Keresés

Részletes keresés

depeche babee Creative Commons License 1999.08.06 0 0 667
A huszadikai "mega party" témában: sajna nem tudjuk kiszűrni a diszkóscica-féléket, mégsem mondhatjuk azt, hogy "bocs, de a magas talpú cipőd miatt nem jöhetsz be" tuti, hogy nem fognak röhögni, mert pl. Jockey (akiről ugyebár tudjuk, hogy nagy a pofája) biztos megint üvöltözni fog és nem hagyja, hogy a diszkópatkányok tegyék az agyukat. Ez egy DM fan club patry, függetlenül, hogy mi szerepel a meghirdetett műsorban, és az is marad. Szóval ne féljetek, és ha valaki kekeckedik, billentsétek sejhajon. Úgyis rég volt verekedés a klubban, már szinte hiányzik, nem? :)))
VV Creative Commons License 1999.08.06 0 0 666
hahó!
az az igazság, hogy nem is nagyon van olyan dolog, amihez most hozzászólnék...
Woodpaul: nekem megvan mindkét cd. ma utazom nyaralni, 16-án jövök haza és a klubba szeretnék menni, úgyhogy ha tudom, akkor átmásoltatom neked. a részletek miatt írj ide: wega@netposta.net de amíg nyaralok, nem tudom megnézni a leveleimet.
hát ennyi, mindenki vigyázzon magára, és nem felforgatni a topicot amíg nem leszek! ;-))))
sziasztok és remélem 20-án találkozunk megint! ( és akkor már nem fogok állandóan rohangálni, úgyhogy tudunk végre beszélgetni normálisan.
disp: veled meg be tudjuk fejezni a félbehagyott témákat! :-) a koncert cd-t el tudod hozni nekem?
ShapeGábor: megoldható a 2 db popular cd 20-ára?
hát ennyi... sziasztok!
Useless Creative Commons License 1999.08.05 0 0 665
Szia!

Azt hittem már végleg itt hagytál bennünket! A klubban több emberkének is büszkén újságoltam, hogy egy magyar srác nyerte a DM Halo page játékát. De ugyanakkor megígértem, hogy megkérdezem Tőled, hogy pontosan mit is nyertél.

Kérdésedre válaszolva: a 101-es klubbnak nincs állandó helye, ide-oda vándorolnak. A múltkori buli a Saigonban volt. (Arany János utca) De figyelmedbe ajánlom a klub netes oldalát:http://xoom.members.com/101esklub

Itt volt az a kicsi vita, amit én robbantottam ki a vendégkönyvben az It's no good kapcsán. De akkor ezek szerint nekem lenne igazam? De jó! :-))))))

Zephyr Creative Commons License 1999.08.05 0 0 664
Sziasztok!

A fordításokhoz szeretnék hozzászolni. Az "It's no good" azt jelenti, hogy "nincs értelme". Még csak véletlenül sem "nem jó"!!!!
Másrészt a "Bottom line" fordítása "alvilágra" lehet, hogy jól hangzik, de sajnos hibás. Ez is egy spec kifejezés: valami nagyon fontos, lényeges dologra akar utalni, azaz esszencia.
Tehát Useless abban igazad van teljesen, hogy a szöveg mőgé kell nézni de azt se felejtsük, hogy néha valami (értelmező) szótárba is :-)

Egyébként meg tudná mondani valaki, hogy hol található a 101-es Klub?

Strange nosztalgiákhoz annyit, hogy én 27 vagyok és '84 óta ismerem és magasztalom a DM-et. Nekem is a Master and Servant volt az első szám amit hallottam. Volt egy osztálytársam a suliban, akinek voltak rokonai az USA-ban és talán onnan, de meg volt neki a Some Great Reward. Eszméletlenül tetszett, de nem csak nekem... Ebben az időben én Makón laktam (Szegedtől 30 km...) és akkoriban már nálunk is kezdett kibontakozni egy massziv DM tábor. Ez odáig fajult, hogy a 89-es koncertre már volt egy kb. 50 főt számláló kis mini DM-Klub, helységgel meg minden szombaton partyval. Mi is felvettünk mindenféle bakancsot meg ékszereket, fekete ruhákat ahogy a BRAVO képeken láttuk. Volt play back show is egy párszor. Arra már nem emlékszem pontosan, hogy honnan, de mindig volt egy-két extra stuff is: koncertfelvételek, B-oldalak, stb... Emlékszem mikor megnéztük a Some Great Videos kb. 100-szoros másolatát: alig lehetett kivenni rajta az alakokat, de azért mi ott örjöngtünk, hogy Dave hogyan táncol meg Martin már megint mit talalált ki, hogy felvegyen. Amikor pedig kiderült, hogy '89-ben eljönnek Budapestre! Amikor megkaptuk a jegyeket postai rendelés után, külön összejövetelt rendeztünk csak emiatt. Egyszerűen olyan volt mint egy álom.

Woodpaul Creative Commons License 1999.08.05 0 0 663
Hello Mindenkinek !

Bocsássatok meg, hogy nem rendeltetésének megfelelően használom ezt a fórumot, de másképpen nem tudok
üzenni Useless-nek.
Useless: A hülye Danubius kidobott, és nem enged vissza, ezért egyenlőre nem tudunk chatelni. Azért még próbálkozom.
Ha ma nem, akkor holnap déltől valószínűleg újra ott lesze (feltéve, ha beenged).

Nég valami. Megvan valakinek a SoFaD és az új, re-mastered The Singles 81>85 ? Mert ha igen, szeretném, ha lemásolná nekem, és 20.-án, a DM klubban venném át.
Egyenlőre ennyi. Sziasztok !

