Keresés

Részletes keresés

mortals Creative Commons License 1999.11.09 0 0 1533
Sziasztok!
Bianco. A pre-Speak-os számok MP3 címét ad meg majd plíz.
Mark. Ha megoldható én is kérnék egy példányt az új Shape-ből valamikor. Mi lesz nov.17-én???
Tulajdonképpen a listáddal, amit a legjobb számokról írtál, meg vagyok elégedve. Bár nem vagyok nagyon kiművelve "világzenéből", de pl. még ide tudom venni az ABBA-t, mint együttest, akik a legnagyobbat alkották a pop-műfajban, és szinte minden számuk világsiker lett, ill. talán egy két nagy klasszikust is, pl. Beethoven: Toccata-ját (ez frenetikus zene!). Best-et nem tudnék leírni, mert nem tudnék választani sem!
Érdekes a kérdésed, Morpet. Már úgyis meg akartam kérdezni, hogy (így az évezred vége felé) nem szervez valaki egy utolsó 90-es évekbeli DM party-t??? Vagy szilveszteri DM őrületet? Én (plusz a csapat) vevő lennék rá!
Sajnos én az általatok emlegetett 80-as évekbeli szinti-pop csapatokat még hírből sem ismerem... :-(
artifex Creative Commons License 1999.11.09 0 0 1532
az ftp cim:
ftp://ftp.commline.com/pub/Lists/bong/incoming/

a moscow tv egyuttesrol hallottam, a man without hats egyuttestol meg ket szamot hallottam (safety dance, meg egy masik valami pop sztarokrol szolo szam). mindeketto allat csak nem tudtam bovebb anyaghoz hozzajutni toluk. gondolom cd-n nincsenek. olvastam roluk hogy nem voltak az ujsagirok kedvencei, es ezert nem jutottak arra a szintre amit megerdemeltek volna. aki gyujti az mp3-akat azoknak tudom ajanlani az ftp://ftp.vostok.net/pub/mp3 cimet. itt talalhato egy rakas zene. ami a lenyeges hogy a zenek azokbol az idokbol vannak, amikor a zene meg zenenek minosult, nem ipari termeknek. a fo problema a site-tal hogy 3KB/s-re leszedtek a max savszelesseget.

udv mindenkinek

VV Creative Commons License 1999.11.09 0 0 1531
hihi, nem olvasod a topicot? =:)-
magánkiadásban jelenik meg. szóval, ha érdekel, te is rohamozd meg a Márkot, vagy a Gábort, mint ahogy tették már többen, hadd füstöljön a CD író! :-)))))))))))))))))
Előzmény: Useless (1529)
VV Creative Commons License 1999.11.09 0 0 1530
kis kekec, csak neked, MarK =:)-
a Perfect day tényleg nagyon király Duran Duran előadásban is, de nem ők írták eredetileg.
nekem egyébként a White line is nagyon teccik, bár nem az a legjobb tőlük. talán a Wild boys, esetleg a View to a kill. ( ha jól tudom a szám címét )
Előzmény: MarK (1520)
Useless Creative Commons License 1999.11.09 0 0 1529
Strange! Köszönöm a Boytronic információkat! A YOU egy fantasztikus szám, szerintem nincs az a DM-es, akinek ne tetszene.

MarK! Melyik kiadónál jelenik meg a Shape-lemez?

Előzmény: Strange (1528)
Strange Creative Commons License 1999.11.09 0 0 1528
morpet - kösz, hogy hiányolsz. Teljesen bevagyok havazva, már azt sem tudom hol veszek levegőt. (Szerintem már ott sem!)

Nem szálltam ki, az elmaradt BONG-ért bocs! Természetesen folytatni fogom, ne kérdezzétek mikor!

