Keresés

Részletes keresés

VV Creative Commons License 1999.07.27 0 0 546
MarK: bocsi, nem kioktatás és letámadás volt, csak szerintem jobban hangzik a bírálatoknál, hogy én nem szeretem. így el lehet kerülni a félreértéseket és felesleges vitákat. ezért mondtam el - talán már másodjára. szóval nehari.
KuZo Creative Commons License 1999.07.27 0 0 545
MarK: Ha gondolod elviszem a Lost Highwayt pénteken!
A P. Lost sikerült!!!
trasher75 Creative Commons License 1999.07.27 0 0 544
david bowie téma...

az earthling kicsit felemásra sikerült, de azért vannak rajta jó számok.

a 1. outside viszont egyszerűen tökéletes, mint munka. az egyetlen CD, amitől -- pozitív értelemben -- hideglelést kapok, félelmetes anyag. MM meg csak próbája utánozni Bowie-t, de nem nagyon megy neki, hiányzik az igazi hűvös távolságtartás. Reznor is Bowie-t tartja mesterének, ez azért jelent valamit (sokszor együtt is dolgoznak).

-p

MarK Creative Commons License 1999.07.27 0 0 543
"...ha valamit vagy valakit nem szeretek, akkor nem egyből leszarozom, stb, hanem annyit mondok, hogy nem szeretem, nem tetszik, stb. mert ha valami nekem nem jó, akkor azt attól még más nagyon szeretheti, nem? "
A finomított véleményemben én is csupán azt írtam, hogy nálam nem O.K. és kész... Már sokan annyiszor elmondtuk, hogy "bocs", "nem úgy gondoltam", "sajnálom", "ezzel nem akartam senkit megsérteni". Persze ez helyes és követendő példa, de szerintem már nagyjából "ismerjük egymást", annyit finomkodtunk, hogy gondoltam e külön figyelmeztetések nélkül is véleményezhetek. Nyílván egy kicsit finomabban kellett volna... :-)
Úgy látszik ezekkel a d.b.-kel mindig belenyúlok a jóba... :-)))))))
Már előre látom, milyen jól megleszünk pénteken... :-))) Mit választotok?
Kard, vagy pisztoly? :-))))))))))))))))))
(Komolyabban: ha körbenézek néhány más topic vérre menő vitáiban, szerintem mi még egy rendes banda vagyunk.)
VV Creative Commons License 1999.07.27 0 0 542
húha, nem semmi viták kerekednek ki itten. csak nehogy vérre menőek legyenek a végén... :-)
nos, a véleményem néhány dologról:
Engem speciel az Unsound methods egyből megfogott, pedig úgy vettem meg, ahogy CD-t még soha: minden előzetes meghallgatás és tájékozódás nélkül. persze Alan mindig is garancia volt az igényes zenére. és a lemez fantasztikus! persze, hozzá teszem, hogy én az ilyen zenéket nagyon szeretem...és tényleg soxor kell meghallgatni. bár mondjuk a Hidrologyt nehezebben szerettem meg, nemtom miért. kivéve a Faith healer-t.
David Bowie: neki is, mint mminden zenésznek vannak jobban-rosszabbul sikerült művei. de mindenféleképpen nem mindennapi jelenség. és szerintem nagyon jó zenéket ír. én legalábbis bírom. és ha valamit vagy valakit nem szeretek, akkor nem egyből leszarozom, stb, hanem annyit mondok, hogy nem szeretem, nem tetszik, stb. mert ha valami nekem nem jó, akkor azt attól még más nagyon szeretheti. nem? erről a minden más leszarozásáról már 15 éves koromban leszoktam... ( bocs MarK )
Popular: tényleg ég és föld... nincs értelme hasonlítgatni. de a Popularnál akkor is figyelemre méltó az elszántság, a kitartás, és a zene szeretete és tisztelete. sokmindenkiből hiányzik az itthoni zenei életben. mindenki keres valami befutott hülyegyereket vagy vén f...-t és azzal csináltatja meg a dolgaik nagy részét. és ettől minden szabvány meg igénytelen, mert ezek meg sietnek összedobni, semmi egyénit nem visznek semmibe. a Hozso-féle dolgokról meg például inkább már ne is beszéljünk... Popularék pedig végigjárták a szamárlétrát rendesen. és azt hiszem, kezd beérni a gyümölcse.
INSIGHT: hát igen, tudom, hogy dolgoztak már velük. de azért csak ők azok, akikkel igazán újat alkothatnak megint. persze, nélkülük is menni fog, mert Martin azért nem egyszerű ember. és nem is hétköznapi. szerencsére. de majd meglátjuk. viszont ha Tim Simenonnal dolgoznak tovább és sokkal többet követelnek tőle, akkor azért lesz sokkal jobb, mint az Ultra! én remélem, hogy kellemesen fogok csalódni, ha az Ultrát ugródeszkának veszem egy új korszakhoz. persze bizonyos szempontból az is...
azzal meg szerintem, hogy alap szinti hangokat használtak, nem baj. nem azon múlik a dolog. és az sem mindegy, hogy milyen szinti hangjai azok az alap hangok. és ahogy elnéztem, sok analóg szinti van a zenében. azokon pedig nem sok alap hang van, hacsak nem virtuális analóg az az analóg...

