Cell-re
hasonlito egyuttest nem tudnek mondani, annyira sokoldalu volt a zenejuk.
A nyalas szamoktol, a jo kis szintipop szamokon keresztul, a pattogos
mar-mar a rock & rollt surolo szamokig, mindenfele daluk volt.

A Shape-t meghallgattam, de eddig azert nem szoltam rola, mert nem
akartam senkit megbantani. Alapvetoen tetszik de szerintem az enekes-
nek meg nem eleg kepzett a hangja, es egy kicsit ures is volt a szam
hangszerelese. De mindenfelekeppen biztato kezedet... :)

Egyebkent a 26-27 eves korosztaly is itt gyülekezik :)

MarK Creative Commons License 1999.06.02 0 0 247
Hi!
Úgy látszik, összegyűlt itt egy 22-24 közötti korosztály, ami igen örvendetes. Persze külön tisztelet és főhajtás az idősebbeknek és ne feledkezzünk meg a fiatalabbakról sem :-). A Methods of Silence tényleg nem semmi album - van még egy másik klasszikus lemezük szintén a 80-as évekből, csak most nem jut eszembe a címe. Nekem azonban még ezeknél is jobban tetszik a Bodega Bohemia c. album, amit már említettem. A Suspicious Love-ról én is mindig ezt (DM szintű) mondom annak, aki még nem ismeri, csakúgy, mint a Crime-ról.
Végülis a Soft Cell-től csak az ismertebb számokat ismerem, úgyhogy inkább tényleg nem ítélkeznék. Az énekesnek van egy alaphangja, ez vkinek tetszik, vkinek nem, szerintem nem rossz, de nem lehet egy kalap alá venni még a hasonló 80-82-es DM-dal sem. Én egy kicsit a Bronski Beat-hez hasonlítom (van is egy(?) M. Almond-J. Sommerville közös dal), bár nekem a B.B. jobban tetszik.
Azt a korosztály témát az elején csak azért említettem, mert szerintem ez meglátszik a Pecsába látógatókon is. Mi, 22-24 évesek képviselünk egy magot és szerencsére egyre több a fiatalabb is, ill. lejár jónéhhány "öreg róka" (bocs, Pókerarc :-)).
Disp, Wisemann, W + akit érint: véleményt kérnék a Shape számról (nem hagylak békén titeket :-)).
Helloka!
Wiseman Creative Commons License 1999.06.02 0 0 246
MarK!

Nem flame de a Soft Cell zenéjét nem nevezném "könnyebb stílusnak".
Én is azt hittem amíg csak egy albumukat a Non-Stop Erotic Cabaret-et
hallottam. Aztán szép lassan sikerült hozzájutnom a többi számukhoz és
ért egy-két meglepetés, mind zene, mind szöveg tekintetében (Down In The Subway,
Mr. Self Destruct, Where Was Your Heart, Soul Inside, stb..). Egyébként
persze minden nézőpont kérdése :). A Camouflage-tol igazán csak egy
album tetszik a Methods of Silence. Ez viszont nagyon király lett...

Előzmény: MarK (243)
Pókerarc Creative Commons License 1999.06.02 0 0 245
A koncert előtti Poptarisznyában Hegedűs László azon kesergett, hogy a 25e jegyből csak 11-et adtak el. Én mondjuk ezt se nagyon hiszem el, szerintem kb 8-10 ezren lehettek. De olyan kicsi voltam, hogy még meg se tudtam állapítani.
Állandó klubokba nem nagyon jártam, viszont rengeteg házibuli volt, ahol a DM volt a középpontban. Meg volt egy-egy DM-este ilyen-olyan művházakban.
A PeCsába meg még most is lemegyek évente 1-2-szer.
Előzmény: MarK (243)
AntiLooP Creative Commons License 1999.06.02 0 0 244
Hali
23 eves vagyok, es nem a technon keresztul jutottam a DMig, mivel amikor a DM et megismertem (kb.'87ben) trance mufaj meg nem is letezett (vagy tevedek?). A DMet mindig szerettem, de inkabb csak azt a 3 albumot, amirol mar irtam. Mostanaban viszont az mp3 es a HDMFC reven kibovult a kor szinte az egesz munkassagukra.
A Soft Cell-t nem azert nem birom, mert konnyebb stilus, hiszen a Trance se egy kemeny mufaj. 1xuen nem teccik az enekhang es a zene se.