Néhány adalék a Boytronic témához (ha ismételnék bocs!). A zenekar nem összekeverendő a Byotronic-cal. A Boytronic sajnos már túl van azon, hogy ígértes legyen. Egy német(???) - mindenesetre Berlinben és Hamburgban készítettek, lemezt, de angol nyelven, Nyugat-Berlini volt a címük is - szintipop-trió. Két albumuk jelent meg a 80-as évek első felében. Címüket sajnos nem tudom! Az elsőt még csak nem is láttam, csak kazettán hallgattam. A másodikat már bakeliten is. Remek szintipo csapat volt, nem tudom miért nem futottak be. A legnagyobb slágerük a You, az első lemezről. A második
lemezen - talán ez a 'The Heart and The Machine' -. volt egy másik 'nagy' sláger a Hold On. A kislemezváltozata meg van spékelve egy kis dögös gitárral (csak bakeliten, nekem megvan! - ez volt a felvágás). Régebben e PeCsában probálkozott vele a Novák Józsi is , de nemigen jött be a közönségnek. Valamikor a 80-as évek végén, vagy a 90-esek elején megjelent egy harmadik album, amit még ma is be lehet szerezni CD-n. Ez már egy kicsit diszkós, amolyan Pet Shop Boys effektus, csak ezzel sem lettek sztárok. (A PSB első lemeze szerintem zseniális, kár, hogy más irányban fejlődtek tovább)Talán ez volt s 'Love For Sale', Azt hiszem erről másolták ki a 'Blue Velvetet' (???. Azután megjelent egy DJ-remix válogatás 'BoyzClub remixes' címmel, az eredetiekhez képest mindenképpen felejthető. Azóta semmi. Tudomásom szerint, bár a 90-es évek közepén egy kicsit elvesztettem a fonalat.
A Boytronicról jut eszembe, ismri valaki a Moscow TV (1 vagy 2 lp) és a kanadai Man Without Hats(3 lp) nevű zseniális szintipop bandákat, ugyancsak a 80-as évekből?

VV Creative Commons License 1999.11.09 0 0 1527
na mi van? sehol senki?
disp Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1526
Melyik is ez az ftp site?
Előzmény: artifex (1525)
artifex Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1525
ha valaki nem nezegette, az altalam emlitett ftp-n "letrejott" egy uj konyvtar. a tartalma:

The files marked 01 - 20 was recorded live in Gothenburg, Sweden 09/13/98. They are encoded at a bitrate of 128kbps/44.1Mhz stereo.

udv mindenkinek

morpet Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1524
PSB: kazettán van csak Can You Forgive Her-em, de CD-rol atveve van meg a swing version is (a 3. v. a 4. Very-s kislemezrol), azt nagyon birom. Bar megvallom, 1993-ban Can You Forgive Her-t es Go West-et hallgattam ezerrel, meg a The Theatert. Talan a Very az utolso "regi" PSB, es azt hiszem, a PSB-nél elég egyértelmu a régi és új kérdése, de ebbe itt nem mennék bele.

Tudja valaki, hogy miért nem volt HDMFC okt.1 és nov. 26 között? Insight, deMO, engem ez érdekelne, és az is, hogy a nov. 26. lesz-e az utolsu ebben az évezredben (oké, szerintem is csak 1 évvel késobb lesz ezredforduló, de ha már annyi emebr beleélte magát a világon abba, hogy most lesz, én nem fogom elrontani az örömüket...), vagy még decemberben lesz egy fergeteges Pecsa-parti?

Strange merre vagy? Már kiestél az elso 50 hozzászólásból!