egyébként nem baj, ha "tele van" olyan effektekkel a zene, amik idegennek, furcsának tűnnek... ettől lesz izgalmas és érdekes a zene. és nekem tetszettek. bár a zenei beállítottságom miatt is, talán.

na ennyi egyelőre...
és meg kéne beszélni, hogy hogyan fussunk össze pénteken, ugyanis senkit nem ismerek személyesen.
na sziasztok!

MarK Creative Commons License 1999.07.27 0 0 541
insight: Te a klubban "Shoppos" emberke vagy?
Disp: a Songs for Europe egy Dave által énekelt szám (asszem csak a hangját "adta hozzá" és nem ő írta), ha jóltom egy vmilyen karitatív célból tavaly kiadott válogatáslemezen található. Egyébként nekem is csak a morpet által kb. 1 hónapja közzétett orosz kiscsaj oldaláról van meg. Ez az oldal igazi csemege volt, de 4-5 szám letöltése után egy jó ideig nem működött a szerver. Most nemtom mi a helyzet, már régen nem próbáltam. Hamarosan (még a héten) feluppolom, de nem én nyomattam mp3-ba.
Ja, egyébént meg tényleg próbálkozz a Recoil-lal! Nem hiszem, hogy aki a Prodigy-t kedveli, annak nem jön be Alan muzsikája... :-)
Kenguru: megvan az összes szöveg angolul + jónéhány magyarul is, ha érdekel.
További tanulságok:
- az Ultráról alkotott véleményem nem változott, szerintem méltó folytatása a ..., Violator, SOFAD lemezeknek. :-)
- Bowie utóbbi munkái sem tetszettek (noha bevallom, csak a klipszámokat ismerem). Sajnálom. Nekem egyetlen dal O.K. a fazontól, ez pedig a Queen-nel 81-es Under Pressure (ez sem Bowie miatt :-)).
- a Lost Highway filmzenét ki kell próbálnom (már csak a NIN miatt is).
- a Tali ajánlott időpontját nemsokára közlöm megvitatásra.
:-)
KuZo Creative Commons License 1999.07.27 0 0 540
Válasz:

1 Ezt igazán sajnálom. Nálam soxor előfordult, hogy ami nem jött be elsőre az lett a kedvenc és untam már meg elégszer elsőre nagyon tetsző dolgokat.

2 Nem hiszem, hogy azt mondtam volna: minden Bowie szám jó!

3 Akkor ne pampogjon!

4 Én, ha felrakom a lemezt, elöttem pereg a film. Tök durva!

Remélem azért nem kövezel meg! :o))))

disp_ Creative Commons License 1999.07.27 0 0 539
Igen : Halo-s DM page ....vagy a lyrich.ch :)))))))
kenguru Creative Commons License 1999.07.27 0 0 538
Sziasztok!

