Sziasztok! Kilehet cserélni a 2005 ös e60 as két elsö lámpáját az uj LCI re? Mert nekem az egyik pársodik és kiakarom cserélni de akkor már az ujra cserélném... És milyen árba lenne persze nemkell uj csak ne parasodjon.....
Tehat nem hinnem, hogy a fej a szar. Nekem is neha a szamokat vegigolvassa, de van hogy ugrik pedig nekem nem is M-es futomu van, mivel DD-s az autom! :) Mondjuk /30-as gumi betehet neki ilyen retek utakon! :(
Ezt en is tapasztalom minden ok nelkul ugrik ,de csak irott cd-t! MAr vagy 4 fele iroval probaltam es tobbfele irasi sebesseggel is! eredeti cd-vel is ugrik?
Szia! De melyik olvasófej szokott rakoncátlankodni? Hova helyezed a cd-t felülre vagy alulra? Egy olvasófej kb 40. Cseréje 1-1,5 óra CCC-t kiszerel majd szétszerel.
Az az igazság, hogy az új csapot megtartanám, de ha érdekel a "javított" akkor kiszedetem belőle (azóta is működik), de szerintem járj utána, hogy érdemes-e pénzt adni érte?!
Igen, azt. Többezer litert tankoltam ott mindenféle autóba, sosem volt semmi gond vele. Sima MOL cucc. Csak arra figyeltem mindig, hogy a tartálykocsi után menjek min. 2 órával.
Sziasztok... Ugy hallom hogy a jobb elsö kerékcsapágyam elkezdett kicsit zugni....Milyen összeg ,illetve milyet vegyek bele? 2005 ös 535d röl van szó ami M futomüves... Elöre is köszi.
Érdekes volt, tegnapelőtt 40-ért a kutyának nem kellett, tegnap reggel feltettem 35-ért, kora délután elment, ezt követően jött 4-5 e-mail hogy jó a 35... A fórumon érdeklődőket nem is számolva.
Egyébként kopasz mankókereket készlet nélkül láttam a Somogyinál Pellérden, fájdalom dij gyanánt esetleg felhívhatom mennyiért méri, ha gondoljátok.
ÜDV Mindenkinek.A vélemányetekre lenne szükségem.MOST VÁSÁROLTAM EGY e61 525d .NAGYON MEGOSZLANAK A VÉLEMÉNYEK ARRÓL ,HOGY MILYEN ÜZEMANYAGOT KELL BELE TANKOLNI.éN ELSŐRE A SHELL KUTON TANKOLTAM.ARRA LENNÉK KIVÁNCSI RAKHATOK E BELE PL OMW GÁZOLAJAT.MINDEN VÉLEMÉNY ÉRDEKEL.
igen, a bank fizet, de rád fogja terhelni. Én pl. a lombardnál vagyok, ők telefonon azt mondták, hogy terveik szerint 2010.12 hónapban számlázzák ki felém..remélem, hogy csak a ténylegest, és nem tesznek rá még vmi "ügyleti kamatot"
A gondom csak az ezzel az adónemmel, hogy nem adócsalásból vettem a vasat hanem a főállás + 2 mellékállás leadózott jövedelméből.
Sok meló = nem olyan sok bevétel, aminek ugye fele adó! Ami marad, abból évek alatt összeraksz annyit, hogy veszel Pl. egy E60-at, ekkor jön állam bácsi és a leadózottat megint megadóztatja...
Sajnos ez jellemző erre az országra. Azt a lovat kell ugye ütni amelyik húz.
Még hat nap és fizethetek 180e-et :(
Bocs az OFF-ért!
ui.: Ha lízingelem az autót akkor a tulajdonos ugye a bank, akkor a bank fizeti a luxusadót??
A gondom ezzel a cikkellyel, hogy ha valaki egy szintén eu-s államban megfizeti az adókat, akkor mi magyarok miért emberkedünk még? Inkább versenyhelyzetet kellene teremteni, hogy a szlovák testvérek jöjjenek hozzánk..
egyébként szlovák rendszám ellenes vagyok, az enyém pl magyar. Csak, nem értem..
Annyit hozzáfűznék, hogy ahol az szerepel, hogy a gépjárműadó összege levonható a vagyonadó összegéből, ott elfelejti megemlíteni, hogy ettől még a gépjárműadót is be kell fizetni. Ez valahogy nekem hiányzott ebből a szájbarágós füzetkéből. Mellesleg: hibridet kell venni és csinálni 3 gyereket.
Kíváncsi vagyok, ezt hányan fogják befizetni. 0-ra tippelek.
Példa: Egy magyar illetőségű magánszemély egy Szlovákiában nyilvántartásba vett nagy teljesítményű személygépkocsinak a tulajdonosa. A magánszemélynek a személygépkocsi külföldi nyilvántartásba való bejegyzésétől függetlenül Magyarországon adókötelezettsége keletkezik.
Igen lehetséges. Kell egy CCC ( amennyiben a kocsi 2008 11. hó előtti gyártású ), valamint egy 8,8 as kijelző, és pár kábel, borítás, valamint programozás. Vigyázz ha az ebayről vásárolsz, a fejegység és monitor cikkszámának passzolnia kell a kocsidhoz. Beépítés, programozásban tudok segíteni.
Akkor a könyvelő rosszul csinálta :) A 2010-es, gépjárműadó vonható le, amit előre fizetünk, ellenben a súlyadóval, ami már megszűnt. Tehát: az idei éves gépjárműadó összege vonható le a vagyonadóból.
Az OK, hogy februárban fizetted, de a tavalyi évben befizetett súlyadót vetted alapul, ugye? Nekem a könyvelőm állította össze az anyagot (többet készített már) és a tavalyi évben befizetett súlyadó képezte a luxusadó számítás alapját.
Udvozletem Mindenkinek! Mai naptol En is boldog tulajdonosa vagyok egy 530D nek, ami 2008 as evjaratu. Elkezdtem mazsolazgatni a forumot de persze nem megy olyan gyorsan, annyi comment van:-) Epp ezert tenyleg elore is elnezest kerek, ha a kov. kerdessel mar foglalkoztatok.: A kocsiba szerintem a legalapabb cd s lejatszo van, a kerdes pedig az lenne, hogy Ebayrol ha vasarolok egy professional navit 8,8 as kijelzovel lehetseges e kicserelni ugy hogy mukodjon is? Valaszokat elore is koszonom, udv
Valóban , a jövedelem adót a tavalyi év után fizeted, de a teljesítményadót (volt súlyadó) azt előre! Tehát, ha 2010 jan. 1.-én van autó a neveden, akkor Te fizeted
a 2010-es teljesítményadót, egy vagy két részletben. Ezt fejeli meg a luxusadó, ami a teljesítményadó x szerese lóerö és évjárat függvényében, és szintén előre fizetendő! Onnan tudom, hogy nekem már februárban fizetnem kellett.
Ezt én is vágom. De az idei bevallás a 2009-es évet takarja. Én márc 31-én vettem a vasat, szal nem volt 2009 jan1-én a nevemen. Csak 2010 jan1 én volt a nevemen. Tehát idén vagy jövőre kell fizetnem. Másképp fogalmazva: Idén a 2009 jan 1 helyzet alapján fizetek vagy a 2010 jan 1 helyzet alapján?
Hoppácska, várjunkcsak. Ez most a 2009-es lenne? Csakmert én 2009 márciusában vettem a vasat. 1 hónapja adtam el, tehát nekem csak jövőre kell fizetnem?
Adóról jut eszembe... Ne felejtsétek el bevallani május 20-ig az APEH-nak a 170 LE feletti BMW-ket. Azt súgták, hogy komoly bünti lehet kilátásban. A tavaly befizetett súlyadót le lehet vonni a vagyonadóból.
Szia.Csak beugranék egy komolyabb klímaszervizbe (ahol legalább Bosch klímagép van) és csináltatnák egy fullos vákuumolás,feltöltést és sztem jó lesz! Csak abból következtetek hogy 5 éves az autód így elszökhetett a gáz! Ha felénk jársz akkor megcsinálom én is szívesen!
2., A Kiyo a blokkolók legalja, és tény, hogy kapsz 50ért 3 fejet, de az nem ér annyit mint egy jobb blokkoló 1 fejjel... Ha érdekel a téma szívesen csevegek róla, de leírni hosszú lenne. Esetleg csörgess meg vmikor munka után. 20/3166100
Lenne 2 kérdésem ami mostanában foglalkoztat...remélem kapok pár hasznos tippet.
1. Sajna garázs hiányában naponta ott kell hagynom az autót a szabadlevegőn....gyári riasztón kivűl mást nem védi az autót.Mi az amit talán szükséges ahhoz h legalább egy kicsit nyugodtabban aludjak.Mi az a védelmi dolog ami ésszerű keretek között kivitelezhető és szakszervizben megcsinálják..?
2Trafipax figyeleő rendszerek... korábban olvastam a laser pro 3??talán ez lenne a legmegbizhatóbb...kicsivel kevesebb mint 50ezer forint az ára.Ugy emlékszem hogy elől 3 szenzor hátul 2.Esetleg valakinek van ilyen?tapasztalat,érdemes beruházni egy ilyen kűtyűbe??
Sikerült megtalálni a BMW gyenge pontját: a jobboldali pohártartó egy kiszállás áldozata lett, letört. Lehet ilyent máshol is kapni mint a BMW kereskedésben? A cseréje mennyire bonyolult?
Helló! Nekem csak meleget fújt az E61-esem bekapcsolt klímával, és a fűtéscsap volt a hibás. Vettem egyet, erre a szerelőm szétszedte, "megkocogtatta" és azóta hibátlanul működik.
Ertem. Mikor kerestem bmw m3-at, akkor amit elmentem kiprobalni a tag azt mondta, mindent szeret kiveve a bort nem, mert mindig beleizzad, igy visz magaval valto polot! :)
Az olcsó szürke nálam már eleve nem játszik, megérzés. 125e km, ja... Fullfull és akció, hát persze. Az utolsó előtti 30d szép, azt megvizsgálnám közelebbről is, nomeg a bordót, bár a 25e km-t abban sem hiszem, viszont ha a 3x-osa van benne még akkor is jó.
35d helyett inkább 30xd-t keresnék, szerintem praktikusabb.
És ha meguntad, akkor nézz meg egy Honda Legend-et is! :-))))
Nyílván minél olcsóbb, annál szimpatikusabb nekem, de ár/érték arányban melyik a legjobb? Nekem a bordó tetszik, de ha a 6 milliós szürke sem rossz, még jobban tetszik a pénztárcámnak. Sajnos összesen kb 6-7db összkerékhajtásút találtam, az nem valami sok.
Ha tulajtól veszed és a tulajdonos tisztában van vele, hogy igényes, jó autót akar eladni, akkor ritkán szoktak engedni az árból. Persze, ha szarban van, akkor lehetséges, de inkább fehér holló. Könnyebb a feláras felnit vagy télikerék készletet belealkudni. Esetleg lézerblokkolót vagy bármit, ami effektíve nem kerül már neki pénzbe.
A képről nekem úgy tűnik, mintha egy picit meg lenne emelve az autó. Ez az összkerékhajtás miatt van?
S60-asnál tudom, hogy a simához képest az én AWD-m messziről láthatóan magasabb, nagyobb a hasmagassága, ez jó lenne a BMW-nél is.
Illetve még egy másik kérdés: 530d illetve 535d között, azt leszámítva, hogy az utóbbi jóval erősebb, mi a különbség? Melyik a megbízhatóbb, tartósabb, mennyivel eszik többet a 35d motor, váltó bírja a nyomatékot rendesen?
Ezekkel kapcsolatban akkor bennem is felmerülnek kérdések:
USB, jack csati merre van? Penről, vagy MP3-ról(esetleg telefonról) játszik le zenét, vagy marad csak a CD/DVD zene hallgatásra?
Melyik a hangerőgomb? Az iDrive tekerenytű, vagy a kormányon levő?
Árból kb mire számítsak, így válság idején mennyit lehet alkudni, ha kp-ra veszem? Akár magánszemélytől veszem, akár kereskedőtől? Pl egy 6.5 milliós példányt 6-ért el tudok hozni?
MOST TART HAZAFELÉ A GÉPEM NÉMETHBŐL..TOTÁL LEINFORMÁLT 145000 EZRETT FUTOTT.BÁR HA HAZAÉR VELE A KERESKEDŐ IRÁNY A SZAKSZERVÍZ EGY TELJES ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE.REMÉLEM HAMAROSAN ÉN IS ÁRADOZHATOK MINT TI.EDDIG ILYEN KOMOLY AUTOM NEM VOLT.REMÉLEM NEM FOG CSALÓDÁS ÉRNI!
Szerintem vigye el egy szakszervízbe és nézzék át, annál jobb nincsen. Kb kapsz 15papírt amiben az egész autó minden porcikája át van vizsgálva és 15-20ezer forintnál nem drágább.
Attól még lehet egy autó szar, mert ezeket átnézed, meg lehet, hogy olyan hibája van amit tényleg nem tud a tulaj. Szerintem többünknek akik nagyon szeretik az autót és vigyáznak rá, egy nagyobb átvizsgálásnál nálunk is találnának olyan dolgokat amiről nem tudtunk.
De kereskedőkben tényleg ne bízzál meg, azok a legalja..