MarK Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1523
Lesz.
Az Intro videoklipje tuti, de lehet, hogy még más is...
:-)
Előzmény: disp_ (1522)
disp_ Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1522
Friss Shape cd nekem is plííííz!
Ps : Lesz rajta multimédia is? ;)
Előzmény: MarK (1520)
VV Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1521
MarK: ok, majd megdumáljuk. természetesen a Shape album egy példánya még frissen, ropogósan jöhet! :-)
érdekes kérdés a legjobb dalok listája, hamarosan jövök egy válasszal.
Előzmény: MarK (1520)
MarK Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1520
OFF
zwozi,W: rendben, vmikor péntek-szombat felé találkozhatunk. Kiváncsiak vagyunk... :-)
Az első Shape album (szerzői kiadás) most már hamarosan kész, az utolsó simítások a hétvégén megtörténtek. Két számban női vokál is lesz, ezen ment a szenvedés, de a végeredmény nagyon OK lett (volt olyan rész, ami kb. 30-40-szer is el kellett próbálni, mire a Gábor rábólintott). Disp régebben említette, hogy bátrabban kísérletezhetnének a gitárral. Nos az egyik szám (Mint a fény) az ilyen írányú törekvéseknek köszönhetően hangulatilag teljesen megváltozott (nekem a Twin Peaks hangulata ugrik be - ha már szóba került), kiváncsi vagyok, hogy nektek majd mennyire jön be... :-))) A héten már csak az albumborítónak kell elkészülnie.
ON
PSB: a Rent nekem is az egyik kedvencem tőlük.
Rush: igen, szerintem is kb. arról lehet szó, amiről artifex írt.
A minap, amikor éppen a Yesterday-t hallgattam Martin előadásában, arra gondoltam, hogy Úristen, mekkora szám ez, akkár Mart is írhatta volna. Ez is egy olyan kiemelkedő dal, amiről az ember azonnal tudja, hogy ki szerezte, vagy legalábbis hallott már róla. Elkezdtem magamban összegyűjteni az ilyen számokat, aztán eszembe jutott, hogy kiváncsi lennék a Ti véleményeitekre is. Ha nem túl off, leírhatnátok, hogy melyik 10 dalt tartjátok a valaha írt legjobb dalnak. Bár itt tul.képpen nemcsak a legjobbakról van szó, hanem a széles körben legismertebbekről is (pl. a DM-tól nem az általam best-nek tartott számot írtam, hanem amit szinte mindenki ismer). Talán érdekes lehet egy-egy hozzászóló listája, különösen DM szemüvegen keresztül...
Íme az enyém, de nem sorrendben (asszem itt már nem nagyon lehet sorrendet felállítani). Kicsit csaltam, volt, ahova kettő számot kellett írnom:
1. DM: Enjoy The Silence
2. Beatles: Yesterday, Let it be
3. J. Lennon: Imagine
4. Queen: We are the Champions, The Show Must Go On
5. U2: One, Sunday Bloody Sunday
6. Inxs: Never Tears Uppart
7. Pink Floyd: The Wall (ez nem számcím, de nem lehet egy dalt sem kiemelni, az egészet kell nézni a filmmel együtt)
8. Wham: Last Chrismas
9. Duran Duran: Perfect Day, Come Undome
10.Ennio Morricone: A Volt egyszer egy vadnyugat filmzenéje

Az egyik legismertebb bandát, a Rolling Stones-t szándékosan hagytam ki, soha sem értettem, mitől lettek olyan nagyok. A DD: Come Undome pedig lehet, hogy nem annyira ismert, de az egyik legkíválóbb dal, amit hallottam.

VV Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1519
MarK: az én verzióm még csak 10-15 %-nál jár. nagyon gáz, de megint a hangok azok, amikkel nagyon húzom az időt ( Zwozi tudna mesélni ezekről: vagy nem találom ami kell, vagy nem jó, ami van, vagy csinálni akarok másik hasonlót, de nehezen akar összejönni. )
VV Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1518
a Twin Peaks és a Rent, meg a Being boring is nagyon király! :-) most nálam is előnyt élvez megint a Twin peaks ( tök jó, hogy megint ismétlik. :-) )
Can you forgive her megvan CD-n ( az album ) és asszem van még egy valamilyen remix. de nem tudom pontosan, mert a PSB-t öcsém gyűjti.
mp3 megoldható
Előzmény: artifex (1515)
disp_ Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1517
A PSB kazin megvan de ha nagyon kell esetleg tudok cd-t is szerezni.
Előzmény: artifex (1515)
artifex Creative Commons License 1999.11.08 0 0 1516
rush. az en szereny angoltudasommal arra tippelek hogy egy mosolyszunetrol es azt koveto bekulesi kiserletrol szol. bovebben is tudnek talan irni rola, de ha az alapja hulyeseg akkor minek tetezzem?