Nem tudom volt-e már szó róla, de le szeretném tölteni egypár DM szám szövegét. Tudtok egy címet? (a lyrics.ch nem jó)
Kösz

disp_ Creative Commons License 1999.07.27 0 0 537
Hátrább a szarvakkal!!!
1 Ha nekem valami elsőre nem jön be akkor azt nem erőltetem.
2 Bowie-nek van sok nagyon gyenge száma is...
3 Popularrol meg annyit hogy 15 éves profi hátteret nincs értelme összehasonlitani egy 1 (2) lemezes "kezdő" zenekarral nem is beszélve a földrajzi távolságról.
4 A Lost Highway zene viszont tényleg jo...csak semmi köze nincs a filmhez...
Ennyit a reggeli flame-ről
Ps Márk Hivjál fel!
KuZo Creative Commons License 1999.07.26 0 0 536
Halihó!

Insight: A Popular zenészei még nem "alap szinti hangokkal" sem tudnak ilyen jó zenét csinálni! :o)

MarK: Bowie leszólása tényleg csúnya volt, javaslom meghallgatni az utóbbi két lemezét és a Lost Highway filmzenét is, ahol egy igencsak jó száma van!!!
A Lost Highway filmzene album egyébként is kötelező mindenkinek!!! (Bowie, Rammstein, Manson, NiN) az összeállítás Reznor műve!

Disp:A Recoilt nem 1x hanem 100x kell végighallgatni!!! Ez nem egy olyan zene amiről elsőre lehet ítélni. Próbáld meg mégegyszer! :o)

Beszéljünk meg találkozót a pénteki klubban!!!

Most, hogy mindenkit jól kiosztottam viszlát!!! :o))))

insight Creative Commons License 1999.07.26 0 0 535
Szevasztok!Érdekes a kérdés ,hogy kit látnék szivesen producerként a következő albumon.Amit ti irtatok érdekes ,mert mind a három ember(SL.,BE.,Flood)már dolgozott a DM-el.Sajnos Flood azt mondta hogy Ő soha többet nem akar a producerkedni a DM-nek .Steve Lyon szintén nem tartom valószinünek,már Alan brátsága miatt sem.De Brian Eno is dolgozott már velük,és valószinüleg olyan készíti majd aki még nem dolgozott velük.Bár én nagyon félek hogy megmaradnak Tim mellet,talán többet követelve tőle.
Andyre visszatérve,Martin nem mondta hogy nem megy Fletch nélkül sehova. Dave és Alan ezt jól tudták, és Mart-ot ismerve sosem hozták fel neki,inkább alkalmazkodtak hozzá ,és elviselték Andyt.Egyébként a sok vita ellenére,biztos szeretik egymást.Négy évente pár honap turnét kibírnak egymás mellet.Az Ultrábol viszont sokkal többet ki lehetett volna hozni.A Popular zenészei is azt mondták hogy azok a hangok amiket használtak az Ultrán,teljesen alap szinti hangok,és ezt sajna hallani is.De azért nem rossz,végül is a dalokat Martin Lee Gore irta!!!!Ez a lényeg.
Alan a DM nélkül is híres lett volna,miután a faszi gyermek kora óta zongorázik,sőt mindkét testvére is zongoravirtóz! Alan magának zenél ,és ha ez tetszik másoknak is annak ő nagyon örül.Alan egyébként filmzenéket halgat othonában,ezek hangulatát interpretálja a saját lemezein is.A legutobbi munkája is egy TV sorozat nyitó dala,ez remélhetőleg halható lessz a Klubbon 30-án ,pénteken.
Akinek bármi kérdése van a klubbal,vagy a DM-el kapcsolatban,az nyugodtan kérdezze a SHOP-ban dolgozókat.Viszlát a pénteken a Pe-Csában! "LIVE LONG & PROSPER"
disp_ Creative Commons License 1999.07.26 0 0 534
Hi ! Rég nem voltam itt !
Andy kell a zenekarba...
A Recoilt csak 1X nem birtam végighallgatni...baromira nem teccett...mind1 Alan is visszajohetne a DM-be az lenne az igazi!!!!
És a legfontosabb!! Márk bácsi! Mi ez a Songs for Europe? mikor rakod fe az extra-ra? és ha te encodolod csináld 160-as bitrate-tel.
Na ennyit rolam ..... Ja és ugy tűnik megyek 30-án... Könnyü lesz megtalálni mert Index-es pólo lesz rajtam :) (Köszi B.Andi)
kaimaani Creative Commons License 1999.07.26 0 0 533
Hi there!