Useless Creative Commons License 1999.08.05 0 0 662
Morpet! Örülök neki, hogy rámismertél a 101-es klub vendégkönyvében folytatott vita kapcsán. Valóban nézeteltérésbe keveredtem egy fordítás kapcsán. A 101-es klub homepage-n találhatók az Ultra magyar fordításai. Rögtön szemet szúrt nekem ez a dalcím: "Ez nem jó" A fordító szerint az It's no good ezt jelenti. Ez a fordítás "nem jó":-), pontatlan. Egy Bravo fordításban ezt így fordították: Ennek semmi értelme. Az "It's noo god" valóban azt jelnenti, hogy "ez nem jó", de nem ebben a dalban. Figyelni kell a teljes szöveget, és nem szabad a szövegből "kiragadva" fordítani, mert az félrecsúszhat. Nézzük a refrén teljes szövegét:

"Don't say you want me
Don't say you need me
Don't say you love me
It's understood
Don't say you happy
Out there without me
I know you can't be
'Cause it's no good"

Így fordították a 101-es lapon:

"Ne mondd, hogy akarsz
Hogy kellek
Hogy szeretsz
Ez egyértelmű
Ne mondd, hogy boldog vagy,
Mert nélkülem a kinti világban
Nem lehetsz az, tudom
Mert az nem jó"

A Bravo verzíója, amellet én kiállok :-)) így szól:

"Ne mondd hogy akarsz engem
Ne mondd, hogy szükséged van rám
Ne mondd, hogy szeretsz
Mert az magától értetődik
Ne mond, hogy boldog vagy
Nélkülem odakinnt
Tudom, hogy nem lehetsz az,
Mert ennek semmi értelme."

Ugye a lány előszőr bevallja, hogy szereti, szüksége van rá, stb.., majd érzelmei ellentétes irányba fordulnak, és kijelenti, hogy ő bizony boldog lenne nélküle is. Erre az érzelmi hullámzásra mondja Martin és Dave, hogy semmi értelme. Előszőr bevalljuk, hogy szeretünk valakit, majd szerelmünk utálatba csap át. Ez az, aminek nincs értelme Martin szerint.

Egy fordítás alakalmával szükséges a "szöveg mögé" nézni, el kell gondolkodni, mit akarnak kifejezni a sorok, különben félrefordítás lesz belőle.
Szintén ezen a homepage-n olvastam, hogy a "Bottom line-t" alvilágnak fordították. Ez viszont rendkívűl kreatív fordítás! Ügyes!

Depeche babee! Én nagyon tartok ettől a mega-party-tól. Én még soha nem voltam diszkóban, nem is leszek, és komolyan tartok azoktól az embrektől, akik most lefognak jönni a klubba, mert szinte ingyen van. Előfordulhat, hogy diszkócsirkék, diszkóbarbiek, és kihidrogénezett fejű elemeket kell kerülgetnem??? Hogy lehetne megakadályozni, hogy olyanok jöjjenek le, akik csak szidnák a DM-et, és csak egy jót akarnak röhögni a DM fanokon, netán még hangos fújolásba is belekezdenek????

trasher75 Creative Commons License 1999.08.05 0 0 661
bocs, hogy megtöröm a dolgot egy kis hirdetéssel:


augusztus 6, péntek, sziget, wanted színpad, este 9
radio:aktive

ákos-hoz kicsit hasonló, NIN-es és Smashing Pumpkins-os beütésű zene. saját számokat fogunk játszani, de egy NIN-feldolgozás (terrible lie) is lesz, amit, külső vélemények szerint, igen csak jól csinálunk (mi legalábbis nagyon élvezzük).

további info: itten.

szeretettel várunk mindenkit a koncerten!

köszi és bocs a zavarásért!