udv mindenkinek

Előzmény: szigi101 (1513)
artifex Creative Commons License 1999.11.07 0 0 1515
1-2 szam ismetleserol jutott eszembe. sokszor hasonlo helyzetben vagyok. nalam a ket "repeat-kiraly": a twin peaks filmzene (ezt egesz eletemben el tudnam hallgatni) es a pet shop boys rent-being boring [discography-rol] paros. volt amikor egy napig csak a ket psb szam ment. es amikor rossz kedvem van szomoru szamot hallgatok, amitol jobb kedvem lesz. tudom hulyeseg, dehat ez van.

ismet offtopic leszek. ha valaki a psb-tol birtokolja a can you forgive her barmely verziojat akar audio cd akar mp3 formatumban az dobjon meg egy mail-lel. koszi.

udv mindenkinek

Előzmény: VV (1503)
zwozi Creative Commons License 1999.11.07 0 0 1514
Sziasztok!
Mark:nos,ugy néz ki 95%-ban elkészült "gyengéden" a remix... :)))
Már csak a szöveget kéne "kijavitani" ill.hát...kkhhhmm...tesztelni is kéne...
A VV-vel együtt egyeztetni kéne idöpontot,hogy találkozzunk...
és lehet hogy meg kéne próbálni majd a clubban ,hátha lejátszák...talán ezzel több siker lesz mint a MODE maxival...
ARTIFEX:ha még érdekel a Kraftwerk akkor szólj,hogy neki kezdjek az mp3-nak...
egyébként '72-es albumok,még az autobahn elötti.Nagyon kisérletezös ,furcsa számok...
Bocs,ha nagyon offtopic lettem volna...
hali!
szigi101 Creative Commons License 1999.11.07 0 0 1513
üdv

De jó nekem, a The Love Thieves-t hallgatom...

Még mindig a téma-düh-dalok témakörben: tehát ha vígaszra van szükségem, akkor szinte mindig a Black Celebration-höz vagy a Here Is The House-hoz nyúlok. ("Consolation - I want so much - Want to feel your touch - Tonight").

Ha meg vagyok hatódva valamely pozitív dolog miatt, akkor Populär forever.

Ha dühös vagyok, akkor BB: Nem érdekel, Provokatőr, Recoil: Stalker ("You are nothing without me"), Sisters Of Mercy: Temple Of Love

Ha nyugalomra van szükségem, akkor In Your Room maxi, Ultra.

Ha party, akkor pl. Strangelove, Personal Jesus maxik és Music For The Masses album, és pár Cure (különösen a maxik, különösen 92-ből és 96-ból).

Esős napokon A Broken Frame ezerrel!!!

Ha depi van, akkor The Cure: Seventeen Seconds, Faith, Pornography albumok, valamint Sisters Of Mercy (Black Planet album)

Volna egy kicsit furcsa körkérdésem! Készen vagyok a Songs Of Faith And Devotion albumkritikával (www.extra.hu/some_strange_sites), és nem tudom megmondani, hogy miről szól sokunk kedvence, a Rush!!!
Szerintetek tehát miről szól a Rush?

LoviGabi Creative Commons License 1999.11.06 0 0 1512
Szia all.

Useless: elvben van 4 albumom mp3-ban a Boytronic-tól (Blue Velvet /maxi/, BoyzClub remixes, Love For Sale, The Heart and The Machine).
Gyakorlatban még csak pár szám meghallgatásáig jutottam el... de azok ígéretesek; nekem legalábbis tetszenek. Amolyan lágy szintipopszerű music.
Ha esetleg érdekel (vagy téged vagy bárki mást), megpróbálhatom elérhetővé tenni őket valahol. De akkor inkább írj(atok) mailt, mert elég rapszódikusan olvasom ezt a topicot :/

LoviGabi

Előzmény: Useless (1506)
trend Creative Commons License 1999.11.05 0 0 1511
Hát erre gondoltam, amikor syiginek ayt válaszoltam, hogy a PeCsa bulihoy még a HM-nek is lesz egy-két szava.