1. Figyeld a tulajt! Fontos, hogy személyesen találkozz vele. Ha kétséges, hogy ő e az igazi tulaj, tegyél fel neki keresztkérdést (pl: hol található az usb csatlakozó ennél a típusnál? Hol található a jackcsati?)
2. az autó összképe: mennyire van egyben? Nyiszog valahol? Tartja-e az utat? Milyen a hangja?
3. Kormozza-e a kipufogót? hangerő gomb mennyire van leharcolva? (arra az emberek 99%a nem ad..váltógombot cseréltetnek, kormányokon a kis gombokat is, erre nem)
4. Motortér: ha nagyon kristály, akkor kérdőjel (persze, nem kizáró, de érdekes).
5. Könyöklő: ha kopott, érdekes.
6. Kormányra ne adj (40eFt bele egy alap kormány picit használtan, kb 2 perc a csere)
7. Főképernyő 2 részre van osztva. A kisebb, jobb oldali képernyőre vidd rá a idrive-t, kattints, válaszd ki a journal computert (azt hiszem, a többiek majd javítanak, ha tévedek), ott láthatsz különféle adatokat, érdekesek lesznek (utsó szervíz után megtett km, átlagsebesség,fogyasztás, stb. Ezt megelőzően kérdezz rá ugyanezekre az adatokra, és vesd össze a kettőt. Ha az említett menüpont alatt nullázást látsz, érdekes..
8. Még egyszer megismétlem: fenyíts rá a tulajra. Ha tényleg tetszik az autó, mond el neki, hogy neked ez fontos, és nem szereted, ha átvernek. Említsd meg neki az ügyvédedet, és a behajtással foglalkozó 28 éves, boxbajnok fiadat pl:) Viccet félretéve: tényleg tudatosítsd benne- ha átver, leszel olyan kattant, hogy minden eszközzel utána nyúlsz!
ezek nekem bejöttek. Mindenkinek más, valaki hisz az első látásra szerelemben pl (ilyen is van).
Nekem is 2006.11-es 530xd van, magyarországi, bézs bőrrel, komfort ülésekkel és prof. navival.:-) Én speciel fél évig kerestem, míg rátaláltam, nem volt egyszerű, szóval szánd rá az időt, várd ki, mert ha gyorsan elcsábulsz, sok bajod lehet belőle. Sok sikert!
Fogyasztás az nagyjából tudom, hogy alacsony, bár sokan mondták, hogy 12 fölött van átlagban is, de nem hittem nekik, szóval jól tettem.:)
Én kb 20.000-ként vinném, 2 havonta, az reális lenne, csak nem tudom, hogy nem-e kevés.
Mire kell figyelni megnézésnél?
Mert lehet, hogy van 5-10db autó, de mindet nem viszem el, mert az akkor legalább 100.000ft, szóval olyan dolgok kellenének, hogy mit tudnék én is észrevenni, akár motortérben, akár alánézve, akár a beltérben, ami alapján tudom szűrni az autókat. Pl kormány, bajuszkapcsoló, váltógomb, kirepedezett ülés, kopott pedál, ezeket tudom.
1.) Köszi, de egyelőre még kiszemelt se nagyon van, hiába van pár szép, 100%-ban jót nem láttam eddig. Tudom, hogy nem állok a helyzet magaslatán, inkább vezetem az autót, mint amennyit értek hozzá.:)
2.) Értem, köszönöm!
3.) Na, a modellfrissítés, facelift, ráncfelvarrás után bejött egy új kifejezés, LCI. Ok.:)
4.) Az komfort ülés, amelyiknek a fejtámláján ilyen párna szerű valami van, ami ki-behajlítható? Illetve amelyiknek a lábtámasza mozgatható?
nekem e60 530xd-m van, 2006.11 havi, nagyon tudom ajánlani! Fogyasztás Prága-Bp távon átlag 7,2 volt (!! el se hittem), 130-140es autópálya mellett. A tényleges átlagom 8,6. Stabil, 18as gumik nyáron 17esek télen, kényelmes nagyon, és iszonyat milyet húz, ha előzöl:)
Én 15e kmként viszem szervizbe (könyv szerint 30eként kellene). Olajcserék, szűrőcserék kb 40-60e Ft mindenestől. Ha 100e km eléred, ajánlott egy váltóműolaj-csere (~60-70eFt), nagyjából ennyi (sokan mondják a szívósor cserét is 100ekmnél, az még ~140eFt, de sokan meg lebeszélnek róla).
Csatlakozva az előttem szólókhoz: én nagyjából 5ekm megyek havonta. Komfort ülés KELL, mert be fog állni a derekad (nem akarlak megsérteni, de 60 évesen én kötelezővé tenném, ha ennyit közlekedsz). Nagy navi kell, és javaslom a fekete bőrt is.
Tényleg vidd el valahová, mielőtt megvennéd- 10-20eFt egy teljes átvizsgálás, ott viszont sok minden kiderül. Sajnos, rengeteg a visszapörgetett, tönkre vágott autó, amelyről laikusként meg nem mondod, hogy mi a gond vele (utána meg fizetsz százezreket, és nincs autód).
Már a németországiak sem olyan megbízhatóak, mint régen-sajnos, az arabok rátették a kezüket erre a bizniszre is, így már ők pörgetik vissza, és így jut el hozzánk. Én magyarországit vennék, és keményen elbeszélgetnék a tulajjal, nehogy "félreértés" legyen a dologból.
Adók: ki tudod számolni, a neten vannak kalkulátorok, ott pontosan megkapod.
Az autó max 2 évig maradna, mostani is 2 éves, de ez egy S60 Volvo, semmiféle idrive kutyafüle nincs benne. :)
1.) Őt meg fogom akkor keresni, hogyha meglesz az autó, ez nagyon jó hír, köszi!
2.) Honnan tudom, hogy melyik a sima, a Business illetve a Professional?
3.) LCI??? Az mi? Én egyébként leginkább 530-ban gondolkodok, azon belül is az xd-ben, 4 kerékhajtás nagyon jól jön sokszor.
4.) Melyik a komfortüléses, illetve melyik nem az? Igazából, ahogy látom, 2007-ben volt a ráncfelvarrás, leginkább váltókonzolról tudom ezt megmondani avatatlan szemmel, de azok vagy nagyon drágák, vagy nagyon lestrapáltak, vagy nagyon fapadosak. Szóval 2006-ra kitolnám még az évjáratot, ha esetleg tudnátok segíteni egy-két konkrét modellel, azt szívesen venném.:)
Igazából számomra ez lenne a tökéletes, ha nem kellene rá regadó, mert mindenképpen magyar rendszámmal lenne használva:
Szia! A kormánylégzsákot alul egy lyukon keresztül tudod oldani/kivenni (20as Torx nyilású csavarhúzó) formátumú segédeszközzel!Csatlakozó leold majd szintén 2 db 20 Torx csavar kiszed és M-es kormányburkolat kiszedhető.Gyakori a kopás sokat cserélünk.
srácok mi a legfrissebb navi most... és h tudnék hozzájutni egyhez 2004. 530i Profi navi, a régi lemezzel elég gyakran megfagy, rem az új már jobb .....
Szeretnék venni a közeljövőben egy E60-as BMW-t, dízelt, maximum 2007-est, vagy fiatalabb, 7.000.000 forintig. Viszont van pár problémám, ami miatt, lehet, hogy az A6-os Audi vagy E Mercedes felé dől a mérleg nyelve. 60 éves vagyok, nem beszélek egy mukkot sem angolul, németül tudok kérni az étteremben, de nem értem a műszaki szöveget, szóval maradok a magyar nyelvnél kommunikálás szempontjából.
Ugyebár ezekben az E60-akban iDrive, meg kutyafüle van, nem úgy, mint az eddigi autóimban, hogy megnyomtam a gombot a középkonzolon, és történt, ami rá volt írva, hanem menü, meg képernyő, meg ilyen-olyan csodakütyük.
A főkérdés az, hogy ezek az autók(magyarországi vásárlás lenne, lehetőleg újkorában is innen származó autó), beszélnek magyarul? Mármint tekerem azt a gombot, meg nyomom, de a kijelzőn angolul vagy magyarul fog megjelenni a szöveg? Ha angolul, akkor van megoldás arra, hogy magyarrá varázsoljam? Akár BMW szakszervíz által, akár itthoni buherálás által(ha minden kötél szakad, csak itthon lehet megcsinálni, vagy egy informatikus fiam, hátha meg tudja oldani, ha van rá lehetőség).
Illetve érdekelne még az is, hogy olyan verziót szeretnék, amiben a szélesebb, nagyobb navigáció/képernyő van, nem a kicsi. Főleg Magyarországon, Romániában, Ausztriában használnám az autót, ezen országok térképe benne van, vagy lehet bele venni/varázsolni otthon, vagy BMW szalonban?
Motor szempontból melyiket ajánlanátok? Nem vagyok egy versenyző típus, pályán 130-al megyek, főúton 100-al, viszont ha előzni kell, nem árt, ha van benne egy kis erő. 520d, 525d vagy esetleg 530d? 535d szerintem már túlzás minden szempontból. Csakis automata váltós jöhet szóba. Mennyire megbízhatók ezek a váltók?
Évi 100.000km futással kalkulálok, ami lehet több is, kevesebb is. Vigyázva, nem hajtva, turbóra figyelve, nagyjából a kötelező szervizekkel együtt mennyi lehet évente a fenntartása? Üzemanyag nélkül természetesen.
Viccet félretéve, a teljesség igénye nélkül: Night vision, ülés hűtés (komfort),head up,full M pakett (futómű is),csomagtartó pakett (kombi),light pakett,motoros csomagtér ajtó,keyless go(komfort bejutással, vagy az mindegyik olyan?),vajbőr (mondjuk ez izlés dolga, valakinek nem tetszik),panoráma tető,bluetooth telefon,hangvezérlés,kanyar bixenon,35d, stb...
Viszont 150 e km, igaz semmi baja,és gyönyörű hangja van.
Engedelmetekkel, boncolgatnám ezt a témát egy kicsit, akit untat lapozzon...
Tehát autólopás:
1. Hogy jut be az autóba?
a) Elkapja a távirányító jelét ( ez elvileg nem lehetséges BMW gyári rendszert feltételezve,mert zárásra és nyitásra külön gomb, tehát különböző jel szolgál, vagyis ha nem zárjuk-nyitjuk-zárjuk(mert valamit benn felejtettünk), akkor ez nem segít a tolvajnak).
b) Zártörővel erővel elfordítja a zárat, és már benn is van.
c) Zárkihúzóval kirántja a zárat, és legyárt magának egy kulcsot Ez mondjuk a kulcsos indítású autóknál logikus, mert a kormányzárat is megoldja ezzel.
d)Csak úgy parasztosan :beb@ssza az oldalablakot.
e)Valahol lemásolták a kulcsot (autómosó,szervíz,kulcsos parkoló, stb.)Ebben az esetben azonnal vihető az autó!! A szakiktól kérdezném: az elektronikus részét is lehet másolni a kulcsnak?
f) Ellopja, a kulcsot valahogy,ez viszont a gazdi részéről malőr!!
Tehát bent van, csatlakozik az OBD csatlakozóra.
Itt máris nem értek valamit: tapasztalatom szerint,ha az autóban bármelyik rendszerrel kommunikálni akarok, akkor gyújtásba kell tennem az autót. Ha nincs nála kulcs, nem tud gyújtást adni, akkor hogy tud kommunikálni az autóval?(Ötlet?)
Ez elvileg csak akkor lehetséges ha a c),e),f) módszerrel jutott be az autóba.
Az a), b), d) módszernél ezt hogy csinálhatja?
Szó volt a csatlakozó átkötéséről. Ebben megvan az a kockázat (szakértelem nélküli átkötés esetén), hogy véletlenül valaki (szerelő) , vagy a tolvaj rácsatlakozik az átkötés visszafordító nélkül, könnyen kinyírodhat az ECU is(de remélhetőleg a tolvaj kütyüje mindenképpen, de kérdés hogy ebben az esetben mit csinál az autóval bosszúból).
Jó megoldás lehet a masszív mechanikus védelem( bár kényelmetlen), mert talán elveszi a kedvét a várható munkaórák száma.. :)
Ha ezekre tudjuk a választ, talán eredményesebben védhetjük meg az autónkat.
Mondjuk szerintem a védelmi tippeket nem itt kéne megvitatnunk, hiszen olvashatják illetéktelenek.Csak gondolat ébresztőnek szántam elmélkedésemet. Én már dolgozom az én megoldásomon...
Oh, köszi, fél évig kerestem mire találtam egy olyat, amilyet szerettem volna.Igaz, kompromisszumot kellett kötnöm: a futásteljesítményt kivettem a keresési szűrésből,úgyhogy most van jó sok megtett km-ünk.:-(
A Te kocsid még jó hogy tetszett nekik, ritka az olyan felszereltség!:) Egyébként tényleg meghökkentő, hogy már ezt a típust is olyan könnyen el lehet vinni mint egy zacskó fruttit...
Életed végéig kísérteni foglak, csak még be kell sötétítsem hozzá az ablakomat, de van miből, hiszen az 5* Török útért amit a rámtukmáltál a ki nem fizetett részből még kifussa.
Szia.Az ékszíjtárcsa probléma nem a típushoz modellfrissítéshez kötethető hanem a futott km-hez.Általában 180-220ezerkm-nél szokott leszakadásos probléma lenni. Az LCI E60ban még nem nagyon van ennyi km. Egyébként ugyanaz a cikkszáma ezáltal elképzelhető hogy majd ott is problémás lesz.