-p

morpet Creative Commons License 1999.08.05 0 0 660
Ja, és mit szóltatok a magyar együttesek blokkjához a HDMFC-ben? Nekem úgy tűnt az 1984 nagyon sokaknak tetszett. A Dr. Beat volt már idén valamelyik klubban. A Populartól viszont nem értem miért az Ül az Isten egymagábant adták. Talán csak félrenyomtak valamit a CD-n és a 6-os helyett a 7-es szám ment le? És nem érdekes, hogy akkor próbálkozik a Borbély ilyen blokkal, amikor a 101-es Klub, ahol ezeknek a zenéknek nagyobb a súlya, épp szünetel/megszűnt?
morpet Creative Commons License 1999.08.05 0 0 659
Hali! Jó rég írtam utoljára, a múlt héten csak a DM klubra jöttem fel a Velencei-tóról, most viszont már nem bírtam internet nélkül, úgyhogy ismét itt. A Shape-ről nem akartam írni, de ha már ennyi vélemény volt a koncertről íme az enyém RÖVIDEN: szerintem profi volt a színpadkép, és nagyon tetszett a dob. A Gyengédenre az első sorban tomboltam. Messze-messze kiemelkedik ez a szám a többi közül. A Mint a fény és a Hajnal fényei unalmas volt: túl hosszú, lassú, kevés énekkel. A Léted éneke jó szám lehet, már amennyire ezt egy koncert alapján meg lehet ítélni. Az Icnógúd merész probálkozás volt, de ezúttal kellemesen csalódtam Ádám hangjában.
Nagyon tetszett, hogy ilyen sokan voltak a klubban, de még jobban, hogy SZUPER VOLT A ZENE. Már kezdett elegem lenni az utóbbi klubok RTL Zwei-os - Emtívís Singles Touros hangulatából, és akkor... Stories Of Old, Clean, és megannyi nagyszerű, ám a HDMFC-ben annál ritkábban játszott szám. Sajnos 4 előtt eljöttem, pedig ilyen jó hangulat ilyen jó számokkal rég volt. Remélem, 20-án is ilyen jó lesz!
Strange: nagyon jók az írásaid, várom már az első magyarországi koncertet. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy hogyan lehetett ilyen viszonyok mellett akár 8000 nézőt is kicsalogatni a Volán pályára. Ami a 101-es Klub honlapját illeti, az nem egészen az én honlapom. K. Zsolt honlapja az valójában, én inkább csak megvalósítottam, a tartalmi dolgokba nekem nem volt kedvem és időm beleszólni. Amiket írtál, az mind igaz, majd kijavítom.
Ha már itt tartunk, Uselessnek volt némi vitája a 101-es Klub honlapjával, és egy olvasójával. Kíváncsi lennék a topic véleményére ezért az alábbi kérdésben: Mit jelent magyarul az, hogy "It's No Good"?
Sokat írtam már de még valami: disp "lekezdőzte" a Populart (07.27.). Nos, ők azért már elég rég óta zenélnek, nyugodtan nyilváníthatnak véleményt akár egy 15 éves (miért pont ennyi?) háttérrel rendelkező zenekarról. Az már szubjektív véleményem, hogy a Popular nemcsak egy messze kiemelkedő színvonalú magyar zenekar volt, de nyugodtan összehasonlítható zeneileg akár a DM-dal is. Persze sok ötlet vezethető vissza a DM-ra a Popular zenéjében, de egyedi hangzást alkottak, és zenei színvonalban két DM albumot (Violator, SOFAD) leszámítva nem beszélhetünk lemaradásról. Persze dolgoztak is a lemezen 5 éven át...
Norbi hangja személy szerint nagyon tetszik, koncerten is. Azt viszont hüledezve olvasom, hogy Dave hangja 93-tól lenne igazán jó. Szerintem mindig is nagyon jó volt Dave hangja, de 93 óta egyre gyengébb. Stúdióban még mindig gyönyörűen énekel, de már a Devotional Touron is voltak problémák a hangjával. A tavalyi turnén pedig igen hamisan énekelt. Persze elnézzük neki meg minden, én is hallgatom rendszeresen a KROQ rádiós koncertfelvételt, de azért bevallhatjuk, a drog eléggé tönkretette Dave egykor nagyon tiszta hangját is. Vita?
Amúgy üdv minden új és visszatérő és itt tartózkodó topic-olvasónak!
VV Creative Commons License 1999.08.05 0 0 658
hát én sajnos nem tudok ott lenni a szigeti fellépésen... :-(((
viszont van még egy napom itthon a 10 napos nyaralás előtt és holnap este reagálok 1-2 dologra.
MarK: van kint 5 db új mp3-részlet az együttesem honlapján, ha érdekel, hallgass bele. a Dream a legújabb.a 2042 pedig kb hasonló stílusú, a többit nem ajánlom annyira, ha nem csíped a house-t, mert a mindenki ( amiből a klip is van ) elég buta szám. a german mix pedig ugyanaz, németül :-)
na, most ennyit, ma este még reagálok 1-2 dolgora. most meg megyek lefeküdni aludni...
depeche babee Creative Commons License 1999.08.05 0 0 657
Szia mindenkinek!
Köszönöm Mark kedves fogadtatását, nem tudom kivel fogok a Szigeten találkozni, remélem jó sok emberkével körületek.
Egy pár hülyeség: láttátok már, hogy Kovács Ákos leszedte a pamacsot az álláról?
Ne legyetek megijedve ha az augusztus 20.-i mode klubban sok hülye lesz, mert mega party-ként lesz emghirdetve és nem depeche mode klubként. Remélhetőleg jó sokan jönnek el és rájönnek, milyen jó is a klub.
A shape színpadi megjelenéséről nagyon jó pozitív kritikákat hallottam. Sajnálom, hogy lemaradtam róla.
Na abbahagyom a hülyeséget, sziasztok!
MarK Creative Commons License 1999.08.04 0 0 656
Na nem is arra akartalak kérni, hogy kiteregesd a szennyest... Én csak arra szerettem volna utalni, hogy szerintem nem elsősorban a Norbi miatt lett vége. Mindenesetre Ő valóban inkább egy művészlélek (úgy tudom festeget). A két M.M. esetében igencsak lekövethető, hogy mennyi magyar "sztárnak" segítettek stúdiómunkák tekintetében, miközben, ahogy írtad, némi tapasztalatot szereztek. Remélem elérik a kitűzött céljaikat, sikeresek lesznek ezzel az új albummal. De én is nagyon sajnálom, hogy nem folytatták a Popular-t, mert érzésem szerint pont akkor "tették le a lantot", amikor már komoly rajongótábruk kezdett kialakulni, amikor már épp befutottak volna. Na mindegy, kár ezen elmélkedni...
Mindenkinek "viszlát" hétfőig. Remélem közületek is találkozunk 1-2 emberrel holnap, a Szigeten, a Banán Színpadon :-) 14h-kor egy újabb Shape buli alkalmával.
Addig is kiváncsian várom a Bong-okat és a többiek hozzászólásait...
Üdv.
:-)))))))))))
Strange Creative Commons License 1999.08.04 0 0 655
A Popular belügyeit nem ismerem minden részletében, hiszen nem álltam ott minden egyes mozdultuknál. Barátságunk valóban barátság és kevésbbé szakmai kapcsolat. Ha ismerném a részleteket akkor sem az én tisztem lenne kiteregetni a szennyest! Számomra tiszteletet parancsola az a tehetség és profizmus, ahogy a két M.M. dolgozott és dolgozik. A Neot annyira nem is merem, de hallatlanban is biztos vagyok, hogy igényes, kicsiszolt és profi munka a maga nemében. A Norbiból - bár említettem, hogy nagy jó barátom - ezt a profi hozzállást hioányolom. Ő egy művész lélek és a darálás - a próbák az ének tanár, a stúdióban molyolás szerintem nem az ő világa. Egyszerűen tehetséges, csak nem tudja, hogy mit kezdjen a tehetségével. Az M.M. duó közben hatalmas technikai eszközparkot hozott össze, ami sajna pénzbe kerül. Mindemellett a hosszú évek során rengeteg szakmai tapasztalatot szereztek, ami pedig rengeteg idő - és persze pénz. S, ahogy az amerikaiak mondják
: A vacsorát mindig fizeti valaki! Ők pedig csak ezt a technikát, a szakmai tudásukat és tehetségüket szeretnék kamtoztatni. Ennek a folyamatnak lett az áldozata a Popolar, amit én nagyon-nagyon sajnálok. Dave kapcsán sem szállok vitáva, mert valóban folyamatosan fejlődött - nem lehet olyan éles határvonalat húzni, mint amilyet én akartam a SOFAD albummal.
MarK Creative Commons License 1999.08.04 0 0 654
Strange: a hozzászólásod minden szava kb. olyan volt, mintha Gábor, a Shape
"zenei atyja" írta volna! Ezek után talán jobban el tudod képzelni, hogy milyen lehet a Shape zenéje...
Egyébként az jutú :-) nálam is ott van a dobogón. A Popularrel kapcsolatban annyit, hogy szerintem nem Norbi hozzáálásával volt baj, hanem a két M.M. hozzáállása változott inkább a jobban eladható zene irányába - anélkül még, hogy reggelente bele kéne köpniük a tükörbe. Nyilván jobb lett volna Popularként, de nálam Neo is elmegy, mint említettem. Mindenestre ha ismered őket, gondolom többet tudsz a háttérben történt eseményekről...
Dave fejlődése pedig szerintem már a Violator-on is megmutatkozik.
Egyébként osztom a véleményed.
Strange Creative Commons License 1999.08.04 0 0 653
MarK: Bocs, igazad van. Sajnos ezekhez nem tudok hozzászólni. A BB-t soha nem kultiváltam, szerintem egyfajta citrompótló volt a DM-es időkben. Annak pedig elég gyenge. Amolyan magyar narancs. Nam a politkai, hanem a Tanús! A Shape-t nem ismerem, a Populart annál inkább, mindannyian nagyon jó barátaim, különösen a Babos Norbi! Úgyhogy lehet, hogy elfogult vagyok, de a Popular nagylemez az elmúlt évek egyik legjobb magyar hangzóanyaga. Nem csak a kezdők között, hanem a 'profikkal' pl. Presser egy kalapban is. Hogy Norbi hangja visszataszító-e azt nem tudom, ez ízlés kérdése. A nejemet pédául a Bono hangja taszítja, nálam pedig a U2 a Nummer zwei. Viszont MarK jellemzésével tökéletesen egyet értek. Norbi korrektül énekel, sokat fejlődött a kezdetektől és több is lehetet volna. Azt hiszem a hozzáállásával volt (van?) baj. Szerintem részben ezért oszlott fel a Polpular. Kár érte! Csak emlékeztetőül, Dave Gahan is 'csak' korrektül énekel. Igazi fejlódést csak a SOFAD albumtól könyvelhet el. Egyébként nem egy Pavarotti. De hát ezért 'szeressük'.

