Keresés

Részletes keresés

morpet Creative Commons License 1999.12.10 0 0 1821
Martin-Alan: nekem van Shake The Disease és Here Is The House demóm. Ezek jól hallhatóan nem stúdióban készültek, analóg szintivel, és Martin énekli őket. Ez alapján feltételezem, hogy ezeket a számokat egyedül készítette el, és ezekből csinálta meg Alan és a Depeche Mode a végleges számot. És a lényeg: ezekben a számokban már valamennyi szintiszólam szerepel, helyenként még a hangszín is hasonló! Konklúzió: a zene alapja Martintól származik, az igényes megvalósítás, samplerezés Alanhez. SZVSZ.

Borbély munkásságáról én nem tudok nyilatkozni.

Disp: köszi, de ha tudsz, írhatnál pár sort, hogy melyik mixet ki követte el, melyik jelent meg hivatalosan stb...

Mark: valahogy én is úgy gondolom, nem teljesen jó, ha a zenekaron belül az említett 3 szerep erősen elkülönül.

Újabb kérdés merült fel bennem, az And Then említése alapján. Írjátok meg, hogy albumonként melyik az a szám, amelyet a DM kiadott volna, ha a valóban kiadott lemezek után még egy lemezből kislemezt készítettek volna az albumról. Vagyis például ha a Violator esetében a 4 kislemez kiadása után még egy kislemez jött volna, talán a Halo lett volna.
Ez csak játék! Azért próbáljátok magatokat a DM helyébe képzelni, és ne azt írjátok, hogy ti mit láttatok volna szívesen kislemezen. Persze néhány esetben a kiadott kislemezek B-oldalas száma/mixe sejteti, hogy melyik számból NEM lehetett volna külön kislemez később már. (Ja, nem kell full listával válaszolni az összes albummal.)

Recoil Creative Commons License 1999.12.10 0 0 1820
VV nagyon jólesett amit irtál Alanröl!
Nagyon tudom értékelni.....föleg azután hogy vannak a PECSA_ban olyan emberkék akik jót röhögtek rajtam amikor Alan kilépett....

Egy DM-es aki nagy Alan rajongo egyben.
Recoil Creative Commons License 1999.12.10 0 0 1819
Nos akkor most nagyon topic leszek :)))
Kinek mi a véleménye a Borbély Lajos "munkásságárol" ?
Személyszerint ugy gondolom már nem tud megujulni a gyerek
disp_ Creative Commons License 1999.12.10 0 0 1818
Urak és hölgyek!
Az aron.oszk.hu-ra felnyomtam 100 meganyi DM anyagot az incoming/Depeche_Mode könyvtárba.
Lehet Hálálkodni :)
MarK Creative Commons License 1999.12.10 0 0 1817
W: kiváncsívá tettél... Ezek szerint készen vagy az anyaggal?
Egyébként szerintem az Only már önmagában is egy eléggé "modern" szám. Az egyik kedvencem :-).
Disp: viszem holnap a cd-ket.
KuZo: a hétvégén elkészül a Host. Jövőhéten írok.
:-)
Artifex: mikor hívsz?
Előzmény: VV (1815)
Strange Creative Commons License 1999.12.10 0 0 1816
Szega: Üdv kortársam! A Fancy nem ciki. A SOFAD azonban nekem még belesimul a DM korszakba. Nál az ULTRA jelent 'törést', de azért nem akkorát - kicsit rittkábban hallgatom, mint a többit.

Teresa: a Tangerin Dream-et ajánlom. (Másoknak is!) A Kraftwerkkel összehasonlítani kicsit erős. Olyan, mint a Kraftwerket a DM-hez hasonlítani. Inkább a J.M. Jarre, Tomita Kytaro-vonalhoz igazítanám, bár ez sem fedi a valóságot. A Tangerin Dream többnyire szőnyegszerű, atmoszférikus, levegős szinti-ópuszokat kerált. Hallgatós zene, gyakran 15-20 percig elhúzódó tételekkel.

Fabe: A Strangelove kicsit fáj, de ez személyes élmény. Amúgy jó izlése van alannak. Főleg az And then, a Halo és az In your room tekintetében. De még sorolhatnám. Korrekt faszi ez az Alan, hogy nem nyilatkozik az Ultráról. Nem tudom miért, de szimpatikusak nekem ezek a 'kiugrott arcok'...