Sorry, this message is in English, because I can't speak Hungarian. I'm
25 years old DM Fan (male) from Finland and I'm coming to Budapest, Hungary at the start of the August. I'd like to get contact with Hungarian DM-fans before coming there and get more information about electronic music scene in Budapest.

I've heard that local DM Fan club is organising their parties in the place called Petöfi Csarnok (or something like that). I would like to know, if they are having parties between 2nd and 12th August. Is there any other places where one could hear synthpop, ebm, industrial or other kind of electronic music?

Please contact me personally by email (in english): kaimaani@yahoo.com.

Thanks!
kaimaani

MarK Creative Commons License 1999.07.26 0 0 532
O.K., David Bowie-t tényleg durván minősítettem, nem szoktam ilyen szélsőséges lenni, de őt kb. a M.Manson-Ozzy féle vonalba sorolom - nagyon nem bírom ezeket az eszement, magamutogató őrülteket, akik művésznek nevezik magukat. Nem mondom, talán kellenek az ilyenek is a popbizniszben, nekem mindenesetre nem hiányoznak, de ez már egy másik téma... (Max. Bowie-t - mégha nem is kedvelem - elismerem, mert azért letett valamit az asztalra közel 30 év alatt)
Az It's no good és a Sister of night (de akár említhetném az Insight, a Home, Useless, a Love Thieves, Barrel...,stb.) dalok szerintem a DM pályafutásának gyöngyszemei közé tartoznak, de mint már elmondtuk néhányszor, ízlések és pofonok... Én ugyanolyan "ocsmány effektekkel" szeretnék találkozni az új albumon is :-).
Alannal kapcsolatban pedig a Recoil projekt számai, mint "dalok" önállóan is megállják a helyüket. Más kérdés és ebben igazad van, hogy a címke nyílván a jobb eladhatóság érdekében "figyel" a cd boritókon.
Egyébként meg pénteken O.K., de csak mértékkel(?)...
:-)
morpet Creative Commons License 1999.07.26 0 0 531
Mark: hát igen, boldog szülinapot magunknak, a koccintás is meglesz... Amúgy viszont csúnyán leszóltad Bowie-t, kicsit erös volt. Ami a kis vitánkat illeti, Alan sokat tett hozzá a DM-hoz, de Martin dalai nélkül az semmit nem ér. A Two Minute Warning vagy az If You Want mondjuk erre rácáfol, de az 1+2 és a Hydrology már megerösíti. Az Unsound Methods tényleg igényes munka, de akkor miért van rámatricázva a kislemezekre, hogy Recoil is Alan Wilder ex Depeche Mode?
Más: nekem nem tetszik, ahogy az Ultrát mixelték, az "érdes hangzású" It's No Good, vagy a lecsupaszított Sister Of Night, benne valami nagyon ocsmány effektekkel. Pedig micsoda over-the-top dalok ezek... A Flood, Steve Lyon vagy Brian Eno talán tényleg jobb lenne. Bár az Only When... már sokkal jobb "hangzásilag".