Múltkor a Csömöri Auchan-nál parkoltam,pontosabban a családot beküldtem vásárolni,én viszont az autóban maradtam. Feltűnt, hogy egy fekete lesötétített E60 sedan cirkált a parkolóban, többször visszajött, és a benne űlő két "suhanc" benéz az autómba, és tovább megy.Sőt, utána az egyik gyalog is arra jött, és mikor meglátott, visszafordult! Lehet, hogy képzelődöm, de Uraim, jobb lesz vigyázni!!
Szerintem akinek még nincs, tegyen az autójába egyedi! védelmet, mert az egy dolog, hogy feltöri , és megpróbálja elvinni az autót,de nem sikerül (ez bosszúság).
Ma afféle utolsó pillanatban, 0 idővel beugrottam Rityifihez egy kis autórendberakásra. Jót beszélgettünk és közben még a kárpit is megtisztult s még a híres biatorbágyi viaduktot is megnéztem magamnak :-)
Szóval, csak ajánlani tudom, érdemes kimenni hozzá!
Teljesen normális jelenség. Van egy fotodióda a műszercsoportban, ez egy bizonyos jelleggörbe szerint beállítja neked a fényerőt a környezeti fényviszonyoknak megfelelően. Természetesen ha pl direkt fény éri az érzékelőt ( pl a tetőablak irányából ) akkor láthatóan felerősödik a km óra kijelző fényereje. A monitor fényerejét is dióda szabályozza, de ennek és a HUD-nak az "Offset"-jét állíthatod a menüben.
HEllo Mitöl lehet hogy a muszerfalon a kijelzöm néha halvany neha meg eros fényerejü? Ugyan igy van a HeadUP omnal is...ÉS szemmel lathatoan valltakozik...Azthittem eloszor hogy azert mert ha sotetbe vagyok elhalvanyitja ne legyen tul eles vilagosba meg felerositi de nem azert....???
üdvözlök mindenkit pici segítség kellene, 525d, beteszem az indítókulcsot, elfordítom és nem történik semmi, a műszerfalon semmi nem jelenik meg még gyújtáson sem mintha az akku totál le lenne merülve, bikázásra sem jelez ki semmit, akku, biztosítékok jók (ahogy én néztem 99%) helyzetjelző, vészvillogó belső világítás megy aztán semmi, ma nem kell dolgozni. A segítséget előre is köszönöm
Szia! Bal oldalt egymás alatt vannak piktogramok. bal felől talán a hang kikapcsolása, alatta pedig egy nyil, előtte egy pont. Arra ráhúzva az idrive-ot, ráklikkelsz, és leállítja a navigációt. De marad a térkép, és kiirja a koordinátákat, ill. a tengerszint feletti magasságot... Remélem érthető...
Nemrég vettem egy E60 530d-t. A navigációval kapcsolatban lenne kérdésem: hogyan tudom megszakítani a navigálást menet közben?
A kéziköny szerint csak akkor ajánlja fel a megszakítás/folytatás közötti választási lehetőségét, ha leállítom az autót. A gyakorlat is ezt igazolja... :-((
Mindenféle konkrét típustól függetlenül, a turbósok felől azt hallani, hogy (még) nem lehet őket javítani. De ez is mint minden, idővel a gyár felszabadítja a beszállítókat az alkatrész elláthatóság terén.
Főként a szakikat kérdezem, de lehet más is tud segíteni: 530xd-be olvastam neten, hogy lehet diesel-ethanol keveréket tankolni. Félreértés ne essék, nem akarok "fillérb*szó" lenni, de kezdem elveszíteni a türelmemet a folytonos áremelés miatt.
Mi automata váltókkal foglalkozunk. Van több bontott és javítjuk is a váltókat. Természetesen van GM váltónk és 6HP-26unk is. Egyik fő profilunk a bmw váltók (emellett audi-vw, volvo, mercedes). Célkitűzésünk a minőségi szolgáltatás nyújtása megfizethető áron, így minden nálunk vásárolt váltóra valamilyen garanciát adunk.(1-12 hó) Ha valakinek problémája van a váltójával, vagy tanácsot szeretne kérni a probléma megelőzésére, állok rendelkezésre. 0620 330 0810. illetve mailben is válaszolok. Üdv. Gábor
Ez így nem rossz, de ekkor még mindig kinyitható a motorháztető (félreértés ne essék nincs közöm a Pajzs céghez, de ez a pajzsnál mind egyben van, komplett kivitelezés, és ha jól sejtem nem az első bömös lesz amit csinálnak.
Nevelőapám 1990-es évek elején az 1200-es kézzel, trináttal festett zsigának mindig felhozta a váltókarját, mondván ritka az a tolvaj, aki ezzel járja az utcákat.
volt még egy rejtett billenőkapcsoló ami a gyújtótrafót szakította meg, biztos ami biztos.
Ha ez a megoldás nem szimpatikus és rám hallgattok felkerestek egy autóvillamossági műhelyt, (ami legalább 5 éve létezik, és már csináltak e60 hibakód nélkül), tetettek bele valamilyen transzponderes megszakítást, ami lehetőleg a motortérben blokkol.
Ha kinyitják az autót, szétberhelik a kormányzárat vagy rádugják a laptopot és be akraják indítani, nem indul. (eddig eltelt 2-3 perc), letépi a kormányt takaró burkolatot alul, megtalálja a kütyüt, 12 db egyforma fekete, számozatlan kábelből kitalálja, hogy melyik pár szál megy előre(mert nem csak két szál megy amit ha elvág és összeköt rövidre zárja, bendul a kocsi, hanem legalább 4 ami egy relét is vezérel) így ha nem szán rá még legalább 10 percet motortérben történő, műszeres kiméréssel, hogy melyik kábel melyik, akkor maximum csak a matricát viheti el a kormányról :-)
ezt leírtam, mert nem lehet ezek információk tudása mellett sem könnyebben elvinni a kiszemelt járművet .
Nem tudom a Szakik foglalkoznak-e ilyennel, de ha priviben keresitek Őket, lehet közlékenyebbek....
hát, lehet igazad van, de én akkor sem értem. Ha van egy elektromechanikus megszakító, azt neked aktiválnod (vagy inaktiválnod) kell, ha el akarsz indulni. Ezt, gondolom, nem úgy akarod, hogy a motorteret minden indulásnál felnyitod- így nem értem, miért jó a pajzs.
Ez igaz, erről már volt szó a fórumon (nem a letiltásról, hanem a drótok átforrasztásáról, és valamilyen közbeiktatott dologról), de erre nem reagáltak a szakik... (asszem a jocika vetette fel)
De ha a motorháztető alatt vannak megszakítva bizonyos dolgok, akkor hiába tud belemászni az utastérből a computerbe, attól még nem fog elindulni, és ugye a motorháztetőt nem tudja kinyitni. A gps, meg a beépített telefon könnyen kijátszható (párezer forintos kütyü ami blokkolja a térerőt, valamint a gps műholdakat).
Motortért zárja be teljesen- semmit sem ér, aki e60-at lop, az nem keresgél a motortérben... GPS védelem- van máshol is, olcsóbban. Elektronikus védelem- szintén olcsóbb, és márkára szabottabb (illetve egyedibb) máshol.
előny: ha mégis ellopják, valamit fizet a pajzs- bár én nagyon átnézetném ügyvéddel az ez irányú szerződését..
Érdekes, hogy a pajzs.hu-n a BMW kiemelt helyen van, a főoldalon:)!
majd akkor jobban vigyázok és cikk-cakk-ban közlekedek majd ha gyorsan megyek, hogy ne tudjanak lelőni. Mint a filmekben a jófiúk. A gonoszok lövik a főhőst, az meg kikerüli a golyókat...:-)
Milyen központba futnak be? Ha az a kettő jó, akkor elég lehet elölre. Nekem E65-ön 2-2 van és elég (állítólag ez már necces). Igaz, sötét színű és nem sok króm van rajta.
Az E60-ra is elég lehet 2-2db. Touring-ra hátra 3db is elkél. Ha fehér vagy ezüstmetál a verda, akkor 3-3 fej kell. De akkor az tuti JTG-re blokkol, amire itthon sajnos szükség is van, mert a sünök már 20-40m-ről is szoktak mérni, ahol a lézernyláb alig egy centi átmérőjű... Akit érdekel konkrétan, annak http://www.szigetshop.hu/ , ahol a profi felszerelés után meg is mérik a legdurvább hazai sebességmérővel. Aztán csak óvatosan!
Jocika, Te inkább mázlista vagy! Ha az egy KIYO Laser Pro 3, akkor sajnos egy kalap szart sem ér. Az itthoni sebességmérő műszerek és a hazai felhasználási szokások miatt simán várhatod a csekkeket. Nem akarok belemélyedni itt a témába (van erre külön topik), de nézz szét itt: http://www.jammertestgang.com/index2.html Ez az itteni fórumos csapat oldala. A többéves tapasztalatok röviden: Laser Interceptor (LI) és AntiLaser (AL) G9. Ez a két blokkoló az, ami megfelelően(!) beszerelve hatásos a hazai lézeres traffipaxok ellen. Ezekben erős lézerdióda van, nem pedig ócska gyenge infraled, továbbá folyamatosan fejlesztett, nagyon komoly algoritmus a blokkoláshoz. Van support, etc. Cserébe kibaszott drága a többihez képest. A többi olcsó(?) szar csak hamis biztonságérzetet ad. (ráadásul hátsó védelmet egyáltalán nem nyújtanak)
Laser Pro 3. ,de az autóra volt már csavarozva mikor vettem.
3 van de a fiam eggyet blokkol belőle.
én meg vagyok elégedve, 7 hónap, 14.000 km 2 téves riasztás (mind2szer nyíregyházán valami hatalmas katonai radar az út mellett) és 0ft csekk a 4 éles blokkolásból!
A találkozon beszélgettünk arrol hogy jo e a lézerblokkolo vagy sem... Engem 3 napja megmentett egy jo nagy buntetéstöl. Az M3 ason mentem pestre és 200 körül utaztam egyszer csak elkezdett sipolni és lattam abban a pillanatba a feliratot hogy Pihenö 1000m-re és mit ad isten mit nem ott is voltak a pihenönél a telefon mögött....Gondoltam ezt emgosztom hátha valaki gondolkozott ilyenbe...Ez egy dupla lézerblokkolo a márkát nemtudom igy vettem a kocsit hogy bennevolt...
Nekem volt egy 2010 modell /A6 2.d S-Line optic /, de mikor a BMW-re szakosodott lakatosunk csinálta, állandó szívinfartus kerülgette, hogy ez milyen olcsó megoldásokkal, es anyagmínőséggel megálldott szerkezet.
Nekem eddig csak benzines autóim voltak.Amikor kipróbáltam az új RX-7-et majd késöbb a 335i-t, megvoltam győződve ennél jobb nincs.Bár hogy ekkora teljesítményt a hétköznapokba kiautozzak, nekem kell a négykerékhajtás.No meg az az állandó hajtási kényszer komolyan fusztrált. De jőttek a hétköznapok és a kényelem iránti vágy/5-ös/.No meg a fogyasztás is közrejátszott.Szerintem a benzinest könnyebb vezetni városban.Én meg az autómatánál is néha elbambulok.
Márpedig ha csak várost mérsz és nem veszed vissza a "dízelpedált"miután elérted a kívánt sebességet, vísz lát a 8-9L-es fogyasztásnak.Jönnek a 10-12.5L-ek.
Bár mókás, hogy multkor kergettem egy piros Porsche-t, és én szlalomoztam nagy sebességnél teljes biztonsággal/szerintem a tömegem miatt/.Természetesen a tiszta egyenesekben végül mindig elkellett engednem, de azért jó móka volt.
Én is hasonlóan érzek. Teljesen mindegy milyen autóval járok, csak 6 hengeres dízel BMW legyen :-)))) És legyen lámpamosója!!! ;-)
(Jocika! lehet hogy újra fel kellene dobnod a lámpamosós témát, mert a sok "ujj" versenyző már nem értheti :-))) Nekem is mindig vissza kell lapoznom, ha mosolyogni akarok .-))))
Én az új Z4-el kezdtem, és padló gáznál nem tudtam letolni, a közel 2x akkora súlyu 5GT-t/ezt azért a benzinimádok is letesztelhetnék/.Utána F10 majd új 7-es, de mindegyik csak visszanyerte az energiát motorféknél.Tehát csak töltötte az aksit, de nem hajtott. Ez biztos, mert csak motorféknél,féknél mutatta a kék színű táplálást, gázadásnál eltünt a kék, és piros szinre váltott éllenkező irányba.Nálam csak az X6 nál hajtott a kardántengely vonalába elhelyezett 2db elektromotor.Az értékesítő mondta nekem, hogy elektromos hajtásnál nincs légkondi.Szerintem is úgy lehet, hogy a motorról van a kihajtás, no az meg, csak elektromos üzemmódba természetesen áll.