Mindenki: lehet, hogy kicsit visszahúzódom (egy-két hét), mert újabb nagy fordulópont előtt áll az életem (nem az Y2K) és most nagyonn arra vagyok ráhangolódva. De azért folyamatosan figyelemmel kísérem az eseményeket

VV Creative Commons License 1999.12.10 0 0 1815
hali mindenki! végre megint tudok írni is, nem csak gyorsan átfutni a topicot. :-)
úgy gondolom, hogy igaza van Márknak, mert a DM hangzása Martin és Alan volt együtt. viszont Martin és Dave a pótolhatatlan, mert ők a DM arca, velük azonosítják.
De szerintem Alan több volt annál, hogy Martin zenéit pofozta volna helyre...
Az Unsound methodsból és az Ultárból tényleg össze lehetne rakni egy merőben új, megváltozott DM-et.
Érdekes lenne, mert Alan sok modernebb stílussal próbálkozott az Unsound methodson, mint a DM az ultrán.
nagyon veszélyes hangzás jönne elő, ha az Onlyt összekevernénk egy kis trip-hopos vagy törtebb hangzással, ami elég soxor jelen van az Unsoundon. :-)
hmmm... ki kéne próbálni. :-) Márk: ha meghallgatjátok a gyengéden második remixét, meg fogjátok érteni, amire most gondoltam. :-)
egyelőre ennyi.
Mortals: a levél még a héten tuti ott lesz!
MarK Creative Commons License 1999.12.10 0 0 1814
Fabe: "A DM zenéket majdnem mindig Alan szerezte. Tudom, Martin írta a szövegeket meg a dallamokat – de a „DM hangzást”(mini-moog basszus, a sok sample-ezés, stb.) Alan-nek köszönhetjük. Majd még írok a sok „studio vitákról”..."
Tudjátok, hogy általában Alan "párti" vagyok, de a zenéket, mint dalokat egyértelműen Martin szerezte szerintem. Ezek nélkül Alan stúdióbűvészkedései annyit érnek, mint a jelenlegi Recoil. Hú, ez így most nagyon pejoratívan hangzott, holott imádom pl. az Unsounds-ot is, de hát mégsem egy DM. Csak utalni akartam arra, hogy Alan és Mart együtt alkották a DM hangzást.
morpet: a Rush-t csak meg kell hallgatni. Ez a szám olyan különleges hangzással bír, melyben egyszerre van benne a múlt, a jelen, s a jövő. Úgy értem simán elfért volna a Black Celebration-on is + el tudnám képzelni egy új DM számnak is.
Shape-Trend-OM: ez érdekes "felfedezés", az OM-nál nem tudtam, hogy így működik. A jövőben a most már "hivatalosan" is 2 tagúra csökkent Shape esetében már nem így lesz, a szövegeket az énekes, ill. a zeneszerző fogja írni (erre már eddig is volt példa).
Egyébként ez a felállás szerintem nem szerencsés, amennyiben ezek a feladatok élesen szétválasztódnak és nincs egy viszonylagos csapatmunka. A zenével nagyon sokat kell "mojolni" és nem biztos, hogy jó, ha ezt egyetlen ember teszi.

morpet Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1813
Fabe: köszönjük a rengeteg információt, amit már sorozatosan megosztassz velünk! Ugye gyűjtöd ezeket a hozzászólásaidat? Pár hét alatt rengeteg dolog gyűlne össze...

A But Not Tonight-ot és a Strangelove-ot sajnálom, nyilván ezek tényleg túl populáris darabok, és én éppen ezért szeretem őket.
Az And Then, mint single érdekes gondolat, mert bár kíváló szám... (nem tudom befejezni a mondatot)
Fly On The Windscreen: már értem, mit keresett a SOFAD Tour-on. Amikor meghallottam az MTK-ban, kicsit csalódtam, mert nem szerettem akkoriban, ráadásul - nem ismerve a songlistet - a One Caresst, a Strangelove-ot, és más nagy számokat vártam.

Exotic Tour: az a DAT egy barátom barátjának a barátjának megvolt, állítólag csak 4 példány volt akkor belőle, fene se tudja, mindenesetre már jó ideje nyúzom a barátomat, hogy kérje kölcsön CD-n a barátjától, aki CD-re vette a barátjától. Tuti mondat volt ez.