TLacika: olvasd csak végig a topicot, nem is olyan rég volt szó a Shape-röl és a Trendröl, mp3-as címek is voltak ott. Pénteken a DM klubban (Pecsa) fellép az elöbbi.
Hosszú voltam, bocs.
MarK Creative Commons License 1999.07.26 0 0 530
David Bowie menjen a nagy büdös...
Bocs.
Insight: egyet kell veled értenem abban, hogy igazán nem tudhatjuk, mi folyik a háttérben és meglehet ez így jó, mert bizony igencsak megdöbbennénk a valóságon. Az hogy Dave múltbeli drogproblémái mellett Mart keményen ivott + különböző személyeskedésekről eddig is tudtunk, a különböző összefonódásokról viszont csak sejtéseink lehetnek...
Ennek ellenére megintcsak W véleménye tükrözi jobban az enyémet. Viszont nem értem ezt a Tim Simenon ellenességet, szerintem neki (is ) köszönhetjük, hogy ilyen jó let az Ultra. Pedig én aztán imádtam(dom) Alan munkásságát a DM-on belül és a mai napig is. Nagyon észrevehető, hogy melyik DM számban "van ott" Alan. Pont emiatt aztán én egy olyan albumot vártam, mint ami a SOFAD-hoz hangulatilag közelebb áll, rockosabb beütésű, sőt azon sem lepődtem volna meg, ha Songs for Europe (Dave 98-as szólószáma egy válogatáslemezen) szerü lett volna az Ultra. Ehhez képest számomra egy hihetetlenül pozitív meglepetést okozott, jobb már nem is lehetett volna az album. Így mondhat bárki bármit, hogy milyen lett volna Alannel + hasonlók, de sajna azt kell mondjam, nekem nem hiányzik (annyira :-)), a DM és csapata megfelelően kezelte ezt a problémát (szándékosan fogalmaztam így és nem úgy, hogy "pótólta Alant"). Egy Only-t pedig még maga a "mester" sem csinálhatott volna jobbra. Szerintem.
Szóval úgy gondolom, Tim Simenon nagyon O.K., bár valószínűleg tényleg mással fognak dolgozni. Flood is O.K., sőt szerintem Steve Lyon-t sem lenne hülyeség előhúzni újra a pakliból - a Paradise Lost-tal hatalmasat alkotott. Na mindegy.
Morpet! Boldog születésnapot kívánok magunknak! :-)))))) Majd pénteken koccintunk...
Eddig örülhetsz, most jön a lab@szás :-))): mi az, hogy a DM nélkül ki sem adták volna a Recoil-t? Való igaz, hogy nem egy átlagzene (ahogy Ákos is megfogalmazta saját műveiről: "nem egynyári strandsláger"), inkább rétegzenének minősül, de szerintem az, hogy nagyon sok lappangó DM-os van, igaz a Recoil-lal kapcsolatban is. Ő pont amiatt (is) készít ilyen zenéket, mert már megteheti - ha nem ilyen múlttal rendelkezne, talán egy kicsit populárisab lenne.
Na, majd mindjárt szólok ShapeGábornak, ő is "beszéljen" (ha egyáltalán van ideje ebben a PeCsa elötti koncert-üzemmódban) mert igazából ez az ő témája.
Üdv.
trasher75 Creative Commons License 1999.07.26 0 0 529
kit látnék szívesen DM producernek?