Én azt mondom, legyen végre béke. Minden 5-ös jó és szép, de vannak erősebbek és csak simán jók. Mint írtam, több ismerősöm jár elég jól felszerelt 520-al, de a céges keretek (kb 10M) miatt nem lehet mást venni. Ők is nagyon örülnek, mert belül ugyanazt kapják, mint a nagyobb motorokkal rendelkezők, és ez sem utolsó szempont. Az meg örüljön, akinek nagyobb is belefér (velem együtt). :-)
ezen a tesztvezetésen én is voltam, Neked nem volt furcsa, hogy miközben átlag 22 litert fogyasztott az X6 hibrid ( minden autó boardját lenulláztam amikor átültem ) a gyorsításoknál az előtte lévő ( legalábbis a mi csoportunknál az volt előtte ) 120d ( ami szintén automata volt ) folyamatosan elnyúlt tőle...? Esélye nem volt utolérni... Mentem mindkét X6 hibridel a teszt alatt, mindkettő ilyen "szarul" ment. A brutalitástól távol volt amit az az autó nyújtott. Ami valóban tetszett az a Z4 35si volt, főleg a sport+ módban, ott még a hangja is megváltozott:) Viszont a hetes hibrid az tényleg szépen szedte a lábait ( pedig az gyengébb mint az X6 )
Egy diesel-benzin boxmeccs kéne. Éjjel 1 órakor a madaras tesco parkolóban 20 fő a 20 ellen szúró és vágó eszközök nélkül. :) 1 nappal az FTC-Újpest után még aktuális is. :)
Segítsetek légy szíves. Sajnos elveszett a használati útmutatóm, az 530i hűtőfolyadék utántöltő csonkját melyik oldalon keressem? Mit javasoltok, mit töltsek bele?
Nem kéne elfelejtened, hogy Te is egy E60-at hajtasz. Egy olyan illetőt oltassz le, aki szintén ugyanebben a kategóriában gondolkodik. Emiatt nem gondolom, hogy felette állnál a társadalmi ranglétrán, de ha még így is lenne, az sem jogosít fel arra, hogy ilyen lekezelő stílusban nyilatkozz emberekről, akik más módon gondolkodnak, mint Te. Egy ilyen stílust képviselő ember főleg ne beszéljen itt BMW életérzésről. Élő bizonyítéka vagy annak a prosztó nyálverős BMW tulajnak, aki beülve egy kifutó modell nagy motoros példányába, "Istenkirálynak" érzi magát és ezt a környezetével is érzékelteti. Ha valami szánalmas az nem az 520d, hanem ez.
Sajnos az a tendencia, hogy ahogyan öregszik egy presztízs márka modellje, egyre több ember engedheti meg magának, hogy megvásárolja azt, és emiatt egyre inkább nő az ilyen mentalitású nyálverős egyedek száma. Tisztelet a kivételnek. Egy normális fórum a segítségnyújtásról szól, nem arról, hogy leoltjuk azt, aki kérdez. Szerencsére a többség így gondolkodik.
Viszont amit írtál, az ellenkezője is igaz. Autópálya, 140 tempomattal, utolér valaki, elolvassa az 535d feliratot a hátulján, és máris nem akar gizdáskodni. Tudja, hogy ha akarom, otthagyom, ezért türelmesen beáll mögém, és csak akkor előz meg, ha tényleg sietős a dolga. Biztosan azért nem előz meg azonnal, mert azt gondolja, tudnék én sokkal gyorsabban is menni, de én biztosan tudok valamit (pl. trafipax), ezért megyek lassan. Eltelik egy-két perc, és rájön, semmi nincs, csak ráérek, akkor kezd előzni, és akkor se villog le, ha a belső sávban nyugisan elhaladok egy kamion mellett. Kivárja a sorát még a nagyautós száguldozós is. Bezzeg, amikor még a VW-vel nyomtam...
Mindenkinek BMW-vel kellene járni, de az 520D-nél inkább "egy" E60/61-es karosszériát veszel, és ezt az alsóbb kategóriás száguldozó vadbarmok éreztetik is veled. Sajnos még engem is érint néha a téma. Természetesen irigységből fakad. Én városba tempomattal járok, ha lehet, /60km-es hangjelzéssel/ ott már nem zavar a gizdáskodásuk.. De városon kívül, Pl. autópályán 140km tempomattal haladva, ha előre, le is húzódok akkor is beáll mögém a szélső sávba a "seggembe". Nem tartom magam száguldozónak, a feleségem szerint is csak relatív gyorshajtó vagyok, de ő tempója városba is max. 40km/óra. Ha BMW-t vesz valaki akkor számoljon + 500000ft-al.Ha szerencséje volt nem kell rákölteni, de ha nem, akkor rákölti és utána lesz elégedett BMW-s. De van olyan ismerősöm aki azt mondta, hogy a BMW-nek ezt is bírni kell, aztán meg javítás lett a vége.
Egyre parasztabbak itt az emberek fórumon(nem mindenki). Azért vannak beképzelt bunkó bmw-sek és az ki is jön itt, pedig eddig nem volt ilyen.
Annyit a dieselről, hogy nem a fogyasztás miatt, de soha nem fogsz egy benzinesben olyat érezni, hogy úgy húz mint egy diesel és soha nem fogsz olyat érezni egy dieselben mint egy benzines. Azt mondom 530d/535d és egy M5:)
Akinek nem inge nem veszi magára....persze furcsa is beszélni a fogyazstásról ilyen mértékben ....az rendben van hogy senki nem akar egy benzinkutat maga után kötni stb...de ahogyan én kaptam egyszer egy választ ...vásároltunk egy autót...aminek van stilusa...életérzés és egy plusz anyagi vonzata.
Az meg hogy ki járkál kinek a BMW-el és ki az igazi diesel-es az szerintem nem ide tartozik...nem vagyunk 18 évesek és vagányodva azzal hogy kinek nagyobb a felnije stb..Ha valaki a nagyitól vagy a szülőktől kapta a verdát ...akkor használja és becsülje meg...bár az én nagyim is hozzám dobna egy garnitura 19-es gumi.t
Ha valaki nem ért a bmw-hez,már ne is kérdezzen?Ne is vegyen olyat?Még egyszer:nagyon jók a diesel bmw-k,de ha már életérzésről,meg flash-ről beszélünk,akkor benzines és csak benzines!Aki igazán bmw-és,/nem legyorsulni akar "nyomatékkal" opeleket autóuton/ az mind így van ezzel már 30 éve!A diesel egy jó plussz bmw-be,ennyi.Ha már a 100-on, a minusz 3-4 l fogyasztásért veszünk dieselt ,akkor miért ne vegyünk 20-ast még minusz 2-3l-ért,ha éppen nem arcoskodni akarunk a lovainkal.Csak az vegye magára aki olyan,és apu,nagyapu pénzéből üti a bmw-jét,mert azért vannak it korrekt "hiteles" nagy dieseles bmw-sek jó páran!!!
De azért ugye arról nincs szó, hogy ha valaki 520d-t akar venni, annak inkább Passat-ot ajánlunk? :-) Életérzés ide vagy oda, inkább 520d-m legyen, mint bármilyen Passat/Mondeo/Insignia/stb-m.
Jah meg annyit, hogy 6 honapig M3 -at akartam venni, de jo aron es nem szethajtottat nem talaltam, aztan bekattantam es megtalaltam mostani 530DA-mat ami fullosan felszerelet es azota is szerelmes vagyok , pedig benzinest akartam es mindig azt tamogattam! No comment!
Szerintem holt felesleges vitatkozni, egymásnak esni. Srác kérdezett vmit, erre mindenki elmondta a tapasztalatait, majd kapott is érte rendesen az oksoktól. Aki hajtott 30d-t vagy nagy benzinest, az életben nem győzöd meg a 20d-ről, ugyanúgy ahogy engem sem. Nekem ha diesel akkor sor6 ha benzin akkor amerikai v8 legalább 5 literrel :D Ha a csókának tetszik a 20d akkor vegye meg, de azt el kell fogadni ezek már nem sufni szervizbe vihető kocsik (egyik prémium sem, se merci se audi) költeni kell rá ha használod, vagy józsibácsi megcsinálja fillérekért de az akkor olyan is lesz.
"Mit vennétek ha fél decivel kevesebbet kajálna a benzines?Ami még siralmasabb,hogy segítséget kért egy leendő e60 tulaj amire olyat kapott,hogy még mindíg rosszúl vagyok.Itt sokaknak az a fasza akinek m-lökös 30-35-ös d-je van 19-es kerekekkel meg évi fél mill.szervízre"
Még mindig nem érted...akik diesel autóban ült egész életében azt nem fogod beleülteni egy benzinesbe.Mindenki belekóstolt már mindkettőbe...de nem azon a féldecin múlik...sajnálatos ha ugy gondolod hogy évi félmilla szerviz...ebben látok kicsi féltékenységet is.Tapasztalatra hivatkzol vagy sem....ezt nem tudom.De azt hogy valaki ugy kér tanácsot...egy leendő tulajdonos hogy 2 forintból akarja kihozni mjad...az ne BMW-t vegyen.
Csak akkor használ elektromos üzemmódot, ha egyenletesen haladsz.
Ha egy kicsit odalépsz már indítja is a benzinest is rásegítésnek.A benzinmotor üzemel szakaszosan.A stop end Go funkciós az önindítója nem sokat pihen
A légkondi nélküli levegőbefúvas meg úgysem melegszik fel olyan hamar.
Helo Ez elég furcsa biztos vagy benne Megvásárol valaki egy 7-es hibrid bmw-t 30 millióért (felszereltségtől függ) nyáron meg hőgutát kap a kocsiba üdv zoli
Az új szériás 20d-s motorok már biturbósak lesznek.Az összes BMW modellbe gyorsuláskor kikapcsol a generátor és valószinüsítem a légkondi is.Motorfék üzemben a generátor is "fékezi az autót.A rossz hír viszont, hogy hibrid hajtás közben nem megy a légkondi.
A hozzászólóval éppen az a gond, hogy egy kicsit sem nézett utánna a BMW fogalomnak. Én úgy érzem csak az irigykedő tekintetekre vágyik nem a BMW életérzésre.És ezt fillérre pontosan számoljuk ki neki?
Legyetek szívesek higgadjatok le. Ez egy BMW fórum, ahol BMW barátok beszélgetnek egymással. Adjunk annyi tiszteletet a BMW-nek, meg egymásnak is, hogy nem esik senki a másik torkának. Legalább a BMW-sek tartsanak már össze! Minden BMW kiváló autó, motortól függetlenül. Mindenki szeresse a sajátját, és tartsa tiszteletben a másét.
Most olvastam a Bildben az összehasonlító tesztet az F10-ről és persze Ő nyert.
Lehet,hogy várnom kéne pár évet??Abban már 184le-s és 380nm-es a 20d.
Nem is beszélve arról,hogy a jelenlegi kocsim még 6 hónapos sincs,de ez nem is érdekelne,mert annyiért el tudnám adni amennyiért sikerült megvennem.na jó 2-3 kilót max.buktázok,de egy jó BMW-ért beáldoznám!
Megbízhatóságról,fogyasztásról meg minden ami fontos semmit se kaptam infóként,de bicikliboltot, feliratragasztást(életembe nem hallottam ilyet,biztos azoktol a tiniktől hallotta akiknek szorja az anyagot) és ami a legátütőbb volt az a szégyenitősdi.Mindig mondtam a régi kollégámnak,aki csak koxolt,hogy ne szedjen be egyszerre 50 mg efedrinnél többet ,mert idegbeteg lesz tőle,de úgy látom van aki ezt duplán nyomja.Azért nem vette el a kedvem,mert amióta kijött a széria ilyenről álmodtam.igaz,hogy nem volt 10-15 milkám rá,de minek is,ha 2-3 évesen töredékéért megveszed.Amúgy meg nyugdíjas vagyok,de mint már mondtam szeretek haladni ami nem azt jelenti számomra ,hogy kitapossam a belét,mert lehet azt máshogy is!!
Ujból átnéztem az utóbbi h.szólásokat /kabuli/-véleménykikérésétől.Hát..., beszarok!Én a 80-as évektől vagyok tisztelője a bmw-nek,/elsősorban a csodálatos benzinesei miatt/ de lassan kiábrándulok.
Kevesen megyünk annyi km-t mind te, de te mondtad ki a lényeget.
Ráadásul a feleségem unokatestvére is téged igazol/az USA-bó van itthon 32évesen, Audi A6 4,2 benzines automatát hajt/. Szerinte is jóbban megy az 530D. Ő már csak tudja, a muterja 530d-t vezet.
Érdekességként:Amerikába a dizel személyautó irreálisan drágább a benzinesnél.
jól mondod élet érzés!!! csak egy példa: egy e65 740d turbó egyik oldal: 645.000.- ez engem is élet érzéssel töltene el, 1978 óta nem költöttem összesen ennyi pénzt autó alkatrészre! az európai olajfinomítóknak is csak benzint kéne csinálni úgy mint máshol és jó olcsón adni nem lenne itt semmi probléma,meg nem 70% adótartalom lenne az árban, soha nem lenne egy db dízel autó sem. elnézést a dízelt kedvelőktől, :)
Szerintem nem érdemes veszekedni a diesel / benzin kérdésben. Aki a benzinest szereti, úgyis azt veszi. Sajnos a vásárlás sokszor nem ízlés kérdése, hanem a kínálati piac adja, mit tudunk venni. Sokkal több dieselt adnak el a gyártók ebben a kategóriában, ezért a használtautó piac is dieselekkel van tele. A diesel előítéletek pedig gyakran abból fakadnak, hogy vesz valaki egy elhasznált dieselt, amire valóban sokat kell költeni, és abból von le következtetéseket. Akinek volt már sok diesel és benzines autója, (újak, vagy majdnem újak), annál nem hiszem hogy a költségek merülnének fel első gondolatra. Mindenki döntsön egyéni ízlés szerint. Mindkettőnek megvan egyformán az előnye-hátránya, nem lehet csupán anyagi indokból dönteni. Ez inkább ebben a kategóriában egyfajta "életérzés" dolog, kinek mi jön be jobban.