Teresa: a Kraftwerk album nem kamu, nézz át a Kultúra rovat csalóka nevű Kraftwerk koncert Budapesten topicjára!

Mark: szegához intézett kérdésedhez annyit fűznék hozzá, hogy bár én szeretem a Songsot, sohasem értettem, miért tartják a Rush-t tipikus DM számnak.

Szega: ja üdv, reméljük, a topic rendszeres olvasója/hozzászólója leszel.

Közben azon gondolkozom, vajon vannak szép számmal inaktív olvasói a topicnak, vagy csak véletlen, hogy időnként 1-2 olyan név jelenik meg - és szól hozzá rögvest egy felvetett témához -, akik korábban nem vagy csak nagyon régen írtak ide.

Szigi: igen a Sun & The Rainfall volt a O. Mortals koncerten, és ma amikor épp ezt zongorázgattam, akkor vettem észre, hogy a versszakok akkordjai pontosan azok, mint a mortals koncert kapcsán általam említett Coming Around versszakai alatt. (Összhangzattan/zeneelmélet ismerői számára: mol hangnemben I., III., IV. es VI. fok. - ja, bocs, hogy ilyet írok.)

Ha már így belejöttem az írásba, még azon is rágódtam ma, hogy van egy hasonlóság a Shape, a Trend, és az O.M. között: a szövegíró, a zeneszerző és az énekes mindhárom bandánál külön-külön személy. Ezt a gondolatot most nem viszem tovább, de van véleményetek erről a módszerről?

Előzmény: Fabe (1812)
Fabe Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1812
szigi101: Alan-nek sok korai DM szám nem tetszik. Íme egy pár számcím, amit megemlített: Photograph Of You, But Not Tonight, Strangelove(!) - ezért se játszoták a SOFAD tour-on...The Meaning Of Love...és a saját számait kimondottan utálja.
Number 1 kedvenc száma(szerinte ez volt a DM csúcspontja): In Your Room.(LP verzió)Utána, ha jól olvastam, Walking In My Shoe, Halo, Clean,World In My Eyes, Never Let Me Down, Fly On The Windscreen, Stripped, Something To Do, Blasphemous Rumors, Shame, And Then(ez kis híján single lett...), Sun And The Rainfall, és Tora,Tora,Tora...
Amúgy A PSB nem ciki...(nekem meg van majdnem minden tőlük, és még meleg se vagyok...;-))
Ez mindenkinek: Megvan valakinek bootlegen az 1994-es Exotic Tour DAT soundboard felvétele? - A Rush/Intro/, I Want You Now, Question Of Time 1994-es live remixei - Alan mindig ezzel dicsekszik a Q&A-en, hogy neki megvan...Ezt a koncertet láttam élőben New Jersey-ben(USA), és szeretnék "nosztalgiázni"...

Előzmény: szigi101 (1794)
disp_ Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1811
Na akkor ide is belinkelem : KRAFTWERK EXPO2000 Halgassátok!!!
Előzmény: Teresa (1809)
Teresa Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1810
Bocs, offtopic voltam...
Teresa Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1809
Sziasztok!
Ma azt hallottam,hogy jövőre új Kraftwerk-anyag jelenik meg Expo 2000 címmel. Tudtok erről valamit, vagy kamu?
Ugyanaz a srác, akitől ezt a hírt hallottam, szeretne hozzájutni a Tangerine Dream Rubycon című albumához (állítólag Kraftwerkhez hasonló zene). Tudna valaki segíteni ebben?
És végül: van egy eladó CD (szintén az övé):
Leaether Strip: The Rebirth Of Agony (1996).
Mortals-nak levél megy...
KuZo Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1808
OFF

Az F.O. System a maga idejében szerintem nagyon jó volt. De ehhez legalább korombélinek (1972) kell lenni. Akkoriban nem volt túl sok ilyen zenekar kis hazánkban. Egyébként néha én is tudok kacagni a szövegeken és a tipikus kliséken.
MarK: A Hold tényleg jó szám, éppen azt hallgatom! :o)