Trent Reznor - Flood - David Bowie.

nyhafaghahahahahaha!!!!!! akár a három együtt. azt senki nem pipálná le.

-p

VV Creative Commons License 1999.07.25 0 0 528
halihó!
sajna én nem tudok ennyire mélyen a dolgok mögé látni... de ha Dave nem jár koncertek után, meg egyébként bárokba, partykra, bulizni, akkor kivel menjen szegény Martin? és az miért baj, ha régi barátok és jól megértik egymást? és ha a zenébe nem is rak sokat Andy ( bár szerintem azért ha studióban nem is nagyon, de koncerteken annál is inkább szükség van/volt rá ) a papírmunkák java részével foglalkozott. hogy mostis így van-e, azt nem tudom, de bizti, hogy nem felesleges. és nem hiszem, hogy Martin csinálná a fesztivált, hogy csak akkor marad, ha Andy is. vagy valami hasonló...
ja és lehet, hogy tényleg nem lenne rossz, ha mással dolgoznának...
mondjuk Brian Eno, vagy Flood. nos, erről kinek mi a véleménye? vagy kit látna szívesen mellettük?
TLacika Creative Commons License 1999.07.24 0 0 527
Üdv mindenkinek !

Homályosítson már fel valaki legyenszives, hogy a Tisztelt klubbtagok szerint milyen DM-hez hasonló zenét játszó akárkik vannak, és hol lehet a CD-iket bszrzn. Nagyon el vagyok maradva e téren, és csak most fedeztem fel ezt a topikot. Valamint olvastam valami kiadatlan popular zenékről is , csak már nem találom , hogy hol ?

Köszönöm !

insight Creative Commons License 1999.07.23 0 0 526
Mos olvastam Andy-vel kapcsolatos problémátok.Sajnos Andy a világon semmit nem tesz hozzá a DM zenéjéhez,Mart-on kivűl senki sem szereti,kivétel Daniel Miller.Tudom hogy ez hihetetlenűl hangzik,de ahoz hogy ezt megértsétek megkellene ismernetek Martin Gore életét,aprolékosan hatéves korátol. Tömören Andyt csak is kizárolag Martin miatt türik meg a bandában.Martin ,Andy nélkül egy lépest sem tesz.Aki volt koncerteken és nézte a hátsó bejáratokat az észrevehette hogy Mart és Andy mindig együtt jött ,és ment.Dave mindig Jonathan Kessler társaságában mutatkozott.A Backstage partikon nem vett rész Dave egyszer sem,a szállodák bárjában sem láthatta senki.Dave teljesen szakított a drogos és alkoholista múltjával.Talán csak Martin dalai adnak neki erőt hogy a szinpadra lépjen,és azzal a csodálatos élménnyel ajándékozzon meg minket. Remélem Martin új dalai ismét megfogják Dave lelkét,és talán megszületik egy új DM album.Én személy szerint örülnék ha nem Tim Simenonnal készítenék .Addig is STAY DEVOTEED!
insight Creative Commons License 1999.07.23 0 0 525
A DM nem tünt el a Violator után!Én úgy emlékszem volt egy világ turné ,majd utána pihentek egy kicsit aztán nekiláttak az új lemeznek(SOFAD),nem emlékszem hogy eltüntek volna.A mélypont inkább Alan kilépése után kezdődött,senki nem hitte volna hogy meg csinálják az Ultrát,Alan nélkül. Sajnos be kell hogy valjuk magunknak hogy igen-is Alan volt a DM zenéje,Martin a dalszerző volt csak. Ezeket könnyen bizonyítom Pl:Az Enjoy The Silence nem kapott volna Gremy díjat ha nincs Alan,mert Martin saját magának (Martin számnak)készítette. Az eredeti változat a "harmonium"-volt. Igy már talán értitek miért tünik üresnek az ULTRA. Alan nélkül ma talán a Home helyett hallotuk volna az Enjoy-t.Sajnos Alan potolhatatlan a DM számára, és ezt ők is tudják,bár így Martin sokkal többet dolgozott a lemezen mint az elmult öt albumon.Ivás helyett Tim Simenonnal dolgozott a stúdióban. A zenekar valódi élete megdöbbentöen más mint a rajongók által alkotott kép. Ez nem jelent feltétlen rosszat,ök is csak emberek,Jobb nem vissza tekinteni a multba,a jelenre kell koncentrálni,és bízni a jövőben.Arra kell gondolni hogy ma van a világ legfantasztikusabb,legkülönösebb lényének a születésnapja:Happy Birthday Martin Lee Gore!!! Reméljük nem kerül holnap a detoxba.Ez az ember a világ leg jobb dalszerzője és énekese,és a Depeche Mode motorja.
Üdv.mindenkinek!
Santino Creative Commons License 1999.07.23 0 0 524
Nagyrészt egyetértek W -vel.
Szerintem nem érdemes találgatni illetve a DM jövőjébe látni. Emlékezzünk vissza, hogy a zseniális VIOLATOR után, hogy eltűntek. Tudom ezt nevezitek mély pontnak, de ha egy kis összehasonlítással élhetek nekem egy másik nagyon nagy kedvencem a QUEEN zenekar volt. A QUEEN képes volt 3 vagy 4 évig úgy eltűnni, hogy ihaj. De ez az eltűnés nem volt eredménytelen a rajongók szemszögéből nézve. Na a lényeg, hogy a DM -et sem és egyik igazán nagy multú és méltán híres zenekart (Rolling S.,Aerosmith,G'n'R) sem lehet összehasonlítani egymással( azaz mindenki másképp csinálja). Reménykedjünk egy fényes DM jövőben. Én személy szerint ha erre lehetőségem lesz még/már szeretném egyszer látni őket a színpadon élőben egy fergeteges koncert keretében, és akkor én nyugodt szível azt mondhatom, hogy teljesült minden vágyam a DM -el kapcsolatban, aztán marad a nosztalgia és brutálisan jó zenéjük hallgatása. Na ez jutott eszembe.

