Lényeg az én verzióm/kerek szivattyús/1.6xe/nem így szerelték,ott a torokra menő cső a termosztátból jön ki egy derékszög hajlattal/ez is műanyag :) /.
A kolega szerint az én kocsim szerdán szerelték/ez volt a polcon/.
Nekem a második új Merivám van ha B Merivára gondolsz az elsővel 35.000 Km.-t mentem és csak a hátsó ablaktörlő motorrral ( Francia gyártmány ) volt baj (gariban csere ). Ez még 100 Le. alap motor volt 7.5 lit. átlag fogyasztással.
Egyéb hiba nem jelentkezett még csak fényszóró ( OSRAM gyári ) vagy egyéb izzót sem kellett cseréni
A másodikkal 9000. Km.t mentem idáig ez már turbó motoros és ezzel egyáltalán nem volt még probléma. Jelenlegi átlag fogyasztás 8.6 lit. de ez nem a turbó miatt, hanem az automata váltó miatt.
Autó vásárlást tervezünk az elkövetkező hónapokban. Nagyon megtetszett az új Meriva (erősebb, benzines motorral), szalonban megnéztünk, szinte minden szempontból megfelel.
Népítéleten próbáltam eddig utánaolvasni, de csak 5 hozzászólás van, azokban is elég nagy a szórás.
Aki új meriva tulajdonos és van pár perce, az kérem írjon nekem egy pár mondatos véleményt róla (mit szeret benne/ mit nem, mik a tipikus hibák, szerviztapasztalat, stb...)
..Helló.. kis segítség kellene, a klíma járatása közben a kondenz víz az utastérbe csöpög, gondolom nem ez a természetes, hogyan lehet a jelenséget megszüntetni, illetve a következő inditásnál a párásodást elkerülni, gondolom a lefolyó cső van valahol eltömődve, de hol kell keresni...
.. fényképes út mutatónak örülnék a leginkább de minden válasz jöhet persze.. Köszi.
Köszönöm.Holnap megnézem bent a cégnél. De a lényeg,minden Merivát így szereltek,mert két fajta vízpumpát találtam a netten,kikerestem a számlám-sőt még a kicserélt is meglett.és nekem ilyenem van, 16xe motor kódú.Köszönettel.
A vízpumpaház tetejéből áll ki függőlegesen a csőcsonk amin egy kisujnyi vastag cső indul egy derékszögü töréssel immáron vízszintesen egy további jobbos töréssel a szívótorok felé.
Nyilvánvalóan a folytószelep ház fűtésével is kapcsolatban lehet a benne áramló víz.
Ha szemben állsz a motor térrel, a motor vezérmű szij felöli oldalán
Üdv. Leírnád pár szóval merre keresem. Nekem 4 éve volt cserélve a szivatyúm,és nem emlékszem milyen lett berakva,de láttam még árúlnak műanyaggal szereltet is,lényeg megnézném nekem milyen van . F Astra ét néztem az látszik .Lekel venni a vezérlés fedelét ,vagy alulról elérhető?
Márkaszervízben próbáltam, de nagy összegeket akartak alkérni. A bontókban, meg ahogy beér , már rögtön szétkapják. Akkor kellene ott lenni amikor még egyben van.
Ezek az alkatrészek annyira kicsik amit felsoroltál, hogy inkább márka szervízben kellene megrendelni ahol a monitoron rá tudsz mutatni az alkatrész térképen.
Esetleg egy bontóban ahol közel engednek egy frissen behozott bontásra váró Merivához.
Sziasztok. A segitségeteket kérem egy pár Meriva kisebb alkatrész beszerzéséhez. Van az utastér első világításánál agy gomb, amivel a riasztót valamely funkcióját tudom kapcsolni, ez hiányzik. Plusz egy csavartakaró a jobb A oszlopról, és a tetőn van a diszléc, a hátsó csomagtér ajtó felöl, bal oldalt, hiányzik a vége. Ezek után kutatok a neten, de sehol nem találni. Van valakinek ilyen alkatrészei?