Még nem beszéltük meg, hogy mi legyen a bulival. Így azért elég nehéz vállalni 100%-ra bármiféle fellépést. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok addig (It's a Question of Time).

Előzmény: MarK (1510)
MarK Creative Commons License 1999.11.05 0 0 1510
OFF
Trend: most hallottam a Gábortól, hogy mi lesz nov. 17.-én. B@sszus, a qrva anyjukat! Azért remélem, hogy a PeCsa buli nem marad el...
ON
Előzmény: trend (1508)
trend Creative Commons License 1999.11.05 0 0 1509
Useless!

Ha a Byotronicra gondolsz akkor az tudtommal egy errösen Robert Milles beutésű zenét játszó csapat. Ha mégsem rájuk gondolsz bocs.

Előzmény: Useless (1506)
trend Creative Commons License 1999.11.05 0 0 1508
DM dalszöveg élmények: egyszer egy lánytól kapott levélben a következő sorok szerepeltek:

Come here,
Kiss me,
Now

és még:
It's a question of lust
It's a question of trust
It's a question of not letting
What we've built up
Crumble to dust...
tovább nem folytatom. (a régi szép emlékek...)

MarK Creative Commons License 1999.11.05 0 0 1507
TLIC: The Landscape is changing
TSATR: The Sun and The Rainfall
:-)))
Bianco: nagyon köszi. Ha szoktál a HDMFC-be járni, akkor akár ott is találkozhatunk. Kérdezhetek arról, hogy miért hagytátok abba? Ha nem személyi okai voltak, akkor esetleg megoszthatnád velünk, talán tanulságos lehet a most (2-3 éve induló) induló, a topicban is emlegetett zenekarok számára.
Előzmény: Useless (1506)
Useless Creative Commons License 1999.11.05 0 0 1506
TTT: Tora! Tora! Tora!
TSATR:????
PAP: People Are People
BOAG: Barrel OF A Gun
WIME: World In My Eyes
THATH: To Have And To Hold
DIB: Dressed In Black
SOO: Stories Of Old
TLIC:????

Tud valaki mesélni nekem a Boytronic nevű együttesről?

Előzmény: mortals (1502)
trend Creative Commons License 1999.11.05 0 0 1505

,,Én úgy tudtam, hogy a Trend csupán zonogorvál adja elő az Enjoy-t, de tévedtem, mert minden "egyéb" benne volt, így felmerült a kérdés, hogy akkor már miért nem dolgozták fel "rendesen", úgy mint a Photographic-ot.''

a Photographic nem volt teljessen élő, az Enjoy igen. 3 ember 3 hangszer 3 hangszin.

1500!

Előzmény: MarK (1498)
Bianco Creative Commons License 1999.11.05 0 0 1504
Üdv!

Strange:
Nem tévedtél semmiben. A minősítésednek nagyon örülök, főleg mivel a Just Can't Get Enough feldolgozást a kazettára nem is tettük föl, csak arra az írott cd-re, mert nem tartottuk elég jónak.
Koncerten még játszottuk a Something to do-t és a Stripped-et is. (+ Mission-Deliverance és Cure-Lullaby, Night like this)

MarK (és akik a Vertigo CD-t kérték): megoldható. De egyetlen írott cd-m van - strictly limited edition, lényegében egyedi darab. Ha elvész, végem van. Úgyhogy mondjuk csináltatok egy másolatot, azt odaadom valamelyikőtöknek, és másolhatjátok tovább. Így rendben?

A sokak által emlegetett új cd (Reason man, TV set stb.) letölthető mp3-ban. Otthon előkeresem a címet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!