Uff. Beszéltem! Csakhogy én is hozzászóljak a Kapcsolódó Magyar Zenék Törzsasztalához!

MarK Creative Commons License 1999.08.04 0 0 652
Disp!
Korábbi ígéretemet (miszerint nem fűzök megjegyzést a kritikáitokhoz - legyen az pozitív, v. negatív) már néhány alkalommal megszegtem, ugyhogy most már tényleg visszafogom magam. Disp kritikájához annyit tudok mondani: "No Comment!"
Na jó, nem tudok kibújni a bőrőmből :-), íme 1-2 hozzáfűznivaló: Disptől egy korrekt elemzést olvashattunk (én a Gáborral való beszélgetésed fényében egy durvább verzitótól tartottam :-)). Egyetlenegy dolog: a BB 1984 c. klipjéhez való néhány képkockányi hasonlítás csak a véletlen műve, mert mint tudjuk, a zenekar semmilyen tekintetben nem tekinti példaképének a BB-t. Mindenestre köszönet az őszintén és igényesen megfogalmazott kritikáért.
zwozi!
Neked is köszi az észrevételeket. "...De sajna hamar rájöttem(tünk),hogy kevés az az embertömeg, akit meg birunk mozgtatni és nem azért mert rossz volt a zene..." - Asszem ez egy külön "vitát", beszélgetést érdemelne...
Egyébként számomra is az Altatódal live az egyik legjobb szám a cd-n. A fogalomzavarról annyit, hogy szerintem gyakran maguk a "fogalomkészítők" is soxor egymásnak ellentmondó magyarázatokat, skatulyákat illesztenek a köztudatba. Én hallottam már néhány acid-et, amire az okosok azt mondták, hogy acid (aztán később már magam is egyre inkább tisztába kerültem a dolgokkal), mindemellett persze - annak ellenére, hogy az acid elég tág kategória - nekem az Altatódalról inkább a house jutott eszembe. Szerencsésebb lett volna persze úgy fogalmazni, hogy "house beütés", v. hasonló, mert azért ez a mix nyilván nem nevezhető egyértelmű house verziónak - több okból sem. Köszi a kiigazítást.
Strange: tudom, hogy neked elég unalmasnak tűnnek ezek a hozzászólások, de másoknak pillanatnyilag érdekes ez a téma - nemsokára ez is lecseng. Szerintem egy ilyen topichoz ez is hozzátartozik (mármint a hasonló stílusu együttesek ajánlása, "kivesézése"). Ráadásul mostanában nem is merült fel újabb téma. Nem érhet az a panasz, hogy eddig nem beszéltünk eleget a DM-ról, a kapcsolódó témák pedig mindig "adják magukat". Azért nem baj, hogy szóltál :-), az ilyen "figyelmeztetések" jól jönnek :-)). (Mindenestre megemlítenék 1-2 témát az Ákos levlista elmúlt 2 hetéből: a "viszkis" rabló, túlzott pesszimizmus-optimizmus a társadalomra és az egyénre kivetítve, anyagi helyzetünk, kiltásaink a jövőre munkahely szempontjából, a szomáliai asszonyok élete(!) - hogy csak néhányat említsek :-)).
Egyébként meg lehet, hogy mindenki elégedett, úgy értem, a hozzászólásaid annyira színesítik a topicot, emelik annak szinvonalát, hogy inkább mindenki csendben élvezi, olvassa. A korabeli élményeiddel kapcsolatban úgyis midig elhangzik 1-2 vélemény.
Azért íme, itt van egy DM-os kérdés, bár ez nem annyira érdemi, inkább infoszerző körkérdés: Nem tudjátok, hogy ezt a d.b. által említett könyvet hol lehetne megrendelni? Vki már ajánlotta a Violin-t, egyéb lehetőségek?
Strange Creative Commons License 1999.08.04 0 0 651
Depeche Mode???
zwozi Creative Commons License 1999.08.03 0 0 650
Kedves KuZo!
Ám legyen,legközelebb jobban odafigyelek az irásomra.Senki sem rögtön profi chatelö...
és nem haragszom....
Üdv.:zwozi
disp Creative Commons License 1999.08.03 0 0 649
Ime a kritika :
Shape : Avagy a forma és a tartalom