Köszi. Mindenesetre furcsa, mert eddig mindig pontos volt, de végülis nem schaffhauseni ez.:) Legfeljebb van mire fogni, ha kések. :D
Az aksira meg azt hallottam, hogy 4 év után minden nap ajándék, szóval megrémülni már nem fogok tőle. Igaz, egyik jóbarátom tavaly vette ki az akkor 11 éves Toyotából a gyári aksit. :)
Lehet, hogy hülye kérdés; 8 és fél éves autóm még a gyári aksival fut. A középső kijelzőn lévő óra eddig mindig pontos volt, de mostanában késik, hiába állítom be újra és újra. Összefüggésben lehet ez a két dolog, készüljek az aksicserére?
Sziasztok. Én csak azt szeretném javasolni,hogy ne hallgass azokra, akik azt mondják, még nem elég hangos, nincs baj, stb... A mi autónk: 2 éve van nálunk, 1,4 2004-es meriva 114 e km vettük, most 133 ezer van benne. Amikor hozzánk került, azt tudtuk meg, hogy vezérműlánc csere miatt rakta le az első tulaj...nekünk persze a szervíz könyvbe lebélyegezték, hogy megcsinálták...az autó olyan halk volt,mintha nem is járt volna motor :) élvezet volt közlekedni vele :) Sajna pár hónapja rettenetes hangja van, mintha traktor lenne..pedig benzines... Először azt mondták vezérműláncot kell cserélni...most ott tartunk, hogy nincs olaj nyomás és ne merjek vele menni, amíg nincs kb. 400 e Ft arra, hogy meg legyen minden csináltatva. (hidrotőke, + a kopó alkatrészek + tömítés+stb + újra a lánc is!) Ma megyek egy másik szerelőhöz, kiváncsi vagyok Ő mit mond mekkora a baj.... és pláne mennyibe fog fájni egy 2004-es autónál ez a dolog.... Mi le lettünk cseszve mindenhol, hogy két hónapja ez a gond, miért nem léptünk...De igen, mi léptünk volna...csak egyenlőre egy szerelő se vállalja a munkát.... Ha javasolhatom, keress s.o.s. valakit, aki ért hozzá és tegyék rendbe, mert ha a motor behal.....ajaj....
Részletezni tudná, hogy mit csinált az a kulcsos illető? Nálunk most ebben a kánikulában pont ugyanez a probléma lépett fel 2009-es évjáratú 1.4-es Meriváról van szó.
Köszönöm az ötletet. Viszont közben kiderült, hogy a nagy melegben a kuplung pedál nyikorog, és kb. úgy viselkedik, mint egy öreg, roszdás pántos ajtó, amit óvatosan kinyitnak: először ropog aztán ahogy mozdul tovább átvált nyikorgássá. :)
Bekapcsolva a klímát és visszahűtve az utasteret és némi használat után sokat javul a helyzet.
Én inkább féltengelycsuklókra gyanakodnék. Bár tudtommal Meriváknál elég ritkán kopnak ropogásig a csuklók, kitudja mennyit és hogyan használták előzőleg
Ma arra lettem figyelmes, hogy a pár hete németből vásárolt 2004-es 1.7 DTI Merivámnál, 1-es sebességben indulva a kuplungot felengedve ropogásra emlékeztető hang hallatszik. Fogáspontig semmi, utána picit megtartva és lassan felengedve a pedált többször hallható. A többi fokozatnál nem tapasztaltam, persze ott nem is csúsztatom a kuplungot.
Tárcsakopás, kinyomó csapágy fáradás? Lehet-e az a gond, hogy pesti araszolgatásnál szoktam olyat csinálni, hogy alapjáraton 1-esben gurulok nuku gázzal?
Kérlek írjatok ötleteket, mi lehet a hangforrás mögött! Előre is köszönöm!