Üdv. mindenki!

morpet Creative Commons License 1999.07.23 0 0 523
Hali, rég írtam ide, és meglepetten látom, milyen kis veszekedés volt itt. De nem akarok visszakanzarodni a Shape-hez, és remélem depeche baby köztünk marad (nyaralása után is). Ez a topic nagyon király...
Andy: még a 85-ös videón látható, hogz idönként Andy is játszott egy-egy szólamot a szintijén. Talán Alan nem volt elégedett, ezért jutott késöbb kisebb szerephez a koncerteken. (Egyébként, ha Andy nem játszik semmit, Alan pedig el van foglalva a dobprogramokkal, Martin idönként vokálozik, akkor vajon miröl ment a zene a koncerteken?) Nem hiszem, hogy Andy nem csinál semmit. Alan pedig lehet, hogy kitünö zenész, de a Depeche Mode nélküle is él, a Recoil viszont nagyon periférikus zenét játszik, a DM nélkül sehol nem lenne, ki sem adták volna Alan lemezeit. (Ez így talán kicsit erös, de várom a kritikákat, hisz ezért /is/ van a topic.)
A DM jövöje? Az Ultrán kitünö számok vannak, az OWILM pedig már jól is hangzik. (Az Ultra itt-ott kicsit üres, vagy rosszul sikerült effektek vannak benne, de a legutobbi kislemez sokkal kiforrottabb.) Ebböl kiindulva van jövöje a Mode-nak, bár a koncerteken Dave hangja már elég bizonytalan.
Zephyr: örülök, hogy idetaláltál, féltem, hogy túl komplikáltan írtam meg, hogy mi is ez az egész, és hogyan találhatsz ide.
MarK: a Trend sem rossz, bár kissé más, mint a Shape.
u.i.: Bocs az ékezet-problémák miatt.
VV Creative Commons License 1999.07.23 0 0 522
a DM varázsa a semmihez nem fogható szövegeken, zenén és éneken kívül mindig abban rejlett, hogy minden albumuk mellbevágóan meglepett mindenkit és mindig kerestek és találtak is új utakat...
szerintem több van bennük, mint 1-2 album... sokkal több. csak a végén lehet, hogy teljesen elöregurasodnak... és csak hogy a Beatles-hez való hasonlítgatással ellenkezzek, ott a Stones, ott van David Bowie, a Pink Floyd, az Aerosmith például. élnek, virulnak dolgoznak, koncerteznek, pedig némelyikük átalgéletkora jóval több a Mode-nál...
szóval akár lehetünk teljesen felhőtlenül optimisták. sokan voltak olyan mélyen, mint a DM, sőt, mélyebben is...
azt hiszem, ez a folyamatos lelki nyomás, idegfeszültségek mellett mindenkit megvisel és törvényszerű sajnos...
VV Creative Commons License 1999.07.23 0 0 521
a DM varázsa a semmihez nem fogható szövegeken, zenén és éneken kívül mindig abban rejlett, hogy minden albumuk mellbevágóan meglepett mindenkit és mindig kerestek és találtak is új utakat...
szerintem több van bennük, mint 1-2 album... sokkal több. csak a végén lehet, hogy teljesen elöregurasodnak... és csak hogy a Beatles-hez való hasonlítgatással ellenkezzek, ott a Stones, ott van David Bowie, a Pink Floyd, az Aerosmith például. élnek, virulnak dolgoznak, koncerteznek, pedig némelyikük átalgéletkora jóval több a Mode-nál...
szóval akár lehetünk teljesen felhőtlenül optimisták. sokan voltak olyan mélyen, mint a DM, sőt, mélyebben is...
azt hiszem, ez a folyamatos lelki nyomás, idegfeszültségek mellett mindenkit megvisel és törvényszerű sajnos...
MarK Creative Commons License 1999.07.23 0 0 520
KuZo: felhívlak.