Előljáróban szeretném elmondani : műkedvelő vagyok a szó
nemesebb értelmében , kedvelem a műveket és tisztelem azok
alkotóit.

A fent említett "shape" szót megkerestem a szótárban és
két értelmezést adott: I fn alak forma minta II ige 1.alakít
idomít 2 alakul fejlődik .
Ekkor gondoltam először hogy szerencsés a névválasztás.
Persze lehet mondani, hogy játszok a szavakkal, de néha érdemes
a nevek mögötti tartalmat megfigyelni.

A stilus már egyáltalán nem ismeretlen számomra...sok éve
kedvelem a "techno-inustrial" műfajt. Minden ilyen szülőatyját
a Kraftwerket említeném meg először amikor a Shape zenéjéről
beszélek. Sok olyan elem amit a hetvens évek végén a nagy
előd megalkotot, azóta sem veszett ki eme stilusirányzat
ismertetőjegyei közül. A modulált elektronikus hangok és a
nagy hangtávolságok (szubbaszus, ultramagas).Ez az elsö amit
észrevettem a Shape-nél. Egyből az Introban is ez tűnt fel
...hiányzott a középső hangfekvés pontosan az ahova a számok
dallamát, főmotívumát lehetne tenni. A közönség soraiban is azt
hallhattam, hogy "ütöttek a mélyhangok és szinte fájtak a magasak".

Az Intro alatt látható "mozi"-ról : a vártnál sokkal igényesebb
lett, de sajnos nem mindíg tudott elszakadni az Anton Corbjin által
már jól bejáratott kliséktől...ellenben nagyon tetszettek a zenekar
tagjairól készült képkockák. A tv-s ötlet is tetszett, csak volt egy
mozdulatsor ami kisértetiesen hasonlított a BB 1984 klipjéhez...de
szerintem ezt senki más nem vette észre.

A Gyengéden alatt sajnos háromszor is megremegett az énekes hangja,
de mint később megtudtam ez csak az izgalom miatt volt.
A hajnal fényei alatt viszont nem is lehetett érteni semmit a dalból.

Élö dob : Óriási ötlet nagyon sokat dobott az összhangzáson.
Kellet a sok digitális "putty- és tyju" közé egy kis élet is.
Továbbá szerintem robbantani tudna az együttes ha esetleg egy gitárral
támogatnák meg a hangzást "a la Prodigy" ....(Ez megint olyan volt,
mintha bele akarnék szólni...a világért sem tennék ilyet.)

És az addig titkolt meglepetésszám volt az ami feloldotta a közönséget.
A "depes mód iccnogúd" : tökéletes válsztás, bár kockázatos egy
világslágerhez hozzányúlni, de ez most nagyon is sikerült.
Megjegyzem kellet is mert a harmadik lassú szám után már kezdtek
kifelé menni a kocertteremből.
A dal alatt olyan érzések töltöttek el mint tavaj szeptemberben
- teljesen csúcspontra hozta a műsort.
A bevágott kliprészletek szintén jók voltak, bemutatták a DM
kevésbé ismert oldalát is.

Ezután már ismerősként üdvözöltük újra a Gyengéden kezdőhangjait.
A refrént már az egész közönség együtt énekelte (na ekkor már nem
is hibázott az énekes sem).

Befejezésül nem is tudok mást mondani, hogy tartsátok be a
"Nomen est Omen" -t, tehát ne csak forma legyetek hanem, alakuljatok
fejlődjetek.

Sok sikert Csütörtökön(5) 14 órakor a Szigeten.

Egy műkedvelő.