Kár megint megnyitni a dízel vs. benzines vitát. Erre elég ész-érveket hoztam már fel, az én tapasztalatom véleményem alapján. Sok dízelem volt, soha semmi baja nem volt, viszont 1200 km alatt 1szer tankolok, és egy porcikám sem vágyik vissza a benzinesbe. Pedig volt 4-8 hengerig többféle. Kinek a pap, kinek a paplan.
Szerintem az alábbi hsz-oddal meg a dízeleseket bántod meg.
Mindenki válassza azt amit véleménye, tapasztalata, pénztárcája, nézete...megenged, vagy indokol. Biztos van a benzinesnek is előnye, csak még nem találtam meg :-))) De szerintem sokan vagyunk itt, akik megtehették volna, hogy benzinest vegyenek, mégsem azt tettük, valamiért....
Az én véleményem ismételten: 4,4-es benzines közel sem tudta azt a dinamikát, amit az x3 sd-nk. 17-18 liter benya vs 9-10 liter dízel közt 100.000 km alatt közel 3 millió a különbség!!!! és harmad annyiszor állok meg tankolni. Valamint egy fillért sem költöttem szervízre... de a 3 millából arra is jutna, sőt a kamataiból.
valamint eladni is sokkal-sokkal könnyebb a dízelt, és az árát is jobban tartja...
Nem azt mondtam,hogy belül hangos.Belül csak morog és darál.Kívülröl meg gázadásra duruzsol ,de becsülettel.Nem,,,,csak olyan unalmas,piti ez a diesel verseny, istenítés.(Nyomaték!!/A szervízig//)Dieselt, diesellel hasonlítsunk!Mit vennétek ha fél decivel kevesebbet kajálna a benzines?Ami még siralmasabb,hogy segítséget kért egy leendő e60 tulaj amire olyat kapott,hogy még mindíg rosszúl vagyok.Itt sokaknak az a fasza akinek m-lökös 30-35-ös d-je van 19-es kerekekkel meg évi fél mill.szervízre.Jó a diesel tatásan visszahűtve,hidegen járatva stb.erre meg jó a 20-as is maximálisan.
Nem akarnék a teljes folyamhoz hozzászólni, de én pl. összkerekesben csak 530-tól felfelé tudom elképzelni az igazi BMW feelinget. Ismerek mindazonáltal több embert, akik 520d-vel is teljesen meg vannak elégedve (mjnd céges autó). Tegyük hozzá, hogy a kocsim előző tulaja leszólt, hogy én nem is BMW-s stílusban vezetek, amikor kipróbáltam. :-) A Craft-ot meg k-val írják (bocs) :-).
Ez igy szerintem nem igaz...ha megnézd az elmúlt gyorsulási versenyeket...ha már gyorsulás akkor a diesel autók igencsak kimagasló eredményeket produkáltak.Pont a nyomaték a lényeg...ugy van bennük CRAFT:)))))))
Ilyen extrém fordulattartomány mellett sem tudtam kihozni belőle a BMW-s vezetési
élményt.Továbbra is fentartom azt a véleményemet, hogy az 520d inkább a BMW presztízsét hozza, a teljesítménye nem kiugró. Több olcsóbb autó is tudja ezt a menetdinamikát, jóval kevesebb összegből.
De örülök neki, hogy felpezsdült a fórum, mert a jövendőbeli BMW tulajdonosok
csak így juthatnak információhoz, és dönthetnek igényeik szerint.
És a legfontosabb, hogy az autó képesége és a tulajdonos elvárásai találkozzanak,
Engem érdekel.Alig várom,hogy visszaköltözzek benzinesbe.Nap mint nap hallom az új gt30 d hangját,érzem darálását.Hát,,,,KIábrándító!Tök mindeggy.Én rájöttem,benzines bmw-s vagyok.
Na igen, ez az aspektusa hiányzott már a témának. :-)) A BMW életérzés benzinszagú. :-D (csak viccelek, pont leszarom mivel megy)
Számomra az E60 csak egy szép autó. Egy szép BMW. Bármilyen motorral szeretném. Ugyanígy voltam az E65-tel is. (az más kérdés, hogy a legjobb választás anno a 45i volt, ami LE-re is messze elég, de ugyanígy szeretném, ha csak 30d lenne).
Bocs,hogy beleszólok.Én a dieselt nem méltatom arra, hogy 200kmh,-meg gyorsulás,-meg végsebesség,-meg verseny,-meg hogy megy,mert ha úgy használnám folyamatosan mint pár benzinesemet,még a veséiből is olajat fosna!Ütősebb használat mellet széthullanak!Nem arra valóak!Én pl. egy 525i-t is jobban tisztelek úton mint egy 530 535d-t akár.Erre több konkrét példát tudok.Bocs,hogy felpörögtem,de szerintem dieselbe doszt elég a 20-as.
Én öngyilkos típus vagyok akkor, mert első látásra szerelem volt még interneten keresztül is!
Azóta is tart a szerelem!
Az első 6 hónapban én sem mentem 200 fölé vele, de Steeef meggyugtatott, hogy mehetek többel is :D
Igaz az enyém a nickemből következően 35d, de 30d nél vagy facelift25d-nél kisebbet nem érdemes venni!
Nem vagyok mérnök de ha egy autót (520d) folyamatosan taposnod kell, (hogy a Nejem az ignis-ével ne 100km/h-ig ne szégyenítsen meg), akkor lehet mondani hogy kb 80%-os kihasználtsággal üzemel.
Ha viszont nagyobb motorral jársz megvan az előnye, hogy akár vészhelyzetben még vannak tartalékok ill. csak kb 60% teljesítményen gurul az autó és sokkal többet elmegy.
Mindenkinek megvan a saját vezetési stílusa és ehez mérten kell választani.
Csak ugye ha fél év múlva elgurul a gyógyszered és változik a stílusod, már késő lesz.....
Nekem soha nem a végsebesség a lényeges. Nagyon ritkán megyek 200 fölé, inkább az előzésnél nagyon lényeges. Biztonságosan tudok előzni akár ha 5en vagyunk bent megpakolva. Ezt szerintem nem fogod megcsinálni 20D-vel 3személyel.
mindig ez a vége .... :) sztem vegyél 550i t és pont. :):):):) nem mérvadó az ilyen beírás számomra és fölösleges is .... azért megnézném milyen gumija van a tagnak és milyen olajjal jár.... sztem hagyatkozz inkább maszi v steeef véleményére ha lesz nna azok már számítanak.....
NEM bántottam ,senkit NEM mondtam,hogy 20d veszek CSAK kértem volna segítséget,hogy melyik lenne a jobb,ha vennék.Egyébként meg hogy jössz te ahhoz,hogy bárkiről is ilyen véleményt formálj,mint amit tettél rólam.Én senkit sem bántottam mégegyszer elmondom és elhiheted,hogy tudom milyen rivalizálás folyik,mert Én is az utakon járok.Ha valakinek arra kell hát tegye,de nekem NEM.Mindazonáltal bármilyen kocsim is volt az életben mindig babusgattam és ugyanezt tenném a BMW-vel is szerintem hatványozottan,ugyhogy ne irkálj ilyet,hogy szégyenítenélek,mert lehet,hogy jobban vigyáznék rá-és ez tuti-,mint Te!!
Szerintem meg Te hozol szégyent az olyan tulajokra,akik esetleg nem ilyen mentalitásúak!Akkor,ha 30 xd-t veszek kielégítem a vágyaidat?
Az 1,9 cdti 120 le 0-100-ra 9,8 viszont a 150 le 8,9sec, és pályán 230km/h a vége mínusz a km óra csalása. Nekem volt. Amíg volt jó volt. Hála isten elmúlt, és ami lett, jobb lett. :)))
Mert szeretem a pontosságot. :)) A 170 lovas passattal a "C" vectra már nem egy kategória. Szerintem. :))
szerintem a 4 henger dízel .... hmmmm passat, mondeo, vectra kategória nem igazán bmwbe való főleg nem 5erbe, de biztos meg lehet ideologizálni ezt is, aztán majd ha a 20d helyett lesz egy 30d vagy i akkor meg arra lesz ideologia :):):):) én a 30i re esküszöm előtte is az volt (28i) több db.... és reméljük F10 ben is ez lesz 28i v 35i.....
LÉNYEG A 6 HENGER sztem!! egy 5er hez az illik....
"BMW nem a ruppótlanok verdája. Ezt meg kell venni,szervizeltetni,gumizni,tankolni kell. A BMW-s életérzéshez,hozzátartozik,hogy szereted a kocsid,költessz rá és néha felzavarod 200 fölé. Úgy bánsz vele,mint egy gyönyörű nővel. Ezzel a mentalitással te az életedbe nem leszel BMW-s, maximum BMW tulajdonos. Te nem érzed hogy milyen rivalizálás van a komolyabb márkák között és te az 520-as (még leírni is vicc ebben a kategóriában) BMW-el csak a szégyent hozod majd a fejünkre. :-)
Az ilyentől feszűlök ki hogy hol használom ki a 3d-t a magyar utakon egyszerű mint a vasgolyó csinálj jobbat minőségben.Nem arról kell vélemyényt mondani hogy hol tudom kihasználni 100%ban mert olyan dolog nicsen az életükben.Magyar utak sajnos ilyenek de ez nem azt jelenti hogy akkor alkalmazkodni kell mindenben.Vannak igen rossza szakaszok,de van az ellenkezője is.Autó vásárlásnál ilyen nem szabad h befolyásoljon.Hidd el azoknak akiknek 3d van hogy maga az érzés amit nyújt egy gáz adásra azt nem pótolja semmi.Nem azért kell 3d mert lekarunk nyomni bárkit is .de fontos dolog,ha kell ott legyen menetdinamika,haladás stb.Ha 20d akarsz vegyél ami számodra föntos azt mérlegeld.
De ha bemész egy kerékpár boltba szerintem te ott találod meg a megfelelőt.
Nem mondtam,hogy azt fogok venni,ezért is írtam ide,hogy tapasztalatot szerezzek abban a kérdésben,hogy melyik az ajánlottabb.Egyébként most,hogy ennyire kihegyeztétek a suzukira megnéztem :8.9s és 200 a vége.Matekból nem voltam rossz és összevetve a 8.3 és 231-el,hát mit mondjak?ezek a számok.Nyilván sz@rásig forgatva lehet,hogy kicsit jobban elugrik a suzuki-bár a bömöst is lehet forgatni-,de mit nyer vele?Összetett dolog ez,de a háttérben akkor is azt érzem,hogy itt verseny volt,ha meg a kis pecs nekiáll kakaskodni,hát nyomja neki sokat úgyse nyer vele.Még anno a Ferjánczék csinálták,hogy Bp-ről vagy kanizsára vagy egerszegre elindultak két kocsival és az egyik szabály szerint ment a másik ahogy tudott és mennyi lett a különbség max 10 perc.Na akkor megéri?Úgyse tudsz olyan kocsit venni aminek nem lehet elkenni a száját.Ez kb olyan mint egy profi boxoló esete a parasztgyerökkel,ha netán összeakadnának.
Lehet ezt ragozni,de tök felesleges.Ez a baj Mo.-on,hogy ez lett a divat.Menedzser stílusban a jobb első lámpa a bal hátsó féklámpámba ,mert azt úgy kell.Meg padlógáz satufék.Elmegyek úgy akár több100km-t,hogy nem nagyon kell a fékhez nyulnom,mert ott a motorfék,bár a sok barom miatt,mint azt fentebb leirtam néha bele kell taposni rendesen.ja és nem azért ,mert 80-at megyek.Ja és az index sok önelégült agyagedényt,ha megkérdeznénk nem is tudná mi az vagy rádrántaná a parabellumot.
Azért kösz a véleményt,de egyáltalán nem értek egyet.
Szia, megnéztem a kiszemeltet, szép darab :-) Amikor én néztem, akkor az 520D és az 530D között volt 25%-os felár (2,5 miska) az 525D alig volt drágább, így én azokat is nézegettem, de sokkal lelakottabb és mind régi váltós, gyengébb motoros volt. Mivel a teljesítménybeli különbséget sem érzékeltem olyan jelentősnek, így arról letettem... Használt autóban a 20-ast érzem a leginkább biztonságos vételnek (főleg automatával), itt a céges autókat kell elkerülni, azokban bír km keletkezni...
A minősített vezető:) gratulálok az értelmes hozzászólásodhoz. Nem versenyezni kell, hanem azt mondtam hogy más letol az autópályán. Biztos az automata versenyre van, akkor nem egy subaru impreza wrx sti-t vettem volna kézi váltóval. :)
1,6 swift úgy lenyomja a 520D-t ahogy van(és itt se a verseny, hanem ha nomrálisan mész az autópályán). Túl nagy a súlya. Akármit mondhattok nagyon kevés. Nem is való ehhez a kasznihoz.
Amúgy meg ha költségekről beszélünk, nem hiszem, hogy többet költök a 30D-re, mint Te fogsz a 20D-re és fogyasztásban sincs nagy különbség, csak épp teljesítményben. Max a biztosítással és a luxusadóval jöhetsz.