En sajnos nem ismerem elegge a Camouflaeg-t, mindossze egy Best of albumom van toluk, de az fantorpikus. Es orulok, hogy epp a Suspicious Love-ot emlitetted, mert az a top szamuk szerintem, es mar a DM szintjen mozog, ha szabad igy mondanom. :)
Na byez

MarK Creative Commons License 1999.06.02 0 0 243
Helloka!
AntiLoopnak külön üdv!
Pókerarc: a két ? Morpet és én voltunk(mindjárt reklamálok is a nevek helyett lévő sok ? miatt). Mennyien voltak a Volán pályán? Én már 4000-20000-ig mindent hallottam. Te még biztos, hogy a Pecsa elötti (87 elött) klubbokat is ismerted, nem? Meddig jártál a HDMFC-ba?
AntiLoop: örülök, hogy idetaláltál - különösen annak, hogy átolvastad a topicot, mielött hozzászóltál volna. Igazából nem tudlak hova tenni :-). Hány éves vagy? Úgy néz ki, mintha a techno-n (trance, stb.) keresztül/mellett jutottál volna el a DM-ig. Ez igen dícséretes, mert általában fordítva szokott történni... A Soft Cell a könnyebb, igazi szinti-pop zenék közé tartozik (mint pl. az Erasure), van akinek a súlyosabb témák jönnek be. Ha már itt tartunk, én sohasem szerettem, hogy a DM-ot "leszintipopozták", az első két album jónéhány számától eltekintve SZVSZ ez nem igaz. A DM saját DM-os stílust teremtett. Azon magam is meglepődtem, hogy ezen a fórumon még nem volt szó a Camouflage-ról. Ha nem említed, kihagytam volna a zenekart, pedig nagyon szeretem, nemcsak a 80-as évekbeli albumaikat. Szerintem a 92/93-as lemezük a legjobb, azóta viszont sajna csak silány anyagokat hallottam az együttestől. Számomra is rejtély, hogy miért nem játszanak a klubban pl. egy Suspicious Love-ot a C.-tól. Örülök, hogy tetszik a Shape, gyere le a jún. 11.-i 101-be és ott majd beszélünk, ha kellenek számok, megoldjuk, de ehhez majd ShapeGábornak is hozzá kell szólnia.
Egyenlőre ennyi.
AntiLooP Creative Commons License 1999.06.02 0 0 242
Hi
Megint en. Az elozo irasombol kimaradt, hogy leszedtem a Gyengeden-t, es egesz jo szerintem. Van benne vmi egyedi, es a magyar viszonylatokhoz kepest meglepoen minosegi alkotas. Erdekelne tobb szam is.
ByE
AntiLooP Creative Commons License 1999.06.02 0 0 241
Hali
Na en is idetevedtem szepen es raszantam 2orat, hogy atolvassam a topicot.
Na hol is kezdjem?! Talan ott, hogy nem vagyok kifejezetten DM fan, inkabb technos. Foleg a trance jon be nalam, de eleg sok mufajban vannak kedvenceim. A DMet mar regota szeretem, de igazan akkor kezdtem el Isteniteni oket, mikor az mp3 terjedesevel jobban megismertem az evek termeset. Sajnos csak iden marciusban jutottam el a PeCsaba, ami eletem legjobb bulija volt. Bar a nem DM szamokat nem igazan jonnek be. Pl. a Soft Cell (jol irom?) kifejezetten viszataszito szamomra. De ez az en egyeni velemenyem. sajnalom, hogy a Camouflage-t sose nyomjak (vagy csak keveset voltam?), pedig szerintem illik a mufajhoz.
Nekem leginkabb a Masses,a Violator es a Black Celebration jon be. Ezen albumokrol minden szam marha jol sikerult. Annak ellenere, hogy sokfele mufajt szeretek, csak 1 olyan zenekar van, amit sohasem tudok megunni, ami mindig megerint. Na kitalaljatok melyik az? :)
Na ennyi lenne bemutatkozaskeppen.
Ja es "Martin az Isten!" :-)
Pókerarc Creative Commons License 1999.06.02 0 0 240
Kedves két utolsó ?

Nehéz mesélnem a DM-ről. Ahogy mondtam, 14 éves korom óta a kedvencem. Egy jó ideig csak feketében jártam, és csak azt hallgattam. Kockafej, bőrnadrág, fülbevaló, ahogy kell.
A Volán-pályán a koncert a Some great reward-turné volt, ennek megfelelően az első négy (de főleg a Construction… és a Some great..) lemez számaiból állt. Ott hallottam először a Shout-ot, és így jöttem rá, hogy single és maxi is létezik :-).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!