KuZo Creative Commons License 1999.08.03 0 0 648
Üdvözlet zwozi!
OFF
Ne haragudj, hogy neked rontok egy olyan dologgal ami nem is ide tartozik de kérlek kerüld az olyan (windows-os:o) )mondatrészeket, hogy:"el lettek nyomva a szintik hangjai" és "nagyon el lett rontva a lassú számokkal" mert ettől (valószínű nem vagyok egyedül) a falra leszek mászva :o). Nem azt mondom, hogy tökéletes hejjesírással írjunk, hisz amúgy is sokat tévesztünk, de ezek többnyire gépelési hibák, hanem csak azt, hogy mindenképp gondold át a mondandódat mielőtt leírod. Bocsánat, de tényleg nem kötözködni akartam!!
ON
zwozi Creative Commons License 1999.08.03 0 0 647
Hello mindenkinek!Szia Márk!
Elöször is köszi a CD-t!Meghallgattam...
Ha nem emlékeznél ki vagyok,a Pecsában találkoztunk,én vagyok a VV-nek a zenésztársa.
Én nem vagyok annyira elfogult a CD-vel kapcsolatban...
Shape:Jók a számok,de nekem elég nyersen szólnak.Az ének hangon még tényleg lehet javitani,de nem azért mert nem jó az énekes hangja hanem azért,mert még nincs kiképezve teljesen.
A fellépéssel kapcsolatban szerintem is igaz,hogy el lettek nyomva a szintik hangjai és a dob túl hangos volt.
Alapvetöen jó lett volna zenei oldala,de szerintem nagyon el lett rontva a lassú számokkal.Nem azért mintha rosszak lennének,hanem mert túl sok volt belölük,persze ez is relativ kinek mi a sok....
DE!Egyuttal minden elismerésem a zenekarnak,hogy próbálkoznak az egésszel és hogy van ennyi kitartásuk.
Nekem ez a harmadik bandám(társam)és 93-94 ben próbálkoztam ezzel a stilussal.(kicsit EBMesebb volt)
De sajna hamar rájöttem(tünk),hogy kevés az az embertömeg,akit meg birunk mozogtatni és nem azért mert rossz volt a zene...
A számok azóta is megvannak és nem hinném hogy valamikor is meg fognak jelenni...
Trend:Nem igazán hallottam még öket-a CDn kivül-igy teljes körü véleményt nem tudok mondani.Nem rossz és vannak olyan igéretesek mint a Shape.
Popular:Azt hiszem erröl az együttesröl nem tudok sokat mondani csak annyit,hogy nekem sokkal jobban tetszettek mindig is mint a BB vagy egyéb hasonló együttesek...
Sajna olyan beállitottságú vagyok,hogy nekem az altatódal acid változata jön be a legjobban(és nem house verzió!)
Mellékesen megjegyezve sokkal kevesebbet vitáznának az emberek,ha tudnák a fogalmak jelentését!(bocs az erös magánvéleményért)
Szóval lényegében ennyi amit meg akartam osztani veletek és remélem nem zavartam senki belsö körét.
Bocsi a hosszú irásért,legközelebb visszafogom magam.Üdv mindenkinek:Zwozi
MarK Creative Commons License 1999.08.03 0 0 646
KuZo első mondatával teljesen egyetértek! Ezért, annak ellenére, hogy itt rendesen b***ogatjuk egymást állandóan :-)))), nagyon szeretném, ha nem történnek komoly sértődések (na jó, legfeljebb csak olyan ici-picik, amiket d.b. szokott prezentálni - ezeket még lehet kezelni :-)). Szóval...
...úgy látom, hogy eléggé keresztezik egymást a vélemények. Szerintem lesz, aki Babos Norbi (gyk.: a Popular énekese) leszólásán fog "kiakadni". Ehhez csak annyit, hogy én nem tartottam rossz énekesnek. Nem volt ugyan kiemelkedő, de a stúdióban szerintem hozta a formáját (jól sikerült az Én fajtám királya c. album) és élőben sem vallott szégyent. Más kérdés, hogy idővel még sokkal jobb is lehetett volna...
Aztán ott van még a Popular ki nem adott Top száma, a Lobog a léptem, nem igazán értem, hogy mi nem jó benne, de mondom: semmi gond, igazán senkire sem nem szeretnék ráerőltetni semmit.
Számomra Ádám hangja (a cd-n) továbbra is O.K., mint anno mondottam volt, nekem emiatt is tetszett meg a zenekar. A Mégse fáj és a régi Gyengéden éneklése egész egyszerűen kiváló, a számok az ő hangjára lettek írva, nem kell 4 oktávokat kiénekelni, de amennyit énekel, azt nagyon jól énekli, pont amennyit és ahogyan kell.
Egyébként meg örülök, hogy tetszik a Kétségek. Az éj testvére is egészen jó szám, nem tarom bajnak, hogy In your romm-os hangulata van, mert a szám önállóan is megállja a helyét, NEM UGYANAZ, mint a SOFAD-on szereplő szám.
A Neo-t pedig nem kell egyből elutasítani, csak mert más mint az eddig megszokott vonal. Nekem sem tetszett elsőre, sőt igazán még mindig csak barátkozom velük, de szerintem ez olyan zene, amit szokni kell. Annyira azért nem más, hogy "önmagunkat kéne feladnunk". Annyi kevés új, jó zene van, kár lenne egyből eldobni egy Neo-t. Én legalábbis esélyt adok nekik (meg kéne vennem/szereznem az albumot, mert még csak kétszer hallottam).
Na hali!
KuZo Creative Commons License 1999.08.03 0 0 645
A zene megítélése. mint az mindíg kiderül SZUBBIJJJEKTÍÍVVV!!!!
De azért ismét egy kis kritika a ShapePopularTrendNeo CD-ről amit kaptam.
Előre leszögezem ismét, hogy nem rosszindulatból teszem ezt. A CD-n egyetlen szám tetszik igazán ez pedig a Trend: Kétségek. A Populer énekesének hangja rendkívül taszító számomra, főleg ha hozzáképzelem a stílusát és a Pataki Attila féle "minden kézre szükségem van" stílust. A Trend másik számának címet is adtam: In Your Waiting For The Night Room :o))). Inkább az eredeti számokat hallgatom. Bocs! A Shape-ről már írtam kritikát ezért nem ismételném önmagam, mindössze annyit: az ének itt is rendkívül gyenge (de van remény) és a zenén is van mit csiszolni, de látom ez utóbbit már elkezdték.
Neo: Nekem sem jön be túlzottan. Úgy fogalmazhatnám, hogy technika lélek és szív nélkül. "Sika, kasza, léc". :o((
Na most mindenki jól megkapta :o))))

Vélemények???