Andy: így, hogy most már 3-an vannak, nem nagyon tudom elképzelni a zenekart Andy nélkül, vagy, ha mégis úgy adódna, hogy csak Dave és Mart maradna, az már tényleg nagyon csonka DM lenne (bár úgy is fantasztikus dolgok születnének) - de nem hiszem, hogy erre sor kerül.
Szerintem így, 40 felé közelítve is komoly jövője lehet az együttesnek, minden attól függ, hogy ők mennyire lesznek motíváltak egy-egy új anyag megírására. Úgy néz ki (bár ezt igazán soha nem tudhatjuk), Dave 96 nyara óta tényleg nem nyomott semmit, remélem ez így is marad... Ne felejtsük el, hogy a legmélyebb időszakban egyszer még a klinikai halál állapotát is megjárta, onnan hozták vissza. Ezek után, úgy vélem, sokmindenről máshogy gondolkodik az ember, talán emiatt (és Jack, a fia) miatt is döntött a változtatás mellett.
A turnét nagyon okosan szervezték, nem akartak nagy felhajtást és csak annyit vállaltak, amennyi jólesett. Ettől függettlenül én már csak 1 komolyabb, Singleshez hasonló turnéban bízom még valamikor a jövőben.
Szerintem kb. az fog velük történni, mint a 60-as években a Beatlessel. Persze remélem nem olyan lesz a vége, mint 70-ben a B. esetében (feloszlás), vagy a 80-ban történtekre már gondolni sem merek (J.Lennon meggyilkolása). Csak arra gondoltam, hogy a qrva nagy siker-sztárolás-csúcs után már nem koncerteztek soha többet, hanem egyértelműen a stúdiómunkára koncentráltak és ennek köszönhetően még kiadtak néhány - ma már - klasszikusnak számító lemezt. Asszem a DM-ben is benne van még min. 1-2 album, vagy legalábbis remélem, min. ennyit még kiadnak. A fejlődésük valóban töretlen, de pont ők azok, akik mindig valami meglepetéssel rukkolnak ki. Talán valami nagyon vegyes hangulatú Only-Surrender-Insight féle anyogot várhatunk, albumonként 1-1 It's no good-dal fűszerezve? :-) Bár ki tudja, talán nem is érdemes, nem is kell találgatni.
Trend: Örülök, hogy legalább Walakinek tetszett ez is... :-)
KuZo Creative Commons License 1999.07.22 0 0 519
Bocsi az egyenitalért! :o)
Helyesen: egyelőre
KuZo Creative Commons License 1999.07.22 0 0 518
MarK!
Egyenlőre úgy néz ki, hogy le tudok menni a klubba, ha gondolod elviszem a P. Lost CD-t, (lehet, hogy meg is tudom írni!)de miről foglak megismerni??? Vagy meg kéne beszélni egy időpontot ott bent!
VV Creative Commons License 1999.07.22 0 0 517
háááááát...
naszóval: az volt az egyöntetű válasz arra a kérdésre, hogy pótolják-e Alant, hogy nem. Andy nem is lenne hajlandó tovább velük maradni. szerintem nem csak Andy vélekedik így... merthogy nem tették meg... ideiglenes helyettesítés, meg session zenészek, meg hasonlók ( pl studio zenészek ) lehetnek, de szerintem ezen a trióvá fogyatkozott csapaton nem fognak változtatni. nem lenne értelme: gondolj bele: a DM-ot mindíg is Dave-en és Martinon keresztül ítélték meg... ők a DM tükre és képe... ők nem cserélődhetnek le. Andy talán... de ő is ugyanúgy a DM, mint Dave, vagy Martin...
szerintem nem kéne tovább bántani szerencsétlent, csak mert a háttérbe szorult. ki tudja, lehet, hogy a következő albumon már több szerepet fog kapni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!