545i fórum társamhoz, ahhoz az autóhoz a 30D-is kevés. Túl nagy a kettő közötti különbség. 545i után légyszives vezess már egy 20D-t. Azt fogod mondani, hogy az nem is 5ös BMW.
Ami engem illet, azért is gondoltam erre,mert Mi 3-an vagyunk a családban,de nem 110 kilósak:))
Tulajdonképpen a másik ok az volt,hogy kintről akartam beszerezni és az a tetves regadó erre a -mit is írjak:))-legkevésbé lehúzós.Nézegetem a nagyobbakat is,de most őszintén hol használom ki bármelyiket is itthon ezeken a sz@r utakon,még afgánban is különb út van-na ez azért kicsit tulzás:)-,mint drága kis hazánkban.
Egy szónak is száz a vége bármelyiket elfogadnám,de csak mánjuál gérboxxal,mert szeretem berakni.Ezért is szemeltem ki amit belinkeltem.Megnézted?
Szerintem felszereltségben sem "alap".
Egy másik hozzászóláshoz:A 4500-as fordulat egy dízelnél már majdnem ejakulációs állapot:)),ami a végsebesség közeli állapot, legyen az bármekkora köbcentis is.
Szia, nekem 520D-m van. Faceliftes, 177 lovas automata. Én tudom ajánlani :-)
Relatíve összehasonlításban is jól megy szerintem, 2l-es diesel ford mondeo vagy passat lényegesen lomhább, 1.6-os, 1.8-as benzinesek (VW, Toyota) is más kategória, Mercedes 220cdi illetve compressor is lényegesen gyengébbnek hat (automatával a compressor használhatatlan) igaz pl. a VW TSI-k jobbak (1.8 tsi skoda superb) és a 2.2-es 175le-ös családi S-Maxunk is hozza a bömbi teljesítményént (mondjuk ezért nem vettem 2literes 143lovast).
Próbáltam 525D-ket is. Én nem éreztem a különbséget, ami miatt azt kellene venni, igaz azok mind régi váltóval és a gyengébb motorral voltak. Kollégámnak 530d-je van. Természetesen érezhető a különbség erősen, de én nem szoktam olyan helyzetbe kerülni, ahol annyira kell gyorsítani és az is igaz, hogy többnyire (98%) egyedül megyek vele. Ha beszál még 3db 110 kilós kollégám és úgy megyünk a 6-oson, akkor az már érezhetően megeszi a kocsi erejét. Ugyan ott egyedül igazi élmény az országút.
Szóval minden relatív. Érdemes elmenni és kipróbálni egy párat és ha fürgének érzed az 520D-t, akkor jó lesz, versenyezni nem ezzel kell. Azért is jó ilyet venni, mert utánna lehet 530d-t venni és akkor megint sikerült előrelépni :-)
Ezzel nagyon nem értek egyet, nekünk superb 1.9 van, 136 pacival, érzésre is agilisabb (könnyebb sokkal, jobban is ugrik mint a bömbi) fickósabb városban mint a 30d. Az kicsit mint a gőzmozdony :) Az enyém még a gyengébb 218 lovas, viszont az 500nm és a 3 litert semmi hidd el semmi nem pótolhatja. A skodával és a 170 pacis passattal is kenterbe lehet verni a 20d-t, de megkockáztatom egy fickósabb swift is lenyomja, mert hiába viszonylag gyenge de 700kg-hoz bőven elég. Használtban főleg nincs akkora különbség a 2 motor között árban. Próbálj ki egy 20ast és szerintem bármelyik forumtárs szívesen megmutatja a 30d-t. Hozzátéve nem vagyok egy versenyző alkat, főleg városban használom, sok dugó, de nekem harmatos volt a 20d.
Közben kicsit olvasgattam a177Le-s 20d 8,3s alatt van 100-on és 231 a vége míg az említett 1.9 cdti hát le merjem írni 9,8s és 217 a vége.Ráadásul akkora a turbólika mint ide nagykáta és még akkor nem is említettem a passatot a maga 170 pacijával,na mindegy,de a vélemény az vélemény.
Pont nem a teljesítményt érzed, hanem a nyomatékot. Az préseli a segged az ülésbe, persze kinek mennyi van, annál jobban.:D Az megint másik kérdés, hogy a széria dízelek 4000 felett alig húznak, a nyomaték 1800-2000nél jön meg, és 4 felett kár is forgatni, jobb elváltani...
4500as fordulat egy 30d-nél autópályán? Sztem az már bőven benne van a speed limiterben..:)
Ezzel nem értek egyet. Az átlag 2.0 diesel autók a maguk 136-150LE-jükkel nem mennek úgy, mint egy 20d BMW. Egy 170 lovas passat már lehet, hogy oda tud vágni. Mindezektől függetlenül mondom, hogy (nekem) annyi bőven elég lenne, amennyit egy 520d nyújtana. A mostani 45i legalábbis túl sok, ez teljesen egyértelmű.
Az egész 20d témát Én kezdtem el,mivel találtam egyet amit be is linkeltem és ehhez kellett volna néhány értékes infó.
Nem igazán értem ezt a harmatgyenge dolgot,mert azért a 163 vagy 177 Le az azért annyi amennyi.Mentem 3-as 20d-vel-nyilván nem ugyanaz-,de azért azt kicsit durvának tartom,hogy harmatgyenge.Mihez képest kérdezem Én?Ugye ez megint relatív és nézőpont kérdése.A másik dolog meg nem azért kell,hogy lenyomjak vele bárkit is,de ahogy észreveszem vkinek csak arra kell.Ami azt illeti ez a lenyomás a tisztelt sofőr urat is minősíti,mert szerintem,ha így járt,akkor nagy balfék.163Le ide vagy oda.A magam részéről kisebb Le-s dízelem van meg olyan is volt,de amikor felqrják az agyam megnézném én azt a suzukist meg cseppkadettost magamnak.Na mindegy.Nyilván a hozzászólók nagyobb büdzséből tudnak gazdálkodni és más az értékrendjük,mint nekem.Azért köszönöm,mert ezek is vélemények,amiket elolvasva és levonva a tanulságot előbb-utóbb döntésre jutok.
Az 520d teljesítménye, menettulajdonsága sajnos harmatgyenge, ha azt vesszük
hogy egy 1,6-os Szuzuki, vagy egy 20éves 140LE-s Opel cseppkadett körbeautózik.
A 520d-be a teljesítményt csak 4500-as fordulaton érzed.De csak addig míg szétt nem hull.Ezt a fordulattartományt a 3L dízelblokk sem szereti, kivéve autópályan.
Ha finoman jársz, a 30-as is meg áll csak város 9l-be /autómata/.
Hát nem tudom, max a fogyasztás miatt lehet jó egy 520D. De amikor egy 1,6os kis autó lenyom az már nem annyira jó. Vagy 5en megpakolva mentek valahova és kb mindenki levillog. Turbo csere után viszem autót chippeltetni. Mégis jobb a 280Le 560NM, mint a 231Le 500NM. 20D-t csak 1-3mas bmw-ből vennék. Így vagyok a 7-essel is, abból meg nem vennék 30D-t. De ez az én véleményem.
Háááát nem tudom, tény hogy a 20d is szépen megy, nem tagadom, de én egy 40et futott wallisos gépet próbáltam, városban is, pályán is, nem volt az esetek többségében gond, de próbáltam 25-30d-t is, és ég és föld. Megy, ugrik, van elég tartalék benne, nem volt annyival olcsóbb a 20d, hogy megérte volna gondolkodni rajta. Meg az e61 velem együtt, fullra tankolva 2 tonna, ahhoz meg kell erő, hogy mozogjon :D
Én ugyan nem veterán BMW-vel foglalkoztam annó hanem egy VW T1 kisbusz behozatala +OT minősités.
Nem éri meg azt megtanultam maga a bizottság a szabály módosítások miatt már szinte lehetetlen feltételek mellé fűzi a OT-s papír megszerzését.Az utolsó csavarig átnézik az autót.A végén neked mi a hasznod belőle valójában a biztosítás ami veterán autóra igen kedvező, de azon kivűl semmi.Hatalamas pénz bele kell invesztálni hogy korhű legyen és megfelelő gyári alkatrészekkel.
http://mavamsz.hu/
Arról nem is beszélve hogy különféle tagsági dijak beszedése éves szinten mivel vetarán autóról van szó.Jobban jársz ha behozod és magyarosítod de ahhoz nem kell veterán minősítés.
Én spec egy fronthajtásos 1,9 cdti 150Le GTS vectrából ültem át. BMW-be. Kategóriájában, Pl: Passat, Mondeo. Seat... szinte verhetetlen volt. Tempóra. Más kérdés, hogy SZERINTEM e60 kasztniba nemigen illik a 2000 diesel. :))))))))
Ne mondjátok már, hogy az 520d harmatgyenge! Nyilván jobb egy 3 literes, de azzal a 163LE-vel nagyon szépen lehet haladni. Nemrég hajtottam egy 4007-es PUG-ot, 2.2 HDi, 158LE és 1,7t üresen. Városban keményen lehet vele büntetni! Egy E60/61 ennél 250kg-mal könnyebb és messze jobb futóműve van! Autópályán is 160km/h-ig tutira jó.
Én inkább abban látom a hátrányát, hogy ez a legolcsóbb változat, tehát ezekben lehet a legkevesebb extra. Aki 30/35-ot vette, annak már mindegy lehetett +3-5M extrára.
Komplettkerék akciót tartok:) Gyári új alufelni garnitúra, kompletten új gumikkal, BMW gyári szerelés.
Sternspeiche 138 225/50 R 17 W RSC 340.000.- Doppelspeiche 135 245/40 R18 Y 537.000.- Sternspeiche 128 245/35 R 19 Y + 275/30 R 19 Y 534.000.- Doppelspeiche 269 245/35 R 19 Y + 275/30 R 19 Y 550.000.-
Eladnám a Styling 135 M Doppelspreiche 18-as gyári alukerekeimet. 245/40-es gumi kell rá, de mivel ugyanebben a méretben gondolkodom a meglévő gumijaimat megtartanám. A felnik karcmentesek. Esetleg csere is érdekel. Ajánlatokat e-mailben várom.
Wallis Duna! Két autót is bevittem. Nagyon hálás vagyok nekik, mert megúsztam egy nagy szar autót amire alapból iszonyú sokat kellett volna költeni, és kifogtam a mostani csodámat, amit imádok és tényleg nincs vele gond, ezt megmondták a Wallisba is és azóta már Steefnél is voltam és ő is mondta, hogy tényleg jó állapotban van. Vezetett szervízkönyves, korrekt km és németországi.
Azért mert vannak paraszt kereskedők, meg vannak rossz bmw szalonok, attól nem mindegyik az.
Nem találgatás, úgy mentem oda a kereskedőhöz, hogy nálam volt a foglaló, megállapodtunk midneről, ez volt az egy kikötésem, de nem ment bele. Máshol bárhova engedték elvinni a kocsit. Nem minden szerelő ilyen, de biztos van mindenhol span aki elintéz bármit. Miskolcon pl nem vették észre, hogy be van rohadva a hátsó ablaktörlő, szerintem azért ez elég alap dolog, indexek, ablaktörlők mennek-e.
Ma hoztam el a felniket a felniklinikából....mit mondjak...szép munkát végeztek az biztos.Jelenleg fényezőnél van...már csak gumi kell rá,Jövőhéten pár képet beszúrok.
(szegény téli gumikat már szó szerint sajnálom ebben a melegben)
Az, hogy trehány munkát végeztek miskolcon szerintem nem jelenti azt, hogy az összes BMW szerviz ugyanúgy dolgozik. Megvan rá a technológia, hogy miket kell nézzenek, nem csak vaktában megrángat 1-2 kereket, megnyom néhány gombot.
Nekem a váci úti wallisnál csinálták az átnézést, csak pozitívan tudok nyilatkozni. A sajátomat adtam el, és a vevő csináltatta az átvizsgálást. Volt pár apróság amiről tudtam is, a vevő is tudott, de ezeket mind fel is tárták, nem volt zsákbamacska.
Találgatásokba kár lenne bocsátkozni, szinte kizárt a mutyizás mert elég szigorúan dokumentálnak mindent. Az összes diagnosztikai mérés eredményét megkapod kinyomtatva. Ismerek ott pár szerelőt, és mind szereti a munkahelyét, nem akar pár ezresért ilyenbe bonyolódni sztem...
Ettől függetlenül tisztában vagyok azért azzal,hogy nem két fillér,de jobb tudni a tutit.A Szakikat meg mindenképpen felkeresem,ha időszerű lesz,mert azt azért látom,hogy tényleg otthon vannak a témában!
A miskolcival volt, lofaszt nem ért hogy átnézték a kocsit, az egyik kereskedő pedig csak a váci úti wallisba engedte volna elvinni átnézetni a kocsit, masziékhoz nem, pedig kb 10 perc távolság köztük, na vajon miért nem???
Átvizsgáláson voltam egy autóval, és nem volt működő festékvastagság mérőjük.
Lengéscsillapító vizsgálat, a nyugalmi talperőket összeadva E34-nél kijött hogy az autó tömege üresen 2150 kg. Mondom ezért a vizsgálatért nem fizetek, mert nyilvánvalóan pontatlan volt a mérés. Akkor kocsi marad ott, és pereljek. Mondom fizetek, és viszlát, most voltam itt utoljára.