MarK Creative Commons License 1999.08.03 0 0 644
Helló!
Hááát ez is egy vélemény volt, köszönjük ezt is. Azért lenne néhány eszrevételem, de csak finoman :-).
1.Elöször is a cd-ket ennél jobban már nem tudtam beharangozni, egyeseknek talán már így is az idegeire mentem. Ugyhogy nagyon is lehetett róla tudni... Egyébként persze, írj nyugodtan egy mail-t, megoldjuk.
2. A Gábor nem énekes, hanem a zenét írja (az énekest Ádámnak hívják), de ez csupán ténybeli tévedés.
3. Szerintem egy kicsit túlzás, amiket állítasz, de egyáltalán nincs harag, nem bántottál meg senkit, Te így gondolod és kész. Meg nem értem, de elfogadom.
4. Az előadásmód jobban ki fog forrni, majd akkor, ha nagyobb koncertrutinjuk lesz, egyenlőre ez volt kb. a 8.-9. fellépésük. Talán több gyors szám valóban kéne, de a meglévőkből számomra semmilyen lendület nem hiányzik, más kérdés, hogy a lassú számok nem feltétlenül koncertre valók. Az érzelemdús hangultatot pedig kár, hogy nem érzed. Sajnálom.
5. Mégegyszer mondom, természetesen tiszteletben tartom a véleményed, csak én nem így látom a dolgokat. Nem arról van szó, hogy ne kritizáljuk a Shape-et, mert igenis sokminden van, amin javítani lehet. Már korábban leírtam, hogy a saját szintjén és a lehetőségeikhez képest kell kezelni a dolgokat. Szerintem a többi hasonló zenekarhoz KÉPEST igenis kiemelkedő a Shape, van alap, amiből még sokminden lehet... Ez az én véleményem. Mindenesetre már kismilliószor említettem, hogy "ízlések és pofonok", unalmas is lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Azért kiváncsi lennék a többi, a klubban már fellépő csapatról alkotott véleményedre, ha egyáltalán láttál mást játszani (ja nem, bocs, most írtad, hogy még csak másodjára voltál).
6. A Voyage-t pedig inkább hagyjuk... Zeneileg 1-2 szám talán még elmegy, de össze sem hasonlítható a Shape-pel. Ahogy Te is írtad: "érezni kell a különbséget". :-) Én azért elismerem a Voyage néhány figyekemre méltó ötletét (hegedű, stb.), de amíg Ádám hangján lehetne javítani némi képzéssel, tanár segítségével, addig a Voyage énekesén ez sem segítene. Az pedig, hogy megjelent cd-n az anyaguk, semmit sem jelent (bár örülök neki, mert még mindig inkább egy Voyage-t hallgatok semmint egy V.I.P.-t, vagy micsodát).
7. Én azért is mondom Ádám hangjára, hogy jó, mert a cd-n szerintem tényleg jól énekel. Nyílván a stúdióban könnyebb volt, de csupán egy minimális viszhanggal van kisegítve a hangja. A koncerteken majd egyre jobb lesz. Nem várhatjuk el, mint pl. egy Ákostól, hogy majdnem egy az egyben produkálja a "stúdióhangját" live-ban is. Ehhez Ákosnak is kellett néhány év (ezt csak amiatt mondom, mert volt aki - nem modom a nevét, majd ő elmondja, ha akarja - szerint énekest kéne cserélnie(!) a Shape-nek).
Na, szóval tényleg köszi neked is a véleményt, bizonyos dolgokat különbözően látunk (hallunk :-)), de remélem, hogy majd pozitívabban változik a véleményed a cd-t hallgatva.
Jajaj, hosszú voltam megint, bocsánatért esedezem...
Üdv.
:-)
winnie101 Creative Commons License 1999.08.03 0 0 643
Hello Mindenkinek!

Én is örülök, hogy találkozhattam veletek, sajnos Mark CD-iről lecsúsztam, de talán majd
legközelebb. Vagy írok e-mailt Neked, ha úgy megoldható a dolog. Kár, hogy előre nem lehetett
róla tudni..
Én most voltam még csak másodjára a klubban (Szegedről szintén); nagyon jó érzés volt ennyi
embert együtt látni ismét!
Nagyon vártuk a Shape-et, de meg kell mondjam, nekem óriási csalódás volt:-((
Örülök, hogy végre láthattam őket (és kiváncsi vagyok a CD-n levő anyagra is!), de
összességében szerintem gyenge és erőtlen alakítás volt. Nincs semmi kiemelkedően jó benne,
nem magaslik ki semmivel sem mások közül. Valahogy több lendület kellene a zenében is és az
előadásmódban is! Ennek ellenére még lehetne melankólikus, érzelemdús, stb....(lsd: F.O.
System; kizárólag példaként!)
Tetszett a kivetítő és a Gyengéden is (kimagaslóan a többi közül), meg Gábor hangja is, csak
szerintem még van mit fejleszteni rajta. Legalábbis kellene. A dob szerintem is erős volt, nem
érvényesült a két(!) szinti.
Nem értek egyet azokkal, akik szerint "nagyon jó volt a koncert", mert nem volt nagyon jó, sőt.
Én tényleg nagyon vártam őket, de csak álltam ott letaglózva:-((
Én sem tartom jó ötletnek az összehasonlításokat, de önkéntelenül is eszembe jutott egy másik
együttes (Voyage), akik még ugyancsak fiatalok, (és szintén ehhez a vonalhoz tartoznak), de talán
több tapasztalattal rendelkeznek (1 lemezzel), és ott vannak új zenei motívumok, amik igazán
értékesek.... Ezt igazán nem lehet megfogalmazni, egyszerűen érezni kell a különbséget.
Ugyanúgy mint azt is, hogy a Shape-ből nagyon sokminden hiányzik még.
Hangsúlyoznám, hogy ezzel most nem szeretnék megbántani senkit sem, ez a - az igazságot
megvallva - csalódott véleményem.
Összességében a buli nagyon-nagyon jó volt!!
Bocs, ha egy kicsit hosszúra sikerült, őszintén remélem nem bántottam meg senkit! És várom a
véleményeteket!