ON

MarK Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1807
Üdv szega!
Mindig meg akartam kérdezni a hozzád hasonló rajongóktól (?-1990), vajon hogyan értékeltek egy Higher Love-ot, Rush-t(SOFAD), vagy egy It's no good-ot, Home-ot(Ultra), amik azért elég tipikus DM számnak tekinthetőek a "stílusváltástól" függettlenül is... :-)
Nos?
Előzmény: szega (1806)
szega Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1806
Hú, azért Fancy-rajongó nem vagyok, de időnként jólesik hallgatni. Sok zenével vagyok így (pl. Pet Shop Boys, Boytronic, Alphaville, stb.). Magyarán a 80-as évek (plusz 90-es évek eleje) dallamos zenéi. A Modern Talking már "túl" dallamos, de a Bad Boys Blue egyáltalán nem rossz. Elég sok dalt hallottál már tőlük? Vannak köztük jók. A DM persze überelte őket, amíg nem váltottak stílust.
Na, most kissé offtopic voltam.
Előzmény: szigi101 (1804)
szigi101 Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1805
1800
szigi101 Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1804
Sega: érdekes, nem első vagy, akinek a Songs Of Faith And Devotion korszak (I Feel You) kissé túlzottan beütött.

Egyébként hogy lettél DM rajongóból Fancy rajongó?

A Fancy nem ciki, csak - lehet, hogy tévesen - én őket a Modern Talking-Bad Boys Blue vonulathoz számolom, és eme két együttest nagyon-nagyon nem szeret(t)em.

Előzmény: szega (1803)
szega Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1803
Ja, egyébként azért néztem be a topicba, mert anno Depeche-rajongó voltam. A Speak and Spell-től a Violator-ig. Azóta nekem meredek a zenéjük. Szó ami szó, a Nagy Őrület idején (A Question of Time) is kikattantam egy kissé, mert a B. Tóth állandóan azt nyomta...
De azért a régi DM a király!!! (Meg a régi OMD, Talk Talk, Adam and the Ants, stb.)
szigi101 Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1802
Még valami!!!

Talán néhányan tudjátok, hogy nagyon szivesen olvasok (és írok) albumjellemzéseket. Viszont van egy kedvenc együttesem (bizonyos The Cure), akiknek még soha nem láttam sehol albumjellemzéseit!!! Tudtok segíteni esetleg ebben? (akinek sok ideje van, az 1-1 mondatban le is írhatja nekem az albumokról alkotott véleményeit...)

Köszi!!!

szega Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1801
Elárulom, pont ezt a Fancy CD-t (Golden Stars) rendeltem meg nemrég interneten.... Nekem ezek a dalok nosztalgikusak, gimnazista voltam. Egyébként szerintem nem rosszak. Kissé egyszerűek, de kellemesek. Úgyhogy én is nyugodtan elsüllyedhetek szégyenemben...
Előzmény: szigi101 (1800)
szigi101 Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1800
Megaciki...

Szega: Köszi az infót, eszerint ezeket hallgatom én agyon... Gagyi, Modern Talking szintű discozenét...

Most el vagyok süllyedve szégyenemben...

Előzmény: szega (1799)
szega Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1799
Hold Me In Your Arms Again (Bolero), Flames Of Love, Let Me Be Your Bodyguard

Ezek Fancy-számok!

Előzmény: szigi101 (1794)
szigi101 Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1798
MarK: Nagyon szépen köszönöm...
MarK Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1797
szigi: még ma felteszem az extra.hu/szmark-ra, de inkább ftp-vel szedd le, küldöm az egon-ra a paramétereket...
Mindig fennt van 1-2 dolog...
:-)
szigi101 Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1796
Még valami: megvan valakinek mp3-ban vagy CD-n a Chrismas Island? Nagyon megköszönném, mert elég sürgősen kellene.
Bianco Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1795
Az F.O. System az első magyar darkzenekar. Ennek megfelelően hallgassátok.
szigi101 Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1794
üdv

Szóval volt a Sun&Rainfall a Mortals koncerten... :-))))))))))))
Ez még azt is feledteti, hogy az It´s No Good is volt... :-)

Fabe: Nagyon-nagyon szépen köszönöm a dallistát!!! Nem tudsz valamit esetleg mondani az anyagról? Merre haladt Alan, vagy hasonló? Vagy Te nem hallottad?