Ha sokat mész vele és nem csak város akkor a 20d felejtős, harmatgyenge a kocsi. Látogasd meg vmelyik szakit, steef vagy maszi, tudsz velük beszélgetni, sokat el tudnak mondani mire figyelj, de mindeképp egy teljes vizsgálat náluk (csak náluk, gyári bmw szerviz szart sem ér), ha igent mondanak akkor vedd meg. Az árakat visszaolvasva megtalálod, de bmw-hez méltóak szerintem.
Nagyon jó,hogy vannak tényleg Profik akiknek a kisujjukban van az ismeret.
Igazából még kíváncsi lennék egy-két dologra a fenntartást illetőleg mielőtt belevágnék az egészbe ,értem ezalatt a" Horror"javítási és szervízelési költséget,mint ahogy ez közszájon forog.Mi az igazság ebből?Mennyiből lehet kihozni pl egy turbócserét vagy javítást.Tényleg a gatyámat rá kell költeni már egy kisebb javításra is vagy meg lehet oldani viszonylag elfogadható áron(bár ez ugye relatív).Nekem Az 520d bőven elég.Szeretek haladni,de szerintem ezzel is lehet.
Megnéztem a saját komfortnyitós kulcsomat (igaz, ez E91): sima CR2032-es lítium gombelem van benne, a sarki elembolt nagyjából kétszáz forintért árulja. Ha Steef nem írta el egy nullával az árát ;) akkor lehet, hogy érdemes megnézni az alternatív forrásokat.
Ha viszont hivatalosan nem ez kell bele, akkor át vagyok verve, mert eredetileg is ilyennel kaptam.
Nekem is ez a véleményem,mert ugye csodák nincsenek!
Figyelésen leszek!
Ja még annyit,hogy ugyanez a "hírdető" kínált hasonló kvalitású kocsit és abban is hogy-hogynem ugyanennyi km volt,igaz kb fél évvel öregebb a kocsi,kb 1 hete adhatta el.Szóval vmi van az biztos,de nem értem miért nézik hlyének az embert.Gyűjtöm a pénzt!!
Szia,annyit tudok mondani hogy ha megakarod venni azt az autót nagyon pontosan valakivel aki szakember nézesdmeg,a külföldről behozott autókba a Km bíztosan vissza van tekerve ez 100%,ha még olcsóbb is akkor valami van vele.sok szor olvasd a fórumot mert nagyon lehet tőle okosodni mert mindenki ír valamit a tapasztalatárol.szerintem inkább keresd magyarországit,ott kevesebb esely van a ráfázásra!mert talán a multját tudod kideriteni,én magam egy évig kerestem és nézegettem amig sikerult egy magyar 530-ast találnom,persze az is igaz hogy én több évre tervezem megtartani.a maszibmw és a steef jó szakemberek itt a fórumon.
Úgy emléxem már volt róla szó, de nem tudtam annyit visszaolvasni. :-(
Az előző E60-asom kihangositója u.nevezett blutooth előkészités volt. A támogatott készüléket lehetett párosítani hozzá, akár még tipus specifikus bölcsőt is lehetett hozzá vásárolni. Tökéletesen működött.
A mostani szerzeményben van gyári BMW kézibeszélő, és a SIM kártyát egy külön kis rekeszbe kell dugni, de ugyanakkor a beállítások menüben itt is van lehetőség kölönböző készülékekkel való összepárosításra. Ezt meg is tettem, de a párositott készülékkel nem veszi fel automatikusan a kapcsolatot. Ezek szerint ez a funkció csak a gyári kézibeszélőre alkalmazható?
Szia.El van szakadva egy szál a hátsó ajtó átvezetésben! A karosszéria modul nem kapja meg az ablaktörlő motor vég pozícióját.5-6 töröl majd mindig máshol áll meg!
Ezután betárol egy hibakódot ami a hátsó ablaktörlő rendszer blokkolására utal!
én 9 egy autóba (honda accord) beszereltem egy risztós-indításgátlót!
faszán működött is míg egy nap el nem kezdett esni az eső, mire a hülye tulaj bekapcsolta az ablaktőrlőt és leállt a kocsi motorja. ha kikapcsolta a lapátokat újra volt gyújtás! mire felhívott a főnököm, hogy milyen munkát végeztem?
az ország másik felébenáll az emberke: ha töröl az autó nem megy, ha megy a kocsi nem lát ki a szélvédőn! patthelyzet!
a lényeg, hogy "látszolagos" gyújti tápra kötöttem a risztó blokkját és ha bekapcsolta a lapátokat úgy érzékelte a risztó, hogy levették a gyújtást és megszakította az AC pumpát :-(
szerencsére 2002-ben más fogalkozásban kezdtem, így az én tudásom nem jelenthet veszélyt a Te autódra, de az utódom sem állt a helyzet magaslatán.
ha voltál mostanában ilyen "műhelyecskében" gondolj erre is!
pár napja megbolondult a hátsó ablaktörlőm. Bármilyen kapcsolóállásra 5-6 -ot töröl, aztán kampec, egészem egy új indításig. Volt valakinek hasonló esete?
A kérdésem az lenne,hogy hova vittétek a múltkori adomány ruhát? Van a gyerkőcnek 5-6 zsák fölösleges plüss állat halmaza:) Már elég régóta hever csak bezsákolva,és arra gondoltunk ,hogy ott örömmel fogadnák.Igaz,nem ruhanemű,mert azt mindig oda adjuk egy nagy gyermekes szegény családnak,így az tuti jó helyre kerül. Adnánk a plüssöket is,de ne tudnak vele mit kezdeni,annyi van:)
Szóval,ha elfogadnák ott,ahol ti is jártatok,akkor egy kirándulás keretében ,levinném.
Motormosási tapasztalatokról kérdeznék. Otthoni körülmények között, nagynyomású mosóval le lehet mosni? Ha igen, van olyan amire különösen vigyázni kell?
A komfort nyitású kulcsokat is szükséges néha bedugni a műszerfali helyére és tölteni, vagy a benne lévő elem miatt erre nincs szükség?
Minden érthető amit írsz tudom melyik csőre gondolsz! - de légyszíves mondd meg hogy mi volt a baja annak a vastag csőnek?! Pl : alul vagy esetleg felül a csatlakozási pontnál volt rossz? lyukas vagy "lötyögős vagy mi?! Korom nálam is játszik.... Köszönöm!
Bazsa, a gond ott kezdődik, hogy 10-15 éve még 10 évre gyártották az autókat. Manapság ez az időszak 4-5 évre csökkent. Belső forrásből tudom (bár logikailag is ki lehet következtetni), hogy az autógyárak már rég nem az eladott autóból kapják a legnagyobb hasznot- hanem az alkatrészekből, és az autóhoz kapcsolt finanszírozásból.
Hogy lehet egy 4 éves autóban, hogy elértek, szétmálltak a vákuumcsövek. Régen 10 éves autóban még gyári volt minden gumicső. Akkor lassan számíthatok erre???
Először is KÖSZÖNÖM!, hogy megtaláltad a próblámámat, lokalizáltad, majd kicserélted a turbócsövemet!(az is rendkívűl pozitív, hogy nem a csomagtartó-zárral kezted a alkatrészcserét.. :-) ) Azóta olyan mintha kicserélték volna az autót, úgy megy a többi autóhoz képest mintha a többieket még Mr. Ford rakta volna össze saját kezüleg....
Ajánlom mindenkinek, hogy aki nem engedhette meg magának, mint Bazsa525, hogy ujj autót vegyen, és kormos a kipuffogóvége, hogy nézesse meg ezt a csövet, mert ez alattomos, alamuszi és gonosz hiba. Lassan fogy a motorerő (észre sem veszed, mert több hónapon keresztül is tud egyre pozozusabb lenni) mondjuk feltünhetett volna mikor 2 hete vittem az árváknak a ruhákat és az M5-ön egy toledó (5 személlyel) alig-alig maradt le.... :-(
A nemi identitásomat ill. sexuális vonzalmaimat körülvevő bizonytalanságokra egyszer és utoljára szeretném leszögezni(400-as, borzázott szöggel, 20kg-s kalapáccsal beütve), hogy az autómon kívül csak a Nőket szeretem!
Csak Bazsa olyan kis gömbölyű, hogy nem lehet nem szeretni!
Értelek.Én gondoltam egy DPF akkorát szűr, ha legalább 80%-os,hogy inkább tönkremegy és megadja totálisan magát mielőtt füst menne át rajta.Szóval a tökéletes partikelfilter is átengedi füstöt, ha nem stimm.v.mi a motorban.A lényeg,mint utólag kiderült kicsit sem leszünk /lettünk/ egészségesebbek DPF-el.
Sziasztok! Sajnos lehet kormos a DPF szűrővel szerelt járművek kipufogó vége is! Amikor a motor nem jól működik akkor sokkal nagyobb a koromképződés mértéke! Pár tíz km után eltömődik a DPF és átjön rajta a korom! Jocika535d járt így sajnos egy elpukkant turbócső miatt! Emisszios hibalámpa, DPF szűrő eltömődés (erre utaló hibakód betárolva)! Szerencsére ma megoldódott a probléma,csináltam egy DPF nyomás tesztet és minden fordulaton bőven a tűrésen belül dolgozik a szűrő.Az autó jó lett szépen gyorsult az M1/M7en :)
Most 170 e km t ir ki a DPF! Biztos nem vernek át mert garanciát vállaltak rá és mondta a srac higyjem el hogy kivan cserelve , ha mégis valami lenne vele egyböl cserelek egy ujra nekem...De mondta ez nem fordulhat elö...Ezt lefixáltam vele mielott elhoztam a kocsit....Lehet az utolso stadiumban amr kicsit kormol a DPF vagy nemtudom miért...Na azért nem sok korom csak mittudom én épphogy eszrevenni...
"DPF szűrős kocsi kipufogója NEM lehet kormos! - ha 25 ezer km után ( 170 nél cserélve lett a szűrőd és 195 ezernél) "kicsit kormos volt és "szakműhelyben cserélték,akkor hogy van ez??? Bmw szervízben átütötték "10 es vassal?? -ugye nem! Akkor mitől volt kormos illetve most mitől javult meg vagy még mindig kormos??! Úgy látom nem csak a Te problémád ez a kormos kipufogó! Az enyémben pl 210 ezer km van és 5 ezer km van vissza a cseréig! És kb 3 hónapja tök kormos a kipufogóm!? Bmw szervízben gépre tették és azt mondták semmi hiba nincs.........
Szerintem hogy kormos,vagy kormos volt v.mikor a DPF-s-nek a kip.vége biztos, hogy nem egészséges!Valamit rosszul manipuláltak,vagy nem időben cserélték/tisztították/.Most mennyi km-t enged a DPF?De lehet én gondolom rosszul.
Szia! Valóban így írja az utasítás!DE sztem akkor sem lesz probléma ha eltérő hőmérsékleten csinálja az ember,sokkal fontosabb a tisztaság (mérőedény,pumpa) és a precíz meghúzás ahogy írtad!
Hát nemtudom az enyémbe 195 e km volt amikor vettem a Magisz BMW böl és egy kicsit kormos volt a kipufogó vége...Végig vezetett szervizönyvel 170 e km nél volt cserelve a részecskeszűrö benne. Magyarországon vásárolt és 4 éves mult. Nem jelez hibát sem illetve nincs vele semmi gond sem...Kérdeztem tölük és mondtak 100% hogy kivolt cserelve mert ök csereltek ki.....Nem tónnek tul garasaskodónak az tuti...De nemtudom mit higgyek...
Ha ilyen nyűgös,komplikált a váltóolajcsere,az enyém így marad az biztos!Megnézettem a szintet ami gyári,és ez így is marad!Amúgy is pár e39-est ismerek ,amik váltóolajcsere /profi szervízben/után még rosszabbak lettek. ---Az erősen kormos végű e60-ban 330.000km van igazából, az írt 180,000km helyett,a részecskeszűrő meg még 120,000km-t enged.Ez a tiszta ,követhető múltú bmw!Szervízkönyves 180,000km-ig korekt eredeti német pecsétekkel.
Csak sejtettük, hogy megvoltatok egymásnak, de kösz a konkrét infot. :-D Mi bírjuk a meleget, de ahogy Maszi mondta, csak 30 és 50 fok között maradjon! :-)))
Minek nincsen jelentősége ? Szigorúan 30-50 fok között lehet csak tölteni.
Ez az olaj extrém hőtágulási együtthatóval bír, ráadásul közel 10L van benne, pont emiatt kell ebben a tartományban tölteni. Na és igen, pumpa nélkül elég nehéz lesz :) Amúgy nem "N" ben kell, hanem P ben, és aát kell kcspolni az összes fokozatot amikor az első telítettség elérkezik. De elég pontosan leírja ezt a BMW tesztmodulja.
A BMW (leírás) által ajánlott olajat használd csak! Nem feltétlenül kell márkaszervizbe vinned, de én nem bíznám olyanra, aki tapasztalatlan BMW-k szervizelésében. Ez nem Zsiguli kategória már, sajnos sok szerviz nincs ezzel tisztában. Alább írt szakamber, őt keresd meg!
Kedves fórumtársak,kérdezném hogy ha a motorolaj cserét nem a márka szervízben csináltatommeg,olajcsere után a computer beállitás nagyon komplikált dolog lesz ?illetve mit javasoltok,a szervízben csináltassam vagy saját szerelőmmel.