Useless Creative Commons License 1999.08.03 0 0 642
Kedves VV!

Köszi a felvilágosítást! Én teljesen laikus vagyok ami az új stílusirányokat illeti. De a lényeg számomra az, hogy ugyannyira nem tetszik a NEO, mint ahogy nem tetszik a tecno. Nekem ünneprontó lesz a NEO fellépése.

MarK Creative Commons License 1999.08.03 0 0 641
Üdv!
Amennyiben van, akinek megfelel ez a valóban extrém 14 órai időpont csütörtökön, akkor egy újabb mini tali lehetne a Banán színpadnál. Elképzelhető, hogy KuZo cd-i már meglennének és pl. Uselessnek is oda tudnám adni az áhított Shape-Trend-Popular lemezt. Crisről nem is beszélve.
Azt se felejtsük el, hogy aznap még számos, megfigyelésre érdemes zenekar játszik a Szigeten: Warpigs, New Model Army (mindig csak azt hallom - DM-os körökben is -, hogy milyen O.K. banda, de még egy számot sem ismerek tőlük! Asszem még itt, e topicban is ajánlották nekem egy időben), na és természetesen az est fő produkciója, a Paradise Lost (állítólag már kijött az új lemez (Host), rajta olyan további Top számokkal, mint amilyen a So much is lost beharangozó maxi). Ők most aktuális (DM stílusú!) kedvenceim. Örömöm akkor lenne teljes, ha a Perfect Name (örök szerelem) és a Neo (kiváncsi vagyok rájuk) is csütörtökön lépne fel, de ne legyek telhetetlen, így is nagy mázlim van a csütörtöki műsorral :-).
Kezeket fel, aki jön. Pontosabban, mi ott leszünk, aztán aki jön, jön, aki nem, nem.
KuZo: Köszi a mail-t.
Strange: Némely észrevételre, amit írtál, én is felfigyeltem, de nem voltam biztos a dolgokban. Szerintem majd főleg Morpetnek lesz bővebb hozzáfűznivalója, tekintettel arra, hogy ő készítette a honlapot. Meddig jutottál a topicban? Kiváncsi lennék a véleményedre egy-egy korábban felmerült témával kapcsolatban.
Végül, de nem utolsósorban hagy fejezzem ki örömömet afelett, hogy depeche babee-t ismét köreinkben üdvözölhetjük (de tényleg :-))))).
:-)))))))
VV Creative Commons License 1999.08.02 0 0 640
disp: hehe... és az nekem mé` rossz?
egészségedre!
nekem van honlapom és időtlen idők óta hotel ultrának hívják!
disp Creative Commons License 1999.08.02 0 0 639
VV van egy számodra rossz hirem ....voltam olyan pofátlan és lefoglaltam a www.tar.hu/depechemode nevet...ja és a www.tar.hu/shape helyet is ami már üzemel is.

A koncertről későb irok mert szabin vagyok és nincs időm semmire :))))(komolyan talán holnapra írok egy csípősebb kritikát )

VV Creative Commons License 1999.08.02 0 0 638
ShapeGábor: pénteken találkoztunk, nem emléxel? budapesti vagyok és megköszönném a CD-ket.
Useless: kis fogalomzavarod van, ezen szeretnék segíteni.a NEO nem techno zene. semmi közük hozzá. big beat, electro ( mint a Kraftwerk ) és kevés drum&bass elemből áll, nameg itt-ott nagyon pici techno beütésük van. a techno és house alap üteme a 4/4 általában. a NEO nagyon kevés esetben használja ezt az ütemet, akkor is rövid ideig. inkább a bigbeat jellemző rájuk, bár elég eklektikus zenéjük van.és ez az ütem eléggé tört. tény, hogy modern, de azért rengeteg helyen érezni rajtuk, hogy a DM-ből indultak. hidd el. a hidrogénfejű műanyag hülyegyerekek nem hallgatják, mert túl intelligens nekik. szóval attól ne félj, hogy a dizsiből jönnek miatta oda, mert diszkóban nem játsszák ezt a zenét. nem oda való és nálunk sajnos ezt nevezik undergroundnak,amit ők csinálnak.( ezért nem való oda ) inkább ide való a DMFC-be! ne feledd, hogy ők is valahonnan innen indultak és a saját karrierjük mellett jót tettek annak, hogy a DM és az általuk képviselt vonal népszerű maradjon.
én személy szerint szeretem a zenéjüket és azért is nagyon szimpatikusak, mert nem tagadják meg a mi jó öreg kedvenceinket. szóval engem érdekel.
és nem igazán lélektelen, csak nem arról szól, mint a DM esetében megszokhattál... viszont szíved joga, hogy ne szeresd. ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!