Moby: Én is bírtam őket, de csak egy nagylemezük van meg, Everything Is Wrong címmel 1995-ből (ez viszont eredeti).

Alan-Martin viták: Ezek nagyon érdekelnének, előre is köszi! Eszerint az It´s Called A Heart szövegét és dallamát Martin szerezte, de Alan samplerezte tele? És mégsem tetszik neki?

Perfect Name: Én csak az utolsó albumát ismerem, erről nekem inkább a The Cure ugrik be (különösen a Lullaby-ra emlékeztető Táncolj még!). Régebben nem tudom, milyen zenét játszottak, de gondolom nem túl vidámat, ha a Mission előzenekara voltak.

F.O.System: Nekem nem tetszik, valahogy a szövegvilág a Le Prelude-re emlékeztet, ami nem dícséret.

Pet Shop Boys: Megaciki, nekem megvan az album mp3-ban (mármint a Nightlife), de még nem hallgattam bele, valahogy a New York City Boy egy kicsit elvette a kedvemet tőlük, de most hazamegyek, és meghallgatom.

Ja, egy kérdés: vannak ilyen PSB számok, hogy: Hold Me In Your Arms Again, Flames Of Love, Let Me Be Your Bodyguard? És ha igen, melyik albumon szerepelnek?

kösz előre is.

MarK Creative Commons License 1999.12.09 0 0 1793
morpet: az az igazság, hogy a feldolgozások tekintetében nálam nincs egyértelmű recept, hogy milyen szisztéma követése esetén OK a szám. Úgy értem hasonlítson inkább az eredetire, v. legyen inkább teljesen más. Általában azért minél jobban hasonlít, annál jobban tetszik (pl. OM esetében ez volt a fő jellemző), de ennek ellenére nagyon "odavagyok" pl. a Rammstein féle Stripped-ért is, amire nem mondható, hogy tipikus DM feelingű lenne... :-)
PSB: tegnap meghallgattam az egész Nightlife-ot, jelentem valóban nemcsak a két klipszám jó (a Vampires tényleg OK :-)), bár van rajta 1-2 "szemét" dal is.
artifex: hááát most éppen a Shape is ott tart, hogy a "kis szarával" zaklatja a nagyokat... :-))) Alan-re ugyan gondolni sem mertünk, de ha itt van ez a lehetőség, miért ne?
Disp: Thanx az mp3-akért!!!
:-)
artifex Creative Commons License 1999.12.08 0 0 1792
perfect name. a szigeten voltunk koncerten, akkor hallottam eloben eloszor. hat, nem tudom. nekem mindig a sisters ugrott be. az akkordok, az enekes beallasa, meg valahogy az egesz. van ket lp-nyi mp3 toluk, azokat hallgattam. jo, korrekt egyuttes. de nalam ha barmi eroteljes es nyilvanvalo atcsengest hallok, akkor mar azert annyira nem ertekelem azt az egyuttest. es talan pont a feszessege, kemenysege miatt tetszik jobban a sisters? ki tudja.

pet shop boys. egyet tudok veled erteni nagyreszt. az elso lemezuk utan eleg tre zenet kezdtek el jatszani (nekem mar tul popularis volt). ebbol az idoszakbol a jobb szamok rajta voltak a discography-n, utana mar csak a can you forgive her? volt emlitesre melto, es ez a lemez ismet allat. a sivatagi szello erzete a lemezen tobb szamnal is tapasztalhato. a ket "kedvenc" rola a closer to heaven es az in denial. a masodik erdekessege hogy kylie minogue-gal enekel duettet a psb (kylie-val en is lenyomnek egy duettet...).

a 300 cd-nyi anyagon nem csodalkozom. en is volt amikor belecsoppentem a magyar "nagyok" eletebe, es itt is ugyanaz van. minden kezdo a kis szaraval (oke, azert van jo is) basztatja a "nagy" sztart. ilyenkor tudom sajnalni a sztarokat. annyi szemetet kenytelenek meghallgatni, hogy az na. es ha ez itt kis orszagunkban igy van, akkor elkepzelem alan-nek mit kell vegighallgatnia. de szerintem is meg kell lepni a dolgot. baj nem lehet belole, es talan alan is jobban kepben lesz az itteni helyzetben.

udv mindenkinek

Előzmény: MarK (1784)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!