A szervízben Castrol 0-30-as teljes szintetikus olajat használnak,ez elég jó?
Szia.Valószínűleg ki van ütve a DPF szűrő ami súlyos hiba! Ha ennyire átjönne rajta a korom akkor azonnal eltömődne! Ami teljesítmény vesztéssel ill emissios hibalámpával járna! Ha nem ír hibát akkor manipulált a rendszer!
Első: kizárólag GYÁRI olaj jó bele. Ez nem kapható, csak 20 L -es kiszerelésben. ( 130,000 ft körül mozog )
A feltöltés 30-50 C fok közötti váltónál lehetséges. A folyamatnak pontos procedúrája van. Nagyvonalakban:
Feltölteni a rendszert, amíg elkezzd túlfolyni, ekkor azzonal egy személy, aki a kocsiban ül beindítja a motort. Majd az összes fokozat végigkapcsolása következik. Eközben szimultán folyik az olaj betöltése túlcsordulásig. Ha az összes fokozat végigkapcsolásra került ( minden fokozat kb 2-3 mp ), akkor a váltókar "P" ben nyugszik. A töltést túlcsordulásig kell végezni. Közben diagnosztikai műszerrel figyelni kell a váltóoloaj hőmérsékletét, aminek 30-50 Cfok között kell lennie.
Az egész folyamathosz természetesen társul egy Karter csere, aminél szintén precízen figyelni kell a meghúzás nyomatékaira, és legfontosabb: a meghúzás sorrendjére.
Fórumtárs kérdezte e-mail-ben,hogy mitöl lett kormos a kip.vég:Valószínű attól lett az ismerősöm 525d részecskeszűrős bmw-je mert kiderült dupla km van benne ami biztos ,és folyamatosan baszkurálták a DPF-et.De pontosítson már egy hozzáértő,hogy mitöl lehet dúrván kormos egy DPF-es bmw kipufogója!Köszi.
Két komoly van amin érdemes gondolkozni: Antilaser G9
Laser interceptor
Mindkettő sokat bizonyított már teszteken is és életben is.
Nekem G9 van és meg vagyok "elégedve" vele! :-)
Olvass utánna a neten, illetve fórum is van (lézer és radardetektorok a gyakorlatban)
Üdv. Rityifi
u.i:
Egyébként pont ma kaptak le , de kétkerekű járgányommal voltam és ráadásúl hátúlról ugyhogy pech.... Ez volt a büntim az autóval való blokkolásokért :-)
Köszönöm a segítséged!Sajnos ez gáz de én nem vagyok képben e-mail-ezésben./most láttam,kaptam többet is/Legközelebbi szervíznél megkereslek feltétlen!Köszi!
Sziasztok,tudnátok egy kis információt adni a LASER BLOKKOLÓKKal kapcsolatban hogy van-e értelme vagy nincs és ha igen milyen fajtát javasoltok(márka név).
A km-órát nem szoktam nézni vezetés közben,érezni meg nem lehet a sebességet benne,tudjátok miról beszélek nem?
Amiről utóljára beszéltünk,hogy lassan jelentkezek első körben egy diagnosztikára..légzsák...stb.. kb mikor esedékes ?? Ugy értem beszéltél egy általad rendelt műszeről amivel pontosabban kiolvasható a hibainfó.
Gondolom elsőnek ugy is csak egy diagnosztika,hogy mégis mi a helyzett.
Kb. mikor hivhatlak, amikor megvan a műszer, 1 hét múlva?
Én a maszi-val vedtem fel a kapcsoltatott ez ügyben...Ők végezték el a magyarositást+ kaptam egy DVD alapú navigációs térképet is...Európa+Magyarország.
Olajfolyások(leginkább váltó,szívósor alatt,turbó)!Fordulatingadozások alapjáraton, és 1500-2000körül menetben!Turbó hang,vagy totál melegen teljesítménycsökkenés!Nagyon finom gázadásra nem reagál!Kormos kip.vég!Partikelfilter km.a comp. nem eggyezik a megtett km-rel(összeadva kb.180000-220.000km)!Büdös kart.szag a motortérben!Frissen mosott motor is gyanus lehet!!Nem vagyok szerelő sem bmw szakértő csak szeretem nagyon,és ezeket tapasztaltam,amit te is meg tudsz nézni bárhol.
Vagy egyszerűen hallgass a megérzésedre....tudod...meglátni és megszeretni.Mert mindenkinek mást jelent ami elsőnek ugyanolyan.Vannak persze alapkritériumok....de nagyító alá,steril autót sem fogsz találni.
Én igy vásároltam...utólag persze azt mondom hogy merész dolog volt...de nem vizsgáltattam be...megláttam és már nem akartam elengedni...külső és felszereltség motivált.Utólag persze nem birtam ki amikor magyarosították az Idrivot(maszi)...szó szerint igy mondta: hihetetlen...annyi a km amennyi irva van:)) ennek persze igazán örültem.De ha nem annyi lett volna...akkor sem néznék rá másképpen.Az első benyomás döntött akkor.
Köszönöm!A kényszerregenerálást elég sűrűn csinálja/alul morog v.mi finom gázadásra/,kb.heti 2-3-szor.A computer még 40ezret enged elvileg.Az injectorok egy kivételével mind gyári értéken van/a kivétel 80%-os/.A pumpát cserélni szokták,vagy csak a szimeringet?Köszi!
Köszi a segítséget .Valószinű élni fogok vele.A kereskedő cimbi a jövőhéten fog kimenni megnézni azokat a gépeket amiket lefoglalzunk a neten.Nekem van egy jó ismerősöm a Nyíregyi BMW szalonban ,eddig már két ˝vezetett szervízkönyves˝ autóról derűlt ki ,hogy minimum 100000 ezerel van visszavágva a kilóméter.
Szia.Az autódon 3 dolog miatt szaporodhat fel az olajszint:
1. A részecskeszűrőd már telítődött ezért egyre többször végez a motorvezérlő kényszerregenerálást (ilyenkor nő az olajszint rossz befecskendezés miatt)
2.nagynyomású pumpa hiba,befolyik a gázolaj elől a szimeringjénél
3.valamelyik injektor(ok) hibásan adagolnak és onnan jut be a gázolaj
Szia! Köszi! (az x3-nál nyomtam a gombot, álltam fél lábon is, de sehogy nem reagált a nyitóra. Se messziről, se közelről. nyomtam hosszan, röviden.. semmi. Kulccsal kinyítl, és azóta ismét miden oké... annyira nem vészes, mert 2 év alatt másodszor jött elő ezzel a trükkel)
Sziasztok!525d-be olajszervíz után kb.7000km-el a nívó több olajat mutat 3-4mm-rel.Szóval,maximum fölött van már közel fél cm-rel.Miért lett több az olaj benne.És egyébként árt a motornak ha max fölött van kicsivel?Köszönöm!
Ami a legfontosabb, hogy még vásárlás ELŐTT vizsgáltasd be valahol, ahol megvannak a műszeres és egyéb műszaki feltételek. A km teljesen pontos megállapításában is tudok segíteni.
Így láttatlanban nehéz bármit is mondani, de arra próbálj emlékezni hol volt ez a jelenség. Olyan elő szokott fordulni, hogy bizonyos helyeken (magas EMV sugárzás) átmenetileg szarakodik a távnyitó, és esetleg egy méterrel arréb már működik.
Mindegy melyik bordról beszélünk. A működési elv ugyanaz, azért tettek be kettőt, hogy pl nyaralásnál, utazásnál tudjál függetlenül mérni a komplett útra fogyasztást menetidőt, stb. Az a fogyasztás ami a műszercsoportban van, az a sima bord a menüben (Verb1), a másik pedig az utazó bord (Verb2), az csak a menüben van jelen.
Nem akarlak kiábrándítani,de a vezetett szervizkönyv sem egy biztos támpont...kb. ugy lehet vásárolni szervizkönyvet....hivatalosan kitöltve,mint ahogyan bemész a boltba egy doboz cigiért.
Valamint az nem tudná valaki (Gondolom Jani biztos), hogy az X3-ban kb 1 év alatt most másodszor történt az, hogy a bezárt autót nem tudtuk a kulcs nyitógombjával nyitni. Nem reagált. Kulccsal "bedugva" tudtuk kinyitni, egyből riasztott, és újra műxik gombról. Mi ez??
Csőőősztök! Most hogy takarítottam az autót (kézzel bőrápolózom :-))) észre vettem, hogy a fékpedál fölött van egy pici szépen leburkolt hangszóró. De a rádióval nem szól együtt. Ez mi??? Poloska? és lehallgatnak Münchenből? Vagy ez csipog, ha hibaüzenet, vagy 3 fok alá megy a hőmérséklet... ?
Üdv mindenkinek.A segítségetekre lenne szükségem.Most akarok 525d venni 2006-2007 -es évjáratból.Léci segítsetek már mire kell odafigyelni.Amúgy csak vezetett szervízkönyves jöhet szóba.
Nekem a héten lett felújítva a turbóm. Nekem is engedte az olajat. Nekem a szívó oldalnál konkrétan dőlt belőle az olaj. Ötperc járatás alapjáraton és egy tenyérnyi olaj folt lett alatta. Nekem 170e van a kocsiban. Amúgy semmi érezhető gondja nem volt az autónak meg volt a megfelelő teljesítménye és nem is füstölt. Amikor szétszedték a turbót akkor látszott, hogy el van tömődve az egyik olaj furat a kettőből a turbón belül a szívó oldalnál és a másikon kapott olajzást, de nem eleget és gyorsabban elkopott a csapágyazás és a tömítés. Nekem a turbogyar.hu csinálták meg komplett felújítás 90e. volt. Szerintem nagyon korrekt egy csapat. Ha nem vákumos lett volna a turbóm hanem elektromos szabályzású, akkor adták volna a polcról, de így is csak 2 nap volt a javítás.
Most cseréltünk akkumulátort ha valakit érdekel akkor szivesen átadom a régit.Töltési szint olyan 50% lehet.Azt mondják a szakik hogy más autó ami szintén 90aH az még simán viszi. AGM tipusú.
normal board alatt a középkonzolon lévőt érted?merrt ha azt nullázom ugyebár akkor nullázódik ami a idrive-ban fedélzeti infóként van megjelölve...+ van az utazási infó amit te nagyobb utazáskor nullázol.Igy értetted?
Tökéletes a megállapításod. A "Reichweite" paramétert számolja az utolsó kilométerek átlagából, ami folyamatos frissítés alatt alatt van. Ez az együttható kiolvasható a teszt menüben. Ott amúgy a normál fogyasztásérték hányados paraméterezései is olvashatóak, egész pontosan liter és futott kilométer alapján.
Én speciell a normál bordot minden tankolásnál nullázom ( verb., dgeschw. ), a reise bordot pedig nagyobb utazásoknál a komplett út adataira használom.
Maszi: Mégegyszer köszönöm a korrekt átvizsgálást, ma hozta le a vasat a kereskedő, itt áll a garázsban. :-) Az ötöst elvitte, most még egyik szemem sír, másik nevet...
Erről akartam beszélni...élmény kifogástalan...de BMW vagy sem ...nem akaro beletankolni az életemet.Ha már hajtom akkor tudni is szeretném hogy mennyit fogyaszt.
Ezek szerint minden indulásnál érdemes nullázni....
Azt hiszem fején találtad a szöget...élvezni kell az autót.
Emlékszem rá pár napja jöttem haza olyan este fél 8 körül.Ideális időjárás és útviszonyok volt...nem sok olyan 80-100 -al...kanyargós ut...jó kis szerpentin...kedvenc zeném szólt Manu Chaó:)) esküszöm a szemem is könnyes lett...akkor értettem meg. BMW az tényleg más...más mint a többi.JOBB!
Sziasztok: lenne egy kérdésem...a fedélzeti computer-el kapcsolatban...
E60-2004 évjárat.Két helyen jelzi az üzemanyagfogyasztást...átlagot.
1 a középkonzol 2 az I drkive menű...fedélzeti infó
+ egy analóg pillanatnyi fogyasztás
Mi az intervallum ahol már pontosan kell mérnie.Mennyi km után?Ha városba telitalppal megyek ...és láttom h a fogasztás mondjuk 9.8l ....majd visszaveszek és akár kimegyek városon kivűl is(több km távolság)...nagyon lassan áll be...ugy ártem csökken 9.8 alá. Előző nap ugy szálltam ki az autóból hogy fogyaszás 9.8-on volt...és finomam megyek vele... de ennek ellenére nagyon lassan csökken,direkt finom fordulat stb..
Ha ugy kezdem viszont hogy lenullázom (reset) akkor viszonlyag hamarabb felveszi a valós fogasztást...
Egyáltalán kell e nullázni,érdemes...teljesen jó ez igy..csak én reagálom túl?
nekem egyszer egy barátom poénból átállította a telefonom nyelvét valami barrikolt nyelvre, és nem találtam a menüben. (merthogy nem beszélem olyan jól a középafrikai nyelveket) Kellett egy ugyan olyan telefont keresni, és követni a menüpontokat.. :-)
Egyszer meg a Kislányom nyafogott a hátsó ülésen. Hogy lekössem, hátra adtam Neki a garmint. Mire visszakaptam Tőle, olyan nyelven beszélt, amire még tippem sem volt.
Valaki klima töltés??? Mert leveszem 18 fokra mind a két oldalon és a menüben is 4es kékre teszem és tök jó meleg levegőt fúj, úgy hogy megy a légkondi